- Μάρτυρες του Ιεχωβά - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
symbol
Αγαπητέ ο Μεγάλος Κωνσταντίνος ασφαλώς είναι ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επίδραση στην διαμόρφωση του μεταγενέστερου κόσμου.
Άλλαξε περισσότερο από κάθε άλλο άνθρωπο καθοριστικά την πορεία της Παγκόσμιας Ιστορίας με τις μοναδικές θρησκευτικές και κοινωνικές αλλαγές που εισήγαγε στην απέραντη αυτοκρατορία του.
........................................................
Στις μέρες του η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία έδωσε τις τελευταίες αναλαμπές πριν παραχωρήσει την θέση της στην χιλιόχρονη και τρισένδοξη Ελληνική Χριστιανική Αυτοκρατορία, την Ρωμανία, που ο ίδιος θεμελίωσε.
Καλά όλα τα άλλα φίλε symbol , το Ελληνική όμως πως σου 'ρθε και το' γραψες ;;;
Dear gentlemen,
Yoy are kindly requested to return to the primary subject of this topic.
Please, do show self - control and respect to this topic and the previous conversation that had taken place here...
Thank you.

In anticipation of my resurrection...
Μήπως με αυτόν τον τρόπο «δένουν και σέρνουν στην άμαξά τους» τα μέλη, έτσι ώστε να γίνεται δύσκολη έως και αδύνατη μια πιθανή αποχώρησή τους από την οργάνωση;

Δεν τους ασκείται κάποιου είδους "τρομοκρατία", απλά δίνεται έμφαση κατά γράμμα στις διδαχές της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.
Σχετικά με αυτό που λες:
quote:
[...] μαθαίνοντας πως με την εφαρμογή της αποκοπής ως ποινής, οδηγούν τα νυν ή και πρώην μέλη τους σε μια απάνθρωπη απομόνωση, υποχρεώνοντας ως και τα μέλη της ίδιας της οικογένειας του αποκομμένου να ασκούν ψυχολογική βία επάνω του, απομονώνοντάς τον.
μπορώ να πω με βεβαιότητα σχεδόν ότι δεν ισχύει πάντοτε.
Ίσως να ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά όχι σε όλες.
Κι αυτό οφείλεται στον τρόπο ερμηνείας των όποιων διδαχών από τον εκάστοτε πιστό κι όχι από την οργάνωση την ίδια.
Γενικότερα πιστεύω πως όταν έχουμε ακραίες συμπεριφορές, ως επί το πλείστον η αιτία δημιουργίας τους είναι ο τρόπος που ερμηνεύονται κάποιες αξίες από τους πιστούς κι όχι κάποια επιταγή από την οργάνωση καθεαυτή.
Αυτό μπορεί να συμβεί στους κόλπους κάθε θρησκευτικού κατεστημένου σχεδόν καθώς ο έμμεσος εκφοβισμός κι η τρομοκράτηση για τιμωρία του "αποστάτη" είναι ένα από τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ιερατείο για τον έλεγχο και για την διατήρηση των πιστών.
Προσωπικά το έχω συναντήσει σε διάφορους κύκλους από κάποιους εκπροσώπους τους...

«Δεν τους ασκείται κάποιου είδους "τρομοκρατία", απλά δίνεται έμφαση κατά γράμμα στις διδαχές της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.»
Αγαπητέ μου σέβομαι τις απόψεις σου, αλλά προσωπικά δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την έλλειψη ουσιαστικής τρομοκρατίας που ασκείται στα μέλη αυτής της Ιουδαιοχριστιανικής σέκτας.
Και αυτό πηγάζει από ένα παράδειγμα που εξελίχθηκε ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ πριν λίγες ημέρες, και μάλιστα σε έναν παιδικό σταθμό.
Συγκεκριμένα: έτυχε να συνοδεύσω τα παιδιά μου κατά την είσοδο τους στον παιδικό σταθμό (πρωινή ώρα), και προσερχόμενοι με την γυναίκα μου στην είσοδο του παιδικού σταθμού, στον προθάλαμο ουσιαστικά, ήρθαμε αντιμέτωποι με μια συνηθισμένη κατά τα άλλα σκηνή ενός παιδικού σταθμού, δηλαδή με κλάματα και ουρλιαχτά ενός μικρού αγοριού το οποίο προφανώς δεν ήθελε να αποχωριστεί τον πατέρα του που το κρατούσε αγκαλιά. Αυτό υπέθεσα τουλάχιστον αρχικά.
Και λέω συνηθισμένη σκηνή, διότι όποιος έχει συνοδεύσει μικρά παιδιά σε παιδικό σταθμό γνωρίζει τι είδους σκηνές συχνότατα διαδραματίζονται. Γνωστό το απύθμενο κουράγιο των μικρών να αντιστέκονται.
Όμως, εκείνη την ημέρα διαπιστώσαμε μετά από λίγα λεπτά ότι εκείνος ο τρομοκρατημένος μπόμπιρας δεν έτρεμε και έκλαιγε με λυγμούς λόγω της εισόδου του στον παιδικό σταθμό, ΑΛΛΑ ΚΟΝΤΕΥΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΠΝΟΗ ΔΙΟΤΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕ «ΟΧΙ ΓΙΟΡΤΗ – ΟΧΙ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ – ΟΧΙ ΓΙΟΡΤΗ!!!!».
Ο μικρός έτρεμε ΑΠΟ ΦΟΒΟ, διότι……αντίκριζε τον Άγιο Βασίλη που ένεκα των ημερών είχε αναρτηθεί στην είσοδο του παιδικού σταθμού, έτρεμε και διότι άκουγε την εορταστική μουσική που διαχέονταν σε όλο τον παιδικό σταθμό!
Ήταν ο μικρός γιός ενός Μάρτυρα του Ιεχωβά, ο οποίος πατέρας του και τον συνόδευε, και βέβαια το περιστατικό είχε και εξέλιξη καθώς ο πατέρας του διαμαρτύρονταν στην υπεύθυνη του σταθμού απαιτώντας να……μην τελούνται γιορτές στην παιδική αίθουσα που βρίσκονταν ο γιός του καθώς και να αφαιρείται η φιγούρα του Άγιου Βασίλη κατά την είσοδο και έξοδο του μικρού από τον σταθμό!
Εάν αυτό δεν είναι η χείριστη μορφή τρομοκρατίας σε ένα παιδάκι, τότε ποια είναι η έννοια της τρομοκρατίας αναρωτιέμαι…..
quote:
Αγαπητέ Ψηλέ, επειδή τυγχάνει να γνωρίζω κάποια άτομα που είναι - ή ήταν για χρόνια - Μάρτυρες του Ιεχωβά μπορώ να πω ότι αυτό που λες είναι εν μέρει σχετικό.
Δεν τους ασκείται κάποιου είδους "τρομοκρατία", απλά δίνεται έμφαση κατά γράμμα στις διδαχές της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.
Φίλε Dying_Incubus,
Το "δίνεται έμφαση κατά γράμμα στις διδαχές της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης" χωρά πολύ συζήτηση.
Με αφορμή την "κατά γράμμα" ερμηνεία της Γραφής, έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες θρησκείες και παραθρησκείες, ιδιαίτερα στην Αμερική.
Αν κρατήσουμε, όλοι όσοι θέλουμε να λεγόμαστε Χριστιανοί, στη σκέψη μας το γεγονός ότι ο Θεός είναι Θεός αγάπης και συγχώρησης, τότε δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε προς Αυτόν τρομοκρατημένοι.
quote:
Σχετικά με αυτό που λες:quote:
[...] μαθαίνοντας πως με την εφαρμογή της αποκοπής ως ποινής, οδηγούν τα νυν ή και πρώην μέλη τους σε μια απάνθρωπη απομόνωση, υποχρεώνοντας ως και τα μέλη της ίδιας της οικογένειας του αποκομμένου να ασκούν ψυχολογική βία επάνω του, απομονώνοντάς τον.μπορώ να πω με βεβαιότητα σχεδόν ότι δεν ισχύει πάντοτε.
Ίσως να ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά όχι σε όλες.
Κι αυτό οφείλεται στον τρόπο ερμηνείας των όποιων διδαχών από τον εκάστοτε πιστό κι όχι από την οργάνωση την ίδια.
Γενικότερα πιστεύω πως όταν έχουμε ακραίες συμπεριφορές, ως επί το πλείστον η αιτία δημιουργίας τους είναι ο τρόπος που ερμηνεύονται κάποιες αξίες από τους πιστούς κι όχι κάποια επιταγή από την οργάνωση καθεαυτή.
Αυτό μπορεί να συμβεί στους κόλπους κάθε θρησκευτικού κατεστημένου σχεδόν καθώς ο έμμεσος εκφοβισμός κι η τρομοκράτηση για τιμωρία του "αποστάτη" είναι ένα από τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ιερατείο για τον έλεγχο και για την διατήρηση των πιστών.
Προσωπικά το έχω συναντήσει σε διάφορους κύκλους από κάποιους εκπροσώπους τους...
Αν δεν ισχύει πάντοτε, όπως λες, τότε δεν εφαρμόζεται πιστά το καταστατικό της οργάνωσης.
Πιστεύω πως η εφαρμογή της "αποκοπής" έχει ως στόχο τον περιορισμό των απωλειών της οργάνωσης, αφού ως μέτρο είναι πολύ "δραστικό".
Στην ιδέα και μόνο να εγκαταλείψεις την οργάνωση, θα πρέπει να σκεφτείς πως θα υποστείς τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό, ακόμη και από την οικογένειά σου, αν τυχόν είναι και αυτοί Μάρτυρες.
Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, και η απαίτηση της οργάνωσης, από τα νέα μέλη, να δηλώσουν εγγράφως στους φορείς της θρησκείας όπου ανήκαν πριν, ότι εγκαταλείπουν τη θρησκεία τους θεωρώντας τους ως πλανημένους.
Θεωρώ πως τους υποχρεώνουν να κάνουν αυτή τη δήλωση, έτσι ώστε αν κάποια στιγμή τα άτομα αυτά θελήσουν να επιστρέψουν στην παλαιά τους θρησκεία, από αίσθημα ντροπής και από εγωισμό, να μην το επιχειρήσουν.
Αυτό με τη δήλωση, το έκανε μια φίλη μου, η οποία και μου είπε πως ήταν κάτι που της ζητήθηκε και δεν ήταν δική της πρωτοβουλία. Δεν γνωρίζω, βέβαια, αν πρόκειται για μια διαδεδομένη τακτική στους κόλπους των Μ.τ.Ι. Ίσως κάποιος Μάρτυρας θα μπορούσε να μας διαφωτίσει περισσότερο.
Αν κάποιος θελήσει να διεισδύσει λιγάκι στα ενδότερα των Μ.τ.Ι., θα ανακαλύψει πως η οργάνωση δεν είναι σε καμία περίπτωση το προσωπείο που θέλει να παρουσιάζει προς τα έξω.
Βέβαια, θέλει και προσοχή γιατί η οργάνωση και οι Μ.τ.Ι έχουν κατηγορηθεί, κατά καιρούς, για πολλά πράγματα που δεν ευσταθούν. Ίσως γι' αυτό να φταίει και η κάποια σχετική μυστικότητα που καλύπτει τον τρόπο με τον οποίο κινείται η οργάνωση και τα μέλη της.

Δεν πιστεύω όμως ότι φταίει για αυτό το συγκεκριμένο σύστημα αλλά η ερμηνεία διαφόρων αξιών από τα μέλη της.
Είναι διαφορετικό πχ ένα παιδάκι του Δημοτικού που γαλουχείται στα πλαίσια της πίστης των Μαρτύρων του Ιεχωβά να μην κάνει τον σταυρό του στην πρωινή προσευχή κι είναι διαφορετικό να αρχίσει να παραληρεί επειδή τα υπόλοιπα παιδιά κάνουν τον σταυρό τους.
Αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση, τότε αυτός που δεν φέρει ευθύνη είναι το παιδί...
Όταν ήμουν μαθητής υπήρχε συμμαθητής μου που ήταν Μάρτυρας του Ιεχωβά κι απλά δεν έκανε τον σταυρό του.
Ποτέ όμως δεν εκδήλωσε κάποια άσχημη συμπεριφορά.
Για αυτό το λόγο αναφέρω πως είναι θέμα ερμηνείας.
Φίλε Ψηλέ, αναφέρεις:
quote:
Αν κρατήσουμε, όλοι όσοι θέλουμε να λεγόμαστε Χριστιανοί, στη σκέψη μας το γεγονός ότι ο Θεός είναι Θεός αγάπης και συγχώρησης, τότε δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε προς Αυτόν τρομοκρατημένοι.
Με αυτό συμφωνώ κι επαυξάνω! ![]()
quote:
Αν δεν ισχύει πάντοτε, όπως λες, τότε δεν εφαρμόζεται πιστά το καταστατικό της οργάνωσης.
Δε νομίζω ότι η τρομοκράτηση των πιστών ανήκει στο καταστατικό της οργάνωσης.
Με αυτή τη λογική, στην Ορθοδοξία δεν επιτρέπονται οι προγαμιαίες σχέσεις αλλά πολλοί νέοι άνθρωποι που την ασπάζονται έχουν ερωτικές σχέσεις πριν τον γάμο.
Μπορούμε να πούμε ότι και τότε δεν ισχύει το καταστατικό;
quote:
Πιστεύω πως η εφαρμογή της "αποκοπής" έχει ως στόχο τον περιορισμό των απωλειών της οργάνωσης, αφού ως μέτρο είναι πολύ "δραστικό".
Στην ιδέα και μόνο να εγκαταλείψεις την οργάνωση, θα πρέπει να σκεφτείς πως θα υποστείς τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό, ακόμη και από την οικογένειά σου, αν τυχόν είναι και αυτοί Μάρτυρες.
Γενικά η τρομοκράτηση κι η έμμεση απειλή της "αποκοπής" είναι τεχνικές ευρέως διαδεδομένες σε διάφορα συστήματα - ανάμεσα σ' αυτά και θρησκευτικά...
Έχει τύχει πάντως να γνωρίζω οικογένεια Μαρτύρων του Ιεχωβά όπου κάποιο μέλος αποκόπηκε κι οι σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας δεν διαταράχθηκαν και το μέλος που αποχώρησε δεν απομονώθηκε από τα υπόλοιπα μέλη της.

quote:
Και αυτό πηγάζει από ένα παράδειγμα που εξελίχθηκε ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ πριν λίγες ημέρες, και μάλιστα σε έναν παιδικό σταθμό.Συγκεκριμένα: έτυχε να συνοδεύσω τα παιδιά μου κατά την είσοδο τους στον παιδικό σταθμό (πρωινή ώρα), και προσερχόμενοι με την γυναίκα μου στην είσοδο του παιδικού σταθμού, στον προθάλαμο ουσιαστικά, ήρθαμε αντιμέτωποι με μια συνηθισμένη κατά τα άλλα σκηνή ενός παιδικού σταθμού, δηλαδή με κλάματα και ουρλιαχτά ενός μικρού αγοριού το οποίο προφανώς δεν ήθελε να αποχωριστεί τον πατέρα του που το κρατούσε αγκαλιά. Αυτό υπέθεσα τουλάχιστον αρχικά.
Και λέω συνηθισμένη σκηνή, διότι όποιος έχει συνοδεύσει μικρά παιδιά σε παιδικό σταθμό γνωρίζει τι είδους σκηνές συχνότατα διαδραματίζονται. Γνωστό το απύθμενο κουράγιο των μικρών να αντιστέκονται.
Όμως, εκείνη την ημέρα διαπιστώσαμε μετά από λίγα λεπτά ότι εκείνος ο τρομοκρατημένος μπόμπιρας δεν έτρεμε και έκλαιγε με λυγμούς λόγω της εισόδου του στον παιδικό σταθμό, ΑΛΛΑ ΚΟΝΤΕΥΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΠΝΟΗ ΔΙΟΤΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕ «ΟΧΙ ΓΙΟΡΤΗ – ΟΧΙ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ – ΟΧΙ ΓΙΟΡΤΗ!!!!».
Ο μικρός έτρεμε ΑΠΟ ΦΟΒΟ, διότι……αντίκριζε τον Άγιο Βασίλη που ένεκα των ημερών είχε αναρτηθεί στην είσοδο του παιδικού σταθμού, έτρεμε και διότι άκουγε την εορταστική μουσική που διαχέονταν σε όλο τον παιδικό σταθμό!
Ήταν ο μικρός γιός ενός Μάρτυρα του Ιεχωβά, ο οποίος πατέρας του και τον συνόδευε, και βέβαια το περιστατικό είχε και εξέλιξη καθώς ο πατέρας του διαμαρτύρονταν στην υπεύθυνη του σταθμού απαιτώντας να……μην τελούνται γιορτές στην παιδική αίθουσα που βρίσκονταν ο γιός του καθώς και να αφαιρείται η φιγούρα του Άγιου Βασίλη κατά την είσοδο και έξοδο του μικρού από τον σταθμό!
Εάν αυτό δεν είναι η χείριστη μορφή τρομοκρατίας σε ένα παιδάκι, τότε ποια είναι η έννοια της τρομοκρατίας αναρωτιέμαι…
-Tην άλλη μέρα περνούσα και γω τυχαία από τον ίδιο παιδικό σταθμό!
-Τι ήδαν τα ματάκια μου? 40 παιδάκια να ουρλιάζουν να χτυπιούντε σαν τα χταπόδια! στην αρχή δεν κατάλαβα! πλησίασα και τότε άκουσα τα παιδάκια ουρλιάζοντας να φωναζουν: που είναι ο Αϊ Βασίλης!!!!!!???
-Ρώτησα εμβρόνητος τι συναίβαινε!
-Μου είπαν λοιπόν οι υπέυθυνοι ότι επειδή έκλαιγε την προηγούμενη μέρα ένα ιαχωβάκι που δεν του άρεσε ο Άϊ Βασίλης τον απέσυραν! τώρα όμως?.......δεν ήξεραν τι να κάνουν? εγώ βέβαι τους πρότεινα να πάρουν ένα βαρέλι γεμάτο νερό! να βάλουν μέσα μία σανίδα! όταν λοιπόν θα έρχοντε οι γονείς ιαχωβάδες! να τους ρωτούν! ,
-Θα δώσεις αίμα για τον συνανθρωπό σου? -ΟΧΙ?...
-Θα δώσεις το αίμα σου για την πατρίδα?- ΟΧΙ?...
-Να βγάζουν τότε τη βρεγμένη σανίδα και που σε πονεί που σε σφάζει!!!
--Βέβαι μου απάντησαν ότι αυτό ήταν αδύνατο γιατί καραδοκούσε ο Schwabe! . Πάντως για την ιστορία ξαναέβαλαν τον Άϊ Βασίλη!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
«Tην άλλη μέρα περνούσα και γω τυχαία από τον ίδιο παιδικό σταθμό!»
Μπα, δεν θα το λεγα….![]()
![]()
europaios2:
«Βέβαι μου απάντησαν ότι αυτό ήταν αδύνατο γιατί καραδοκούσε ο Schwabe! . Πάντως για την ιστορία ξαναέβαλαν τον Άϊ Βασίλη!»
Μπα, δεν χρειάστηκε, μιας και δεν τον βγάλανε ποτέ από τη θέση του…![]()
quote:
europaios2:
«Tην άλλη μέρα περνούσα και γω τυχαία από τον ίδιο παιδικό σταθμό!»Μπα, δεν θα το λεγα….
europaios2:
«Βέβαι μου απάντησαν ότι αυτό ήταν αδύνατο γιατί καραδοκούσε ο Schwabe! . Πάντως για την ιστορία ξαναέβαλαν τον Άϊ Βασίλη!»Μπα, δεν χρειάστηκε, μιας και δεν τον βγάλανε ποτέ από τη θέση του…
Γι' αυτό σε πάω!γιατί έχεις αίσθηση του χιούμορ!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
συγκεκριμενα,
ειμαι ο δεξιος τοιχος, στην μεγαλη αιθουσα του...
το τι εχουν δει τα ματια μου, και το τι εχουν ακουσει τα αυτια μου, δεν λεγονται...
αλλα θα σας πω μερικα...
μια φορα που λετε, σε αυτο το σταθμο, ενας μπαμπας σκυλοβριζοτανε με τη μαμα του καυμενου του μικρου, που εκλαιγε απο ντροπη και απο τρομαρα, και το περιστατικο το ειδαν ολοι... (δεν ηταν μαρτυρες του Ιεχωβα)
μια αλλη φορα μια μαμα φουμαρωντας με μανια, μπηκε μεσα στην αιθουσα, και οταν ολοι τις φωναξαν οτι δεν ηταν σωστο γιατι εκανε κακο με αυτο τον τροπο στα παιδακια, αυτη βεβαιως συνεχισε να καπνιζει, βριζοντας απαισια ολους και ολα... (δεν ηταν μαρτυρας του Ιεχωβα)
μια αλλη φορα, ενας παππους στη γωνια ξεζουμουσε ενα κοριτσακι εν ψυχρω... (δεν ηταν μαρτυρας του Ιεχωβα)
στο περιστατικο που αναφερει ο Σβαμπε, ημουν παρων, αλλα ξερω περισσοτερα απο αυτον: ο πατερας του εν λογω παιδιου ειχε ενημερωσει το παιδι του, οπως οφειλει να κανει καθε σωστος γονιος, οτι ο Αι Βασιλης, ειναι μια επινοηση ανθρωπινη, και ουδολως αναφερεται στη Βιβλο,
οτι επισης αποτελει ενα συνοθυλευμα μυθων και τελικα αυτος που μπορει να κανει το πραγματικο καλο για τον καθενα μας ειναι μονο ο Θεος,
και οχι καποιος που οι ανθρωποι εκαναν αγιο, για να αδειαζουν την τσεπη των αδαων μπαμπαδων...
επισης απο οτι ξερω το παιδακι αυτο, ειχε περισσοτερη αγαπη για τον Δημιουργο του και κατανοηση της αληθειας, απο οση ειχαν πολλα αλλα παιδακια και δυστυχως πολλοι μπαμπαδες, και δεν ηθελε να Τον στεναχωρησει (τον μεγαλο Πατερα του) συμμετεχοντας σε κατι που κατα βαθος προωθει την ψευτικη θρησκεια, και αλλοιωνει την αληθεια...
αυτα εχω ακουσει και δει (και πολλα αλλα) και αυτα καταθετω...
ξεχασα να σας τις προαλλες που ενας κατα τα αλλα καλος μπαμπας ειχε σπασει το παιδι του στο ξυλο, επειδη του ζητουσε ενα γλυφιτζουρι... (δεν ηταν μαρτυρας του Ιεχωβα)
Τα ίδια πάθη, εγωϊσμός, συμφέρον, ...... ταλανίζουν και αυτούς, όπως και τους υπόλοιπους ένθεους και άθεους.
Από προσωπική εμπειρία, στη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας, είδα πως οι γονείς νεοσύλεκτων Μ.τ.Ι. ήταν εκεί νυχθημερόν για να "επιτηρούν" τα παιδιά τους μη τυχόν και δεχόταν να ντυθούν στρατιώτες.
Δεν υπήρχε ελευθερία στα παιδιά να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Οι γονείς, τους υποχρέωναν σε κάτι που, απ'ό,τι μπόρεσα να διακρίνω σε ορισμένους από αυτούς, δεν ήταν επιλογή δική τους.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Edited by - γιαπετ on 01/01/2008 20:42:28
-Αμέσως ξέκοψαν από τον Ιεχοβισμό! τώρα δηλώνουν άθεοι.
-Η μικρή αυτή ιστορία αποδεικνύει τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η κακοηθέστατη κάστα ανθρώπων!
-Καλοί και κακοί άνθρωποι υπάρχουν παντού. Θεωρώ ανοησία ότι αυτός που βίασε ή έκλεψε ή σκότωσε ήταν Χριστιανός! ή μάλον βρισιά! Ο Χριστιανός είναι αυτός που ακολουθεί τη θεωρία του Χριστιανισμού όπως και Ιεχωβάς αυτός που ακολουθεί τη θεωρία του Ιεχωβισμού. Έτσι όταν κάπιος σκωτώσει σίγουρα δεν είναι Ιεχωβάς (αφού αοαγορεύεται) και σίγουρα δεν είναι Χριστιανός (αφού πάλι απαγορεύεται).
-Αυτός όμως που αρνείται να δώσει αίμα στον πλησίον του που το χρειάζεται και εφόσον βέβαια πληρεί τις ιατρικές προυποθέσεις για να το κάνει! σίγουρα δεν είναι Χριστιανός και σίγουρα είναι Ιεχοβάς!
-Η καλή ψυχή του ανθρώπου στα δύσκολα φαίνεται και όχι στα εύκολα!
-Έτσι τη ψυχή αυτή που αρνήται τη βοηθεία σε μία άλλη αδελφή ψυχή ενώ δύταναται να το κάνει επικαλούμενη και τη θρησκεία της............και εσείς τη χαρακτηρίζεται καλή και ενάρετη.........τι να σας πω εύχομαι να μη τη χρειαστήτε!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
eidos
.....ο πατερας του εν λογω παιδιου ειχε ενημερωσει το παιδι του, οπως οφειλει να κανει καθε σωστος γονιος, οτι ο Αι Βασιλης, ειναι μια επινοηση ανθρωπινη, και ουδολως αναφερεται στη Βιβλο,
οτι επισης αποτελει ενα συνοθυλευμα μυθων και τελικα αυτος που μπορει να κανει το πραγματικο καλο για τον καθενα μας ειναι μονο ο Θεος,
και οχι καποιος που οι ανθρωποι εκαναν αγιο, για να αδειαζουν την τσεπη των αδαων μπαμπαδων...
O "Ταλιμπανισμός" σε όλο του το μεγαλείο . Ο ηλίθιος αυτός πατέρας με τον άκρατο φανατισμό του , στράγγιζε την παιδική ψυχούλα του γιού του , και σκότωνε την μαγεία της παιδικής αθωότητας μέσα του , λες και δεν είχε χρόνο αργότερα όταν ενηλικιωνόταν το παιδί να του διδάξη τα της πιστης τους .
Ο Άγιος βασίλης ή καλύτερα ο Σάντα Κλάους δεν συμπεριλαμβάνεται στο εορτολόγιο καμίας θρησκείας , και πολύ περισσότερο μεταξύ των Αθέων ή των Αθρήσκων , όμως όλοι ανεξαιρέτως θρησκείας ή μη , ακόμα και οι Σιντοϊστές Κινέζοι , τον (γιορτάζουν) για χάρη των μικρών παιδιών .
Και στό κάτω της γραφής η Βίβλος που επικαλείσαι , δεν είναι κατασκεύασμα ανθρώπων ; και δίνει καλύτερα ηθικά διδάγματα και τρόπο ζωής όταν πολλά από τα κεφάλαιά της είναι αυστηρώς ακατάλληλα δι' ανηλίκους ;
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
φαινεται οτι οι λεξεις αρχιζουν και χανουν το νοημα τους...
αν φανατικος και ηλιθιος ειναι ο γονιος που λεει στο παιδι του την αληθεια και ετσι το προφυλασει απο τις κακοτοπιες,
τοτε ποσο πιο φανατικος και ηλιθιος ειναι ο γονιος εκεινος που στελνει το παιδι να πεθανει σε ενα πολεμο
(οχι για την πατριδα, γιατι τετοιοι πολεμοι δεν γινονται πια)
αλλα για τα συμφεροντα καποιων μιλιταριστικων και αδηφαγων τραστ;
αν ειναι φανατικος και ηλιθιος ενας γονιος που γεμιζει το παιδι του, ανωτερα ιδανικα, ξεκινωντας απο την απολυτη ηθικη, και φτανοντας ως το να αγαπα πραγματικα τον συναθρωπο του,
τοτε ποσο πιο φανατικος και ηλιθιος ειναι ο γονιος που δεν ενδιεφερετε για το υγιες μελλον το παιδιου του, καθως το γεμιζει (συνηθως με αυτα που ο ιδιος λεει και κανει) με ψεμματα καθε ειδους, με εικονες βιας και ανηθικοτητας, με μισος για τον 'γειτονα';
αν ειναι φανατικος και ηλιθιος ενας γονιος που νοιαζεται πραγματικα για το παιδι του και του παρεχει την καλυτερη ιατρικη φροντιδα οταν χρειαζεται, μην καταφευγοντας στην ευκολη και επωδυνη πολλες φορες λυση του να βαλει αιμα στο παιδι του, (Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ)
(το αιμα ειναι κατι μοναδικο στον καθενα απο εμας, και δεν ταριαζει απολυτα με το αιμα κανενος αλλου)
(ηπατιτιδα, ειτζ, και τοση αλλοι πιθανοι θανατηφοροι κινδυνοι αποφευγνωνται με την μη χρηση αιματος)
τοτε ποσο πιο φανατικος και ηλιθιος ειναι ενας γονιος που δεν τον νοιαζει αν καπνιζει μπροστα στο παιδι του, η αν το ιδιο το παιδι του καπνιζει, αν το παιδι του γυρναει στο σπιτι απο τα γλεντια ξημερωματα, αν κανει σεξ με διαφορετικους συντροφους καθε φορα,
δεν ειναι υποκρισια να λεει καποιος οτι ενδιαφερεται για το παιδι του μονο οταν αυτο χρειαζεται να κανει μεταγγιση αιματος;
υπνος βαθυς...
(η Βιβλος ειναι ειλικρινης και οδηγει τα παιδια μας με εναν ασφαλη τροπο στην ενηλικιωση, τα παδια που ξερουν δεν πεφτουν θυματα καποιων πονηρων 'παπουδων' και 'θειων')
«αν φανατικος και ηλιθιος ειναι ο γονιος που λεει στο παιδι του την αληθεια και ετσι το προφυλασει απο τις κακοτοπιες..»
Από κακοτοπιές δεν προφυλάσσει ο γονιός το παιδί του με το να του λέει ότι ο Άγιος Βασίλης που βλέπεις είναι έργο ασεβών και άπιστων χριστιανών, και συνεπώς ολάκερη η Ευρώπη αποτελείται από επικίνδυνους ανθρώπους που αυτούς τους Σατανάδες αγαπάνε, αλλά με το να του μαθαίνει ότι στον κόσμο ετούτο υπάρχουνε πολλές παραδόσεις και διαφορετικές εκφράσεις για τον θεό, και εμείς πρέπει να σεβόμαστε την διαφορετικότητα του καθενός.
Ας μην βαφτίζουμε την μισαλλοδοξία σε «προφύλαξη».
eidos:
«ηπατιτιδα, ειτζ, και τοση αλλοι πιθανοι θανατηφοροι κινδυνοι αποφευγνωνται με την μη χρηση αιματος»
Και εκατοντάδες συνάνθρωποι μας κάθε μήνα θα σβήνανε εάν δεν έπαιρναν αρκετές φιάλες αίματος, μετά από βαρύτατα ατυχήματα ή δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις.
Με γνώμονα τις εξαιρέσεις δεν ορίζουμε το συμφέρον του συνόλου.
eidos:
«τοτε ποσο πιο φανατικος και ηλιθιος ειναι ενας γονιος που δεν τον νοιαζει αν καπνιζει μπροστα στο παιδι του, η αν το ιδιο το παιδι του καπνιζει, αν το παιδι του γυρναει στο σπιτι απο τα γλεντια ξημερωματα, αν κανει σεξ με διαφορετικους συντροφους καθε φορα..»
Δουλειά του γονέα δεν είναι να υποδύεται την θρησκευτική αστυνομία πόλεων, αλλά να δίδει ο ίδιος το παράδειγμα και να φροντίζει για σωστή και άρτια παιδεία, και όχι απλά την τυπολατρική παπαγαλία της Α ή της Β αίρεσης.
Το εάν θα επιλέξει να γλεντήσει ένας/μια νεαρός/ή, εάν θα ξενυχτήσει ή ερωτευτεί έναν ή περισσότερους συντρόφους, είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση και σε τίποτα δεν μειώνουνε αυτές οι πράξεις την αξία του ως άνθρωπο αλλά και μετέπειτα άξιο μέλος της κοινωνίας.
Αυτοί οι επίπλαστοι καθωσπρεπισμοί και η λογική της θρησκευτικής θερμοκοιτίδας όποτε επιβλήθηκαν δημιούργησαν μονάχα έκτροπα και ανωμαλίες.
Η ίδια η Παλαιά Διαθήκη αποτελεί απτό αρνητικό παράδειγμα το πόσο μπορεί κάποιος να κακοποιήσει την έννοια του Θείου ώστε να κάνει πράξει τις μισαλλόδοξες του σκέψεις.
eidos:
«υπνος βαθυς...»
Αυτό να λέγεται……