- Γιατι δεν νιωθω πια περηφανος που ειμαι Ελληνας? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Κατά την γνώμη μου, αυτός που θα βγει κερδισμένος [ και πιθανόν να σχηματίσει κυβέρνηση ] θα είναι ο Κουβέλης. Ο Σαμαράς μπορεί να είναι πρώτο κόμμα, αλλά με ποιον θα συν-κυβερνήσει ; Με τον Κουβέλη ; Χλωμό. Με το ΠΑΣΟΚ ; Ακόμη πιο χλωμό. Με το KKE ; Αδύνατον. Συνεπώς, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα πάει [ όπως προβλέπει το Σύνταγμα ] στο δεύτερο κόμμα. Δεύτερο κόμμα θα είναι ο Κουβέλης. Αυτός μπορεί να πλησιάσει περισσότερο την αριστερά και να συγκυβερνήσει π.χ με το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει. Θέλει να μένει στην "απ' έξω" και να τα λέει απο 'κει. Συνεπώς ο Κουβέλης [ αφού πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ] θα αναζητήσει ... συμμαχίες. Είναι πολύ πιο εύκολο να τις βρει, απ' ότι μπορεί να τις βρει ο Σαμαράς. Όσον αφορά τον Καρατζαφέρη, αυτός θα καταβαραθρωθεί στις εκλογές. Ειδικά μετά και από την χθεσινή στάση του.
Edited by - zip on 13/02/2012 10:47:54
Η απαντηση του?Ε τι να κανω....
Φοβος,τρομοκρατια,προπαγανδα και αγιος ο θεος...
High Hopes..
Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα κι όπως έλεγε κι ο Ρασούλης "Tίποτε πια δεν μας σώνει, τίποτε, ούτε κι οι Μασόνοι".
αυτό που λέει ο Dr Jekyll ας πουμε είναι μια πολύ καλή προταση
quote:quote:Αν αυτό ενισχύει τη δημοκρατία τότε καλύτερα έτσι. Καλύτερα μικρές και ανεξάρτητες δημοκρατιες, παρα μεγάλες αντιπροσωπευτικές και ανεξέλγκτες. Όχι ότι κάτι τέτοιο είναι εύκολο.
Ναι αλλα έτσι δοκτορ, θα γυρίσουμε 2.600 χρόνια πίσω, γιατι κάθε περιοχή που θα νομίζει πως μπορει να διοικήθει η να καταχωρήσει τον πλούτο της καλύτερα, θα κάνει εκλογές και θα βγάζει δικές της κυβερνήσεις. Διλ. Θα γυρίσουμε σε Αθηναίους, Σπαρτιάτες, Κορινθίας, Θηβαίος και παει λέγοντας.
φαντασου μια ολοκληρη κοινότητα, ενα χωριο ας πουμε να συνεννοούνταν να μην πληρωσει το χαρατσι
Αρε nays Αρε nays
High Hopes..
Το "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου, σημαίνει ακριβώς αυτό : Εγώ, εσύ, κι ο καθένας μας πρώτος δεν εφαρμόζει τον νόμο και πάει με πλάγιους τρόπους να διορισθεί στο Δήμο του, πιάνει το "βίσμα" του να του κάνει ένα ρουσφέτι, πιάνει τον "κουμπάρο" του τον εφοριακό να του σβήσει το πρόστιμο, δεν πληρώνει το ΦΠΑ του, δεν πληρώνει το χαράτσι.
το χαρατσι είναι αντισυνταγματικό
συμφωνώ όμως όπως λες ότι φταιμε όχι από αποψη ψηφου μόνο (εγω πάντως δεν ψηφισα ποτε στη ζωή μου) από ηθική αποψη αυτα που λεγοντουσαν στην αρχη του θεματος αυτου, ότι η επανασταση ξεκινάει απο μεσα μας, ατομικά πρωτα στον καθένα, να μην κανουμε ολα αυτα που είπες και που έχουν ειπωθει.
Αν αγαπούσαμε πραγματικά τον τόπο μας, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.
Μαζι τα φαγαμε?Δηλαδη βαζεις στο ιδιο τσουκαλι τον ανθρωπακο που εκλεβε 500 ευρω τον χρονο και το ειχε και τυψεις απο τους επιχειρηματιες που κλεβανε κλεβουνε πολλες χιλιαδες και εκατομμυρια και τους πολιτικους που τρωγανε τις μιζες αβερτα?Και δεν τους τιμωρουν κιολας.Ενω ο λαουτζικος τιμωρειται πληρωνοντας απο το πενιχρο υστερημα του?Δηλαδη ελεος.
Ειπαμε ρε φιλε ελευθερια και σεβασμος αποψεων αλλα οκ.Τι λες?Βουτα λιγο τη γλωσσα στο μυαλο.Εκτος και αν εισαι απο την αλλη πλευρα
High Hopes..
Καλό θα ήταν οποιοδήποτε (παραπομπή σε) ξενόγλωσσα κείμενα από άλλες διευθύνσεις να μεταφράζονται. Για διευκόλυνση.
Το σημαντικότερο όμως είναι, η διατήρηση ενός επιπέδου στην συζήτηση.![]()
Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 21/11/2005 16:47:12
Κ το dna του καθενός αλλά φυσικά κ το πως μεγάλωσε/τι βίωσε κτλ.
Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να υποστηρίξει πως το ένα από τα δύο
παίζει μεγαλύτερο ρόλο.//αν ήταν έτσι τα πανομοιότυπα δίδυμα θα είχαν κ τον ίδιο χαρακτήρα-ή παιδιά που μεγαλώσανε μαζί (σ'ενα ορφανοτροφείο πχ.)θα συμπεριφέρονταν κατά τον ίδιο τρόπο....
Πιστεύω πως ο άνθρωπος είναι κ καλός κ κακός/ Ο κάθε άνθρωπος.
Τώρα ανάλογα με τον χαρακτήρα, την ευαισθησία, τα βιώματα, τις επιλογές του//
κάθε φορά "βγαίνει" κάτι διαφορετικό προς τα έξω....
χμ.. θα επανέλθω πιο.. συγκροτημένη...

"Beautiful thing, the destruction of words. "
Valnta + 1984
Στο θέμα μας: Τα όρια το πού δηλαδή σταματά και το που ξεκινά η επιρροή του γενετικού υλικού δεν είναι γνωστά, γεγονός το οποίο δημιουργεί ηθικά ζητήματα ιδίως στην περίπτωση που μπορεί να αποδειχθεί ότι το γενετικό υλικό παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Τίθονται πλέον και θέματα βιοηθικής, δηλάδή αν ο άνθρωπος επηρεάζεται ισχυρά από το γενετικό του υλικό, εμείς τί μέτρα θα έπρεπε να λάβουμε για να προστατεύσουμε την κοινωνία μας;;; Μήπως θα πρέπει να επεμβαίνουμε στο γενετικό υλικό;;; Αλλά και πάλι αυτό δεν θέτει θέματα ευγονικής;; Τί ευθύνες έχουμε απέναντι στους ανθρώπους που γεννιούνται κακοί;; Αυτοί τί ευθύνες έχουν αφού δεν επηρεάζουν άμεσα την συμπεριφορά τους;;;
Για να κλείσω παραπέμπω στην ιστορία του Λουκιανού από τους νεκρικούς διαλόγους του ληστή Σώστρατου με τον Μίνωα, όπου Ο Σώστρατός γλιτώνει την τιμωρία με το πρόσχημα ότι οι μοίρες τον οδήγησαν να είναι κακός και δεν το έκανε αυτός με την θέλησή του.
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος
Αυτή είναι μια πλευρά, ή μάλλον μια περίπτωση.
Άλλη περίπτωση είναι η (θα την αποκαλέσω) γονιδιακή. Ίσως (Ίσως = δεν είμαι ειδικός άρα υποθέτω) υπάρχουν κάποιοι <<οργανικοί>> παράγοντες που προκαθορίζουν τα μεγέθη των αναλογιών, θετικό – αρνητικό. Το μέλος Peronosporos παρουσίασε κάποια link (σε κάποιο άλλο θέμα) σχετικά με αυτήν την οπτική, που αφορά τον κλάδο της ψυχολογίας – ψυχιατρικής. Θα τον παρακαλέσω εάν ενδιαφέρεται (η αν έχει χρόνο) να τα παρουσιάσει και εδώ, αλλά επειδή είναι στα Αγγλικά, καλό θα ήταν εάν δεν του είναι κόπος να μεταφράσει κάποια σημεία.
Δεν απορρίπτω όποια μεταφυσική (με την έννοια του μη κατανοητού ή του μη δυνατού να εντοπιστεί και να χαρτογραφηθεί - - προς το παρόν) διάσταση του θέματος.
Αυτές οι τρεις (ως παραδείγματα) κατηγορίες θα μπορούσαν να μην υπάρχουν μεμονωμένες, δηλαδή δεν πιστεύω πως πρέπει να ισχύει... <<ή το ένα ή το άλλο.>> αλλά θα μπορούσαν να υπάρχουν ως ξεχωριστές κατηγορίες – αιτίες για την συμπεριφορά ενός ατόμου.
Δεν υποστηρίζω πως αυτές είναι οι αιτίες (παράγοντες), αλλά ούτε και πως μόνο αυτές θα μπορούσαν να είναι. Απλά θεωρώ.
Άνθρωπος δίχως μνήμη, άνθρωπος δίχως μέλλον
ο άνθρωπος δεν είναι παρά μια αγώγιμη ύλη...
μ'αυτή την έννοια γεννιέται και κακός...
απ' την άλλη για να ανάψει το "λαμπάκι" κάποιος πρέπει να πατήσει τον
διακόπτη και να κλείσει το "κύκλωμα"...
με αυτή την έννοια ο άνθρωπος γίνεται...
G.

bitch and bites
quote:
το Καλό και το Κακό δεν είναι παρά ενεργειακά φορτία με διαφορετικό πρόσημο...ο άνθρωπος δεν είναι παρά μια αγώγιμη ύλη...
μ'αυτή την έννοια γεννιέται και κακός...
Με ενδιαφέρει να αναλύσεις περισσότερο αυτήν την θεωρεία (για εμένα) καθώς και ποια είναι τα στοιχεία που σε οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.
Αναλυτικά. Όποτε διαθέτεις χρόνο.
το τι ενδιαφέρει τον καθένα να αναλυθεί
καθώς και ο χρόνος κατά τον οποίο αυτό μπορεί να συμβεί
είναι καταστάσεις που εμπίπτουν στο "κλειστό κύκλωμα"
που ανέφερα πριν...
το όποιο ενδιαφέρον θα είχα να αναλύσω αυτή την άποψη μου
σε μία συζήτηση μαζί σου και μάλιστα όπως απαιτείς "αναλυτικά"
εξανεμίστηκε την στιγμή που με μεγάλη απογοήτευση διαπίστωσα
πως βγάζεις εύκολα συμπεράσματα για τους συνομιλητές σου...
την καλησπέρα μου
φιλικά
Galadriel

bitch and bites
quote:
Με ενδιαφέρει να αναλύσεις περισσότερο αυτήν την θεωρεία (για εμένα) καθώς και ποια είναι τα στοιχεία που σε οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.
Αναλυτικά. Όποτε διαθέτεις χρόνο.
Galandriel
quote:
Εμένα πάλι αγαπητέ με ενδιέφερε να καταθέσω απλά την άποψη μου...το τι ενδιαφέρει τον καθένα να αναλυθεί
καθώς και ο χρόνος κατά τον οποίο αυτό μπορεί να συμβεί
είναι καταστάσεις που εμπίπτουν στο "κλειστό κύκλωμα"
που ανέφερα πριν...το όποιο ενδιαφέρον θα είχα να αναλύσω αυτή την άποψη μου
σε μία συζήτηση μαζί σου και μάλιστα όπως απαιτείς "αναλυτικά"
εξανεμίστηκε την στιγμή που με μεγάλη απογοήτευση διαπίστωσα
πως βγάζεις εύκολα συμπεράσματα για τους συνομιλητές σου...την καλησπέρα μου
φιλικά
Galadriel
![]()
Τέλος πάντων. Ας συνεχιστεί η συζήτηση. Σε λογικά πλαίσια.
ΟΛΟΙ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΕΑΥΤΟ. ΠΟΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ...
ΑΣ ΧΑΡΑΖΕΙ ΓΛΥΚΑ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...
ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗ,
ΜΟΝΑΚΡΙΒΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΗΡΕΜΙΑΣ...
Είναι όμορφο να είσαι ο εαυτός σου, να αγαπάς και να νοιάζεσαι τον φίλο τον συγγενή τον συνάνθρωπο το άλλο σου μισό. Η καλωσύνη μας τρέφει μας ομορφαίνει. Η κακία ασχημαίνει, κι όχι μόνο ψυχές.
Θέλει δύναμη να είσαι καλός. Τεράστια.
Θέλει αγώνα να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΘΕΜΑ...

ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ...
Α.Ρ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-Τίγρης&Δράκος.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
Το καλό και το κακό υπάρχει πάντα σε σχέση με κάτι άλλο. Τη στιγμή της γέννησης ο άνθρωπος είναι ουδέτερος ως προς αυτά. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε καλός, ούτε κακός ούτε και τα δυο μαζί. Απλά δεν υφίσταται τέτοια διάκριση.
Η συνειδητή χρήση των δυνάμεων του ή των δυνάμεων της φύσης ευρύτερα, τον κατατάσσει στην κατηγορία του καλού ή του κακού.