ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ".... Απο το Esoterica.gr στον Alpha - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ".... Απο το Esoterica.gr στον Alpha - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Kelsos62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
AlastisΜέλος
16/09/2003, 23:56:32
10 φορες μπραβο!!!!!!!!!!!!!!

Θα σας δω οπωσδηποτε παιδια.

...open minds are better minds!

17/09/2003, 00:44:12
Την καλησπέρα μου σε ΟΛΟΥΣ τους φίλους...

Και πάλι θα σας ευχαριστήσω εκ μέρους του Esoterica.gr, ειδικά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνεται....

Αγαπητέ μου Νταβέλη...
Ξέρεις ότι ΠΟΤΕ μεταξύ μας δεν έχουμε συζητήσει, ΕΚΤΟΣ απο ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ στο περίφημο πάρτυ των Διδύμων των forums...

Ελπίζω να ΘΥΜΑΣΑΙ τι ΑΚΡΙΒΩΣ σε ρώτησα εκείνο το βράδυ...
Αν ΟΧΙ, πρόσπάθησε να θυμηθείς και ΤΟΤΕ θα ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ποιά θα είναι η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ απέναντι σε αυτό που τόσο γραφικά & χαριτωμένα εσύ αποκάλεσες "...είτε κράτος, είτε εκκλησία, είτε απλοί επισκέπτες, είτε "καταξιωμένοι ερευνητές", είτε κωλοσατανιστές, είτε, είτε..."

Ο σκοπός που θα προβληθεί το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Video είναι ΕΝΑΣ....
Είναι να ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟΣΟ ΕΞΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ....
Τι θέλω να πώ με αυτό;;;

Καταρχάς να ΔΕΙΞΟΥΜΕ ότι όσοι ασχολούντε με ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ (παράξενα φαινόμενα, μεταφυσική κλπ), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΩΝΑΡΕΣ, ΦΑΝΑΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΙ, ΜΥΘΟΜΑΝΕΙΣ...

- Οτι στο ΔΙΚΟ ΜΑΣ (και εννοώ ΟΛΩΝ ΜΑΣ) διαδυκτιακό τόπο, ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙ ΙΣΗΣ ΟΡΗΣ, αυτό που οι "άλλοι" θεωρούν στη καλύτερη των περιπτώσεων απλά "περιθωριακό", "αλλόκοτο", "παράξενο" κλπ κλπ...
- Οτι δίνουμε τη πρέπουσα βαρύτητα ΚΑΙ σοβαρότητα σε κάθε τι που μας παρουσιάζεται και με ΣΕΒΑΣΜΟ σκύβουμε για να το ερευνήσουμε...
- Οτι η έρευνά ΜΑΣ δίνει καρπούς...

Εάν έχεις ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ, πολύ θα ήθελα να την "ακούσω", αλλά είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι δεν έχεις, ΟΥΤΕ εσύ φίλε μου, αλλά και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ...

Σχετικά με τις φοβίες σου τώρα...
Αλήθεια, ΕΣΥ πώς άρχισες να ερευνάς το θέμα;;;
Να εισχωρής σε βάθος;;;
Να θέλεις να ζείς ΕΚΕΙ τη ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΗ;;;

Σίγουρα ο Ιερός αυτός τόπος, η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ όπως τόσο χαρακτηριστικά ανέφερες και που άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αυτή σου η παρομοίωση, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ, θα συνεχίσει να δέχεται τους επισκέπτες του...
Θεωρώ (ίσως αυθαίρετα) ότι ΚΑΙ σε αυτό θα συμβάλουμε ΘΕΤΙΚΑ...
Σκοπός μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να δείξουμε το μέρος που έγινε η λήψη (ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΠΗΛΙΑ ΝΤΑΒΕΛΗ), αλλά να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ "ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ" τοι είναι αυτό που ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ στο εν λόγο Video...

Aλήθεια, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ το Video αυτό, ΠΩΣ θα μπορούσαμε να θίξουμε την "ιερότητα του χώρου";;;
Και αναρωτιέμαι στο ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ στη σπηλία;;;
Ισως σε εκείνον, να ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ Η ΣΠΗΛΙΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απ'όσα αποκάλυψε σε ΕΜΑΣ...

Τι θέλω να πώ;
Πώς δε βρίσκω "σωστό" το λόγο σου σε σχέση με το τι ΜΠΟΡΕΙ να επακολουθήσει...
Σίγουρα την αυξημένη ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, θα έπρεπε να την είχαν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΤΕΝΤΑΙ ΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ...
Αλλά σε ΚΑΘΕ Ιερό Χώρο που έχει ΠΟΛΛΑ ακόμα να μας αποκαλύψει...

Πότε θα μας αποκαλύψει;;;
'Οταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ σκύψουμε με ΣΕΒΑΣΜΟ επάνω του και τον εξερευνήσουμε...
Τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟ τότε ο εκάστοτε Ιερός Χώρος θα μας ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ...
'Οπως ΗΔΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΜΑΣ και τη περίφημη σπηλία...

Θέλω να πιστεύω, ότι ΕΔΩ κάνουμε μια ΑΡΧΗ...
Μια ΑΡΧΗ που θα έχει μαι ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (και δεν αναφέρομαι στη σπηλία)...
Μια συνέχεια με θέματα που μας ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Esoterica.gr

Να σημειώσω ότι έχουμε μια καλή εμπειρία απο τη τηλεόραση...
Δεν είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που θα βγούμε στο γυαλί...
Και σκοπός της ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ είναι να γινόμαστε ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ σε αυτό που κάνουμε...

Ελπίζω να σε καθησύχασα ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...

Φιλικά,

Κέλσος ο Φιλαλήθης

ananasssΜέλος
17/09/2003, 00:57:49
quote:
Μια ΑΡΧΗ που θα έχει μαι ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Αυτό το μηστήριο θα με φάει...!
Είμαι κι ανυπόμονο το φρούτο!

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ

terpandrosΜέλος
17/09/2003, 02:29:00
E ama eixe sumvei kati to axioperiergo den tha to xate moirastei mazi mas? :P

AredhelΝέο Μέλος
17/09/2003, 03:40:40
Αν και λίγο αργά, καλή επιτυχία στην εκπομπή αύριο!Νομίζω ότι σε κάτι τέτοιες στιγμές ευχαριστείς τις δυνατότητες της τεχνολογίας! Ελπίζω τα αποτελέσματα να είναι θετικά!

Aredhel
Ai! laurië lantar lassi súrinen,yéni únótimë ve rámar aldaron!

OannesΜέλος
17/09/2003, 09:52:15
Δεν θα ευχηθώ καλή επιτυχία γιατί την θεωρώ δεδομένη

Nα ξέρετε οτι οι θετικές σκέψεις, νομίζω όλων όσων αποτελούμε αυτή τη διαδικτυακή κοινότητα, θα σας συντροφεύουν στο αποψινό δύσκολο εγχείρημα

Bάλτε στη θέση τους τους κάθε είδους και ύφους γραφικούς που θα προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν ή να γελοιοποιήσουν το θέμα

Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμε

wiccaΜέλος
17/09/2003, 10:29:17
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Πέθανε μια άλλη μέρα
17/09/2003, 10:35:44
Γιατί δεν έγινε η εκπομπή ρε παιδιά???

"Τάδε έφη Avallon"
OannesΜέλος
17/09/2003, 10:41:04
Avallon, σήμερα είναι η εκπομπή...

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME

17/09/2003, 13:50:10
Ωχ! Ωστε σήμερα έχουμε Τετάρτη!!

"Τάδε έφη Avallon"
beyondΜέλος
17/09/2003, 14:50:49
ANAMENOMEN ΛΟΙΠΟΝ,ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ !
ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ..

strangewondererΜέλος
16/09/2002, 03:27:56
Μια μορφή Από την αρχαία Ελληνική μυθολογία γεμάτη μυστήριο. Ο Πάνας ήταν ο τραγοπόδαρος γιος του θεού Ερμή και της νύμφης Δρυοπης. Ο θεός των τσοπάνηδων. Όταν γεννήθηκε ο Ερμής τον πήγε στους Ολύμπιους θεούς για να τον δουν όλοι τους γοητευτήκανε Από εκεί πήρε και το όνομα του Παν (. Θεωρείται ως ο αρχαιότερος θεός των Ορκάδων. Κατά τον ιστορικό Ηρόδοτο η λατρεία του Πάνα είχε εισαχθεί στην Αθηνά κατά το διάστημα των μηδικών πόλεμων. Όταν ο περσικός Στράτος απειλούσε την Αθηνά οι Αθηναίοι ζήτησαν την βοήθεια των Σπαρτιατών οι οποίοι όμως με πονηριά αρνήθηκαν να τους βοηθήσουν. Η βοήθεια ήρθε Από τον θεό Πάνα ο οποίος ζήτησε ως αντάλλαγμα την λατρεία του. Όταν λοιπόν οι λιγοστοί Αθηναίοι νικήσαν στην μάχη του Μαραθώνα τους δυνατούς Πέρσες οι οποίοι περιήλθαν σε μια κατάσταση πανικού (η ρίζα της λέξης είναι ο Παν) όλοι πίστεψαν στην βοήθεια του Πάνα και έφτιαξαν ένα ιερό στην Ακρόπολη. Πιστεύεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην ναυμαχία της Σαλαμίνας αφού πολλοί τον είχαν δει να παρακολουθεί Από ψηλά. Ο ίδιος ο Ηρόδοτος μας περιγράφει πως στην μάχη του Μαραθώνα σκοτώθηκαν 6.400 Πέρσες και 192 Αθηναίοι. Πολλοί ακόμα περιέγραψαν και όπλα προηγμένης τεχνολογίας που μάλλον χρησιμοποιήθηκαν. Άραγε υπήρξε ο θεός Παν και βοήθησε τους Αθηναίους ή όλα αυτά βρίσκονται στο χώρο της φαντασίας;

fouΝέο Μέλος
11/11/2002, 00:17:36
Αγαπητέ strangewanderer
ο Πάνας, ο αρχαίος θεός του όλου, λίγο θα πρέπει να απασχολεί το ανθρώπινο μυαλό αν υπήρξε πραγματικά, γιατι πρόκειται για τον συμβολισμό του υλικού παντός, της γήινης φύσης, των σωματικών και υλικών απολαύσεων και των αρχέγονων ενστίκτων. Με αυτή την έννοια, θα μπορούσε κανείς να τον προσομοιάσει με τον συμβολισμό του Σατανά του Χριστιανισμού, αν σκεφτείς κιόλας την τραγίσια εμφάνισή του.Αυτό που νομίζω πως θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι η σχέση του Πάνα-Σατανα σε αντίθεση με τη σχέση Ιησού-Διονύσου(Διός Νούς) και τι ακριβώς θέλουν μέσα από τους μύθους να μας περάσουν οι θρησκείες όλου του κόσμου.

Φουλι@νν@

thothΙδρυτικό Μέλος
11/11/2002, 00:43:26
Γεια σου Fou και καλωσόρισες.

Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις περισσότερα για το τι σημαίνει ο Πάνας για σένα; Συμφωνείς ή όχι με την εικόνα που του απέδωσε ο Χριστιανισμός; Μπορεί ή πρέπει, σήμερα, κανείς να λατρεύει τον Πάνα ή όχι και γιατί;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

11/11/2002, 13:06:32
FILOI MOU KALO MESHMERI SE OLOUS SAS.

FILE strangewonderer EINAI ENA KALO THEMA AYTO GIA TON THEO PAN (APAN)

FILE FOU NOMIZW PWS ADIKEI TON THEO PANA (KAI OLOUS TOU ELLHNES THEOUS) GIA TON SYMVOLISMO ME TON SATANA.

KAI GIA TO MONO POU KATHGOREITAI EINAI PWS EIXE KERATA KAI TRAGOPODAROS.
AS MHN XEHNAME PWS OLOI OI KERASFOROI THEOI DEN EXOUN KERATA ME THN ENNOIA TOU ZWOU.
ALLA SYMBOLIZEI THN HMISELHNO KAI ME OTI ALLO SYMAINEI AYTO

EYXARISTW

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

serpentpanΜέλος
12/11/2002, 01:18:25
Mιας και λεγομαι ετσι,θου η φου Κυριε ,φυλαττε το στομα μου!Λοιπον τα αγρια ενστικτα νομιζω πως προερχονται οντως απο τον Σατανα,που θα πρεπει να πασχει απο πριαπισμο,μετα απο ολα αυτα που του εσυραν.Τωρα αν η Διονυσικη Μεθη και Εκσταση μετουσιωνει και ανωτεροποιει τα κτηνωδη ενστικτα η την αμαρτωλη υλη,ο Πανας χαμογελωντας απο την γωνια μου δειχνει τον Ξενοφανη κι αυτος την Blavatsky(και λιγος σουρρεαλισμος δεν βλαπτει...).

serpentpan

12/11/2002, 06:10:36
Ισως θα έπρεπε σε προβληματίσει αγαπητέ fou, για ποιόν λόγο ο Πάν(!! σας θυμίζει τίποτα?)είναι τρί-μορφος, και δεν συμβολίζει ΜΟΝΟ τα ζωωδη πάθη και επιθυμίες...
Στην κορυφή του κεφαλιού εχει κέρατα (που στην αρχαιότητα και σε αντίθεση με τον Χριστιανισμό δήλωνε πνευματικότητα), το πρόσωπο του και το πανω μέρος του κορμού του ήταν ανθρώπινο, ενώ το κατώτερο μέρος του σώματος (που είχε επαφή με την γη) είχε την μορφή ζωου..

fouΝέο Μέλος
12/11/2002, 22:32:28
Αγαπητοί μου φίλοι, γειά σας και πάλι!
Βλέπω πως οι απόψεις μου για το θέμα, άνοιξαν πληγές, ή τουλάχιστον, χτύπησαν ευαίσθητες χορδές!
Κατ'αρχήν να τονίσω πως δεν διαφωνώ καθόλου με όλους σας, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων...
Παρ'όλα αυτά, μου κάνουν εντύπωση οι αντιδράσεις σας και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό! Ποιός είπε οτι τα "αρχέγονα ένστικτα", οι σωματικές και υλικές απολαύσεις, η γήινη φύση και όλα αυτά τα πανέμορφα νοήματα αναφέρονται σε χαμερπείς εκδηλώσεις του διαβολικού προφίλ που έχει δώσει ο Χριστιανισμός στον Πάνα με άλλα ονόματα;
Κάθε τι στην ύπαρξη είναι τρισυπόστατο, κάθε τι χρειάζεται για να συμπληρώνει το αντίθετό του, και ,προς Θεού, κάθε τι δεν είναι ούτε καλό, ούτε κακό, απλώς ΕΙΝΑΙ.
Κατα την γνώμη μου, ο Πάνας, είναι ο συμβολισμός της ύλης, όχι όμως με τη στενή έννοια του όρου, σε αντιπαράθεση με το πνεύμα που συμβολίζεται από τον Διόνυσο (αλήθεια, γιατι κανείς δεν αναφέρθηκε σ'αυτόν;).
Η σχέση αυτών των δύο με τα χριστιανικά τους πρότυπα είναι μάλλον προφανής, τουλάχιστον στο δικό μου κεφάλι, καθώς και η πρόθεση του Χριστιανισμου να παρουσιάσει την υλική υπόσταση σαν βρώμικη και διαβολική.
Οσον αφορά τώρα το τι θα έπρεπε να λατρεύει κανείς, αυτό είναι στην κρίση του, για την ιστορία όμως να σας πω οτι το δικό μου μυαλό δεν λατρεύει τίποτε, εκτός απο το όλον.
Ίσως αυτο σας λεεί κατι για το αν ήθελα να προσβάλλω ή να υποτιμήσω τον Πάνα , τον Σατανα, τον Διόνυσο ή τον Ιησου ή οποιονδήποτε άλλον.
Καλά και τα μυστήρια, καλή και η γνώση, αλλά όταν κάποιος παίρνει θέση σε τέτοια ζητήματα που στο κάτω-κάτω δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε, καταλήγει να φυλακίζει την αλήθεια.

Ποιά είναι η αλήθεια;

Φουλι@νν@

12/11/2002, 22:43:56
Αγαπητή Φούλι ούτε πληγές άνοιξες, ούτε ευαίσθητες χορδές άγγιξες, ούτε την λατρεία (την δική μου τουλάχιστον) έθιξες .. Την δική μου άποψη επι του θέματος απλώς εξέφρασα...Έγραψες

quote:
Οσον αφορά τώρα το τι θα έπρεπε να λατρεύει κανείς, αυτό είναι στην κρίση του, για την ιστορία όμως να σας πω οτι το δικό μου μυαλό δεν λατρεύει τίποτε, εκτός απο το όλον.

Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου..

fouΝέο Μέλος
12/11/2002, 23:39:15
Αγαπητέ Πλωτίνε, να'σαι καλά, νόμιζα πως με είχατε πάρει όλοι από τα μούτρα...
Λοιπόν, με εντυπωσιάζει ιδιαιτέρως το γεγονός οτι σχεδόν όλοι προσομοιάζουν τον Σατανα με βρωμερό και τρισάθλιο πνεύμα που όμως είναι ΤΡΙΣάθλιο και ΠΝΕΥΜΑ! Ο έκπτωτος άγγελος δεν έχει καμία σχέση με ποταπά νοήματα όπως ούτε ο Πάνας, κι εγώ δεν είμαι ούτε σατανίστρια ούτε Παγανίστρια!
και οι δύο κατα το δικό μου μυαλό, συμβολίζουν την ύλη που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη γιατί χωρίς αυτην δεν υπάρχει πνεύμα.Στον χριστιανισμό και όπως μας έχουν μάθει να βλέπουμε τα πράγματα γύρω μας, πρέπει κανείς να διαλέξει ή το καλό ή το κακό, και δυστυχώς, ότι κι αν πιστεύουμε άλλο, ο τρόπος να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα παραμένει ο ίδιος. Οι πρόγονοι μας όμως, όπως και όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί, πίστευαν και στο καλό και στο κακό, και στο πνεύμα και στην ύλη, γιατί ήξεραν καλά πως το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρις το άλλο.
Επιμένοντας σε κάτι πολύ βασικό, θα ήθελα να ακούσω μια γνώμη για τον Διόνυσο-Ιησου, γιατί αν το πάρουμε μ'αυτή τη σειρά ίσως μας αποκαλυφθεί και η αλήθεια για τον Πάνα.
Μακάρι να μπορούσε ένας θρησκειολόγος να μας δώσει τα φώτα του.

τελικά, ποιά είναι η αλήθεια;

Φουλι@νν@