ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Think_Math34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
VasiliscmΜέλος
12/09/2007, 14:30:16
Dear Samuel1974,

Εάν δεν ίσχυε η αρχή της απροσδιοριστίας τα πράγματα θα ήταν πολύ πιό εύκολα για τον Θεό σας. Κατ' αρχάς θα όριζε αρχικές συνθήκες και το σύμπαν θα εξελισσόταν σύμφωνα με την επιθυμία του Θεού σας!

Τώρα όμως δεν μπορεί κανείς ούτε ο πανίσχυρος (εντός του μυαλού σας) Θεός σας να ορίσει το μέλλον !

Εννοείται ότι το πρόβλημα των Ν-σωμάτων το κρατάμε για την συνέχεια ! Όταν "μπορέσει" ο Θεός σας να ξεμπλοκάρει από την αρχή της απροσδιοριστίας!

Φιλικά

12/09/2007, 16:53:28
samuel1974:
«Το όνομα του Θεού Βασίλη, το όνομα Γιαχβέ σημαίνει ότι ο Θεός είναι άχρονος. Ο Ήν, ο Ων και ο ερχόμενος.»

Το τετραγράμματο που αποδόθηκε στην Έξοδο ως όνομα του Θεού(JHVH ή JHWH / Έξοδος 6/2), που στην ουσία είναι ο Θεός Ιεχωβάς που αποκαλύφθηκε στους Σημίτες νομάδες γνωστούς ως Εβραίους μετέπειτα, έχει ορισμένη ερμηνεία αλλά όχι έτσι ακριβώς.

Όπως προκύπτει και από την Πεντάτευχο (Έξοδος 3/14), το όνομα σημαίνει «αιώνιος», «αυτός που πάντοτε υπήρχε».

Όλες οι υπόλοιπες «ερμηνείες», είναι μεταγενέστερες και σαφώς αιρετικές ως προς την απλή, ίσως και αμφίσημη, ερμηνεία που αφήνει η Πεντάτευχος των Εβραίων.

Η προσθήκη που ακούει στο {Ο Ήν, ο Ων και ο ερχόμενος} εντάσσεται στις μεταγενέστερες ερμηνείες, και συγκεκριμένα προέρχεται από την εξόχως αλλόκοτη και αμφιβόλου συγγραφικής ποιότητας «Αποκάλυψη» (Κεφ.Α’/4 & Κεφ.4’/8).

Βέβαια, ακόμα και έτσι δεν σημαίνει ότι αυτό το όνομα και προσδιορισμός υπήρξε ανέκαθεν μια πραγματικότητα, όπως δείχνουμε αρκετοί συγγραφείς της αρχαιότητας….

Αυτά τα ολίγα περί μύθων και αναφορών σε μυθικούς Θεούς..

samuel1974Μέλος
12/09/2007, 17:58:45
@ Schwabe

Γραφεις:
"Όπως προκύπτει και από την Πεντάτευχο (Έξοδος 3/14), το όνομα σημαίνει «αιώνιος», «αυτός που πάντοτε υπήρχε»."

Δηλαδή δεν έχει αρχή?

Δεν αντιλέγω, απλά για την εξήγηση.

Στη Βικιπαίδεια...

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF

γραφει:

"...Πιο κοντά στο εβραϊκό κείμενο είναι η απόδοση «Εγώ θα είμαι αυτός που θα είμαι», την οποία και ακολουθούν πολλοί μεταφραστές..."

Το "θα είμαι αυτός που θα είμαι" σημαίνει πολύ απλά ότι το μέλλον: "θα είμαι" για τον Θεό είναι παρόν: "που θα είμαι". Εάν κάποιος σου έλεγε ότι "το μέλλον για μένα είναι ήδη τετελεσμένο γεγονός", εσύ τι θα καταλάβαινες?

Γραφεις:
"Η προσθήκη που ακούει στο {Ο Ήν, ο Ων και ο ερχόμενος} εντάσσεται στις μεταγενέστερες ερμηνείες, και συγκεκριμένα προέρχεται από την εξόχως αλλόκοτη και αμφιβόλου συγγραφικής ποιότητας «Αποκάλυψη»"

Εδώ όμως δεν διαπραγματευόμαστε το εάν ο Ιωάννης ο Θεολόγος θα πάρει το επόμενο Νόμπελ λογοτεχνίας, αλλα εάν μέσα στη Βίβλο (για Βίβλο με ρώτησε ο Βασίλης) μιλάει για κάποιον άχρονο Θεό.

@ Vasiliscm

Γραφεις:
"Εάν δεν ίσχυε η αρχή της απροσδιοριστίας τα πράγματα θα ήταν πολύ πιό εύκολα για τον Θεό σας. Κατ' αρχάς θα όριζε αρχικές συνθήκες και το σύμπαν θα εξελισσόταν σύμφωνα με την επιθυμία του Θεού σας!"

Το να μην πιστεύεις ότι είναι ο πλαστής σου, είναι δικαίωμα σου. Δεν προσπαθώ να σου αποδείξω ότι υπάρχει Θεός. Εάν πρόσεξες έγραψα ότι "θα απαντήσω στα πλαίσια της πιστης". Εάν αυτά τα πλαίσια δεν τα δέχεσαι αυτό είναι δικό σου θέμα. Εάν όμως μετά από μιση σελίδα απάντηση δε θέλεις να καταλάβεις αυτό που θέλω να σου πω, τότε δεν κάθομαι να τα ξαναγράψω. Αφού εσύ έτσι αντιλαμβάνεσαι τον Θεό, "Kαραεβραιο" όπως τον είπες, με κοτσίδες και μαύρο καπέλο και γαμψή μύτη, μπερδεμένο στην απροσδιοριστία των σωματιδίων... δικαίωμα σου.

Edited by - samuel1974 on 12/09/2007 18:14:15

VasiliscmΜέλος
12/09/2007, 18:23:59
φίλε samuel1974,

λες:

quote:
Το "θα είμαι αυτός που θα είμαι" σημαίνει πολύ απλά ότι το μέλλον: "θα είμαι" για τον Θεό είναι παρόν: "που θα είμαι". Εάν κάποιος σου έλεγε ότι "το μέλλον για μένα είναι ήδη τετελεσμένο γεγονός", εσύ τι θα καταλάβαινες?

Για μένα θα είμαι αυτός που είμαι σημαίνει ζω και εξελίσσομαι!

Η Βίβλος που γράφτηκε από Εβραίους γράφει ότι γράφει από απλό συμφέρον !
Αλλιώς τα καταλαβαίνεις εσύ αλλιώς ο πάσα ένας !!

Περιμένω τον εξαφανισμένο φίλο eidos να μου απαντήσει αυτά που δεν μπορείς εσύ!

samuel1974Μέλος
12/09/2007, 18:43:19
@ Vasiliscm

Γραφεις:
"Περιμένω τον εξαφανισμένο φίλο eidos να μου απαντήσει αυτά που δεν μπορείς εσύ!"

A μάλιστα!!!

Εσύ απάντησες σε αυτό που σε ρώτησα?
"Εάν η σταθερά του Planck ήτανε μηδέν, θα υπήρχε ντετερμινιστική λύση στο πρόβλημα των τεσσάρων σωμάτων?"

Επειδή δεν ήθελα να επιμείνω, για να μη γίνω σπασίκλας, αλλα τώρα που πατάς πόδι, θα πατήσω κι εγώ, γιατί μου φαίνεται μερικοί δεν ξέρετε τι είναι η διάκριση ευγενειας και αδυναμίας. Δεν ξέρω που θα βρείς την απάντηση και ποιον θα ρωτήσεις, αλλα περιμένω απάντηση. Δε θέλω καμια μακροσκελή ανάλυση, ένα ΝΑΙ η ένα ΌΧΙ μου αρκεί. Μπορείς να το παίξεις και κορώνα γράμματα και να απαντήσεις στην τύχη. Οι πιθανότητες είναι fifty fifty.

Μήπως δε θέλεις να απαντήσεις και αποφεύγεις την απάντηση μήπως και αποκαλυφτεί ποιος έχει μπερδέψει την απροσδιοριστία και τον μη Ντετερμινισμό?

12/09/2007, 19:41:06
Think_Math το ακόλουθο άρθρο :

Τι θα συνέβαινε αν ο άξονας της Γης ήταν κατακόρυφος;
Ο άξονας της Γης έχει κλίση 23° και 27 λεπτά ως προς το επίπεδο πάνω στο οποίο ο πλανήτης μας διαγράφει την τροχιά του. Αν ήταν κατακόρυφος δε θα υπήρχαν οι εποχές, γιατί οι ηλιακές ακτίνες θα έπεφταν σε κάθε μέρος με την ίδια πάντα απόκλιση.

Άρα σε όλη τη Γη θα είχαμε εντελώς διαφορετικό κλίμα (από την ελληνική λέξη κλίμα = κλίση). Στον Ισημερινό οι μέρες θα ήταν πολύ καυτές, γιατί ο Ήλιος θα βρισκόταν πάντα στην κατακόρυφο, ενώ τα γεωγραφικά πλάτη που θα ήταν πιο κοντά στους πόλους θα είχαν θερμοκρασίες ακόμα πιο ψυχρές.

Η ζωή θα περιοριζόταν στις πιο εύκρατες ζώνες, οι οποίες όμως θα υφίσταντο πτώσεις θερμοκρασίας λιγότερο έντονες απ' αυτές που γνωρίζουμε. Επιπλέον θα είχαμε πάντα μέρες και νύχτες διάρκειας 12 ωρών, γιατί ο Ήλιος θα φώτιζε πάντα ακριβώς το μισό της γήινης σφαίρας.

Το αντέγραψα από την ιστοσελίδα του περιοδικού Focus .
Η παραπομπή είναι : http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=35419

Διαφωνείς στην ουσία με την πηγή .

Θα επιχειρήσω μία δεύτερη προσπάθεια ,με την ευχή να προωθήσω την ανταλλαγή πληροφοριών σε έναν διάλογο .

ΤΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ;

Δεν νομίζω να χρειάζεται κάποιος , όγκους πληροφοριών , για να εκφράσει την προσωπικά διαμορφωμένη άποψή του , επάνω σε αυτό το ερώτημα .

12/09/2007, 20:17:16
samuel1974:
«Δηλαδή δεν έχει αρχή?»

Δεν μου αρέσουνε οι «προσθήκες». Εξηγώ τα δεδομένα και όχι τα επιθυμητά..

samuel1974:
«Εδώ όμως δεν διαπραγματευόμαστε το εάν ο Ιωάννης ο Θεολόγος θα πάρει το επόμενο Νόμπελ λογοτεχνίας, αλλα εάν μέσα στη Βίβλο (για Βίβλο με ρώτησε ο Βασίλης) μιλάει για κάποιον άχρονο Θεό.»

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο συγγραφέας αυτής της Αποκάλυψης δεν πρόκειται να πάρει το οποιοδήποτε βραβείο συγγραφικής εργασίας φίλτατε!

Σημείωσα ότι αυτή η συγκεκριμένη απόδοση που έδωσες, προέρχεται από την Αποκάλυψη, και όχι από την Πεντάτευχο.

Ο Θεός, το άγνωστο Θείο, μονάχα άχρονος μπορεί φυσικά να είναι, έστω και εάν κάποιοι αντιλαμβάνονται Σχολαστικά τα κατηγορήματα ετούτα και άλλοι συμβολικά ή ως φιλοσοφική ερμηνεία.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνούμε, είναι ότι εάν υποθέσουμε ότι ο Ιωάννης ο θεολόγος έγραψε την Αποκάλυψη που οι χριστιανοί δια της Κ.Δ. σήμερα γνωρίζουνε (δεν είναι βέβαιο ότι την έγραψε ο Ιωάννης ο θεολόγος ούτε και φυσικά υπήρξε ένα παρόμοιο εσχατολογικό σύνολο..), αυτό σε τίποτα δεν συνεπάγεται και ορθή απόδοση της θρησκείας των Εβραίων.

Ο συγγραφέας της Αποκάλυψης, είναι 100% αιρετικός σύμφωνα με τους προφήτες της Πεντατεύχου, είναι 100% αντίθετος με την θεολογία των Εβραίων.

Αυτά, να μην τα συγχέουμε..

VasiliscmΜέλος
12/09/2007, 22:17:22
Dear Samuel1974,

εάν η σταθερά του Plank ήταν 0 τότε δεν θα υπήρχε κβαντισμός της ύλης και θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε επακριβώς θέση και ορμή του κάθε στοιχειώδους σωματιδίου.

Είναι σαφές ότι σ'αυτή την περίπτωση θα επικρατούσε ο ντετερμινισμός στην φύση.

Κάθε πρόβλημα θα είχε την λύση του αρκεί να μας έδιναν τις αρχικές συνθήκες δηλ. θέση, και ορμή κάθε σωματιδίου.

Λυπούμαι αφάνταστα που η φύση έχει εγγενείς ιδιότητες που απαγορεύουν την ύπαρξη και παρέμβαση κάθε "Θεού".

eidosΜέλος
12/09/2007, 22:24:29
Sch.

με εκπλητεις;!!!
με την ρηχοτητα σου!!!!
και εισαι και μεγαλος ανθρωπος!!

Vas. Sam.

εχετε χασει το νοημα!
σας ενδιαφερει μονο η αντιπαραθεση!

T.-M.

αν και δεν συμφωνησαμε, αν και εκνευριστηκες στο τελος, εγω τη κουβεντα μας την ευχαριστιθηκα!

(δεν φευγω)

13/09/2007, 10:58:04
eidos:
«με εκπλητεις;!!!
με την ρηχοτητα σου!!!!
και εισαι και μεγαλος ανθρωπος!!»

Έ, αφού σε εκπλήττω ξανά και ξανά….κάτι είναι και αυτό φίλτατε είδος!!

Δεν σου άρεσαν αυτά που διάβασες έ? Φάνηκε!

Ωστόσο, αντί να παριστάνεις τον απορημένο, δεν κάνεις τον κόπο να μας εξηγήσεις ΠΟΥ και σε ΠΟΙΟ σημείο των όσων έγραψα έχεις ενστάσεις??

Άντε να δούμε..

07/11/2008, 15:45:35
Άρχεται λοιπόν το τέταρτο μέρος της θεματικής ενότητας περί Rock, Metal, Gothic και λοιπόν κλάδων αυτών των μουσικών ειδών.

Θεωρώ ανούσιο να κάνω κάποια ιδιαίτερη εισαγωγή καθώς τα τρία προηγούμενα μέρη μιλούν από μόνα τους!

Είθε να γεμίσει κι αυτό το ίδιο ευχάριστα και δημιουργικά, και να πληθύνει η παρέα μας!

They can’t stop us
Let ‘em try
For heavy metal
We will die!

07/11/2008, 16:16:46
ΝΑΙ ! ΝΑΙ ! Η στιγμή που όλοι περιμέναμε !!!!!!

Το τέταρτο μέρος του πιο ανατρεπτικού, σατανολατρικού, νεοπαγανηστικού, ρατσιστικού (ως προς τα μουσικά γούστα), αναρχικού, μπιχλιάρικου, σκοτεινού και βρωμερού θέματος του ESOTERICA.GR.

http://www.youtube.com/watch?v=-mPt3Zz_xLc&feature=related

Μια ωραία παρέα που ξεκίνησε ένα μαγιάτικο πρωινό του 2003 και πέντε χρόνια τώρα δίνει μαθήματα πολιτισμού στους αναγνώστες του esoterica.

07/11/2008, 16:37:20
Ωραία σύμπτωση που έβαλες Judas Priest, γιατί σκεφτόμουν να βάλω αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=O_fJ5SSV_Vo

Aντ' αυτού, προτίμησα αυτούς τελικά:

Άλλωστε παντού υπάρχει ένας:

Edited by - crucifire on 07/11/2008 16:37:57

09/11/2008, 11:02:44
Το θέμα αυτό απενεργοποιείται.
Οι λόγοι απενεργοποίησης του δίνονται σε αυτό το μήνυμα.

Η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο παρακάτω θέμα (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 4

In anticipation of my resurrection...