- Η απάτη των προφητειών - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αν βρείς εδάφιο απ' την διαθήκη, τότε σημαίνει ότι ο macedon δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει απ' αυτήν.
Αν δεν βρείς σημαίνει ότι εσύ καταλαβαίνεις ό,τι θέλεις απ' αυτήν.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Τότε γιατί το επιχείρημα πρέπει να είναι ντε και καλά από την Παλαιά Διαθήκη; Μου ζητά να του βρω εδάφιο από την Παλαιά Διαθήκη.
Έχεις δίκιο να μπερδεύεσαι, γιατί ο γιαπετ σου απάντησε χρησιμοποιώντας δυσνόητη γλώσσα για χριστιανούς και με το δίκιο σου δεν κατάλαβες τι είπε...
Λοιπόν. Σου ζήτησα να βρεις εδάφιο από την ΠΔ γιατί το θέμα είναι αν προφητεύεται ο Ιησούς στην ΠΔ. .
Όπως ενδεχομένως κατανοείς, αν θέλεις να δεις αν κάτι αναφέρεται σε ένα κείμενο, πρέπει να δεις το συγκεκριμένο κείμενο. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι τι θέλω να πω...

macedon
Είναι κάτι ανάλογο με τον Αντίχριστο. Προφητεύεται στην Αποκάλυψη, το πρόβλημά σου είναι γιατί δεν αναφέρεται το όνομα του Αντιχρίστου; Το 666 που δίνει πάντως ως σημείο αναφοράς είναι αρκετό. Μήπως θέλεις να μας λέει αν τον λένε και Μήτσο;
Μια απάντηση στο ερώτημά σου μπορείς να τη βρεις στην... Καινή Διαθήκη, πάνω σε εδάφιο της Παλαιάς (Ματθ. 22:41-46)
"41 Συνηγμένων δὲ τῶν Φαρισαίων ἐπηρώτησεν αὐτοὺς ὁ ᾿Ιησοῦς 42 λέγων· τί ὑμῖν δοκεῖ περὶ τοῦ Χριστοῦ; τίνος υἱός ἐστι; λέγουσιν αὐτῷ· τοῦ Δαυῒδ. 43 λέγει αὐτοῖς· πῶς οὖν Δαυῒδ ἐν Πνεύματι Κύριον αὐτὸν καλεῖ λέγων, 44 εἶπεν ὁ Κύριος τῷ Κυρίῳ μου, κάθου ἐκ δεξιῶν μου ἕως ἂν θῶ τοὺς ἐχθρούς σου ὑποπόδιον τῶν ποδῶν σου; 45 εἰ οὖν Δαυῒδ καλεῖ αὐτὸν Κύριον, πῶς υἱὸς αὐτοῦ ἐστι; 46 καὶ οὐδεὶς ἐδύνατο αὐτῷ ἀποκριθῆναι λόγον, οὐδὲ ἐτόλμησέ τις ἀπ᾿ ἐκείνης τῆς ἡμέρας ἐπερωτῆσαι αὐτὸν οὐκέτι".
Δεν το πιστεύω ότι κάθομαι κι επιχειρηματολογώ με σένα αλλά έχω λίγη ώρα και δεν ξέρω πώς να τη σκοτώσω.
quote:
Προφητεύεται ο Μεσσίας ο οποίος ενσαρκώθηκε στο πρόσωπο του Ιησού.
Ο Μεσσίας των Εβραίων δεν έχει καμία σχέση με τον Ιησού ή με τον Μεσσία που φαντάστηκαν και έπλασαν αργότερα οι χριστιανοί. Ο Μεσσίας των Εβραίων θα είχε συγκεκριμένες προδιαγραφές και θα έκανε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως προκύπτει από συγκεκριμένες μεσσιανικές προφητείες. Ο Ιησούς ούτε τις προδιαγραφές είχε, ούτε μεσσιανικές ενέργειες έκανε...
Αλλωστε ο Μεσσίας των Εβραίων θα ήταν "χρισμένος", "χριστός". Και εξ'όσων μπορείς να διαπιστώσεις από την ΚΔ, κανείς δεν έχρισε τον Ιησού ως Μεσσία.
quote:
Προφητεύεται ο Υιός του Θεού.
Μπορείς να μου υποδείξεις πού ακριβώς;
quote:
Μια απάντηση στο ερώτημά σου μπορείς να τη βρεις στην... Καινή Διαθήκη, πάνω σε εδάφιο της Παλαιάς (Ματθ. 22:41-46)
Αυτά που γράφει ο Ματθαίος, δείχνουν απλά πως δεν έχει ιδέα από τη θρησκευτική πραγματικότητα των Εβραίων.
Και, παρεμπιπτόντως, ο Ιησούς δεν ήταν απόγονος του Δαβίδ, άρα, με βάση την ΠΔ, δεν μπορούσε να είναι Μεσσίας. Έτσι, για να ενημερώνεσαι...
quote:
Δεν το πιστεύω ότι κάθομαι κι επιχειρηματολογώ με σένα
Μη στεναχωριέσαι, δεν επιχειρηματολογείς. Απλά με διασκεδάζεις (και σε βεβαιώνω ότι διασκεδάζεις και πολλούς άλλους εδώ μέσα).
Ρίξε το επόμενο επιχείρημα... ![]()

macedon
Ασχέτως λοιπόν Ιησού, μου ζήτησες εδάφιο από την Παλαιά Διαθήκη που να αναφέρεται πως ο Θεός έχει Υιό. Και αυτό έκανα. Εσύ μπορεί να μην αποδέχεσαι την αυθεντικότητα, απάντηση όμως στο ερώτημά σου εδόθη.
quote:
Η αρχική σου θέση δεν ήταν ότι ο Θεός δεν έχει Υιό;
Ναι. Ότι κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στην ΠΔ.
quote:
Ασχέτως λοιπόν Ιησού, μου ζήτησες εδάφιο από την Παλαιά Διαθήκη που να αναφέρεται πως ο Θεός έχει Υιό.
Σου ζήτησα.
quote:
Και αυτό έκανα.
Παρέθεσες εδάφιο από την ΠΔ που λέει ότι ο Θεός έχει γιό; Πού ακριβώς το παράθεσες; Γιατί εγώ δεν είδα καμία παραπομπή.
quote:
Εσύ μπορεί να μην αποδέχεσαι την αυθεντικότητα, απάντηση όμως στο ερώτημά σου εδόθη.
Βρε άσε την αυθεντικότητα τώρα. Πού ακριβώς παράθεσες εδάφιο της ΠΔ που λέει ότι ο θεός έχει γιό; Θα μας τρελλάνεις τελείως;

macedon
quote:
Stellar
Ασχέτως λοιπόν Ιησού, μου ζήτησες εδάφιο από την Παλαιά Διαθήκη που να αναφέρεται πως ο Θεός έχει Υιό. Και αυτό έκανα. Εσύ μπορεί να μην αποδέχεσαι την αυθεντικότητα, απάντηση όμως στο ερώτημά σου εδόθη.
-Γεια σου γέρο .
-Κουκιά σπέρνω .
Όταν λέω ότι ευκολότερα συνεννοείσαι με Κινέζο παρά με φανατικό χριστιανό , δεν έχω άδικο.......
Τι σε ρώτησε ρε φίλε Stellar , και τι του απαντάς του ανθρώπου ; Από την Παλαιά διαθήκη ήταν το απόσπασμα που παρέθεσες ; Έχεις μπλέξει τις Διαθήκες και δεν ξέρεις τι γράφεις .
*
Καλά βρε...
Κοτζάμ Φαρισαίοι και αποστομώθηκαν, εσείς γιατί όχι;;
Είστε κακόβουλοι κύριοι αν επιμένετε να θέλετε εδάφιο της παλαιάς διαθήκης.
Ο αγαπητός χριστιανός ήταν σαφής. Σας το εξήγησε σαφώς:
"Μια απάντηση στο ερώτημά σου μπορείς να τη βρεις στην... Καινή Διαθήκη, πάνω σε εδάφιο της Παλαιάς (Ματθ. 22:41-46)"
Είναι ξεκάθαρος... "πάνω σε εδάφιο της παλιάς".
Τι άλλο θέλετε δηλαδή;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ
Ο αγαπητός χριστιανός ήταν σαφής. Σας το εξήγησε σαφώς:"Μια απάντηση στο ερώτημά σου μπορείς να τη βρεις στην... Καινή Διαθήκη, πάνω σε εδάφιο της Παλαιάς (Ματθ. 22:41-46)"
Είναι ξεκάθαρος... "πάνω σε εδάφιο της παλιάς".
Τι άλλο θέλετε δηλαδή;
Ααααα , τώρα κατάλαβα φίλε Γιάννη. Είναι σαν να λέμε Παλαιά Πεντέλη Νέο τέρμα .
*
Γιαπετ θέλεις να δεις αν γνωρίζω το εδάφιο της Παλαιάς; Εσύ δεν το γνωρίζεις;
Αφηγείται λοιπόν ο Δαβίδ (Ψαλμοί 109):
"Είπεν ο Κύριος τω Κυρίω· Κάθου εκ δεξιών μου, έως αν θω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου. Ράβδον δυνάμεως εξαποστελεί σοι Κύριος εκ Σιών και κατακυρίευε εν μέσω των εχθρών σου. Μετά σου η αρχή εν ημέρα της δυνάμεως σου, εν ταις λαμπρότησι των αγίων σου. Εκ γαστρός προ εωσφόρου εγέννησα σε. Ώμοσε Κύριος και ού μεταμεληθήσεται· συ ιερεύς εις τον αιώνα, κατά την τάξιν Μελχισεδέκ. Κύριος εκ δεξιών σου συνέθλασεν εν ημέρα οργής αυτού βασιλείς. Κρινεί εν τοις έθνεσι, πληρώσει πτώματα, συνθλάσει κεφαλάς επί γης πολλών. Εκ χειμάρρου εν οδώ πίεται· δια τούτο υψώσει κεφαλήν".
Λένε κι άλλα οι Ψαλμοί αλλού αλλά αυτό αρκεί.
@sesostris, πράγματι δεν γνωρίζεις πως το κείμενο της Καινής Διαθήκης που ανέφερα βρίσκεται και στην Παλαιά ή θέλεις να τσεκάρεις τις γνώσεις μου; Περιμένεις θλιβερέ άνθρωπε να παίξω το παιχνιδάκι σου κατά πώς θέλεις εσύ; Γιατί νομίζεις πως κάνω τον διάλογο μαζί σας; Για να σας πείσω; Ποσώς με ενδιαφέρει. Το κάνω γιατί έχω ελεύθερο χρόνο. Ακόμη κι ο macedon γνωρίζει την απάντηση και περιμένει να δει αν τη γνωρίζω εγώ και περιμένει να του πω πού είναι για να την αμφισβητήσει με τα δικά του επιχειρήματα κλπ. Έτσι παίζεται το παιχνίδι, παίρνε και κανένα παράδειγμα από τον μέντορά σου.
macedon
quote:
Και, παρεμπιπτόντως, ο Ιησούς δεν ήταν απόγονος του Δαβίδ, άρα, με βάση την ΠΔ, δεν μπορούσε να είναι Μεσσίας. Έτσι, για να ενημερώνεσαι...
Τώρα πράγματι θέλεις απάντηση σε αυτό; Αφού ξέρεις ποια θα είναι. Είμαι σίγουρος πως θα ξέρεις όλες τις απαντήσεις της ΟΟΔΕ (με την οποία παρεμπιπτόντως διαφωνώ σε αρκετά σημεία αλλά όχι σε αυτό). Ειδικά ένας ορθολογιστής σαν κι εσένα θα έπρεπε να κατανοεί τους λόγους για τους οποίους δεν γίνεται αναφορά στον Δαβίδ.
Edited by - Stellar on 18/05/2011 09:49:28
quote:Ή απαντάς επί της ουσίας ή δίνε του (την έξοδο στην έδειξα). Εδώ δεν είναι για να περνάς εσύ τον ελεύθερο χρόνο και να καθυστερείς την ολοκλήρωση του θέματος.
Περιμένεις θλιβερέ άνθρωπε να παίξω το παιχνιδάκι σου κατά πώς θέλεις εσύ; Γιατί νομίζεις πως κάνω τον διάλογο μαζί σας; Για να σας πείσω; Ποσώς με ενδιαφέρει. Το κάνω γιατί έχω ελεύθερο χρόνο.

Εγώ θα φύγω έτσι κι αλλιώς, δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν με χιλιοειπωμένα επιχειρήματα. Αλλά θέλω κι εγώ να διασκεδάσω, μόνο ο macedon θα έχει το δικαίωμα; Θα φύγω λοιπόν όποτέ θέλω εγώ (ή οι διαχειριστές) κι όχι όποτε θέλεις εσύ. Κι αν δεν σου αρέσει, σου έχω αυτό:

quote:Αν ήταν στο χέρι μου να είσαι σίγουρος οτι θα έφευγες, διότι είναι σαφές οτι δεν είσαι από αυτούς που εφαρμόζουν αυτά που κηρύσσουν ("θα έφευγα αν ανάβατε κανένα φώς").
Αν είσαι συντονιστής απόκλεισέ μου την είσοδο. Αν δεν σου αρέσει μη με διαβάζεις. Δεν θα ασχοληθώ εγώ με το (φανερό) πρόβλημά σου. Κι αν πάλι κι αυτό δεν σου αρέσει, απ' ό,τι είδα γνωρίζεις προς τα πού είναι η έξοδος, δεν σε κρατάει κανείς.
quote:Ο μάσεντον δεν διασκεδάζει τρολάροντας αλλά γράφοντας συγκεκριμένα πράγματα και διαβάζοντας μετά, αντί για συγκεκριμένες απαντήσεις, αερολογίες και ευχολόγια.
Εγώ θα φύγω έτσι κι αλλιώς, δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν με χιλιοειπωμένα επιχειρήματα. Αλλά θέλω κι εγώ να διασκεδάσω, μόνο ο macedon θα έχει το δικαίωμα;
Δήλωσες οτι δεν είσαι εδώ για σοβαρή συζήτηση, γιατί λοιπόν δεν πάς στο Μεταξύ τυρού και αχλαδιού να διασκεδάσεις; Διότι κάποιοι εδώ περιμένουν την συνέχεια του θέματος.

quote:
Τώρα πράγματι θέλεις απάντηση σε αυτό; Αφού ξέρεις ποια θα είναι. Είμαι σίγουρος πως θα ξέρεις όλες τις απαντήσεις της ΟΟΔΕ
Οι απαντήσεις της ΟΟΔΕ πάνω στο θέμα της γενεαλογίας του Ιησού είναι για γέλια, γραμμένες από ηλίθιους για ηλίθιους.
quote:
Αφηγείται λοιπόν ο Δαβίδ (Ψαλμοί 109):"Είπεν ο Κύριος τω Κυρίω
Α, μάλιστα. Αφού λοιπόν ο Κύριος (ο θεός) λέει στον Κύριο (το γιο του μάλλον, που είναι κι αυτός θεός) κάποια πράγματα, θεωρείς πως μιλάει για τον Ιησού. Δυστυχώς όμως δεν μιλάει γι'αυτόν. Γιατί; Κάτσε να στο εξηγήσω.
Ο όρος που χρησιμοποιείται στο πρωτότυπο κείμενο, είναι "Γιαχβέ" για τον πρώτο "κύριο" (יְהוָ֨ה) και "λαντονί" (לַֽאדֹנִ֗י) για τον δεύτερο "κύριο". Μπορεί οι εβδομήκοντα να τα μεταφράσανε και τα δύο με τον ίδιο όρο, "κύριος" (που παραπέμπει σε θεό, σύμφωνα με σένα), αλλά οι δύο αυτές λέξεις δεν είναι ίδιες. Ενώ η πρώτη λέξη αναφέρεται πάντα στο θεό, η δεύτερη λέξη δεν αναφέρεται ποτέ στο θεό στην ΠΔ αλλά πάντα σε κάποιον άνθρωπο.
Στον Ψαλμό αυτόν έχουμε λοιπόν το θεό των Εβραίων να μιλάει σε κάποιον "κύριο" που προφανώς είναι κάποιος άνθρωπος. Την ίδια λέξη την βρίσκουμε στη Γένεση:
"Και αναστάς πρωί, είπεν: Εκπέμψατέ με, ίνα απέλθω προς τον κύριόν μου" (Γένεσις 24:54).
Εδώ η λέξη "λαντονί" (κύριος) αναφέρεται στον Αβραάμ.
"και ενετείλατο αυτοίς λέγων: Ούτως ερείτε τω κυρίω μου Ησαύ" (Γένεσις 32:5)
Εδώ ο όρος "κύριος" αναφέρεται στον Ησαύ.
Βλέπουμε δηλαδή ότι ο όρος "κύριος" (λαντονί) που χρησιμοποιείται στην ΠΔ, αναφέρεται πάντοτε σε ανθρώπους και ποτέ στο θεό.
Στον προκείμενο Ψαλμό, ο Δαβίδ αναφέρεται στο Μεσσία. Όχι στο γιο του θεού, στον εγγονό του ή στον ανηψιό του, αλλά στο Μεσσία των Εβραίων, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τον Ιησού (καθώς ο τελευταίος δεν είχε ούτε μεσσιανικές προδιαγραφές ούτε εκτέλεσε μεσσιανικές πράξεις). Και ο Μεσσίας των Εβραίων θα ήταν άνθρωπος.
Όσο για το λόγο που ο Δαβίδ ονομάζει το Μεσσία "κύριο", είναι απλός. Ο Δαβίδ στο προκείμενο τραγούδι (γιατί τραγούδι είναι, όπως φαίνεται από την επικεφαλίδα του, δεν είναι προφητεία) αναγνωρίζει πως ο Μεσσίας θα είναι ανώτερος απ'αυτόν.
Τίποτε άλλο έχεις;

macedon
Edited by - macedon on 18/05/2011 11:43:02
quote:
Αν ήταν στο χέρι μου να είσαι σίγουρος οτι θα έφευγες
Είμαι σίγουρος. Αφού δεν έχεις άλλου είδους επιχειρήματα. Να είσαι κι εσύ σίγουρος πάντως πως χάρη θα μου έκανες.
Επειδή λοιπόν θα φύγω επειδή το θέλω κι εγώ κι όχι ο κάθε Χ, και θα το κάνω γιατί θα ήθελα να αποφύγω αντιπαραθέσεις που θα με κάνουν είτε να οργιστώ είτε οι άλλοι να οργιστούν μαζί μου, πράγμα αντίθετο με την άνοδο της πνευματικότητας που πρέπει για μένα να έχει ο άνθρωπος ως σκοπό, θα κλείσω με ένα τελευταίο σχόλιο πάνω σε αυτά που είπες:
quote:
Όσο για το λόγο που ο Δαβίδ ονομάζει το Μεσσία "κύριο", είναι απλός. Ο Δαβίδ στο προκείμενο τραγούδι (γιατί τραγούδι είναι, όπως φαίνεται από την επικεφαλίδα του, δεν είναι προφητεία) αναγνωρίζει πως ο Μεσσίας θα είναι ανώτερος απ'αυτόν.
Φαίνεται πως αυτό που λες εσύ, οι Φαρισαίοι, οι σταυρωτές του Χριστού, δεν το συμμερίζονται, αφού μόλις τους ρώτησε ο Ιησούς "εἰ οὖν Δαυῒδ καλεῖ αὐτὸν Κύριον, πῶς υἱὸς αὐτοῦ ἐστι;" αντί να δώσουν την απάντηση που έδωσες, εσιώπησαν.
Αφήνω ασχολίαστο το "εκ γαστρός προ εωσφόρου εγέννησα σε" γιατί όλο και κάτι θα μου πεις και δεν θα είμαι εδώ για να σου απαντήσω.
Σας χαιρετώ, σας αφήνω όποιοι θέλετε να ειρωνευτείτε με διάφορα σχόλια νομίζοντας πως με διώχνει η έλλειψη επιχειρημάτων. Στην ουσία με διώχνει η θλίψη για τα επίπεδα του εγωισμού που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος κι εδώ τον έχουν πολλοί. 'Ετσι κι αλλιώς το είπα από την αρχή πως δεν ήρθα να κυρήξω αλλά να δώσω μια μαρτυρία φωτός. Προτιμώ να αφιερώσω το χρόνο μου σε πιο χρήσιμα για την ψυχή μου πράγματα. Εύχομαι σε όλους σας να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και να αρπάξετε την ευκαιρία να έρθετε στο φως μόλις σας δοθεί. Γιατί το ότι θα σας δοθεί η ευκαιρία, είναι το μόνο σίγουρο.
Απλά θα περιμένουμε τον επόμενο που, όπως σου έχω ξαναγράψει, να πεις στους ινστρούχτορες να είναι πιο ενημερωμένος και να γνωρίζει στοιχειωδώς Ελληνικά.
Στο καλό και στην ευχή του γιαχβέ σου.
Μόνο ο κακομοίρης ο ψηλός είναι σταθερή αξία.
Του στέλνετε όμως κι εσείς κάτι βοηθούς, για κλάματα και τον παρασύρουν κα9 μετά τον αφήνετε σύξυλο...
Δεν είναι σωστό αυτό.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Ααααα , τώρα κατάλαβα φίλε Γιάννη. Είναι σαν να λέμε Παλαιά Πεντέλη Νέο τέρμα .
Ναι Σωτήρη άλλωστε να συμπληρώσει ήρθε, όχι να αλλάξει,ε;
Κάτι οι αστοχίες του μοπαμπά, κάτι η αναβλητικότητά του να στείλει το γιό του, κάτι ο σατανάς που έκανε περίπατο, τον έστειλε σε λάθος περίοδο και τον σταύρωσαν.
Αν είχε έρθει τώρα, θα τον είχαν από κοντά η ΟΟΔΕ, ο απολογητής και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, μζί με τους "δικούς μας" χριστιανούς και υα τη γλύτωνε.![]()
![]()
Υ.Γ. Να, κάτι τέτοια λέτε και θα φύγει ο χριστιανός. Βέβαια μας έχει ξανααπειλήσει με αποχώρηση και δεν το έκανε, αλλά μια δυό θα πραγματοποιήσει την απειλή του και μετάσ θα μας μείνει ο ψηλός μόνος του.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Macedon, δεν θα επιχειρηματολογήσω περισσότερο
Ε, ναι, μετά από τόσα επιχειρήματα, κάνε ένα διάλειμμα.
quote:
Βέβαια αν το συγκεκριμένο επιχείρημα της ΟΟΔΕ απευθύνεται σε ηλίθιους θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω αλλά δεν έχει σημασία, το ίδιο πιστεύω κι εγώ για τα δικά σου επιχειρήματα.
Μόνο που εγώ μπορώ να αποδείξω τα λεγόμενά μου. Εσύ;
quote:
Φαίνεται πως αυτό που λες εσύ, οι Φαρισαίοι, οι σταυρωτές του Χριστού...
1. Οι Φαρισαίοι δεν σταύρωσαν κανέναν. Οι Ρωμαίοι τον σταύρωσαν, όπως αναφέρεται στα ευαγγέλια.
2. Αν εννοείς ότι τον σταύρωσαν οι Φαρισαίοι, ελέγχοντας το Σανχεντρίν, κι αυτό είναι λάθος. Το Σανχεντρίν τον ήλεγχαν οι Σαδουκαίοι μέχρι και την καταστροφή της Ιερουσαλήμ.
quote:
δεν το συμμερίζονται, αφού μόλις τους ρώτησε ο Ιησούς "εἰ οὖν Δαυῒδ καλεῖ αὐτὸν Κύριον, πῶς υἱὸς αὐτοῦ ἐστι;" αντί να δώσουν την απάντηση που έδωσες, εσιώπησαν.
Έτσι λέει ο Ματθαίος. Μια τέτοια κουβέντα, αν γινόταν ποτέ, θα ήταν πολύ απλό, όχι για ένα Φαρισαίο που έπαιζε την ΠΔ στα δάχτυλα (θυμήσου ότι ο Ιησούς δεν έκανε "θαύματα" μπροστά τους, προφανώς για να μην τον ξεσκεπάσουν, αλλά μόνο μπροστά σε αγράμματους χωρικούς), αλλά και σ'ένα στοιχειωδώς μορφωμένο Εβραίο να του απαντήσει.
Μην παίρνεις αυτά που λέει ο Ματθαίος τοις μετρητοίς... Γνωστός παραμυθάς, άσχετος με την εβραϊκή πραγματικότητα, εποχή, περιοχή και θρησκεία. Εδώ υποτίθεται πως όταν ρωτάει ο Καϊάφας τον Ιησού "είσαι εσύ ο υιός του θεού;", ο Ιησούς του λέει "εσύ το λες. αλλά σου λέω ... μπλα μπλα μπλα" (ακολουθεί κήρυγμα). Κι αυτό το θεωρεί ο Καϊάφας "βλασφημία".
Στην πραγματικότητα, αν γινόταν ποτέ μια τέτοια ερώτηση από τον Καϊάφα στον Ιησού (και στον κάθε Εβραίο), η απλούστερη απάντηση που θα μπορούσε να δώσει ο Ιησούς, ήταν: "Γιατί, εσύ δεν είσαι;"
quote:
Αφήνω ασχολίαστο το "εκ γαστρός προ εωσφόρου εγέννησα σε" γιατί όλο και κάτι θα μου πεις και δεν θα είμαι εδώ για να σου απαντήσω.
Κρίμα, και είχα ετοιμάσει μια πολύ καλή απάντηση. ![]()
quote:
Σας χαιρετώ, σας αφήνω όποιοι θέλετε να ειρωνευτείτε με διάφορα σχόλια νομίζοντας πως με διώχνει η έλλειψη επιχειρημάτων.
Όχι βρε, ποιος είπε κάτι τέτοιο; Τα επιχειρήματά σου, είμαι σίγουρος πως θα κατατρόπωναν οποιονδήποτε προσπαθούσε να τα αντικρούσει. Απλά δεν μας τα παρουσίασες, οπότε μένουμε με το φόβο του τι άραγε να περιέχουν...
quote:
Προτιμώ να αφιερώσω το χρόνο μου σε πιο χρήσιμα για την ψυχή μου πράγματα.
Έτσι, έτσι...
quote:
Εύχομαι σε όλους σας να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και να αρπάξετε την ευκαιρία να έρθετε στο φως μόλις σας δοθεί.
Και γω σου εύχομαι από την καρδιά μου να θυμάσαι πάντα πως το διάβασμα βλάπτει σοβαρά τη βλακεία.
quote:
Γιατί το ότι θα σας δοθεί η ευκαιρία, είναι το μόνο σίγουρο.
Κι αυτό στο είπε ο Γιαχωβάς; Τίποτε πια δεν έχει αφήσει κρυφό;

macedon