- Ξεκαθάρισμα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Καμία αναφορά σε Χριστό κτλ.Μόλις τελειώσαμε την ανάγνωση,ο δάσκαλος έβγαλε τα γυαλιά πρεσβυωπίας,κοίταξε την τάξη με βλοσυρό βλέμμα και ρώτησε:
"Υπάρχει κανείς εδώ που να μην είναι Χριστιανός Ορθόδοξος;Υπάρχει κανένας άθεος;Κανένας [διάφορα άλλα δόγματα];"
Όλα αυτά σε μεγάλο σχολείο,σε μεγάλη πόλη (Σέρρες) και όχι πριν από μισό αιώνα.
Λένε ότι το σχολείο διαμορφώνει συνειδήσεις.Το πιστεύω.
Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.
quote:
Βρε αδερφοί εν Χριστώ, τόσα είπατε για την θρησκεία σας, τόσο δύσκολο είναι να με φωτίσετε σε αυτή μου την ερώτηση;Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.
Telxinas,
Θα εκφράσω την καθαρά προσωπική μου σκέψη σαν ένας απλός άνθρωπος και όχι σαν Χριστιανός.
Αισθάνομαι ότι θα ήταν δίκαιο να λατρεύει ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου εθνικότητας και λατρείας σε όποια χώρα σε όποιο σημείο του σύμπαντος και αν είναι αυτό πού πιστεύει.
Μα ας μην ξεχνάμε όμως ότι η καρδιά και το Θείο δεν έχει σύνορα παρά μόνα αυτά που τους βάζει η νοημοσύνη μας.
Σημασία δεν έχει να πιστεύει κάποιος, αλλά να μην είναι Νεκρή η Πίστη του. Και αυτό φανερώνεται με τις πράξεις μας. Και αυτό ισχύ για όλες τις λατρείες.
Το τη πρεσβεύω το ξέρετε σε ότι έχει να κάνει με την Πίστη.
Χρησιμοποιήστε το χρόνο σας για να κάνετε πράξει αυτό που πιστευτέ και όχι για να πείσετε τον οποιοδήποτε που είναι γύρο σας.
Γνωρίζω την ωμή πραγματικότητα που υπάρχει στην Ελλάδα σε ότι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες λατρείες. Και είναι αλήθεια ότι μόνο το 3% είναι συνειδητοί χριστιανοί.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο παρά μόνο ένα.
Ότι και να κάνουμε στην ζωή μας (και μιλάω προσωπικά για τον καθένα μας χωρίς αυτό να απευθύνεται σε κάποιο μέλος) ας το κάνουμε με Αγάπη και σεβασμό έτσι όπως το αισθάνεται ο καθένα ανεξάρτητα από τα πνευματικά του πιστεύω.
Αυτό που κατακρίνουμε όλοι μας ας μην το κάνουμε εμείς πρώτοι.
Με αγαθή Αγάπη,
just a man.
quote:quote:
Βρε αδερφοί εν Χριστώ, τόσα είπατε για την θρησκεία σας, τόσο δύσκολο είναι να με φωτίσετε σε αυτή μου την ερώτηση;Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.
Telxinas,Θα εκφράσω την καθαρά προσωπική μου σκέψη σαν ένας απλός άνθρωπος και όχι σαν Χριστιανός.
Αισθάνομαι ότι θα ήταν δίκαιο να λατρεύει ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου εθνικότητας και λατρείας σε όποια χώρα σε όποιο σημείο του σύμπαντος και αν είναι αυτό πού πιστεύει.
Μα ας μην ξεχνάμε όμως ότι η καρδιά και το Θείο δεν έχει σύνορα παρά μόνα αυτά που τους βάζει η νοημοσύνη μας.
Σημασία δεν έχει να πιστεύει κάποιος, αλλά να μην είναι Νεκρή η Πίστη του. Και αυτό φανερώνεται με τις πράξεις μας. Και αυτό ισχύ για όλες τις λατρείες.
Το τη πρεσβεύω το ξέρετε σε ότι έχει να κάνει με την Πίστη.
Χρησιμοποιήστε το χρόνο σας για να κάνετε πράξει αυτό που πιστευτέ και όχι για να πείσετε τον οποιοδήποτε που είναι γύρο σας.Γνωρίζω την ωμή πραγματικότητα που υπάρχει στην Ελλάδα σε ότι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες λατρείες. Και είναι αλήθεια ότι μόνο το 3% είναι συνειδητοί χριστιανοί.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο παρά μόνο ένα.
Ότι και να κάνουμε στην ζωή μας (και μιλάω προσωπικά για τον καθένα μας χωρίς αυτό να απευθύνεται σε κάποιο μέλος) ας το κάνουμε με Αγάπη και σεβασμό έτσι όπως το αισθάνεται ο καθένα ανεξάρτητα από τα πνευματικά του πιστεύω.
Αυτό που κατακρίνουμε όλοι μας ας μην το κάνουμε εμείς πρώτοι.Με αγαθή Αγάπη,
just a man.
Να σου πω κάτι; Είσαι πιο δείλος από ότι σκεφτόμουν. Επιπλέον εάν ήμουν κοντά σου θα σε έβριζα άσχημα.
Λές:
Αισθάνομαι ότι θα ήταν δίκαιο να λατρεύει ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου εθνικότητας και λατρείας σε όποια χώρα σε όποιο σημείο του σύμπαντος και αν είναι αυτό πού πιστεύει
Ξαναλές:
Ξαναλές:
Δηλαδή είπες όλα αυτά για να μας επιβεβαιώσεις ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει.
Σώπα ρε μεγάλε... Όπως σου τόνισε η Nemertes, ο χριστός σας ήταν ο πρώτος που μίλησε για αγάπη μέσα σε αυτήν την ματαιότητα που ζούμε.(αν είναι δυνατόν)
Εσύ είσαι ο πρώτος που μας μιλάει για την ελευθερία που πρέπει να υπάρχει στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε ατόμου.)αν είναι δυνατόν πάλι)
Επιτέλους, ποιός σας έδωσε το δικαίωμα και στους δυό σας να ρίπτετε κύβους και να αναγνωρίζετε πράγματα... και φυσικά όταν και μόνο αναγνωρίζετε εσείς τότε και μόνο τότε εμείς μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε εφόσον μας αναγνωρίστηκε..
Τέλος πάντων, αφόδευσέ το αυτό. Τί ζήτησα εγώ σε αυτό το θέμα από εσάς τους ξεχωριστούς; Να πάρετε θέση, απλά και μόνο αυτό! Ναι δημιουργείται πρόβλημα όταν κάποιος δεν είναι χριστιανός σε αυτή την χώρα γι' αυτό και γι' αυτό το λόγο, όχι δεν δημιουργείται πρόβλημα όταν κάποιος δεν είναι χριστιανός σε αυτή τη χώρα γι' αυτό και γι' αυτό το λόγο. Τελεία.
Σε κάποιον που μπήκε πριν απο σένα εδώ μέσα και έγραφε τα δικά του άσχετα, τον προειδοποίησα ότι ΒΑΡΕΘΗΚΑ να ακούω τις ίδιες βλακείες. Έρχεσαι κακή ώρα και εσύ και άντε πάλι τα ίδια. Προσυλιτισμός αλλού. Εγώ τουλάχιστον μπορώ να διακρίνω τι κρύβεται πίσω από το αρνίσιο κοστούμι που φοράτε.
Άντε πάλι λες:
Χρησιμοποιήστε το χρόνο σας για να κάνετε πράξει αυτό που πιστευτέ και όχι για να πείσετε τον οποιοδήποτε που είναι γύρο σας
Η τύφλα που σας διέπει δεν σας επιτρέπει να δείτε ότι δεν προσπαθούμε να πείσουμε, τουλάχιστον σε αυτό εδώ το θέμα, κάποιον να ακολουθήσει το δικό μας πιστεύω. Προσπαθούμε για τα νόμιμα και τα αδιαπραγμάτευτα τα οποία Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΣΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ έχει ρημάξει και ισοπεδώσει. Η οποία επιπλέον χρησιμοποιεί και "στέλνει" τους ιεραποστόλους της σαν και του λόγου σου. Έχε όμως υπόψη σου ότι σιγά σιγά ο κοσμάκης κόβει την κακιά συνήθεια να τρώει το κουτόχορτο.
Just A Man στο απόγειο του μεγαλείου σου λες:
Αυτό που κατακρίνουμε όλοι μας ας μην το κάνουμε εμείς πρώτοι.
Ποιός κατέκρινε και τί; Ίσα ίσα αναγνωρίσαμε το δικαίωμα το να πιστεύεις όπου θέλεις χωρίς αρνητικούς αντίκτυπους στην κοινωνική σου ζωή. Και ας είσαι και χριστιανός, no prob. Δηλαδή, απορώ, πως γίνεται να γράφεις όλα αυτά που γράφεις εδώ; Βασιζόμενος σε τί; Που; Τολμώ... Είσαι πιωμένος; Πέρνεις ναρκωτικά; Ρε προσπαθώ χρόνια να πάρω αυτή την απάντηση που ζήτησα ο άμοιρος εδώ και έρχεται πάλι κάποιος και υποβιβάζει την νοημοσύνη μου. Τα έχω πάρει στο κρανίο. Ρε δεν σας αντέχω άλλο αυτού του είδους του χριστιανού. Σας σιχαίνωμε ορέ.
Αλήθεια, Just A Man, ποιός είσαι; Μήπως είσαι κάτι παραπάνω από Just A Man; Μήπως είσαι κάτι πιο περίπλοκο; Θα ήθελα να σε δω από κοντά. Θα ήθελα να ακούσω ΟΛΑ αυτά που λες στα forums από κοντά. Θα ήθελα να δω σε τί κατάσταση βρίσκεσε όταν τα λες. Ακόμα το πιο απλό, να δω, μήπως, όπως οι περισσότεροι της θρησκείας σου έχουν γίνει κάτι σαν τσέλιγκες στα βλάχικα της Βάρης που φωνάζουν "Ελάτε ελάτε στην ταβέρνα μας" για το κέρδος, έτσι και εσύ-εσείς έχετε κάποιο πρόβλημα(οποιοδήποτε πρόβλημα) και κάνετε το κήρυγμα σας μπας και ο Θεός σας λυπηθεί και σας δώσει και εσάς κάτι;
Ποιός είσαι;
Η πίστη είναι προσωπική, άρα μοναδική. Η θρησκεία, σαν ομαδικό πράγμα, προσπαθεί να οργανώσει τα κοινά σημεία της πίστης των διάφορων ατόμων, άρα κάτι κόβει από κάθε ατομική πίστη. Στη συνέχεια, τα οργανώνει, για να ξεχωρίσει ποιος είναι μαζί της και ποιος όχι. Και τελικά, αν κάνει κι ένα βηματάκι πιο κάτω, τα περιχαρακώνει, υποστηρίζοντας ότι όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου…
Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Μα μόνο πως η θρησκεία είναι οργανωμένο σύστημα, που έχει υποχρέωση απέναντι στον εαυτό του να επιβιώσει. Ακριβώς όπως και το κράτος, δηλαδή. Και, ω του θαύματος, σε όλες τις θρησκείες που έχουν (ιστορικά) επικρατήσει, παρατηρούμε μια σύμπλευση με κάποιο κράτος. Παρατηρούμε δηλαδή πως οι θρησκείες είναι ένα σημαντικό καθεστωτικό στήριγμα…
Οπότε, τι σας παραξενεύει; Το ότι οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι; Γιατί, βρε παιδιά, μια ζωή η χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία εξαρτιόταν από το (εκάστοτε επικρατούν!!) κράτος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Elementary, my dear Watson…
--------------------
USE IT OR LOSE IT !!
Telxinas,
Ίσως να σου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψεις ότι όλοι οι Χριστιανοί δεν είναι ίδιο. Ας είναι.
Σου ζήτω συγγνώμη ένα κάτι από αυτά που έγραψα σε ενόχλήσα.
Ότι έγραψά δεν το έγραψα για να κάνω τον έξυπνο. Απλά τις σκέψεις μου έγραψα.
Αν είναι να βρίσεις του χριστιανούς ας είσαι ποιο ξεκάθαρος σε αυτό που ζητάς από το δεύτερο μήνυμα να σου απαντήσουν. Αν θέλεις πάλι να μην γράφουν χριστιανοί στο topic και αυτό είναι δικαίωμα σου.
Μα από την αρχή είπα ότι γράφω σαν ένας άνθρωπος.
Στο παρελθόν είχα κατηγορηθεί για μονόλογο.
Ανοίγομε στους ανθρώπους και βλέπω ότι με αντιμετωπίζουν σαν εχθρό.
Ας είναι.
Σου ζητώ συγγνώμη φίλε μου και πάλι.
Να είσαι καλά.
Υστερόγραφό.
Όσο για το ποιος είμαι, δεν είμαι τίποτα παραπάνω από ένας απλός άνθρωπος όπως όλοι μας.
Με αγαθή Αγάπη
just a man
Θρησκεία, όπως ο χριστιανισμός, είναι η συναισθηματική ερμηνεία του κόσμου που σιωπά. Τότε και τώρα. Μια ερμηνεία που στηρίζεται σε τοπικές παραδόσεις (εβραϊκές) και αναπόδεικτες θεωρήσεις οι οποίες έχουνε μπολιασθεί με πανανθρώπινα μηνύματα σοφίας του ελληνισμού.
Επίστήμη, στον αντίποδα, είναι η λογική ερμηνεία του κόσμου που ανταποκρίνεται. Κατ'επέκταση, Θεολογία είναι η θρησκεία της μυθολογίας. Και πάλι στον αντίποδα, φιλοσοφία είναι η θρησκεία της επιστήμης.
Ως πνεύμα ονομάζουνε οι εκπρόσωποι της πνευματοκρατίας, και γενικότερα των Αβρααμικών δογμάτων, μια αυθαίρετη υποστασιοποίηση της εγκεφαλικής λειτουργίας. Αποτέλεσμα τούτου είναι μια αστείρευτη πηγή έχθρας, πολέμων, και αίματος για την πρωτοκαθεδρία του προσωπικού Θεού.
Ως πνεύμα όμως, ας αντιληφθούμε τη νόηση του σώματος (τη σοφή εγκεφαλική λειτουργία) και ως Θεό τη νόηση της φύσης (τη σοφή υλική λειτουργία). ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ" ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Τέλος, ας σκεφτούμε επιτέλους μόνοι μας απαλλαγμένοι απο "ιερά εγχειρίδια": Ενας ΥΠΑΡΚΤΟΣ "προσωπικός" Θεός ΠΟΤΕ δεν θα συγκατατίθετο να τον πιστεύουνε. Διότι η πίστη είναι μια ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της βεβαιότητας και άρα προσβολή για την ύπαρξη ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ!
Και ο νοών νοείτω.......
τα λόγια σου εκφράζουν πιστεύω αυτό που όλοι οι καταπιεσμένοι μη χριστιανοί θα θέλαμε να πούμε αλλά προσπαθούμε να το εκφράσουμε λίγο πιο κόσμια. Όπως και να το πεις πάντως έχεις δίκιο.
Απαντήσεις μην περιμένεις να λάβεις από κανέναν χριστιανό. Έχουν μάθει ένα παραμύθι, το χρησιμοποιούν σαν απάντηση σε κάθε ερώτημα και αισθάνονται καλά.
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό το καλά. Καλά στη δική τους πραγματικότητα, από την οποία αν κάποιος τους έβγαζε θα είχε απρόσμενες ίσως συνέπειες για τη ζωή τους. Και δεν είναι σίγουρο οτι θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν ψυχολογικά στα νέα αυτά δεδομένα.
Όσο για το θέμα μας, το σίγουρο είναι οτι σε αυτή την πανέμορφη χώρα που ζούμε ο χριστιανισμός αποτελεί μόνιμο ψεγάδι από το οποίο μάλιστα δύσκολα θα απαλαγούμε. Όπως λένε και οι "φίλοι" μας οι άγγλοι Take it or leave it. Αν δεν σου αρέσει λοιπόν ή πρέπει να συμβιβαστείς, ή να φύγεις, ή να αγωνιστείς να το αλλάξεις. Εγώ πάντως αγαπητέ μου την Ελλάδα μου δεν την αφήνω έτσι εύκολα.
Φίλε Schwabe για να ελαφρύνουμε και λίγο το κλίμα, σχετικά με την τελευταία σου φράση :
"Τέλος, ας σκεφτούμε επιτέλους μόνοι μας απαλλαγμένοι απο "ιερά εγχειρίδια": Ενας ΥΠΑΡΚΤΟΣ "προσωπικός" Θεός ΠΟΤΕ δεν θα συγκατατίθετο να τον πιστεύουνε. Διότι η πίστη είναι μια ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της βεβαιότητας και άρα προσβολή για την ύπαρξη ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ!"
Όπως συνηθίζω να λέω για τον Θεό : "Δικός μας είναι ότι θέλουμε τον κάνουμε!"![]()
-------------------------
...The Unerring Nereis...
Εγώ πάλι, αποδέχομαι την ύπαρξη της ψυχής. Προφανώς, δε μπορώ να την ορίσω ή να τη μετρήσω. Άρα την πιστεύω, και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Έχω όμως πρόβλημα με τις οργανωμένες θρησκείες, και αυτό επειδή συνέχεια επιβεβαιώνουν ότι ο καυγάς είναι για το πάπλωμα, και έχω σιχαθεί πια να το βλέπω μπροστά μου, χωρίς καμμιάν εξαίρεση.
Μια ένσταση που έχω στα γραφόμενα σου είναι (αν τα ερμήνευσα σωστά), πως μόνο μέσω της νόησης μπορεί να γίνει προσέγγιση του κόσμου, άρα και του Θείου, στο βαθμό που αυτά συμπίπτουν. Πιστεύω πως το θείον προσεγγίζεται και μέσα από το συναίσθημα, το ίδιο αποτελεσματικά με το δικό σου τρόπο, το λογικό.
Τέλος, ο «δικός μου ΥΠΑΡΚΤΟΣ «προσωπικός» Θεός» συγκατατίθεται να τον πιστεύω, αλλά μονάχα εγώ. Κανένας άλλος. Δε θέλω και δε θέλει να πείσω κανένα περί αυτού. Κάθε άνθρωπος έχει – και πρέπει να έχει! – το δικό του Θεό. Και ξέρεις κάτι; Τον έχει!!! Αν μιλήσουνε στ’ αλήθεια δύο χριστιανοί μεταξύ τους, θα βρούνε διαφωνία ή άγνοια σε αρκετά δογματικά ζητήματα, για να θεμελιωθεί η διαφορετικότητα του "ατομικού" Θεού τους…
Κομματάκι κρύα μου πέφτει η νοησιαρχία, πρέπει να το ομολογήσω...
--------------------
USE IT OR LOSE IT !!
>>Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Μα μόνο πως η θρησκεία είναι οργανωμένο σύστημα, που έχει υποχρέωση απέναντι στον εαυτό του να επιβιώσει.<<
Και ο κάθε οργανισμός έχει υποχρέωση απέναντι στον εαυτό του να απομακρύνει τα παράσιτα!
quote:
Telxinas,Ίσως να σου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψεις ότι όλοι οι Χριστιανοί δεν είναι ίδιο. Ας είναι.
Σου ζήτω συγγνώμη ένα κάτι από αυτά που έγραψα σε ενόχλήσα.
Ότι έγραψά δεν το έγραψα για να κάνω τον έξυπνο. Απλά τις σκέψεις μου έγραψα.
Αν είναι να βρίσεις του χριστιανούς ας είσαι ποιο ξεκάθαρος σε αυτό που ζητάς από το δεύτερο μήνυμα να σου απαντήσουν. Αν θέλεις πάλι να μην γράφουν χριστιανοί στο topic και αυτό είναι δικαίωμα σου.
Μα από την αρχή είπα ότι γράφω σαν ένας άνθρωπος.Στο παρελθόν είχα κατηγορηθεί για μονόλογο.
Ανοίγομε στους ανθρώπους και βλέπω ότι με αντιμετωπίζουν σαν εχθρό.
Ας είναι.
Σου ζητώ συγγνώμη φίλε μου και πάλι.
Να είσαι καλά.
Υστερόγραφό.Όσο για το ποιος είμαι, δεν είμαι τίποτα παραπάνω από ένας απλός άνθρωπος όπως όλοι μας.
Με αγαθή Αγάπη
just a man
Μου έφυγε η τσαντίλα. Ύστερα από το παραπάνω νιώθω μόνο οίκτο.
ΥΓ Μήπως έχεις καμμιά καρτ-ποστάλ σου; Είσαι πολύ γραφικός.
quote:
Μήπως έχεις καμμιά καρτ-ποστάλ σου;
Μπα, δεν βγάζω φωτογραφίες γιατί δεν έχω καλή φωτογένεια.
Να είσαι καλά αδελφέ μου.
Και ο just χαίρεται που είσαι εντάξει και με αγάπη. Γιατί αυτό μόνο επιθυμεί για κάθε Ψυχή.
Να είσαι και πάλι καλά. Και το λέω μέσα από την καρδιά μου.
Με αγαθή Αγάπη,
Just a man.
καλησπερα...
πολυ γουσταρω τον τροπο σου φιλε μου...
νιωθω την οργη σου που θελει να σβησει αυτα τα θλιβερα κερια στον ταφο του θεου τους,ωστε να αναπνεουμε και οι υπολοιποι καθαριο αερα
περα απο τα θυμιατηρια που βρωμιζουν την ατμοσφαιρα...
μα ο just a man δεν ειναι εκπροσωπος κανενος-θελω να πιστευω-και ειναι πολυ ευκολο να τον χτυπησουμε για πραγματα που το κατεστημενο ιερατιο κανει...
νομιζω απλα οτι χρειαζεται μια πιο προσεχτικη προσεγγιση στο ατομο του.Διαισθανομαι οτι πολλα απο αυτα που γραφει τα βιωνει,οπως το νιωθω και για σενα...
φιλε Τελχινα σε χαιρετω...
ελπιζω η γλωσσα σου να τσακισει οσα κοκκαλα εχουν απομεινει
εδω εσω...
καλως σε βρηκα...

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
Φυσικά η απάντηση στο ότι έιναι ένας ένας απλός άνθρωπος λέει πολλά, ας μην το αναλύσουμε όμως και έρθει σε δυσκολότερη θέση...
ryche λες:
μα ο just a man δεν ειναι εκπροσωπος κανενος-θελω να πιστευω-και ειναι πολυ ευκολο να τον χτυπησουμε για πραγματα που το κατεστημενο ιερατιο κανει...
νομιζω απλα οτι χρειαζεται μια πιο προσεχτικη προσεγγιση στο ατομο του.Διαισθανομαι οτι πολλα απο αυτα που γραφει τα βιωνει,οπως το νιωθω και για σενα...
Θα σε ρωτήσω κάτι πολύ απλό. Δεν θέλω φυσικά να κάνω τον δικηγόρο κανενός εδώ μέσα, όμως, για ρίξε μια ματιά στους επίλογους όλων των απαντήσεων αυτού του ατόμου.. Και έλα εδώ μετά και απάντησε μου:
Με ποιό δικαίωμα αυτός κλείνει τις απαντήσεις του έτσι(είναι ευχές προς αυτόν που απευθύνεται η απάντηση); Είναι ένα de facto ότι όλοι σε αυτόν τον κόσμο είναι χριστιανοί;
Αυτό με ενοχλεί... το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
Αν πραγματικά βιώνει αυτά που λέει, ας μας τα πει και από κοντά για να βρούμε και εμείς οι "άμοιροι" το φως μας τότε...
Φυσικά δεν είναι μόνο το ιερατείο... ας μην ξεχνάμε ΠΟΤΕ!!! Ας μην ξεχνάμε ότι η αγάπη σε αυτόν τον πλανήτη δεν ήρθε με τον "ερχομό" ενός ανθρώπου.
κατ' αρχήν ζητώ και από εσένα, αλλά και από το φίλτατο ryche με τον οποίο συμφωνώ, συγγνώμη που επεμβαίνω.
Καταλαβαίνω πώς νοιώθεις, αλλά νομίζω ότι στο θέμα της "υπογραφής" γίνεσαι άδικος και είμαι σίγουρη ότι η Ελληνική σου καρδιά δεν το θέλει αυτό.
Όλοι βάζουμε "υπογραφές" που ΜΑΣ εκφράζουν, όχι που εκφράζουν αυτούς που θα τις διαβάσουν. Μεταδίδουμε ένα μήνυμα, το οποίο συνήθως απεικονίζει το κύριο χαρακτηριστικό της δικής μας προσωπικότητας και του τρόπου σκέψης ή των αισθημάτων μας.
Από την άλλη πλευρά, την θρησκευτική, το να σου ευχηθεί κάποιος με βάση την πίστη του, είναι τιμή. Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεσαι, πως η πίστη είναι ιερή για όλους και αν πραγματικά μας ενδιαφέρει να επικρατήσει πραγματική ελευθερία σ' αυτόν τον τομέα, θα πρέπει να εκτιμούμε ανάλογα το γεγονός ότι ο άνθρωπος που έχουμε απέναντί μας μας έυχεται ότι καλύτερο γνωρίζει, πιστεύει και θεωρεί ιερό.
Αν ταξειδέψεις στο εξωτερικό (πιθανά να το έχεις κάνει και ήδη να το γνωρίζεις), οι άνθρωποι που θα συναντήσεις, θα σε χαιρετήσουν στην γλώσσα τους και συχνά ανάλογα με την πίστη τους. Αυτό δε σημαίνει ότι σε προσβάλλουν και δε σέβονται τις δικές σου παραδόσεις ή πιστεύω. Το αντίθετο...
"Όταν απορρίπτεις την ιδέα ενός ανθρώπου, βεβαιώσου ότι απορρίπτεις την ιδέα και όχι τον άνθρωπο."

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Και αν αυτό το έκανε στο δρόμο κάποιος στην Nemertes που τυχαίνει να είναι η κοπέλα μου και όπως φαίνεται το έτερον ήμισυ μου για όλη μου τη ζωή, πίστεψε με θα του έσπαγα τα μούτρα. Και αυτό γιατί δεν αντέχω άλλο το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Με νευριάζει, με υποβιβάζει...
Χάρην της συζητήσεως εδώ ανσε ρωτούσα αν θα σε πείραζε να σου έλεγα "ο Μωάμεθ να σε έχει καλά" ή οποιασδήποτε φωτισμένος κάποιας θρησκείας θα μου έλεγες ότι δεν θα σε πείραζε. Όμως σε ένα κράτος κατευθυνόμενο και στην κυριολεξία καβαλημένο από μια θρησκεία αρρώστια, αν κάποιος έλεγε αυτό το διαφορετικό σε έναν χριστιανό δεν πιστεύω να το έπαιρνε με τιμή.
Επιπλέον, όπως έγραψα πολλές φορές, δεν αντέχω άλλο να "ικετεύω" για μια απάντηση και να παίρνω τα ίδια και τα ίδια, να μου έρχεται ο ιεραπόστολος και αντί για απάντηση να κάνει κύρηγμα και προσυλιτισμό.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να νομίζει ότι έχεις ΚΑΙ ΕΣΥ υποβιβασμένη νοημοσύνη σαν τους άλλους και ότι αν σου μιλήσει για αγάπες για λουλουδάκια και σουξου μουξου μανταλάκια θα μπορέσει να σου δώσει την απάντηση και να σε φέρει στον ίσιο δρόμο του θεού του. Γιατί άλλωστε, σε κάθε ερώτημα που τους έχει γίνει, όχι μόνο από εμένα, ποτέ δεν έχει δωθεί απάντηση παρά μόνο πάλι αγάπη λουλουδάκια μετανοήτε(άραγε για ποιό να μετανοήσουμε επί της ευκαιρίας;) ήρθε για να μας λυτρώσει(γίναμε χειρότερα περιττώματα) κλπ κλπ.
Ρε είμαι άνθρωπος που πάει με την λογική, ας μην μου απαντάνε με αλληγορικές απαντήσεις, με ποιήματα, ας μην προκαλούν.. νομίζω ότι το μοτό αυτής της σελίδας είναι η λέξη Αναζήτηση και όχι Κατήχηση. Υποτίθεται ότι είμαστε εδώ για να ψάξουμε και αν καταλήξουμε με επιχειρήματα να το δεχθούμε και όχι να πούμε ότι το βρήκαμε ελάτε και εσείς στην αλήθεια μαζί μας γιατί Μόνο αυτός σώζει
Ντροπή και αίσχος στην κατάντεια του ανθρώπινου πνεύματος!
Edited by - Telxinas on 13/05/2004 03:55:39
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ..ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΛΙΓΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ..Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ,ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ,ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΛΥ,ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥ..
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ,ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΟΓΟ ΟΝ..
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
quote:
Χάρην της συζητήσεως εδώ ανσε ρωτούσα αν θα σε πείραζε να σου έλεγα "ο Μωάμεθ να σε έχει καλά" ή οποιασδήποτε φωτισμένος κάποιας θρησκείας θα μου έλεγες ότι δεν θα σε πείραζε. Όμως σε ένα κράτος κατευθυνόμενο και στην κυριολεξία καβαλημένο από μια θρησκεία αρρώστια, αν κάποιος έλεγε αυτό το διαφορετικό σε έναν χριστιανό δεν πιστεύω να το έπαιρνε με τιμή.
Καλέ μου φίλε, κατά την άποψή μου ακριβώς αυτή είναι η λάθος στάση, γιατί κινείται από τη φόρτιση του συναισθήματος των καταπιέσεων και όχι της δημιουργικής ενέργειάς μας.
Σκέψου: φυσικά και ο Χριστιανισμός δεν είπε τίποτα καινούργιο. Όμως κυριάρχησε (και η λέξη τα λέει όλα). Και πού κυριάρχησε πρώτα; Στους Έλληνες. Κι όταν αυτοί έγιναν "δούλοι", τότε κυριάρχησε στην υπόλοιπη Ευρώπη, την εποχή του Μεσαίωνα.
Κι όμως, ήλθε η Αναγέννηση. Και αυτή γεννήθηκε πάλι από τους Έλληνες.
Έχουμε χρέος λοιπόν, φίλε μου, να αντιληφθούμε ότι:
"Το τίμημα της ελευθερίας είναι η συνεχής επαγρύπνηση".
Όταν θα το έχουμε αντιληφθεί αυτό και θα το κάνουμε πράξη...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 13/05/2004 16:50:45
2)Από την Αναγέννηση ποιοί βγήκαν πραγματικά αναγεννημένοι και ποιοί όχι;