ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

IndustrialAngel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
25/07/2012, 15:34:12
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

quote:
Panos T
Στομ τομέα της Φυσικής που μπορώ να γνωρίζω και να έχω άποψη έχουν συμβεί εγκλήματα και στην περίπτωση του Αιθέρα και στην περίπτωση της ταχύτητας του Φωτός και στην περίπτωση των Υπερχορδών και στην περίπτωση της ψυχρής σύντηξης, και στην περίπτωση της αντιβαρύτητας κτλ.

Ωπα ρε μεγάλε!!!
Σιγά-σιγά,να ρίχνεις τις βόμβες!!
Μας λές αυτα και απο την άλλη μας λές ότι δεν μπορείς να γνωρίζεις ταυτόχρονα την ορμη και την θέση ενος φερμιονίου!!! ή μήπως μπορείς τώρα?

ΝΙΚΟΜΑΧΕ, ΚΑΙ τα "εγκλήματα" που αναφέρω έχουν γίνει ΚΑΙ η Αρχή της Απροσδιοριστίας ισχύει.

Αν σου είναι δύσκολο να το χωνέψεις πήγαινε για ψάρεμα και άσε τη Φυσική ήσυχη...

quote:

Βλέπω συμφώνησες με τον Ζιπ,ότι ο αστροφυσικός της ΝΑΣΑ,λέει...κοτσάνες!!
Κατακαϋμένα!!!

Πες μας και εσύ την άποψή σου επί του θέματος (αν έχεις και στέκει επιστημονικά) και άσε τους αφορισμούς.

quote:

Και μετά πιάνετε στο στόμα σας και τον Πουλιανό!!
Δυο φορές κατακαϋμένα!!

ΕΓΩ, αν και δεν είμαι ανθρωπολόγος, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ τον Πουλιανό απέναντι σε Agnostic και Idustrial_Angel όπου είναι εναντίον του.

Ούτε αυτό το καταλαβες???

quote:

Ξέρετε δηλαδή εσείς με απόλυτη σιγουριά και πέραν πάσης αμφιβολίας,πώς δεν υπήρχαν άνθρωποι ή ολόκληροι πολιτισμοί,πριν 12.000.000 χρόνια?

ΕΓΩ δεν πιστεύω στη γραμμική εξέλιξη του Ανθρώπου ή του πολιτισμού και πιστεύω και στους προκατακλυσμιαίους πολιτισμούς όπως έχω γράψει και στο skartados αν και δεν έχω επιστημονικές αποδείξεις απλά ενδείξεις δηλ μεγαλιθικά μνημεία, "διασκεδαστικούς" (κατά Agnostic) μύθους μετα κατακλυσμιαίων πολιτισμών που ομοιάζουν ανεξήγητα κατ'εμέ σε κάποια συγκεκριμένα θεματάκια.

Αν με μπερδεύεις και πάλι με άλλους δικό σου πρόβλημα...

quote:

Εχετε τόση "επιστημονική" σιγουριά,όση και στο ότι η ελληνική γλώσσα είναι ινδοευρωπαίκής-φοινικικής προέλευσης?
Τρείς φορές καταϋμένα!!!

Έχω καταφερθεί κατά της Ινδοευρωπαικής/φοινικικής προέλευσης της ελληνικής γλώσσας ΚΑΙ κατά της Αφρικανικής προέλευσης του Ανθρώπου.

(Βλέπεις το βιβλιαράκι του Jahuda "Hebrew is Greek" εξαφανίστηκε από τα βιβλιοπωλεία (και είχες και τον ταλαίπωρο το macedon να μου υπόσχεται ξεδιάντροπα τα τηλέφωνα πολλών βιβλιοπωλείων που το έχουν...)
Οι ίδιες εξαφανίσεις έχουν συμβεί και στα ευρήματα του Πουλιανού, και στις εργασίες του Tesla και στις εργασίες του Καραθεοδωρη και στα ευρήματα από το Μετροπόντικα (για να μην ξεχνιόμαστε))

Ο Agnostic και ο Industrial_Angel ακολουθούν την επίσημη επιστημονική γραμμή.

Αν πάλι μας έχεις μπερδέψει δικαίωμά σου...

quote:

Πανούλη βλέπεις πόσο δύσκολο είναι να συζητάς με σκεπτικιστή-τεχνοκράτη?

Βούτυρο στο ψωμί μου ΝΙΚΟΜΑΧΕ...

Έχω απαντήσει σε όοοοοτι με έχετε ρωτήσει ΟΛΟΙ ΣΑΣ!

Εσείς ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΣΤΕ...

quote:

Βιομηχανικέ βλέπεις πόσο δύσκολο είναι να συζητάς με "εγωπαθή" ξερόλα "φυσικό"?Και μάλιστα ένθεο?Και μάλιστα χριστιανό ορθόδοξο?

Λες γι'αυτό να μην απαντάει σε απλές ερωτήσεις μου επί ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ όσο και αν τον προκαλώ να μου απαντήσει σε συνεχόμενα ποστς μου???

quote:

Πάνο μερικοί δεν χρειάζονται λοβοτομή.
Γκιλοτίνα χρειάζονται!
Ειδικά οι πτυχιούχοι οπαδοί θρησκειών!

Το ΔΟΓΜΑ της Επιστήμης το έχεις καταλάβει πως λειτουργεί και μπράβο σου.

Όταν καταλάβεις και τα ΔΟΓΜΑΤΑ του Αθεισμού ή τα ΔΟΓΜΑΤΑ του Αγνωστικισμού (πάνω στα οποία "πατάω" και θέτω ερωτήσεις και γι'αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, ακριβώς γιατί θα καταρίψετε τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΟΓΜΑΤΑ) θα έχεις ανέβει ένα σκαλί παραπάνω...

Αν τέλος καταλάβεις κάτι που σας έχω αναφέρει από τα πρώτα μου κιόλας ποστς ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ τότε θα έχεις ανέβει μονομιάς πέντε-έξι σκαλοπατάκια στα σίγουρα...

Ερευνάτε τας Γραφάς

25/07/2012, 17:42:08
quote:
Μπορείτε να μου απαντάτε όπως και όποτε θέλετε χωρίς καμμία ενοχή.
Θα μου επιτρέψεις όμως αυτή την περίοδο να επικεντρώνομαι σ'αυτά που θεωρώ ουσιαστικά.
Με το που βρίσκω περισσότερο χρόνο θα σου απαντάω ΚΑΙ σε όποια σεντόνια έχεις τυχόν ποστάρει.

Το ότι "έχω δουλειές" αφορά τα δικά μου ποστς προς εσάς και ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ!

ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ???

Είσαι σκέτη απογοήτευση τελικά...

Και εμένα γιατί μου το είπες τότε ρε φίλε αφού δεν αφορά εμένα;

quote:
Μα, την ερώτηση ΕΓΩ σου την έθεσα εξ'αρχής και ΣΥΝΕΧΙΖΩ να σου τη θέτω και ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ...

Όσο δεν απαντάς ευθέως μάλλον το αντίθετο συμβαίνει αλλά επειδή θα μας πάρει καμιά δεκαριά ποστς μέχρι να το καταλάβεις και αυτό πάμε παρακάτω

Το θέμα της μη τελειότητας του ανθρώπινου σώματος (στο οποίο δεν έχεις λάβει ακόμα ξεκάθαρη θέση) το έθεσα εγώ πρώτος. Το ότι θέτεις ερωτήματα έχει να κάνει περισσότερο με αυτό που σχολιάζω στο τέλος του ποστ, θα το δεις αν κάνεις λίγη υπομονή.

quote:
Μα, αν ήμουν δογματικός προς εσένα σ'αυτόν το τομέα (τελειότητα ή μη του ανθρωπίνου σώματος) δεν θα σου έκανα ερωτήσεις. Θα σου πέταγα το δόγμα στο κεφάλι, θα με έλεγες φονταμενταλιστή/θρησκόληπτο/πρόβατο κτλ και θα τέλειωνε εκεί η όποια συζήτηση.

Άρα μιλάς με τον Πανούλη το Φυσικό.

Το ξεκαθαρίσαμε???

Υπάρχει όμως το δόγμα το "ανθρώπινο σώμα είναι τέλειο"; Δηλώνεις έτοιμος να το αναθεωρήσεις ως ΦΥΣΙΚΟΣ ακόμα και αν αυτό σημαίνει να συγκρουστείς με τον πιστό που έχεις μέσα σου;

quote:
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ.

Επίσης δέχομαι και οποιουσδήποτε άλλους όρους θέλεις να βάλεις εκ των υστέρων αρκεί να παραδεχτείς ότι το κάνεις.

Με επιστημονικούς όρους, πάρε 2 φαινόμενα και πες μου την άποψή σου:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pareidolia

http://en.wikipedia.org/wiki/Apophenia

Επίσης, έχεις σκεφτεί γιατί οι ταχυδακτυλουργοί μπορούν και μας εξαπατούν;

quote:
Εεεεεπ!
Μη μπερδεύεσαι!

Μιλάμε για τη συγκεκριμένη ρήση της ίδιας της "αυθεντίας" αν είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.

Έχουμε μια ρήση κάποιου και εγώ λέω ότι είναι ΑΠΟΨΗ/ΓΝΩΜΗ/ΘΕΣΗ/ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ κτλ και εσύ ότι είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.

Η "επίκληση στην αυθεντία" γίνεται εκ μέρους σου, είναι κάτι διαφορετικό και ΑΣΧΕΤΟ με την ερώτησή μου και ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ.

Με αφορά μόνο η ρήση του Feynman και αν αυτή αποτελεί ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ" όπως επικαλέστηκες.

Η ερώτηση σου ήταν "γιατί υπάρχει απροσδιοριστία" και σου απάντησα ότι έτσι είναι η φύση. Για να υποστηρίξω τη θέση μου, σε επόμενο ποστ, επικαλέστηκα τη ρήση του Feynman. Αν ανοίξεις ένα βιβλίο έκθεσης θα δεις γιατί και κάτω από ποιες προϋποθέσεις είναι επιχείρημα σε μια συζήτηση.

quote:
Ναι, αλλά έχουν περάσει πέντε-έξι ποστς ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ποια είναι η Φυσική που πρέπει να γνωρίζει κάποιος και μάλιστα "ΑΡΚΕΤΑ" (κατ'εσέ) ώστε να αποδεχθεί την εν λόγω ρήση του Feynman.

Τώρα μάλιστα μπλέκεσαι ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ και βάζεις εκτός από τη Φυσική (για την οποία ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ) και τη...Φιλοσοφία των Επιστημών?!?!?!?!?

ΑΠΑΝΤΗΣΕ μας για τους τομείς της Φυσικής ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και ύστερα αν επιμένεις πάμε και στη Φιλοσοφία των Επιστημών...

Πιστεύω ότι απάντησα αλλά μάλλον εσύ δεν κατανοείς τις απαντήσεις μου.

quote:
Αυτό που γράφεις είναι φοβερό θεμάτακι για κουβεντούλα (πόσο μάλλον που το θέτεις εξ'αρχής ΛΑΘΟΣ) αλλά ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ Ή ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΑΡΚΕΤΑ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ FEYNMAN

TO ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Ή ΟΧΙ???

Όχι δεν καταλαβαίνω. Είναι η δεν είναι σωστό ότι το πείραμα αποτελεί τελικό κριτήριο λογικής, πράγμα που αποδεικνύει ότι η ΦΥΣΗ είναι τελικά αυτός που θα κρίνει αν αυτό που λέμε είναι ΛΟΓΙΚΟ και σωστό ή όχι. Και ότι όλη αυτή η ιστορία είναι συνεπής απολύτως με τη ρήση του Feynman;

quote:
Industrial_Angel ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ σε ΚΑΜΙΑ απο τις τρεις ερωτήσεις μου αν και έχουν τεθεί ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ από παλαιότερα ποστς.

Τι σημαίνει αυτό???

Θα σου πω τι σημαίνει. Υπάρχει μια τεχνική συζήτησης που λέγεται moving the goalposts. Όταν θέτω ένα σοβαρό επιχείρημα εσύ αλλάζεις θέμα και ρωτάς επίμονα για το καινούριο θέμα, προσπαθώντας να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Για παράδειγμα στα πλαίσια της συζήτησης, τοποθετήθηκα και είπα ότι εγώ αδυνατώ να δω τη σοφία του Θεού στο ανθρώπινο σώμα (αδυνατώ να δω το "τέλειο" σχέδιο, εφάμιλλο μιας θεότητας) αλλά μπορώ να δω τα αποτελέσματα φυσικών διεργασιών (όπως η εξέλιξη των ειδών)και έφερα ως παραδείγματα διάφορα όργανα, όπως πχ τους φρονιμίτες ή το ανθρώπινο μάτι. Εσύ αντί να απαντήσεις για αυτά (νταξ απάντησες και μου είπες να πάω να βγάλω τα μάτια μου, άκρως επιστημονική απάντηση) έθεσες το ζήτημα του εγκεφάλου (ενός οργάνου πολύ πιο πολύπλοκου και ανεξερεύνητου συγκριτικά) και άρχισες να ρωτάς για αυτόν. Εγώ αυτό το λέω απόπειρα αποπροσανατολισμού και συσκότισης της συζήτησης και απόδειξη ότι οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις σου δε διακατέχονται από ΓΝΗΣΙΟ επιστημονικό σκεπτικισμό αλλά από πρόθεση εξυπηρέτησης θρησκευτικής ατζέντας. Γιατί δεν απάντησες για τα όργανα τα οποία έφερα ως παραδείγματα και άλλαξες θέμα;

Edited by - IndustrialAngel on 25/07/2012 17:42:52

25/07/2012, 18:56:47
quote:
ΕΓΩ, αν και δεν είμαι ανθρωπολόγος, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ τον Πουλιανό απέναντι σε Agnostic και Idustrial_Angel όπου είναι εναντίον του.

O Δρ Πουλιανός είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες ανθρωπολόγους, απλώς διαφωνούν οι περισσότεροι με την τοποθέτηση του για τη χρονολόγηση που δίνει στον αρχάνθρωπο των Πετραλώνων.

Θα μας πεις όμως αν όντως την εποχή που το βιβλίο σου θέλει τους ανθρώπους να ζουν αιώνες, ο Δρ Πουλιανός εκτιμά ότι οι πολύ γέροι ήταν 35 ετών;

quote:
ΕΓΩ δεν πιστεύω στη γραμμική εξέλιξη του Ανθρώπου ή του πολιτισμού και πιστεύω και στους προκατακλυσμιαίους πολιτισμούς όπως έχω γράψει και στο skartados αν και δεν έχω επιστημονικές αποδείξεις απλά ενδείξεις δηλ μεγαλιθικά μνημεία, "διασκεδαστικούς" (κατά Agnostic) μύθους μετα κατακλυσμιαίων πολιτισμών που ομοιάζουν ανεξήγητα κατ'εμέ σε κάποια συγκεκριμένα θεματάκια.

Αν με μπερδεύεις και πάλι με άλλους δικό σου πρόβλημα...

Τι εστί γραμμική εξέλιξη, πού μπορώ να βρω πληροφορίες για αυτήν και ποιοι είναι οι κύριοι υποστηρικτές της;

Πριν παραδεχτείς ότι πιστεύεις σε προκατακλυσμαίους πολιτισμούς πρέπει να μου εξηγήσεις γιατί πιστεύεις στον ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ (μιλάμε για παγκόσμιο κατακλυσμό;). Ξέρεις ότι οι έδρες "flood geology" έχουν καταργηθεί από τα πανεπιστήμια από τη δεκαετία του 50;

quote:
Έχω καταφερθεί κατά της Ινδοευρωπαικής/φοινικικής προέλευσης της ελληνικής γλώσσας ΚΑΙ κατά της Αφρικανικής προέλευσης του Ανθρώπου.

Όταν λες άνθρωπο εννοείς τον Ηomo sapiens ή γενικά το γένος Homo;

Εδώ δεν ισχύει η ελληνική γραμματεία που διδάσκει ότι ο Κάδμος δίδαξε το αλφάβητο στους Έλληνες; O Κάδμος από τη Φοινίκη, με τη ρίζα qdm να σημαίνει ανατολή στα σημητικά;

quote:
Όταν καταλάβεις και τα ΔΟΓΜΑΤΑ του Αθεισμού ή τα ΔΟΓΜΑΤΑ του Αγνωστικισμού (πάνω στα οποία "πατάω" και θέτω ερωτήσεις και γι'αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, ακριβώς γιατί θα καταρίψετε τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΟΓΜΑΤΑ) θα έχεις ανέβει ένα σκαλί παραπάνω...

Η τοποθέτηση "δεν υπάρχει δόγμα" ή "Δε γνωρίζω αν υπάρχει δόγμα" είναι τόσο δόγμα όσο η παρθενία είναι στάση του σεξ. (Κλεμμένο)

quote:
Αν τέλος καταλάβεις κάτι που σας έχω αναφέρει από τα πρώτα μου κιόλας ποστς ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ τότε θα έχεις ανέβει μονομιάς πέντε-έξι σκαλοπατάκια στα σίγουρα.

Μήπως είναι "η συνήθεια που έγινε λατρεία" όπως στη διαφήμιση της σοκολάτας;

Edited by - IndustrialAngel on 25/07/2012 18:58:28

25/07/2012, 21:03:19
Πάνο

Μάλλον εσυ δεν θέλεις να καταλάβεις.
Μπορείς αλλά δεν θέλεις.
Ξέρεις οτι δεν αερολογώ,όταν καταφέρομαι κατά συγκεκριμένων επιστημών.
Μόνος σου το παραδέχεσαι κι εσυ.Η διαφορά μας είναι μια και μοναδική.Είσαι ένθεος και είμαι άθεος.Δεν θα σε πείσω να αλλάξεις,δεν θα με πείσεις κι εσυ.

Ομολογείς "εγκλήματα" της φυσικής και ξέρεις τι λές και ξέρεις ότι ξέρω τι λές.

Η Αρχή της Απροσδιοριστίας είχε μια "αποστολή".
Να κρατήσει ζωντανή την νευτώνια φυσική και ειδικά το δεύτερο θερμοδυναμικό αξίωμα.Αποστολή εξετελέσθη.Διαφωνείς σε αυτό?
Διαφωνείς στο ότι,σε σύντομο διάστημα θα καταρριφθεί αυτη η Αρχή?
ηδη έχουμε προχωρήσει στην << ασθενή μέτρηση>>.Που θα πάει,θα είναι και ακριβής η μέτρηση.

Πάνο σου λέω κάτι:

Οταν "ανακαλυφθεί" ο Αιθέρας,η κλασσική Νευτώνια φυσική,η ΓΘΣ,ηΕΘΣ,η Αρχή Απροσδιοριστίας,οι μελανές οπές,η Σταθερά Α,η ενέργεια νηδενικού σημείου,κ.λ.π,θα πάνε βόλτα στο...πάρκο!!

Μέχρι τότε είμαστε 'υποχρεωμένοι' να ακούμε τους επιστήμονες του κατεστημένου και να κάνουμε πώς τους πιστεύουμε.
Τους ίδιους επιστήμονες,που επι 1500 χρόνια,μας έλεγαν ότι η Γη είναι επίπεδη,ο Ηλιος είναι το κέντρο του σύμπαντος,ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατον να πετάξει με μηχανές,ότι το ανθρώπινο σώμα δεν είναι δυνατόν να αντέξει σε ταχύτητες άνω των 100χιλ/ώρα κ.λ.π

Που και που βγαίνουμε και λέμε κάτι απο αγανάκτηση,για την επιβεβλημένη κοροϊδία,αυτη που όλοι διδαχθήκαμε και μερικοί,δεν ασπασθήκαμε.Και να έχεις απο πάνω και μερικούς σαν τον Ζιπ και τους τεχνοκράτες-σκεπτικιστές να σε λοιδωρούν και να σε υποβιβάζουν.Και να μην μιλάς!!τι νόημα θα είχε?

Σου τα λέω αυτά,επειδή "στοχεύω" σε αυτο το "κάτι" διαφορετικό που βλέπω σε σένα.

Ας είσαι για την γκιλοτίνα.
Δεν πειράζει.
Εχεις χρόνο να "σωθείς"!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

26/07/2012, 08:35:58
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, [ δεν υπάρχει post σου που να μην με αναφέρεις, ε ; ]

quote:
Η διαφορά μας είναι μια και μοναδική.Είσαι ένθεος και είμαι άθεος.

Σκατά άθεος είσαι. Ούτε ξέρεις κι εσύ ο ίδιος τι είσαι.

quote:
Δεν θα σε πείσω να αλλάξεις,δεν θα με πείσεις κι εσυ.

Ε, τότε, τι συζητάτε ;

quote:
Η Αρχή της Απροσδιοριστίας είχε μια "αποστολή".
Να κρατήσει ζωντανή την νευτώνια φυσική και ειδικά το δεύτερο θερμοδυναμικό αξίωμα.Αποστολή εξετελέσθη.Διαφωνείς σε αυτό?

Πριν να αναρρωτηθείς για την "αποστολή" της Αρχής της Απροσδιοριστίας, κοίτα να κάνεις τους υπολογισμούς που είπαμε ...

quote:
Διαφωνείς στο ότι,σε σύντομο διάστημα θα καταρριφθεί αυτη η Αρχή?

Ε, αφού το λες εσύ ...

quote:
ηδη έχουμε προχωρήσει στην << ασθενή μέτρηση>>.Που θα πάει,θα είναι και ακριβής η μέτρηση.

Στο "έχουμε" συμπεριλαμβάνεις και τον εαυτό σου ;

quote:
Πάνο σου λέω κάτι:

Ωχ, σοβαρή δήλωση ...

quote:
Οταν "ανακαλυφθεί" ο Αιθέρας,η κλασσική Νευτώνια φυσική,η ΓΘΣ,ηΕΘΣ,η Αρχή Απροσδιοριστίας,οι μελανές οπές,η Σταθερά Α,η ενέργεια νηδενικού σημείου,κ.λ.π,θα πάνε βόλτα στο...πάρκο!!

Χα, χα, χα, χα!

quote:
Μέχρι τότε είμαστε 'υποχρεωμένοι' να ακούμε τους επιστήμονες του κατεστημένου και να κάνουμε πώς τους πιστεύουμε.
Τους ίδιους επιστήμονες,που επι 1500 χρόνια,μας έλεγαν ότι η Γη είναι επίπεδη,ο Ηλιος είναι το κέντρο του σύμπαντος,ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατον να πετάξει με μηχανές,ότι το ανθρώπινο σώμα δεν είναι δυνατόν να αντέξει σε ταχύτητες άνω των 100χιλ/ώρα κ.λ.π

Η Επιστήμη, αυτό το πράγμα είναι : Μια διαρκής αναζήτηση. Περιλαμβάνει αναθεωρήσεις, αποδείξεις και ανασκευές, διορθώσεις και ανακαλύψεις. Αλλά τώρα ... τι σου λέω, ε ;

quote:
Που και που βγαίνουμε και λέμε κάτι απο αγανάκτηση,για την επιβεβλημένη κοροϊδία,αυτη που όλοι διδαχθήκαμε και μερικοί,δεν ασπασθήκαμε.Και να έχεις απο πάνω και μερικούς σαν τον Ζιπ και τους τεχνοκράτες-σκεπτικιστές να σε λοιδωρούν και να σε υποβιβάζουν.Και να μην μιλάς!!

Σου είπα : Εσύ ειδικά δεν θα μιλάς. Μέχρι να μας υπολογίσεις σαν αστροφυσικός που είσαι, αυτά τα 2 πραγματάκια που σου ζήτησα.

quote:
Σου τα λέω αυτά,επειδή "στοχεύω" σε αυτο το "κάτι" διαφορετικό που βλέπω σε σένα.

Τρίχες ...

quote:
Ας είσαι για την γκιλοτίνα.
Δεν πειράζει.
Εχεις χρόνο να "σωθείς"!!

... Κατσαρές.

26/07/2012, 13:08:03
Ανατρίχιασα!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

26/07/2012, 14:35:20
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ,

quote:
Ανατρίχιασα!!!

Μπράβο.

26/07/2012, 18:52:39
quote:

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ,

quote:
Ανατρίχιασα!!!

Μπράβο.

Για τις τρίχες τις κατσαρες εννοεί, δηλ. οτι δεν είναι πια κατσαρές, είναι ίσιες
ΚostakourtasΜέλος
26/07/2012, 21:45:14
quote:

quote:

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ,

quote:
Ανατρίχιασα!!!

Μπράβο.

Για τις τρίχες τις κατσαρες εννοεί, δηλ. οτι δεν είναι πια κατσαρές, είναι ίσιες

τι κατσαρες κ ισες.ζονκ***ανατριχιασε -> τρεμουλιασε -> τριχες σπαστες

Ποιός ήρθε?

Edited by - Κostakourtas on 26/07/2012 21:47:01

26/07/2012, 22:57:36
quote:
PanosT

Για τον πολιτισμό, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα πως και δεν ισχύει κάτι αντίστοιχο?

Μόνο στα υπαρξιακά τους ταυτίστηκαν αυτοί οι πολιτισμοί?

Ισχύει ως ένα βαθμό και για συγκεκριμένες ομάδες λαών. Δεν έχεις ακούσει για τις οικογένειες γλωσσών ας πούμε? Λαούς που μιλούν συγγενικές γλώσσες? Βέβαια τώρα μιλάμε πολύ γενικά και μια τέτοια συζήτηση σηκώνει πολλές σελίδες και βαθύτερη ανάλυση που δεν είναι του παρόντος.

Για να μείνουμε στην ουσία θα πω ότι έχουμε τόσο ομοιότητες σε αφηγήσεις (για το λόγο που σου επισήμανα) αλλά και διαφορές. Εσύ προφανώς δίνεις ιδιαίτερη σημασία μόνο στις πρώτες κάνοντας πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα (ενώ δεν είναι αν πιάσουμε και τις διαφορές). Απόλυτη ταύτιση δεν υπάρχει πουθενά.

quote:
PanosT

Ας μιλήσει ο ίδιος ο Πουλιανός.

http://www.ell.gr/poulianos.html

Διαβάζοντας το link η εικόνα που μου μένει είναι ότι ο Πουλιανός προσπαθεί να παρουσιαστεί ως το αδικημένο θύμα της υπόθεσης. Παρατηρώ επίσης ότι τη συνωμοσιολογία περί σκοτεινών κέντρων την έχει κάνει καραμέλα προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τους Ελληνες αναγνώστες χωρίς να εξετάζει το ενδεχόμενο να έχει κι αυτός λάθος. Αντίθετα, με μια ακατανόητη έπαρση όλο λέει "απέδειξα", "κατέρριψα" κλπ.

Τελικά πού, πότε και σε ποιο σοβαρό επιστημονικό έντυπο διεθνούς κύρους έγιναν δεκτές οι απόψεις του? Μας φταίει το κατεστημένο που "εξαφάνισε" το σκελετό ενώ το ίδιο το κατεστημένο άφησε ανέπαφο το κρανίο? Φαίνεται οι σκοταδιστές επιστήμονες αρέσκονται σε παιχνίδια δινοντας στο υποψήφιο θύμα τους την ευκαιρία να ρεφάρει..
Γιατί ο ίδιος δεν μας παρουσιάζει φωτογραφίες αυτού του σκελετού απ'όταν τον εξέταζε?

Ποια είναι τα "Διεθνή Ανθρωπολογικά Συνέδρια" που αποδείχτηκαν όλα αυτά που ισχυρίζεται όπως π.χ. τα αρχαιότερα ίχνη φωτιάς? Γιατί δεν κατονομάζονται?
Γιατί εντάσσει στις "ανθελληνικές θεωρίες" την καταγωγή του ανθρώπου από την Αφρική (αν είναι δυνατόν!)?? Γιατί θα ήταν ανθελληνική μια θεωρία περί μη ύπαρξης συνέχειας των Ελλήνων από την παλαιολιθική εποχή (παρότι εγώ πιστεύω ότι όντως υπάρχει κάποια συνέχεια)? Από πότε μια επιστημονική ιδέα ή διατύπωση πρέπει να χρωματίζεται με ιδεολογικούς και εθνικούς όρους?

Λυπάμαι, αυτός δεν είναι επιστημονικός λόγος, αλλά συνθηματολογία του καφενείου, με μπόλικη συνωμοσιολογία και κλάψα. Α και κάτι ακόμα. Αυτό το "Τετρακτύς" που δίνεται ως πηγή του αποσπάσματος, τι είναι ακριβώς?

quote:
PanosT

Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι ανθρωπολόγος αλλά όταν το pattern δίωξης των αιρετικών επιστημόνων επαναλαμβάνεται αυτούσιο ξανά και ξανά εμένα με κάνει να εμπιστεύομαι τους διωκόμενους και όχι τους διώκτες που χαίρουν όλων των προνομίων της επιστημονικής ασυλίας.

Αν δεν είσαι και εσύ ανθρωπολόγος τότε η "ταμπακιέρα" για εμάς τους απ'έξω είναι ότι συμβαίνει γύρω-τριγύρω από το εύρημα και όχι το εύρυμα αυτό καθ'αυτό.

Όλο το παιχνίδι παίζεται στην ηλικία αυτών των ευρημάτων και όταν ο διωκόμενος επιστήμονας τυχαίνει με την ηλικία και μόνο που ισχυρίζετε να ανατρέπει την επικρατούσα αντίληψη τότε για εμένα το γλυκό δένει μια χαρά.

Ως αδαείς, αν τύχει να έχουμε και false data καταλαβαίνεις σε τι συμπεράσματα θα καταλήξουμε.

Διαφωνώ. Το γύρω-τριγύρω (όπως μια δικαστική διαμάχη που ευνοεί τον έναν ή τον άλλο εμπλεκόμενο) μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την πραγματική αξία του ευρήματος. Ορθότερη στάση είναι να εξετάζουμε τι υποστηρίζει ο τάδε ερευνητής, τι αντίλογος υπάρχει, ποια είναι η ανταπάντηση στον αντίλογο (αν υπάρχει) και τι αποδέχεται γενικότερα η επιστημονική κοινότητα ως η αρμοδιότερη να αποφανθεί για ένα θέμα που άπτεται του τομέα της. Είναι επισφαλές να εμπιστεύεσαι κάποιον "αιρετικό" απλά επειδή είναι "διωκόμενος" (ή που σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια μοιάζει ως τέτοιος) διότι και ο "διωκόμενος" μπορεί να λέει ανοησίες γι'αυτό και να τον απορρίπτουν.

Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει "επιστημονικό κατεστημένο" με την αρνητική έννοια της στείρας και δογματικής άρνησης ή απόρριψης ανατρεπτικών θέσεων. Απλά μερικοί αυτή την αυστηρότητα της επιστημονικής κοινότητας την βλέπουν εντελώς αρνητικά και συνωμοσιολογικά. Αν μια θεωρία διαθέτει ισχυρά στοιχεία αντέχοντας στον κριτικό έλεγχο, κάποια στιγμή γίνεται αποδεκτή. Το ίδιο ισχύει και για τα οποιαδήποτε ευρήματά και τη φύση τους. Βλέπε για παράδειγμα την επιστημονική αποδοχή της ανάγνωσης της Γραμμικής Β από τον Βέντρις.

Από τη δεκαετία του '60 που παλεύει ο Πουλιανός με τον Αρχάνθρωπο και τα λοιπά ευρήματα της περιοχής, γιατί στο καλό δεν μπορεί να πείσει την επιστημονική κοινότητα για την ορθότητα των θεωριών του? Το δε κρανίο το έχουν εξετάσει πολυάριθμοι ειδικοί. Ολοι του κατεστημένου ήταν? Ολοι είχαν προηγούμενα με τον Πουλιανό και τον απέρριψαν? Ε όχι ρε συ Πάνο, δεν μπορώ να αποδεχτώ την εύκολη λύση του "κατεστημένου" και των "δόλιων κέντρων" που κυνηγάνε τον "αγνό" και "αδογμάτιστο" "πατριώτη" Ελληνα επιστήμονα. Ειδικά αν αυτός φιλοξενείται και στην εκπομπή του πολυτελούς πακέτου των Ελ, των Νεφελίμ, των Υποχθόνιων Καλικατζαρέων, των Κοσμοσφαιρών κλπ...ε τότε χάνεται κάθε ίχνος σοβαρότητας και αξιοπιστίας νομίζω...

Το "pattern" που λες αρχίζει να χαλαρώνει στο "δέσιμό" του...

Lost in Necropolis

La ville de la mort