- ο κόσμος δημιουργήθηκε από ένα ιπτάμενο τέρας φτιαγμένο από μακαρόνια! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
quote:
macedon:
Η αλήθεια είναι πως, όχι, δεν έχω τελειώσει ΤΕΙ λογιστικής, όπως ο ομογάλακτός σου και ναι, είναι κι αυτός στην εκπαίδευση, όπως στην εκπαίδευση ανήκουν και οι καθαρίστριες των σχολείων και οι κυλικειάρχες των σχολικών χώρων...
Oι καθαρίστριες στην εκπαίδευση έχουν περισσότερη αξιοπρέπεια από εσένα που εμφανίστηκες με το σώβρακο στις δύο νεαρές κοπέλες......ποιος ξέρει τι θα σου πέρασε από το μυαλό σου.......
Δεν έχεις τελειώσει ΤΕΙ Λογιστικής .......αλλά αυτό δε σε εμπόδισε να βοηθήσεις τον πατέρα σου όπως μας έγραψες να κλείσει Ισολογισμό σε βιβλία Β' κατηγορίας......τύφλα να’ χει ο Σταματόπουλος......ποια Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και κουραφέξαλα.......εδώ έχουμε καινούρια τα ΜACEDONIA!!!!

quote:
macedon:
Η αλήθεια πάντως είναι πως, αν μη τι άλλο, τα posts σου είναι και διασκεδαστικά και διατηρούν σταθερά το υψηλό επίπεδο λόγου που μας έχει συνηθίσει η συγκεκριμένη ... ομάδα.
Ενώ εσύ προχωράς και ποιο πέρα παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία και σκανάρωντας για απόδειξη απλά σελίδα που τυχαίνει να έχει την ίδια αρίθμηση με τη γνήσια που προσπάθησες να την παρουσιάσεις ως πλαστή!!! αρκεί να κοιτάξει κανείς παρακάτω για να σε θαυμάσει.....21/03/2008, 18:43:31 [url "εδώ!"]http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=8429&whichpage=17&ARCHIVE=[/url]
quote:
macedon:
Τώρα μη με ρωτήσεις γιατί δεν κάνω διάλογο μαζί σου... Είναι γιατί τέτοια βαθιά νοήματα μόνον ένας "πανεπιστημιακός" του επιπέδου του ευρωπαίου μπορεί να πιάσει. Αλλά αυτό είναι "έκατον εκάτερον" που θα έλεγε και ο συγκεκριμένος "πανεπιστημιακός".
Μπροστά σου φυσικά και είμαι μορφωμένος ενώ εσύ ψάχνεις την τελική σου μορφή ανάμεσα σε ψέματα, συκοφαντίες, και απειλές για μηνήσεις ......λες και έχεις απέναντί σου τα παιδάκια του Δημοτικού.......που αμφιβάλω εάν πατάς καθόλου........δεδομένου ότι οι ώρες που γράφεις είναι ώρες σχολείου (Ν.Υόρκης) και η δική σου η δουλειά είναι υποτίθεται η παράδοση στους μαθητές..........αλλά και την απόσπαση που λες ότι είχες στην Πρεσβεία που για να συμβεί αυτό θα πρέπει ή να μην έχει θέση στο σχολείο οπότε και σε πήγες εκεί λόγω συνυπηρέτηση της συζύγου σου ή ότι έχεις άκρες και απόσπαση της απόσπασης ώ απόσπαση...........
Εγώ είμαι Δημόσιος Υπάλληλος και μπορώ και κουμαντάρω την κατάσταση στο γράψιμο εσύ τι κάνεις? λες στα παιδιά ησυχία αλλιώς θα σας κάνω μήνυση και γράφεις στο forum?
quote:
macedon:
Δε νομίζω. Εσύ είσαι χριστιανός, κατά δήλωσή σου, εγώ είμαι Ελληνας. Η ορθοδοξία δεν δέχεται πατρίδα για τους χριστιανούς, όπως δήλωνε ευθαρσώς ο Κοσμάς ο Αιτωλός ("ημείς Χριστιανοί μου δεν έχομεν εδώ πατρίδα") και όπως αναφέρουν οι πατέρες (π.χ.επιστολή προς Διόγνητον που λέει για τους χριστιανούς "πάσα ξένη πατρίς εστιν αυτών, και πάσα πατρίς ξένη...").Και όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τουρκοϋπάλληλος Κοσμάς, "Εσείς δεν είστε Ελληνες, είστε ορθόδοξοι χριστιανοί".
Είσαι ένας "Έλληνας" που θεωρεί τη Μακεδονική Δυναστεία μή Ελληνική.....δίνοντας τροφή στους Σκοπιανούς και στους λοιπούς.
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός απέδειξε με το θάνατό του, τα σχολεία και τον πύρινο λόγο του πως πρέπει να είναι ένας αληθινός Έλληνας Χριστιανός κράτησε ψηλά το φρόνιμα των Ελλήνων και με τις προφητείες του περί καταστροφής των Τούρκων και της ανερχόμενης λευτεριάς έδινε ένα ράπισμα τόσο στην Οθωμανική αυτοκρατορία όσο και στη σημερινή λασπολογία των Χριστιανομάχων.
quote:
macedon:
Αλλά και οι σύγχρονοι χριστιανοί δέχονται την άποψη αυτή, όπως για παράδειγμα ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος που λέει στο βιβλίο του πως "ο εθνικισμός είναι ειδωλολατρικός" και "μόνον μέσα από την εκκλησία γίνεται η υπέρβαση του εθνικισμού προς μία παγκόσμια πατρίδα".
Και πολύ σωστά τα λέει....εκτός εάν θέλεις εσύ να πολεμήσουμε για να πάρουμε πίσω την Σμύρνη ή τη Πόλη.
Όταν δεν υπάρχει εθνικισμός υπάρχει μόνο πατριωτισμός, ελλείψει του εθνικισμού δεν υπάρχουν πόλεμοι και η ειρήνη στη γη δεν είναι παρά μια παγκόσμια πατρίδα.........αλλά ψιλά γράμματα μπρος στην συκοφαντία!!!!!
quote:
macedon:
Οπότε το να είσαι Ελληνας, μάλλον συγκρούεται με τις δογματικές αρχές της θρησκείας σου. Κι όπως είπε κι ο Γιεσουά μπεν Γιοζέφ "Δεν μπορείς να προσκυνάς δύο κυρίους ταυτόχρονα...".
Πρέπει να ξανακαθίσεις στα θρανία.........όχι ως δάσκαλός αλλά ως μαθητής......

quote:
πτολεμαιος:
για τον φίλο europaios 2
αντιγράφο απο την βίβλο , γένεσις , κεφάλαιο ς
...< και ότε ήρχισαν οι άνθρωποι να πληθύνωνται επί του προσώπου της γης , και θυγατέρες εγενήθησαν εις αυτούς. ιδόντες οι υιοί του Θεού τας θυγατέρας των ανθρώπων, οτι ησαν ωραίαι , έλαβον εις εαυτους γυναίκας εκ πασών όσας εκλεξαν.....>
Eσύ γιατί το έγραψες? έχεις άποψη? ή απλά εκεί γύρισε η μπίλια όπως με τον γιαπετ?
quote:
πτολεμαιος:
ουτε σε παιδιά καθυστερημένα δεν πέρνανε τετοιες παραβολες ge0rgia gh
Τέλεια η παραβολή σου αγαπητή ge0rgia_gh, γαιτί φίλε πτολεμαίε σε χάλασε?
quote:
D.P.J. 10:
Επέτρεψέ μου όμως να πω ότι ο παραλληλισμός που έκανες μπάζει : Παρομοιάζεις τον κουρέα ο οποίος ΔΕΝ ξέρει τι γίνεται έξω από το μαγαζί του με τον πάνσοφο , πανγνώστη , πανάγαθο κ.λ.π. θεό , ο οποίος βλέπει την αμέτρητη δυστυχία και ....σφυρίζει αδιάφορα. Ξέρω ξέρω.....έχει το σχέδιό του που δημιουργεί π.χ. ένα ανάπηρο παιδί να βασανίζεται σ' όλη του τη ζωή , και να αργοπεθαίνουν οι γονείς του ....προφανώς για να φοβίσει - παραδειγματίσει τους άλλους...Πολύ αρρωστημένο .
Σύμφωνα με την θέση της θρησκείας ήρθαμε σ΄ αυτόν τον πλανήτη.....για να δώσουμε εξετάσεις ! Τις οποίες και περνάμε άν ανάβουμε τόσα κεριά τον χρόνο , κάνουμε τον σταυρό μας πάντα έξω από εκκλησίες (και τόσες φορές εντός αυτών) , να δοξάζουμε με την κάθε ευκαιρία τον πανάγαθο (σε εμάς έδωσε , για τους άλλους ποσώς μας ενδιαφέρει) , να προσκυνάμε και να φοβόμαστε την οργή του σε όλη μας τη ζωή . ΄
Για να δούμε τι μπάζει......
Ο κουρέας δεν αναγκάζει κάποιον να κουρευτεί ούτε ο Θεός.....εκπληκτική ομοιότητα.
Ο Θεός γνωρίζει τα γεγονότα και δεν παρεμβαίνει τα αφήνει απλά όπως πρέπει να εξελιχθούν. Ο κουρέας δε γνωρίζει τα γεγονότα δεν παρεμβαίνει και αυτά εξελίσσονται απλά όπως πρέπει να εξελιχθούν. Εκπληκτική ομοιότητα γιατί τα πάντα κρίνονται από τα αποτελέσματα.
Ο Θεός δεν είναι χαιρέκακος για να δημιουργεί ανάπηρα παιδάκια. Η φύση και οι κανόνες που τη διέπουν είναι η υπεύθυνη για αυτό τα παιδάκια αυτά είναι μέρος της φύσης και μέρος του κανόνα.
Γιατί υπάρχουν αυτοί οι κανόνες? γιατί έτσι πρέπει. Η ισορροπία και η λειτουργία της φύσης το επιβάλλουν εξάλλου ο άνθρωπος είναι περαστικός από εδώ και αυτή η στεναχώρια είναι μια πρόσκαιρη κατάσταση και όχι η οριστική. Στην οριστική εσύ μπορείς να βρεθείς να είσαι αιώνια σε "ένα αναπηρικό καροτσάκι"(εύχομαι να μη χρειαστώ να εξηγήσω τα αυτονόητα), και το ανάπηρο παιδί να πετάει αιώνια στα σύννεφα.........σε ποιανού τη θέση θα ήθελες να ήσουν?
Σύμφωνα με τη Χριστιανική θρησκεία, ήρθαμε σ΄ αυτόν τον πλανήτη.....για να δώσουμε εξετάσεις ! Τις οποίες και περνάμε "όχι" εάν ανάβουμε τόσα κεριά τον χρόνο , κάνουμε τον σταυρό μας πάντα έξω από εκκλησίες (και τόσες φορές εντός αυτών) , να δοξάζουμε με την κάθε ευκαιρία τον πανάγαθο (σε εμάς έδωσε , για τους άλλους ποσώς μας ενδιαφέρει) , να προσκυνάμε και να φοβόμαστε την οργή του σε όλη μας τη ζωή .............όπως γράφεις........
Αλλά εφόσον τηρούμε τις δέκα εντολές, το Λόγο του Θεούς όπως αυτός εκφράστηκε με τον Ιησού! Απλά θα πρέπει να διαβάσεις την Καινή Διαθήκη για τα περισσότερα.......
quote:
D.P.J. 10:
Ε όχι....δεν μπορώ με τίποτα να δεχθώ ότι σκοπός της ύπαρξής μου είναι να κανακεύω και να υμνώ αόρατα , υπερφυσικά και αναπόδεικτα όντα .
Κατ' εμέ δεν υπάρχει κάν κάποιος προκαθορισμένος σκοπός της ύπαρξής μας
Ποσός μας απασχολεί το τι δέχεσαι και το τι υπάρχει για σένα, αυτό είναι και δεκτό και σεβαστό.........αυτό που μας απασχολεί είναι ότι όχι μόνο δεν έχεις ιδέα από τον Χριστιανισμό αλλά κάθεσαι και γράφεις ότι σου κατέβει.........γιατί?

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Edited by - europaios2 on 08/08/2008 14:39:53
quote:
Για να δούμε τι μπάζει......
Ο κουρέας δεν αναγκάζει κάποιον να κουρευτεί ούτε ο Θεός.....εκπληκτική ομοιότητα.
κάποιος που δεν κουρεύεται δεν πάει να πει ότι έχει βρώμικο μαλλί όπως ατυχέστατα λέει το παράδειγμα
quote:
Ο Θεός γνωρίζει τα γεγονότα και δεν παρεμβαίνει τα αφήνει απλά όπως πρέπει να εξελιχθούν. Ο κουρέας δε γνωρίζει τα γεγονότα δεν παρεμβαίνει και αυτά εξελίσσονται απλά όπως πρέπει να εξελιχθούν. Εκπληκτική ομοιότητα γιατί τα πάντα κρίνονται από τα αποτελέσματα.
δυο λαλούν και τρεις χορεύουν
ο ένας γνωρίζει ότι κάποιος θα βιάσει ένα παιδάκι έχει την δύναμη να το αποτρέψει αυτό το γεγονός και δεν κάνει τίποτε
ενώ ο άλλος δεν γνωρίζει
άλλα όπως πολύ σωστά λες τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα
αλήθεια αν εγώ γνωρίζω ότι κάποιος θα βιάσει ένα παιδί έχω την δύναμη να τον σταματήσω αλλά δεν το κάνω γιατί θέλω να κρίνω εκ του αποτελέσματος τι θα με θεωρήσει η δικαιοσύνη;;;;
Η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της ενώ εσύ είσαι εν ζωή, ο Θεός όμως θα κρινει όταν θα φτάσεις κοντά του. Μην παρομιάζεις το Θεό με τη Διακιοσύνη διότι είναι δύο εντελώς ανόμοια "πρόσωπα".
Η Δικαιοσύνη θα σε κρίνει μόνο για το συγκεκτιμένο λάθος σου, ο Θεός όμως σε κρίνει για όλο το πακέτο, αυτό το πακέτο που περιέχει όλα όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα.
Ο Θεός, όπως ανέφερα και στην πρώτη μου απάντηση, όλα τα στέλνει για κάποιο λόγο, για να μας δοκιμάσει. Όλοι μασ έχουμε γραμμένο ένα τέλος και αυτό το τέλος κρίνετε με το τι άνθρωποσ είμασταν μέχρι την τελευτεα στιγμή.
Και αν αξίζουμε ενα δίκαιο τέλος θα το στείλει σε εμας. Τώρα θα πεις γιατί μωράκια μώλις γεννιούνται πεθαίνουν? όλοι μας σηκώνουμε το δικό μας σταυρό και όλα έρχονται για κάποιο λόγο και μην ξεχναμε "Αμαρτίες γονέων, παιδέβουσιν τέκνα"..
Μια παρατήρηση μόνο στη σεβαστή άποψη που κατέθεσες.
Αφού είμαστε όλοι πλάσματα του μοναδικού θεού της παλαιάς διαθήκης, κατά την άποψή σου και αφού γνωρίζει εκ των προτέρων τα πάντα και μάλιστα τα καθορίζει κιόλας, γιατί δημιουργεί ανθρώπους χωρίς αγάπη, χωρίς αλληλεγγύη και χωρίς συναισθήματα;
Για να μπει στη διαδικασία να τους κρίνει, εκ των υστέρων για πράξεις που ο ίδιος καθόρισε από κατασκευής τους;
Είναι λίγο οξύμωρο, αν δεχθούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν τι θέλει και πώς, ο θεός (όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται) και το θέλει δίκαιο και άρτιο, να αφήνει τόσο μεγάλες αδικίες από ανθρώπους εις βάρος ανθρώπων, να ευδοκιμεί καλπάζοντας η αδικία κι αυτός να περιμένει να κρίνει, μετά θάνατον;
Είναι δίκαιο εκ μέρους του, να φτιάχνει ανθρώπους μόνο για να παιδεύονται ή να τους παίρνει πίσω αμέσως;
Είναι σωστό αυτό το "όλοι μας σηκώνουμε το δικό μας σταυρό" και είναι θεϊκό να τιμωρούμαστε για κάτι που είμαστε πλασμένοι να κάνουμε;
Δεν σου έχει περάσει ποτέ απ' το μυαλό ότι όλ' αυτά μπορεί να είναι ανθρώπινες επινοήσεις για να δικαιολογούνται πράξεις ή επιδιώξεις κάποιων, ενάντια σε κάποιους άλλους;
Τέλος, δεν είναι εικασία αυτό το " όλα έρχονται για κάποιο λόγο" που λες; Πώς γνωρίζουμε ότι ολα γίνονται με βάση κάποιο θεϊκό σχέδιο, όταν αγνοούμε και το σχέδιο και αυτόν που το εκπόνησε;
Γιατί ο άνθρωπος να είναι αυτόβουλος, υπό την απειλή όμως της τιμωρίας;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
μπορείς να το καταλάβεις; Χορτάσαμε από ζώα...
Σέβομαι τις απόψεις σου.
Και γω εχω πολλές απορίες που παραμένουν αναπάντητες όμως πιστεύω ότι υπάρχει ο θεός. Γιατί δεν γίνεται όλα ναναι τυχαία και εγώ τοον νιώθω πολύ κοντά μου γιατι πάντα όποτε ζητήσω τη βοηθεια του είναι εκέι.. (εχω την πίστη μου γιατι έχουν συμβεί στην οικογενεια μου κάποια θαύματα κ συγκεκριμένα στη γέννηση μου).
Όμως δεν μπορω να γνωρίζω γιατι ο Θεός είναι καμοιά φορα άδικος με κάποιους ανθρώπους και γιΑτι φέρνει την δυστυχία και τα προβλήματα. Δυστυχώς δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος στο να απαντήσω σε αυτό το ερωτημα. Ένας πνευματικός ή ενας θεολόγος θα δώσει φώς στις σκοτεινες μας απορίες και βεβαια βάση της Διαθηκης. Παρ'ολ'αυτά όμως οι απόψεις είναι αποψεις και τα πιστευω, πιστευω.. Εγώ δεν ξερω, ισως να έχω λάθος αλλά αυτα πιστευω αν και γω οπως ανεφερα και πιο πανω έχω πολλά γιατι και πως μέσα μου.
Όλοι μας όμως περικυκλωνόμαστε απο πολλα ερωτηματα γύρω απο αυτό το θέμα αλλα κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σαφες απάντηση!
Ευχαριστώ!
προβλήματα, αλλά εμείς οι άνθρωποι..Ο Θεός
επιτρέπει, ώστε να ξέρουμε τι κάνουμε, μέσω των
αποτελεσμάτων των ενεργειών μας...
Είσαισίγουρη ότ δεν ξέρεις γιατί ήρθαμε στη γή;
Εσύ τα παιδιά δεν τα πας στο πάρκο για να παίξουν;
Μόλις μεγαλώσουμε, ωριμάσουμε πνευματικά, θα πάμε εκεί
που είναι να πάμε. Εκ φύσεως κι όχι εξ επιλογής...
Εννοώ πως για παράδειγμα εγώ εχω κάνει κάποια λάθη που επέφεραν κάποια προβλήματα (όχι απαραίτητα σοβαρά) και τα οποία έχω καταλαβει και μετανιώσει. Και είμαι στη θέση να συμβουλέυω τις μικρότερες μου αδερφές ή και πιο μεγάλα άτομα γιατί έχω ζήσει κάποιες καταστάσεις και ξέρω. Όπόταν αυτό μου έχει έρθει σαν "πάθημα-μάθημα" έτσι ώστε να καταλάβω για παράδειγμα σε τι κοινωνία ζούμε, πως δεν πρέπει να εμπιστεύομαι κανέναν, πως η ζωή είναι μικρή και πρεπει να τη "ζήσουμε" όσο πιο ξέγνοιαστα γίνεται, πως πρέπει να κάνεις το καλό για να ρχεται σε σένα εις διπλούν κλπ κλπ..
Το ότι καμοια φορά γίνονται ατυχήματα και πράγματα τα οποία εμείς προκαλούμε και επιφερνουν το θάνατο πιστεύω πως εμεις ευθυνόμαστε γιατί εκεί σου λέει μπορούσες να επιλέξεις να οδηγείς προσεχτικά ή να τρέχεις, ή να μην πιείς ή να οδηγείς υπο την επίρεια αλκοολ και συ επέλεξες να τρέχεις και να σκοτωθείς ή να πιεις και να σκοτώσεις και συνάμα να σκοτωθείς.
Οπως και αyτοί που βάζουν τέρμα απο μόνοι τους στη ζωή τους, που δηλαδη Αυτοκτονούνε. Είναι επιλογή ατομική και δεν πιστεύω πως ο Θεός θα διάλεγε ενα τετοιο τέλος για τα παιδιά Του. Για να θέλουνε να βάλουνε τέρμα στη ζωή τους σημαίνει πως είχαν καποια προβληματα τα οποία ήταν αδύναμοι να τα χειριστούν και επιλέγουν ενα τέλος για να ξεφύγουν απο αυτο που τους βασανίζει. Ή ακόμη αυτοί που πίνουνε ναρκωτικά, πίνουνε το θάνατο τους-επιλογή εαυτού.
Φταίμε εμεις οι ανθρωποι που έχουμε αλλάξει αυτόν τον κόσμο, γιατί στα παλαιωτερα χρόνια δεν υπήρχανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή κοινωνία. Επελέξαμε μόνοι μας την αυτοκατασρτοφή μας φτιάχνοντας τα "μέσα θανάτου" (όπως για παράδειγμα με την εξέλιξη της τεχνολογίας, μέσω του φυσικού περιβάλλοντος που πάει απο το κακο στο χειροτερο, μέσω της καταναλωτικής μας μανιας κ.ο.κ). Όλ'αυτα με συνδυασμό έχουν επιφέρει την κατασρτοφή του πλανήτη/του κόσμου.
Ασφαλώς και δεν ευθύνεται ο Θεός γι'αυτά αλλά ο Σταύρος που λέγαμε ότι σηκώνουμε, είναι αυτός που μας έχει στείλει ο θεός και αντιπροσωπεύει όλη μας τη ζωή και ενδεχωμένος και τα προβλήματα που είναι μέρος αυτής. Αλλά αυτά ερχονται για ένα ξεχωριστό λογο στον καθένα και για ενα βαθύτερο σκοπό που αντιλαμβανόμαστε με το αποτέλεσμα των προλημάτων (πάντα με τν δικιά μου αποψη γιατί και γω σαν ανθρωπος εχω δεκτεί πολλές μαχαιριές και καταλαβα πολλα πράγματα)!
Θα σας γράψω κάτι που έχω χρόνια φυλαγμενο:
"Πριν σου στείλει ο Θεός τον Σταυρό που σηκώνεις, τον κοιταξε με τα πάνσοφα μάτια Του.
Τον εξέτασε με τη θεία λογική Του.
Τον έλεγξε με την ατέλειωτη δικαιοσύνη Του.
Τον θέρμανε στην γεμάτη αγάπη καρδιά Του.
Τον ζύγισε καλά με τα στοργικά Του χέρια,
μην τυχόν και πέσει βαρύτερος απ' όσο μπορείς να σηκώσεις,
Και αφου υπολόγισε το θάρρος σου,
Τον ευλόγησε και τον απέθεσε στους ώμους σου.
Μπορείς να τον σηκώσεις,
Κράτησε τον κι ανέβαινε από τον Γολγοθά στην Ανάσταση.
Αμήν"
Συγγνώμη για τα πολλά λόγια, ελπίζω να έδωσα το μήνυμα μου και να μην παρεξηγήθηκα! ![]()
Ευχαριστώ!
quote:
ge0rgia_gh
Πριν σου στείλει ο Θεός τον Σταυρό που σηκώνεις, τον κοιταξε με τα πάνσοφα μάτια Του...
Χμμμ... παράξενη συμπεριφορά "Πατέρα" προς "τέκνο".
Εγώ σαν πατέρας προσπαθώ να πάρω το "σταυρό" από το παιδί μου, όχι να του δώσω κι άλλο...
Τώρα θα μου πεις, άλλο πατέρας, άλλο θεός. Ο πατέρας είναι υπαρκτός και δίπλα σου πάντα, ο θεός αποτελεί μύθο και ζει μόνο στο μυαλό ορισμένων (κι αυτό με τη βοήθεια του "διαβόλου", χωρίς τον οποίο παραμένει άνεργος). Σωστό κι αυτό.

macedon
Ο Θεός τον έχει στείλει σε μας όπως εμεις μπορουμε να τον σηκώσουμε οσό η δύναμη μας μπορεί,
και δείχνει την αλήθεια, που έχει να αντιμετωπίσει
ο άνθρωπος, απο πλευράς δοκιμασιών. Εδώ ερχόμαστε
για να δοκιμαστούμε, να αντιμετωπίσουμε τα προσωπικά
μας δαιμονια και να ανεβούμε, οπως λες τον γολγοθά μας,
ειδικά μετρημένο για τον καθένα μας.
Απο ένα Πατέρα που περιμένειτα παιδιά του να πάνε κοντά του,
αφού είναι ατομική η δοκιμασία και δεν μπορεί να πάρει τη θέση
μας, καθώς το δικό μας πνεύμα πρέπει να περάσει οχι το
δικό του...Ότι και να κάνει δεν μπορεί να μας ανακουφίσει,
αφού ότι συμβαίνει, συμβαίνει μέσα μας, εκεί όπου είμαστε
μόνοι μας. Εκεί όπου ΄μονοι μας σωνόμαστε και κανείς δεν μπορεί
να μας σώσει ή μη μόνον ηχάρις του Θεού, που είναι ο μόνος
που είναι κοντά μας και μας συνδράμει μετον τρόπο του...
Αλλά φίλε Μακεδόν, εσύ ο αγωνιστής, πιστεύεις ότι ο Θεός,
έπρεπε να πάρει τον ζυγό από την πλάτη μας; Τότε εμεις
είμαστε μεταφερόμενοι, δεν κερδίζουμε ΄τιποτα, αλλά μας το δίνουν,
κοινώς δεν φτάνουμε πουθενά με ην δύναμη μας , μας πάνε...
Αυτό πιστεύεις ότι πρέπει να γίνεται;Τότε έπρεπε να είμαστε
στο τέλος κι όχι εδώ.Ως τι; Ως ...δικαιούχοι; Απο ποιόν
ο ορισμός;
φίλε τρεχα....
δεν ήξερα οτι δεν εχω δικαίωμα να κριτικάρω παλιά μέλη
αν ισχύει αυτο που μου έγραψες , τότε γραψτε το με κεφαλαία κόκκινα γραμματα να το ξέρουμε έμεις οι καινούριοι χεχεχεχεχεχε
έπειτα το ότι δεν δεχόμαστε αυτά που σας λένε στο κατηχητικό φιλη ge0rgia gh , δεν είναι αναγκαία κακό αυτό
η διαφορετική δική μας θέση βοηθάει στο να προχωράει και η κουβέντα , αν θέλετε να μιλάτε μόνοι σας καντε ενα πριβέ σαιτ οκ??
παντι λογο , λογος ισως αντικειται
quote:έπειτα το ότι δεν δεχόμαστε αυτά που σας λένε στο κατηχητικό φιλη ge0rgia gh , δεν είναι αναγκαία κακό αυτό
η διαφορετική δική μας θέση βοηθάει στο να προχωράει και η κουβέντα , αν θέλετε να μιλάτε μόνοι σας καντε ενα πριβέ σαιτ οκ??παντι λογο , λογος ισως αντικειται
Φίλε Πτολεμαιε μη γίνεσε οξυθυμος.
Ασφαλώς και χαιρόμαστε που γίνεται συζήτηση και είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό να απέχουνε οι απόψεις μεταξύ μας.
Για τα όσα πιστευω δεν έχω μια κατηχητική γνώση γιατί κατηχητικό πηγαινα πολύ παλαιότερα. Και δεν μάθαινα μόνο για τον Θεό αλλα και για άλλους πολλούς Αγίους.
Τις απόψεις μου τις εκφράζω τώρα, που μπορώ να μιλώ με σιγουριά γιαυτες! Είναι απλά απόψεις και ανα πάσα στιγμη΄μπορεί να αλλάξουνε!
Αυτα που πιστευω έχουν βγεί απτην καθημερινότητα μου, απο διάφορα περιστατικά που έχουν συμβεί καθως μεγάλωνα και όχι γιατί κάποιος με εχει πείσει για αυτά και συγκεκριμενα το κατηχητικό που με τον τροπο σου ειναι σαν να το προσβάλλεις..
Τι διαφορά έχουμε εμείς?
"έπειτα το ότι δεν δεχόμαστε αυτά που σας λένε στο κατηχητικό.."
"Μασ Λενε?" Ανήκεις και συ στο σύνολο του Χριστιανισμού (θέλω να πιστευω) και όλα αυτά που "μας λένε" αφορούν και σενα.
Αφορούν το πως ήρθες στη γή, γιατί ζείς και θα τα καταλάβεις όταν έρθει η ώρα. Γιατί "υπάρχεις" και γιατί είσαι "Χριστιανός"!
Οι απόψεις οι δικές σου και όλων είναι δεκτές και τις σεβόμαστε και δε σημαίνει πως πρέπει να ανοιξω ένα συγκεκριμένο forum για να μιλώ μονο με αυτούς που εχουν τις ίδιες απόψεις μαζί μου! και ας είμαστε λίγο πιο "φιλικοι" μεταξύ μας για να έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση!
Ευχαριστω!
Φιλικα
Γεωργία
quote:
Ο πατέρας είναι υπαρκτός και δίπλα σου πάντα,
macedon