ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο 5ος κι η Ελληνική Επανάσταση - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο 5ος κι η Ελληνική Επανάσταση - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

sensum30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
17/09/2007, 14:19:56
Φίλοι μου δείτε αυτό το βίντεο του αίσχους για να αντιληφθήτε τί φίδια τρέφει ο Ελληνικός λαός στον κόρφο του και στο κοινοβούλιό του .

http://www.protothema.gr

30/10/2007, 14:21:54
-Δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλες τις σελιδες παρά μόνο ένα μικρό μέρος, αλλά νομίζω ότι κάπου εδώ είμαστε: Απόσπασμα από το γιατί τα παιδιά μας διδάσκονται πλαστή ιστορία!
Θα επανέλθω μόλις μπορέσω!

KERRYKING
--------------------------------------------------------------------------------

Προσωπικά όσο πιο πολύ το ψάχνω, τόσο πιο πολλά ερωτήματα μου δημιουργούνται...

Δίδάχτηκα με ένα αμφιλεγόμενο διδαχτικό σύστημα και ξεκίνησα από τα 30 μου να αναζητώ της αλήθειες - συμπεριλαμβανομένων και των ιστορικών. Είχα ήδη λύση πολλά από τα προβλήματά μου για να αποκτήσω την "πολυτέλεια" του να αρχίσω να ψάχνομαι. Και μέρος των γνώσεων που κατέχω πλέον είναι μέσα από τον χώρο του esoterica όπου μέσα από τον διάλογο και τις αντιπαραθέσεις (και το πλήθος των χρησιμότατων παραπομπών) άρχισα πλέον να δημιουργώ την άποψη.

Συμπερασμα : δεν με έβλαψε εθνική και χριστιανική διδασκαλία που έλαβα στα μαθητικά μου χρόνια (αν και την δεκαετία του '80 είχανε ξεσαλώσει οι αριστεροί καθηγητές και γινότανε και κάποιο ψιλομπάχαλο )

Η σύγκριση βοηθά την κρίση και βοηθήσανε αρκετοί παράγοντες για να διαμορφωθεί αυτή η κρίση. Τι εμπιστοσύνη μπορούμε όμως να έχουμε στα παιδιά, όταν στεγνά θα απομυθοποιήσεις όλα αυτά τα οποία εμείς τώρα καταλήγουμε να θεωρούμε ως μη γενώμενα ? Αν μη τι άλλο, πιτσιρίκια θεωρούσαμε το Βυζάντιο την καλή αυτοκρατορία, το έθνος μας ενωμένο και αγαπημένο κάτω από την ευλογία του καλού θεούλη στον πόλεμο κατά των απίστων κατακτητών.... Δεν πάθαμε και τίποτα, μεγαλώσαμε και κάποιοι τα έχουνε ήδη ξεχάσει (ρωτάς τα ζώα τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου και σου λένε την αντίσταση κατά των γερμανών), ενώ κάποιοι το ψάχνουν - και είμαστε τυχεροί γιατί μπορούμε πλέον να το ψάξουμε καλά και από όλες τις μεριές...

Οπότε, σε μια νεολαία με είδωλα τον Νίνο τον Νίνη και το κακό το συναπάντημα, με μια νεολαία αδιάφορη για γνώση (αφού το σύστημα φρόντισε να της στερεί τον χρόνο για γνώση), με μια νεολαία φορτωμένη ήδη με το άγχος της οικονομικής στενότητας (η πλειοψηφία), είναι φως-φανάρι πως η μόνη ελπίδα είναι πλέον το ίδιο της το σπίτι. Αναρωτηθήτε πόσα ελληνικά σπίτια έχουνε τους προβληματισμούς που μοιραζόμαστε εμείς εδώ....

Τελικά μήπως από το ολότελα, καλή και η "παρατραβηγμένη" ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά μας ? Αν μη τι άλλο, ίσως να τους μένει πως κάτι καλό υπήρχε τότε, γιατί με το να τα απομυθοποιήσουμε όλα μήπως τελικά τα σπρώξουμε βαθύτερα στον βούρκο ???

--------------------------------------------------------------------------------

EUROPAIOS2:
-Πολύ ωραίο το σχόλιό σου!
-Είναι γεγονός ότι όλοι γράφουμε ότι θα πρέπει να κοιτάμε τα λάθη του παρελθόντος για να τα αποφύγουμε στο μέλον.
-Δυστηχώς όμως με αυτή την κόντρα που έχει ξεσπάσει και που δεν είναι άλλη από το κατα πόσο η εκκλησία είναι εχθρός της Ελλάδας! το μόνο που τελικά αποδυκνύει είναι ότι τα λάθη επναλαμβάνονται.
-Η Αρχαία Ελλάδα αποδεκατισμένη από τους συνεχείς εμφύλιους πολέμους έπεσε εύκολα στα χέρια των Ρωμαίων! Στην επανάσταση του '21 από τη μια πολεμούσαν τους Τούρκους και από την άλλη είχαμε εμφύλιο!
-Σταματήσαμε τους Ιταλούς, δημιουργήσαμε σωρεία προβλημάτων στους Γερμανούς με φρικτές απώλειες, την ώρα που άλλα μεγαλύτερα κράτη παραδινόντουσαν αμαχιτή και μετα..........εμφύλιος!!!!!!!
-Τώρα αντί να κοιτάμε να φτιάξουμε το κράτος μας, κοιτάμε να δημιουργήσουμε στο βωμό τάχα, της αληθινής Ιστορίας νέες κόντρες!
Γι΄αυτό σε κάπιο μύνημα μου, είχα γράψει ότι εδώ καράβια χάντονται βαρκούλες αρμενίζουν!
-Αντί να απομονώσουμε αυτούς που εντέχνως προσπαθούνε να δημιουργήσουνε μία τεχνητή κρίση, μήπως γινόμαστε γρανάζι στη μηχανή τους?
- Για σκεφτείτε πριν 1-2 μήνες, νεολαία του Συνασπισμού εισέβαλε σε εκκλησία εν ώρα λειτουργίας με πανό με σπρέιτ και βρίζοντας. Αυτό έπρεπε να προβληματίσει! Σήμερα αυτό, αύριο κάτι άλλο! Για σκεφτείτε να ξεκινήσουν τίποτα αντπίποινα!
-Δε θέλω να σκέφτομαι ότι αυτό μπορεί να συμβεί στην ενορία μου και να τύχει να είμαι παρόν! όσο χριστιανός και αν είμαι, είμαι άνθρωπος και δυστηχώς για μένα πολύ ευαίσθητος και οξύθυμος σε εθνικά και θρησκευτικά θέματα! Μου αρέσει ο διάλογος αλλά μέχρι εκεί! Αν περαστεί η γραμμή της ελευθερίας μου ''ΠΑΡΤΕ ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΒΑΓΙΑ''
-Πολλές φορές έχουνε κάψει βιβλιοπωλεία όπως π.χ. του Άδωνη Γεωργιάδη επειδή τον θεωρούν Φασίστα! ενώ αυτοί που μπήκαν χτήπησαν υπαλλήλους και κάψαν το βιβλιοπωλείο είναι Δημοκράτες!!!!.
-Αν αγαπάτε την Ελλάδα κυνηγίστε την πόλωση και αυτούς που εντέχνως τη δημιουργούν! Σε καμία περίτπωση μη γινόσαστε γρανάζια των άλλων!
-Αγαπάς την Ελλάδα? Απόδειξη! Μη γίνεσαι φερέφωνο του οιοδήποτε, κυνήγησέτον αλλιώς πάλι τα λάθη του παρελθόντος θα έχουμε! Πάλι διχασμούς μίση και κόντρες!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

samuel1974Μέλος
29/09/2008, 13:25:20
Καθημερινή 27-09-08

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αρμενία

«Αδελφικές πατριαρχικές ευχές από την Κωνσταντινούπολη» έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος «στον φίλο αρμενικό λαό» φθάνοντας στο Ερεβάν της Αρμενίας.

Ο Πατριάρχης σημείωσε τη μεγάλη ικανοποίησή του γιατί βρίσκεται για τρίτη φορά στην «αγαπημένη γη της Αρμενίας».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μεταξύ της Τουρκίας, της χώρας στην οποία ζούμε, και της Αρμενίας, της χώρας που μας φιλοξενεί άρχισε διάλογος», είπε ο Πατριάρχης, και εξήρε την πρωτοβουλία του Αρμένιου Προέδρου, ο οποίος προσκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ, με την αφορμή μιας ποδοσφαιρικής συνάντησης, συμβάλλοντας έτσι στην αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Αρμενία για να συμμετάσχει στις τελετές καθαγιασμού του αγίου μύρου που οργανώνει το Αρμενικό Πατριαρχείο του Ετμιετζίμ.

Ο Καρεκίμ ο Β΄, Πατριάρχης του Ετμιετζίμ, υποδέχθηκε ο ίδιος τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη σκάλα του αεροσκάφους, που τον μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη στο Ερεβάν.

Εκπρόσωποι της αρμενικής πολιτείας και ο πρεσβευτής της Ελλάδας Ιωάννης Κορίνθιος συμμετείχαν στην υποδοχή.

Ο Πατριάρχης θα προεξάρχει μνημοσύνου ακολουθίας, που θα ψαλεί υπέρ των ψυχών των θυμάτων της γενοκτονίας με τη συμμετοχή πιστών και εκπροσώπων της πολιτείας στο κέντρο του Ερεβάν.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/09/2008_249959

Μάλλον δεν ακολουθεί τη γραμμή εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, που σφυρίζει ακόμα αδιάφορα για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Nεότερη ενημέρωση 15.09.2008:
Turkey will never recognize the Armenian Genocide to improve its relations with Yerevan, said an executive of the ruling Justice & Development (AK) Party.
Πηγή: http://www.panarmenian.net/news/eng/?nid=27051

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

29/09/2008, 14:35:53
quote:
samuel1974
. . . . . .

Μάλλον δεν ακολουθεί τη γραμμή εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, που σφυρίζει ακόμα αδιάφορα για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Μα καλά, αφού ο macedon, άλλα μας λέει!!!!!

Βρε είσαι σίγουρος για αυτά που μας λες;;;;;;;;
Για κάτσε καλά τώρα γιατί μας χαλάς το ...... όνειρο!!!

29/09/2008, 17:11:14
quote:
Ψηλός
Μα καλά, αφού ο macedon, άλλα μας λέει!!!!!

Βρε είσαι σίγουρος για αυτά που μας λες;;;;;;;;
Για κάτσε καλά τώρα γιατί μας χαλάς το ...... όνειρο!!!

Συνήθως δεν απαντάω σε ανοησίες, αλλά στην περίπτωσή σου θα κάνω μια εξαίρεση, μια και απευθύνεσαι έμμεσα σε μένα.

1. Ο Πατριάρχης, είναι Τούρκος υπήκοος με τουρκική χριστιανική συνείδηση, και μέσα στα καθήκοντά του είναι και η προώθηση των συμφερόντων της πατρίδας του την οποία υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός και την οποία ορκίστηκε να υπερασπίζει έναντι (και) της Ελλάδας.

2. Ο Πατριάρχης ασκεί επίσης πολιτική προς όφελος του ... μαγαζιού του, διατηρώντας σχέσεις με άλλα γειτονικά ... μαγαζιά που πουλούν παρόμοιο εμπόρευμα.

3. Το ότι θα παρεβρεθεί σε τρισάγιο υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας δε λέει τίποτε με τον ίδιο τρόπο που δε λέει τίποτε ουσιαστικό το συλλείτουργό του με τον πάπα (εκτός αν κι εκεί θεωρήσουμε ότι συμφώνησε με τις απόψεις του πάπα).

4. Το ότι εγώ, ως εκπαιδευτικός, αναγκάζομαι λόγω του Π.Δ. 201/1998 να παρευρίσκομαι στην πρωινή προσευχή του σχολειου, δε σημαίνει ότι αποδέχομαι ή ότι πιστεύω οτιδήποτε σχετίζεται μ'αυτήν.

5. Εξ όσων γνωρίζω, ο Πατριάρχης ουδέποτε ως πρόσωπο ως φορέας αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ποντίων ή των Αρμενίων από τους συμπατριώτες του Τούρκους.

6. Ο πατριάρχης, μέχρι σήμερα (187 χρόνια μετά) δεν έχει άρει τον αφορισμό κατά της ελληνικής επανάστασης.

7. Για ενημέρωσή σου, σου παραθέτω και τον όρκο που έδωσε αυτό το εκλεκτό χριστιανό τέκνο της τουρκικής γης μαζι με άλλους Τούρκους που ομοθυμαδόν υπηρετούσαν την γείτονα:

Ορκίζομαι στην τιμή μου ότι, σε πόλεμο και ειρήνη, στη στεριά και στη θάλασσα και τον ουρανό, παντού και πάντοτε, να υπηρετώ το έθνος μου και τη Δημοκρατία, με πλήρη και αφοσίωση. Θα υπακούω στους νόμους, τους κανονισμούς και τους ανωτέρους μου. Θα σέβομαι την τιμή του στρατού και τη δόξα των τουρκικών χρωμάτων, που τα θεωρώ πιο πολύτιμα κι από τη ζωή μου και όταν χρειαστεί, θα θυσιάσω τη ζωή μου εκούσια για την πατρίδα, τη Δημοκρατία και το καθήκον."

... Να μη σας το βασκάνω...

macedon

samuel1974Μέλος
29/09/2008, 17:35:41
@ macedon

quote:
3.
Macedon
Το ότι θα παρεβρεθεί σε τρισάγιο υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας δε λέει τίποτε με τον ίδιο τρόπο που δε λέει τίποτε ουσιαστικό το συλλείτουργό του με τον πάπα (εκτός αν κι εκεί θεωρήσουμε ότι συμφώνησε με τις απόψεις του πάπα).

quote:

Καθημερινή
Ο Πατριάρχης θα προεξάρχει μνημοσύνου ακολουθίας, που θα ψαλεί υπέρ των ψυχών των θυμάτων της γενοκτονίας με τη συμμετοχή πιστών και εκπροσώπων της πολιτείας στο κέντρο του Ερεβάν.

Παραμερίζωντας για πολύ λίγο τα άλλα, που ανέφερες. Ας σταθούμε πρώτα στο συγκεκριμένο.

Απο πότε το ρήμα "προεξάρχομαι" έγινε συνώνυμο του ρήματος "παρευρίσκομαι";;

Να ήσουνα κανένας αμαθής, θα έλεγα: "Δεν κατάλαβε την έννοια της λέξεως"...

Edited by - samuel1974 on 29/09/2008 17:39:03

29/09/2008, 19:38:45
quote:
samuel1974
Απο πότε το ρήμα "προεξάρχομαι" έγινε συνώνυμο του ρήματος "παρευρίσκομαι";;

Το ρήμα "προεξάρχω" (και όχι "προεξάρχομαι") σημαίνει "χοροστατώ", δηλαδή "συμμετέχω σε μία εκκλησιαστική τελετή ως επικεφαλής".

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς θέλεις να αποδείξεις, αλλά η χοροστασία του πατριάρχη δεν έχει να κάνει με την ανύπαρκτη καταδίκη εκ μέρους του οποιασδήποτε γενοκτονίας, αλλά με το εκκλησιαστικό τυπικό με το οποίο το οψιγενές πατριαρχείο της Αρμενίας αναγνωρίζει ως ανώτερο (ουσιαστικά αρχαιότερο) το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, οπότε ο πατριάρχης του δεύτερου χοροστατεί στη συγκεκριμένη εκκλησιαστική τελετή.

Θέμα δηλαδή τυπικού της εκκλησίας είναι η χοροστασία και όχι κάτι ιδιαίτερο.

macedon

29/09/2008, 21:01:36
Αν είναι να ξαναρχίσουμε έναν ακόμη γύρο για τον "πατριωτισμό" των πατριαρχών, καλλίτερα οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν μια βόλτα προς τα πίσω στο θέμα...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

samuel1974Μέλος
29/09/2008, 22:33:31
@ macedon

quote:
Το ρήμα "προεξάρχω" (και όχι "προεξάρχομαι") σημαίνει "χοροστατώ", δηλαδή "συμμετέχω σε μία εκκλησιαστική τελετή ως επικεφαλής".

Ευχαριστώ πολύ για την διόρθωση, αλλά και για την διευκρίνιση της έννοιας, στην οποία θέλω λίγο να σταθώ. Άλλο παρευρίσκομαι και άλλο χοροστατώ. Σε αυτό τουλάχιστον είμαστε σύμφωνοι.

quote:
Δεν γνωρίζω τι ακριβώς θέλεις να αποδείξεις, αλλά η χοροστασία του πατριάρχη δεν έχει να κάνει με την ανύπαρκτη καταδίκη εκ μέρους του οποιασδήποτε γενοκτονίας, αλλά με το εκκλησιαστικό τυπικό με το οποίο το οψιγενές πατριαρχείο της Αρμενίας αναγνωρίζει ως ανώτερο (ουσιαστικά αρχαιότερο) το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, οπότε ο πατριάρχης του δεύτερου χοροστατεί στη συγκεκριμένη εκκλησιαστική τελετή.
Θέμα δηλαδή τυπικού της εκκλησίας είναι η χοροστασία και όχι κάτι ιδιαίτερο.

Δεν ξέρω ποιές απόπειρες βλέπεις εναντίον του θέματος σου, αλλά εγώ αυτό που ήθελα να πω, το είπα δύο ποστ πιο πάνω:

quote:

Και αυτό ισχύει, γιατί όποιος μιλάει δημόσια για την Αρμενική γενοκτονία, σύμφωνα με το άρθρο 301 "προσβολή του τουρκικού έθνους", παθαίνει ότι έπαθε και ο δημοσιογράφος Hrant Dink,

ο οποίος

"...Βρέθηκε συχνά αντιμέτωπος με την τουρκική δικαιοσύνη για προσβολή της τουρκικής ταυτότητας, εξαιτίας των θέσεων του για την γενοκτονία των Αρμενίων. Αν και δεχόταν απειλές για τη ζωή του, από Τούρκους εθνικιστές, επέλεξε να παραμείνει στην Τουρκία. Δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Ιανουαρίου 2007..."

Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/Χραντ_Ντινκ

...Απο ποιόν άραγε δολοφονήθηκε; Μήπως απο παρακρατικούς;; Όχι, τέτοια δεν υπάρχουνε στη γείτονα χώρα....

Εσένα σε ρωτάω τώρα, που έσπευσες να πεις, ότι το παρόν δεν αποδεικνύει τίποτα. Ο Βαρθολομαίος ήτανε υποχρεωμένος να πάει στο Ερεβάν;; Γιατί λες ότι πήγε εκεί γιατι του είπε η τουρκική του συνέιδηση να πάει.

quote:
Macedon
1. Ο Πατριάρχης, είναι Τούρκος υπήκοος με τουρκική χριστιανική συνείδηση, και μέσα στα καθήκοντά του είναι και η προώθηση των συμφερόντων της πατρίδας του την οποία υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός και την οποία ορκίστηκε να υπερασπίζει έναντι (και) της Ελλάδας.

Δηλαδή η προώθηση των συμφερόντων της Τουρκίας, κατ εσέ, ωθήσανε τον Πατριάρχη να χοροστατήσει σε τρισάγιο για τα θύματα της Αρμενικής γενοκτονίας;;;

Για εξήγησε το λίγο σε παρακαλώ, πως το εννοείς αυτό.

30/09/2008, 01:01:18
quote:
samuel1974
Δεν ξέρω ποιές απόπειρες βλέπεις εναντίον του θέματος σου

Δεν είδα καμία απόπειρα και δεν διατύπωσα καμία σκέψη για καμία απόπειρα. Φαντασιώνεσαι.

Ενα ανόητο σχόλιο είδα από τον Ψηλό και απάντησα πάνω σε κείνο επειδή απευθυνόταν σε μένα. Το δικό σου αρχικό μήνυμα ούτε το έδωσα σημασία.

quote:
samuel1974
Εσένα σε ρωτάω τώρα, που έσπευσες να πεις, ότι το παρόν δεν αποδεικνύει τίποτα.

Προφανώς και δεν αποδεικνύει τίποτε, εκτός από το γεγονός ότι ο πατριάρχης των Ρωμαίων στην Κωνσταντινούπολη έχει καλές σχέσεις με την Αρμενική εκκλησία.

Κατ'εσέ τι αποδεικνύει δηλαδή;

quote:
samuel1974
Ο Βαρθολομαίος ήτανε υποχρεωμένος να πάει στο Ερεβάν;

Οχι. Του ήρθε και πήγε. Οπως πήγε και στη Ρώμη. Οπως πήγε και στις Η.Π.Α. Αυτή είναι η δουλειά του. Να κάνει ταξίδια και να ευλογεί τον υποψήφιο της Ελλάδας για τη Eurovision (Καλομοίρα, Σαρμπέλ, Ρουβά... ξέρεις).

quote:
samuel1974
Γιατί λες ότι πήγε εκεί γιατι του είπε η τουρκική του συνέιδηση να πάει.

Επίσης δεν είπα ότι "πάει εκεί γιατί του το είπε η τουρκική του συνείδηση να πάει". Φαντασιώνεσαι πάλι.

Είπα ότι:
"Ο Πατριάρχης, είναι Τούρκος υπήκοος με τουρκική χριστιανική συνείδηση, και μέσα στα καθήκοντά του είναι και η προώθηση των συμφερόντων της πατρίδας του"

Δεν σύνδεσα πουθενά την προώθηση των συμφερόντων της πατρίδας του με το συγκεκριμένο ταξίδι που το θεωρώ απλά εθιμοτυπικό και άνευ ουσίας, απ'αυτά που οι πολιτικοί και οι θρησκευτικοί αρχηγοί κάνουν πολλάκις.

Ο λόγος της επίσκεψης είναι η πολιτική που κάνει με την εκκλησία της Αρμενίας και οι εθιμοτυπικές επισκέψεις που επιβάλλονται, με τον ίδιο τρόπο που κάνει πολιτικη με και επισκέψεις προς το Βατικανό και άλλες εκκλησίες του κόσμου.

Αλλωστε στο αρχικό σου μήνυμα λες:

"και εξήρε την πρωτοβουλία του Αρμένιου Προέδρου, ο οποίος προσκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ"

Λες ο Γκιουλ, αν πάει, θα πάει γιατί δεν είναι Τούρκος;

quote:
samuel1974
Δηλαδή η προώθηση των συμφερόντων της Τουρκίας, κατ εσέ, ωθήσανε τον Πατριάρχη να χοροστατήσει σε τρισάγιο για τα θύματα της Αρμενικής γενοκτονίας;;;

Για εξήγησε το λίγο σε παρακαλώ, πως το εννοείς αυτό.

Στο απάντησα προηγουμένως. Μια απλή εθιμοτυπική επίσκεψη είναι σε μια άλλη ορθόδοξη εκκλησία. Και σίγουρα δεν πάει εκεί γιατί έχει οποιαδήποτε πρόθεση να προωθήσει θέσεις που είναι αντίθετες με την Τουρκία, στην οποία άλλωστε ορκίστηκε πίστη. Και το ότι χοροστατεί στη λειτουργία είναι γιατί έτσι επιβάλλουν οι κανόνες της εκκλησίας. Ενώ στη Ρώμη π.χ. δεν μπορούσε να χοροστατήσει.

Ακομη δεν μπορω να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις να πεις με την παράθεση της είδησης της επίσκεψης του Τούρκου πατριάρχη στην Αρμενία.

macedon