ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΛΛΟΔΟΞΩΝ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΛΛΟΔΟΞΩΝ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

AINEIAN0691 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
Eliathor_ElfΜέλος
06/01/2005, 15:57:23
Καλησπέρα σε όλους και σε όλες, (χρόνια πολλά σε όσους/ες γιορτάζουν)

Αγαπητή (διαχειρίστρια πλέον) amalia σε αυχαριστώ πολύ που έδρασες γρήγορα για να λυθεί επιτέλους αυτό το πρόβλημα, ελπίζω τουλάχιστον να λύθηκε.
ΣκορπιέΝότη είδες όμως που τελικά εγώ βγήκα ο σωστός; εσύ δεν μας έλεγες ότι έχεις διαβάσει πολλά βιβλία και γνωρίζεις περρισότερα? Ε να λοιπόν που έκανες ένα λάθος,στην τελευταία σου απάντηση είπες πως θα ζητήσεις ένα βιβλίο απο τον φίλο σου και θα μάθεις... συμπεράσματα μόνος σου. Κάτι βαθιά μέσα μου όμως μου λέει πως αυτό ο φίλος σου δεν πρόκειται ποτέ να σου δώσει το βιβλίο, γιατί δεν έχει γρατεί ακόμα κανένα βιβλίο που να αναλύει την μαγεία wicca.
Και πάλι θα αναφερθώ στον ovelon αυτό που οφείλω να ομολογίσω με νευρίασε πολύ είναι ότι είπες ότι τον χαϊδεύω πίσω απο τα αυτιά. έχω γράψει ήδη μια απάντηση και θέλω να προσθέσω πως αν τον χαϊδαύω πίσω απο τα αυτιά ή πουθενά αλλού... είναι δικό μου και δικό του θέμα.
Θα ήθελα να σου ζητήσω μια χάρη, επειδή τυχαίνει να έχω έρθει σε επικοινωνία με πάρα πολλούς μέσα στο internet και μη, θα ήθελα αν γίνεται να μου πεις το όνομα του φίλου σου για να ξέρω και εγω τι μου γίνεται να τον γνωρίσω και να συζητήσουμε μαζί, γιατί απ'ότι φένεται αυτός σου έχει μάθει τα λίγα πράγματα που ξέρεις για την wicca και θα ήθελα απλά να τον διαφωτίσω καλύτερα. (μην υποπτευθείς ότι θα τον δείρω ή θα ατον σκοτώσω)

Blessed you be!
Φιλικά πάντα Eliathor

Οι άνθρωποι βλέπουν μόνο ότι θέλουν, έχουν κλειστά τα μάτια. Όταν θα τα ανοίξουν δε θέλω να βρίσκομαι εν ζωή για να δω τις συνέπειες.
Arthour J. Elorot

mimosaΜέλος
02/01/2010, 01:11:36
Μπορεί να έτυχε να είναι σοφό.
Ή σοφά έτυχε.
Έτυχε και πέτυχε, τι να κάνουμε τώρα;
02/01/2010, 01:12:19
makfor
Συνειδητοποιείς το δογματισμό που περιέχουν τα λόγια σου;

Όσο κι αν προσπαθείς να τα περάσεις υπό το «παραπέτασμα» της λογικής και όσο κι αν τα «ντύνεις με έναν επιστημονικοφανή μανδύα», βρίθουν από δογματισμό.

Ισχυρίζεσαι κάποια πράγματα για τα οποία δεν παραθέτεις καμιά απολύτως απόδειξη ή στοιχείο και προσπαθείς να αναιρέσεις άλλα πράγματα - γιατί έτσι ίσως σου αρέσει - τα οποία είναι ευρέως αποδεκτά σε επιστημονικό επίπεδο.

makforΜέλος
02/01/2010, 01:22:47
εαν ηταν δογματισμος δεν θα ελεγα ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ αλλα ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ !! . νομιζω υπαρχει διαφορα , τωρα εαν σου αρεσουν ή οχι αυτο ουτε που με νοιαζει ..... αλλα οτι και εαν "κρυβουν" τα λογια μου (φανταζομαι εισαι ειδικος ωστε να εβγαλες το συμπερασμα σου τοσο γρηγορα και χωρις ουτε καν να με γνωριζεις προσωπικα) δεν παυει να αφορα εμενα και μονο και να αποτελουν αποψη μου , ενδιαφερον θα ειχε και η δικη σου αποψη εαν υπηρχε αλλα προτιμησες να σταματησες στην κριτικη ως προ το ατομο μου!!! σε ευχαριστω η προσοχη που μου εδωσε , με τιμα

ριξε κια μια ματια στην ετυμολογια της λεξης δογματικος ... εχει ενδιαφερον

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

Edited by - makfor on 02/01/2010 01:24:25

02/01/2010, 01:55:50
quote:

εαν ηταν δογματισμος δεν θα ελεγα ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ αλλα ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ !! . νομιζω υπαρχει διαφορα , τωρα εαν σου αρεσουν ή οχι αυτο ουτε που με νοιαζει ..... αλλα οτι και εαν "κρυβουν" τα λογια μου (φανταζομαι εισαι ειδικος ωστε να εβγαλες το συμπερασμα σου τοσο γρηγορα και χωρις ουτε καν να με γνωριζεις προσωπικα) δεν παυει να αφορα εμενα και μονο και να αποτελουν αποψη μου , ενδιαφερον θα ειχε και η δικη σου αποψη εαν υπηρχε αλλα προτιμησες να σταματησες στην κριτικη ως προ το ατομο μου!!! σε ευχαριστω η προσοχη που μου εδωσε , με τιμα

ριξε κια μια ματια στην ετυμολογια της λεξης δογματικος ... εχει ενδιαφερον

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

Edited by - makfor on 02/01/2010 01:24:25

Βλέπω πως δεν σου αρέσει η κριτική στα όσα γράφεις, γιατί;;;

makforΜέλος
02/01/2010, 10:49:47
καταρχην δεν κανεις κριτικη στα οσα λεω , αλλα σε εμενα προσωπικα (υπαρχει διαφορα νομιζω) και κατα δευτερον , εαν εχεις να πεις κατι επι της ουσιας πεστο (πχ την αποψη σου? εχεις ? ), ολα τα αλλα δεν εχουν κανενα νοημα

ποιος σου ειπε οτι με χαλαει η "δηθεν" κριτικη σου ? ισα ισα οπως σου ειπα με τιμα που ασχοληθηκες μαζι μου!!! αλλα φανταζομαι οτι αυτο δεν ειναι του θεματος και δεν εχω σκοπο να δωσω συνεχεια (μαλιστα οι διαχειριστες εχουν καθε δικαιωμα να σβυσουν τα 2 τελευταια μυνηματα μου)

[

]

02/01/2010, 12:57:33
quote:

quote:
αθεος:
ακόμη το ψάχνουν αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει κανένα δημιουργό

Κάπου άκουσα ότι βρίσκεται λίγο έξω από την Ανδρομέδα....έχουν ψάξει εκεί?

quote:
αθεος:
το θέμα αν το παραληρήσουμε λίγο με την ιατρική είναι σαν να έχουμε από την μια μεριά τους επιστήμονες που ψάχνουν να βρουν την αιτία της δημιουργίας του καρκίνου και από την άλλη τους πιστούς που λένε αφού δεν ξέρετε πιστέψτε αυτό που σας λέμε ο θεός βάζει τον καρκίνο στα σώματα

Η αιτία δεν ενδιαφέρει κανέναν....το φάρμακο είναι αυτό που θέλουμε να βρουν.
Όσο για το υπόλοιπο της βλακείας το αφήνω ασχολίαστο.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Ούτως ή άλλως , ασχολίαστα τ'αφήνεις όλα!

Ο σχολιασμός , προυποθέτει γνώση αλλα και δύναμη να υπερβούμε τον ίδιο μας τον εαυτό...πράγμα που δεν "υπάρχει σε σένα"..!

Όσο για τις ταμπελοποιήσεις στις οποίες συνεχώς επιδίδεσαι ...αρκουν για να ανοίξεις κανα κατάστημα εταιρεία ταμπελοποιίας!

Για μαζέψου λιγάκι ειδικέ , άντε γιατί πολύ έχεις ξεφύγει!!!

Εσύ θα μιλήσεις για βλακεία στους άλλους...ΕΣΥΥΥΥ???

soul

02/01/2010, 13:10:28
quote:

quote:
Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί "φάρμακο" εάν πρώτα δεν βρεθεί η αιτία.

Γιατί?
Τα γυαλιά μυωπίας ή πρεσβυωπίας στην αιτία οφείλουν τη δράση τους?

Η ασπιρίνη με τις πολλαπλές χρήσεις της στην αιτία? Γιατί για αλλού την προόριζαν και άλλο τους βγήκε.

Αν και "νομίζω" ότι δεν έχει πεθάνει κάποιος από τα "μεγάλα κεφάλια" παγκοσμίως από την ανίατη αυτή αρρώστια. Κι ο Ρέιγκαν την είχε για πολλά χρόνια (βέβαια δε θυμάμαι τη μορφή ήταν, ήπια ή όχι).....αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ας ενημερώσει.

Προσωπικά πιστεύω ότι αν βρεθεί θα είναι τεράστια ζημιά για τις φαρμακοβιομηχανίες…..και ότι οι ίδιες κάνουν ότι μπορούν για να εμποδίσουν την εύρεση ενός αποτελεσματικού φαρμάκου, αφού πλουτίζουν από τις συνεχείς και πανάκριβες χημειοθεραπείες που προσφέρουν.
Ίσως έτσι, «για τα μάτια του κόσμου» να θεραπεύουν κάποιες ήπιες μορφές.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Μα καλά , κάποιοι ούτε το αυτονόητο δεν δέχονται??

Αίτιο και αποτέλεσμα του???

Που βρίσκεται δηλαδή το λάθος του συνδίκτυου και επιτίθεσθε ??

Ευρωπαίε , η αναγνώριση της αιτίας δεν οδηγεί στην εξεύρεση θεραπείας?

Αν εξαλείψουμε την αιτία..τότε δεν οδηγούμαστε στα επιθυμητά αποτελέσματα???

Δεν γνωρίζουμε την ρίζα του "κακού??"

Τι να σου πω ανθρωπέ μου...ειλικρινά δεν γνωρίζω!

Εσύ τι έχεις κάνει για τον καρκίνο ...ευχέλαια και νηστεία??

Δεν είναι κακό που είσαι άσχετος...όχι δεν είναι...τι κακό με σένα είναι ότι το παίζεις και ειδικός!

Άντε φίλε μου..επιδόσου σε αυτό που είσαι άπαιχτος -δικαιωματικά- στις σεντονιάδες και στα χαμογελάκια ..!

soul

02/01/2010, 13:24:38
Εαρινός

quote:
Δεν είναι κακό που είσαι άσχετος...όχι δεν είναι...τι κακό με σένα είναι ότι το παίζεις και ειδικός!

Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και διαγωνίως, με σένα φίλε "αερινέ".

Είσαι κακός άνθρωπος και προσπαθείς να εξαλείψεις τη μία, απ' τις δυό-τρείς, πηγές γέλιου στο φορουμ.

Δηλώνω υποστηρικτής των ευρωπαίων και όλων των υποκατηγοριών τους και τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν να το προσφέρουν, διότι αυτό αποτελεί κοινωνική προσφορά, στις μέρες μας.

Σε παρακαλώ να προσέχεις πώς μιλάς και πώς αντιμετωπίζεις, τέτοιους σπάνιους ανθρώπους.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

02/01/2010, 13:50:24
quote:

αριστοτελη , θεωρησα οτι ζητας την αποψη μας (την ατομικη) και οχι την επιστημονικη τεκμηριωση η οποια θα επιανε τοσο χωρο που θα μπλοκαραμε το φορουμ

προφανως την προσωπικη αποψη ζηταω...

quote:

ετσι επαναλαμβανω συνοπτικα αφου πρωτα διευκρινησω οτι , κατα την δικη μου αποψη δεν τιθεται θεμα αρχης και τελους , θεμα αιτιας , δημιουργου κτλπ , επειδη ο εγκεφαλος μας δεν μπορει να κατανοηση την μη αρχη ή την μη δημιουργια και πολλα αλλα ... εαν πχ εχει 11 διαστασεις το συμπαν , αυτο δεν θα το αντιληφθουμε-κατανοησουμε ποτε ... καθως ειμαστε οντα 3 διαστασεων

αρα παπαλα η παντοδυναμια της επιστημης να εξακριβωνει τα παντα;

κι επειδη το μυαλο μας δεν μπορει να συλλαβει καποια πραγματα δεν πρεπει να προσπαθουμε να βγαλουμε λογικο συμπερασμα με οσα φτωχα τελος παντων ξερουμε;

quote:

βαση του παραπανω λοιπον ,

ναι θεωρω οτι το συμπαν δεν ειχε αιτια που προεκυψε , οπως δεν ειχε και πρωτη φορα , απλα συμβαινει (η διαδικασια μεσα απο την οποια εφτασε εδω που ειμαστε αφορα τις διαφορες διαδικασιες , οπου καποιες μιλανε για μεγιστη συμπιεση και εκρηξη)

απο την αλλη θεωρω οτι απλα υπαρχει αρα "αιωνιο" ή συνεχες ...

ακομη και το μπιγκμπανκ δεν αποκλειει οτι η διαδικασια ειναι επαναληψιμη και οτι συμβαινει συνεχεια ... οπως υπαρχει θεωρεια για πολλαπλα συμπαντα και πολλα πολλα αλλα , πχ η υπαρξη της διαστασης του χρονου μπορει να μας δωσει οτι το συμπαν ειναι στην αρχη-στη μεση και στο τελος ταυτοχρονα (κατα το ανθρωπινο παντα)

αν το συμπαν ειναι αιωνιο, ο υλισμος δεν αντιμετωπιζει λιγοτερα προβληματα απο την Πρωτη Αρχη...

κι αυτο γιατι οπως εξηγησα η αιωνιοτητα ειναι ενα μεταφυσικο μεγεθος για καποιον ορθολογιστη...

δηλαδη ο ορθολογικος τροπος σκεψης μας λεει οτι μπορω να καταλαβω κατι που καποια στιγμη σχηματισθηκε και πετυχε να παραμεινει αιωνια...

αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως κατι μπορει να μην εχει αρχη!!!

και βεβαια απαντηση σ'αυτο δεν ειναι η θεωρια των εντεκα διαστασεων γιατι αφενος μπορει να μην ισχυει η κι αν αισχυει δεν υποτιθεται οτι θα λυσει το προβλημα της μη αρχης...

το μπιγκ μπανγκ λεει πως υπηρχε καποια "στιγμη" που δεν υπηρχε ουτε χωρος, ουτε χρονος και αρα ουτε διαστασεις...

αρα καταληγω οτι το αιωνιο συμπαν δεν ειναι καλη επιλογη για εναν αθεο ορθολογιστη γιατι η μη αρχη του δημιουργει τεραστια προβληματα..

προβληματα που δεν εχει η αλλη πλευρα καθως την αιωνιοτητα την δεχεται ως ιδιοτητα του Θεου...

αν λοιπον ο Θεος ειναι αιωνιος τοτε δεν εχει προβλημα να ανανεωνει αιωνια τη δημιουργια του συμπαντος...

quote:

παντως το θεμα συμπαν δεν ειναι κατι που εχει απαντησει , εχει θεωριες και ενδειξεις και δεν ξερουμε εαν ποτε καταφερουμε να βγαλουμε ακρη ...

το δικο μου ερωτημα ειναι ΓΙΑΤΙ πρεπει να υπαρχει ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΗ ? (η κβαντικη ισως πως δωσει καποια εικονα του πως γινεται να μην υπαρχει αρχη!!!)

ειτε υπαρχει Πρωτη Αρχη ειτε υπαρχει αιωνιο συμπαν ο ορθολογικος τροπος σκεψης εχει σοβαρο προβλημα...

02/01/2010, 15:04:12
quote:
makfor
καταρχην δεν κανεις κριτικη στα οσα λεω , αλλα σε εμενα προσωπικα (υπαρχει διαφορα νομιζω)

Αν είχες διαβάσει το μήνυμά μου και δεν ήσουν προκατειλημμένος, θα είχες προσέξει πως, στην αρχή, σε αυτό που έβαλα με μαύρους έντονους χαρακτήρες, αναφέρομαι στο δογματισμό που περιέχουν τα λόγια σου.

Βλέπεις, λοιπόν, πως αναφέρομαι στα λόγια σου και όχι στο πρόσωπό σου. Εδώ κρινόμαστε και σχολιάζουμε το τι λέμε και όχι το τι είμαστε.

Όλη σου η επιχειρηματολογία, αυτή που επικαλείσαι για να αναιρέσεις τις έως σήμερα επιστημονικώς αποδεκτές θεωρίες που μιλούν π.χ. για τη δημιουργία του σύμπαντος, στηρίζεται και κινείται γύρω από ένα θολό και ασαφές τοπίο, το «ΤΥΧΑΙΟ» όπως λες.
Πώς μπορείς να δηλώνεις εραστής της λογικής και της επιστήμης, τη στιγμή που τα επιχειρήματά σου δεν έχουν κανένα απολύτως έρεισμα στα έως σήμερα επιστημονικά κεκτημένα;

Το τίποτα και το τυχαίο είναι δυνατόν ποτέ να γεννήσουν τόσους, άπειρους κανόνες/νόμους που διέπουν τα πάντα γύρω μας;
Από που ξεφύτρωσε όλη αυτή η αρμονία για την οποία μιλούν οι επιστήμονες;

Και, αν μου επιτρέπεις, θα σου πω τι νομίζω πως συμβαίνει με σένα, χωρίς καμιά διάθεση να σε προσβάλλω.
Προκειμένου να μη δεχτείς καμία πιθανότητα ύπαρξης του Θείου ή κάποιας ανώτερης δύναμης, άρνηση για λόγους που μόνο εσύ γνωρίζεις, έχεις δημιουργήσει ένα δικό σου «εργαλείο», αυθαίρετων και αστήρικτων θα έλεγα, στείρων ισχυρισμών, με τους οποίους προσπαθείς να εξηγήσεις τον κόσμο.
Και είναι στείροι οι ισχυρισμοί σου γιατί δεν σου προσφέρουν τίποτα το θετικό, καμιά ελπίδα.
Είσαι έτοιμος να ακούσεις και κάτι άλλο ή το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι το πώς θα την πεις και εσύ στους Χριστιανούς;;;

Edited by - Ψηλός on 02/01/2010 15:05:31

02/01/2010, 15:06:25
quote:

quote:

quote:

ετσι επαναλαμβανω συνοπτικα αφου πρωτα διευκρινησω οτι , κατα την δικη μου αποψη δεν τιθεται θεμα αρχης και τελους , θεμα αιτιας , δημιουργου κτλπ , επειδη ο εγκεφαλος μας δεν μπορει να κατανοηση την μη αρχη ή την μη δημιουργια και πολλα αλλα ... εαν πχ εχει 11 διαστασεις το συμπαν , αυτο δεν θα το αντιληφθουμε-κατανοησουμε ποτε ... καθως ειμαστε οντα 3 διαστασεων

Η επιστήμη εξακριβώνει , όπως ακριβώς το είπες ..δεν εικάζει και δεν θεωρεί!

Και όσα ισχυρίζεται , τα τεκμηριώνει..!

Εν αντιθέσει με άλλους που χωρίς αποδείξεις ισχυρίζονται και αιτιολογούν με αέρα κοπανιστό..!

------------------------------------------------------------------

quote:

βαση του παραπανω λοιπον ,

ναι θεωρω οτι το συμπαν δεν ειχε αιτια που προεκυψε , οπως δεν ειχε και πρωτη φορα , απλα συμβαινει (η διαδικασια μεσα απο την οποια εφτασε εδω που ειμαστε αφορα τις διαφορες διαδικασιες , οπου καποιες μιλανε για μεγιστη συμπιεση και εκρηξη)

απο την αλλη θεωρω οτι απλα υπαρχει αρα "αιωνιο" ή συνεχες ...

ακομη και το μπιγκμπανκ δεν αποκλειει οτι η διαδικασια ειναι επαναληψιμη και οτι συμβαινει συνεχεια ... οπως υπαρχει θεωρεια για πολλαπλα συμπαντα και πολλα πολλα αλλα , πχ η υπαρξη της διαστασης του χρονου μπορει να μας δωσει οτι το συμπαν ειναι στην αρχη-στη μεση και στο τελος ταυτοχρονα (κατα το ανθρωπινο παντα)

αν το συμπαν ειναι αιωνιο, ο υλισμος δεν αντιμετωπιζει λιγοτερα προβληματα απο την Πρωτη Αρχη...

Και γώ θεωρώ διάφορα ...και λοιπόν??

Όλοι θεωρούμε και υποθέσεις κάνουμε...και λοιπόν???

Με υποθέσεις και θεωρήσεις θα σταθούμε στα πόδια μας και θα προχωρήσουμε???
==================================================================

[quote]
παντως το θεμα συμπαν δεν ειναι κατι που εχει απαντησει , εχει θεωριες και ενδειξεις και δεν ξερουμε εαν ποτε καταφερουμε να βγαλουμε ακρη ...

το δικο μου ερωτημα ειναι ΓΙΑΤΙ πρεπει να υπαρχει ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΗ ? (η κβαντικη ισως πως δωσει καποια εικονα του πως γινεται να μην υπαρχει αρχη!!!)

ειτε υπαρχει Πρωτη Αρχη ειτε υπαρχει αιωνιο συμπαν ο ορθολογικος τροπος σκεψης εχει σοβαρο προβλημα...

Απο που το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα φίλε μου ...το τόσο μεγάλο??

Ποιά είναι η ουσία της σκέψεως των ορθολογιστών και αντιτίθεται στα όσα λές και υποστηρίζεις???

soul

mimosaΜέλος
02/01/2010, 16:14:42
quote:

Κάνεις κι εσύ το ίδιο λάθος με τόσους άλλους. Περιμένεις απο την Επιστήμη να σου δώσει απαντήσεις τώρα, στην εποχή μας. Δεν εργάζεται για σένα φίλε μου η Επιστήμη.

makforΜέλος
02/01/2010, 19:29:25
αριστοτελη , δεν ειπα οτι εχω την λυση ή την απαντηση, εαν το εκανα θα ειμουν τρελος , απλα αναφερω μια αποψη , την δικη μου ... καθως θεωρω οτι η "απεναντι" θεση , του θεου δημιουργου , εχει πολυ περισσοτερα προβλημα !!!

επισης δεν νομιζω οτι μιλησα για παντοδυναμια της επιστημης (το εκανα?) αρα δεν αντιλαμβανομαι το "παπαλα". η επιστημη , μου δινει απαντησεις αντιθετα η θρηκεια καμια !!! επιλογη μου

εαν σου ειναι εσενα μια φορα δυσκολο να δεχτεις την εννοια του "αιωνιου" συμπατνος , αλλο τοσο ειναι για μενα η υπαρξη θεου-δημιουργου-αιωνιου. παντως θα ηθελα να διαβασω την αποψη σου , καθως ανεβασες ενα θεμα χωρις να εχεις δωσει ακομη την δικη σου αποψη

οι διαστασεις που αναφερω, δεν θα "υπαρξουν" ποτε για τον ανθρωπο ,στα μαθηματικα ομως υπαρχουν και επαληθευουν - βοηθουν στο να ερμηνευτουν τα οσα παρατηρουμε στον τρισδιαστατο κοσμο μας (αρα υπαρχουν εφοσον επλαυθευεται η υπαρξη τους!!!)

ενα ερωτημα που θα εκανα παντως ειναι ΓΙΑΤΙ πρεπει να υπαρχει ΑΡΧΗ ? και ΓΙΑΤΙ πρεπει να ειναι κατι δηλωμενο σε ΑΙΩΝΙΟ ή ΜΗ ΑΙΩΝΙΟ ... και περα απο το γιατι πρεπει ειναι και το ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ βοηθουσε εαν κατι απο αυτα ηταν αληθεια ή ψεμα ? μπορει αραγε κανεις να πει οτι υπαρχει ΘΕΟΣ? οτι ειναι ΑΙΩΝΙΟΣ ? και ΠΟΙΟΣ τον εκανε ? (εαν στα ερωτηματα σου ή επιφωνησεις βαλω αντι της λεξης επιστημης την λεξη θεος , μπορω να σου κανω τα ιδια ακριβως ερωτηματα , το προβλημα ειναι οι απαντησεις) και ο θεος αποτελει κατι το "φανταστικο" μεχρι αποδειξεως του εναντιον , σε αντιθεση με ολες τις θεωριες που μπορει να ειναι θολες ,μπορει να ειναι μπερδεμενες , πολλα μπορει , αλλα ΕΧΟΥΝ τουλαχιστον ΒΑΣΗ, υπαρχουν αποδειξεις και στοιχεια ΚΤΛΠ..

τωρα εαν εχει προβλημα ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ , φαντασου τι προβληματα εχει ο Ανορθολογισμός της θρησκειας !!! παλι ο καθενας διαλεγει ΟΠΟΙΟ τον καλυπτει καλυτερα

τελος να αναφερω οτι ακομη και η στιγμη 0 δεν ηταν απολυτο κενο , απλα ολο το συμπαν ηταν συμπιεσμενο σε ενα σημειο απειροελαχιστο (αλλωστε υπαρχουν στοιχεια που επαληθευουν πολλα απο τις διαφορες θεωριες , οχι στο συνολο τους και οχι στο 100% ειμαστε ακομη στην αρχη , αλλα ηδη γινονται μεγαλα βηματα που συντομα θα μας φερουν περισσοτερα στοιχεια). εδω και χιλιαδες χρονια οι θεοι δεν χουν δωσει ουτε μια λυση στα ερωτηματα του ανθρωπου , ετσι ερχονται και φευγουν , αλλαζουν , μεταμορφονοτναι σε νεους ... η επιστημη αντιθετα εδω και αιωνες δινει απαντησεις , σιγα σιγα , απο τα πολυ απλα στα ποιο συνθετα , τα ποταμια ηταν θεοι και σημερα ξερουμε τι ειναι , ο κεραυνος ηταν θεος και σημερα ξερουμε τι ειναι ... ο ηλιος , οι πλανητες , τα αστρα ... το αποτελεσμα ηταν η θρησκεια να στεκεται απεναντι (λαθος) οπως και το οτι η επιστημη στεκεται πολλες φορες απεναντι (παλι λαθος) , θα επρεπε να συμβαδισουν , να αντλασουν και να προσαρμοζονται , σημερα θα επρεπε η θρησκεια μας να εχει ενσωματωσει μεσα της ολες τις νεες ανακαλυψεις και να αποτελει ενα μεσω διασπορας της επιστημης και καλυπτοντας τα κενα , αυτα που δεν εχει βρει ωστε να μην νιωθει ο καθε πιστος χαμενος ... αλλα ακομη μιλαμε για αδαμ και ευα , για λασπες και αλλα ...

[

]

Edited by - makfor on 02/01/2010 19:34:33

02/01/2010, 19:42:25
Τελικά,όντως, υπάρχει πρόβλημα, με κάποιους εδώ μέσα,
όσον αφορά τον χριστιανισμό,σε βαθμό,που δεν μπορούν να δούν τίποτε άλλο... Αφού τον εχθρεύονται, σαν κόμματα αντιπολίτευσης, που θέλουν να κυβερνήσουν και ζηλεύουν την απήχηση του στον λαό και μισούν τον λαό γι αυτο πλέον....Γι αυτό και είναι απολυταρχιστές στις ιδέες τους ..Κι έτσι,είναι γραφικές μεινότητες, που κινούνται περιθωριακά...Γραφικοί ανεξάρτητοι μεμονωμένοι,που λατρεύουν και σκοτώνουν για τη δική τους πίστη και ιδέες, που είναι εντελώς ειρηνικές...Αλλά, θα σε σκοτώσουν για να σε πείσουν....Βρίσκεται να κρίνετε περιστατικά που έχει κρίνει η ιστορία, εντελώς ανέξοδα και αδόκιμα...
Δεν δέχονται με τίποτε ότι αυτοί αποτελούν ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΆΔΟΞΟ και επιμένουν ότι οι 95% συνλελληνες τους είναι χαζοί κι αυτοί οι έξυπνοι...Προφανώς, θέλουν κι αυτοί να μας πουν τι να κανουμε....Προκόψαμε, όμως, πολλές φορές,απο αρχάιων χρόνων, απο τέτοια άτομα...
Μόνο αρχομανείς έχουν τέτοιες εντυπώσεις για τον εαυτό τους..Μόνο άτομα που έχουν λάθος μέσα τους την λογική και την δημοκρατία και θέλουν να γίνουν τύρανοι, σε μια πλειοψηφία που τη θέλουν χαζή, για να δικαιολογούν τα πάθη τους...Για να δικαιολογούν τις φασιζουσες νοοτροπίες τους....
Κρίμα στην πατρίδα της δημοκρατίας, να υπάρχουν τέτοια λυσσασμένα κι αφιονισμένα άτομα, ενάντια στο σύνολο των ελληνικών ιδωδών, όπως είναι σήμερα....Γιατί, σήμερα, ο ελληνισμός με τον χριστιανιμό, όπως εδώ και 15 αιώνες, είναι μαζί κι όσοι τα πολεμούν, εθνικοί ρπόδοτες...Γιατι δεν υπάρχει καμία δημοκρατία,χάρην της οποίας,να καταλύεται η δημοκρατία κι τα δικαιώματα των άλλων...Κύριοι, ποσέξετε, βαδίζετε ζοφερούς δρόμους......
Κι αυτο θα κριθει απο την ιστορία, επίσης...
Άτομα τόσο ανεύθυνα,που να βγάζουν 15 θέματα δίπλα δίπλα,μόνο και μόνο για να βγάλουν τον εαυτό τους σωστό και τον χριστιανισμό και τους χριστιανούς, βλάκες....Τίποτε άλλο δεν έχει σημασία για σας;Τόσο κόλλημα, πια;...
Κανένας γιατρός, μήπως να έδινε λύση;
Ή κανένας διαχειριστής να καταλάβαινε ότι το να επιχειρούμε με 20 θέματα απλά να υποτιμήσουμε τον χριστιανισμό και να προσβάλλουμε συνέχεια τους συνέλληνες μας, μόνο εμφυλιοπόλεμο είναι και κάνει κακό, πέραν απο τη βαρεμάρα του...
Άλλο ο υγιής διάλογος κι άλλο το κόλλημα ότι ο χριστιανισμός είναι ότι χειρότερο για τον άνθρωπο,οπως πολλοί λένε, ενώ οι ίδιοι,δεν ξέρουν καν τι πιστεύουν...Ας ψάξυν τα δικά τους, ας μην ασχολούντια με των άλλων..Ασχολείται με κάποιον, μόνο, οποιος έχει ίδιον συμφέρον και απλά σφετρίζεται την θέση του άλλου...
Κάνετε κακό, είτε το καταλαβαίνετε, είτε οχι...
Άλλά, ειπαμε, η καταστροφή, είναι πιο εύκολη παο τη δημιουργία....Το κακό, πιο εύκολο απο το καλό...
Αυτό δεν λέγεται πρόοδος, αλλά σκοταδισμός, επιλογή άθλια, αφου δεν προσφέρει, μόνο συκοφαντεί...
καμιά φορά, κοιταχτήτε στον καθρέφτη, μπορείς να μην σας αρέσει ότι θα δείτε...
Ξεκινήστε να διορθώσετε εσάς,αφήστε την Ελλάδα, να αυτοδιορθώνεται, δίχως τέτοιες εμφύλιες φωνές...
02/01/2010, 22:23:30
quote:

αριστοτελη , δεν ειπα οτι εχω την λυση ή την απαντηση, εαν το εκανα θα ειμουν τρελος , απλα αναφερω μια αποψη , την δικη μου ... καθως θεωρω οτι η "απεναντι" θεση , του θεου δημιουργου , εχει πολυ περισσοτερα προβλημα !!!

νομιζεις, ο Θεος δημιουργος εχει το ατου της νοημοσυνης και του σχεδιου που δεν το χει μια ανοργανωτη και α-νοητη υλη..

τουτεστιν ειναι πολυ πιο δυσκολο να ειναι κατι το α-νοητο, χωρις αρχη...

quote:

επισης δεν νομιζω οτι μιλησα για παντοδυναμια της επιστημης (το εκανα?) αρα δεν αντιλαμβανομαι το "παπαλα". η επιστημη , μου δινει απαντησεις αντιθετα η θρηκεια καμια !!! επιλογη μου

ενας υγιης επιστημονας δεν απορριπτει τη θρησκεια και ενας υγιης πιστος οφειλει να προσεχει τα της επιστημης...

οι φονταμενταλιστες αθεοι και οι φονταμενταλιστες θρησκευτες ειναι το προβλημα...

το καλυτερο θα ταν να τους βαζαμε σε ενα γιγαντιαιο κλουβι να αλληλοφαγωθουν...λολ..

quote:

εαν σου ειναι εσενα μια φορα δυσκολο να δεχτεις την εννοια του "αιωνιου" συμπατνος , αλλο τοσο ειναι για μενα η υπαρξη θεου-δημιουργου-αιωνιου. παντως θα ηθελα να διαβασω την αποψη σου , καθως ανεβασες ενα θεμα χωρις να εχεις δωσει ακομη την δικη σου αποψη

ευχαριστως, υπαρχουν δυο συμπαντα κατα βαση, το ενα αρχετυπικο και μη υποκειμενο στην εντροπια και το αλλο το γνωστο υλικο μας συμπαν, βαθεια ντετερμινιστικο και εντροπικο...

υπαρχουν κυκλοι δημιουργιας και κυκλοι παυσης, οταν ξεκιναει νεος κυκλος δημιουργιας πρωτα γεννιεται το αρχετυπικο συμπαν και μετα απο καποιο διαστημα το δικο μας αστροσεξουαλικο συμπαν...

στο αρχετυπικο συμπαν δεν υφισταται χρονος οπως τον γνωριζουμε στο δικο μας συμπαν..

υπαρχουν δυο μπιγκ μπανγκ σε καθε κυκλο δημιουργιας-παυσης...

το πρωτο μπιγκ μπανγκ ειναι αυτο που γενναει τον αρχετυπικο νοητο κοσμο που δεν υφισταται χρονος...

το δευτερο μπιγκ μπανγκ ειναι αυτο που δημιουργει τον υλικο κοσμο και τον χρονο...

στην αρχη η πορεια του συμπαντος ειναι φυγοκεντρος απο το σημειο της μεγαλης εκρηξης, μετα κεντρομολος μεχρι οι γαλαξιες να αρχισουν να επιστρεφουν στο αρχικο σημειο...

το συμπαν τελειωνει με μια μεγαλη εκρηξη αντιθετης φορας απ'αυτην που αρχισε και το ακολουθει και το νοητο συμπαν καποτε...

μετα επακολουθει παυση και το καθετι εχει επιστρεψει στο Θεο ο οποιος ειναι ο γεννητορας και ο καταστροφεας των κοσμων..

αφου υπαρξει ενα μεγαλο διαλειμμα οπου ο Θεος αναπαυεται μετα ξεκιναει παλι η διαδικασια των μεγαλων εκρηξεων, νεοι κοσμοι γεννιουνται διαφορετικοι απο τους παλιοτερους...

αυτη η κοσμογονια που σου περιγραφω ειναι μια μειξη ορφικων, πλατωνικων και στωικων ιδεων, η οποια ουσιαστικα ταυτιζεται με την ινδικη κοσμογονια αλλα και με το κοσμολογικο συστημα του Νιτσε χωρις ομως να αποδεχεται το δογμα της αιωνιας επιστροφης...

προκειται μαλλον για το μοντελο που αργα η γρηγορα θα ακολουθησει η επιστημη καθως ηδη ειναι μια δημοφιλης θεωρια χωρις βεβαια την υπαρξη του Θεου που ειναι αδυνατον να κατοχυρωθει επιστημονικα καθως ο Παικτης δεν αποτελειται απο υλοενεργεια...

δεν θα τον απορριψει τον Θεο η επιστημη, θα αφησει το γηπεδο ανοιχτο σε καθε ερμηνεια μη μποροντας να παρει θεση...

ουτε για το νοητο κοσμο, η για το συμπαν-μητρα θα κανει λογο αν και οι επιπλεον διαστασεις εκει αναφερονται...

στα υπολοιπα που θετεις θα απαντησω αυριο...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 02/01/2010 22:26:24

makforΜέλος
02/01/2010, 23:18:46
ομορφα τα οσα λες , το ερωτημα μου ειναι , σε ποιο σημειο το συστημα που περιγραφεις ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ τον θεο και ΓΙΑΤΙ , ο οποιος μαλιστα "αναπαυεται?" αρα κουραζεται? (εννοεις κατι με την λεξη αυτη ή της χρησιμοποιεις κυριολεκτικα?)

ειμαι κατα των συγκρουσιων , οσο αντεχουν τα νευρα μου δηλαδη αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα χαχα, ετσι πιστευω οτι η καθε συγκρουση δεν εχει να προσφερει τιποτα , αρα ειτε υποστηριζω την επιστημη , ειτε την θρησκεια , δεν βρισκω λογω συγκρουσης αυτων των δυο και οταν αυτα τα δυο συμβαδιζαν ειχαμε εξαρση στον πολιτισμο και στη γνωση , ετσι μας βγηκαν ο πλατωνας και πολλοι αλλοι... μετα χωρισαν ... σημερα ή στο μελλον , πιστευω οτι θα βρουν και παλι κοινα σημεια αλλα πρωτα πρεπει να φυγουν οι σκληροπυρινικοι και απο τις δυο πλευρες ωστε να ηρεμισει το κλιμα και στην συνεχεια να μπουν σε κοινη πορεια , για το καλο ολων των ανθρωπων ... αλλα μαλλον το πηγα μαρκυα τωρα χαχαχα

[

]

02/01/2010, 23:30:18
quote:

ομορφα τα οσα λες , το ερωτημα μου ειναι , σε ποιο σημειο το συστημα που περιγραφεις ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ τον θεο και ΓΙΑΤΙ , ο οποιος μαλιστα "αναπαυεται?" αρα κουραζεται? (εννοεις κατι με την λεξη αυτη ή της χρησιμοποιεις κυριολεκτικα?)

ειμαι κατα των συγκρουσιων , οσο αντεχουν τα νευρα μου δηλαδη αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα χαχα, ετσι πιστευω οτι η καθε συγκρουση δεν εχει να προσφερει τιποτα , αρα ειτε υποστηριζω την επιστημη , ειτε την θρησκεια , δεν βρισκω λογω συγκρουσης αυτων των δυο και οταν αυτα τα δυο συμβαδιζαν ειχαμε εξαρση στον πολιτισμο και στη γνωση , ετσι μας βγηκαν ο πλατωνας και πολλοι αλλοι... μετα χωρισαν ... σημερα ή στο μελλον , πιστευω οτι θα βρουν και παλι κοινα σημεια αλλα πρωτα πρεπει να φυγουν οι σκληροπυρινικοι και απο τις δυο πλευρες ωστε να ηρεμισει το κλιμα και στην συνεχεια να μπουν σε κοινη πορεια , για το καλο ολων των ανθρωπων ... αλλα μαλλον το πηγα μαρκυα τωρα χαχαχα

[

]

Τελικά υπήρξαν Δεινόσαυροι ή υπήρξαν κατασκευάσματα κάποιων επιστημόνων και μάλιστα κακόβουλων???

soul

makforΜέλος
02/01/2010, 23:46:35
εμενα ρωτας ? φανταζομαι ξερεις και την απαντηση μου χαχαχα

εσυ τι λες να εγινε ?

οι μεχρι τωρα απαντησεις μου δεν νομιζω οτι αφηνουν χωρο για θεους , τρελους εξωγηινους ή δε ξερω τι αλλο ....

δεινοσαυροι υπηρξαν και υπαρχουν ακομη , ολα τα πουλια ειναι δεινοσαυροι ... και οσο παραξενο και εαν φαινεται αυτο, τα στοιχεια βεβαιωνουν οτι ειναι απογονοι τους οπως και πολλα ερπετα , ΜΑΛΙΣΤΑ νεα στοιχεια που εχουν ερθει στην επιφανεια , εμφανιζουν δεινοσαυρους ΜΕ ΦΤΕΡΑ - υποτιπωδη πουπουλα ...

[

]

03/01/2010, 11:46:04
quote:

εμενα ρωτας ? φανταζομαι ξερεις και την απαντηση μου χαχαχα

εσυ τι λες να εγινε ?

οι μεχρι τωρα απαντησεις μου δεν νομιζω οτι αφηνουν χωρο για θεους , τρελους εξωγηινους ή δε ξερω τι αλλο ....

δεινοσαυροι υπηρξαν και υπαρχουν ακομη , ολα τα πουλια ειναι δεινοσαυροι ... και οσο παραξενο και εαν φαινεται αυτο, τα στοιχεια βεβαιωνουν οτι ειναι απογονοι τους οπως και πολλα ερπετα , ΜΑΛΙΣΤΑ νεα στοιχεια που εχουν ερθει στην επιφανεια , εμφανιζουν δεινοσαυρους ΜΕ ΦΤΕΡΑ - υποτιπωδη πουπουλα ...

[

]

Εγώ πιστεύω ότι κάποιοι κακεντρεχείς χλαμυδάτοι κατασκεύασαν φτερά και πούπουλα και τα διασκόρπισαν στην γή για να δημιουργήσουν αντιπαλότητες στον κόσμο ....με απώτερο στόχο , να ξανάρθουν -αφού ευτελίσουν τις υπόλοιπες θρησκείες- στα πράματα..ακόμα και ο Δαρβίνος πιστεύω ότι δεν είναι παρά απόγονός τους -διασωθείς- και ο οποίος καταληφθείς απο τον σατανά ...προχώρησε σε σατανικές αποκαλύψεις ..

Οι καιροί είναι πονηροί , πρέπει να προσέχουμε , ο σατανάς βρίσκεται πλέον εδώ..!

soul