- ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω ποιές είναι οι εξουσιοδοτημένες απόψεις και δεν τις ξεχωρίζω.
Σε πολλά. Αν δεν το έχεις παρατηρήσει, ή δεν έχεις παρατηρήσει τις απόψεις μου ή δεν έχεις παρατηρήσει τις εξουσιοδοτημένες.
Αλλά κάτι δεν κάθεται καλά εδώ...
Εάν διαφέρουν σε πολλά οι απόψεις σου από τις εξουσιοδοτημένες, τότε δεν εμπίπτεις σε αυτήν:
quote:...την κατηγορία;
γίνεται μεγάλη ζημιά στην Ορθόδοξη διδασκαλία χωρίς αυτή να μπορεί να αμυνθεί (αφού οι χριστιανοί του forum δεν είναι εξουσιοδοτημένοι ή αρμόδιοι).
Δηλαδή κάνεις "ζημιά στην Ορθόδοξη διδασκαλία"!
Δηλαδή όταν μας λες ότι δεν πρέπει να σε παίρνουμε σοβαρά σ' αυτά τα θέματα, διότι δεν είσαι "εξουσιοδοτημένος", μας λες τι;
Κι αν δεν είσαι εξουσιοδοτημένος, γιατί συμμετέχεις στα συγκεκριμένα ζητήματα;
Για να κάνεις ζημιά;
Επ! Φιλαράκο;;;
quote:Εσύ, ένας απλός εργαζόμενος που δουλεύει για να ζήσει και να συντηρήσει την οικογένειά του, θα ζημιωθείς;quote:Εγώ ο Χριστιανός
Και άντε και παθαίνει μεγάλη ζημιά η "Ορθόδοξη διδασκαλία", ποιός θα ζημιωθεί εκτός από το ιερατείο;
Με ποιόν ακριβώς τρόπο;
quote:Εδώ φίλε μου, πρέπει να μου πεις συγκεκριμένα τι εννοείς λάσπη κι εμετό, για να πάρω θέση.
Εγώ λέω καλύτερα πως το πρόβλημά μας είναι οι τόνοι ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΥ που εκτοξεύουν οι διάφοροι πονεμένοι κατά καιρούς, και γω ο "Χριστιανός" θα πρέπει να κάθομαι να ακούω ότι χαζομάρα τους έχει κατέβει στο κεφάλι.
Διότι καθώς καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι όσοι διαφωνούν μαζί σου εκτοξεύουν λάσπη κι εμετό.
Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να μου προσάψεις λάσπες κτλ...
quote:Οπως μπορείς και ξεχωρίζεις εσύ τα 4 από τα 5, έτσι μπορούν και οι άλλοι.
Δεν σου λέω πως δεν λέγονται πράγματα σωστά. Σου λέω πως στα 5 που θα ειπωθούν, τα 4 είναι μλκίες της κακιάς ώρες. Αυτές με κουράζουν, και κάνουν και ζημιά.
Ποιό είναι το πρόβλημά σου;
Εκτός κι αν πιστεύεις ότι έχεις κάποια ιδιαίτερη ικανότητα παραπάνω από τους άλλους...
quote:Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς καλοπροαίρετη "αμφισβήτηση προς την Ορθοδοξία."
Δεν λέω, καλό πράγμα η αμφισβήτηση, αλλά θα πρέπει να γίνεται:
α) Καλοπροαίρετα
β) Με συγκεκριμένη κατεύθυνση
γ) όχι για να σπαστούν τα νεύρα του Ψηλού
αλλιώς καταντάει λασπολογία.
Δυστυχώς καμμία από τις παραπάνω προυποθέσεις δεν πληροίται από την "αμφισβήτηση" προς την Ορθοδοξία.
Αφού οποιαδήποτε αμφισβήτηση θεωρείται κακοπροαίρετη.
Ετσι δεν είναι;
Και ο συμπαθής μας Ψηλός, ε, το ζητάει ο οργανισμός του...
quote:Να σου πω εγώ τι σαβούρα διοχετεύεται στα σχολεία!
Ναι, μια χαρά κουτόχορτο ταίζουμε τον κόσμο τόσα χρόνια μέσα από το internet, τόσο που κάθε τρεις και λίγο αμολάμε ένα hoax και τρέχει ο κάθε ανυποψίαστος να <<διαδώσει το νέο>>.
Κακό πράγμα το internet λες ε? Να το συζητήσουμε καλύτερα; Να σε φέρω στα κεντρικά από κανέναν server να πιεις έναν καφέ καθώς θα βλέπεις τι σαβούρα διοχετεύεται;
ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ!
Και εννοώ ακριβώς αυτό:
quote:...και όποιος τις ελέγχει, πετάει το παραμύθι στα σχολεία ε;
Πληροφοριακές ισορροπίες είναι φίλε μου, τίποτα παραπάνω. Αυτές όποιος τις ελέγχει, ελέγχει τις μάζες, τίποτα παραπέρα δεν χρειάζεται.
Από εκεί ξεκινάνε όλα και όχι από το διαδίκτυο.
Σωστά;
Αλλά για εκεί δεν κόπτεται κανείς...
Γιατί άραγες;
Καλά μας τα λές φίλε μου, αλλά μήπως είσαι στην πλευρά αυτών που ελέγχουν;
Και τους ξεφεύγει ο έλεγχος;
Διότι εγώ σίγουρα δεν είμαι...
Αν δεν σου αρέσουν αυτά που γράφονται και δεν είσαι με την ανωτέρω πλευρά, τότε καλό θα ήταν να μην προκαλείς την νοημοσύνη των άλλων.
Εκεί εκνευρίζονται ΟΛΟΙ!
Και στο διαδίκτυο σίγουρα υπάρχουν διαφόρων ειδών σκουπίδια και προπαγάνδες.
Αλλά αφού μπορούμε και τα ξεχωρίζουμε, εντάξει.
Edited by - Αίολος on 11/01/2006 00:33:11
Μπορείς και χωρίς αυτές τις αναφορές.
Και - όπως ισχύει για κάθε παρατήρηση - αποδέκτης είναι εκτός από αυτόν που αναφέρεται το όνομά του, ο καθένας που επιβεβαιώνει με τη στάση του μια παρατήρηση.
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Αμαλια, πως και πως περιμεναμε την εμφανιση του!!!
quote:Τι έγινε ρε παιδιά;
Γιαννακη μου, την γλυτωσες μονο με 2 μερες!!!
Αμαλια, πως και πως περιμεναμε την εμφανιση του!!!
Εχασα επεισόδιο;
Amalia
Εσείς αλλάξατε το κινητό λογότυπο του Esoterica, ή είναι κανένα αναδυόμενο;
Δηλαδή μπορώ να κάνω κλικ στο "περισσότερα";
Είμαι ελαφρώς μπούφος σε αυτά γαρ...![]()
Αλλά καλλίτερα να ρωτάς παρά να παθαίνεις.
Εχω πάθει μια πλάκα με τον Φιλοσοφο!!! Βρε Φιλόσοφε, γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό που τόσοι και τόσοι σου λένε??? Δεν γίνεται ΜΟΝΟ αυτά που λες εσύ να ειναι σωστά και αν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί σου τότε τον λες κοιμισμένο, υπνωτισμένο, άσχετο κλπ κλπ??? Δεν σου κάνει ένα κλικ, τό γεγονός ότι τόσος κόσμος σου το λέει???? Και αυτό με το ον τι είναι πάλι??? Δηλαδη, ασχολείται ένα ον αφυπνισμένο, στα εσωτερικά επίπεδα, με το εσωτέρικα, τα ip, τον υιό trojan, και τα προσωπικά δεδομένα των μελών????? ΕΛΕΟΣ!!!!
Μήπως να μας δώσει και καμιά συνταγή μαγειρέματος, για να μην μας πιάνουν.............. τα μάγια?????
Τι να πω, εύχομαι να ξυπνήσεις γρήγορα από τον ύπνο...........
quote:
Εσείς αλλάξατε το κινητό λογότυπο του Esoterica, ή είναι κανένα αναδυόμενο;
Δηλαδή μπορώ να κάνω κλικ στο "περισσότερα";
Ο χώρος που παλιότερα καταλάμβανε το μπάνερ του ESOTERICA είναι ένας χώρος ο οποίος χρησιμεύει για την τοποθέτηση διαφόρων μπάνερ γενικότερα. Αυτό αποτελεί έναν τρόπο χορηγίας για την ιστοσελίδα, αλλά και μία ενδιαφέρουσα πρόταση. Μπορείς να κάνεις κλικ αν σε ενδιαφέρει.
κλικ me ![]()
Ετσι κι αλλοιώς μάλλον ήταν ανόητη η ερώτηση...
quote:
Το πνεύμα του χώρου για εμένα ΔΕΝ είναι τα forum, αλλά τα άρθρα και η πρώτη σελίδα.
Αγαπητέ Πλωτίνε.
Σκοπός του πόστ αυτού δεν είναι να διαφωνήσω μαζί σου,αλλά να καταθέσω και εγώ την άποψη μου.
Θεωρώ λοιπόν,ότι όπως σε κάθε Oργανισμό-χαρακτηρισμός που έχει αποδοθεί δημόσια από τις Αρχές του esoterica.gr-όλα τα όργανα,του είναι απαραίτητα για να επιβιώσει στο περιβάλλον.Και τα forums λοιπόν είναι ένα Όργανο που δημιούργησε ο οργανισμός αυτός,στην πορεία της εξέλιξης του σαν απαραίτητο εργαλείο για την επιβίωση του,γεγονός που εγείρει την σώφρον άποψη ότι τα forums χαίρουν της ίδιας σημασίας όπως και οι υπόλοιποι τομείς του esoterica.gr.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι τα forums είναι η καρδιά του οργανισμού αυτού,είναι ο χώρος που το ιερό ιχώρ παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα και δεν εξαρτάται από έναν μικρό πυρήνα ατόμων όπως π.χ τα άρθρα που είναι μια προμελετημένη κινηση,αλλά στηρίζεται στην παρορμητικοτητα,στην προσαρμοστικοτητα,και κυρίως στην έμπνευση που κατά κοινή ομολογία είναι προϊόν της Αυθορμητικότητας των μελών .Αν λοιπόν κάτι περιέχει στοιχεία Υπερβατικότητας θεωρώ ότι προέρχεται και παράγεται από την κοινότητα των forums.
Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που τα forums αποτέλεσαν και αποτελούν αφορμή ή έμπνευση,για θέματα σε περιοδικά εσωτερικής αναζήτησης,σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και πολύτιμο βοήθημα στην συγγραφή βιβλίων πνευματικού ενδιαφέροντος από τους ανθρώπους εντός και εκτός forums που ξεδιπλώνουν το συγγραφικό τους ταλέντο.

Βεβαίως όμως,είναι γεγονός ότι σήμερα το πνεύμα που διέπει τα forums δεν είναι στο ίδιο επίπεδο των άρθρων όπως συνέβαινε παλαιότερα και ίσως αυτό γίνεται γιατί άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τον εσωτερισμό δεν βρίσκουν πραγματικά κοινά στοιχεία με το «κοινωνικό» στυλ που έχουν υιοθετήσει τα μέλη του και εν μέρει οι αρχές αυτού του τόπου.
Εν τέλει χαίρομαι που η άποψη σου δεν είναι η Επίσημη θέση του esoterica.gr,γιατί αν ήταν,σίγουρα θα απαξίωνε την συνεισφορά μελών που αγαπούνε τον διαδυκτιακο αυτό τόπο και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα ήταν υπερβολή να πώ ότι ο Οργανισμός θα γινόταν τοσο αδύναμος που η εξελικτική πορεία της Φύσης θα τον εκφύλιζε,αν όχι να τον εξαφάνιζε.
Όμως όπως πολύ σωστά έχει πει παλαιότερα το μέλος Αrzuna:
quote:
Μπράβο λοιπόν MORGANA, μπράβο ΝΕΦΕΛΗ, μπράβο Νέα Ακρόπολη, μπράβο σε όλους τους Αναζητητές της Αιώνιας Σοφίας που βρίσκονται στην "αιχμή" της Δράσης!
Ένα μεγάλο "Μπράβο" και σε όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ μέσα, σκεπτόμαστε και οραματιζόμαστε τις Αλήθειες της Ύπαρξης, ονειρευόμαστε έναν Κόσμο στον οποίο οι Άνθρωποι θα μπορούν να μιλήσουν και να συζητήσουν πραγματικά, δημιουργικά και χωρίς προκαταλήψεις για την Ουσία των Πραγμάτων και των Όντων, για τα Μυστήρια της Ζωής και του Σύμπαντος, για τον ΑΝΘΡΩΠΟ και για το ΠΝΕΥΜΑ !
Αυτός λοιπόν είναι ο Τόπος που θελήσαν τόσα και τόσα μέλη να κάνουν το Όνειρο,Πραγματικότητα.

Οσο για το Ονειρο του filosofos3 εχω μόνο το εξής να καταθέσω μέσα από τα λόγια του φίλου Ananasss:
quote:
Το "Καθαρός Ουρανός Αστραπές Δεν Φοβάται" το γνωρίζεις φίλε Αρζούνα;
Άσε που είμαστε τόσοι πολλοί και διαφορετικοί, που σε κάθε περίπτωση προσπάθειας σπίλωσης του esoterica.gr ΜΑΣ, θα το μετανοιώσουν οικτρά!
Eυχαριστώ.

Ryche..
Calm like a bomb
quote:
Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς καλοπροαίρετη "αμφισβήτηση προς την Ορθοδοξία."
Αφού οποιαδήποτε αμφισβήτηση θεωρείται κακοπροαίρετη.
Ετσι δεν είναι;
Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν μπορείς να αντιληφθείς την διαφορά μεταξύ καλοπροαίρετης και κακοπροαίρετης αμφισβήτησης.
quote:
Κι αν δεν είσαι εξουσιοδοτημένος, γιατί συμμετέχεις στα συγκεκριμένα ζητήματα;
Για να κάνεις ζημιά;
Επ! Φιλαράκο;;;
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως συμμετέχω για να υπερασπιστώ; Ο λόγος για τον οποίο συμμετέχω είναι για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου, και αυτό είναι όλο. Από την στιγμή όμως που η βρισιά και η κοροιδία αντικαθιστούν τον υγιή διάλογο, τότε ναι, ενοχλούμαι. Για να μην σε κουράζω και γω γράφοντας πολλά πολλά, και μιας και πείθεσαι δύσκολα, λέω να το παρατήσω καλύτερα, και να σου αποδείξω με μια απλή παράθεση, γιατί η αλλαγή που ζήτησα, και θεωρώ πως βρήκε ιδιαίτερη αποδοχή τόσο από μέλη όσο και από διαχειριστές (σας βάζω και σε κόπο...), το ότι η κατάσταση ουδεμία σχέση έχει με υγιή διάλογο ή κάτι άλλο σχετικό. Απλά quotes φίλε:
(απαντώντας και στο...)
quote:
Εδώ φίλε μου, πρέπει να μου πεις συγκεκριμένα τι εννοείς λάσπη κι εμετό, για να πάρω θέση.
Διότι καθώς καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι όσοι διαφωνούν μαζί σου εκτοξεύουν λάσπη κι εμετό.
<<Μόλις τελειώσεις με το παιχνίδι, να σου φέρω βρε κανένα….γλειφιτζούρι να περνάς την ώρα σου!>>
<<Ο Εβραίος Θεός>> (με τους ανάλογους φασιστικούς προσδιορισμούς προς ένα ολόκληρο έθνος, συνοδευόμενους, περί αμορφωσιάς...)
<<Όπως λέμε, καλύτερα να μασάς ΠΑΡΑ να (κάνεις..) πως μιλάς>>
<<VELIAL ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ.>>
<<E, όχι. Το να αποκαλείς τους παπάδες τραγόπαπες δεν είναι το ίδιο με τα εγκλήματά τους. Ούτε την περιουσία του λαού υπεξαίρεσα, ούτε έφηβους εκπόρνευσα, ούτε νέους παρέσυρα στα ναρκωτικά. Αυτά είναι δουλειές των ανώτερων ιεραρχών σου, που με τόσο σθένος υπερασπίζεσαι. Η έκφραση τραγόπαπας είναι καθημεριν΄λή, και χαρακτηρίζει την εξωτερική τους εμφάνιση. Δες μόνος σου>>
<<Ούτε για εσένα μια και είπε την κοτσάνα του αιώνα και ύστερα δεν απάντησες ΜΠΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΣΤΟΝ ΨΗΛΟ ΜΠΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ>>
<<Οκ Οκ, πως πάει η ΦΑΣΙΝΑ Ψηλέ, τα έπλυνες τα πιάτα;>>
<<Ναι αλλά έζησε κάποια χρόνια ώστε να αφήσει και απογόνους. Η Ντόλυ πέθανε Κυριακή του Πάσχα λόγο έλλειψης αμνοεριφίων... Τα τελευταία λόγια της ήταν "Μπεεεεεεεεεε" και το μαχαίρι την έκοψε>>
<<όπα ξεχάστηκα.... Ψηλέ. ΨηλεεεεΕΕΕΕΕΕ, ΨΗΛΕ που είσαι άτακτο αγόρι....;;;;; μουγκα στη στρούγκα>>
<< Μπράβο σοφία η βίβλος!
Με λίγα λόγια καληνύχτα και άντε γειά! Και από την Κυριακή κατηχητικό!>>
<<Και εγω περιμενω απο τους απανταχου θρησκοπληκτους να μου δωσουν μια ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και να αφησουν τις θεωριες,των θεωριων,ω θεωριες κατα μερος.>>
<< Να σου πω κατι? Εγω εχω τον Θεο στο γραφείο μου. Ειναι ενα φλιτζανι του καφε. Αυτο δημιουργησε τον κόσμο.
Μην προσπαθησεις να καταλάβεις το πως και το γιατι. Ειναι πανω απο τη λογικη σου. Το φλιτζανι είναι εδω, και αν προσπαθησεις να προσευχηθεις σε αυτο, θα επικοινωνήσει μαζί σου.
Μην τυχον και πεις καμια ειρωνική κουβέντα για το ¨Αγιο και Ιερό φλιτζάνι! Πρέπει να σέβεσαι τα πιστεύω των Άλλων. Στην τελική το φλιτζάνι είναι εδώ και περιμένει να το προσκυνήσεις, ενω ο Θεός σου δεν φαίνεται ΠΟΥΘΕΝΑ!
Να ξέρεις οτι το φλιτζάνι είναι πανάγαθο και παντοδύναμο. Για τα κακά του κόσμου, φταίει το ποτήρι της μπύρας που θέλει να κυριαρχήσει στη Γη! Αλλά όταν έρθει η ώρα , το φλιτζάνι θα Κρίνει τους πάντες! Ως τότε προσευχή, νηστεία, όργια στα μοναστήρια και κλέψιμο του παγκαριού! Αγρυπνήτε! Ο καιρός γαρ εγγυς! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! >>
<<Έλεος φίλτατε με το άγχος σου, έλεος!>>
<<Καμιά φορά είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς!>>
<<Πριν σκεφτείς τι έλεγε ο αυστριακός, αναλογίσου ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΟΛΑΚΕΡΟΥΣ!>>
<<Εισαι πραγματικα διασκεδαστικος..>>
<<Τσαμπα μαγκες, κουτοι , δουλοι, κοροιδα. Αυτο ειστε.>>
<<Τελικά Walker είσαι μεγάλο κοροιδο. Σε παραμυθιαζουν, και εσυ σαν καλο πρόβατο που είσαι, δηλαδη ...ζωάκι, πιστευεις τους ποιμένες σου.>> (μιλώντας και για προσβολή νοημοσύνης φίλε...)
<<Τι εδωσε δηλαδη η εκκλησία, 30 ευρω στον καθενα? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Ξεφτρίλες! Απατεώνες! Τους δώσατε να φάνε ένα σουβλάκι κάθε 15 μέρες! Μπράβο ρομπες! Λούγκρες! Τα τάγκα μονο να βγάζατε σε δημοπρασία, θα τους κάνατε άνθρωπους! >>
<<Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι τέτοιου είδους «θρησκεία» είναι τελικά ένας «ΨΥΧΙΚΟΣ ΝΗΠΙΑΣΜΟΣ».>>
<<Για να μην μιλησουμε για την Φυση, τη λογική, τον έρωτα, τη γυναικα, την ελευθερια σκεψης... οι τραγόπαπες δεν ειναι ικανοί να κατανοήσουν το παραμικρό περα απο όργια και κονομες... παρολα αυτα μιλανε για τις ιδιοτητες του θεου και το σχεδιο του... ΑΥΤΟ ειναι εγωισμος...
Για αυτο σου λεω... η αληθεια ειναι το φλιτζανι! Φλιτζανι ημων, εν τω γραφειο, αγιαστειτω ο καφες σου, ελθετω η καφεινη σου, γεννηθητω το εσπρεσσο σου, ως εν καφετερια και επι της κουζινας.... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ>>
Επιμένεις ακόμη αγαπητέ πως στο ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ προωθούνταν ο υγιής διάλογος και η πολεμική προς την Ορθοδοξία εκεί μέσα ήταν στα επιτρεπτά πλαίσια; Λέω γιατί δεν είναι δυνατόν μετά από τα παραπάνω!
quote:
Να σου πω εγώ τι σαβούρα διοχετεύεται στα σχολεία!
ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ!
Και εννοώ ακριβώς αυτό:quote:Πληροφοριακές ισορροπίες είναι φίλε μου, τίποτα παραπάνω. Αυτές όποιος τις ελέγχει, ελέγχει τις μάζες, τίποτα παραπέρα δεν χρειάζεται.
...και όποιος τις ελέγχει, πετάει το παραμύθι στα σχολεία ε;
Από εκεί ξεκινάνε όλα και όχι από το διαδίκτυο.
Σωστά;
Αλλά για εκεί δεν κόπτεται κανείς...
Γιατί άραγες;
Το έχεις πιάσει το νόημα.
quote:
Καλά μας τα λές φίλε μου, αλλά μήπως είσαι στην πλευρά αυτών που ελέγχουν;
Ναι, δεν με βλέπεις...
quote:
Αν δεν σου αρέσουν αυτά που γράφονται και δεν είσαι με την ανωτέρω πλευρά, τότε καλό θα ήταν να μην προκαλείς την νοημοσύνη των άλλων.
Εκεί εκνευρίζονται ΟΛΟΙ!
Δεν με ενδιαφέρει να προκαλέσω γενικότερα.
--------------------------------------------------------
Αμαλία:
quote:
WWalker η παρατήρησή μου αφορούσε την αναφορά σου σε "εμετούς και λάσπες" που τη βρίσκω προκλητική.
Μπορείς και χωρίς αυτές τις αναφορές.
Καλώς Αμαλία, δίκιο έχεις.
Να υποθέσω πως θεωρείς και την παρακάτω φράση προκλητική?
quote:
Και ο συμπαθής μας Ψηλός, ε, το ζητάει ο οργανισμός του...
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Αν και τις τελευταίες ημέρες διαβάζω το θέμα, δεν έχω γράψει, γιατί
απέχω από διαπληκτισμούς, έτσι αποφάσισα να απέχω στο παρελθόν και
μέχρι στιγμής δεν έχω αλλάξει την απόφασή μου.
Αν αποφάσισα να γράψω στο παρόν θέμα είναι γιατί ειλικροινά λυπάμαι
να διαβάζω από ανθρώπους της εκτίμησής μου πράγματα, που μου
φαίνονται παράξενα... Και γράφω λοιπόν για αυτούς τους ανθρώπους,
που ίσως με διαβάσουν, από ενδιαφέρον. Δε διαφωνώ, ούτε συμφωνώ,
απλά προτείνω...
Στο Φιλόσοφο να "δώσει τόπο στην οργή", με την κυριολεκτική σημασία
της έκφρασης. Να δώσει χρόνο σε αυτά που νιώθει σήμερα, ώστε να
μπορέσει να τα επανεξετάσει αύριο, ίσως με μια πιό καθαρή ματιά,
θα έλεγα.
Πολλές φορές η έντονη ενασχόλιση με κάτι μας θολώνει, μας καταστρέφει
την αντικειμενική οπτική που είχαμε πριν μπούμε μέσα στο θέμα.
Συμβαίνει "και στις καλύτερες οικογένειες"
αυτό!!!
Είναι σα να προσεγγίζουμε μια δίνη. Υπάρχει ένας αρχικός λόγος που
μπαίνουμε στη δίνη, αλλά από ένα σημείο και έπειτα ξεχνάμε τον
αρχικό λόγο που μπήκαμε και αφηνώμαστε στις δυνάμεις της δίνης.
Για καλό, για κακό, δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι δεν έχουμε
την καθαρότητα να δούμε σφαιρικά την κατάσταση.
Νομίζω ότι ο Φιλόσοφος έχει μπλεχτεί σε μια τέτοια δίνη.
Όσον αφορά άλλους συνομιλητές, νομίζω ότι βιάζονται να τοποθετηθούν,
να πάρουν ρόλους, να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους...
Εδώ νομίζω ότι υπάρχει ένα λάθος. Η όλη συζήτηση έχει ξεφύγει, ο μεν
δημιουργός του θέματος δηλώνει ότι αποχωρεί, οι υπόλοιποι συμμετέχοντες
φαίνεται σα να βρήκαν μια έτοιμη τσόχα να παίξουν το παιχνίδι τους...
Αγαπητοί φίλοι,
Δυστυχώς, στις μέρες μας η ανωτερότητα εκλαμβάνεται ως αδυναμία κάποιου ατόμου να αντιδράσει ή ως βλακεία. Ο φωνακλάς και ο θρασύς φαίνεται να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού της καθημερινότητας μας. Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς μάλλον δεν έχουμε κατανοήσει είναι την δύναμη , την αυτοσυγκράτηση και τον αυτοσεβασμό που μια συμπεριφορά ανωτερότητας προϋποθέτει. Η ανωτερότητα προϋποθέτει μεγάλη ψυχική δύναμη. Πως μπορούμε να την αποκτήσουμε τη δύναμη του να φερόμαστε με ανωτερότητα;
Τι εννοούμε με τον όρο ΄ανωτερότητα΄; Η ανωτερότητα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρεξηγείται με την απάθεια. Η απάθεια προϋποθέτει παντελή αδιαφορία για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας και είναι μια αρκετά αμφισβητήσιμη στάση ζωής που μας αποκόπτει από το περιβάλλον γύρω μας και μας απομονώνει εγωιστικά στον εαυτό μας και στις ανάγκες του. Η ανωτερότητα από την άλλη, αποτελεί την συνειδητή επιλογή της μη εμπλοκής μας σε ψυχοφθόρες καταστάσεις ή σε καταστάσεις που πολλές φορές είναι καταστροφικές ως προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Πως όμως μπορούμε συνειδητά να επιλέξουμε την μη εμπλοκή μας σε γεγονότα που μας τις περισσότερες φορές μας αγγίζουν και μας θίγουν;
Το μυστικό είναι η αυτοπεποίθηση και η αυτογνωσία! Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση που κάποιος μας κατηγορεί κακοπροαίρετα ή προσπαθεί να μας υποβιβάσει με τα λόγια του. Αυτό μπορεί να προκύψει στον καθένα μας ανά πάσα στιγμή και ίσως είναι μια από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις που μπορούμε να πέσουμε στην παγίδα του εξευτελισμού του ίδιου μας του εαυτού χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Εάν εμείς οι ίδιοι έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα της πραγματικότητας και εάν γνωρίζουμε τις ικανότητες μας, τα προτερήματα μας, τα ελαττώματα μας και έχουμε συμφιλιωθεί με αυτά , τότε κανένας και τίποτα δεν είναι σε θέση να μας υποβιβάσει η να μας διαταράξει την ψυχική μας ισορροπία όσο σκληρά και αν προσπαθήσει. Σε αυτή την περίπτωση ακόμα και η κριτική μας είναι ευχάριστη γιατί αποτελεί μέσο προσωπικής εξέλιξης αφού δεν περνάει μέσα από τους παραμορφωτικούς καθρέφτες που προβάλλουν οι άμυνες και οι φοβίες μας αλλά μέσα από την λογική μας. Εάν πιστεύουμε στις ικανότητες μας τότε ξέρουμε πως τα κακοπροαίρετα λόγια κάποιου μπορεί προσωρινά να δώσουν μια λανθασμένη εντύπωση στους αποδέκτες τους αλλά μακροπρόθεσμα αποδεικνύεται η πραγματικότητα αφού στην ζωή ευτυχώς πάντα δίνονται οι ευκαιρίες για να λάμψει η αλήθεια αργά ή γρηγορότερα!
Ακόμα και αν όλα αυτά που πιθανό κάποιος να μας καταλογίσει δεν είναι κακοπροαίρετα αλλά απλά αποτελούν μια λάθος εκτίμηση του για το άτομο μας, δεν πρέπει να μας απασχολούν και να μας καταβάλλουν από τη στιγμή που δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αποδείξουμε τίποτα στους άλλους. Θα πρέπει να απαλλαγούμε από την ανάγκη να επιβεβαιωνόμαστε μέσα από τα λόγια των άλλων. Θα πρέπει να αντλούμε αυτό το είδος δύναμης από μέσα μας, από τη ψυχή μας και το μυαλό μας και για να αντλούμε δύναμη από τον εαυτό μας θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για τους στόχους και τις προσωπικές μας αξίες.
Για ακόμα μια φορά θα αναφερθώ στο προσωπικό σύστημα αξιών που ο καθένας μας διαμορφώνει μέσα του βάση των εμπειριών του, των βιωμάτων του , της ανατροφής του και των κληρονομικών χαρακτηριστικών του. Το βασικότερο είναι να έχουμε την δυνατότητα να παραμένουμε σταθεροί στις βασικές μας αξίες, αυτές που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το καλό, το κακό και τα ηθικά διλήμματα που μπορεί να προκύψουν στη ζωή μας ,ενώ παράλληλα να έχουμε την ευελιξία να αναπροσαρμόζουμε τις λανθασμένες ή διαστρεβλωμένες αντιλήψεις που πιθανό να έχουμε και που μας κάνουν δυστυχισμένους εμποδίζοντας παράλληλα την προσωπική μας εξέλιξη ως άτομα. Εάν λοιπόν ζούμε μια ζωή βάση του συστήματος αξιών μας, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας επηρεάσει και να μας βγάλει εκτός εαυτού. Παρεκτρεπόμαστε ,φωνάζουμε και βρίζουμε τους άλλους μόνο όταν είμαστε ανασφαλείς. Η ανωτερότητα και η ηρεμία - η καλώς νοούμενη ηρεμία που φανερώνει ισορροπία και όχι απάθεια - είναι χαρακτηριστικά των ανθρώπων που τα έχουν βρει με τον εαυτό τους , γνωρίζουν τι θέλουν από τη ζωή και επίσης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την προσωπική τους αξία και θέση στην ευρύτερη κοινωνία.
Τι κερδίζουμε λοιπόν όταν φωνάζουμε , βρίζουμε , βγαίνουμε εκτός εαυτού , εκτοξεύουμε απειλές , γινόμαστε κουτσομπόληδες και χαιρέκακοι; To μόνο σίγουρο είναι ότι εξευτελίζουμε τον εαυτό μας και πέφτουμε στο επίπεδο των επικριτών μας των οποίων το λάθος θα αποκαλυφθεί έτσι κι αλλιώς από μόνο του. Οι κάλπικοι άνθρωποι δεν αργούν να γίνουν αναγνωρίσιμοι από όλους μας. Όπως και η αυθεντικοί άνθρωποι με αξίες και αρχές θα έρθει η στιγμή που θα λάμψουν.
Νιώστε ασφαλείς με τον εαυτό σας! Ο καθένας μας κρύβει μέσα σου τεράστια αποθέματα δύναμης. Ο καθένας μας κρύβει μέσα του τα δικά του ταλέντα , τα δικά του μοναδικά συναισθήματα , τον δικό του μοναδικό εαυτό. Κανένας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να σας κλέψει τη μοναδικότητα σας με λόγια ή να σας απειλήσει με την κακοήθεια του όταν εσείς δεν του το επιτρέπετε. Αγνοήστε τους κακοπροαίρετους , αντιμετωπίστε την κακία τους με περιφρόνηση και κάντε ακόμα ένα βήμα προς τον καλύτερο εαυτό σας! Η ικανοποίηση που η ανωτερότητα σας θα σας προσφέρει είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα ξέσπασμα θυμού μου αμφίβολα αποτελέσματα!
Καλή Χρονιά σε όλους,
αυτοσυγκράτηση.. ωριμότητα.. κι επιτέλους λίγη χμμ.. ανωτερότητα!!!
"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."
--Confucius
χρόνια πολλά!
και μια παράκληση:
Επειδή το κείμενό σου είναι μεγάλο και με τα bold γράμματα κουράζει κάπως τα μάτια, δε θα ήταν μήπως καλύτερο να είναι απλά;
κλικ me ![]()
Lorenzo πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου και πολύ επίκαιρο για μένα, αφού πρόσφατα αντιμετώπισα μία πολύ κακοπροαίρετη επίθεση από συνάδελφο στη δουλειά, που έτυχε να καλύψω κατά τη διάρκεια άδειας που είχε μέσα στις γιορτές. Λόγω των ημερών, ο φόρτος εργασίας ήταν υπερβολικός και με ανάγκαζε να φεύγω κάθε βράδυ στις δέκα.
Αν μη τη άλλο λοιπόν περίμενα να εισπράξω κάτι ανάμεσα στο τίποτα και το ευχαριστώ. Αντ'αυτού εισέπραξα την επίθεση και μάλιστα όχι κατά μέτωπο......ακόμα χειρότερα.
Η οργή μου ήταν το κάτι άλλο γιατί εκτός του ότι έπιανε τους πάντες και με κατηγορούσε σε γενικές γραμμές για λάθη κατά συρροή, πράγμα που δεν ήταν αλήθεια παρ'ότι θα ήταν απόλυτα φυσικό να συμβεί, δεν μπορούσα να την αγνοήσω γιατί είχα αποδεχτεί μία πρόταση που θα με έκανε να συνεργάζομαι μαζί της για τουλάχιστον 4 μήνες.
Αυτό που έκανα λοιπόν σε πρώτη φάση ήταν να δηλώσω ότι αρνούμαι να συνεργαστώ μαζί της και ότι η όποια συμφωνία είχα κάνει έπαυε να ισχύει.
Στα πλαίσια της ανωτερότητας που μας περιγράφεις σκόπευα να μην της πω το παραμικρό, μέχρι τη στιγμή που κουνάμενη, λυγάμενη ήρθε να με φιλήσει και να μου πει καλή χρονιά. Πώς να κρατηθεί κανείς εκεί...ή θα έπρεπε να φορέσω κι εγώ το χαμόγελο του ιούδα και να κάνω ότι δεν ξέρω τίποτα, ή θα έπρεπε να θέσω το θέμα επί τάπητος. Και αυτό έκανα, της είπα ότι το φιλί της είναι ιουδίστικο και αυτή άρχισε να διαμαρτύρεται και να φωνάζει. Μου ανέβασε την πίεση στο 20 και την πήρε και τη σήκωσε.....μας άκουσε όλη η εταιρεία.
Αποτέλεσμα λίγη ώρα μετά ήρθαν και μου είπαν ότι έκλαιγε και ήθελε να υποβάλλει την παραίτησή της. Πήγα τη βρήκα και αφού ήρεμα πια της εξήγησα λίγο τη δική μου θέση, της είπα ότι δεν είχα καμία απολύτως πρόθεση ούτε να την κουκουλώσω, ότι να το παίξω καλύτερη ή ικανότερη απ'αυτήν και ότι δεν περίμενα μία τέτοια αντιμετώπιση. Για τα δήθεν λάθη μου ισχυρίστηκε ότι αυτή δεν βρήκε λάθη και ότι δεν είπε τίποτα τέτοιο σε κανέναν και σαν επιστέγασμα, μου είπε και ένα ευχαριστώ που την ξελάσπωσα στην πιο δύσκολη περίοδο της δουλειάς.
Ελπίζω ότι δεν θα παραιτηθεί τελικά, παρ'ότι ακόμα κι αυτό νομίζω ότι ήταν για δημιουργία εντυπώσεων, αλλά το ερώτημα που παραμένει μέσα απ'αυτή την εμπειρία μου είναι, το πόσο εύκολο είναι τελικά στην καθημερινή μας ζωή να κρατάμε πάντα την αξιοπρέπειά μας, ιδιαίτερα όταν αισθανόμαστε ότι μας αδικούν και ακόμα χειρότερα όταν παράλληλα μας προκαλούν κιόλας;
Αγαπητή φίλη Magene,
κατ' αρχήν Χρόνια Πολλά!
Μου γράφεις:
quote:
Ελπίζω ότι δεν θα παραιτηθεί τελικά, παρ'ότι ακόμα κι αυτό νομίζω ότι ήταν για δημιουργία εντυπώσεων, αλλά το ερώτημα που παραμένει μέσα απ'αυτή την εμπειρία μου είναι, το πόσο εύκολο είναι τελικά στην καθημερινή μας ζωή να κρατάμε πάντα την αξιοπρέπειά μας, ιδιαίτερα όταν αισθανόμαστε ότι μας αδικούν και ακόμα χειρότερα όταν παράλληλα μας προκαλούν κιόλας;
Θα έλεγα ότι θα πρέπει να φροντίζουμε να διαλογιζόμαστε κατά την διάρκεια της ημέρας, αυτό σημαίνει ότι έτσι ο εσωτερικός μας κόσμος θα βρίσκεται σε μια κατάσταση ιδιαίτερης αντιληπτικής ευαισθησίας. Έτσι θα προσλαμβάνει τις εντυπώσεις με τέτοιο τρόπο, που θα τις αποτρέπει να γίνουν βορά του εγώ μας. Αν κάποιος, για παράδειγμα, μας επαινέσει, ή μας κατηγορήσει, εμείς αντιδρούμε με υπερηφάνεια, ή με οργή και απογοήτευση. Αυτή είναι πάντα η αντίδραση του εγώ. Όταν ο νους βρίσκεται σε διαλογιστική κατάσταση, η αυξημένη επίγνωση μας επιτρέπει να διαπιστώσουμε επί τόπου τις αντιδράσεις του εγώ, γιατί δεν είμαστε αφηρημένοι και τις εξαλείφει (γιατί αυτές ξεκινάνε από την σκέψη της προσβολής και του ότι είμαστε κάποιοι σπουδαίοι), χωρίς εμείς να αναγκαστούμε να τις καταπιέσουμε, πράγμα το οποίο θα δημιουργούσε παραμορφώσεις μέσα μας. Όταν δεν σκεφτόμαστε, δεν μπορούμε φυσικά να τροφοδοτήσουμε την οργή μας με σκέψεις... Αλλάζει έτσι η συμπεριφορά μας και η στάση μας απέναντι στην ζωή και στον εαυτό μας. Κάτι τέτοιο ενδέχεται να μην μας είναι ιδιαίτερα επιθυμητό. Ίσως να βολευόμαστε με έναν δεκάλεπτο διαλογισμό ημερησίως, ώστε μετά να έχουμε όλη την μέρα δική μας, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τα παιχνίδια του εγώ μας. Ο διαλογισμός όμως διαλύει τις διάφορες εμπλοκές πριν ακόμα αυτές καλά καλά δημιουργηθούν, με αποτέλεσμα την άμεση απελευθέρωση του ψυχικού μας κόσμου από τις ξένες επιρροές, τα κατακλυσμικά συναισθήματα, τις ανισόρροπες σκέψεις και τις ανεξέλεγκτες πράξεις. Αν την στιγμή ενός επίμαχου περιστατικού, παρουσιάσουμε κάποιες ανεξήγητες αντιδράσεις, αμέσως καθίσταται φανερή η αιτία τους, διότι αυτό που την έκρυβε ήταν η διαδικασία της σκέψης, την οποία το εγώ χρησιμοποιεί, όχι μόνο για να πετυχαίνει τους στόχους του, αλλά και για αυτοάμυνα από την ίδια μας την συνείδηση. Αυτό κάνει την διαδικασία της αυτοανάλυσης περιττή, διότι η αλήθεια βρίσκεται μπροστά μας ολοφάνερη.
Ενώ λοιπόν ομιλούμε, τρώμε, εργαζόμαστε, ξεκουραζόμαστε, διασκεδάζουμε, παρακολουθούμε προσεκτικά, με συγκέντρωση της προσοχής, τι κάνουμε, τι συμβαίνει έξω μας και μέσα μας. Δηλαδή διαλογιζόμαστε. Αν έχουμε αντιληφθεί την σπουδαιότητα αυτής της κατάστασης τότε δεν θα μας πολεμήσει ο ίδιος μας ο εαυτός και θα σημειώσουμε γρήγορη πρόοδο. Αυτό όμως είναι αρκετά σπάνιο φαινόμενο και αφορά ανθρώπους ιδιαίτερα ξεκαθαρισμένους με τον εαυτό τους. Η συνεχής αυτή αυτοπαρατήρηση διαλύει επί τόπου οτιδήποτε δεν είναι προϊόν της δικής μας συνείδησης. Έμμονες ιδέες, φοβίες, αρνητικά συναισθήματα, ιδεολογίες, συνήθειες κ.λ.π. προσφέροντάς μας έτσι μια ζωή περισσότερο συνειδητή. Η προσοχή δρα μέσα μας με έναν καταλυτικό τρόπο.
Είναι μεγάλη υπόθεση το να βρίσκεται η προσοχή μας στο εδώ και τώρα. Αυτό απαιτεί μεγάλη διάκριση, συγκέντρωση του νου και ευαισθησία. Να παρακολουθούμε, χωρίς να σχηματίζουμε νοητικές εικόνες, ό,τι συμβαίνει μέσα μας και γύρω μας. Τότε τα πάντα θα ανατραπούν. Κατ΄ αρχήν θα αντικρίσουμε κατά πρόσωπο την ζωή μας και τον εαυτό μας, χωρίς ωραιοποιήσεις. Χωρίς να παρεμβάλλονται οι δικής μας κατασκευής εικόνες και οι περιβόητες απόψεις μας, που τόσο πολύ τις αγαπάμε και τις προβάλλουμε. Μόνο η ωμή πραγματικότητα, που έχει την δική της απεριόριστη σοφία. Δεν χρειάζεται τις δικές μας προσθήκες. Η πραγματικότητα είναι αυτάρκης και αυτή είναι που μας διδάσκει. Δεν μας διδάσκουν οι φαντασιώσεις μας, ούτε τα παιχνίδια του μυαλού μας.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η κατάσταση είναι το να ζούμε στο εδώ και τώρα. Είναι μια διαδικασία συνειδητής παρουσίας στον εαυτό μας και στην ζωή μας. Αυτές οι εκφράσεις έχουν κακοποιηθεί αρκετά, διότι χρησιμοποιούνται συνεχώς, από ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν την βαθύτερη σημασία τους. Ζω στο εδώ και τώρα όχι μόνο όταν είμαι προσγειωμένος στην πραγματικότητα, όπως συνήθως λέμε, αλλά όταν ο νους μου δεν σχηματίζει καθόλου σκέψεις και εικόνες (ασφαλώς εκείνες που είναι περιττές και όχι αυτές που μας βοηθούν π.χ. να συνομιλήσουμε, να εργαστούμε, ή να επιλέξουμε το μεσημεριανό μας γεύμα). Οι σκέψεις είναι πράγματα που συνέβησαν ή που υπολογίζουμε ότι θα συμβούν, αφορούν δηλαδή το παρελθόν ή το μέλλον, ή είναι πράγματα που δεν συμβαίνουν εδώ, γιατί για παράδειγμα σκεφτόμαστε κάποιον άλλον άνθρωπο, που δεν είναι παρών. Όταν συνομιλούμε με κάποιον πρέπει να δίνουμε όλη μας την προσοχή σε αυτά που λέει και σε αυτά που αισθανόμαστε εμείς. Αυτή είναι η παρούσα πραγματικότητα. Αν όμως εμείς σκεφτόμαστε τις απόψεις μας γι αυτόν τον άνθρωπο, που τις σχηματίσαμε από παρελθούσες εμπειρίες, τότε έχουμε μέσα μας κάτι που δεν διαδραματίζεται στο εδώ και τώρα. Ζούμε με μια φαντασίωση, άσχετα με το ότι όλα αυτά κάποτε συνέβησαν και ενδεχομένως έχουν την χρησιμότητά τους. Δεν προσλαμβάνουμε την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά την αναμιγνύουμε με τις δικές μας προβολές και προκύπτει έτσι ένα υβρίδιο της πραγματικότητας. Ζούμε σε μια πραγματικότητα δικής μας κατασκευής.
Πριν κλείσω θα ήθελα να απαντήσω σε μια ερώτηση την οποία, σε αυτές τις περιπτώσεις, διατυπώνουν πάντοτε οι συνήγοροι του νου. Μα η σκέψη και το μυαλό δεν χρειάζονται; Ασφαλώς και χρειάζονται, είναι αυταπόδεικτο. Θα ήταν ανεδαφικός όποιος ισχυριζόταν το αντίθετο. Το ζήτημα είναι όμως πως θα τα χρησιμοποιήσουμε. Ο νους μας θα είναι ο καθρέφτης της πραγματικότητας, ή ο καθρέφτης του εγώ μας;
Αμαλία μου Χρόνια σου πολλά κι από μένα ![]()
![]()
![]()
--Confucius
Τόσα και τίποτα.
΄Ισως καλέ μου φίλε με τον πλούσιο ψυχισμό, η ανωτερότητα να φωλιάζει εντός μας, και κάτι στιγμές να μην βγαίνει στην επιφάνεια.
Είναι δύσκολοι οι ΧΡΟΝΟΙ.
Αρκεί η προσπάθεια, η λάμψη της ψυχής, κι όλα να μην χαράζουν στιγμιαία. Να έχουν διάρκεια.
Θα ήθελα τον κόσμο ηθικό αγγελικά πλασμένο. Και εμένα διαφορετική.
Καλύτερη.Αλλά είναι παράξενο...
Μπορούμε να αγγίξουμε να αδράξουμε να βιώσουμε την τελειότητα;
ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΑΓΩΝΑ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΗ.
ΚΙ ΙΣΩΣ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ, ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ.
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
Είμαστε άνθρωποι.
΄Ισως αν έβγαινε το γλυκό θεικό άφθαρτο άφθαστο στοιχείο μας;
ΙΣΩΣ...
ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕ...
ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.
ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΕΙΣ...
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=
Θα σταθώ σε ορισμένες φράσεις …
quote:
Δυστυχώς, στις μέρες μας η ανωτερότητα εκλαμβάνεται ως αδυναμία κάποιου ατόμου να αντιδράσει ή ως βλακεία.
Και ως ηττοπάθεια κατά κάποιο τρόπο.
quote:
Τι κερδίζουμε λοιπόν όταν φωνάζουμε , βρίζουμε , βγαίνουμε εκτός εαυτού , εκτοξεύουμε απειλές , γινόμαστε κουτσομπόληδες και χαιρέκακοι; To μόνο σίγουρο είναι ότι εξευτελίζουμε τον εαυτό μας και πέφτουμε στο επίπεδο των επικριτών μας των οποίων το λάθος θα αποκαλυφθεί έτσι κι αλλιώς από μόνο του. Οι κάλπικοι άνθρωποι δεν αργούν να γίνουν αναγνωρίσιμοι από όλους μας. Όπως και η αυθεντικοί άνθρωποι με αξίες και αρχές θα έρθει η στιγμή που θα λάμψουν.
Εκτός αυτού δίνουμε και τροφή στους κάθε είδους συμπλεγματικούς, να ικανοποιηθούν με την θλίψη και την ταραχή που ίσως μας προκαλέσουν.
Η άποψη μου είναι ότι το καλύτερο σε αυτή την περίπτωση είναι να αγνοηθεί παντελώς ο κακοήθης.
Θα εξοργιστεί και θα τα παρατήσει…. [ βιωματική εμπειρία].
Magene
Το παραπάνω συμβάν είναι το λιγότερο που μπορεί να σου συμβεί σε ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον.
Προσωπικά το έχω συναντήσει πολλές φορές . Η '' εικόνα '' του κακόμοιρου θύματος ''πιάνει '' μια και είναι πολύ πιο βολικό να κερδίσει κάποιος την συμπάθεια των άλλων μέσω της κλάψας παρά μέσω της δυναμικής επιβολής που όλοι επιβουλεύονται.
Όμως αυτό το άτομο ποτέ δεν θα γίνει αντικειμενικά σεβαστό.
Τώρα στην περίπτωσή σου η εν λόγω συνάδελφος αποκλείεται να έδινε παραίτηση.
Ο σκοπός της ήταν να κάνεις ακριβώς αυτό που έκανες μια και την ξεμπρόστιασες.
Δεν ξέρω αν σε βοηθάει αλλά σε παρόμοια περίπτωση δεν είπα λέξη και όταν θεώρησα ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου πήρα αμίλητη και τυπικότατα μια αναρρωτική άδεια 15 ημέρες....
quote:
Πριν κλείσω θα ήθελα να απαντήσω σε μια ερώτηση την οποία, σε αυτές τις περιπτώσεις, διατυπώνουν πάντοτε οι συνήγοροι του νου. Μα η σκέψη και το μυαλό δεν χρειάζονται; Ασφαλώς και χρειάζονται, είναι αυταπόδεικτο. Θα ήταν ανεδαφικός όποιος ισχυριζόταν το αντίθετο. Το ζήτημα είναι όμως πως θα τα χρησιμοποιήσουμε. Ο νους μας θα είναι ο καθρέφτης της πραγματικότητας, ή ο καθρέφτης του εγώ μας;
Συμφωνώ απόλυτα με το υπόλοιπο κείμενο αφού ήδη έχω δει στην πράξη και με αρκετή δυσκολία, τα ευεργετικά αποτελέσματα της αυτοπαρατήτησης και ανάλυσης.
Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τις λειτουργίες του νου θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.
Είναι δυνατό και λογικό να ακούμε απλώς τι λέει κάποιος σε μια συγκεκριμένη στιγμή χωρίς να λαμβάνουμε υπ’ όψιν ποιος είναι και την άποψη μας για αυτόν?
Εάν αυτό που λέει είναι μια απλή περιγραφή ενός γεγονότος που είναι έξω από εμάς ναι ίσως μπορούμε.
Όταν όμως ακούμε μια άποψη η μια κρίση σε κάτι που μας ενδιαφέρει δεν θα πρεπει να σκεφτούμε και την γνώμη που έχουμε για το συγκεκριμένο άτομο πχ την αξιοπιστία του ή την εγκυρότητα των απόψεων του?
Με εκτίμηση
Δεν είχα σκεφθεί την ένοια "ανωτερότητα" έως ότου την ανέφερες.
"ΑΝΩ (Ε)ΤΕΡΟΤΗΤΑ" λοιπόν, ίσως η αβίαστη αναγνώριση της ετερότητας της διαφορετικότητας.
quote:
Θα πρέπει να απαλλαγούμε από την ανάγκη να επιβεβαιωνόμαστε μέσα από τα λόγια των άλλων. Θα πρέπει να αντλούμε αυτό το είδος δύναμης από μέσα μας, από τη ψυχή μας και το μυαλό μας και για να αντλούμε δύναμη από τον εαυτό μας θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για τους στόχους και τις προσωπικές μας αξίες....Αγνοήστε τους κακοπροαίρετους , αντιμετωπίστε την κακία τους με περιφρόνηση και κάντε ακόμα ένα βήμα προς τον καλύτερο εαυτό σας!
Δύκολα όλα αυτά φίλε μου, αλλά αξίζει σίγουρα η προσπάθεια..

«Ω ψυχή μου, μην ποθείς αθάνατη ζωή μονάχα επιδίωκε ό,τι μπορείς να κατορθώσεις»
Καλή μου φίλη Αφροδίτη γεια σου!
Kατ’ αρχήν να σου πω ότι χαίρομαι για τη συμμετοχή σου, την οπτική σου θέαση και τον ποιητικό σου λόγο σου -όπως πάντα άλλωστε- στο θέμα που έθεσα…
Μου γράφεις:
quote:
Αρκεί η προσπάθεια, η λάμψη της ψυχής, κι όλα να μην χαράζουν στιγμιαία. Να έχουν διάρκεια
Θα ήθελα να σταθείς εδώ και να αναρωτηθείς αντιστρέφοντας όμως την ερώτηση.
Αν δηλαδή το στιγμιαίο γινόταν διαρκές…
Σκέψου το σε βάθος και γράψε μου..
Θα χαρώ να το συζητήσουμε..
Νασαι καλά..
--Confucius
Καλή σου μέρα nst,
και καλώς ήρθες στην παρέα μας!
Μου γράφεις
quote:
Εκτός αυτού δίνουμε και τροφή στους κάθε είδους συμπλεγματικούς, να ικανοποιηθούν με την θλίψη και την ταραχή που ίσως μας προκαλέσουν.
Η άποψη μου είναι ότι το καλύτερο σε αυτή την περίπτωση είναι να αγνοηθεί παντελώς ο κακοήθης.
Θα εξοργιστεί και θα τα παρατήσει…. [ βιωματική εμπειρία].
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να αναρωτηθείς τι συναισθήματα σου δημιουργήθηκαν και αν αυτά σ’ έκαναν ευτυχισμένη και γιατί?...
quote:
Είναι δυνατό και λογικό να ακούμε απλώς τι λέει κάποιος σε μια συγκεκριμένη στιγμή χωρίς να λαμβάνουμε υπ’ όψιν ποιος είναι και την άποψη μας για αυτόν?
Εάν αυτό που λέει είναι μια απλή περιγραφή ενός γεγονότος που είναι έξω από εμάς ναι ίσως μπορούμε.
Όταν όμως ακούμε μια άποψη η μια κρίση σε κάτι που μας ενδιαφέρει δεν θα πρεπει να σκεφτούμε και την γνώμη που έχουμε για το συγκεκριμένο άτομο πχ την αξιοπιστία του ή την εγκυρότητα των απόψεων του?
Ασφαλώς καλή μου, μόνο που όπως έχω ήδη απαντήσει:
Να ‘σαι καλά
--Confucius
Φίλε μου Πλωτίνε,
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και καλώς ήρθες στην συντροφιά μας!
quote:
Δύκολα όλα αυτά φίλε μου, αλλά αξίζει σίγουρα η προσπάθεια..
Αν κάνουμε κι εδώ τον διαχωρισμό τις ρίζας κι αυτής της λέξεως: αξ-ίζει..
Καλή σου μέρα
--Confucius