- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Άντε, σε καμία εβδομάδα θα το έχεις...
quote:
Μάγκες εγώ από σήμερα έγινα Χριστιανός και δεν θέλω να ξαναδώ σατανικά εδω μέσα γιατί θα γίνει χαμός....
Αν δεν σου αρέσει δηλαδή θα φάω αφορισμό? ![]()
Μετά από κάμποσο καιρό να κάνω και μια παρουσίαση...
Οι Eeriness είναι ένα συγκρότημα από την Ζυρίχη που δημιουργήθηκε το 1996 από 4 άνδρες.
Στόχος τους ήταν το heavy metal όμως σταδιακά άρχισαν να "πειραματίζονται" στο gothic metal, κάτι που οριστικοποιήθηκε από το 1998 κι έπειτα.
Σήμερα αποτελείται και πάλι από 4 άτομα (έχοντας κάνει αρκετές αλλαγές στα μέλη του) με τον Philipp Gnos και την Sirkka Skald στα φωνητικά.
Μέχρι τώρα έχουν βγάλει 3 albums ενώ στα μέσα Μαρτίου ετοιμάζονται να βγάλουν το καινούριο τους (Paths).
Η δισκογραφία τους ως τώρα είναι η εξής:
- Lord of the night (Demo, 1999)
- Endless (Promo, 2000)
- A life beyond the shades of life, 2003
- Paths (2007)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από το site τους:
http://www.eeriness.ch/new_site/home_en.html

In anticipation of my resurrection...
quote:
εγώ από σήμερα έγινα Χριστιανός
δεν έχεις θέση εδώ. χάσου από μπροστά μου σκουλίκι!!!!!
by the way, ο νταβέλης λέει ότι σ' αγαπάει πολύ γι' αυτό που είπες για το γιάρι, σε αντίθεση με εμένα που είμαι τσογλάνι και εύχεται να πεθάνω αλλά δε θα του κάνω τη χάρη!!!
quote:
Σήμερα αποτελείται και πάλι από 4 άτομα
αυτές τις... άσχημες από κάτω που τις βρήκαν γαμώτο;!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Μερικά νέα από το χώρο του μέταλ μιας και δεν έχω τι άλλο να γράψω....
Οι Rage Against the Machine (αυτό δεν είναι μέταλ αλλά τα άλλα του τόπικ) ξαναενώνονται με σκοπό...να χτυπήσουν τον Μπούς
"Is it coincidence that in the seven years that RAGE AGAINST THE MACHINE has been away that the country has slid into right-wing purgatory? I think not," είπε ο Morello.
Τι να πώ; Αυτό θα πει μετριοφροσύνη! Άντε και εις ανώτερα...
Στο Manchester στην Αγγλία άνοιξε metal στριπτιζάδικο...
http://www.metalhammer.co.uk/news/article/?id=46063
Τρέχω να βγάλω εισητήριο για Αγγλία!!!
Στην Αυστρία τώρα συλλάβανε τον ντραμίστα των Deicide για απόπειρα ληστείας σε τράπεζα. Βασικά ο τύπος πήγε σε μια τράπεζα να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό σε ένα λογαριασμό και τον θεώρησαν ύποπτο μια και ήταν άκουρος και άπλυτος....![]()
http://www.metalhammer.co.uk/news/article/?id=46060
Για αυτό σας λέω, κόφτε τις μαλλούρες να βρήτε την ησυχία σας.
Τα λέμε!

quote:
Ξαναμπαίνω λοιπόν ως Born Again Anti-Christian (από τους πιο αστείους τίτλους που έχω ακούσει ποτέ, να σαι καλά Dying Incubus!).
Φίλε μου, Christian Death είναι αυτοί.
Οπότε... ![]()
Φίλε crucifire, από αυτές τις άσχημες μόνο η μια έχει μείνει πλέον.
Να διορθώσω κι ένα λάθος που έκανα εχθές για τους Eeriness:
Το album A life beyond the shades of life, 2003 κανονικά λέγεται A life beyond the shades of time, 2003 .

quote:
Φίλε crucifire, από αυτές τις άσχημες μόνο η μια έχει μείνει πλέον
οι υπόλοιπες μπορούν να έρθουν στο δικό μου συγκρότημα; ![]()
Έχω στήσει δύκτιο στο σπίτι και τον τελευταίο μήνα ασχολούμαι με άλλα πράγματα - οπότε δεν την ψάχνω σε νέα ακούσματα και αρκούμαι στον ατελείωτο όγκο που έχει συγκεντρωθεί από παλαιότερα downloading.
To τελευταίο των ROTTING CHRIST είναι δυναμίτης, ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα έλληνες μουσικοί να μας κάνουν υπερήφσνους, γιατί άμα κρίνω από τα σούργελα που επιλέξαμε για την eurovision φέτος, θα γελάει πάλι η ευρώπη μαζί μας...
http://www.youtube.com/watch?v=KODPg98Cv4s&eurl=
Είμαι σίγουρος ότι ο crucifire θα το εκτιμήσει. Μιας και παιδεύεται ακόμα να βρει το αριστούργημα των FOLKEARTH, θα του πρότεινα να κάνει μία βόλτα στο http://www.myspace.com/solaris1 και είμαι σίγουρος πως θα βρει πολύ πράγμα....
Επιβάλεται να βρείτε και να ακούσετε το OM των NEGURA BUNGET.
Πρόκειται για atmospheric black metal ΕΠΟΣ.
Κατέβασα όλη την δισκογραφία τους με σκοπό να σας τους παρουσιάσω σύντομα, αλλά μην χάνετε χρόνο, ακούστε το OM...χτες !!!
Edited by - KERRY KING on 11/02/2007 09:29:47
Καλά, με την περιγραφή που κάνεις πρέπει να είναι πολύ καλοί αυτοί οι Negura Bunget...
Θα προσπαθήσω να βρω το Om και θα πω γνώμη.
Αν κι από το στυλ που περιγράφεις πρέπει να μου αρέσουν... ![]()
Αν και δεν ξέρω σε ποιόν αρέσουν οι Within Temptation, θα πρέπει να σας ενημερώσω οτι στις 12 Μαρτίου κυκλοφορεί το νέο τους album με τίτλο The heart of everything. ![]()

quote:
Δεν καθορίστηκαν ιδιότητες.
Ύλη και ιδιότητες είναι σύμφυτα. Οι ιδιότητες υπάρχουν επειδή υπάρχει ύλη. Η ύλη υπάρχει επειδή υπάρχουν ιδιοτητες.
Αυτό δεν ισχύει πλήρως... Το κενό έχει την ΙΔΙΟΤΗΤΑ να μεταδίδει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, αλλα το κενό δεν είναι ύλη
Άσε το του τί υπάρχει και δεν υπάρχει καθορίζεται από το τί είναι μετρήσιμο, γιατί αν ένα σωματίδιο υπάρχει και δεν είναι μετρήσιμο με κάποια ποσότητα ή με κάποια μέθοδο, τότε ΔΕΝ υπάρχει (μπορεί να το βρούμε αργότερα, αλλά για την ώρα απλά το αγνοούμε!!!).
Facts: Knowledge is power, Power corrupts.
Conclusion: Study hard, Be evil.
quote:Σωστό, η ύλη είναι μια "διακύμανση του κενού".
[quote]αλλα το κενό δεν είναι ύλη(αν υπάρχει κάποιο μέσο δεν το γνωρίζουμε, η θεωρία του αιθέρα έχει καταριφθεί)
quote:
Και μια «λεπτομέρεια» ακόμα: επειδή είναι εξόχως ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ να κατακρίνουμε ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΟΥΖΟΜΑΣΤΕ, ας δούμε τον τελευταίο σου σχολιασμό……επί του θέματος πάντοτε (!), σε ένα topic που ως επικεφαλίδα έχει Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
anchor: {Σωστό, η ύλη είναι μια "διακύμανση του κενού".}
Τι έλεγες αγαπητέ? Ότι…..παραλογισμός είναι να είμαστε ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ????
Αν ήξερες ότι η μαγεία έχει σχέση "κύματα" (πες το, συχνότητες, λόγο, δονήσεις κτλ.), άρα και με διακύμανση δεν θα αναρωτιόσουν. Η ίδια η πράξη "ευχών" και επικλήσεων που συναντάμε και σε λειτουργίες έχει βάση "κυματική": τα ηχητικά κύματα.
Χρήσιμο στην κατανόηση αυτού που λέω θα βρείτε το:
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ. ΠΕΤΡΟΥ ΓΡΑΒΙΓΚΕΡ. Εκδόσεις ΣΦΙΓΓΟΣ.
Ακόμα ΤΟ ΤΑΟ ΚΑΙ Η ΦΥΣΚΗ του Κάπρα εκδ. ΩΡΟΡΑ.
Και μια αναφορά σε παλαιότερη συζήτηση του ESOTERICA:
http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6508&ARCHIVE=
Edited by - anchor on 27/10/2005 23:07:09
«Επειδή ο Schwabe μπέρδεψε τα θέματα επιστρέφω εδώ για απάντηση.»
Πάλι ο Schwabe?? Βρε τι πάθαμε…..
anchor:
«Αν ήξερες ότι η μαγεία έχει σχέση "κύματα" (πες το, συχνότητες, λόγο, δονήσεις κτλ.), άρα και με διακύμανση δεν θα αναρωτιόσουν.»
Όταν επιχειρούμε μια συσχέτιση μεταξύ δυο ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, δηλαδή μιας επιστημονικής πραγματικότητας και μιας δεισιδαιμονικής πίστης (μαγεία), οφείλουμε να προσκομίσουμε ΕΥΡΕΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
Ειδάλλως, κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ως επίσης δεισιδαίμονες ή λαοπλάνοι.
Υπάρχει λοιπόν η εκδοχή της αλήθειας και του επαναλαμβανόμενου πειράματος. ΠΟΥ στηρίζεις λοιπόν φίλτατε τα λόγια σου? Σε δεισιδαιμονία ή στην επιστήμη?
quote:Τα πιο κάτω βιβλία συνδέουν τα πράγματα. Έδωσα τα στοιχεία που ζητούσες.
Υπάρχει λοιπόν η εκδοχή της αλήθειας και του επαναλαμβανόμενου πειράματος. ΠΟΥ στηρίζεις λοιπόν φίλτατε τα λόγια σου? Σε δεισιδαιμονία ή στην επιστήμη?
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ. ΠΕΤΡΟΥ ΓΡΑΒΙΓΚΕΡ. Εκδόσεις ΣΦΙΓΓΟΣ.
Ακόμα ΤΟ ΤΑΟ ΚΑΙ Η ΦΥΣΚΗ του Κάπρα εκδ. ΩΡΟΡΑ.
Και μια αναφορά σε παλαιότερη συζήτηση του ESOTERICA:
http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6508&ARCHIVE=
«Τα πιο κάτω βιβλία συνδέουν τα πράγματα. Έδωσα τα στοιχεία που ζητούσες.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ. ΠΕΤΡΟΥ ΓΡΑΒΙΓΚΕΡ. Εκδόσεις ΣΦΙΓΓΟΣ.»
Υπάρχουνε χιλιάδες βιβλία που «συνδέουνε» ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ!!
Δώσε μας ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ που να ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝΕ την συσχέτιση μεταξύ δονήσεων και μαγείας, διότι από «συνδέσεις» διαφόρων βιβλίων έχει…..πλημμυρίσει ο τόπος!!
Λοιπόν, έχεις τίποτα ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ στα χέρια σου ή απλά ανακυκλώνεις επικολλημένες δεισιδαιμονίες?
Ξέρεις, άλλο η ΑΠΟΔΕΙΞΗ και άλλο ο ΑΕΡΑΣ Ο ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ.![]()
![]()
quote:Η σύνδεση της μαγείας (ως πράξεις) με τις θρησκείες επιβεβαιώνεται από την πράξη και τις ανθρωπολογικές μελέτες. Εδώ δεν μιλάμε για "αποτελέσματα" (αν είναι όλα αυτά αποτελεσματικά) οπότε δεν μας ενδιαφέρουν οι μελέτες για τις οποίες μιλάς. ΤΟ ΤΑΟ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ είναι πάντως επιστημονικό και βρίσκει ομοιότητες μεταξύ επιστημονικών διαπιστώσεων σήμερα με μεταφυσικές πρακτικές του χθές. Το θέμα είναι "ποιος ο ρόλος" και όχι περι αποτελεσμάτων. Ο ρόλος λοιπόν είναι ότι τα τελετουργικά της Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν "δανιστεί" πολλά από το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο (π.χ. χορός/ψάλτες) και από τυπικά που σε άλλο πλαίσιο θα θεωρούνταν "μαγείας".
anchor:
«Τα πιο κάτω βιβλία συνδέουν τα πράγματα. Έδωσα τα στοιχεία που ζητούσες.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ. ΠΕΤΡΟΥ ΓΡΑΒΙΓΚΕΡ. Εκδόσεις ΣΦΙΓΓΟΣ.»
...
Δώσε μας ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ που να ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝΕ την συσχέτιση μεταξύ δονήσεων και μαγείας, διότι από «συνδέσεις» διαφόρων βιβλίων έχει…..πλημμυρίσει ο τόπος!!
«Η σύνδεση της μαγείας (ως πράξεις) με τις θρησκείες επιβεβαιώνεται από την πράξη και τις ανθρωπολογικές μελέτες. Εδώ δεν μιλάμε για "αποτελέσματα" (αν είναι όλα αυτά αποτελεσματικά) οπότε δεν μας ενδιαφέρουν οι μελέτες για τις οποίες μιλάς.»
Τώρα μας είπες δηλαδή κάτι καινούργιο???
Το ότι η μαγεία είναι συνδεδεμένη με τις θρησκείες είναι «καινούργιο»?? Η χρειάζεται «επιβεβαίωση»??
Εγώ ωστόσο, ΔΕΝ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, αλλά σου ζήτησα να μας παρουσιάσεις την εμπλοκή της επιστήμης στην δήθεν συσχέτιση που θέλεις να περάσεις με την μαγεία!
Λοιπόν, μήπως είναι εντιμότερο να παραδεχθείς ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ?
anchor:
«ΤΟ ΤΑΟ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ είναι πάντως επιστημονικό και βρίσκει ομοιότητες μεταξύ επιστημονικών διαπιστώσεων σήμερα με μεταφυσικές πρακτικές του χθές.»
Το…ΤΑΟ και το ΜΑΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ! Δεν θέλω «ομοιότητες» και «συνδέσεις» αλλά ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.
Έχεις?
anchor:
«Το θέμα είναι "ποιος ο ρόλος" και όχι περι αποτελεσμάτων.»
Ο «ρόλος» είναι ένα ωραιότερο περιτύλιγμα! Ένα πιο ελκυστικό, τόσο στο μάτι όσο και στο αυτί, αποτέλεσμα.
anchor:
«Ο ρόλος λοιπόν είναι ότι τα τελετουργικά της Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν "δανιστεί" πολλά από το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο (π.χ. χορός/ψάλτες) και από τυπικά που σε άλλο πλαίσιο θα θεωρούνταν "μαγείας".»
Η ορθοδοξία υιοθέτησε πολλά τα οποία δεν μπόρεσε ικανοποιητικά να πολεμήσει και να αφανίσει, όπως π.χ. τα Χριστούγεννα και η περιφορά του Επιτάφιου, κατά τα άλλα έμεινε κολλημένη στο ιουδαϊκό της ρούχο.
Τον «χορό» ΠΟΥ τον είδες δηλαδή?? Το «θέατρο» ΠΟΥ το είδες?? Και τα δύο τα αποκήρυξε η ορθοδοξία ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΗΔΗ ΩΣ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ!!
Μήπως γνωρίζεις κανένα…θεατρικό αριστούργημα της εκκλησίας??
Μήπως γνωρίζεις κανέναν χορό που να χορεύει ο κόσμος ένεκα….της εκκλησίας??
Από μαγεία και ξόρκια, από ευχέλαια και δαίμονες με ουρές, έχετε όσα μπορεί ανθρώπινος νους να φανταστεί!