- O "ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ" ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Ο ένας είναι η ποιότητα...
και ο άλλος η ποσότητα είτε αυτή είναι σε συμμετοχή είτε είναι σε ανάγνωση...
Αν δεν κατανοείς αγαπητέ Oannes τα απλά αυτά ελληνικά μπορώ να στα γράψω και ιταλιστί... αλλά θέλω να πιστεύω ότι η παρανόηση ήταν απλά κάτι το συμπτωματικό αφού άλλες φορές στο παρελθόν έχουμε επικοινωνήσει θαυμάσια στην ελληνική...
Αν έχεις να προσθέσεις κάτι πέραν της "επικοδομητικής" αυτής κριτικής θα χαρούμε να το ακούσουμε εγώ και η μεγαλειότητά μου... ![]()
![]()
Μέχρις στιγμής θα συμφωνήσω με τον kost και τον αγαπητό AVATARGR για το "Γνώθι σε αυτόν" όσο κλισέ και αν ακούγεται.![]()

quote:
Aγαπητέ allzzaro επέτρεψέ μου να μην απαντήσω, σεβόμενος το topic και τη συγγραφέα του, πριν τη δική της τοποθέτησή της πάνω στην παρατήρησή μου.
OK Οannes.. θα πρέπει να πώ οτι μιλώ αμερόληπτα.. εχω ομως διαπιστώσει οτι το μέλος avallon δεν είναι ευπρόσδεκτο ..
οχι μόνο απο μέλη που εχουν διαπληκτιστεί μαζί του.
Αυτό είναι οφθαλμοφανές και ``ηλίου φαεινότερον`` κάθε δε προσπάθεια αποδείξεως του αντιθέτου θα είναι περιττή.
quote:
To Θέμα είναι ανοιχτό σε όλους και δεν υπάρχει ιδιαίτερη πρόσκληση για κανένα... Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι από που πηγάζει όλη αυτή η επιθετικότητα ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ...
καταρχήν να ξεχωρίσω για άλλη μια φορά τη δική μου θέση...
δεικτική ναι, με "ειρωνικό υφάκι" ναι...
με χαρακτηρίζουν γενικά και ΔΕΝ απευθύνονται σε σένα...
δεν καταλαβαίνω ποιοι είναι οι υπόλοιποι που ονομάζεις "ΟΛΟΙ"...
θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένη λίγο?
γιατί τόσο παράπονο?
μήπως οι πληγές που ανέφερες δεν έχουν κλείσει?
κι αν ναι, γιατί δεν άφησες να γιατρευτούν πρώτα πριν ανοίξεις ένα τέτοιο θέμα...?
εγώ αναγνωρίζω την παλαιότητα σου στον χώρο, αλλά βγάζω και ένα συμπέρασμα απ' αυτήν... ότι θα έπρεπε πια να έχεις την εμπειρία του τι αντιδράσεις δημιουργεί ένα θέμα σαν αυτό... άρα, ή μην παραπονιέσαι ή ακολούθησε το δρόμο που άνοιξες...
όσο για το αν το θέμα είναι ανοιχτό για όλους...
να θυμηθούμε μαζί κάτι?
quote:
Αυτό όμως που ζητώ από τους αγαπητούς φίλους και μη του esoterica είναι να μου πουν πως φαντάζονται τον ιδανικό εσωτεριστή (έχοντας σαν δεδομένο την ενασχόλησή του και με τον αποκρυφισμό).
το οποίο σημαίνει αμέσως αμέσως ότι κάποιοι αποκλείονται της συζήτησης...
και μάλιστα καθώς βάζεις ένα συγκεκριμένο κριτήριο συμμετοχής σημαίνει πως περιμένεις κάτι απ' αυτό σαν αποτέλεσμα... το οποίο είναι ποιο?
στη συνέχεια αποκλείεις της συζήτησης τις γνώμες που δεν σου αρέσουν...
quote:
Mέχρι στιγμής δε βλέπω κάτι εποκοδομητικό στη στάση σου σε αυτό το τόπικ...Απλά είσαι αδιάφορος για το θέμα και αναρωτιέμαι τι κάνεις εδώ...
και προσπαθώ (ματαίως ?) να καταλάβω... ποιοι ακριβώς θές να συμμετέχουν σ'αυτό το θέμα?
αποκρυφιστές, σύμφωνοι με την δική σου γνώμη?
η οποία είναι ποια? γιατί όπως λες αρνείσαι να την δημοσιεύσεις (φαντάζομαι λόγω περσινών ξυνών σταφυλιών)....
διάλογος όμως και μάλιστα εποικοδομητικός δεν γίνεται έτσι...
στον λίγο καιρό που συμμετέχω σ'αυτές τις συζητήσεις...
η σειρά που γίνονται τα πράγματα έχει ως εξής :
1.κάποιος ανοίγει ένα θέμα,
2.του βάζει τίτλο,
3.γράφει εισαγωγικό μήνυμα το οποίο προσδιορίζει το θέμα της συζήτησης και καταθέτει την αρχική του τοποθέτηση σ'αυτό...
4.η συζήτηση συνεχίζεται από τα υπόλοιπα μέλη...
δεν καταλαβαίνω ακόμα ... θέλω πραγματικά και με όλη την καλή διάθεση να καταλάβω... και θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν προσπαθούσες κι εσύ γι'αυτό...
τέλος,
αναφέρεις σε μήνυμα σου για κάποια συνάντηση των μελών του esoterica στην οποία παρευρέθηκες...
εξ'όσων γνωρίζω, η τακτική που ακολουθείται σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι ο αγαπητός μας admin να ανοίγει ένα θέμα που να ενημερώνει για την συγκεκριμένη συνάντηση...
πως και δεν είδα πουθενά μια τέτοια ανακοίνωση?
υποννοείς μήπως πως υπάρχει διαφορετική ενημέρωση για κάποια μέλη? (τηλεφωνική ας πούμε?) και οι άλλοι τότε τι κάνουμε εδώ? "παριστάνουμε" τα μέλη? και με ποια κριτήρια προσκαλέστηκαν τα εν λόγω μέλη σε σχέση με άλλα?
ακολουθώντας την "συνταγή" του αγαπητού Πλάτωνα θα έλεγα :
oυ πιάνεις το όνομα του admin σου επί ματαίω..
γιατί τέτοιου είδους συμπεριφορά απ' αυτόν θα ήταν το τελευταίο που θα περίμενα... αν μη τι άλλο δίνει καθημερινά δείγματα αξοπρέπειας ...
μην υποδαυλίζουμε λοιπόν καταστάσεις χωρίς λόγο...
κάπως έτσι γεννιέται η επιθετικότητα για την οποία παραπονιέσαι..
Galadriel of Galadhrim

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
Θα σταθώ σε δύο λέξεις που χρησιμοποίησες: Παρανόηση και κριτική.
Aς ξεκινήσω από τη δεύτερη. Δεν άσκησα κριτική αλλά απλώς (πάντα σε απλή Eλληνική) έκανα μία και μοναδική παρατήρηση σχετικά με το επιχείρημά σου για την υψηλή αναγνωσιμότητα του topic σου. Aφού όμως δείχνει να σε πειράζει η λέξη παρατήρηση, την οποία μετέτρεψες σε κριτική, την παίρνω πίσω και την αντικαθιστώ με τη λέξη επισήμανση την οποία εύχομαι και ελπίζω να μην παρανοήσεις.
Kαι πάμε τώρα και στην Παρανόηση. Tί ακριβώς παρανόησα Avallon; Mίλησες για ποιότητα στο post στο οποίο ...τόλμησα να κάνω την επισήμανση-παρατήρηση και δεν το κατάλαβα; Nα σου θυμίσω, λοιπόν, για άλλη μια φορά τί ακριβώς είπες:
quote:
Αν κρίνω πάντως από τις αναγνώσεις του τόπικ 210 σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο μάλλον το θέμα ενδιαφέρει πολύ
Eπανερχόμενη, λοιπόν, μίλησες για πρώτη φορά και για ποιότητα. Aυτό ακριβώς...
Mε την αυτοαναίρεσή σου με κάλυψες...
Aλλο EΣΩ, άλλο EΞΩ
Aλλο ΠOIOTHTA, άλλο ΠOΣOTHTA.

quote:
Αν κρίνω πάντως από τις αναγνώσεις του τόπικ 210 σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο μάλλον το θέμα ενδιαφέρει πολύ αλλά για κάποιον λόγο δε θέλουν ή δεν μπορούν να μιλήσουν...
Διαβάζοντας όμως το θέμα σου έχασα τη ουσία… για να μην πω ότι δεν την είδα ποτέ…
Στις 34 δημοσιεύσεις και 358 θεάσεις, που «έχεις»… ελάχιστα είναι τα λόγια που αξίζουν… λυπάμαι που το λέω, αλλά «έχασες το θέμα σου»… άφησες τη συζήτηση να παρεκτραπεί και τελικά καταλήγουμε στα λόγια του μέλους Kost:
quote:
Και κάτι άλλο,η αναγνωσιμότητα ενός θέματος δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το ποιοτικό του περιεχόμενο.Έτσι δεν είναι?
Όπως σωστότατα είπε και το μέλος Oannes…
quote:
Eξάλλου και η Espresso πουλάει πολλές χιλιάδες φύλλα αλλά δεν θεωρείται και δεν είναι σοβαρή εφημερίδα.
Ελπίζω και εύχομαι να καταφέρει το θέμα σου να ορθοποδήσει… αυτό είναι στο χέρι σου βέβαια, έτσι ώστε και εγώ που δεν είμαι εσωτερίστρια να αποκομίσω κάτι διδακτικό από αυτό…
.
.
.
The She Mantis... uncut

Είχα γράψει:
quote:
Avallon αλήθεια γιατί πασχίζεις να προσδιορίσεις τον καλό εσωτεριστή;
Γιατί θα πρέπει να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις και αντιλήψεις για τον εσωτερισμό; Ξέρεις εσύ ποιός είναι ο κακός εσωτεριστής και θες να προσδιορίσεις τον καλό; Γιατί πρέπει να φορέσουμε σε όλους ταμπελάκια;O Admin έγραψε πρόσφατα πως θα πρέπει να αποφεύγουμε τέτοιους είδους χαρακτηρισμούς μεταξύ μας και συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Αν δηλαδή εγώ παρεκλείνω απο τον δεκάλογο σου είμαι κακός εσωτεριστής;
Ο AVATARGR έγραψε:
quote:
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑΝ ΔΕΚΑΛΟΓΟ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ "" ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΕ 10 ΑΡΑΔΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ (ΕΩΤΕΡΙΣΤΗΣ).
ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ... Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...
Εσύ Avallon μου απάντησες:
quote:
Δεν "πασχίζω" να προσδιορίσω τον καλό εσωτεριστή αγαπητέ Loco...
Toν έχω ήδη προσδιορίσει μέσα μου ...
Ηθελα απλά να ακούσω την δική σας άποψη και που ξέρεις μπορεί από όλο αυτό να αλλάξω και κάποιες απόψεις... Είμαι αρκετά ανοιχτόμυαλη ...Τώρα όσον αφορά τις ταμπέλες δεν είναι κακό πράγμα αν όντως αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα και αν δεν είναι ρατσιστικές.
Ούτως ή άλλως σε κάθε μας "αγορά" την "ταμπέλα" δεν κοιτάζουμε?
Το θέμα μας όμως δεν είναι οι ταμπέλες..
Oχι βέβαια!
Απλά είσαι αδιάφορος για το θέμα και αναρωτιέμαι τι κάνεις εδώ...
AVATARGR τα σέβη μου. Συμφωνούμε απόλυτα.
AVALLON: Ώστε έκρινες κι αποφάσισες οτι είμαι αδιάφορος για το θέμα; Μήπως αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζω εγώ καλύτερα; Τα μηνύματα σου είναι γεμάτα αντιφάσεις. Οι ομίχλες του Avallon σου θολώσαν το μυαλό μου φαίνεται. Ήρθες ως άλλος Μωυσής να μας δώσεις τον δεκάλογο του καλού εσωτεριστή. Ποιός σου είπε οτι χρειάζομαι τους κανόνες σου; Αφου προσδιόρισες τον καλό εσωτεριστή μέσα σου όπως λες, κράτα το πόρισμα που έβγαλες για τον εαυτό σου.
Εγώ εδω βρίσκομαι για την αναζήτηση γνώσης και αλήθειας και οχι για να ανήκω στην Elite των καλών εσωτεριστών της Avallon ή στήν Elite
των κακών εσωτεριστών της Galadriel.(Galadriel έτσι τυχαία σε αναφέρω)
AVALLON μήπως θα ήθελες να κάνουμε και το Τεστ του καλού εσωτεριστή σε κάθε νέο μέλος και μετά να του βάζουμε ταμπελίτσα δίπλα απο το όνομα;
Του τύπου "Μήτσος, 2 μηνύματα , Greece , μέτριος εσωτεριστής. Το γράφεις ξεκάθαρα πως σου αρέσουν τα ταμπελάκια. Να τα φοράμε όλοι να ξεχωρίζουμε. Να ξέρεις και σε ποιον κύκλο ανήκει ο συνομιλητής σου ρε παιδί μου.
ΥΓ Avallon η εποχή των ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης πέρασε. Απο τότε είχαμε και Γαλλική επανάσταση και διαφωτισμό.

I 'm Big in Japan!!
Χαιρετώ την παρέα!!
Αvallon σε ρώτησα τί θεωρείς ΕΣΥ ως αποκρυφισμό διότι η συγκεκριμένη λέξη μπορεί να ερμηνευτεί εντελώς διαφορετικά από τον καθένα.
Όταν είπα ότι δεν ασχολούμαι με αποκρυφισμό εννοούσα τον αποκρυφισμό όπως τον αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι,δηλαδή διαλογισμό και τελετουργία.
Κάποιος όμως μπορεί να θεωρεί ως αποκρυφισμό κάποια άλλα βιώματα όπως τη χρήση ναρκωτικών,το σεξ,τις τέχνες(και πάνω απ'όλα τη μουσική)ενώ κάποιος άλλος μπορεί να θεωρεί τον ύπνο ως ύψιστη απόκρυφη εμπειρία!
Εσύ τελικά τί ορίζεις ως αποκρυφισμό?Ποιά είναι για σένα η απόκρυφη πλευρά της ζωής?
Σχετικά με την επιθετικότητα που αναφέρεις έβαλες μέσα και εμένα μιας και έγραψα ότι δεν βλέπω το θέμα να έχει σοβαρό μέλλον.θα σου πω κάτι περί αυτού.Είμαι σχετικά νέος στο forum όμως σε ψιλοθυμάμαι για 1-2 μήνες.Θυμάμαι επίσης ότι μου ήσουν συμπαθής μιας και έβγαζες άμεσες και θετικές σκέψεις(ειδικά την εποχή του Euro).
Όμως σε αυτό το θέμα έγραψες κάτι φράσεις τύπου "δεν θα πω την άποψή μου γιατί κάποιοι θα δυσαρεστηθούν","αλλά μάλλον κάποιοι φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους","για κάποιο λόγο δεν θέλουν να μιλήσουν",φράσεις που όσο νά'ναι ξενερώνουν όσους τις διαβάζουν μιας και δεν έχουν σχέση με το θέμα και αποτελούν μπηχτές.
Πιστεύω ότι μπορείς να γράψεις πολύ καλύτερα και ουσιωδέστερα.Εξάλλου έγραψες ότι έχεις προσδιορίσει τον Εσωτερισμό μέσα σου συνεπώς θα έχεις αρκετά να πεις επί του θέματος.
Επομένως ας επιστρέψουμε στο θέμα καθαυτό!
quote:
quote:
Αυτό όμως που ζητώ από τους αγαπητούς φίλους και μη του esoterica είναι να μου πουν πως φαντάζονται τον ιδανικό εσωτεριστή (έχοντας σαν δεδομένο την ενασχόλησή του και με τον αποκρυφισμό).
το οποίο σημαίνει αμέσως αμέσως ότι κάποιοι αποκλείονται της συζήτησης...και μάλιστα καθώς βάζεις ένα συγκεκριμένο κριτήριο συμμετοχής σημαίνει πως περιμένεις κάτι απ' αυτό σαν αποτέλεσμα... το οποίο είναι ποιο?
Δε νομίζω ότι όποιος δεν ασχολείται δεν έχει άποψη...
Ολοι όσοι ασχολούνται με τον εσωτερισμό ξέρουν για τον αποκρυφισμό ακόμη και αν δεν ασχολούνται με αυτόν...
Κατά συνέπεια έχουν άποψη όσο επιφανειακή ή μερική είναι αυτή.
Σαφέστατα ένας άμεσα "εμπλεκόμενος" έχει πιο εμπεριστατωμένη άποψη χωρίς όμως αυτή να υποβαθμίζει τις απόψεις των άλλων...
quote:
και προσπαθώ (ματαίως ?) να καταλάβω... ποιοι ακριβώς θές να συμμετέχουν σ'αυτό το θέμα?αποκρυφιστές, σύμφωνοι με την δική σου γνώμη?
Συγνώμη αλλά δεν έχω δείξει πουθενά τέτοιο πράγμα... ούτε έχω αναιρέσει ή αντικρούσει κάποιον που έχει πει την άποψή του αλλά και ούτε πρόκειται να το κάνω γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο...
Το ζητούμενο είναι να ακούσω την άποψή σας στο θέμα είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε??
quote:
διάλογος όμως και μάλιστα εποικοδομητικός δεν γίνεται έτσι...
Oχι βέβαια! Ιδιαίτερα αν χρειάζεται κάθε μου μήνυμα να το μεταφράζω από τα ελληνικά στα ελληνικά...
quote:
αναφέρεις σε μήνυμα σου για κάποια συνάντηση των μελών του esoterica στην οποία παρευρέθηκες...εξ'όσων γνωρίζω, η τακτική που ακολουθείται σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι ο αγαπητός μας admin να ανοίγει ένα θέμα που να ενημερώνει για την συγκεκριμένη συνάντηση...
πως και δεν είδα πουθενά μια τέτοια ανακοίνωση?
Δε νομίζω να υπάρχει νόμος που να απαγορεύει τα μέλη του esoterica να συναντιούνται. Εχει ξαναγίνει στο παρελθόν και με πολύ μεγάλη επιτυχία ξέρεις... Απλά όταν κάποιος θέλει να συζητήσει κάποια θέματα, να γνωρίσει κάποιους ή να προσπαθήσει να λύσει κάποιες παρεξηγήσεις κάνει κάποια συγκέντρωση και καλεί όσους θέλει...ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ
Είναι όμως αυτό το θέμα μας?
quote:
υποννοείς μήπως πως υπάρχει διαφορετική ενημέρωση για κάποια μέλη? (τηλεφωνική ας πούμε?) και οι άλλοι τότε τι κάνουμε εδώ? "παριστάνουμε" τα μέλη? και με ποια κριτήρια προσκαλέστηκαν τα εν λόγω μέλη σε σχέση με άλλα?
Noμίζω αγαπητή ότι δε θα πρέπει να επωμιστώ ΚΑΙ αυτό το βάρος...
quote:
Όταν είπα ότι δεν ασχολούμαι με αποκρυφισμό εννοούσα τον αποκρυφισμό όπως τον αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι,δηλαδή διαλογισμό και τελετουργία.Κάποιος όμως μπορεί να θεωρεί ως αποκρυφισμό κάποια άλλα βιώματα όπως τη χρήση ναρκωτικών,το σεξ,τις τέχνες(και πάνω απ'όλα τη μουσική)ενώ κάποιος άλλος μπορεί να θεωρεί τον ύπνο ως ύψιστη απόκρυφη εμπειρία!
Προς ενημέρωσή σου αγαπητέ Kost για μένα ισχύει το πρώτο.
quote:
Όμως σε αυτό το θέμα έγραψες κάτι φράσεις τύπου "δεν θα πω την άποψή μου γιατί κάποιοι θα δυσαρεστηθούν","αλλά μάλλον κάποιοι φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους","για κάποιο λόγο δεν θέλουν να μιλήσουν",φράσεις που όσο νά'ναι ξενερώνουν όσους τις διαβάζουν μιας και δεν έχουν σχέση με το θέμα και αποτελούν μπηχτές.
Λυπάμαι αγαπητοί μου φίλοι αν σας "ξενέρωσα"...
Αυτό που επιδίωκα με αυτή μου την στάση ήταν να μην δημιουργήσω έριδες σε ένα τόσο λεπτό και τόσο ευαίσθητο θέμα.
Ζητώ συγνώμη αλλά προσπαθώ να είμαι ιδιαίτερα προσεχτική σε όσα λέω για να μην ξαναμπούμε σε ένα φαύλο κύκλο...
Απ'ότι φαίνεται όμως ισχύει η λαϊκή παροοιμία που λέει: "Δε σας πιάνω ούτε στο κρύο ούτε στη ζέστη"
Κάποιος μου είχε πει κάποτε:"Δε χρειάζεται να προσπαθείς να είσαι τέλειος και να κάνεις πάντα το καλό γιατί αυτός που θέλει να σου πει την "κακία" κάτι θα βρει για να στην πει..."
Απ'ότι είδα στην πορεία είχε απόλυτο δίκιο...
quote:
AVALLON: Ώστε έκρινες κι αποφάσισες οτι είμαι αδιάφορος για το θέμα; Μήπως αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζω εγώ καλύτερα; Τα μηνύματα σου είναι γεμάτα αντιφάσεις. Οι ομίχλες του Avallon σου θολώσαν το μυαλό μου φαίνεται. Ήρθες ως άλλος Μωυσής να μας δώσεις τον δεκάλογο του καλού εσωτεριστή. Ποιός σου είπε οτι χρειάζομαι τους κανόνες σου; Αφου προσδιόρισες τον καλό εσωτεριστή μέσα σου όπως λες, κράτα το πόρισμα που έβγαλες για τον εαυτό σου.
Oι ομίχλες του Αvallon θόλωσαν το μυαλό μου όσο και η δική σου τρέλλα το δικό σου(αλήθεια loco δε σημαίνει τρελλός?)
Και για του λόγου το αληθές εδώ οι τρελλές αντιφάσεις:
Aπό τη μια με κατηγορείτε για το ότι δε λέω την άποψή μου στο θέμα και από την άλλη με κατηγορείτε ότι ήρθα να σας δώσω τον δεκάλογο του καλού εσωτεριστή...(τώρα καταλαβαίνετε γιατί δε μιλάω...)
Ευχαριστώ τέλος αγαπητέ loco που μου επιτρέπεις να κρατήσω το συμπέρασμά μου για τον εαυτό μου. Είσαι πολύ καλός...
Πρώτον αφού ξέρετε λοιπόν όπως φαίνεται να διαβάζετε πίσω από τις λέξεις θα πρέπει να ξέρετε να διαβάζετε και τις λέξεις...
Η λέξη δεκάλογος είναι γραμμένη με "..." και αυτό κάτι δείχνει...
και δεύτερον αν είναι να κατηγορηθώ για κάτι προτιμώ να κατηγορηθώ ότι βάζω ταμπέλες παρά ότι δεν έχω άποψη. Εσείς τι προτιμάτε![]()
![]()
Ελπίζω τώρα που σας έλυσα τις απορίες να επανέλθουμε στο θέμα μας... για όσους έχουν να πουν κάτι επ' αυτού.

quote:
κάποιος άλλος μπορεί να θεωρεί τον ύπνο ως ύψιστη απόκρυφη εμπειρία!
Λεγε με Μητσο. ![]()
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
για να προχωρήσουμε στη συζήτηση ξέρεις, πρέπει πρώτα να έχουμε ορίσει τι ακριβώς συζητάμε, και ποιοι επιτρέπονται στην συζήτηση....
λες λοιπόν :
quote:
Ιδιαίτερα αν χρειάζεται κάθε μου μήνυμα να το μεταφράζω από τα ελληνικά στα ελληνικά...
και πριν από αυτό:
quote:
Δε νομίζω ότι όποιος δεν ασχολείται δεν έχει άποψη...
και πες μου γιατί φαίνεται πως εγώ μιλάω "ιταλικά"... αν ΔΕΝ είναι ελληνικά το παρακάτω :
quote:
έχοντας σαν δεδομένο την ενασχόλησή του και με τον αποκρυφισμό
στην συνέχεια :
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
και προσπαθώ (ματαίως ?) να καταλάβω... ποιοι ακριβώς θές να συμμετέχουν σ'αυτό το θέμα?
αποκρυφιστές, σύμφωνοι με την δική σου γνώμη?--------------------------------------------------------------------------------
Συγνώμη αλλά δεν έχω δείξει πουθενά τέτοιο πράγμα... ούτε έχω αναιρέσει ή αντικρούσει κάποιον που έχει πει την άποψή του αλλά και ούτε πρόκειται να το κάνω γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο...
οπότε άντε να τα ξαναπούμε άλλη μια φορά....
quote:
Mέχρι στιγμής δε βλέπω κάτι εποκοδομητικό στη στάση σου σε αυτό το τόπικ...Απλά είσαι αδιάφορος για το θέμα και αναρωτιέμαι τι κάνεις εδώ...
όπου οι περιπτώσεις είναι οι εξής:
1. θυμάσαι τι έχεις πει αλλά το "ξεπερνάς" ελαφρά...
2. δεν θυμάσαι τι έχεις πει, στο θυμίζω (θα ναι η τρίτη ή τέταρτη φορά?) και πάλι το "ξεπερνάς" ελαφρά...
3. θυμάσαι τι έχεις πει, ανακαλείς και προχωράμε κανονικά...
4. θυμάσαι τι έχεις πει, δεν ανακαλείς και μένουμε εδώ να κάνουμε χαριτωμένα πηδηματάκια επί τόπου...
επίσης :
quote:
Δε νομίζω να υπάρχει νόμος που να απαγορεύει τα μέλη του esoterica να συναντιούνται
όχι βέβαια! αλλά σ'αυτήν την περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε την φράση :
quote:
μου θύμησες μια ψυχή που συνάντησα σε μια συνάντηση του esoterica που με προσκάλεσαν πριν από 3 βδομάδες...
αλλά λέμε "βρέθηκα με κάτι άλλα παιδιά από το esoterica"....
τώρα, πως εσύ εννοείς τα ελληνικά έχει αρχίσει και γίνεται ένα αξεδιάλυτο μυστήριο.....
quote:
Είναι όμως αυτό το θέμα μας?
ναι, είναι και αυτό το θέμα μας...
γιατί άνοιξες μ'αυτό τον τρόπο τον ασκό των εντυπώσεων...
και αναρωτιέμαι, είναι άραγε αυτό μέσα στα "προσόντα" του εσωτεριστή?
(ορίστε, για να μην λες ότι δεν συζητάμε και το θέμα που έβαλες...)
quote:
καθένας επωμίζεται το βάρος των πράξεων και των γραφόμενων του... δεν καταλαβαίνω γιατί εσύ αποτελείς εξαίρεση....
ίσα ίσα που ένα παλαιότερο μέλος όπως εσύ, αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει και να το έχει κάνει τρόπο ζωής...
όσο για τα τελευταία....
quote:
Πρώτον αφού ξέρετε λοιπόν όπως φαίνεται να διαβάζετε πίσω από τις λέξεις θα πρέπει να ξέρετε να διαβάζετε και τις λέξεις...
όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει (σε απλά ελληνικά και μια και η λέξη δεκάλογος ορίζει τον αριθμό κυρίως) πως μπορεί να είναι και πέντε ή δεκαπέντε ή εκατόν-είκοσι πέντε...
εντάξει, σ'αυτό δεν έχω καμμία αντίρρηση όσα μας βγούν καλά είναι...
quote:
και δεύτερον αν είναι να κατηγορηθώ για κάτι προτιμώ να κατηγορηθώ ότι βάζω ταμπέλες παρά ότι δεν έχω άποψη. Εσείς τι προτιμάτε
κανείς δεν σε κατηγορεί για τίποτα... προσπάθησε σε παρακαλώ ΠΟΛΥ να το καταλάβεις... μια άκρη του τι θες να γίνει προσπαθούμε να βγάλουμε για να ξέρουμε να την σεβαστούμε...
όσο για το αν έχεις άποψη ή όχι... λες στην αρχική σου τοποθέτηση :
quote:
Η άποψη στην οποία έχω κατασταλάξει ίσως να μην ενδιαφέρει πολλούς από δω μέσα και σίγουρα δε θα χαροποιήσει κάποιους άλλους γι'αυτό και δε θα την καταθέσω.
προτιμάμε λοιπόν να την καταθέσεις αυτή την άποψη για να ξέρουμε ότι την έχεις και να τοποθετηθούμε κι εμείς...
αυτό ομολογώ πρώτη φορά το έχω δει....
δημιουργό θέματος να το "υποδαυλίζει" μόνος του...
για να σου απαντάμε λοιπόν, όλοι, σημαίνει πως μας ενδιαφέρει..
πάρε λοιπόν, μια απόφαση για να προχωρήσουμε...
να' σαι πάντα καλά ![]()
Galadriel of Galadhrim

ενεργοποιουμε μεσα μας τοσο γινομαστε αποδοτικοι και καλοσυνατοι!
η ψυχη εχει αυτον τον δεκαλογο ειναι ευαισθητη οσο την ερεθιζουμε
τοσο αυτη ποναει ποναει γιατι δεν καταλαβαινει οτι αυτο που την
αγαπαει δεν την θελει πραγματικα γιατι την ποναει?
ποναει οχι απο δυναμη ουτε απο αποφασιστικοτητα η αυτοσυνειδηση
αλλα απο κακα λογια και οπως γνωριζετε φως και ηχος = λογια!
τα λογια πονανε την ψυχη οι πραξεις την σκοτωνουν
και αντε παλι απο την αρχη λιγο απο την δυναμη σου δωσ μου
δωσε μου κατι να βγω να στολιστω εκει εξω ........εκει......?
η αγαπη ειναι παντοτινη
gh
quote:
όχι βέβαια! αλλά σ'αυτήν την περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε την φράση :
quote:
μου θύμησες μια ψυχή που συνάντησα σε μια συνάντηση του esoterica που με προσκάλεσαν πριν από 3 βδομάδες...αλλά λέμε "βρέθηκα με κάτι άλλα παιδιά από το esoterica"....
Συγκέντρωση ήταν... αν όχι συνάντηση... Το βρέθηκα είναι ρήμα και όχι ουσιαστικό... Gathering λοιπόν αφού στα αγγλικά συννενοούμαστε καλύτερα
quote:
quote:
καθένας επωμίζεται το βάρος των πράξεων και των γραφόμενων του... δεν καταλαβαίνω γιατί εσύ αποτελείς εξαίρεση....
Κάτσε τώρα γιατί θα αρχίσω να τραβάω τα μαλλιά μου...
Θα την πληρώσω ΕΓΩ επειδή ΕΣΥ δεν πήρες πρόσκληση
[
Δική μου ήταν η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ή μήπως εγώ ζήτησα να μην παρεβρεθείς? Εγώ ήμουν απλά μια από τις προσκεκλημένες...
quote:
όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει (σε απλά ελληνικά και μια και η λέξη δεκάλογος ορίζει τον αριθμό κυρίως) πως μπορεί να είναι και πέντε ή δεκαπέντε ή εκατόν-είκοσι πέντε...
quote:
και δεύτερον αν είναι να κατηγορηθώ για κάτι προτιμώ να κατηγορηθώ ότι βάζω ταμπέλες παρά ότι δεν έχω άποψη. Εσείς τι προτιμάτε
quote:
κανείς δεν σε κατηγορεί για τίποτα... προσπάθησε σε παρακαλώ ΠΟΛΥ να το καταλάβεις... μια άκρη του τι θες να γίνει προσπαθούμε να βγάλουμε για να ξέρουμε να την σεβαστούμε...
Μάλλον δε διάβασες προσεχτικά όλα τα μηνύματα ή δε τα διάβασες όλα...Κάνε ένα replay και εδώ είμαστε (εννοώ φυσικά εγώ και η μεγαλειότητά μου ...
Μμμμ... φως στην άκρη του τούνελ...![]()
Πάντα τέτοια...

quote:
...σε μια συνάντηση του esoterica...
Για την ακρίβεια, κι εμείς αναρρωτηθήκαμε σχετικά όταν το είδαμε...
Βέβαια - όπως αναφέρει και η Avallon, κάθε μέλος είναι ελεύθερο να συναντηθεί με όποιους θέλει και η έκφρασή σου galadriel "βρέθηκα με κάτι άλλα παιδιά από το esoterica" είναι πιστεύω και η ικανότερη να περιγράψει μια τέτοια συνάντηση.
Να είσαι - και να είστε - σίγουρη τέλος, πως όταν γίνει συνάντηση του ESOTERICA, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στα forums, όπως είχε γίνει και την προηγούμενη φορά που διοργανώθηκε από το ESOTERICA μία ανοιχτή δραστηριότητα. Και πιθανότατα, να μη χρειαστεί να περιμένετε και πολύ για την επόμενη...![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Ούτως ή αλλως είναι άσχετες με το θέμα , ενώ οι δικές μου είναι πιο σχετικές γκρ#%$#@@@![]()
quote:
Να είσαι - και να είστε - σίγουρη τέλος, πως όταν γίνει συνάντηση του ESOTERICA, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στα forums, όπως είχε γίνει και την προηγούμενη φορά που διοργανώθηκε από το ESOTERICA μία ανοιχτή δραστηριότητα. Και πιθανότατα, να μη χρειαστεί να περιμένετε και πολύ για την επόμενη...
χεχε.. επιτέλους για να δούμε και ποιοί είναι ποιοί.. γιατί τώρα τελευταία εχουμε μπερδέψει ``τα μούσμουλα`` με ``τα τρόλλευ``..![]()
![]()
Βέβαια ξέρω... τα γνωστά.. πότε ο ``Γιάννης δεν μπορεί`` .. πότε ο ``κόλος του πονεί``.. ο ενας είναι απο την επαρχία ο αλλος θα είναι στη Γερμανία.. ΕΛΕΟΣ
ΥΓ Το ορθογραφικό λάθος έγινε σκοπίμως..
quote:
τώρα τελευταία εχουμε μπερδέψει ``τα μούσμουλα`` με ``τα τρόλλευ``..
Γιατί το λές αυτό, έχουν καμία διαφορά ????
Αφού, κίτρινα ειναι και τα δύο.
Όχι, είπα... !
* * * Άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται * * *
http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη
έτοιμο το έχεις αυτό το ζωνάρι να το λύσεις για καυγά....
τι φατσούλες είδαμε...
τι θαυμαστικά...
τι bold....
σου έχει περάσει άραγε από το μυαλό, ότι ΔΕΝ είναι δυνατόν να συννενοηθούμε έτσι?
άααντε λοιπόν ξανά...
quote:
Συγκέντρωση ήταν... αν όχι συνάντηση... Το βρέθηκα είναι ρήμα και όχι ουσιαστικό... Gathering λοιπόν αφού στα αγγλικά συννενοούμαστε καλύτερα
ενώ το gathering είναι μόνο ουσιαστικό ? δεν είναι και μετοχή ενεστώτα? που σημαίνει ότι προέρχεται από ρήμα? τώρα δηλαδή από όλα όσα θες να συζητηθούν εδώ... το μόνο που τελικά μας ενδιαφέρει είναι η ανάλυση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας?
κάτι ουσιαστικότερο γύρω από το θέμα που εσύ η ίδια άνοιξες έχεις να μας πεις?
quote:
Κάτσε τώρα γιατί θα αρχίσω να τραβάω τα μαλλιά μου...
Θα την πληρώσω ΕΓΩ επειδή ΕΣΥ δεν πήρες πρόσκληση[
Δική μου ήταν η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ή μήπως εγώ ζήτησα να μην παρεβρεθείς? Εγώ ήμουν απλά μια από τις προσκεκλημένες...
να μην τα τραβάς τα μαλλιά σου, γιατί δεν βλέπω να έχει αποτέλεσμα... πιθανόν χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα..
καθώς το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι αν πήρα ή όχι πρόσκληση...
εσύ αναφέρεσαι σε ένα βάρος και εγώ σου απαντάω ότι ο καθένας φέρει το βάρος και την ευθύνη των πράξεων και των γραφόμενων του...
είναι αυτό που λέει και το τραγούδι..."εγώ καλά σου τα ΄λεγα και τ' άκουγες παράλογα...", αλλά είπαμε... με "ελαφρά" όταν δεν μας αρέσει αυτό που ακούμε...
και εδώ συνεχίζω να έχω την απορία....
αφού νιώθεις το περιβάλλον εχθρικό...
αφού νιώθεις πως οι πληγές δεν έχουν κλείσει..
τι θες και ανοίγεις τέτοια θέματα...?
quote:
EYΓΕ! Το βρήκες! Αν είσαι και γλυκατζού σα και μένα να σε τραττάρω και ένα λουκουμάκι...(ατιμούλικο κάνεις κιόλας ότι δε με καταλαβαίνεις)
merci, για το λουκουμάκι αλλά όταν λες κάτι να το εννοείς "ατιμούλικο"...
και όχι να του αλλάζουμε έννοια κατά το δοκούν...
αλλιώς το λουκουμάκι και δει περιστρεφόμενο επιστρέφεται ως ελλατωματικό...
quote:
Μάλλον δε διάβασες προσεχτικά όλα τα μηνύματα ή δε τα διάβασες όλα...Κάνε ένα replay και εδώ είμαστε (εννοώ φυσικά εγώ και η μεγαλειότητά μου ...) Και εν καιρώ αφού σας ενδιαφέρει θα καταθέσω και την άποψή μου...
να πω ότι έχεις άδικο?
όχι βέβαια... γιατί ένα replay βλέπω να παίζεται... και μάλιστα σε ταχύτητα fast forward...
μόνο που όποιος βιάζεται σκοντάφτει αγαπητή...
λοιπόν, τι θα γίνει?
θα μας την πεις αυτή την περίφημη "άποψη" σου να τελειώνουμε και να περάσουμε στον δεύτερο γύρο?
γιατί ο πρώτος έχει γίνει βαρετός...
όχι ότι και ο δεύτερος δεν είναι προδιαγεγραμμένος.... είπαμε, replay παίζεται το έργο..
κι εδώ ένα ποιηματάκι αφιερωμένο εξαιρετικά:
Σαν έμαθε τη λέξη "Καλησπέρα"
ο παπαγάλος είπε ξαφνικά:
"Είμαι σοφός, γνωρίζω Ελληνικά,
τι κάθομαι δω πέρα;"
Την πράσινη ζακέτα του φορεί
και στο συνέδριο των πουλιών πηγαίνει
για να τους πει μια γνώμη φωτισμένη.
Παίρνει μια στάση λίγο σοβαρή,
ξεροβήχει, κοιτάζει λίγο πέρα,
και τους λέει: "Καλησπέρα"
Ο λόγος του θαυμάστηκε πολύ.
Τι διαβασμένος, λένε, ο παπαγάλος!
Θάναι σοφός αυτός πολύ μεγάλος,
αφού μπορεί κι ανθρώπινα μιλεί.
Απ' τις Ινδίες φερμένος, ποιος το ξέρει
πόσα βιβλία μαζί του νάχει φέρει,
με τι σοφούς εμίλησε και πόσα
να ξέρει στων γραμματικών τη γλώσσα!
"Κυρ παπαγάλε, θάχουμε την τύχη
ν' ακούσουμε τι λες και παραπέρα;
Ο παπαγάλος βήχει, ξεροβήχει...
μα τι να πει; ξανάπε "Καλησπέρα"
με τις υγείες μας....
Galadriel of Galadhrim

Μελετώντας τον διάλογο που προηγήθηκε - μολονότι οι προθέσεις της συγγραφέως φάνηκαν να είναι άδολες - έμεινα με την πικρή γεύση ότι..."κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας"...
Ιδιαίτερα η έντεχνα, αλλά πολύ άκομψα καλυμμένη επίθεση της Galadriel, που βρήκε σαν αντεπιχείρημα ένα άλλο παρόμοιο topic που είχε ανοίξει 15 (!!!!)...μήνες πρίν, μου δείχνει - μαζί με κάποιες άλλες τοποθετήσεις μερικών μελών - ότι έχει σχηματισθεί μια δύναμη "Άμεσης Επέμβασης" ένας ιδιότυπος κατασταλτικός μηχανισμός (της πλάκας βέβαια...) απέναντι σε κάποιους, ανάμεσα στους οποίους η Avallon, φαίνεται να είναι "εύκολος" στόχος...
Κρίμα...δεν περίμενα τόσο ξεπεσμό από άτομα που θέλουν να φέρουν τον τίτλο του ασχολουμένου με την εσωτερική αναζήτηση...
Τι ψάχνεις άραγε να βρεις μέσα σ' αυτό το περιβάλλον φίλη Αvallon...
Δεν βλέπεις ότι σε κάθε σου τοποθέτηση...πέρα από αυτούς που με καθαρό μυαλό - και όχι πάντοτε συμφωνούντες μαζί σου - τοποθετούνται στις παρατηρήσεις σου, ότι στις "στροφές του δρόμου" σε περιμένουν για την...μετά του βάμβακος εκδορά ;...
Ο.Κ. μέχρι εδώ και τέρμα...από μένα...
GOODBYE ESOTERICA !!!
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ...
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ...
ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΙΓΑ...
AΓΑΠΗΤΗ AVALLON...ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...
ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΣΟΥ ΚΟΡΗΣ...
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΩΡΟ...ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝOΣ ΕΙΔΟΥΣ "ESOTERICA" ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΗΛΙΟ...ΜΗ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ...ΣΤΑ ΚΕΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ SITE...
KAΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ
...In your life you may choose desolation
And the shadows you build with your hands
If you turn to the light
That is burning in the night
Then the Journeyman's day has begun...
IRON MAIDEN
(Dance Of Death)
JOURNEYMAN
αλήθεια πότε πέρασαν 15 μήνες από τον Σεπτέμβριο?
και αλήθεια, γιατί τότε όταν ένα νέο μέλος, όπως εγώ, έκανε ένα σχόλιο γενικής φύσης για το κακό κλίμα που συνάντησε στις συζητήσεις, του επιτέθηκαν κάποιοι χωρίς προηγούμενη σκέψη?
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=5&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=4708
δεν είδα τότε, να ασχοληθεί κανείς ....
you (πληθυντικός αριθμός) created a monster... κρατήστε το λοιπόν να το χαίρεστε... αυτοί που έκαναν τον κόπο να κοτάξουν καλύτερα, είδαν και την καλή πλευρά μου... το υπόλοιπο λέγεται προκατάληψη (στα ελληνικά πάντα)....
κι εκεί διαπίστωσα την συγκρότηση δυνάμεων "ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ", ενός μηχανισμού κατασταλτικού αν και αποτυχημένου...
στην πορεία επίσης διαπίστωσα πως κάποιοι/ες που έφεραν τον τίτλο του ασχολούμενου με την εσωτερική αναζήτηση δεν ήταν τίποτα άλλο από εσωtroll και εσωterrorisτες....
μήπως τελικά όταν κοιτάει κανείς (επανειλημμένα) τον ήλιο και τον καθρέφτη τυφλώνεται?
πολύ πιθανό...
όπως και πολύ πιθανό και συχνότατο φαινόμενο, δυστυχώς, είναι όλοι να αποχωρούν και όλοι εδώ να βρίσκονται με τον ένα ή άλλο τρόπο...
που σημαίνει πως όλοι την Ιθάκη ψάχνουν και δεν τους μένει τίποτα από το "ταξείδι"....
αυτά για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.... και όχι με επιθετικούς χαρακτηρισμούς που συνεισφέρουν μόνο στην δημιουργία εντυπώσεων...
Galadriel of Galadhrim