- Η απάτη των προφητειών - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Stellar
@sesostris, πράγματι δεν γνωρίζεις πως το κείμενο της Καινής Διαθήκης που ανέφερα βρίσκεται και στην Παλαιά ή θέλεις να τσεκάρεις τις γνώσεις μου; Περιμένεις θλιβερέ άνθρωπε να παίξω το παιχνιδάκι σου κατά πώς θέλεις εσύ;
Όχι φίλε Stellar , απλούστατα διάβασα βιαστικά την απάντησή σου και δεν πρόσεξα το :
quote:
Μια απάντηση στο ερώτημά σου μπορείς να τη βρεις στην... Καινή Διαθήκη, πάνω σε εδάφιο της Παλαιάς (Ματθ. 22:41-46)
Από την άλλη όμως θα έπρεπε κι εσύ αφού κατά τη γνώμη σου ο "Ψαλμός 109(110)" του Δαυίδ είναι αυτός που δίνει την απάντηση , να παραθέσης τον ψαλμό και όχι το απόσπασμα από το κατά Ματθαίον .
Όσο για τον χαρακτηρισμό "θλιβερός" σου τον επιστρέφω , πρώτον διότι δεν ανήκω σ' αυτήν την κατηγορία ανθρώπων , και δεύτερον διότι δεν σου έχω δώσει μέχρι τούδε τέτοιο δικαίωμα . Όταν αλληλογραφείς μαζί μου , θα σε παρακαλέσω να είσαι περισσότερο κόσμιος στους χαρακτηρισμούς σου πρός το πρόσωπό μου , όπως είμαι κι εγώ απέναντί σου .
*
d.k
quote:
γενικοτερα στα βαθη της ανθρωπινης υπαρξης ολοι παντα κοιταζουμε ψηλα
άνω θρώσκω, βεβαίως. Είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης ή αδυναμία της...
quote:
σε ολες τις θρησκειες υπαρχει το αρχικο ον ο ΩΝ κ οι επι της γης "στρατιωτες" του
Εχμ...όχι ακριβώς... Ο Θεός μπορεί να γεννιέται από ένα προϋπάρχον σύμπαν, βλέπε ανατολικές θρησκείες
quote:
συνηθως ο μεγαλος αντικατοπτιζεται στη γη κ με τις δυο υποστασεις του κ τον καλο κ τον κακο .... πουθενα λαθος?
Ο μεγάλος;;Ο μεγάλος μπαμπάς, το υπέρτατο αρσενικό ε;; Στις πατριαρχικές κοινωνίες του σήμερα ναι. Στις μητριαρχικές του παρελθόντος υπήρχε η Θεά-μητέρα-τροφός.
Όσο για τη διπλή φύση, εν μέρει συμφωνώ.
quote:Τρίτο είναι το θέμα της ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ, ΠΙΘΑΝΟΤΙΚΗΣ θεώρησης της πραγματικότητας. Κρατάει κανένας λογαριασμό για το ποιες προφητείες πέφτουν μέσα; Δηλαδή άμα πω σε 100 ανθρώπους ΑΟΡΙΣΤΑ κάποια στιγμή θα αρρωστήσεις, δεν μπορεί κάποιοι(ένα σεβαστό ποσοστό) θα ΤΥΧΕΙ να αρρωστήσουν. Ειδικά αν δεν το περιορίσω χρονικά, οι πιθανότητες μεγαλώνουν. Πρόβλεψα τίποτα στην ουσία;; Κρατάει κανένας λογαριασμό από την αστρολογία ΚΑΘΕ μέρα ΠΟΣΕΣ από αυτές τις μέρες το ζώδιο που διαβάζει στην εφημερίδα προβλέπει σωστά και πότε όχι;
Edited by - IndustrialAngel on 24/09/2010 22:45:39
Και ποιος σου ειπε αγαπητη οτι αυτα που γραφουν οι εφημεριδες εχουν καμια σχεση με αυτο που ειναι πραγματικα η αστρολογια!!Αυτα που γραφουν στις εφημεριδες κ δειχνουν στην τηλεοραση ειναι γενικοτητες και για να διασκεδαζουν απλα τη μαζα!!
Παρε ομως το χαρτη του καθε ανθρωπου ξεχωριστα ανελυσε τον με ολους τους πλανητες τις οψεις και και και...!!!Διαβασε κ ερευνησε κ κατανοησε προπαντως πρωτα ποσα πραγματα πεφτουν μεσα!!Και μετα ελα να μου πεις για στατιστικη!!Εκει να δεις στατηστικη,να σου πεσουν τα μαλλια κ τα σαγονια μαζι!!
quote:
X
Αν ήταν στο χέρι μου να είσαι σίγουρος οτι θα έφευγες, διότι είναι σαφές οτι δεν είσαι από αυτούς που εφαρμόζουν αυτά που κηρύσσουν
Φίλε μου όλες οι γνώμες και οι απόψεις πρέπει να ακούγονται, ενίοτε είναι και διασκεδαστικές.
quote:
Stellar
Είμαι σίγουρος(οτι θα έφευγα). Αφού δεν έχεις άλλου είδους επιχειρήματα. Να είσαι κι εσύ σίγουρος πάντως πως χάρη θα μου έκανες.
Όχι και “χάρη” φίλε μου, μην το παίζεις και εσύ σαν άλλος Ιησούς με το ποτήριον του μαρτυρίου που τάχα αναγκάστηκε να πιει , μια και ήταν επιθυμία του “πατρός” (βλέπε του ιδίου, ως ομοούσιος)
Η “χάρη” σου είναι σικέ φαρισαίε.
Έως πότε θα εμπαίζεις τον “κύριό” σου παριστάνοντας τον μάρτυρα που σηκώνει τον “σταυρόν του μαρτυρίου”
Την λέξη “ταπεινότητα” δεν στην μάθανε?
quote:
Και ποιος σου ειπε αγαπητη οτι αυτα που γραφουν οι εφημεριδες εχουν καμια σχεση με αυτο που ειναι πραγματικα η αστρολογια!!
Δε μου το είπε κανένας αλλά νομίζω ότι έχουν. Βέβαια μέσω αυτού προκύπτει και ένα άλλο ερώτημα. Αυτό της πιστοποίησης του εκάστοτε "ειδικού". Στη σοβαρή επιστήμη, πχ στην ιατρική, ο ειδικός πιστοποιείται με συγκεκριμένο τρόπο (από το πανεπιστήμιό του, από τον ιατρικό σύλλογο κτλ κτλ). Ο αστρολόγος από ποιον και πώς πιστοποιείται;;; Εσύ βγαίνεις (ως ειδικός άραγε;) και μου λες ότι ένας άλλος,ενδεχομένως αυτοαποκαλούμενος ειδικός, δεν είναι ειδικός και ότι αυτά που γράφει στην εφημερίδα δεν είναι αστρολογία. Με λίγα λόγια, πώς μπορώ να γνωρίζω εγώ αν οι εφημερίδες ή εσύ lightworker τα λέτε σωστά ή λάθος.
Επίσης, το ερώτημα ισχύει αν αντικαταστήσουμε τις εφημερίδες με την πηγή που εσύ θεωρείς αξιόπιστη. Έστω λοιπόν ότι μας παρέχονται προφητείες ή αστρολογικές προβλέψεις από κάποιον. Κρατάει κάποιος λογαριασμό ακριβώς πόσες πέσανε μέσα και πόσες έξω;;; Και μιλάω για σοβαρές προβλέψεις όχι του τύπου που έθιξα στο πρώτο μήνυμα στο θέμα (αυτονόητες αλήθειες-προώθηση της εκπλήρωσης από την ίδια την προφητεία-ασάφεια).
quote:
Αυτα που γραφουν στις εφημεριδες κ δειχνουν στην τηλεοραση ειναι γενικοτητες και για να διασκεδαζουν απλα τη μαζα!!
I rest my case. Αυτό ακριβώς υποστηρίζω και εγώ. Υπάρχει κάποιος άλλος όμως που τα λέει "σωστά"; Για πες μας ποιος; Να τον κοιτάξουμε και αυτόν.
quote:
Παρε ομως το χαρτη του καθε ανθρωπου ξεχωριστα ανελυσε τον με ολους τους πλανητες τις οψεις και και και...!!!Διαβασε κ ερευνησε κ κατανοησε προπαντως πρωτα ποσα πραγματα πεφτουν μεσα!!Και μετα ελα να μου πεις για στατιστικη!!Εκει να δεις στατηστικη,να σου πεσουν τα μαλλια κ τα σαγονια μαζι!!
Αυτό που εγώ είπα είναι το εξής: Ότι μπορεί τυχαίως μια πρόβλεψη να είναι επιτυχημένη. Για να δούμε τελικά αν όντως είναι τυχαίο ή συστημικό το φαινόμενο της επιτυχημένης πρόβλεψης κοιτάμε τις προβλέψεις σε μεγαλύτερο "χρονικό παράθυρο" πχ επί ένα χρόνο, για περισσότερα άτομα και για περισσότερα ζώδια.
Εσύ έχεις υπόψιν σου κάποια επιστημονική έρευνα τέτοιου τύπου;;
quote:Δεν κατάλαβες καλά. Ο τύπος το δήλωσε ξεκάθαρα:
Φίλε μου όλες οι γνώμες και οι απόψεις πρέπει να ακούγονται, ενίοτε είναι και διασκεδαστικές.
quote:Γι' αυτό του πρότεινα ή να μας αδειάσει την γωνιά ή να ανοίξει στην σχετική κατηγορία δικό του θέμα και να γράψει ό, τι σαχλαμάρα θέλει.
Σώπα μωρέ που θα πιάσω διάλογο με τον macedon τώρα, να κάθομαι να χάνω το χρόνο μου... Δεν σκοπεύω να πιάσω σοβαρή συζήτηση μαζί του ούτε με την κλίκα του.

quote:quote:
Δεν κατάλαβες καλά. Ο τύπος το δήλωσε ξεκάθαρα:quote:Γι' αυτό του πρότεινα ή να μας αδειάσει την γωνιά ή να ανοίξει στην σχετική κατηγορία δικό του θέμα και να γράψει ό, τι σαχλαμάρα θέλει.
Σώπα μωρέ που θα πιάσω διάλογο με τον macedon τώρα, να κάθομαι να χάνω το χρόνο μου... Δεν σκοπεύω να πιάσω σοβαρή συζήτηση μαζί του ούτε με την κλίκα του.x
Συμπάθα με, αλλά εσύ με ποια ιδιότητα παρεμβαίνεις; Αφού δεν είσαι ο macedon, τότε ανήκεις στην κλίκα;

η η 10η εντολη ειναι για εμενα η μονη σειρα που εξιζει στην Ελλαδα.απλως αψογη.
το εξπρες του μεσσονυχτιου
http://images-eu.amazon.com/images/P/B00004CYO2.02.LZZZZZZZ.jpg
ο πεταλουδας
http://sales.dvdclub.gr/prodimg/small/papillon_s.jpg
αν ξερετε και καμια αλλη που να αξιζει,πεστε την

santaclaws is coming....to town!
Εννοείς Ελληνική ή ξένη ταινία?
Από ξένες αυτή την στιγμή μου έρχεται ο Εξορκισμός της Emily Rose.
Αν όμως μου έρθει πάλι καμια επιφοίτηση θα σου παραθέσω κι άλλες... ![]()
quote:
η η 10η εντολη ειναι για εμενα η μονη σειρα που εξιζει στην Ελλαδα.απλως αψογη.
Ναι, είναι πολύ καλή σειρά! ![]()

In anticipation of my resurrection...