ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

λίλιθ52 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
inandaboveΜέλος
24/07/2004, 22:08:50
QUOTE: (VIKING) "Συνηθως πηγαινω εξωτερικο και για καποιες δουλειες αλλα και για να γνωρισω τα ομορφα μερη.Δεν με νοιαζει αν θα ειμαι με καποιο ατομο μαζι μου,ορισμενες φορες ειναι ωραιο αλλα πολλες φορες προτιμω να ειμαι μονος μου και ειναι βεβαιο οτι ενας γαμος(και ειδικα αν κανεις παιδι) θα μου στερησει αυτη την δυνατοτητα.Ξερω μπορει να σου φαινεται περιεργο(διοτι εσυ εισαι παντρεμενη και ευτυχισμενη) αλλα ετσι νιωθω εγω."

Φίλε Viking, έτσι ακριβώς αισθάνομαι και λειτουργώ κι εγώ. Κάποια μέρα θέλω να κάνω οικογένεια και να αφοσιωθώ σε αυτήν, αλλά πιστεύω ότι τα πάντα είναι θέμα σωστού timing. Η επιθυμία μου *τώρα* για εξερεύνηση, ανεξαρτησία και εσωτερική/εξωτερική αναζήτηση υπερτερεί της επιθυμίας για τη δημιουργία οικογένειας.
Αν και προέρχομαι όμως από ένα σπίτι που φυσιολογικά θα πρεπε να με ΄κάνει να τρέχω χιλιόμετρα στο άκουσμα-και μόνο- του γάμου, κάποια στιγμή, όταν αισθανθώ ώριμη, έτοιμη, και πλήρης για να μπορώ να δώσω, θα το κάνω.

VIKINGΜέλος
25/07/2004, 00:00:31
quote:

QUOTE: (VIKING) "Συνηθως πηγαινω εξωτερικο και για καποιες δουλειες αλλα και για να γνωρισω τα ομορφα μερη.Δεν με νοιαζει αν θα ειμαι με καποιο ατομο μαζι μου,ορισμενες φορες ειναι ωραιο αλλα πολλες φορες προτιμω να ειμαι μονος μου και ειναι βεβαιο οτι ενας γαμος(και ειδικα αν κανεις παιδι) θα μου στερησει αυτη την δυνατοτητα.Ξερω μπορει να σου φαινεται περιεργο(διοτι εσυ εισαι παντρεμενη και ευτυχισμενη) αλλα ετσι νιωθω εγω."

Φίλε Viking, έτσι ακριβώς αισθάνομαι και λειτουργώ κι εγώ. Κάποια μέρα θέλω να κάνω οικογένεια και να αφοσιωθώ σε αυτήν, αλλά πιστεύω ότι τα πάντα είναι θέμα σωστού timing. Η επιθυμία μου *τώρα* για εξερεύνηση, ανεξαρτησία και εσωτερική/εξωτερική αναζήτηση υπερτερεί της επιθυμίας για τη δημιουργία οικογένειας.
Αν και προέρχομαι όμως από ένα σπίτι που φυσιολογικά θα πρεπε να με ΄κάνει να τρέχω χιλιόμετρα στο άκουσμα-και μόνο- του γάμου, κάποια στιγμή, όταν αισθανθώ ώριμη, έτοιμη, και πλήρης για να μπορώ να δώσω, θα το κάνω.

Γεια σου φιλη inandabove.Να και μια που τα βλεπει τα πραγματα περιπου οπως εμενα.

Αληθεια το ονομα σου απο βγαινει;

Kαι ηθελα να μου απαντησεις στα ερωτηματα που εθεσα πιο πριν:

quote:
Γεια σας.Θα ηθελα να ρωτησω ποια χαρακτηριστικα πρεπει να εχει μια γυναικα ή ενας ανδρας ωστε να τον αγαπησετε και να προχωρησετε σε γαμο;Τι θα σας εκανε ευτυχισμενο με μια γυναικα ή ενα ανδρα; Η ομορφια της/του, η σεξουαλικοτητα της/του,να εχει περιουσια, η απλοτητα της/του, το να μην γκρινιαζει, να μην ζηλευει,να ειναι τρυφερος,να θυσιαζεται για εσας,τι;

Πιστευετε τελικα πως δεν υπαρχει πια αγαπη και αφοσιωση στα περισσοτερα ζευγαρια,παρα μονο εγωισμος και εγωκεντρισμος;

Γιατι πιστευετε οτι πολλα ζευγαρια χωριζουν,πως εξηγειται η αυξηση των διαζυγιων;

Labolas GlasyaΜέλος
25/07/2004, 18:11:49
ρε παιδια μη το κουραζετε γιατι οπως λεει ενα παλιο σοφο ρητο

ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ. *

ΓΑΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΞΕΡΙΖΟΜΕΝΗ. *

http://www.ummo.cc/Sigil/Glasya_Labolas.JPG

mysticΜέλος
26/07/2004, 11:51:34
Πως με παρεξήσησες έτσι Viking;
Δεν σου έγραψα εγώ ότι η ζωή μου μετά τον γάμο είναι τόσο βαρετή αλλά αντίθετα πριν τον γάμο.
Μετά τον γάμο έχω κάνει αμέτρητα ταξίδια εντός Ελλάδας και αρκετά στο εξωτερικό! Επειδή παντρεύτηκα δεν πάει να πει πως γέρασα και πάει η ζωή! Είμαι αρκετά ψαγμένο άτομο και εγώ και ο άντρας μου, δεν περνάμε την ώρα μας μπροστά από ένα χαζοκούτι και τώρα με το παιδί είναι μια καλή ευκαιρία να του δείξουμε και εκείνου ότι είδαμε εμείς, οπότε έχω πολλές ευκαιρείες να ξανακάνω πολλά ταξίδια!
Σέβομαι και εγώ τις απόψεις σου αλλά εκ πείρας ξέρω ότι θα τις αναθεωρήσεις μετά από κάποια χρόνια.
Όσο για την ελευθερία του κάθε ατόμου, είναι πράγμα σχετικό. Γάμος δεν σημαίνει υποδούλωση, στέρηση και όλα τα σχετικά και αυτό είναι στο χέρι του καθενός να διαλέξει το κατάλληλο άτομο που θα του παρέχει τα προβλεπόμενα για την κοινή τους ευτυχία.
Εγώ σου εύχομαι να κάνεις πάντα αυτό που σε ευχαριστεί και να είσαι openminded.
Πρέπει να κλείσω γιατί κάποιο ανεγκέφαλο παιδάκι μου επιτίθεται, μάλλον κάποιο μικρό παίζει με το site, μην με πλησιάζεις μικρό γιατί μπορεί να κωλλήσεις καμιά αρρώστια, η δικιά σου είναι ασπιρίνη για μένα.

seminaΜέλος
26/07/2004, 12:52:54
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ..ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΜΩΣ..ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ..ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ!!ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ...Ο ΓΑΜΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ!!!ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ!!ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΤΕ..ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ..
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΓΑΜΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ!!!ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ..ΩΡΑΙΑ ΛΕΞΗ..ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΑΙ?..ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ..ΕΒΑΙΑ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ!!!ΕΛΠΙΖΩ ΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΦΙΛΕ VIKING ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ...ΑΝΤΙΟ

VIKINGΜέλος
26/07/2004, 15:24:43
quote:

Όσο για την ελευθερία του κάθε ατόμου, είναι πράγμα σχετικό. Γάμος δεν σημαίνει υποδούλωση, στέρηση και όλα τα σχετικά και αυτό είναι στο χέρι του καθενός να διαλέξει το κατάλληλο άτομο που θα του παρέχει τα προβλεπόμενα για την κοινή τους ευτυχία.
Εγώ σου εύχομαι να κάνεις πάντα αυτό που σε ευχαριστεί και να είσαι openminded.

Eυχαριστω φιλη mystic για την ευχη σου.

quote:
ΕΛΠΙΖΩ ΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΦΙΛΕ VIKING ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ...

Nα σαι καλα φιλη Semina.

Και μια ερωτηση,εχω παρατηρησει οτι πολλες γυναικες(ισως οι περισσοτερες) αγχωνονται
οταν φτασουν κοντα στα 30 και δεν εχουν παντρευτει(προφανως φοβουνται οτι δεν θα μπορεσουν να κανουν παιδι διοτι ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι ειναι δυσκολο να τεκνοποιησεις μετα απο τα 30 με αποτελεσμα να κανουν βιαστικα γαμους που δυστυχως πολλες φορες καταληγουν σε διαζυγια),εσενα θα σε αγχωνε να εχεις φτασει π.χ τα 30 και να μην εχεις παντρευτει;Θεωρεις οτι μετα τα 30 ειναι αργα για να παντρευτει μια γυναικα και οτι η ηλικια γαμου ειναι τα 30;

Επισης πιστευεις οτι αρκετες γυναικες παντρευονται μονο και μονο για να κανουν ενα παιδι;(δεν ισχυριζομαι κατι τετοιο, απλως εχω αυτην την αισθηση.)

Τελος πιστευεις πραγματι οτι υπαρχει ο ιδανικος συντροφος ή ειναι μια ουτοπια;Μηπως στην αρχη υπαρχει παντα ενας ενθουσιασμος και μια ψευδαισθηση(που την εχουν ειτε αντρες ειτε γυναικες) οτι εχουμε βρει τον αληθινο συντροφο;

Τελικα τι πρεπει να εχει ενας ανθρωπος για να τον αγαπησεις πραγματικα και να προχωρησεις σε γαμο;Αρκει μονο να σε αγαπαει πραγματικα;

"Η δική μου θρησκεία θέλει να κατέβει ο παράδεισος εδώ στη γη, ώστε να μπορούν να τον απολαύσουν όλοι"

Edited by - VIKING on 26/07/2004 15:29:16

Edited by - VIKING on 26/07/2004 15:30:08

Edited by - VIKING on 26/07/2004 15:32:30

mysticΜέλος
27/07/2004, 11:49:04
quote:
Επισης πιστευεις οτι αρκετες γυναικες παντρευονται μονο και μονο για να κανουν ενα παιδι;(δεν ισχυριζομαι κατι τετοιο, απλως εχω αυτην την αισθηση.)

Αρκετές γυναίκες το κάνουν αυτό πιστεύοντας ότι μετά τα 30-35 είναι δύσκολο να κάνουν παιδί κάνοντας μεγάλη χαζομάρα. Ένας γάμος τα πρώτα χρόνια είναι πολύ ψυχοφθόρος σε αντίθεση με τον μύθο ότι είναι όλα μέλι γάλα, έτσι φέρνοντας ένα παιδί τον πρώτο καιρό στον κόσμο μεγαλώνουν οι ευθύνες και το άγχος με τραγικά αποτελέσματα τουλάχιστον για τα παιδιά. Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν παιδιά μέχρι την εμμηνόπαυση, το μόνο πρόβλημα είναι ότι μετά τα 35 και ανάλογα με τον τρόπο ζωής υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για χρωμοσσωματικές ανωμαλίες, συνδρονο down κ.α. Όταν μια γυναίκα κάνει υγιεινό τρόπο ζωής τότε μέχρι τα 45 είναι πολύ καλή ηλικία. Από εκεί και πάνω μπαίνουν ηθικά δηλήματα στην μέση.

quote:
Τελος πιστευεις πραγματι οτι υπαρχει ο ιδανικος συντροφος ή ειναι μια ουτοπια;Μηπως στην αρχη υπαρχει παντα ενας ενθουσιασμος και μια ψευδαισθηση(που την εχουν ειτε αντρες ειτε γυναικες) οτι εχουμε βρει τον αληθινο συντροφο;

Πιστεύω ότι είναι σπάνιο έως ακατόρθωτο να βρεις τον τέλειο σύντροφο. Πάντα θα υπάρχει μια απόκλιση του σύντροφου που έχουμε πλάσει μέσα στο μυαλό μας από μικρά παιδιά με αυτόν που τελικά έχουμε δίπλα μας. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα ελλατώματα του. Κανείς δεν είναι τέλειος αρκεί να συμβιβαστείς και να μάθεις να ζεις με αυτά. Το ίδιο πρέπει να κάνει και εκείνος με εσένα. Όλοι έχουμε ελλατώματα, αρκεί να μην ενοχλούμε τον σύντροφό μας και εκείνος εμάς. Αυτό θα το φέρει η πείρα και τα χρόνια σε μια σχέση ή ένα γάμο.

quote:
Τελικα τι πρεπει να εχει ενας ανθρωπος για να τον αγαπησεις πραγματικα και να προχωρησεις σε γαμο;Αρκει μονο να σε αγαπαει πραγματικα;

Όχι δεν αρκεί μόνο η αγάπη. Πρέπει να ταιριάζεις σαν χαρακτήρας και σαν άνθρωπος. Πρέπει να ξέρεις καλά τι θέλει, πως το θέλει και γιατί το θέλει. Μόνο έτσι μπορείς να γίνεις ευτυχισμένος. Μόνο όταν ο ένας συμπληρώνει τον άλλο μπορεί η σχέση τους να διαρκέσει στο πλήρωμα του χρόνου. Η αγάπη είναι βασική και βοηθάει να βρεθεί μια χρυσή τομή στο ζευγάρι.

seminaΜέλος
28/07/2004, 12:57:17

"Επισης πιστευεις οτι αρκετες γυναικες παντρευονται μονο και μονο για να κανουν ενα παιδι;(δεν ισχυριζομαι κατι τετοιο, απλως εχω αυτην την αισθηση.)"

ΛΟΙΠΟΝ,Η ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ..ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΖΩΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ..ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΓΑ 'Η ΚΑΙ ΠΟΤΕ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ..ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

"Τελος πιστευεις πραγματι οτι υπαρχει ο ιδανικος συντροφος ή ειναι μια ουτοπια;Μηπως στην αρχη υπαρχει παντα ενας ενθουσιασμος και μια ψευδαισθηση(που την εχουν ειτε αντρες ειτε γυναικες) οτι εχουμε βρει τον αληθινο συντροφο;"

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΑΝΤΑ!!!ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ..ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ..ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ..ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΕ ΠΛΗΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΡΕΘΕΙΣ!!!ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΒΑΡΙΕΣΑΙ..ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΤΛ
ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!!!

"ελικα τι πρεπει να εχει ενας ανθρωπος για να τον αγαπησεις πραγματικα και να προχωρησεις σε γαμο;Αρκει μονο να σε αγαπαει πραγματικα;"

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΝΟ Η ΑΓΑΠΗ..ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!!ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΑΠΟ (ΑΣ ΠΟΥΜΕ) ΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΦΕΙΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ..ΑΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΤΟΜΟΥ..Ο ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ..ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ!
ΦΙΛΙΚΑ

SouthselasΝέο Μέλος
29/07/2004, 08:39:13
quote:

ΕΛΠΙΖΩ ΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΦΙΛΕ VIKING ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ...ΑΝΤΙΟ

Καλή επιλογή. Εύκολα λέγεται, δύσκολα γίνεται.

seminaΜέλος
30/07/2004, 10:39:31
quote:

quote:

ΕΛΠΙΖΩ ΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΦΙΛΕ VIKING ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ...ΑΝΤΙΟ

Καλή επιλογή. Εύκολα λέγεται, δύσκολα γίνεται.

ΟΤΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ..

Edited by - semina on 30/07/2004 10:41:30

zinoviaΝέο Μέλος
30/07/2004, 22:12:08
Γάμος
Είναι ένα σπουδαίο θέμα
Καθώς προχωράει η ζωή μου ανακαλύπτω τις χαρές της Όταν είμουν 18-19 έβλεπα την καταπληκτική σχέση των γονιών μου και αναρωτιώμουν τάχα εγώ θα αγαπηθώ ποτέ έτσι ή θα μπορέσω ποτέ να κανω μια τόση σοφά χτισμένη οικογένεια Σας διαβεβαιώ φιλοι μου ότι μεγάλη σχέση έχει το μέλλον μας ,ο χαρακτήρας μας , το χτίσιμο της οικογένειάς μας , με τα παιδικά μας χρόνια
Αν πήραμε αγάπη, αγάπη θα δώσουμε.Αν πήραμε και μάθαμε να κατανοούμε θα δώσουμε κατανόηση,άν πήραμε ελευθερία ελευθερία θα δώσουμε
Ο γάμος είναι ότι πιο ιερό μυστήριο και σε όλες τις θρησκείες αγιάζεται και τιμάται.
Όταν συναντήσει κανείς τον πραγματικό του σύντροφο ,θα τον αναγνωρίσει.// Φτάνει μόνο να έχει περάσει απο τις δοκιμασίες που θα τον ωριμάσουν και θα του δώσουν την γνώση να αναγνωρίσει τον σύζυγο αυτόν που θα μοιραστεί τα βάρη ,τα βάρη της ζωής,τις ανυσηχίες.
Η Ζωή δεν είναι μόνο διασκεδαση πρέπει να συνοδεύεται και απο πνευματική πορεία.Ο πραγματικός συντροφος θα συμπορευτεί, θα κατανοήσει της ανυσηχίες μου τα θέλω όπως και εγώ τα δικά του .
Απαπημένε φίλε Viking είναι πολύ γλυκό να συζητάς για όλα με τον σύντροφό σου με αγάπη γλυκύτητα μετά τον έρωτα (όπως κανουν άλλοι με το τσιγγάρο ένα πράγμα).Και τα παιδιά είναι καρπός της αγάπης είναι η συνέχεια η φυσική μας συνέχεια
Πιστεύω οτι ο πραγματικός γάμος είναι πέρα από τα χαρτιά και τα πρέπει και είναι ένα δώρο της πορείας μας προς την ολοκλήρωση και την αναζήτηση του εγώ μας. Αυτά τα ολίγα
Ειρήνη και Φώς σε όλους

SouthselasΝέο Μέλος
06/08/2004, 09:32:46
Δεν πρέπει να συγχέουμε το γάμο με την αντιμετώπιση της μοναξιάς.

Ο καθένας έχει την άποψή του ή τέλος πάντων λέει τα πράγματα όπως θα ΗΘΕΛΕ να είναι και ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ πως είναι έτσι ή κάπως έτσι.

Όμως τι λέει ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, από τον οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς;

Παρακάτω παραθέτω αποσπάσματα από το πολύ ενδιαφέρον (κατά τη γνώμη μου) βιβλίο του OSHO, που έχει τίτλο <<από τη μοναξιά στη μοναχικότητα>> και αναφέρεται και στο θέμα μας. Διαβάστε το γιατί όπως είπαμε από το ΦΥΣΙΚΟ ΝΟΜΟ δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς.

>> Η μοναξιά που νιώθεις σε κάνει να θέλεις να προσκολληθείς σε κάτι, σε κάποιον, σε κάποια σχέση, απλά και μόνο για να διατηρήσεις την ψευδαίσθηση πως δεν είσαι μόνος. Όμως εσύ ξέρεις πως είσαι μόνος και αυτό σε πονάει. Κι απ’ την άλλη, είσαι προσκολλημένος σε κάποιον που δεν υπάρχει πραγματικά, μα είναι απλώς μια προσωρινή διευθέτηση…μια σχέση, μια φιλία.

ΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΟΥ. Αν και μπορείς να ξεχάσεις για μια στιγμή τη μοναξιά σου, το πρόβλημα είναι πως την αμέσως επόμενη στιγμή νιώθεις ξαφνικά πως η σχέση, ή η φιλία δεν είναι κάτι μόνιμο. Χτες δεν γνώριζες καν αυτόν τον άντρα ή αυτή τη γυναίκα, ήσασταν ξένοι…σήμερα είστε φίλοι…ποιος ξέρει για το αύριο; Αύριο μπορεί να είστε πάλι ξένοι…Γι’ αυτό πονάς. Η αυταπάτη δίνει μια κάποια ανακούφιση, αλλά δε μπορεί στ’ αλήθεια να εξαφανίσει το φόβο. Απλώς καταπιέζει το φόβο, ώστε επιφανειακά να αισθάνεσαι καλά – ή τουλάχιστον προσπαθείς να αισθάνεσαι καλά – ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΣΑΙ ακόμα και στον ίδιο σου τον εαυτό πως αισθάνεσαι καλά, πως η σχέση είναι καταπληκτική…πόσο καταπληκτικός είναι ο άντρας ή η γυναίκα. Πίσω όμως από την αυταπάτη – ΚΑΙ Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΛΕΠΤΗ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ – υπάρχει πόνος στην καρδιά, επειδή η καρδιά γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως αύριο τα πράγματα δεν μπορεί να είναι τα ίδια….ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
ΟΛΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΑΛΛΑΓΗ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟ. Σ’ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΕΙΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ ΚΑΤΙ ΜΟΝΙΜΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. <<

>> Μακροπρόθεσμα, ίσως μια μέρα καταλάβεις πως ήταν καλό που η ύπαρξη δεν σε άκουσε, που δεν ενδιαφέρθηκε για σένα κι απλώς συνέχισε να κάνει ό,τι ήθελε να κάνει…και όχι να πάει σύμφωνα με την επιθυμία σου.

Μπορεί να χρειαστείς λίγο χρόνο για να το καταλάβεις. Θέλεις αυτόν τον φίλο να είναι φίλος σου για πάντα, μα αύριο γίνεται εχθρός. Ή απλώς εξαφανίζεται και δεν είναι πια μαζί σου. Και έρχεται να γεμίσει το κενό κάποιος άλλος, που συμβαίνει να είναι και πολύ ανώτερος απ’ τον προηγούμενο. Και τότε ξαφνικά, συνειδητοποιείς πως ήταν καλό που ο προηγούμενος εξαφανίστηκε. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είχες μείνει άσχημα κολλημένος μαζί του. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ.

Θα συνεχίσεις να ζητάς τη μονιμότητα μ’ αυτόν τον άντρα, μ’ αυτήν τη γυναίκα… ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. Στην πραγματικότητα, δεν έχεις μάθει το μάθημα που λέει πως Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Πρέπει να το καταλάβεις και να προχωρήσεις μ’ αυτό. ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ. ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. <<

>> Η κοινωνία έχει προσπαθήσει να επιβάλλει ρυθμίσεις, ώστε να μπορείς να ξεχνάς τη μοναξιά σου. Οι γάμοι με συνοικέσιο είναι μια προσπάθεια μόνο για να ξέρεις ότι η γυναίκα σου είναι μαζί σου. Όλες οι θρησκείες αντιδρούν στο διαζύγιο, για τον απλό λόγο ότι, αν επιτραπεί το διαζύγιο, τότε καταστρέφεται η θεμελιώδης αιτία για την οποία εφευρέθηκε ο γάμος. Η θεμελιώδης αιτία ήταν να σου δώσει ένα σύντροφο, ένα σύντροφο εφ’ όρου ζωής.

Παρόλο που μια σύζυγος μπορεί να είναι μαζί σου ή ένας σύζυγος μπορεί να είναι σου όλη σου τη ζωή, αυτό δε σημαίνει ότι η αγάπη παραμένει ίδια. Στην πραγματικότητα, αντί να σου δώσουν ένα σύντροφο, σου έδωσαν ένα φορτίο να κουβαλάς. Αισθανόσουν μοναξιά, ήδη είχες μπελάδες και τώρα πρέπει να κουβαλάς ένα άλλο άτομο που αισθάνεται μοναξιά. ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΟΜΕΝΕΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΓΟΗΤΕΥΕTAI Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ. <<

>> Υπάρχουν δύο ειδών σχέσεις. Το ένα είδος είναι η σχέση της ζητιανιάς. Εσύ χρειάζεσαι τον άλλο, για να βοηθήσεις τη μοναξιά σου και ο άλλος είναι επίσης ζητιάνος, γιατί θέλει το ίδιο από σένα. Και φυσικά δυο ζητιάνοι δεν μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο. Σύντομα θα δουν πως το να ζητιανεύουν από ένα ζητιάνο έχει κάνει την ανάγκη διπλάσια ή και πολλαπλάσια. Αντί για ένα ζητιάνο, τώρα υπάρχουν δύο. Και αν, ατυχώς, έχουν παιδιά, τότε υπάρχει μια ολόκληρη συντροφιά από ζητιάνους που ζητούν, μα κανείς δεν έχει να προσφέρει. Έτσι, ο κάθε ένας είναι απογοητευμένος και θυμωμένος και ο κάθε ένας αισθάνεται πως τον κλέβουν, πως τον κοροϊδεύουν. Μα, στην πραγματικότητα, κανείς δεν κλέβει και κανείς δεν κοροϊδεύει, γιατί δεν υπάρχει τίποτα να κλαπεί.

ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ ΣΧΕΣΗΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ. ΤΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΙΔΟΣ ΧΑΡΑΣ : Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΣΜΑΤΟΣ , ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ…ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΠΡΙΝ, ΚΑΘΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΛΩΣ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΣ.

ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ, ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΚOΛΛΗΣΗΣ. ΡΕΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΟΝ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ ΑΥΡΙΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΣΟΥ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΩΣ ΔΙΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙΣ, ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ . ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΡΑ!

Το να ζητιανεύεις είναι τεράστια δυστυχία. Ακόμη και αν πάρεις κάτι με τη ζητιανιά, θα παραμείνεις δυστυχισμένος. Αυτό πονάει. Πληγώνει την περηφάνια σου, πληγώνει την ακεραιότητά σου. Το μοίρασμα όμως σε κάνει περισσότερο κεντραρισμένο, περισσότερο ενοποιημένο, περισσότερο περήφανο, που η ύπαρξη σου έχει φερθεί με συμπόνια, αλλά όχι περισσότερο εγωιστή.

ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ. ΑΠΛΩΣ ΔΙΝΕΙΣ. Ούτε και προσδοκείς ευγνωμοσύνη ή ευχαριστώ, γιατί δε δίνεις περιμένοντας να πάρεις κάτι, ούτε καν ευγνωμοσύνη. Δίνεις επειδή είσαι τόσο γεμάτος, που είσαι υποχρεωμένος να δώσεις.
<<

>> Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΟΒΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ.

Μιμείσαι τους γείτονές σου για να είσαι ακριβώς σαν εκείνους και να μη μείνεις μόνος. Χάνεις την ατομικότητά σου, χάνεις τη μοναδικότητά σου, γίνεσαι απλός μίμος, γιατί αν δεν μιμηθείς θα μείνεις μόνος.
Γίνεσαι κομμάτι του πλήθους, γίνεσαι μέλος μιας εκκλησίας, γίνεσαι μέλος μιας οργάνωσης. Κατά κάποιο τρόπο θέλεις να ενωθείς με ένα πλήθος, όπου μπορείς να νιώθεις άνεση, πως δεν είσαι μόνος.
Αφού υπάρχουν τόσοι άνθρωποι γύρω σου, τόσοι πολλοί μωαμεθανοί σαν κι εσένα, τόσοι πολλοί ινδουιστές σαν κι εσένα, τόσοι πολλοί χριστιανοί, εκατομμύρια χριστιανοί…δεν είσαι μόνος.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ, ΟΤΑΝ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ, ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΤΟΤΕ, ΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΛΕΙΨΕΙ, ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ. Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ ΚΙ ΕΣΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ. ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Η ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ. ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΗΤΑΝ ΘΥΜΩΜΕΝΗ. Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΤΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ, ΞΑΦΝΙΚΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ.

ΤΟ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ. Kαι η εξάρτηση είναι σκλαβιά…Και μέσα στη σκλαβιά ποτέ κανείς δεν μπόρεσε ν’ανθίσει, να νιώσει πραγματική ευτυχία. <<

>> Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΝ ΚΛΕΨΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ.<<

>> Μπορεί να έχεις ζήσει με τη σύζυγο ή με το σύζυγο για πενήντα χρόνια, μα εξακολουθείτε να είστε δύο. Η σύζυγός σου είναι μόνη, εσύ είσαι μόνος. Έχετε προσπαθήσει να φτιάξετε μια βιτρίνα, πως τάχα <<δεν είμαστε μόνοι>> πως <<είμαστε μια οικογένεια>>, πως <<είμαστε μια συντροφιά>>, πως <<είμαστε ένας πολιτισμός>> πως <<είμαστε μια οργανωμένη θρησκεία>> πως <<είμαστε ένα οργανωμένο κόμμα>>. <<

>>>>> ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ. <<<<<<<