ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ (ΝΟ 1) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ (ΝΟ 1) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Hfaistos34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
22Μέλος
26/06/2005, 16:18:11
Τελειωσατε επιτελους με τους απατεωνες του Τραχωνιου;
Καιρος ηταν,αντε τωρα να αχοληθουμε και με καποια σοβαρα προσωπα και οχι με τα παραμυθια του γιαννακη.Η προφητεια που λες ειναι αρκετα γνωστη και μιλαει πραγματι για αιματοκυλισμα της ευρωπης,αν και προσωπικα δεν την πιστευω επειδη κατι δε μου παει καλα,κατι δεν ταιριαζει ,δεν δενει με τις δικες μας προφητειες.Να σας πω και κατι που δεν το εχω πει μεχρι σημερα,ξερω καποιον που ειδε στον υπνο του οτι ο τριτος πολεμος θα αρχισει λεει τρεις μηνες ακριβως μετα απο τα γεγονοτα.Ηταν μια φωνη που του μιλαγε,αλλα δεν καταλαβε τι σημαινει το <<μετα τα γεγονοτα>>.Ισως να γινει κατι τρομερο που θα συγκλονισει ολο το κοσμο και μετα να γινουν ολα τα αλλα.
centricΝέο Μέλος
26/06/2005, 16:20:38
quote:
Λοιπόν αυτή η ιστορία με το Τραχώνι να τελειώνει γιατί πραγματικά εκτροχιάζει την συζήτηση και στο κάτω κάτω ατονούν και το ενδιαφέρον.

Για μένα το πιο σωστό θα ήταν ούτε να απορρίπτουμε ούτε να αποδεχόμαστε 100% το Τραχώνι.
Φανταστείτε λοιπόν να είναι αλήθεια ποσό άσχημα θα νιώσουν αυτοί που κατηγορούν το συγκεκριμένο συμβάν, Θαύμα απάτη. Ούτε να το σκέφτομαι.

Όταν δεν το αποδέχεσαι πλήρως αφήνεις και κάποιες διεξόδους έτσι δεν είναι?

Οι προφητείες οι περισσότερες είναι γνωστές και αν είναι θέλημα Θεού ας γίνουν.
Οι εξελίξεις και η ταχύτητα με την οποία διαδραματίζονται δεν μας αφήνει περιθώρια φαγωμάρας και αδιαλλαξίας.

Συμφωνω!Θελει πολυ προσοχη.Παγματικα δυσκολα να ειμαστε κατηγοριματικοι για το αν αληθευει η οχι.Ουτε εγω ειμαι σιγουρος.Σε καμμια περιπτωση δεν μπορω να
αποκλεισω το ενδεχομενο να ειναι πραγματικη.Θα θελα να διευκρινησω,το οτι παρουσιασα καποιες αποψεις -"στοιχεια"(?)που μιλουν για "απατη" στο τραχωνι δεν υπονοει σε καμμια περιπτωση οτι τις συμμεριζομαι απολυτα και αδιαπραγματευτα κι οτι οπωσδηποτε συμφωνω με αυτες.
.Με κανουν βεβαια να βλεπω το ολο γεγονος με ιδιαιτερο σκεπτικισμο και επιφυλαξη (οπως και εσεις),καταλαβαινω ομως οτι θα ταν λαθος να οδηγηθω σ'ενα "ασφαλες" συμπερασμα.Ευχαριστω πολυ τον φιλο Αετο για τις πολυ χρησιμες κι ενδιαφεροντες επισημανσεις του!Λυπαμαι πραγματικα αν με την παραθεση των "στοιχειων" και των αποψεων περι απατης μπορει να εμοιασα οτι ειμαι <<δογματικα>> αντιθετος και καθετος με τα γεγονοτα στο Τραχωνι και απολυτος συμφωνος με τις αποψεις του Μαξιμου.Δεν ισχυει αυτο!

quote:
Εν κατακλείδι, αν το Τραχώνι όντως είναι πραγματική προφητεία, και εμείς το απορρίπτουμε επειδή ο Λιακό επωφελείται για να βγάλει κάνα φράγκο, θέλουμε ξύλο και πολύ μάλιστα, γιατί γνωρίζουμε τις προφητείες των άλλων γεροντάδων, οι οποίες συμφωνούν.

Συμφωνω επισης'κι εδω χρειαζεται προσοχη!Το οτι ο κ.Λιακοπουλος κατα την αποψη μου μιλαει για δαφορα θεματα και δινει ορισμενες ερμηνειες για διαφορα πραγματα οι οποιες δεν στεκουν και στερουνται σοβαροτητος οπως και το ενδεχομενο να εκμεταλευεται και να επωφελειται του θεματος της προφητειας στο Τραχωνι για να πουλησει τα βιβλια του δεν θα πρεπει να μας οδηγησει στην απορριψη της προφητειας αυτης καθ'αυτης ως απατη!

Ζητω συγγνωμη επισης αν με την αναφορα μου αυτη για το Τραχωνι και τις αντιπαραθεσης στοιχειων για το θεμα αυτο,"εκτροχιασα" κατα καποιο τροπο την συζητηση.Διαβαζοντας τις προηγουμενες σελιδες συναντησα διαφορες ενδιαφερουσες πληροφοριες για διαφορα θεματα που μου δημιουργησαν ορισμενες αποριες.Δεν τις παρεθεσα ομως κατανοωντας οτι ενδεχεται να εκτροχιαζαν την συζητηση.Διαβασα επισης και τα οσα ειπατε για το Τραχωνι,εψαξα λιγο το θεμα αυτο στο διαδυκτιο οπου και βρηκα τη σελιδα αυτη που εκανε λογο για απατη και ψευδη δινωντας και καποιες "εξηγησεις" και "στοιχειοθετησεις" επι του θεματος.θεωρησα λοπον, ενδιαφερον και καπου χρησιμο να την παραθεσω γιατι δεν ειχε αναφερθει πριν και ισως βοηθουσε λιγο στην ερευνα του θεματος περεταιρω.

26/06/2005, 17:15:24
quote:
Οντως πολυ ενδιαφερον.Το θεμα αυτο με τις εμφανισεις U.F.O ειναι σχετικα προσφατο μαλιστα.

Καθόλου πρόσφατο φίλε μου, είναι παμπάλαιο, απλώς τότε δεν έδιναν αυτό το όνομα στα παρόμοια φαινόμενα. Το ότι κάποιοι τρελάρες έχουν κάνει "θρησκείες" που σχετίζονται με τους εξωγήϊνους είναι απλώς φαινόμενο το καιρών (παλιότερα ανάλογοι τύποι έφτιαχναν άλλου είδους λατρείες εξίσου παράλογες).

Για να πάρετε μιά ιδέα από ufo σε πίνακες (δείγματα και σε πίνακες με θρησκευτικά θέματα)

http://www.ufoartwork.com/slideshow_start.php?p=ufoartwork_ad

quote:
""Ρωτήσανε τον Γέροντα, αν υπάρχουν ιπτάμενοι δίσκοι ( UFO ) και εξωγήϊνοι .

- Αυτά όλα να ξέρεις, είναι πράγματα δαιμονικά, που παίρνουν διάφορα σχήματα …

Ζωή σε άλλον πλανήτη δεν υπάρχει !""

Αν κάποια στιγμή αποδειχτεί ότι υπάρχει ζωή σε άλλον πλανήτη; Ο Παίσιος άνθρωπος ήταν βρε παιδιά, δεν μπορεί να έχει σκεφτεί και κάποια πράγματα λάθος;

quote:
Για τις δαιμονικές οντότητες, τα ψέματα είναι «βούτυρο στο ψωμί» τους. Ένα δαιμονικό πνεύμα παρουσιάστηκε μία νύχτα σε κάποιον μοναχό, στα Κατουνάκια του Αγ. Όρους, με μορφή αγγέλου.

Δηλαδή πιστεύεις ότι αν υπάρχουν εξωγήινοι, είναι σίγουρα διαβόλοι και δαίμονες;

Θα ήθελα να ξέρω, αν όλες αυτές οι προφητείες δεν βγούνε τι θα πείτε; ή τέλος πάντων πόσο χρόνο θα πρέπει να περιμένουμε για να πραγματοποιηθούν; Επειδή στατιστικά είναι πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να γίνει και ένας 3ος Παγκόσμιος πόλεμος, δεν θα πέσουμε και από τα σύννεφα αν συμβεί.

Και μιά ερώτηση, πόσες προφητείες που λέμε ότι βγήκαν μέχρι σήμερα ήταν απολύτως ακριβείς ως προς τις λεπτομέρειες;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 26/06/2005 17:26:16

AetosΜέλος
26/06/2005, 17:46:56
Φίλε Centric δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη...απλά και οι 2 ωσάν διάδικοι μεταξύ 2 αντικρουόμενων μερών συζητάμε ένα θέμα και λαμβάνουμε θέσεις υπέρ του "εντολέα μας" (ανάγω το θέμα σε δικαστική διαμάχη όπως κατάλαβες) χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε ή διαφωνούμε ή έχουμε κοινά συμφέροντα με αυτά του εντολέα μας.

Σαν δικηγόροι λοιπόν, "έπαιξα" τον ρόλο του συνήγορου υπεράσπισης όπως κι εσύ έπαιξες τον ρόλο του εισαγγελέα.

Φυσικά, το "δικαστήριο" θα βγάλει απόφαση περίπου το 2024 όπως σου ξαναείπα.

Σε ό,τι αφορά την προφητεία που παρέθεσε ο φίλος, μου κάνει εντύπωση κάτι...και το βάζω ως γενικό σημείο σκέψης και προβληματισμού:

1. Στο όραμα, ο Πάπας παρουσιάζεται ως μάρτυρας του λόγου του θεού, και η Παναγία με την παρουσία της συνηγορεί στο όλο σκηνικό.
2. Το Ορθόδοξο δόγμα που παρουσιάζεται εκείνο που ειναι πραγματικά κοντά στον Θεό, θεωρεί τον Παπισμό (σύμφωνα και με τα λόγια Άγιων Πατέρων ..πχ. Παίσιος) όργανο του Σατανά, εφ' όσον διαβάλει την ορθόδοξη πίστη.

Μα...αυτά τα 2 δεν είναι αντιφατικά??

Και θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα! Οι άγιοι της Ρωμαιο-καθολικής εκκλησίας - θεωρώντας a priori ότι Άγιος = ομιλεί το Άγιο Πνεύμα μέσα από αυτόν - γιατί δεν βγήκαν να πουν "όχι" στον Παπισμό? Και γιατί οι προφητείες τους έχουν διαφορές από τις δικές μας?
(π.χ. στις δικές μας προφητείες δεν φαίνεται πουθενά ότι η Ρωσία θα μπει στην Ρώμη και θα σκοτώσει τον Πάπα!)

Και πως, οι δικοί μας άγιοι - που και εδώ a priori ομιλεί το Άγιο Πνεύμα μέσα από αυτούς - λένε ακριβώς τα αντίθετα, στο θέμα του Παπισμού?

Και κάτι τελευταίο, που απαντά εμμέσως και στην/στον φίλη/φίλο Ostria:
Ο άνθρωπος Παίσιος και κατ' επέκταση κάθε άνθρωπος φυσικά και κάνει λάθη. Ο Άγιος όμως Παίσιος και κάθε Άγιος, φέρει τον λόγο του Αγίου Πνεύματος (προσοχή: φέρει τον λόγο, δεν είναι ο Λόγος - ο Λόγος είναι ο Χριστός), κι επομένως δεν δύναται να κανει λάθος όποτε μιλά για θέματα πίστεως.
Και φυσικά, αν το ψάξεις Ostria τόσο η Καθολική όσο και η Ορθόδοξη εκκλησία, ΔΕΝ δέχονται την ύπαρξη εξωγήινων: Είμαστε μόνοι στο σύμπαν για 1002 πνευματικούς λόγους, που κάποια άλλη στιγμή θα στους εξηγήσω.
Σημασία έχει, πως ό,τι έχει να κάνει με UFO είναι πλάνη του σατανά. Προσοχή, εδώ έχει γίνει η παρερμηνεία: Τα UFO δεν είναι δαιμονικές υπάρξεις....κακώς έγινε τέτοια ερμηνεία. Το ότι όμως όταν βλέπουμε ΑΤΙΑ το ανάγει ο λογισμός μας σε ύπαρξη εξωγήινης ζωής, ΑΥΤΟ είναι δαιμονική πλάνη!

Δεν υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση?

22Μέλος
26/06/2005, 17:54:27
Σωστα,και ο Παισιος ανθρωπος ηταν.Αλλωστε στη γραφη φαινεται καθαρα απο τα λογια των αποστολων οτι μπορει να υπαρχει ζωη και αλλου ,αφου απο οτι θυμαμαι δεν αποκλειουν αυτο το ενδεχομενο.Δεν θυμαμαι σε ποια σημεια ακριβως το λεει αλλα εχω ακουσει παπα που παρεθετε αυτα τα σημεια και φαινοταν καθαρα οτι μπορει να υπαρχει ζωη και αλλου.
Μηπως καποιος ξερει να μου πει κατι παραπανω για τη ζωη του Ιωσηφ του Βατοπεδινου;
IX eleniΜέλος
26/06/2005, 18:51:57
Actually all St Kosmas has had many prophecies come to be...

There are only a few left which will happen in our time.
Ostria......Ise Orthodox Christian?

Oles i prophities of the Saints of our Church of Orthodox will happen...

O geron Paisios sosta lei kai I agree with him 100%
Aliens are demons...they even resemble demons...they act like demons...they appear and dissapear like demons.....everything that has been said by people who have come in contact with Aliens all agree with the fact that the aliens seem 'highly advanced'been able to 'mind read' which is a FACT of what our Orthodox Fathers of the early church have told us.....DEMONS read minds and can hypnotize you....but cannot KNOW THE FUTURE.....they only simply read your mind!

QUOTE///Για μένα το πιο σωστό θα ήταν ούτε να απορρίπτουμε ούτε να αποδεχόμαστε 100% το Τραχώνι.
ego ta idia simfono........Exoume tis Profities apo Saints ......pou mas lene na proseuxomaste kai na imaste konta ston Theo.....
The last days are here.....and we should use this time to prepare for the one TRUTH ORTHODOXY OR DEATH......Opos lene kai i kalogeri ston Agion Oros.....

Ena link pou edose o Menas...thank you!
Very scary indeed.....................kita ti lene gia to SIMERA...
I did some research based on what Menas gave and came up wth alot of other stuff that the MEDIA does not tell us....

http://angelofthewest.tripod.com/id41.htm

Na afisome tis ales thriskies kai na ...Pray to our Lord Jesus Christ our God.
Theotokos who always has time for us to pray for our benefit..
Our Saint..and our Saints ..
Read The lives of Holy Saints and Fathers...and with preparation of things to come....Glory be to God ..
And may Our Lord Jesus Christ have mercy on Us sinners....
The Lord Jesus Christ Son of God have Mercy on me a sinner prayer...be on our Lips at all times with the sign of Jesus Christ ....THE CROSS.

IX helen

Edited by - IX eleni on 26/06/2005 18:56:49

26/06/2005, 19:03:18
quote:
Σε ό,τι αφορά την προφητεία που παρέθεσε ο φίλος, μου κάνει εντύπωση κάτι...και το βάζω ως γενικό σημείο σκέψης και προβληματισμού:

1. Στο όραμα, ο Πάπας παρουσιάζεται ως μάρτυρας του λόγου του θεού, και η Παναγία με την παρουσία της συνηγορεί στο όλο σκηνικό.

Φίλε Αετέ, αν το έχεις παρατηρήσει, ο Όσιος Σεραφείμ της Βυρύτσας στην προφητεία του για το μέλλον της Ρωσίας τα πράγματα τα λέει ρωσοκεντρικά: δεν παρουσιάζει την Ρωσία ως τον επιτειθέμενο που θα αιματοκυλίσει τον κόσμο, αλλά ως την χώρα που θα δεχθεί επιθέσεις.
Κάθε προφητεία είναι έντονα φορτισμένη με το στοιχείο του προφήτη. Αν προσέξεις, ρωσικές προφητείες που να αναφέρουν την επιστροφή της Κων/πολης δεν υπάρχουν, αλλά οι ελληνικές συνέχεια γύρω από αυτό περιστρέφονται.
Κατά συνέπεια και οι προφητείες των Καθολικών τα βλέπουν επικεντρομένα γύρω απ'τον καθολικισμό. Για αυτούς ο Πάππας είναι ο αρχηγός της Εκκλησίας τους στην Γη, τον αγαπάνε και τον σέβονται, οπότε κατά συνέπεια στο υποσεινήδητό τους είναι τυπωμένος ως Άγιος άνθρωπος, και αυτό φαίνεται στις προφητείες τους.

quote:
2. Το Ορθόδοξο δόγμα που παρουσιάζεται εκείνο που ειναι πραγματικά κοντά στον Θεό, θεωρεί τον Παπισμό (σύμφωνα και με τα λόγια Άγιων Πατέρων ..πχ. Παίσιος) όργανο του Σατανά, εφ' όσον διαβάλει την ορθόδοξη πίστη.

Το θέμα είναι, μπορείς να κατηγορήσεις έναν μοναχό επειδή βαπτίστηκε καθολικός για τις αυθαιρεσίες των Παππών; Τι φταίει αυτός; Ή μήπως να καταδικάσουμε 1,2 δισεκαττομύρια Χριστιανούς που εκκλησιάζονται κανονικά και τιμάνε τον Σταυρό όπως εμείς επειδή ο Πάππας κάνει αυθαιρεσίες;
Το Ορθόδοξο δόγμα λίγο πολύ λέει ότι ο Πάππας είναι ο αντιπρόσωπος του Αντίχριστου επί της Γης, ωστόσο, πριν το 1054 έλεγε ότι είναι ο Πατριάρχης Ρώμης και ολόκληρης της Δύσης, ο 13ος απόστολος κλπ όπως τώρα λέει για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ότι είναι ο Πάππας.
Ωστόσο, ο θρόνος Ρώμης είναι αποστολικός, και χρονολογείται πίσω στα πρωτοχριστιανικά χρόνια, ήταν δε ο πρώτος μεταξύ ίσων παλαιότερα, όπως τώρα είναι ο θρόνος Κων/πόλεως. Κατά συνέπεια, ο Θρόνος Ρώμης λογικό είναι πιστεύω εγώ, στα Ουράνια να αναγνωρίζεται ως ο αρχαίος θρόνος Ρώμης, αφού δεν έχει αντικατασταθεί από Ορθόδοξο επίσκοπο Ρώμης.

quote:
Και θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα! Οι άγιοι της Ρωμαιο-καθολικής εκκλησίας - θεωρώντας a priori ότι Άγιος = ομιλεί το Άγιο Πνεύμα μέσα από αυτόν - γιατί δεν βγήκαν να πουν "όχι" στον Παπισμό? Και γιατί οι προφητείες τους έχουν διαφορές από τις δικές μας?
(π.χ. στις δικές μας προφητείες δεν φαίνεται πουθενά ότι η Ρωσία θα μπει στην Ρώμη και θα σκοτώσει τον Πάπα!)

Και πως, οι δικοί μας άγιοι - που και εδώ a priori ομιλεί το Άγιο Πνεύμα μέσα από αυτούς - λένε ακριβώς τα αντίθετα, στο θέμα του Παπισμού?

Και ο Απόστολος Παύλος δεν μπορούσε να κατηγορήσει τον Ανανία τον αρχιερέα στο δικαστήριο γιατί ήταν αρχιερέας του Θεού. Οι καθολικοί Άγιοι, ως άγιοι, λογικό είναι να μην μπορούν να μιλήσουν ενάντια τον Πάππα, ως αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας τους. Οι Ορθόδοξοι αντιθέτως, γιατί να μην μπορούν, εφόσον στην Εκκλησία υπάρχει σχίσμα και δεν είναι πάνω από αυτούς ο Πάππας;
Εκτός αυτού, νομίζω πως απαραίτητο για να γίνει κάποιος Άγιος είναι να αναγνωρίζει τους κανόνες της Εκκλησίας του, οπότε οι καθολικοί Άγιοι δεσμεύοταν να τηρούνε τους κανόνες της Εκκλησίας τους, σύμφωνα με τους οποίους ο Πάππας είναι ο ανώτερος επίσκοπος της Εκκλησίας τους.

Εξάλλου, υπάρχουν και άγιοι της Καθολικής Εκκλησίας που διαπιστωμένα έκαναν θαύματα.

Κοίταξε λίγο τον τίτλο του δικού μας Πάππα:

http://en.wikipedia.org/wiki/Patriarch_Theodore_II_of_Alexandria

"His Divine Beatitude the Pope and Patriarch of the Great City of Alexandria, Libya, Pentapolis, Ethiopia, All Egypt and All Africa, Father of Fathers, Pastor of Pastors, Prelate of Prelates, the Thirteenth of the Apostles and Judge of the Ecumene".

Κριτής της Οικουμένης, 13ος απόστολος κλπ...

quote:
Θα ήθελα να ξέρω, αν όλες αυτές οι προφητείες δεν βγούνε τι θα πείτε; ή τέλος πάντων πόσο χρόνο θα πρέπει να περιμένουμε για να πραγματοποιηθούν; Επειδή στατιστικά είναι πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να γίνει και ένας 3ος Παγκόσμιος πόλεμος, δεν θα πέσουμε και από τα σύννεφα αν συμβεί.

Και μιά ερώτηση, πόσες προφητείες που λέμε ότι βγήκαν μέχρι σήμερα ήταν απολύτως ακριβείς ως προς τις λεπτομέρειες;

Ταπεινή μου άποψη: αν δεν βγουν οι προφητείες θα χάσω πάσα ιδέα και για τους μοναχούς.

Ωστόσο, για πες μας και εσύ, αν βγουν οι προφητείες τι θα κάνεις; (σημείωση: οι προφητείες μιλάνε για γενικευμένη κάθαρση του κόσμου απ'τους εχθρούς της Εκκλησίας και για τεράστιο θαύμα που θα μεταστρέψει τον κόσμο στην Εκκλησία).

Από τις προφητείες που έχουν βγει, αν ψάχνεις για ημερομηνία καμμία δεν είχε. Αν ψάχνεις λεπτομέρειες άλλες, πιστεύω το "χωρισμός Ινδιών από Αγγλίας" που υπήρχε στον χρησμό της μονής Κουτλουμουσσίου είναι αρκετά ακριβές: ποιος θα μπορούσε το 1000+ που βγήκε η προφητεία ότι η Αγγλία θα είχε την Ινδία ως αποικία;
Κάνε μια ανασκόπηση προς τα πίσω, θα βρεις αρκετές που εκπληρώθηκαν με λεπτομέρεις.

menasΜέλος
26/06/2005, 22:12:57
quote:

Σε τελευταία φάση, μιας και έχουμε ξεμείνει από προφητείες Ορθοδόξων Αγίων, μπορούμε να ασχοληθούμε περισσότερο με τις προφητείες Ρωμαιοκαθολικών Αγίων.

Υπέροχα. Απλά υπέροχα.

quote:
Χωρίς να σημαίνει ότι είναι αξιόπιστες όσο των δικών μας Αγίων, επειδή η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποσχίστηκε απ'την Ορθόδοξη, εντούτοις δεν μπορώ να δω γιατί η προφητεία από μια μοναχή η οποία υπέφερε απ'τα στίγματα (παραπέμπω στον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης) να μην μπορεί να θεωρηθεί καλή πηγή μελέτης.
Προτείνω να ασχοληθούμε και με αυτές. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία εξάλλου έχει αρκετές, όπως και είχε και πραγματικούς Αγίους ανά τους αιώνες.

Ειλικρινά η λογική σου με εκπλήσει WWalker. Νομίζω ότι χρειάζεται ίσως να γυρίζουμε αρκετά πίσω και να εξετάσουμε σε τί βαθμό αποστασίας βρίσκεται η Καθολική εκκλησία και το πως έχει φτάσει στα όρια της σατανολατρείας. Νομίζω ότι προτείνεις να περπατήσουμε επικίνδυνα μονοπάτια. Από τη μια δέχεσαι τις διδασκαλίες των γερόντων και των αγίων της ορθοδοξίας, και από την άλλη παραπέμπεις σε προφήτες που ο Πάπας όρισε σαν αληθινούς. Δεν παίζουν ρόλο τα λόγια των ίδιων γερόντων σε αυτό το θέμα?

quote:
Τι λέτε;

Λέω προσοχή. Γιατί έχω ακούσει αρκετές φορές το επιχείρημα "κι αν είναι αληθινά προφήτες του Θεού, και εμείς τους απορρίψουμε τότε τί λόγο θα δώσουμε". Παρόλο που σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η δικαιολογία της υπερβολικής προσοχής.
Αλλά δεν έχω ακούσει καθόλου το επιχείρημα "και αν είναι ψευδοπροφήτες του σατανά και εμείς τους προωθούμε σαν αληθινούς, τί θα Του πούμε"? Και εδώ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

HfaistosΜέλος
26/06/2005, 22:52:33
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με τις προφητείες που είναι μη Ορθόδοξες.
Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω Wwalker την λογική σου αφού δηλαδή τελείωσαν οι προφητείες της Ορθόδοξου εκκλησίας να πάρουμε από την Καθολική.

Εγώ πάντως θα απέχω από τις συζητήσεις αν είναι να εστιάσουμε σε μη Ορθόδοξες προφητείες.

WWalker eisai o WindWalker?

"ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ"

Edited by - Hfaistos on 26/06/2005 23:11:05

menasΜέλος
26/06/2005, 23:19:32
quote:

Κατά συνέπεια και οι προφητείες των Καθολικών τα βλέπουν επικεντρομένα γύρω απ'τον καθολικισμό. Για αυτούς ο Πάππας είναι ο αρχηγός της Εκκλησίας τους στην Γη, τον αγαπάνε και τον σέβονται, οπότε κατά συνέπεια στο υποσεινήδητό τους είναι τυπωμένος ως Άγιος άνθρωπος, και αυτό φαίνεται στις προφητείες τους.

Τώρα μπερδεύομαι. Τελικά την προφητεία την δίνει το Άγιο Πνεύμα (οπότε και αποκλείεται να βλέπει τον Πάπα σαν "άγιο άνθρωπο"), ή πηγάζει από ανθρώπινους λογισμούς (με παρεμβάσεις της σκοτεινής πλευράς) οπότε μπαίνει μέσα το υποκειμενικό στοιχείο?

quote:

Το θέμα είναι, μπορείς να κατηγορήσεις έναν μοναχό επειδή βαπτίστηκε καθολικός για τις αυθαιρεσίες των Παππών; Τι φταίει αυτός; Ή μήπως να καταδικάσουμε 1,2 δισεκαττομύρια Χριστιανούς που εκκλησιάζονται κανονικά και τιμάνε τον Σταυρό όπως εμείς επειδή ο Πάππας κάνει αυθαιρεσίες;

Κανέναν δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε για τίποτα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διακρίνουμε την πλάνη. Με την ίδια λογική δεν έπρεπε κανένας άνθρωπος στην γη να έχει γίνει χριστιανός γιατί όλοι είχαν γεννηθεί και γαλουχηθεί μέσα σε κάποια παγανιστική θρησκεία. Αν δεν μπορεί ένας άνθρωπος του Θεού να καταλάβει την πλάνη που του διδάσκει ο 'πνευματικός του πατέρας', τότε σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση ένα σιντοιστής κινέζος να γίνει χριστιανός. Και όμως, υπάρχουν και υπήρξαν άνθρωποι που θυσίασαν και τη ζωή τους μπροστά στην αλήθεια του Θεού. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτοί όλοι οι άγιοι του καθολικισμού να μην μπορούν να αντιληφθούν ότι οδηγούνται σε πλάνη.
Όσον αφορά στα 1,2 δις πιστούς του καθολικισμού, αυτοί ποτέ δεν ισχυρίστηκαν ότι είναι προφήτες του Θεού ώστε να περάσουν από την κρισάρα του προφήτη. Είναι απλώς πλανεμένα πρόβατα, όπως και διάφοροι άλλοι πιστοί άλλων δογμάτων. Δεν τους κατηγορώ. Αλλά το ότι είναι πολλοί, δεν σημαίνει ότι η πλάνη τους μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ο Θεός δεν είναι δημοκρατία.

quote:
Το Ορθόδοξο δόγμα λίγο πολύ λέει ότι ο Πάππας είναι ο αντιπρόσωπος του Αντίχριστου επί της Γης, ωστόσο, πριν το 1054 έλεγε ότι είναι ο Πατριάρχης Ρώμης και ολόκληρης της Δύσης, ο 13ος απόστολος κλπ όπως τώρα λέει για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ότι είναι ο Πάππας.

Μια πλάνη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία ούτε σαν άλλοθι για μια άλλη πλάνη.

quote:
Κατά συνέπεια, ο Θρόνος Ρώμης λογικό είναι πιστεύω εγώ, στα Ουράνια να αναγνωρίζεται ως ο αρχαίος θρόνος Ρώμης, αφού δεν έχει αντικατασταθεί από Ορθόδοξο επίσκοπο Ρώμης.

Αναγνωρίζεται λοιπόν και στα Ουράνια?????!!!!!!!

quote:
Και ο Απόστολος Παύλος δεν μπορούσε να κατηγορήσει τον Ανανία τον αρχιερέα στο δικαστήριο γιατί ήταν αρχιερέας του Θεού. Οι καθολικοί Άγιοι, ως άγιοι, λογικό είναι να μην μπορούν να μιλήσουν ενάντια τον Πάππα, ως αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας τους.

Ατυχές το παράδειγμα WWalker. Ο Παύλος μπορεί να μην μπορούσε να μιλήσει εναντίον του αρχιερέα, αλλά από το δόγμα του έκοψε λάσπη. Δεν έμεινε μέσα στην πλάνη. Έφυγε και διαχώρισε τη θέση του μέχρι θανάτου. Επιπλέον, μπορεί να μη μπορούσε να μιλήσει εναντίον του αρχιερέα αλλά για τις πλάνες του δόγματός του μίλησε ουκ ολίγες φορές (όπως και ο Κύριος με τα σκληρότερα λόγια). Αλίμονο αν οι πιστοί του θεού κάναν 'τουμπεκί' ανά τους αιώνες για οποινδήποτε λόγο. Θα ήμασταν χαμένοι από χέρι.

quote:

Εκτός αυτού, νομίζω πως απαραίτητο για να γίνει κάποιος Άγιος είναι να αναγνωρίζει τους κανόνες της Εκκλησίας του, οπότε οι καθολικοί Άγιοι δεσμεύοταν να τηρούνε τους κανόνες της Εκκλησίας τους, σύμφωνα με τους οποίους ο Πάππας είναι ο ανώτερος επίσκοπος της Εκκλησίας τους.

Με προβλημάτιζε γενικώς η ευκολία που αποδέχονται οι άνθρωποι τους επίσημους αγίους. Τώρα ο προβληματισμός μου έγινε ακόμα μεγαλύτερος. Έχεις καθόλου υπ 'όψη σου μέσα στους αγίους των καθολικών, τί είδη αγίων μπορεί κανείς να βρει?

quote:

Εξάλλου, υπάρχουν και άγιοι της Καθολικής Εκκλησίας που διαπιστωμένα έκαναν θαύματα.

Ε και? Τί σημαίνει αυτό? Ότι όλοι οι καθολικοί άγιοι είναι πλήρεις Πνεύματος Αγίου. Ξέρεις πόσοι ψευδοπροφήτες του Ισραήλ έκαναν θαύματα? ξεχνάς του μάγους του Φαραώ?

quote:

Κοίταξε λίγο τον τίτλο του δικού μας Πάππα:

http://en.wikipedia.org/wiki/Patriarch_Theodore_II_of_Alexandria

"His Divine Beatitude the Pope and Patriarch of the Great City of Alexandria, Libya, Pentapolis, Ethiopia, All Egypt and All Africa, Father of Fathers, Pastor of Pastors, Prelate of Prelates, the Thirteenth of the Apostles and Judge of the Ecumene".

Κριτής της Οικουμένης, 13ος απόστολος κλπ...

Αυτό θα έπρεπε κατά την ταπεινή μου άποψη να λειτουργήσει σαν μέσω διάκρισης και των 'δικών' μας αγίων και διδασκαλιών. Και σε καμία περίπτωση σαν δικαιολογία για να καταπιούμε τις πλάνες των άλλων.

thothΙδρυτικό Μέλος
19/01/2002, 08:24:54
2001. Ίσως μείνει στην ιστορία ως ένα έτος όπου τα περίεργα και τα παράδοξα φαινόμενα είχαν την.... τιμητική τους.

Γιγαντιαίο έντομο ανακαλύφθηκε και του αποδόθηκε η περιγραφή "λουκάνικο που περπατάει".

Έβρεξε βάτραχους αρκετές φορές στην Ιταλία

Ανακαλύφθηκε απροσδόκητα ένα νέο είδος γιγαντιαίου καρχαρία.

Ο "κοιλάκανθος", ένα είδος ψαριού που θεωρούνταν ότι είχε εξαφανιστεί πριν εκατομμύρια χρόνια ψαρεύτηκε στην Κένυα.

Τα crop cirles (αγρογλυφικά) ήταν τα πιο μεγάλα και τα πιο πολύπλοκα σα να ανταγωνίζονται μεταξύ τους... Εξωγήινοι καλλιτέχνες.

Τι μας περιμένει άραγε στο 2002;

Περισσότερα...

http://www.observer.co.uk/uk_news/story/0,6903,632030,00.html

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

laurusΝέο Μέλος
04/04/2003, 14:38:38
Αγαπητέ thoth όπως καταλαβαίνω μιλάς για φορτεανά φαινόμενα (fortean phenomena) όπως ονομάστηκαν προς τιμήν του Charles Fort του ανθρώπου που τα μελέτησε όσο κανείς άλλος.

Παρόμοια φαινόμενα όπως αυτά που αναφέρεις συμβαίνουν συνεχώς - ίσως το 2001 να υπήρξε μια έξαρση - αλλά δυστυχώς περνούν στα ψιλά γράμματα των ΜΜΕ. Πολλές φορές δίνονται ψευδείς, αβάσιμες ή 'θολές' επιστημονικές εξηγήσεις για την προέλευσή τους έτσι ώστε να εφησυχασθεί ο κόσμος και να μην του προξενηθούν εύλογες απορίες. Άλλες φορές προβάλονται με χιουμοριστικό τρόπο έτσι ώστε να υποβιβασθεί η σοβαρότητά τους και ο κόσμος να τα θεωρήσει απλώς διασκεδαστικά και ανάξια περαιτέρω σημασίας. Συνήθως απλώς χάνονται μέσα στον κυκεώνα των πληροφοριών πράγμα το οποίο βοηθάει ιδιαίτερα στην προσπάθεια που γίνεται για την συγκάλυψή τους.

Αν κάποιος αποφάσιζε να κάνει μια εμπεριστατωμένη μελέτη πάνω σε κάποιο απο αυτά τα φορτεανά φαινόμενα όπως πχ. τις παράξενες βροχές βατράχων, ψαριών, κυπρίνων ή οργανικών ουσιών (έχουν συμβεί όλα) και έβγαζε στατιστικά στοιχεία απο τις μελέτες αυτές νομίζω πως τα αποτελέσματα θα μας προκαλούσαν το λιγότερο έκπληξη.

EosforumΝέο Μέλος
15/04/2003, 15:55:09
Ditto

Sine diabolo nullus dominus
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
You can't resist a Touch of Evil

15/04/2003, 16:02:50
Εγώ ένα ξέρω στα σίγουρα το 2001 ήταν η χειρότερη χρονιά που έζησα και δεν εύχομαι σε κανένα να περάσει κάτι παρόμοιο .

Πω πω τι μου θυμίσατε !!!!!!

O αναζητών
Apostolos