ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
anchorΜέλος
23/10/2005, 11:14:00
quote:

Δεν έχω τίποτεμε τους Εβραίους. Ούτε τους μισώ ούτε τους συμπαθώ.
Όταν λέω ότι οι Εβραίοι έσφαξαν λαούς για να καταχτήσουν την Γη της Χαναάν, απλώς αναφέρομαι στην ιστορική αλήθεια.
....
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΟΓΜΑ.

Η ιστορική αλήθεια είναι ότι σφαγές έκαναν όλοι οι λαοί. Το ότι με επιμονή ξεχωρίζεις τους Εβραίους δείχνει εμπάθεια. Οι Έλληνες και βιβλία έβγαλαν και "παράνομα" παιδιά θεών περνιούνταν οι "πρώτοι" τους. Δεν είναι θέμα να κατηγορήσουμε κανέναν. Έτσι ήταν η ζωή τότε. Σήμερα όμως;
anchorΜέλος
23/10/2005, 11:25:01
quote:

...
Μου αρεσει ο τροπος που αντιμετωπιζεις το θεμα Αnchor αλλα προσπαθω να καταλαβω κατι.Τονισες τουλαχιστον 2 φορες οτι οποιος βιωνει μια εμπειρια(θεϊκη) πιστευει σε αυτο που βιωνει.Δηλαδη η εμπειρια του/της αυτη εχει και Χριστιανικη(δογματικη) ταμπελα(βιωσα οτι η Εκκλησια ειναι σωστη,βιωσα οτι η εξομολογηση ειναι απαραιτητη,βιωσα οτι υπαρχει μεταθανατια ζωη κτλ.);
Επισης το παραπανω με κανει να πιστευω οτι οσοι Ελληνες Χριστιανοι δεν εχουν βιωσει τετοια εμπειρια πραγματι πιστευουν σε εναν Ξενο(Εβραιο) θεο γιατι στηριζονται σε Εβραικες αντιστοιχες εμπειριες.

Σωστή η σκέψη. Όχι. Εγώ δε μίλησα για ταμπέλες. Οι εμπειρίες είναι πανανθρώπινες και η πηγή των εμπειριών δεν μπορεί να είναι κανείς "Εβραίος". Σίγουρα, ο τόπος, ο χρόνος κι συνθήκες αλλάζουν μερικά στοιχεία των εμπειριών. Σίγουρα όσοι Έλληνες Χριστιανοί δεν βιώνουν την πίστη τους στην ουσία δεν ξέρουν που πιστεύουν και γιατί. Αυτή η πίστη που έρχεται από πολιτιστική αδράνεια "έτσι τα βρήκαμε, έτσι θα τ' αφήσουμε" είναι πεθαμένη πίστη.
Όπου και όποτε βιώνεται όμως είναι θετική.
Από την άλλοι, οι άνθρωποι αν νιώθουν την ανάγκη "να ακούσουν" κάτι (π.χ. το Θεό να καταδικάζει τους εχθρούς τους) το ακούν (και το διαβάζουν) άσχετα με το τι μπορεί να "λέει" ο Θεός.
23/10/2005, 13:51:14
quote:
Είναι ο περιούσιος λαός του Θεού που έσφαζε υπό την καθοδήγησή του.

Όπως φαίνεται βασίλη, εσένα σου έχουν μείνει μνήμες από τα όμοργα εκείνα χρόνια:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c7/1936NurembergRally.jpg

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

ΣτραβωνΜέλος
23/10/2005, 15:48:11
Anchor ειμαι σε συγχυση.Εισαι Χριστιανος απ'οτι καταλαβα.Και στηριζεις την Χριστιανικη Εκκλησια.

Η απορια μου(αυτο απευθυνεται σε ολους) ειναι γιατι καποιος χρειαζεται την Εκκλησια και τις αυθαιρετες προσεγγισεις τις(του θειου) για να βιωνει την παρουσια του;Ακομα περισσοτερο γιατι τον Χριστιανισμο(ξενος προς τους εδοξους προγονους μας) και γιατι αυτος να θεωρειται στοιχειο Ελληνικο(και αναποσπαστο για πολλους).Μηπως σε αντιθεση με οτι ειπες επειδη ετσι τα βρηκαμε(οπως βρηκαμε κατεστραμενο τον Ελληνισμο);

Εμενα προσωπικα η λογικη μου λεει οτι υπαρχει "ΚΑΤΙ"(η δημιουργος αιτια) αλλα δεν ασχολειται μαζι μας και ουτε ζητησε ποτε να ασχοληθουμε μ'αυτο.Λοιπον ο Χριστινισμος βρισκεται ακριβως στον αντιποδα.

23/10/2005, 16:12:29
quote:
Εμενα προσωπικα η λογικη μου λεει οτι υπαρχει "ΚΑΤΙ"(η δημιουργος αιτια) αλλα δεν ασχολειται μαζι μας και ουτε ζητησε ποτε να ασχοληθουμε μ'αυτο.

Δηλαδή αυτό το κάτι έφτιαξε ένα σύμπαν απέραντο και ανεξερεύνητο, με απεριόριστες δυνατότητες ύπαρξης ζωής, χωρίς να ενδιαφέρεται για αυτό;

Δεν διακρίνεις έναν σκοπό πίσω από όλα αυτά;

Στο άλλο που ρωτάς δεν ξέρω να απαντήσω. Απλώς ξέρω ότι η Ορθοδοξία είναι ο δρόμος, τώρα αν υπάρχουν και άλλοι δρόμοι δεν το γνωρίζω.

----------------------

ΣτραβωνΜέλος
23/10/2005, 16:26:03
Να σου απαντησω απλοϊκα.Ο "Δημιουργος" εφτιαξε τα παντα αλλα δεν ειναι απαραιτητο να τα δημιουργησε αμεσα.Αν εγω φτιαξω μια λημνη και σε αυτην αναπτυχθει ενα οικοσυστημα δεν εφτιαξα εγω το οικοσυστημα αλλα μονο την λημνη.
Καταλαβαινεις πως θα ηταν το αντιστοιχο παραδειγμα με την ανθρωποτητα;
23/10/2005, 20:02:54
Τότε είμαστε παραπροιόντα της φύσης.
Όσο λογικό κι αν μπορεί να ακούγεται κάτι τέτοιο, εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να το δεχθώ, καθώς αφαιρεί οποιαδήποτε σημαντικότητα από την ζωή μου. Μου αφαιρεί τον στόχο.

Τέλος πάντων, οι "συμπτώσεις" ως προς την δημιουργία μας είναι εξαιρετικά μεγάλες, ώστε να μπορούν να αποδωθούν αποκλειστικά και μόνο στην τύχη.
Αν όντως αυτό το οποίο λες είναι σωστό, γιατί ο άνθρωπος να διαφέρει τόσο πολύ από τα υπόλοιπα μέλη του ζωικού βασιλείου; Λέω, γιατί η δικαιολογία του "είμαστε ένα ακόμη έξυπνο ζώο" δεν μου αρέσει καθόλου...

----------------------

VasiliscmΜέλος
23/10/2005, 20:17:33
Anchor,

λες:

quote:
Η ιστορική αλήθεια είναι ότι σφαγές έκαναν όλοι οι λαοί. Το ότι με επιμονή ξεχωρίζεις τους Εβραίους δείχνει εμπάθεια. Οι Έλληνες και βιβλία έβγαλαν και "παράνομα" παιδιά θεών περνιούνταν οι "πρώτοι" τους. Δεν είναι θέμα να κατηγορήσουμε κανέναν. Έτσι ήταν η ζωή τότε. Σήμερα όμως;

σίγουρα δεν κατάλαβες ή δεν διάβασες ότι λέω:

"Δεν έχω τίποτεμε τους Εβραίους. Ούτε τους μισώ ούτε τους συμπαθώ.
Όταν λέω ότι οι Εβραίοι έσφαξαν λαούς για να καταχτήσουν την Γη της Χαναάν, απλώς αναφέρομαι στην ιστορική αλήθεια.
Παραθέτω αποσπάσματα από την Βίβλο για τεκμηρίωση.

Μέχρι εδώ καλά!
Όμως οι Χριστιανοί που έχουν τον ίδιο Θεό με τους Εβραίους, δέχονται την ιστορία (ή μυθολογία) των Εβραίων, δηλαδή την Βίβλο, ως την μοναδική αλήθεια.
ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, κατασκεύασαν ένα δόγμα με έναν θεό που θεμελιώνεται στην Βίβλο.

Άρα οι Εβραίοι δεν είναι "ο οποιοσδήποτε λαός" που έκανε σφαγές.
Είναι ο περιούσιος λαός του Θεού που έσφαζε υπό την καθοδήγησή του."

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Εξ 'αυτού δεν μπορει να κατηγορηθεί η 12θεη θρησκεία τους σήμερα.

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΜΩΣ, ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ. Ο ΙΔΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΕΟΣ ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

παραθέτω μερικά αποσπάσματα της βίβλου για τις σφαγές των Εβραίων ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ :

Δευτερονόμιον 7 2 και όταν Κύριος ο Θεός σου παραδώση αυτούς έμπροσθέν σου, θέλεις πατάξει αυτούς· κατά κράτος θέλεις εξολοθρεύσει αυτούς· δεν θέλεις κάμει συνθήκην μετ' αυτών ουδέ θέλεις δείξει έλεος προς αυτούς·
Δευτερονόμιον 9 3 Γνώρισον λοιπόν σήμερον, ότι Κύριος ο Θεός σου είναι ο προπορευόμενος έμπροσθέν σου· είναι πυρ καταναλίσκον· αυτός θέλει εξολοθρεύσει αυτούς και αυτός θέλει καταστρέψει αυτούς απ' έμπροσθέν σου· και θέλεις εκδιώξει αυτούς και ταχέως εξολοθρεύσει αυτούς, καθώς σοι είπεν ο Κύριος.
Δευτερονόμιον 20 17 αλλά θέλεις εξολοθρεύσει αυτούς κατά κράτος, τους Χετταίους και τους Αμορραίους τους Χαναναίους και τους Φερεζαίους τους Ευαίους και τους Ιεβουσαίους, καθώς προσέταξεν εις σε Κύριος ο Θεός σου·
ΙησούςΝαυή 3 10 Και είπεν ο Ιησούς, Εκ τούτου θέλετε γνωρίσει, ότι ο Θεός ο ζων είναι εν τω μέσω υμών, και ότι κατά κράτος θέλει εξολοθρεύσει απ' έμπροσθέν σας τους Χαναναίους και τους Χετταίους και τους Ευαίους και τους Φερεζαίους και τους Γεργεσαίους και τους Αμορραίους και τους Ιεβουσαίους·
ΙησούςΝαυή 13 6 πάντες οι κάτοικοι της ορεινής, από του Λιβάνου έως Μισρεφώθ-μαΐμ, πάντες οι Σιδώνιοι· τούτους εγώ θέλω εξολοθρεύσει απ' έμπροσθεν των υιών Ισραήλ· συ δε διαμοίρασον αυτήν διά κλήρων εις τους Ισραηλίτας, καθώς προσέταξα εις σέ·

Τα ανωτέρω αποσπάσματα έγιναν με search: "εξολοθρεύσει"στο http://www.newlife4you.gr

Φιλικά Βασίλης

23/10/2005, 20:23:20
WWalker:
«Τότε είμαστε παραπροιόντα της φύσης.»

Όχι. Απλά, είμαστε και εμείς μέρος της Φύσης, ένα εξόχως ανεπτυγμένο όν.

Αυτό, δεν είναι «παραπροϊόν», αλλά τέλειο προϊόν.

WWalker:
«Όσο λογικό κι αν μπορεί να ακούγεται κάτι τέτοιο, εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να το δεχθώ, καθώς αφαιρεί οποιαδήποτε σημαντικότητα από την ζωή μου.»

Λογικό και ανθρώπινο.

Ωστόσο, εάν τα δούμε τα πράγματα δίχως επιρροές, τότε ηρεμούμε και γινόμαστε πιο λογικοί και υπεύθυνοι.

WWalker:
«Τέλος πάντων, οι "συμπτώσεις" ως προς την δημιουργία μας είναι εξαιρετικά μεγάλες, ώστε να μπορούν να αποδωθούν αποκλειστικά και μόνο στην τύχη.»

Μεγάλες μικρές, αυτές έχουμε.

Ας ζήσουμε με ότι έχουμε στα χέρια μας, και όποτε και εάν δούμε κάτι άλλο, τότε….το συζητάμε!

23/10/2005, 20:46:48
quote:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Εξ 'αυτού δεν μπορει να κατηγορηθεί η 12θεη θρησκεία τους σήμερα.

Βασικά, δημιουργήσαμε ένα τέτοιο δόγμα.
Δεν είναι θρησκευτικό δόγμα όμως. Είναι πολιτισμικό δόγμα.

-------

quote:
WWalker:
«Τότε είμαστε παραπροιόντα της φύσης.»

Όχι. Απλά, είμαστε και εμείς μέρος της Φύσης, ένα εξόχως ανεπτυγμένο όν.

Αυτό, δεν είναι «παραπροϊόν», αλλά τέλειο προϊόν.

Αν διάβασες τι γράφει ο Στράβων, θα πρόσεχες ότι εννοεί πως αυτό το ΚΑΤΙ που δημιούργησε το σύμπαν δεν το σχεδίασε ώστε εμείς να προκύψουμε από αυτό, αλλά προκύψαμε στην διαδρομή.

quote:
Λογικό και ανθρώπινο.

Από που και ως που ανθρώπινο;

quote:
Μεγάλες μικρές, αυτές έχουμε.

Δηλαδή είναι συμπτώσεις σε τελική ανάλυση, χωρίς να μεσολαβήσει η ανάλυση. Μάααλιστα....

----------------------