ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΕΡΙ ΕΞΩΓΗΪΝΩΝ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΕΡΙ ΕΞΩΓΗΪΝΩΝ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ionak62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
18/07/2003, 00:35:02
καλημερα παιδια,θα αναφερω κατι και ας με συγχωρεσετε ,αν εχει καπως η καπου αναφερθει και το επαναλαμβανω.στην γεννεση ,οπου ο θεος αναφερει πως εφτιαξε σε 7 μερες τα παντα,σημειωνει πως η μια μερα του θεου αντιστοιχει σε 1000 μερες οπως τις νοει ο ανθρωπος?αν ναι στο διαστημα με πειραματα που γινονται εχουν αποδειξει πως ο χρονος επιβραδυνεται.θα ηθελα τις αποψεις και τις γνωμες σας αν ξερετε η εχετε ακουσει κατι.
επισης ειναι τυχαιο που η ελλαδα και ο ελληνισμος υπαρχουν για αιωνες αιωνων?
θα συμφωνησω με τον λουκα .
με σεβασμο και αγαπη,ο φιλος σας μανος
Ελευσις Ελληνων Ελπιδα Ελευθεριας

Edited by - manos on 18/07/2003 00:55:09

Edited by - manos on 18/07/2003 01:27:58

AlastisΜέλος
18/07/2003, 18:52:36
Εξωγηϊνοι υπαρχουν, οτι και να μας λενε...
Αυτο ξερω εγω.

Τρανο παραδειγμα θεωρω τις μαρτυριες των αρχαιων για τους θεους απο τον ουρανο και διαφορες παραστασεις και αγγεια.

Οσο για το θεμα οτι μπλεκοντε οι αρχαιοι ημων προγονοι σε διαφορες θεωριες που εχουν σχεση με εξωγηϊνους, ειτε αυτες ειναι περι εξωγηϊνης προελευσης ειτε οτι ειχαν στενες επαφες, ιδιαιτερα για το δευτερο πιστευω οτι ειναι γεγονος.

Ας μην ξεχναμε οτι το ανθρωπινο γενος, αν δεχτουμε την επισιμη αποψη που μας πασαρουν, βρισκεται σε βρεφικο σταδιο ακομα εξελιξης. Πως ενα "βρεφος" αραγε μπορει να κανει "παρεα" με ενα "ενηλικο" ή "μεσηλικα" ??? Παντως δεν νομιζω οτι κατι τετοιο ισχυει...

...open minds are better minds!

18/07/2003, 23:38:47
εξωγηινοι,λοιπον ειναι στιγμες και ειναι πολλες αυτες πιστεψτε με,που αναρωτιεμαι πως αν υπαρχουν,θα ηθελα να ερθουν,να με παρουν μαζι τους,γιατι ειναι στιγμες που νοιωθω φοβερα κουρασμενος,οχι σωματικα.
ειναι στιγμες που νοιωθω τοσο μονος,που αναρωτιεμαι ,αν ανηκω εδω,σε αυτον τον κοσμο,σε αυτην τη γη.
θελω να πιστευω πως,αν υπαρχουν εξωγηινοι,καποιος απο αυτους ισως νοιωθει το ιδιο και να περιμενει,ετσι οπως οπως κοιταω τα αστρα ,ισως καποιο εξωγηινο παιδι ,να κανει το ιδιο.
αυτο το συναισθημα πιστευω οτι το νοιωθετε και εσεις φιλοι μου,αλλοι περισσοτερο ισως ,αλλοι λιγοτερο,θα με ρωτησετε και θα μου πειτε(και με το δικαιο σας),τι με επιασε,τι ειναι αυτα που λεω,ισως πειτε καποιοι απο εσας ,παει το παιδακι λαλησε,εγινε ενα υφο ,λοιπον αληθεια σας λεω αν ειμαι υφο ,ισως εχω πιθανοτητες να βρω το εξωγηινο παιδι που κοιτα τα αστρα.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,το φιλαρακι σας ο μανος

nicoleΜέλος
19/07/2003, 12:23:42
Καλημέρα σε όλους.
Αυτό που λέει ο Μάνος το έχω αισθανθεί πολλές φορές.Νομίζω ότι ανήκω σε λάθος εποχή ή βρίσκομαι σε λάθος πλανήτη.Όταν το λέω σε κάποιον γελάει μαζί μου.
Ίσως γι'αυτό έχω την ανάγκη να πιστεύω σε εξωγήινους.
Έχει κάνει κανείς ανάλογες σκέψεις?

ΠΑΥΛΟΣΝέο Μέλος
19/07/2003, 21:10:26
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα. Το ερώτημα της Nicole και του Manou, πέρα από μια τρυφερή και ρομαντική απορία, δεν μπορεί να απαντηθεί. Ισως σε κάποιους παράξενους, διαφορετικούς σκοτεινούς ουρανούς, με πολλούς ήλιους και φεγγάρια, εκεί που τ'αστέρια σπινθηρίζουν με απόκοσμο τρόπο, ίσως κάποια όντα ν'αναρωτιούνται σε ποια γωνιά του ουρανού τους φιλοξενείται ζωή με ικανότητα για τέτοια διλήμματα!

Πολλά τα ερωτήματα για τους ΕΒΕ (Extraterrestrial Biological Entities). Προσπερνώ ως αυτονόητο το γεγονός της ύπαρξή τους και στέκομαι σε μια σειρά ζήτήματα. Πριν όμως απ'αυτό, θέλω να θυμίσω σε όλους ορισμένες απλές αλήθειες που έχουμε την τάση να ξεχνάμε.
1) Το αν εχει γίνει επαφή στο παρελθόν ή στις μέρες μας και τι είδους επαφή είναι αυτή, τι ζητάνε κλπ. αναγκαστικά την αντιμετωπίζουμε με ανθρωπομορφικό πρίσμα. Αυτό το γεγονός και μόνο περιέχει τόσες αυθαιρεσίες και παγίδες που μας ξεστρατίζει πολύ από το θέμα.
2) Το θέμα των ΕΒΕ είναι πλέον φανερό πως χρησιμοποιείται όλο και πιο πολύ από τα ΜΜΕ, τις διαφημίσεις, τις ταινίες, την ΤV κλπ. Γιατί άραγε
΄Θα προσπαθήσουμε να το δούμε αργότερα.
3) Οι ΕΒΕ, αληθινοί ή όχι, έχει (το έχουν) αναμίξει με οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα του παρελθόντος και του παρόντος. Σε όλα σχεδόν έχουν ανάμιξη οι εξωγήινοι, από την ανθρώπινη καταγωγή και εξέλιξη ως τις τα γεγονότα στο Ιράκ. Ελεος! Το ότι η ανθρώπινη ιστορική διαδρομή έχει και μια παράλληλη, αθέατη πορεία δεν σημαίνει ότι οι εξωγήινοι κρύβονται πίσω απ'όλα.
4) Υπάρχουν γεγονότα, που κατά την γνώμη αξίζει να συζητηθούν κάπως πιο διεξοδικά. Το αινιγματικό θέμα των απαγωγών. Τα μυστηριώδη αγρογλυφήματα. Τα παράξενα μυθιστορήματα ορισμένων συγγραφέων (Λαβκραφτ, Κλαρκ, Φίσερ κ.α).
5) ο ίδιος ο όρος εξωγήινοι τι σημαίνει; Είναι σωστός; Μήπως οι όροι ΕΒΕ ή aliens (Ξένοι) είναι πιο κοντά στο φαινόμενο; Η μήπως οντότητες, πλάσματα, εξωδιαστασιακές υπάρξεις, χρονοταξιδιώτες είναι τελικά πιο δόκιμες; Τι λέτε;

Μ'αυτά και μ'αυτά, νομίζω πως σας κούρασα. Αν λοιπόν θέλετε, έχουμε να πούμε πολλά.

ΠΑΥΛΟΣ

20/07/2003, 00:37:16
καλησπερα σε ολους φιλοι μου:))))))
φιλε παυλο,δεν θα ξεκινησω με κατι που δεν μπορω να απαντησω,ουτε θα πω κατι το αυτονοητο,θα ξεκινησω με το τι ειναι πιο ευκολο για μας τους ανθρωπους να κανουμε,εννοω τι ειναι πιο ευκολο να λεμε την αληθεια,να περνουμε το βαρος των λαθος αποφασεων μας,να ειμαστε υπευθυνοι για ολα τα ασχημα που κανουμε και γινονται? η ειναι μια ευκολη λυση να τα φορτωσουμε στην υπαρξη οπως τους χαραχτηριζεις των ε.β.ε ?
θελω να πιστευω οτι υπαρχουν εξωγηινοι,θελω να πιστευω οτι δεν ειμαστε μονοι,ομως γιατι νοιωθουμε μονοι?
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο φιλος σας μανος

korleoneΜέλος
20/07/2003, 13:06:28
Καλημέρα είμαι ο KORLEONE

Θέτω στους συνταξιδιώτες μου το εξής πείραμα μιας και η ζωή αντιγράφεται από τις ταινίες και όχι το ανάποδο . Λοιπόν , οργανωνόμαστε και καθένας από μας κοιτάει επί μια βδομάδα ή μήνα ή τελοσπάντων για όσο οριστεί , από μια φυλλάδα ή περιοδικό ποικίλης ύλης της επιλογής του καθένα . Μαζεύονται τα στοιχεία από όλους και μετά το τέλος του πειράματος σχολιάζονται και αξιολογούνται τα αποτελέσματα , κρίνεται τι χρήζει περισσότερης μελέτης και ψαξίματος .

Όπως λέει και ένας αγαπητός συνταξιδιώτης ‘’The truth is out there ‘’ εγώ συμπληρώνω ‘’search for it ‘’

Με σεβασμό KORLEONE . . . DON

korleone

nicoleΜέλος
20/07/2003, 13:16:49
Φίλοι μου,
καταρχήν θέλω να τονίσω ότι το θέμα των εξωγήινων είναι ακόμη tabu.Δύσκολα βρίσκεις κάποιον για να συζητήσεις το θέμα αυτό.Αισθάνομαι ότι είμαστε στενόμυαλοι παρόλο που η επιστήμη και η τεχνολογία προχωρεί.
Θέλω να σταθώ στο θέμα των Μ.Μ.Ε. που ανέφερε ο Πάυλος.Δεν νομίζω ότι μας προετοιμάζουν για κάτι, όπως ισχυρίζονται πολλοί.Απλά βλέπουν ότι το θέμα "πουλάει".Ποιός δεν έχει δει ταινίες με το θέμα αυτό? Ποιός δεν έχει προσέξει την διαφήμιση με το αυτοκίνητο που ευτυχισμένοι οδηγούν οι εξωγήινοι?Ακόμα και αυτοί που δεν πιστεύουν στην ύπαρξή τους, εκμεταλλεύονται την πίστη των άλλων για όφελός τους.
Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να ερμηνεύουμε κάθε μυστήριο ή γεγονός που ΘΕΛΟΥΜΕ να λέγεται μυστήριο με τους εξωγήινους.Υπάρχουν πολλά παλιά κτίσματα, των οποίων δεν κατανοούμε την δημιουργία τους.Ούτε τον τρόπο της δημιουργίας, ούτε τον λόγο.Δεν μπορούμε απλά να θεωρήσουμε ότι είμασταν πιο έξυπνοι και είχαμε στα χέρια μας κάτι που είναι πιο πολύτιμο από την σημερινή τεχνολογία?Τι πιο πολύτιμο?Μα, το καθαρό μυαλό φυσικά!Μην τα "ρίχνουμε" όλα στους εξωγήινους λοιπόν.Εμείς οι γήινοι τα δημιουργήσαμε, απλά έχουμε "αλλάξει" τόσο πολύ που δεν μπορούμε να το πιστέψουμε.
Αυτά για την ώρα.

korleoneΜέλος
20/07/2003, 13:28:15
είμαι ο KORLEONE

Αγαπητή Nicole θεωρώ ότι το θέμα έχει πάψει να είναι και τόσο ταμπού από την δεκαετία του 80’ μιας και ο τρόπος που τα Media χειρίζονται τέτοιες υποθέσεις πλέον δεν είναι όπως παλιά , δηλαδή κανένας διευθυντής ειδήσεων δεν θα λογοκρίνει ένα θέμα εμφάνισης UFO και κανένας δεν θα διστάσει να το προβάλει . Έχεις απόλυτο δίκιο , το θέμα πουλάει και πουλάει πάντα , αλλά αυτό έχει να κάνει με την ανθρώπινη περιέργεια προς το άγνωστο . Και μην ξεχνάς ότι η περιέργεια αυτή μας οδήγησε στο όποιο επίπεδο εξέλιξης βρισκόμαστε σήμερα σαν φυλή και σαν είδος .

Με σεβασμό KORLEONE . . .DON

korleone

ΠΑΥΛΟΣΝέο Μέλος
20/07/2003, 21:05:05
Φίλοι μου καλησπέρα. Αν και το θέμα των ΑΤΙΑ και των εξωγήινων, σήμερα βρίσκεται σε ύφεση διεθνώς σε σχέση με το κοντινό παρελθόν, περνώντας μια περίοδο κάμψης όπως έχει ξανασυμβεί, εν τούτοις δεν παύει ν'απασχολεί πολλούς, όπως π.χ. εμάς.
Τα media ξέρουν ότι το θέμα πουλάει (ιδιαίτερα στο δυτικό κόσμο. Αλήθεια ποιες χώρες υπάρχουν που δεν έχουν υιοθετήσει λίγο πολύ τον δυτικό τρόπο ζωής;) και το εκμεταλλεύονται άριστα με τις σωστές δόσεις απόστασης και εκλεπτισμένης ειρωνίας. Μας προετοιμάζουν άραγε για κάτι; Μας χειρίζονται έξυπνα σε βάθος χρόνου;
Μα, ναι. Πάντοτε το έκαναν. Για παράδειγμα: Αναφέρεις σε κάποιον την λέξη "εξωγήινος" και αμέσως έρχεται στο μυαλό του η αρχετυπική σχεδόν εικόνα ενός Grey (Γκρίζου). Οι διαφημίσεις το επιβεβαιώνουν. Η πολύ καλή σειρά X files το παρουσιάζει ως μια καλά κρυμμένη αλήθεια. Οι μικρόσωμοι, σκουρόχρωμοι με τα τεράστια κεφάλια, τα μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια και τα μακριά άνω άκρα, έχουν ταυτιστεί με τους περιβόητους εξωγήινους. Εχουν παιδικόμορφο σχήμα, είναι συμπαθητικοί, σχεδόν σαν εμάς...Δεν έχουμε στο νου μας το πλάσμα των ταινιών ALIEN ή τον μικρούλη ΕΤ του Σπίλμπεργκ, ούτε τα πλάσματα των Στενών Επαφών 3ου τύπου του ιδίου ή τα αιχμαλωτισμένο όν την Ημέρας Ανεξαρτησίας.
Τα όντα αυτά είναι αποτρόπαια και κυρίως κάποια απ'αυτά δεν έχουν ανθρωποειδές σχήμα...Σας λέει αυτό τίποτα;
Μας προετοιμάζουν εντατικά με την έννοια ότι το πέπλο της άγνοιας που μας υφαίνουν είναι ακόμη πιο βαρύ και αδιαπέραστο, κρατώντας μας παράλληλα και ευχαριστημένους...Το συνειδητό κομμάτι του εαυτού μας είναι σχεδόν αλωμένο. Το υποσυνείδητο; Χμ...
Μα, θα μου πει κάποιος και το πλάσμα του Roswell; Καλά αφήστε το. Αυτό είναι ένα ζήτημα που έχει υποστεί τόση διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση που η αλήθεια παραδέρνει σ'έναν ωκεανό υλικού που κατάφερε να πνίξει τα όποια ίχνη αυθεντικότητας. Αν θέλετε κάποια στιγμή μπορούμε να το συζητήσουμε.

Μια πληροφορία: Από τα περασμένα Χριστούγεννα, προβάλλεται στις ΗΠΑ, η νέα σειρά δίωρων επεισοδίων του Σπίλμπεργκ (ένα πρόσωπο που "ξέρει"), με τίτλο ΤΑΚΕΝ, που έχει θέμα τις περίφημες απαγωγές (abductions). Τα σενάρια των πανάκριβων επεισοδίων έχει ανακοινωθεί ότι βασίζονται σε αυθεντικά περιστατικά!! Θα τα δούμε άραγε και εμείς;
Φίλοι μου, δεν σας ρώτησα: Εσείς επιθυμείτε να είναι αληθινές οι φήμες
περι επαφών με αξωγήινους; Συγνώμη Greys ΄ξθελα να πω...Τι σημαίνει αυτό για σας, για όλους μας...

ΠΑΥΛΟΣ

13/01/2012, 18:06:49
Dying_Incubus,
Αν εγώ ψεύδομαι, ας αφήσουμε τότε το φόρουμ να πει την αλήθεια.

Κοίτα λίγο σε τι θέμα είμαστε, με τι ασχολείται το θέμα, και που καταλήγει με την παρεμβολή ΠΑΝΤΑ των βασικών ταραξιών, να μην ξαναπώ πάλι ποιοι είναι, με τις γνωστές προκλήσεις τους.

Ένα άλλο παράδειγμα:
Επανέφερα το θέμα σχετικά με τους μάρτυρες του Ιεχωβά και έσπευσε ο γιαπετ να το χαλάσει και να μετατρέψει και αυτό το θέμα σε μεταξύ μας αντιπαράθεση.

Αν δεν είναι έτσι όπως τα λέω, τότε κάποιος έχει το πρόβλημα και δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να καταλάβει.

Lock_SmithΜέλος
13/01/2012, 20:21:27
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους, έστω και λίγο αργούτσικα.

Παιδιά να ξεκαθαρίσω κάτι, το θέμα μου βασίστηκε σε μια σκέψη απλώς, μια σκέψη που λέει για το αν τελικά οι 12 Θεοί (που κάποιοι εξορκίζουν), υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν.

Τώρα με ποιά λογική αναρωτιέμαι κάτι τέτοιο?

Υποτίθεται οτι υπάρχει ο Θεός ο Χριστός η Παναγία οι Άγγελοι οι Δαίμονες οι Άγιοι κ.λ.π. Ε, τι εμποδίζει την ύπαρξη των 12 Θεών τότε, που σε τελική ανάλυση είναι και Αρχαιότεροι του Ιησού?

Επίσης να πω οτι η ύπαρξη του Θεϊκού είναι κάτι που εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, άρα στο ερώτημά μου δεν μπορεί να δοθεί τεκμαρτή απάντηση και καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι η ύπαρξη ή μη μιας Θεότητας έχει να κάνει καθαρά με την πίστη, στηρίζεται με απλά λόγια στην πίστη που έχει ο κάθε άνθρωπος για τη Θρησκεία που επέλεξε να ακολουθεί.

Αυτά και καλή χρονιά σε όλους και σε όλες, με υγεία και καλές δουλειέ$$$$

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

13/01/2012, 20:23:49
quote:

macedon

Θα σου απαντήσω σε όσα σημεία του παραληρήματός σου έχουν κάποιο νόημα.

Έχεις κάποιες συγκεκριμένες γνώσεις ψυχολογίας και ψυχιατρικής από εγκεκριμένο πανεπιστήμιο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή είσαι "πρακτικός"?

quote:
Αυτό είναι το πρόβλημα με την ερμηνεία των ευαγγελίων από άσχετους φανατικούς ή από πονηρούς επαγγελματίες (όπως π.χ. ο Κολιτσάρας): ότι διαμορφώνουν το κείμενο όπως τους βολεύει.

Και στο δέντρο επάνω να την έβαζες την Ελισάβετ, δεν προκύπτει από κανένα σημείο του κειμένου ότι βρισκόταν στο σπίτι της Μαρίας.

Επειδή "ήκουσε τον ασπασμόν" τη βάλαμε κάπου κοντά. Αλλά δεν θα τα χαλάσουμε κιόλας...
Πάντως εσύ που είσαι αντικειμενικός και απαλλαγμένος από φανατισμό και πονηριά γιατί δεν κάνεις τη δικιά σου μετάφραση?

quote:
Προκύπτει από δύο σχετικές μελέτες που διάβασα, αλλά θα ήθελα και τη δική σου άποψη.

Για Άθεος (μόλις το ειδα στο thread ΠΙΣΤΗ) πάντως ασχολείσαι πολύ με τον Χριστιανισμό και πρόσεξε μη σου μείνει κανένα κουσούρι...

quote:
Από τις ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ των δικών σας ΝΑΩΝ και ΜΑΝΤΕΙΩΝ.

Όταν λες "των δικών μας";

quote:
ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ.

Ένας είμαι. Ο σωστός τύπος είναι "εκτίθεσαι". Αλλά γιατί;

Γράψε λάθος!
Νόμιζα ότι ήσουν υπέρ της αναβίωσης του 12αθέου και αναφερόμουν για τις ιέρειες των Αρχαιοελληνικών Ναών και Μαντείων όπου ονομαζόνταν ιερόδουλες και τις τακτοποιούσαν οι ιερείς γιατί έτσι ήταν το σωστό προς τις θεότητες που υπηρετούσαν....

quote:

Απόλυτα. Εσύ καταλαβαίνεις τι διαβάζεις;

Για να το δούμε και αυτό.
Σε προηγούμενο ΣΟΥ post έγραψες

quote:

macedon

Άλλωστε, αν η σύλληψη του Ιησού ήταν όντως από άγγελο και αν όντως ο Γιαχωβάς την είχε διαλέξει για την "τιμή" αυτή, δεν θα περίμενε 6 μήνες να το πει στον άντρα της, μέχρι που αυτός άρχισε να υποψιάζεται, όταν είδε πως η ντεμέκ παρθένα δεν ήταν και τόσο παρθένα όσο πίστευε και το φούσκωμα στην κοιλιά δεν έμοιαζε με δυσπεψία... Και δεν θα χρειαζόταν να εφεύρει ο Ματθαίος την επίσκεψη του άγγελου στον ύπνο του Ιωσήφ για να καθησυχάσει τον ευτυχισμένο κερατά.

Αυτό είναι η μια εκδοχή σου και σου απάντησα.

quote:

PanosT

Ο (ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΣ) Ματθαίος (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΤΕ ΑΝ ΟΧΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟΣ) ΕΠΕΙΣΕ τον Ιωσήφ ΟΤΙ ΕΙΔΕ ΟΝΕΙΡΟ ΜΕ ΑΓΓΕΛΟ και ο ΙΩΣΗΦ ΠΕΙΣΤΗΚΈ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΞΙΑΡΙΚΟ και δεν ΠΑΡΑΤΗΣΕ το ΜΑΡΑΚΙ
Η'
Ο ΙΩΣΗΦ δεν χώρισε το Μαράκι και έφαγε όλη τη λέζα από τους Ιουδαίους γιατί βαθειά μέσα του ήξερε ότι ΚΑΠΟΙΟΣ θα τον υπερασπιζότανε στα μάτια του κόσμου με ενα ωραίο εφεύρημα που ΘΑ έβρισκε ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.

Αυτή εδώ είναι μια άλλη εκδοχή σου διαφορετική σε νόημα από την πρώτη.

quote:

macedon
... ή απλά ο ανώνυμος συγγραφέας του ευαγγελίου του Ματθαίου τα φαντάστηκε αυτά, όπως φαντάστηκε το σύνολο σχεδόν του έργου του, ακόμη και τα σημεία που αντιγράφει από το Μάρκο ή από το ευαγγέλιο Q.

Σ'αυτή την εκδοχή ο Ιωσήφ δεν δέχτηκε απο πουθενά ένα καλό λόγο παρηγορίας, έφαγε όλη τη πίκρα μόνος του αλλά και ταυτόχρονα αμάρτησε διότι το Μαράκι ως μοιχαλίδα έπρεπε να θανατωθεί δια λιθοβολισμού...

Και στις δύο εκδοχές σου πάντως αφήνεις ανοικτό τι έπεισε τον Ιωσήφ να μείνει παντρεμένος με τη Μαρία.

Ελπίζω να έχεις μικρότερη φαντασία από τον Ματθαίο και ως Άθεος που σου αρέσει να τη ψάχνεις με μελέτες που αφορούν τον Χριστιανισμό αλλά και ως αντικειμενικός και μη φανατισμένος άνθρωπος να πεις κάτι καλό...

quote:

Αλλωστε, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γράψει ο Ματθαίος το "κατά Ματθαίον", μια και αυτό γράφτηκε γύρω στο 155 και διαμορφώθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Ειρηναίο. Εκείνη την εποχή ο Ματθαίος θα ήταν ... μμμ... 160 χρονών περίπου...

Αυτό το 155 το διάβασες σε ΆΛΛΗ μελέτη???
Καλά πόσες μελετές έχεις διαβάσει για τον Χριστιανισμό???

Έχεις μελετήσει σε βάθος Π.Δ και Κ.Δ, Πράξεις των Αποστόλων Πατερικά Κείμενα αλλά και μελέτες για τη ψυχοσύνθεση του Γιαχβε Μανώλη για το πότε γράφτηκαν τα Ευαγγέλια από ποιους γράφτηκαν τα Ευαγγέλια κτλ

Και όλα αυτά ΓΙΑΤΙ?
Για να πειστείς να μείνεις Άθεος ή για να κοροιδεύεις όσους διάλεξαν τον Χριστιανισμό.

Αντίστοιχη μελέτη έχεις κάνει και για άλλες θρησκείες?

Υ.Γ macedon μου ειλικρινά, τέτοιο μπανιστήρι σε θρησκεία δεν έχω ξαναδεί...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 13/01/2012 20:31:39

13/01/2012, 20:41:43
quote:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους, έστω και λίγο αργούτσικα.

Παιδιά να ξεκαθαρίσω κάτι, το θέμα μου βασίστηκε σε μια σκέψη απλώς, μια σκέψη που λέει για το αν τελικά οι 12 Θεοί (που κάποιοι εξορκίζουν), υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν.

Τώρα με ποιά λογική αναρωτιέμαι κάτι τέτοιο?

Υποτίθεται οτι υπάρχει ο Θεός ο Χριστός η Παναγία οι Άγγελοι οι Δαίμονες οι Άγιοι κ.λ.π. Ε, τι εμποδίζει την ύπαρξη των 12 Θεών τότε, που σε τελική ανάλυση είναι και Αρχαιότεροι του Ιησού?

Επίσης να πω οτι η ύπαρξη του Θεϊκού είναι κάτι που εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, άρα στο ερώτημά μου δεν μπορεί να δοθεί τεκμαρτή απάντηση και καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι η ύπαρξη ή μη μιας Θεότητας έχει να κάνει καθαρά με την πίστη, στηρίζεται με απλά λόγια στην πίστη που έχει ο κάθε άνθρωπος για τη Θρησκεία που επέλεξε να ακολουθεί.

Αυτά και καλή χρονιά σε όλους και σε όλες, με υγεία και καλές δουλειέ$$$$

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

Για το μερίδιο που μου αναλογεί (και είναι μεγάλο) σου ζητώ συγγνώμη που σου χάλασα το thread Lock Smith.
Όπως υποσχέθηκα και στον kost θα συνέχιζα εδώ.

Για εμένα το ερώτημα από το οποίο πρέπει να ξεκινήσει κάποιος είναι:

Ποιο είναι το αρχαιότερο κείμενο του οποίου γνωρίζουμε σχετικά καλά την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και την ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ του ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ή του ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑ που αναφέρεται με τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο στην ύπαρξη των 12 θεών.

Ας ξεκινήσουν τα μέλη που είναι πιο σχετικά με το 12άθεο.

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 13/01/2012 20:43:18

13/01/2012, 21:52:22

Στη 2η σελίδα του παρόντος θέματος έγραψα μία τεράστια μπαρούφα την οποία οφείλω να διορθώσω. Έγραψα το εξής:

quote:
Παιδιά το Δωδεκάθεο αφορά τον ζωδιακό κύκλο, αυτό είναι ξεκάθαρο, αν και γενικώς άγνωστο...Οι 12 εγκόσμιες θεότητες πρεσβεύουν φυσικές και ηθικές δυνάμεις απολύτως αντίστοιχες με τα 12 αρχέτυπα του Ζωδιακού.

Επίσης, η έννοια του Δωδεκαθέου δεν συναντάται πουθενά -απ'όσο ξέρω τουλάχιστον- στην κλασική αρχαιότητα. Οι πρώτες αναφορές σε αυτό χρονολογούνται μετά την ελληνιστική εποχή.

Οι θεολόγοι και μύστες ωστόσο που κατείχαν τις εσωτερικές παραδόσεις γνώριζαν για την αστρολογική και κοσμογονική ιερότητα του αριθμού 12. Ο Πλάτωνας αναφέρει στον "Τίμαιο" πως ο "Δημιουργός διακόσμησε τον κόσμο σύμφωνα με το πενταγωνικό Δωδεκάεδρο", μία ξεκάθαρη, σύμφωνα και με τους μελετητές, αναφορά στον ζωδιακό κύκλο. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι πριν από μερικά χρόνια γάλλοι και αμερικάνοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το πιθανότερο σχήμα που φαίνεται να έχει το σύμπαν είναι αυτό του πενταγωνικού Δωδεκαέδρου!!!

H τονισμένη παράγραφος είναι πέρα για πέρα λάθος...τι να πω, συγγνώμη για την παραπληροφόρηση...ευτυχώς που βρήκα ένα πολύ συμπυκνωμένο άρθρο του Ken Gillman.

Καταρχάς ο Πλάτωνας στον "Φαίδρο" αναφέρεται στους Δώδεκα Θεούς
σαν ουράνιες θεότητες που επιβλέπουν την τάξη στον Κόσμο. Το χωρίο αυτό έχει ορθώς συσχετιστεί με τη γνωστή σχέση θεών-ζωδίων.

Επίσης στους "Νόμους" ο Πλάτωνας θεωρεί ότι η λατρεία των 12 θεών οφείλει να κατέχει κεντρικό ρόλο στην πόλη και προτείνει οι πολίτες να χωριστούν σε 12 φυλές, έκαστη εκ των οποίων να πάρει το όνομα ενός θεού.

Όσον αφορά αρχαιότερες πηγές, στον "Ομηρικό Ύμνο στον Ερμή" (ο οποίος χρονολογείται στον 8ο-7ο αιώνα π.Χ) αναφέρεται ότι ο θεός Ερμής άφησε στην άκρη 12 τμήματα από το κοπάδι του Απόλλωνα τα οποία αφιέρωσε στους θεούς.

Ο Ηρόδοτος επίσης λέει ότι ο Ιάσωνας είχε κάνει αφιέρωμα στους 12 θεούς στο Βόσπορο.

Ο οποίος Ηρόδοτος επίσης αναφέρει ότι και οι Αιγύπτιοι λάτρευαν 12θεο και ότι είχαν αποδώσει στον κάθε θεό από ένα μήνα και ζώδιο.

Οι ιστορικοί πάντως συνήθως χρονολογούν την θρησκευτική λατρεία των 12 θεών στην Αθήνα στον 6ο αιώνα π.Χ και ο ναός τους συνήθως χρονολογείται στην εποχή του Πεισίστρατου του νεότερου (τέλη 6ου αιώνα π.Χ).

Τέλος η αρχαιότερη συσχέτιση των 12 θεών με τους 12 μήνες βρίσκεται στο 293 π.Χ, στη θεσσαλική πόλη της Δημητριάδος, όπου κάθε μήνας είχε πάρει το όνομα ενός θεού.

Μεταξύ επίσης των διαφόρων ευρημάτων γύρω από τους 12 θεούς ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι ένας κύκλος που περιέκλειε ένα δαχτυλίδι με 12 σημεία στην Επίδαυρο.

Σχετικά τώρα με το αστρολογικό κομμάτι, ο πρώτος εν Ελλάδι που λέγεται ότι συσχέτισε τους 12 θεούς με τα ζώδια είναι ο Εύδοξος ο Κνίδιος, ο "ιδρυτής της επιστημονικής αστρονομίας" (4ος αιώνας π.Χ).

Ωστόσο είμαι βέβαιος ότι η συσχέτιση είναι αρκετά παλαιότερη. Γνωρίζουμε ότι ο πρώτος που συνέγραψε περί των "12 άθλων του Ηρακλή" είναι ο ποιητής Πείσανδρος, ο οποίος λέγεται πως είχε χωρίσει το έργο σε 12 μέρη. Το έργο αυτό θεωρώ πως ήταν οπωσδήποτε αλληγορικό γύρω από τα 12 ζώδια (μεταγενέστερες ερμηνείες φιλοσόφων υποδεικνύουν το αλληγορικό περιεχόμενο των Άθλων γύρω από το ζωδιακό κύκλο).

Πέρα όμως από αυτό ο πρώτος για τον οποίο λέγεται ότι χώρισε τον ουρανό σε 12 μέρη, έχοντας αναγνωρίσει τα ζώδια, ήταν ο Κλεόστρατος από την Τένεδο (520 π.Χ).

13/01/2012, 21:56:48
PanosT

quote:
Έχεις κάποιες συγκεκριμένες γνώσεις ψυχολογίας και ψυχιατρικής από εγκεκριμένο πανεπιστήμιο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή είσαι "πρακτικός"?

Έχω συγκεκριμένες γνώσεις στη γενική ψυχολογία.

quote:
Επειδή "ήκουσε τον ασπασμόν" τη βάλαμε κάπου κοντά. Αλλά δεν θα τα χαλάσουμε κιόλας...
Πάντως εσύ που είσαι αντικειμενικός και απαλλαγμένος από φανατισμό και πονηριά γιατί δεν κάνεις τη δικιά σου μετάφραση?

Η επίσκεψη του "αγγέλου" στη Μαρία γίνεται στο σπίτι της Μαρίας, στη Γαλιλαία (Λουκ. 1:26-27). Το "άκουσμα" του χαιρετισμού από την Ελισάβετ γίνεται στο σπίτι της Ελισάβετ, στην Ιουδαία, οπου την επισκέφτηκε η Μαρία (Λουκ. 1:39-41).

Όχι μόνο σε άλλο χρόνο αλλά και σε τελείως διαφορετικό τόπο.

Δύσκολο να έχουμε διπλανά δωμάτια που το ένα να είναι στη Γαλιλαία και το άλλο στην Ιουδαία...

quote:
Για Άθεος (μόλις το ειδα στο thread ΠΙΣΤΗ) πάντως ασχολείσαι πολύ με τον Χριστιανισμό

Δεν μπορείς να απορρίψεις κάτι αν δεν το μελετήσεις σε βάθος, δε νομίζεις;

quote:
Σ'αυτή την εκδοχή ο Ιωσήφ δεν δέχτηκε απο πουθενά ένα καλό λόγο παρηγορίας, έφαγε όλη τη πίκρα μόνος του αλλά και ταυτόχρονα αμάρτησε διότι το Μαράκι ως μοιχαλίδα έπρεπε να θανατωθεί δια λιθοβολισμού...

Αντίθετα με ό,τι γράφουν οι άσχετοι ευαγγελιστές, οι μοιχαλίδες ΔΕΝ θανατώνονταν διά λιθοβολισμού. Το παραπάνω αποτελεί μια απόδειξη ότι οι συγγραφείς των ευαγγελίων αγνοούσαν τον προφορικό νόμο των Εβραίων και δεν είχαν καμία σχέση ούτε με την εποχή ούτε με την περιοχή.

quote:
Και στις δύο εκδοχές σου πάντως αφήνεις ανοικτό τι έπεισε τον Ιωσήφ να μείνει παντρεμένος με τη Μαρία.

Δεν υπάρχουν δύο εκδοχές αλλά μία μόνο: Πρόκειται για φαντασίες του Ματθαίου.

quote:
Αυτό το 155 το διάβασες σε ΆΛΛΗ μελέτη???

Αυτό το 155 προκύπτει από την μελέτη της εκκλησιαστικής Ιστορίας. Η πρώτη αναφορά που έχουμε για το ευαγγέλιο του Ματθαίου είναι από τον Παπία (Ευσέβιος, "Εκκλησιαστική Ιστορία", 3.39.24).

Ο Παπίας έγραψε στο δεύτερο μισο του 2ου αιώνα αλλά περιγράφει το ευαγγέλιο του Ματθαίου σαν "συλλογή των λεγομένων του Ιησού" ενώ το ευαγγέλιο του Ματθαίου που έχουμε είναι πολύ διαφορετικό. . Κι ενώ έχουμε την πρώτη αναφορά στο ευαγγέλιο του Ματθαίου, η αναφορά δεν ταιριάζει με το περιεχόμενο του ευαγγελίου, οδηγώντας μας στο συμπέρασμα πως ο Παπίας δεν είχε ιδέα για το ευαγγέλιο του Ματθαίου (S. Davidson, "The Canon of the Bible", 1880, σ. 125)

Ακόμη κι έτσι όμως, μπορούμε να δεχτούμε κατά συνθήκη ότι όντως, ο Παπίας αναφερόταν στο κανονικό ευαγγέλιο του Ματθαίου, γιατί διαφορετικά ο χρόνος συγγραφής είναι πολύ μεταγενέστερος.

quote:
Καλά πόσες μελετές έχεις διαβάσει για τον Χριστιανισμό???

Κάμποσες. Πολύ περισσότερες από σένα. Μπορώ να σου δώσω μια γενική βιβλιογραφία αν σε ενδιαφέρει.

quote:
Έχεις μελετήσει σε βάθος Π.Δ και Κ.Δ, Πράξεις των Αποστόλων Πατερικά Κείμενα αλλά και μελέτες για τη ψυχοσύνθεση του Γιαχβε Μανώλη για το πότε γράφτηκαν τα Ευαγγέλια από ποιους γράφτηκαν τα Ευαγγέλια κτλ

Σε γενικές γραμμές, ναι.

quote:
Και όλα αυτά ΓΙΑΤΙ?

Για να αποδείξω πως τα ευαγγέλια δεν είναι παρά ένα μάτσο φανταστικές ιστορίες, γραμμένες από ανώνυμους το 2ο αιώνα, που διορθώθηκαν και πλαστογραφήθηκαν άπειρες φορές για να φτάσουν στη σημερινή μορφή.

quote:
Για να πειστείς να μείνεις Άθεος ή για να κοροιδεύεις όσους διάλεξαν τον Χριστιανισμό.

Τίποτε από τα δύο.

quote:
Αντίστοιχη μελέτη έχεις κάνει και για άλλες θρησκείες?

Οχι. Θα έπρεπε;

macedon

13/01/2012, 22:32:10

quote:
και ο ναός τους

"βωμός" εννοούσα

13/01/2012, 22:52:30

quote:
Η Σαλώμη γνωστή Τραβεστί βγάζει το εργαλείο της και βιάζει χωρίς πολλά πολλά τον Ηρώδη Αντύπα μπροστά στους προσκεκλημένους του...

quote:
Κουτουπώνει και μιλάει ο Ασωματος Άγγελος
χαῖρε, κεχαριτωμένη·
Συνεχίζει να κουτουπώνει και να μιλάει.
Να σημειώσω εδώ ότι ο λόγος γίνεται κοφτός διότι λαχανιάζει ο Ασωματος Αγγελος από το κουτούπωμα

ὁ Κύριος μετὰ σοῦ·
Κουτουπώνει και μιλάει πάντα με κοφτό λόγο.
εὐλογημένη σὺ ἐν γυναιξίν.
Και συνεχίζει να κουτουπώνει και να μιλάει πάντα με κοφτό λόγο.
ἡ δὲ ἰδοῦσα διεταράχθη ἐπὶ τῷ λόγῳ αὐτοῦ,
Το Μαράκι καθότι παρθένα διεταράχθει όχι από το κουτούπωμα αλλά από τα λόγια του.
Φιφας ο Αγγελος με μικρό εργαλείο η το ασώματο εργαλείο δεν κάνει δουλειά.
Θα μας το εξηγήσει ο Σωτήρης φαντάζομαι

quote:
Πως άκουσε τον ασπασμόν η Ελισάβετ????
Άκουσε το ματς μουτς????"

quote:
Επειδή ισχυρίζεστε κουτούπωμα γι'αυτό την έβαλα σε διπλανό δωμάτιο.
Αν τη θέλεις μπανιστιρτζού την Ελισάβετ βάλτην και μπροστά. Η ακόμα πιο kinky βάλτην να συμμετέχει κιόλας.

quote:
Αυτό με τον πηδηχταρά από το τοπικό Ιερατείο ξέρεις από που σου έχει κολλήσει έτσι?
Από τις ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ των δικών σας ΝΑΩΝ και ΜΑΝΤΕΙΩΝ.

quote:
Ο ΙΩΣΗΦ δεν χώρισε το Μαράκι και έφαγε όλη τη λέζα από τους Ιουδαίους

quote:
Και στο δέντρο επάνω να την έβαζες την Ελισάβετ, δεν προκύπτει από κανένα σημείο του κειμένου ότι βρισκόταν στο σπίτι της Μαρίας.

...best of...σταθερή αξία το "Μύθος και Θρησκεία"

13/01/2012, 23:00:45
quote:
Ψηλός
ΜπαρμπαΣωτήρη, καλά θα κάνεις όταν σου δίνουν κάτι για προπαγάνδα, να το ελέγχεις πρώτα, να το διαβάζεις και ύστερα να το ποστάρεις.
Φαίνεται, όμως, πως ούτε οι γκάφες που κάνεις σε πτοούν.

Ποτέ μη κρίνεις Ψηλέ εξ' ιδίων τα αλλότρια , που μιλάς για γκάφες , τη στιγμή που καταπίνεις αμάσητα όσα σου πασάρουν η ΟΟΔΕ και οι απολογητές , και περιμένεις να μπή κανένας ομόθρησκός σου στο forum για να του κρατάς το ίσο . Αν η γκάφα Ψηλέ ήταν ολυμπιακό άθλημα θα ήσουν χρυσός ολυμπιονίκης .
quote:
Ψηλός
Ας δούμε τι εννοώ:
Αν, όπως λες, «η επίμαχη αυτή φράση χρησιμοποιείται για να περιγράψη την ερωτική πράξη», τότε αυτό που ακολουθεί στην παραπάνω παραπομπή σου, δηλαδή το καὶ ἐκοιμήθη μετ᾿ αὐτῆς , τι κατά τι γνώμη σου περιγράφει;

Απλά δίνει έμφαση στό γεγονός . Μη μου πης ότι στα άλλα δύο αποσπάσματα που δεν το γράφει , ότι ο Αβραάμ και ο Ιακώβ γκάστρωσαν την Άγαρ και τη Βαλλά αντίστοιχα , τηλεπαθητικά ;
quote:
Ψηλός
Μόνο, που καλά θα κάνεις, όταν διαβάζεις τις Γραφές, να γυρίζεις το βιβλίο από την καλή πλευρά! Δηλαδή να το κρατάς ίσια και όχι ανάποδα!

Να έχεις υπ' όψη σου Ψηλέ ότι τις έχω διαβάσει και πολύ καλά μάλιστα . Αυτός ήταν και ο λόγος που την κοπάνησα από το μαντρί .

“Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς”

*

13/01/2012, 23:04:04
quote:
Ψηλός
Ξέχασα επίσης να πω για τις γαργάρες που κάνεις στα ερωτήματα του Πάνου.

Για λέγε , για λέγε .
quote:
Ψηλός
Όπως π.χ. εκείνο που σε ρώτησε:

"Λκ Α‐41 καὶ ἐγένετο ὡς ἤκουσεν ἡ ᾿Ελισάβετ τὸν ἀσπασμὸν τῆς Μαρίας, ἐσκίρτησε τὸ βρέφος ἐν τῇ κοιλίᾳ αὐτῆς· καὶ ἐπλήσθη Πνεύματος ῾Αγίου ἡ ᾿Ελισάβετ.
Πως άκουσε τον ασπασμόν η Ελισάβετ????
Άκουσε το ματς μουτς????"

Πρωταθλητή μουουουουου ! Ολυμπιονίκη μουουουουου ! Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις , έσπασες νέο ρεκόρ ! Το να μη διαβάζεις τα σατανικά κείμενα των χριστιανομάχων Ψηλέ το καταλαβαίνω . Να μή διαβάζεις όμως ούτε τα ιερά κείμενα της θρησκείας σου , και να υιοθετής άκριτα ότι σου πασάρουν οι άλλοι ; Ντροπή !
Πως να τον ακούση τον ασπασμό βρε Ψηλέ η Ελισάβετ αφού βρισκόταν χιλιόμετρα μακριά σε μια ορεινή πόλη ; Ανοιχτή ακρόαση είχαν ; Δες παρακάτω όλόκληρο το κείμενο για να μαθαίνης .

καὶ ἀποκριθεὶς ὁ ἄγγελος εἶπεν αὐτῇ· Πνεῦμα Ἅγιον ἐπελεύσεται ἐπὶ σὲ καὶ δύναμις ὑψίστου ἐπισκιάσει σοι· διὸ καὶ τὸ γεννώμενον ἅγιον κληθήσεται υἱὸς Θεοῦ. καὶ ἰδοὺ Ἐλισάβετ ἡ συγγενής σου καὶ αὐτὴ συνειληφυῖα υἱὸν ἐν γήρει αὐτῆς, καὶ οὗτος μὴν ἕκτος ἐστὶν αὐτῇ τῇ καλουμένῃ στείρᾳ· ὅτι οὐκ ἀδυνατήσει παρὰ τῷ Θεῷ πᾶν ῥῆμα. εἶπε δὲ Μαριάμ· ἰδοὺ ἡ δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατὰ τὸ ῥῆμά σου. καὶ ἀπῆλθεν ἀπ᾿ αὐτῆς ὁ ἄγγελος. Ἀναστᾶσα δὲ Μαριὰμ ἐν ταῖς ἡμέραις ταύταις ἐπορεύθη εἰς τὴν ὀρεινὴν μετὰ σπουδῆς εἰς πόλιν Ἰούδα, καὶ εἰσῆλθεν εἰς τὸν οἶκον Ζαχαρίου καὶ ἠσπάσατο τὴν Ἐλισάβετ. καὶ ἐγένετο ὡς ἤκουσεν ἡ Ἐλισάβετ τὸν ἀσπασμὸν τῆς Μαρίας, ἐσκίρτησε τὸ βρέφος ἐν τῇ κοιλίᾳ αὐτῆς· καὶ ἐπλήσθη Πνεύματος Ἁγίου ἡ Ἐλισάβετ
Λουκάς . α', 35-41

Το καταλαβαίνεις Ψηλέ έτσι όπως είναι γραμμένο , ή μήπως θέλεις να σου το μεταφράσω ;

*