- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Εαρινός
Είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε και δεν τρώμε καρπαζιές αλλα το καλό και το σωστό είναι ένα ..που αν δεν το επιλέξουμε στο τέλος θα κριθούμε...Άντε βγάλε άκρη...ναι μεν ...αλλα..!
Τέτοια λέτε Ψηλέ και άντε μετά να εισακουσθείτε ή να σας πάρουν στα σοβαρά..!
Εγώ με σεβασμό στο προσωπό σου θα πώ τούτο..
Μόνοισας δημιουργείτε προβλήματα συους εαυτούς σας...ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!
soul
Δεν υπάρχει κανένα μπέρδεμα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και, στη δομή τους, όπως και το προανέφερα, πλησιάζουν στα πρότυπα της ανθρώπινης κοινωνίας (στον τρόπο με τον οποίο αποδίδεται η "δικαιοσύνη").
Ο άνθρωπος, πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ένα υπεύθυνο πλάσμα και να αναλάβει τις ευθύνες του για όσα πράττει και, όταν τα σκατώνει (ας μου επιτραπεί η έκφραση) να μην τις μετατοπίζει (τις ευθύνες) σε άλλους και να επιδίδεται σε κυνήγι φαντασμάτων.
Κάποια στιγμή, λοιπόν, σου φέρνουν το λογαριασμό και πρέπει να τον πληρώσεις. Ό,τι υπάρχει στο λογαριασμό είναι δικές σου "παραγγελιές".
Ωραία θα ήταν να "μαμείς" και να δέρνεις και να μην δίνεις λόγο σε κανέναν αλλά .......

quote:quote:
ΕαρινόςΠοιός ο λόγος της έλευσης του Κυρίου φίλε Ψηλέ???
Μπορείς να μου πείς???
Για να έχουμε και μια βάση -κοινά αποδεκτών πραγμάτων- για περαιτέρω συζήτηση...
Ποιός ο λόγος λοιπόν της ελεύσεως του Κυρίου???
Και τι ακριβώς ήθελε???
1) Να γίνουν οι άνθρωποι καλύτεροι ...?
ή
2) Να τον δοξάζουν???
soul
Αγαπητέ Εαρινέ,
Πρωταρχικός σκοπός της έλευσης του Κυρίου δεν ήταν ούτε το 1), ούτε το 2).Ο Κύριος ήλθε για να Τον γνωρίσουμε.
Έτσι απλά...χωρίς κανένα λόγο και σκοπό φίλε μου???
soul
quote:
Πρωταρχικός σκοπός της έλευσης του Κυρίου δεν ήταν ούτε το 1), ούτε το 2).Ο Κύριος ήλθε για να Τον γνωρίσουμε.
και γιατί δεν έκανε έναν λογαριάσμο στο facebook;
έτσι ούτε σταύρωση ούτε ταλαιπωρία ούτε τίποτα
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
γνωρίσουμε...Να δούμε πως πρέπει να είναι ο υιός του ανθρώπου...
Ήταν υπόδειγμα και Αυτόν πρέπει να μιμηθούμε, στον τρόπο που
δέχονταν την επικοινωνία με τον Πατήρ,"γεννηθήτω το θέλημα Σου" έλεγε, αντίθετα απο μας, δίχως τη δική μας αντίδραση σε ότι μας συμβαίνει, καλό ή κακό....
Να γνωρίσουμε μέσω Αυτού, ότι θεοί είμαστε και υιοί Υψίστου, πάντες....Να σωθούμε, δια της πίστης, που Αυτός είχε, πιο πολύ απο μας...
Και "η πίστη σου σέσωκεσε..."
Συμφωνω ότι όλα ερχονατι υπο αναλογες συνθηκες . Σαφως.
Αν η σταση του πατερα πχ δεν ηταν σωστη απεναντι στο παιδι του, δεν μπορει να περιμενει σεβασμο από αυτό.
Συμφωνω και σε αυτό που λες …’’
Η αγάπη είναι κάτι ακριβό , που πρωτίστως θεμελιώνεται εντός του υποκειμένου και αγκαλιάζει το ίδιο το υποκείμενο ...και στην συνέχεια διοχετεύεται έξωθεν ...ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ!’’
Τα αλλα που αναφερεις για τα ‘’μην’’ και για ‘’τιμωριες’’ δεν είναι στο πνευμα του ευαγγελιου, καθως ακολουθουμε τον ‘’νομο της ελευθεριας’’. Για σκεψου το λιγο. Τα αλλα εχουν προελθει από αυτους που κακως εχουν εννοησει. Αυτους που πανε με τον νομο και όχι με την χαρη.
Βεβαια το τι κανει ο καθενας είναι προσωπικο του θεμα. Ακομα και η απιστια.
Edited by - Robben on 01/12/2009 19:41:15
quote:
Τα αλλα που αναφερεις για τα ‘’μην’’ και για ‘’τιμωριες’’ δεν είναι στο πνευμα του ευαγγελιου, καθως ακολουθουμε τον ‘’νομο της ελευθεριας’’. Για σκεψου το λιγο. Τα αλλα εχουν προελθει από αυτους που κακως εχουν εννοησει. Αυτους που πανε με τον νομο και όχι με την χαρη.Βεβαια το τι κανει ο καθενας είναι προσωπικο του θεμα. Ακομα και η απιστια.
Edited by - Robben on 01/12/2009 19:41:15
Tο κάθε τι ...σε τούτη τη ζωή νοηματοδοτείται απο τα μέλη , τα οποία το συγκροτούν και απολαμβάνει ανάλογης αξίας όση έχουν το σύνολο των μελών του!
Θα μπορούσε ενδεχομένως και ο χριστιανισμός να απολάμβανε -ενδεχομένως- ιδιαίτερου σεβασμού και αποδοχής , εφόσον οι μηνύτορές του είχαν το ανάλογο ειδικό βάρος λόγου ..γνώσης και συμπεριφοράς..
Όμως φίλε μου ...δυστυχώς αυτό το είδος σπανίζει στις τάξεις του χριστιανισμού και με τον λόγο και την συμπεριφορά τους , απομακρύνουν ολοένα και περισσότερο τον κόσμο απο κοντά τους!
Πολλές φορές δεν έχει και ιδιαίτερη αξία το τι λέγεται...αλλα πως και απο ποιόν λέγεται..!
Προσωπικές απόψεις ...![]()
soul
quote:
Πώς είναι δυνατόν να είσαι Χριστιανός και να θεωρείς ως παραμύθι την αιωνιότητα; Είναι αδιανόητο.
Για σένα φίλε Ψηλέ είναι αδιανόητο.
Το οτι είμαι Χριστιανός αυτό δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να συμφωνώ με οσα θέλουν να συμφωνώ.
Εχω κάθε δικαίωμα να έχω τις αντιρρήσεις μου.
ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
quote:
Τελικά, για σένα φίλε allzzaro, για ποιο σκοπό ο Θεός έγινε άνθρωπος, αν το δέχεσαι φυσικά αυτό;
Για μένα φίλε Ψηλέ η διδασκαλία του Ιησού ως υιού του Θεού δεν με καλύπτει πλήρως. Την θεωρώ και διαστρεβλωμένη και ελλειπή.
Τώρα το πως παρουσιάζεται ο Ιησούς απο το ποιός ήταν αυτό είναι μεγάλη ιστορία, τα ξέρεις καλύτερα απο μένα.
Να σε ρωτήσω κάτι φίλε Ψηλέ.
Κάπου σε προηγούμενο πόστ κατηγόρησες κάποιους για ρατσιστές.
Μού έκανε μεγάλη εντύπωση και θα ήθελα τη γνώμη σου, προσωπικά έτσι σαν Ψηλός.
Ποιά είναι η γνώμη σου σχετικά με το αν οι μουσουλμάνοι που ζούν στη χώρα μας έχουν δικαίωμα να λατρεύουν το Θεό σε τζαμιά με μιναρέδες, οι Κινέζοι που ζούν στη χώρα μας να λατρεύουν το Βούδα, οι Ινδουιστές τον Κρίσνα οι Δωδεκαθειστές τον Δία, να γιορτάζονται τα Αρκτια προς τιμή της Βραυρωνίας Αρτέμιδας.
Αυτό στο λέω με αφορμή την ευαισθητοποίηση σου ενάντια στο ρατσισμό, αλλά και μία απόφαση της Ελβετίας οπου δεν επιτρέπει την ανέγερση μιναρέδων στη χώρα τους.
Μία άκρως ρατσιστική συμπεριφορά θα μπορούσα να πώ..![]()
Θεωρείς λοιπόν σωστή την απόφαση της Ελβετίας και ποιά είναι η γνώμη σου σχετικά με τους αλλοδαπούς που ζουν στη χώρα μας να μπορούν να προσκυνούν το Θεό τους έτσι οπως αρμόζει.
Σου επισυνάπτω δημοσίευμα της ``Καθημερινής``.
``Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση των Ελβετών να πουν «όχι» στην ανέγερση μιναρέδων στη χώρα τους στο δημοψήφισμα που διεξήχθη για το σκοπό αυτό, με ποσοστό 57,5%.
Την ανησυχία τους εξέφρασαν η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Βατικανό, επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ένδειξη ότι οι Ευρωπαίοι και οι Χριστιανοί έχουν πρόβλημα με τους Μουσουλμάνους.
Στον αντίποδα, προσβλητικό και προκλητικό χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα πολλές μουσουλμανικές οργανώσεις ανά τον κόσμο, ζητώντας «αυτοσυγκράτηση» και κάνοντας λόγο για ρατσιστικές συμπεριφορές και αναζωπύρωση των αντιισλαμικών τάσεων στην Ευρώπη. Ωστόσο, τη διεξαγωγή αντίστοιχου δημοψηφίσματος και στην Ολλανδία, ζήτησε ο ακροδεξιός βουλευτής, Γκέερτ Βίλντερς``.
Edited by - allzzaro on 01/12/2009 20:21:34
quote:Δεν υπάρχει κανένα μπέρδεμα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και, στη δομή τους, όπως και το προανέφερα, πλησιάζουν στα πρότυπα της ανθρώπινης κοινωνίας (στον τρόπο με τον οποίο αποδίδεται η "δικαιοσύνη").
Αλήθεια λές???
Το εννοείς???
Πλησιάζουν τα πρότυπα της ανθρώπινης κοινωνίας???
Τότε μπράβο σας και μπράβο και στην θρησκεία σας...αν πλησιάζετε στα πρότυπα που θέσπισαν οι κοινωνίες για την απόδοση του ελαχίστου καλού και αποτροπή του περισσότερου κακού , μη μπορώντας να φέρει το ιδεατό..
Τότε πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχετε..
Μήπως θά'πρεπε να το ανασκευάσεις???
soul
quote:Ε, για το "ου φονεύσεις" ίσως να μην θυμόμουν καλά. Ομως, γιά τα "ου κλέπσεις", "ου ψευδομαρτυρήσεις", "δεν θα πρέπει να επιθυμήσεις τα υπάρχοντα του πλησίον σου!" (10η) με ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ που λέει "Εγώ είμαι ο Κύριος, ο Θεός σου. Δεν θα πρέπει
Τι να πω? ή τόσο άσχετος είσαι ή τόσο πωρωμένος Αίολε....κρίμα!Έλεος!!! ούτε απέξω δεν έχεις περάσει από την Καινή Διαθήκη.....
Κατά Ματθαίου κεφ.ε' στοιχ. 21-22:
" 21 Ἠκούσατε ὅτι ἐρρέθη τοῖς ἀρχαίοις, Οὐ φονεύσεις· ὃς δ' ἂν φονεύσῃ, ἔνοχος ἔσται τῇ κρίσει.
να έχεις άλλους θεούς εκτός από Εμένα!" δεν μας είπες τίποτα.
Ειδικά γι' αυτήν την τελευταία θέλω να δω αναφορά στην κ.δ.!
quote:Εδώ μας λέει ο θεός της αγάπης και της συγχώρεσης ότι, ακόμα και να πεις τον αδελφό σου "μωρό" - μαλάκα στην καθομιλουμένη - σου ακσίζει το "πυρ το γέεννον"!
22 ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ ὀργιζόμενος τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ εἰκῇ ἔνοχος ἔσται τῇ κρίσει, ὃς δ' ἂν εἴπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, Ρακά, ἔνοχος ἔσται τῷ συνεδρίῳ, ὃς δ' ἂν εἴπῃ, Μωρέ, ἔνοχος ἔσται εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός."
Επομένως, από την πολύ αγάπη του Κυρίου, εμάς τους Ελληνες κσέρουμε τι μας περιμένει...
Αμφιβάλει κανείς;;;
quote:Εάν ανοίξεις οποιοδήποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ βιβλίο της εποχής εκείνης, θα διαπιστώσεις ότι την γλώσσα τής κ.δ. την μιλούσαν μόνον οι συντάκτες της.
Λεξικό αρχαίας Ελληνικής γλώσσας (αττικής πεζογραφίας) "εκδόσεις Ρώσση"
λήμα αγαπώ= επιθυμώ, ευχαριστούμαι ή αρκούμαι σε κάτι ή με κάτι, είμαι ικανοποιημένος.
Η αττική γλώσσα είναι η γλώσσα που επικράτησε επί μεγάλου Αλεξάνδρου και εκτός συνόρων με αποτέλεσμα να επονομαστεί στη λεγόμενη "Αλεξανδρινή ή κοινή".
Αυτή τη γλώσσα μιλούσαν και επί Ιησού.
Εάν διαβάσεις οποιοδήποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ κείμενο εκείνης, αλλά και μεταγενέστερης ή προγενέστερης εποχής, θα διαπιστώσεις ότι το συγκεκριμένο λεξικό λέει μπούρδες για το συγκεκριμένο λήμμα.
Και το πιθανότερο είναι αυτήν την έννοια να την υπαγόρευσαν τα ΟΕΟ κείμενα.
Ο Σουΐδας είναι του 10ου αιώνα και είναι πολύ πιό έγκυρος.
Από τον Πλάτωνα έως τον Πρόκλο τουλάχιστον, η λέξη "ΦΙΛΩ" είναι η σημερινή "αγαπη".
Την λέξη "φιλώ" την συναντάς αμέτρητες φορές.
Την λέξη "αγαπώ" ούτε στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Ακόμα και η κ.δ. κάνει χρήση αυτής της λέξης. ...όπου εννοεί "αγάπη" (σημερινή)
Ισως εάν διαβάζατε και κανέναν "πρόγονό σας" θα κσεστραβωνώσασταν λιγουλάκι φιλαράκο μου!
quote:Γνωρίζεις αμαθή μου συνδίκτυε τι είναι μυστήριο;;;
Ο Γάμος είναι ένα από τα 7 μυστήρια στο χριστιανισμό.
Οι δύο άνθρωποι που παντρεύονται συμμετέχουν σε ένα θρησκευτικό μυστήριο που τελείται για χάρη τους.
Εχω παρευρεθεί σε πολλούς γάμους, βαφτίσια και παντρεύτηκα κιόλας, αλλά δεν θυμάμαι να μυήθηκα σε κάτι και αυτό με βασανίζει.
Ρε παιδιά, μήπως έχασα καμμία μύηση; Εσείς την νιώσατε;;;
Αν είναι, να την στήσω έξω από την εκκλησία της περιοχής μου και να ρίκσω κάτι τρελές μυήσεις...
quote:Δεν σε καταλαβαίνω...
Ο Τεν Τσιαο Πενκ ξαναγύρισε από τη σελήνη?....μας είπε τις εντυπώσεις του?....αλλά μιας και ο Βούδας δεν ήταν θεός....τι το βασανίζεις?
Αυτό θα έπρεπε να σε εκπλήσει!
Πίστεπσε σε κάποιον που δεν είναι θεός και πάρ' αυτο, πήγε στην Σελλήνη.
Κάτι σαφώς πιό αξιοθαύμαστο από το να γεννήσει κάποια στα 60ης, κάτι που συνέβη και πρόσφατα (σχετικά) αλλά συμβαίνει σπανίως.
soul
quote:
χεχε... φορ δε φαν οφ ιτ!
Μ'αρέσει πάντως...ομολογουμένως μου κέντρισε το ενδιαφέρον κσέρεις..![]()
soul
quote:Ο άνθρωπος, πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ένα υπεύθυνο πλάσμα και να αναλάβει τις ευθύνες του για όσα πράττει και, όταν τα σκατώνει (ας μου επιτραπεί η έκφραση) να μην τις μετατοπίζει (τις ευθύνες) σε άλλους και να επιδίδεται σε κυνήγι φαντασμάτων.
Για να τις μετατοπίσει ...ως προυπόθεση εμφανίζεται ότι προσβλέπει σε κάποιον και ακουμπάει σε κάποιον , διαφορετικά που να τις μετατοπίσει...εξ ορισμού φωτογραφίζεις τον ανεύθυνο ..που κατα το σκεπτικό σου θα του σταλεί ο λογαριασμός..οκ λοιπόν!
Ο υπεύθυνος άνθρωπος απο την άλλη μεριά -εξ ορισμού- αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του και δεν στηρίζεται σε κανέναν και δεν μεταθέτει τις ευθύνες του -ούτως ή άλλως- ...όποιες και να είναι αυτές..
Άρα τι μου λές??
Ότι είτε ανεύθυνος είτε υπεύθυνος ...το λογαρισμό θα τον πληρώσει???
Προσπαθώ φίλε μου , να καταλάβω..αλλα αδυνατώ...συγχώρα με αλλα αδυνατώ..υπεύθυνα στο λέω..
soul
quote:
[quote]ΕαρινόςΕίμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε και δεν τρώμε καρπαζιές αλλα το καλό και το σωστό είναι ένα ..που αν δεν το επιλέξουμε στο τέλος θα κριθούμε...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ...Αλλα στο τέλος αν δεν ΕΠΙΛΕΞΟΥΝΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ...ΘΑ ΤΙΣ ΦΑΜΕ (ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ..)..
Ξαναδιαβασέ το σε παρακαλώ και πές μου τις εντυπώσεις σου ...πόση εγκυρότητα και σοβαρότητα έχει αυτή η κατάθεση..ειλικρινά όμως..!
Μάλλον θέλεις να πείς..ότι δεν τις τρώμε προκαταβολικά..αλλα στο τέλος τον ξυρίζουν τον παππά..έτσι είναι???
soul
quote:
Ψηλόςquote:
Πώς είναι δυνατόν να είσαι Χριστιανός και να θεωρείς ως παραμύθι την αιωνιότητα; Είναι αδιανόητο.Για σένα φίλε Ψηλέ είναι αδιανόητο.
Το οτι είμαι Χριστιανός αυτό δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να συμφωνώ με οσα θέλουν να συμφωνώ.
Εχω κάθε δικαίωμα να έχω τις αντιρρήσεις μου.
ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
Φίλε allzzaro,
Σαφώς και έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις τις αντιρρήσεις σου.
Το θέμα, όμως, είναι πόσο Χριστιανό θεωρείς τον εαυτό σου τη στιγμή που αμφισβητείς το θεμέλιο λίθο του Χριστιανισμού;
Μη το θεωρήσεις ως δική μου κρίση για το άτομό σου, αλλά πάρτο ως αφορμή για προβληματισμό. Δεν πρόκειται για κάποια λεπτομέρεια, την οποία αμφισβητείς, αλλά, όπως ανέφερα πιο πάνω, για τη βάση όπου στηρίζεται όλη η Χριστιανική Πίστη. Το αναφέρει, άλλωστε, και ο απόστολος Παύλος.
Τελικά, για σένα φίλε allzzaro, για ποιο σκοπό ο Θεός έγινε άνθρωπος, αν το δέχεσαι φυσικά αυτό;Για μένα φίλε Ψηλέ η διδασκαλία του Ιησού ως υιού του Θεού δεν με καλύπτει πλήρως. Την θεωρώ και διαστρεβλωμένη και ελλειπή.
Τώρα το πως παρουσιάζεται ο Ιησούς απο το ποιός ήταν αυτό είναι μεγάλη ιστορία, τα ξέρεις καλύτερα απο μένα.
Θα με ενδιέφερε να μου πεις ποια είναι, κατ’ εσένα, η σωστή εικόνα του Ιησού, καθώς και η μη διαστρεβλωμένη διδασκαλία του.
Ή αν θες, πες μου ποια θεωρείς πως είναι τα διαστρεβλωμένα σημεία στη διδασκαλία του Ιησού;
quote:
Να σε ρωτήσω κάτι φίλε Ψηλέ.
Κάπου σε προηγούμενο πόστ κατηγόρησες κάποιους για ρατσιστές.
Μού έκανε μεγάλη εντύπωση και θα ήθελα τη γνώμη σου, προσωπικά έτσι σαν Ψηλός.
Όταν κάποιος ή κάποιοι μονοπωλούν την ελληνικότητα και προσπαθούν να τη συνδέσουν, αποκλειστικά KAI MONO, με τον πολυθεϊσμό και την ειδωλολατρία, λοιδορούν κάθε τι Χριστιανικό και, επανειλημμένως και μεθοδικά, χρησιμοποιειούν όρους όπως «εβραιοχριστιανοί», «ιουδαίοι γιδοβοσκοί», ..... πώς θα μπορούσες να τους χαρακτηρίσεις εσύ;
quote:
Ποιά είναι η γνώμη σου σχετικά με το αν οι μουσουλμάνοι που ζούν στη χώρα μας έχουν δικαίωμα να λατρεύουν το Θεό σε τζαμιά με μιναρέδες, οι Κινέζοι που ζούν στη χώρα μας να λατρεύουν το Βούδα, οι Ινδουιστές τον Κρίσνα οι Δωδεκαθειστές τον Δία, να γιορτάζονται τα Αρκτια προς τιμή της Βραυρωνίας Αρτέμιδας.Αυτό στο λέω με αφορμή την ευαισθητοποίηση σου ενάντια στο ρατσισμό, αλλά και μία απόφαση της Ελβετίας οπου δεν επιτρέπει την ανέγερση μιναρέδων στη χώρα τους.
Μία άκρως ρατσιστική συμπεριφορά θα μπορούσα να πώ..
Θεωρείς λοιπόν σωστή την απόφαση της Ελβετίας και ποιά είναι η γνώμη σου σχετικά με τους αλλοδαπούς που ζουν στη χώρα μας να μπορούν να προσκυνούν το Θεό τους έτσι οπως αρμόζει.
Φυσικά και όλος ο κόσμος, ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ, έχουν κάθε δικαίωμα να λατρεύουν το Θεό στον οποίο πιστεύουν, τη στιγμή που σέβονται ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΥΝ Η ΠΡΑΤΤΟΥΝ, ΦΑΝΕΡΑ Η ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΛΗ Η ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

Δεν υπάρχει κανένα μπέρδεμα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και, στη δομή τους, όπως και το προανέφερα, πλησιάζουν στα πρότυπα της ανθρώπινης κοινωνίας (στον τρόπο με τον οποίο αποδίδεται η "δικαιοσύνη").Αλήθεια λές???
Το εννοείς???
Πλησιάζουν τα πρότυπα της ανθρώπινης κοινωνίας???
Τότε μπράβο σας και μπράβο και στην θρησκεία σας...αν πλησιάζετε στα πρότυπα που θέσπισαν οι κοινωνίες για την απόδοση του ελαχίστου καλού και αποτροπή του περισσότερου κακού , μη μπορώντας να φέρει το ιδεατό..
Τότε πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχετε..
Μήπως θά'πρεπε να το ανασκευάσεις???
soul
Έχω την εντύπωση πως περιμένεις να πιαστείς από κάτι για να δηλώσεις τη διαφωνία σου, αλλά μου φαίνεται πως δεν καταλαβαίνεις ή δεν δίνεις σημασία, τουλάχιστον όση θα έπρεπε, σε αυτό που λέω.
Μίλησα για τη ΔΟΜΗ, τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, με την οποία καλούμαστε να λογοδοτήσουμε ή να κριθούμε για τις πράξεις μας, στο τέλος των πράξεών μας, στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και ενώπιον του θεού.
Τι είναι αυτό που πρέπει να ανασκευάσω; Φαίνεται πως το ξέρεις.

quote:
Φυσικά και όλος ο κόσμος, ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ, έχουν κάθε δικαίωμα να λατρεύουν το Θεό στον οποίο πιστεύουν, τη στιγμή που σέβονται ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΥΝ Η ΠΡΑΤΤΟΥΝ, ΦΑΝΕΡΑ Η ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΛΗ Η ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
οπότε οι χριστιανοί το έχουν χάσει το δικαίωμα αυτό
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:
ar_ia:
Το παιδί σου το θες ευτυχισμένο και όχι δυστυχισμένο.Που είναι η "Αγάπη" του λοιπόν στο μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών του που ζουν μέσα στην δυστυχία?
Και πριν μου πεις πως μόνοι τους προκαλούν την δυστυχία τους, να σου θυμίσω τα παιδιά του τρίτου κόσμου......Ποιό είναι το έργο του δλδ εκεί...?
Nα φανταστώ αγαπητή μου φίλη ότι ο Θεός για σένα θα πρέπει να είναι κάτι σαν τον Αι Βασίλη?
quote:
allzzaro:
Εχω τοποθετηθεί πολλές φορές επι του θέματος aria.
Αν αυτά που έγραφα, έπιαναν τόπο, δεν θα έκανες την ερώτηση αυτή.
``Ελλομένου Ανθρώπου Θεός αναίτιος``.
Ο Θεός, οχι έτσι οπως τον αντιλαμβάνονται μέσα απο το δογματισμό δεν εχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Δεν είναι καλός ή κακός.
Το καλό και το κακό είναι ενα ανθρώπινο χαρακτηριστικό.
Μην περιμένεις λοιπόν ούτε εσύ, ούτε κανείς αλλος να σώσει ο Θεός τον κόσμο απο μια φυσική καταστροφή για τον απλούστατο λόγο επειδή ο Θεός είναι η φυσική καταστροφή. Αυτό αποτελεί μέρος της δημιουργίας του.
``Ελλομένου Ανθρώπου Θεός αναίτιος`` δλδ για τις πράξεις του σκεπτόμενου ανθρώπου ο Θεός δεν φέρει καμμία ευθύνη...
Δεν ευθύνεται ο Θεός για τους άστεγους, για τους παραπληγικούς, για τους πολέμους, για τα παιδιά που πεινούν.
Για όλα αυτά ολη την ευθύνη φέρουμε εμείς αφού μπορούμε να διορθώσουμε αυτές τις ατέλειες. Να τις χαρακτηρίσω ατέλειες που δεν είναι ατέλειες αφου μπορεί ο καθένας μας ανα πάσα στιγμή να βρεθεί σε αυτή τη θέση.
Σε οτι αφορά το έργο του Θεού, αυτό φαίνεται να το ολοκληρώνει αποκλειστικά ο άνθρωπος, πράγμα που ο άνθρωπος δεν το παραδέχεται.
Ρίχνει ολες τις ευθύνες στο Θεό βγάζοντας τον εαυτό του απέξω..
Αφού πω ότι ο Θεός δεν είναι η φυσική καταστροφή, αλλά ότι ο Θεός επιτρέπει τη φυσική καταστροφή να δράσει σύμφωνα με τους νόμους που ο ίδιος έχει θέσει, να σου πω ότι διαφωνώ εκτός από αυτό και με το πρώτο μισό της τελευταίας παραγράφου....συμφωνώ ίσως με τη σκέψη σου, αλλά διαφωνώ με την διατύπωσή της.....στα υπόλοιπα συμφωνώ.
quote:
άθεος:
το σίγουρο είναι ότι δεν φταίνε τα παιδιά που πεθαίνουν της πεινάς δεν φταίνε όσοι γεννήθηκαν παραπληγικοί και δεν φταίνε όσοι υποφέρουν για να κερδίζουν κάποιοι άλλοι
που λοιπόν βρίσκετε αυτός ο θεός; ο γεμάτος αγάπη για τα παιδιά του;
Παντού βρίσκεται άθεε, παντού! βλέπει ακούει και πράττει κατά το δοκούν, τίποτα δεν του ξεφεύγει μην ανησυχείς.....στους ανθρώπους ξεφεύγουν τα πράγματα.....
quote:
άθεος:
και μην πει κανείς την μεγάλη μ@λ@κι@ ότι μετά θάνατον πάνε στον παράδεισο γιατί τότε του έχω έτοιμο εισιτήριο για τον παράδεισο μπορεί να έρθει να τον βιάσω να τον καταντήσω παραπληγικό και να τον αφήσω να πεθάνει της πείνας
Σου ξεφεύγει η σκέψη άθεε....όπως και άλλων ανθρώπων που σκέφτονται συνήθως με το κάτω κεφάλι και αφήνουν το πάνω εκτεθειμένο μόνο στα φυσικά φαινόμενα αλλά όχι και στα πνευματικά....με αυτά υπάρχει τείχος...αδιαπέραστο.
quote:
άθεος:
περιμένω σοβαρές απαντήσεις και όχι χαζομάρες για παιδιά 2 ετών
Και όμως μόνο με αυτά θα μπορούσες να συνομιλήσεις.....αυτά θα λένε αγκού αγκού.....και συ θα βγάζεις ήχους σαν τους παραπάνω που κατάφερες και διατύπωσες!.
quote:
άθεος:
ακόμα της μόδας.»
Στις Η.Π.Α τι πιστεύεις ότι έχει επικρατήσει τι?...... το θαύμα ή η μάθηση με την επιστήμη?
quote:
Αίολος
Η ροή του Ηράκλειτου.
Δεν γίνονται κατανοητά αυτά allzzaro.allzzaro:
Ο ``θεός πόλεμος`` φίλε Αιολε.
Να με συμπληρώνεις φίλε μου κάνω αρκετά λάθη..
Δεν γνωρίζω φίλε Αιολε αν είναι απο ανασφάλεια ή απο φόβο.
Δεν ξέρω..
To αντικείμενο της φιλοσοφίας του Ηράκλειτου, δεν είναι η υλική αρχή αυτού του κόσμου αλλά ο εσωτερικός ρυθμός, ο Λόγος για τον οποίο κινείται και ρυθμίζεται.
Ο πόλεμος λοιπόν αυτός δεν είναι ο Θεός αλλά η όλη διαδικασία της κίνησης την οποία ο Θεός έχει θέσει.
Γι' αυτό και ο Ηράκλειτος ξεκάθαρα έγραψε:"Πράγματα που δεν ελπίζουν ούτε φαντάζονται περιμένουν τους ανθρώπους μετά το θάνατο τους."
quote:
allzzaro:
Τέτοιου είδους παραμύθια με την αιωνιότητα φίλε ψηλέ έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες παραμυθιασμένους Χριστιανούς στα λιοντάρια και στους σταυρούς.
Με το πρόσχημα της αιωνιότητας λοιπόν να τους αφήσουμε, οπως τους αφήνουμε στην τύχη τους.
Aυτό, δεν είσαι σε θέση να το κρίνεις γιατί δεν πιστεύεις σε αυτό που εκείνοι πίστευαν. Αυτό που για σένα είναι παραμύθι για άλλους δεν είναι.
Το ποιος έχει δίκιο ή άδικο είναι προσωπική υπόθεση του καθενός, αλλά με την ευχέρεια που τους κρίνεις ως παραμυθιασμένους, δεν έχω παρά να σου αφιερώσω την εξής ρύση του Ηράκλειτου:"Οι ανόητοι κι αν ακούσουν με κουφούς μοιάζουν , έχουν τη φήμη πως και παρόντες είναι απόντες"
quote:
Εαρινός:
Ποιός ο λόγος της έλευσης του Κυρίου φίλε Ψηλέ???
Μπορείς να μου πείς???
Για να έχουμε και μια βάση -κοινά αποδεκτών πραγμάτων- για περαιτέρω συζήτηση...
Ποιός ο λόγος λοιπόν της ελεύσεως του Κυρίου???
Και τι ακριβώς ήθελε???
Να γίνουν οι άνθρωποι καλύτεροι ...?
ή
Να τον δοξάζουν???
Nα τον ακούσουν ήταν ο λόγος της ελεύσεως του Κυρίου.
quote:
ar_ia:
Θα επιθυμούσα έναν θεό που απλά θα αφαιρούσε το αίσθημα της κακίας από το δημιούργημα του.
Εγώ έναν Θεό που θα επέτρεπε να γεννιούνται μόνο πανέμορφες γυναίκες..... όχι παίζουμε!!!

quote:
Αίολος:
Θα σου πω την γνώμη μου φίλε μου.
Ανασφάλεια, διότι εάν δεχτούν αυτά που ισχυρίζεσαι, τότε δεν θα έχουν κανέναν να τον παρακαλάνε να κάνει αυτά πού είναι ανίκανοι εκείνοι. Με άλλα λόγια, θέλουν τον θεό για υπηρέτη τους.
Φόβος, διότι χωρίς τον προστάτη-υπηρέτη τους, είναι εκτεθιμένοι στην κοινωνία.
Θα πρέπει να κάνουν οι ίδιοι αυτά για τα οποία παρακαλάνε τον θεό τους.
Και δεν αρέσει... Δεν βολεύει... Πάντα φυγόπονοι...
Kαμιά φορά μια εικόνα χίλιες λέξεις.....
quote:
Robben:
Δευτερο λαθος….’’πτωχος το πνευμα’’ δεν είναι ο ‘’ηλιθιος’’ αλλα αυτος που δεν πουλα πνευμα (το αντιθετο με σενα δηλαδη).
Ελπίζω να μη χρειαστείς διευκρινήσεις Αίολε!....

quote:
Εαρινός:
Θυματοποιεί την ελεύθερη ψυχή του παιδιού και την περιορίζει στα δεν ...στα μην...μη αμαρτία...μη κακό...θα σε τιμωρήσει ο θεός..ντροπή σου...κλπ...κλπ...κλπ!
Αν δεν κάνω λάθος κι εσύ έχεις γράψει ότι ο Θεός έπρεπε να επεμβαίνει και να ρίχνει καρπαζιές ώστε όλα να βαίνουν καλώς......και να μην έχουμε έτσι την Μαύρη Ήπειρο για παράδειγμα,....τώρα σε ενοχλεί το μη και μή στο παιδί που ενδεχομένως να θυματοποιεί την ελεύθερη ψυχή του παιδιού?
Ενώ ζητάτε από την αρχή, ο Θεός να μήν είχε τον άνθρωπο ελεύθερο να σκεφτεί και να πράξει κατά βούληση, αλλά να του είχε αφαιρέσει τις κακές σκέψεις αφήνοντάς τον άβουλο χωρίς σκέψη και κρίση....αφού δε θα μπορούσε να διακρίνει το κακό από το καλό!!!
..... τώρα σας μάρανε η ψυχούλα του παιδιού...... που με το "μή γίνεις αλήτης και παλιάνθρωπος γιατί θα πας στην κόλαση!" Ενδεχομένως να θυματοποιειθεί η ψυχούλα του.... μα τόσο διπρόσωποι είστε?
Αγαπητέ Robben, για μια ακόμη φορά ήσουν καταιγιστικός!, ακριβής και αποστομωτικός! Συγχαρητήρια! 

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 01/12/2009 23:10:01
quote:quote:Ο άνθρωπος, πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ένα υπεύθυνο πλάσμα και να αναλάβει τις ευθύνες του για όσα πράττει και, όταν τα σκατώνει (ας μου επιτραπεί η έκφραση) να μην τις μετατοπίζει (τις ευθύνες) σε άλλους και να επιδίδεται σε κυνήγι φαντασμάτων.
Για να τις μετατοπίσει ...ως προυπόθεση εμφανίζεται ότι προσβλέπει σε κάποιον και ακουμπάει σε κάποιον , διαφορετικά που να τις μετατοπίσει...εξ ορισμού φωτογραφίζεις τον ανεύθυνο ..που κατα το σκεπτικό σου θα του σταλεί ο λογαριασμός..οκ λοιπόν!
Ο υπεύθυνος άνθρωπος απο την άλλη μεριά -εξ ορισμού- αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του και δεν στηρίζεται σε κανέναν και δεν μεταθέτει τις ευθύνες του -ούτως ή άλλως- ...όποιες και να είναι αυτές..
Άρα τι μου λές??
Ότι είτε ανεύθυνος είτε υπεύθυνος ...το λογαρισμό θα τον πληρώσει???
Προσπαθώ φίλε μου , να καταλάβω..αλλα αδυνατώ...συγχώρα με αλλα αδυνατώ..υπεύθυνα στο λέω..
soul
Φωτογραφίζω τον άνθρωπο του χτες, αλλά και του σήμερα.
Φωτογραφίζω αυτόν που παραπονείται πως ο ευθύνεται ο Θεός - ανεξάρτητα με το αν πιστεύει ή όχι στην ύπαρξη του Θεού ή, γενικά και αόριστα, στην ύπαρξη κάποιου Δημιουργού - για τη δυστυχία που υπάρχει στον κόσμο, ενώ γνωρίζει πολύ καλά πως είναι ο ίδιος (ο άνθρωπος), που ευθύνεται για όλα.
Αφού στη συζήτηση αναφερόμαστε στο δίπολο Θεός-άνθρωπος, σε τι άλλο θα μπορούσα να αναφέρομαι;
Σου θυμίζω πως όλη αυτή η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή τα «παράπονα» της ar_ia.

επιβλήθηκε πουθενά με τη βία, στην Ευρώπη; Κι οπου αλλού,έγινε ότι έγινε, εξυπηρετουσε άλλους σκοπούς κι όχι τον χριστιανισμό;
Δέχεσαι όλους τους άλλους, πλην των χριστιανών....Μήπως ακούγεται λίγο παράξενα αυτό;Κάπως προκατελειμένα;