ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εχουν κοινες επιρροες η αρχαια Αιγυπτος και η προκολομβιανη Αμερικη; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Εχουν κοινες επιρροες η αρχαια Αιγυπτος και η προκολομβιανη Αμερικη; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ336 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
13/07/2010, 23:37:02
ας το συζητησουμε...
14/07/2010, 14:28:51
όχι δεν έχουν

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

14/07/2010, 20:15:47
συνεχιζω εδω γιατι τελικα θα πρεπε να ξεκινησω με παρουσιαση του θεματος..

http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10606

14/07/2010, 22:16:41
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ θα μπορούσες να κάνεις και σε αυτό την εισαγωγή του θέματος χωρίς να ανοίξεις δεύτερο ίδιο θέμα, αλλά μιας και το άνοιξες πιστεύω πως αυτό το τόπικ δεν χρειάζεται να είναι ενεργό.

Οπότε αυτό το τόπικ θα απενεργοποιηθεί ώστε να μην υπάρχουν διπλά θέματα.

14/07/2010, 22:47:50
οκ κι εγω θα το ηθελα για να μη δημιουργειται συγχιση
15/07/2010, 01:02:15
Το θέμα αυτό απενεργοποιείται.
Μπορείτε να συνεχίσετε στο:

Εχουν κοινες επιρροες η αρχαια Αιγυπτος και η προκολομβιανη Αμερικη;

05/12/2009, 14:41:55
quote:

quote:

Φίλε μου Δημήτρη , όλα έχουν έναν ορισμό ..!

Ας μου δώσει κάποιος τον ορισμό της αγάπης και μετά ξεκινάμε οποιαδήποτε συζήτηση με σεβασμό ο ένας έναντι του άλλου..!

Τι σημαίνει αγάπη και απο ποιά στοιχεία συγκροτείται και προσδιορίζεται???

soul

Δημήτρη , δεν πρόκειται να ψάξω να βρώ την αγάπη πουθενά εκτός του εαυτού μου.

Όσο για τους Παγανιστές όπως τους αναφέρεις , θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω , ότι η αναφορά σου σε αυτούς δεν είναι τυχαία ...

Δηλώνει τον εσωτερικό σου φόβο και την ολοένα αυξανόμενη εξάρτησή σου απο την παρουσία τους.

Τους νοηματοδοτεί ο υποσυνείδητος φόβος σου και "ψηλώνουν" εξ αυτού καθημερινά και ταυτόχρονα θεριεύει ακόμα πιο πολύ ο εσωτερικός σου φόβος ..που σε πνίγει και δεσμεύει όλο το είναι σου σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να υπεραμυνθείς "δικαίων" ...αλλα αυτό εξουθενώνει φίλε μου τους ανθρώπους ...τους κάμπτει και τους θέτει σε μια διαρκή σκιά ...η οποία αμαυρώνει κάθε μέρα τους.

Μόνο η λέξη που χρησιμοποίησες , επι τη εκφορά της και μόνο ή τη σκέψη της ...δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα , τα οποία μένουν μέσα σου και κάνουν κακό στον εαυτό σου .

Ας είμαστε λίγο εγκρατείς έναντι των συνανθρώπων μας...έστω και αν οι αντιλήψεις μας διαφέρουν.

όχι φίλε μου ,
δεν θα δώσω ορισμό αγάπης.
Προτιμώ τους παγανιστές.
Αν σε ενδιαφέρει η αγάπη , τράβα βρες την νε.

soul

05/12/2009, 15:02:16
quote:

quote:

Όλοι οι άνθρωποι φίλε μου Δημήτρη , δεν παύουν να είναι άνθρωποι και να επιζητούν την αγάπη και το σεβασμό.

Όμως , όταν δεν γνωρίζουν ...το πώς συγκροτείται αλλα και εμφανίζεται η αγάπη , τότε δεν μπορούν να την φέρουν -κατ'αρχάς- εντός τους και στην συνέχεια στην ζωή τους.

Ψάχνουμε για το θεό...αλλοίμονο..και δεν έχουμε βρεί το απλούστερο , τον εαυτό μας , δεν τον έχουμε καν συναντήσει...άντε να συναντήσουμε και τους άλλους.

Ας πετύχουμε τα πιο απλά και ίσως στην συνέχεια να πάμε και για πιο μεγαλεπήβολους στόχους.

soul

Πολύ ωραία τα γράφεις αγαπητέ Εαρινέ,
Να διορθώσω ότι δεν επιζητούμε όλοι οι άνθρωποι την αγάπη και τον Σεβασμό παρά μόνο να μας αγαπούν και να μας σέβονται.

Δεν γνωρίζω τι πιστεύεις και αυτό μου αρκεί.
(Γράφω γενικά για όλους)
Ομως κάπου έχεις πιάσει το νόημα και αν μας το ορίσεις ή δεν το ορίσεις κανείς δεν πρόκειται να ωφεληθεί.
Γιατί η αγάπη έχει στάδια. Και το πρώτο είναι η ταπείνωση.
(Ο φακίρης είναι το πρώτο στάδιο σουφισμού.)
Αυτά είναι για μας τους ανθρώπους, τεχνικές δηλαδή να πλησιάσουμε την αγάπη.
Σε κάποιον υλιστή θα έλεγα να δώσει προσοχή στα λουλούδια και στους βράχους γιατί όλα έχουν τον σπερματικό Λόγο του Θεού και είναι καλύτερα από μας.
Πιστεύω ότι όλα γύρω μας αγαπούν.
Δεν θα μπορέσουμε να το καταλάβουμε αυτό με την μάχαιρα του Πνεύματος αλλα μόνο με την απραξία και τον αφουγκρασμό.
Ταπείνωση δηλαδή.

Για ορισμό της αγάπης επιμένω δεν υπάρχει.
Πως να ορίσεις το Αόριστο;

Edited by - dimitris2 on 05/12/2009 14:41:15

Κατ'αρχάς φίλε Δημήτρη , θα ήθελα να πώ ..ότι ως ταπείνωση θα μπορούσα να "δώ" αυτό το οποίο όριζαν ως ακινησία ..οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Και αν αναλύσουμε την σοφία και την περιεκτικότητα αυτής της λέξεως -ακινησία- θα μπορούσαμε εύκολα να δούμε -όχι γραμματικά- αλλα επί της ουσίας των προσεγγιζομένων ..ότι η ταπείνωση είναι ΕΝΑ απο τα πολλά στοιχεία και αρετές που συγκροτούν και ορίζουν την ακινησία.

Ασφαλώς , η ακινησία σε γενικές γραμμές αποτελεί προιόν ενός σοφού και εκπαιδευμένου ανθρώπου με επιδραστικότητα και ενσυναίσθηση και ο οποίος κρατάει το τιμόνι του εαυτού του -ο ίδιος- και όχι ασυνείδητα μορφώματα ή συγκινησιακές πειρατείες του ερπετοειδούς.

Άνθρωποι εξαρτούμενοι απο τον πρώιμαο συναισθηματικό εγκέφαλο , εμφανίζονται ως καρικατούρες του θεάτρου σκιών ...

Φαίνεται να κινούνται οι ίδιοι αλλα δυστυχώς κάποιος άλλος κρατάει πίσω απο το πάνελ αυτούς τους οδηγούς ...ο καραγκιοζοπαίκτης ...το υποσυνείδητο επι του συγκεκριμένου.

soul

05/12/2009, 19:23:45
Το μόνο που σου δείχνω φίλε μου Εαρινέ, είναι ότι δείχνεις να μεροληπτείς, έναντι του χριστιανισμού...Του προσάπτεις πολλά,προκαταλαμβάνοντας, την αλήθεια και ορθότητα του...
Όσο για το μετανοείτε, πρέπει να καταλάβουμε ότι όλων είναι και πρέπει να βρούμε, όλοι ή ο καθένας μας ξεχωριστά, σε τι αφορά....
Αλλα, μη μασάς, αφού βεβαιώθηκε για τις..καλές σου προθέσεις,λέω
να κάνω γαργάρα ότι με .....μυγοσπαθιάζει.....
Αληθεια, τι θα πιούμε;....
05/12/2009, 21:04:48
quote:

Το μόνο που σου δείχνω φίλε μου Εαρινέ, είναι ότι δείχνεις να μεροληπτείς, έναντι του χριστιανισμού...Του προσάπτεις πολλά,προκαταλαμβάνοντας, την αλήθεια και ορθότητα του...
Όσο για το μετανοείτε, πρέπει να καταλάβουμε ότι όλων είναι και πρέπει να βρούμε, όλοι ή ο καθένας μας ξεχωριστά, σε τι αφορά....
Αλλα, μη μασάς, αφού βεβαιώθηκε για τις..καλές σου προθέσεις,λέω
να κάνω γαργάρα ότι με .....μυγοσπαθιάζει.....
Αληθεια, τι θα πιούμε;....

Ότι γουστάρεις ρε Βαγγέλη..ότι βαστάει η ψυχούλα σου!

Φίλοι θα είμαστε και σαν έρθω στη Λάρισα ...εσένα θα έρθω να βρώ πρώτο ..

soul

05/12/2009, 21:11:02
Σ ευχαριστώ πολύ φίλε μου Εαρινέ και το δένω κόμπο,ότι θα έρθεις, κάποτε,εν ευθέτω χρόνο,στη Λάρισα να τα πιούμε και πούμε..Τον άλλο,
τον ...Αλέκο, έλεγα, που έλεγε για ...κρασοκατανύξεις σήμερα.....
Δεν βγάζει άχνα....Τι έγινε;
dimitris2Μέλος
05/12/2009, 22:13:46
quote:

Κατ'αρχάς φίλε Δημήτρη , θα ήθελα να πώ ..ότι ως ταπείνωση θα μπορούσα να "δώ" αυτό το οποίο όριζαν ως ακινησία ..οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Και αν αναλύσουμε την σοφία και την περιεκτικότητα αυτής της λέξεως -ακινησία- θα μπορούσαμε εύκολα να δούμε -όχι γραμματικά- αλλα επί της ουσίας των προσεγγιζομένων ..ότι η ταπείνωση είναι ΕΝΑ απο τα πολλά στοιχεία και αρετές που συγκροτούν και ορίζουν την ακινησία.

Ασφαλώς , η ακινησία σε γενικές γραμμές αποτελεί προιόν ενός σοφού και εκπαιδευμένου ανθρώπου με επιδραστικότητα και ενσυναίσθηση και ο οποίος κρατάει το τιμόνι του εαυτού του -ο ίδιος- και όχι ασυνείδητα μορφώματα ή συγκινησιακές πειρατείες του ερπετοειδούς.

Άνθρωποι εξαρτούμενοι απο τον πρώιμαο συναισθηματικό εγκέφαλο , εμφανίζονται ως καρικατούρες του θεάτρου σκιών ...

Φαίνεται να κινούνται οι ίδιοι αλλα δυστυχώς κάποιος άλλος κρατάει πίσω απο το πάνελ αυτούς τους οδηγούς ...ο καραγκιοζοπαίκτης ...το υποσυνείδητο επι του συγκεκριμένου.

soul

Συμφωνώ.
Μιλάς για απραξία αλλά και για πράξη, πως να αποβάλλουμε τον καραγκιοζοπαίχτη.

Αν μονάσω σε κάποια μονή του Αγίου Όρους δεν σημαίνει ότι είμαι και χριστιανός.

Αν διαβάσω άπαντα των ελλήνων πατέρων μας δε σημαίνει ότι είμαι απόγονός τους.

Οι αρχαίοι είχαν στρώσει κώλο ψάχνοντας για κάτι ακατανόητο για μας.
Π.χ. Μας παρέδωσαν μαθηματικά ενώ έψαχναν για κάτι άλλο.

Φαίνεται στα έργα του Ιάμβλυχου.
Είχε ο Πυθαγόρας βαθμούς μύησης (πέντε) που σήμαινε δουλειά.

Ο ίδιος ήταν αιρετικός (ας το πούμε έτσι) , δεν θυσίαζε ήταν χορτοφάγος.

Απλά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη.

Αυτό έψαχναν οι σοφοί των λαών και κάπου συναντήθηκαν.

Χαρούμενος πέθανε ο Σωκράτης αλλά και ο ληστής στον Σταυρό.

05/12/2009, 23:45:59
quote:

Σ ευχαριστώ πολύ φίλε μου Εαρινέ και το δένω κόμπο,ότι θα έρθεις, κάποτε,εν ευθέτω χρόνο,στη Λάρισα να τα πιούμε και πούμε..Τον άλλο,
τον ...Αλέκο, έλεγα, που έλεγε για ...κρασοκατανύξεις σήμερα.....
Δεν βγάζει άχνα....Τι έγινε;

Μάλλον θα κάνει σέξ...προσφέρεται και η μέρα..

Σου δίνω το λόγο μου ότι θα έρθω...μόνο και μόνο να γνωρίσω το φίλο μου τον Βαγγέλη που κάποια στιγμή , έγινε η αιτία να δώ τον εαυτό μου στον καθρέπτη και να ντραπώ.

Συγγνώμη ρε Βαγγέλη για όλα όσα σου είπα...διαφωνώ σε επιμέρους θέματα μαζί σου αλλα σε συμπαθώ...είσαι αγωνιστής για τις ιδέες σου και μένα μου αρέσουν οι άνθρωποι που υπερασπίζονται τις ιδέες τους.

Η διαφωνία μου βρίσκεται στον τρόπο..που αγωνίζεται κανείς που καμμιά φορά τον απαξιώνει....χάνοντας και το ενδεχόμενο δικιό του.

Στη Λάρισα θα έρθω..θέλω να σε γνωρίσω αλλα και να μιλήσουμε , είμαι δε σίγουρος ότι υπάρχουν χίλια δύο άλλα κοινά που μας ενώνουν και όχι μόνο εμάς τους δυό αλλα όλους εδώ μέσα αλλα και σε όλο τον κόσμο.

Στο χέρι μας είναι ..

soul

07/12/2009, 17:50:41
Έχουμε θέμα την αγάπη του Θεού και δεν θέτουμε την μεγαλύτερη
πράξη αγάπης του Θεού,την θυσία του μονάριβου Υιού Του,για να δούμε εμείς τι εστί άνθρωπος....
Κι αυτό, πάλι, μήπως το καταλάβαμε;
Μήπως, είναι θέμα πόσο εμείς αισθανόμαστε την αγάπη, για να δούμε και να κρίνουμε;Ξέρυμε τι είναι αγάπη, μπορούμε να την διακρίνουμε;...
Ας αναρρωτηθούμε...
08/12/2009, 21:12:16
quote:

Έχουμε θέμα την αγάπη του Θεού και δεν θέτουμε την μεγαλύτερη
πράξη αγάπης του Θεού,την θυσία του μονάριβου Υιού Του,για να δούμε εμείς τι εστί άνθρωπος....
Κι αυτό, πάλι, μήπως το καταλάβαμε;
Μήπως, είναι θέμα πόσο εμείς αισθανόμαστε την αγάπη, για να δούμε και να κρίνουμε;Ξέρυμε τι είναι αγάπη, μπορούμε να την διακρίνουμε;...
Ας αναρρωτηθούμε...

Εσύ φίλε μου γνωρίζεις τι είναι αγάπη...την διακρίνεις???

soul

08/12/2009, 21:46:11
Ναι ρε φίλε Εαρινέ, αλλά, πάς να με τρελάνεις;Γιατί ρωτάς κατι τέτοιο με ύφος δέκα ειδικών; Παίζουμε κανένα τέστ;Όλοι ξέρουμε τι είναι η αγάπη, τι είμαστε προθυμοι γι αυτήν να κάνουμε, είναι που δεν ομολογούμε...Κι αυτό που έλεγα είναι ότι ο Θεος θυσίασε τον Υιό Του για μας...
Έστω σαν ιδέα, σαν σκέψη, μπορείς να το δεις;Για να καταλάβεις τι εννοούμε μιλώντας περί Θεικής αγάπης;
08/12/2009, 22:53:42
quote:

Ναι ρε φίλε Εαρινέ, αλλά, πάς να με τρελάνεις;Γιατί ρωτάς κατι τέτοιο με ύφος δέκα ειδικών; Παίζουμε κανένα τέστ;Όλοι ξέρουμε τι είναι η αγάπη, τι είμαστε προθυμοι γι αυτήν να κάνουμε, είναι που δεν ομολογούμε...Κι αυτό που έλεγα είναι ότι ο Θεος θυσίασε τον Υιό Του για μας...
Έστω σαν ιδέα, σαν σκέψη, μπορείς να το δεις;Για να καταλάβεις τι εννοούμε μιλώντας περί Θεικής αγάπης;

Σε πάω ρε μπαγάσα..και σε συμπαθώ!

Δεν θέλω να σε νευριάζω και δεν το επιδιώκω...άσε με , παράτα με...

Δεν θέλω μαζί σου να χαλάω...δεν θέλω..

soul

08/12/2009, 23:13:36
Κι εγώ σε πάω ρε φιλαράκι.....Και θα το κάψουμε μόλις βρεθούμε απο κοντά...Άλλο τα σώματα, άλλο τα μυαλά, άλλο η διασκέδαση, άλλο το
πιστεύω του καθενός...
Γιατί, ωραία αξίζει να ζούμε, όχι μίζερα....
08/12/2009, 23:42:29
quote:

Κι εγώ σε πάω ρε φιλαράκι.....Και θα το κάψουμε μόλις βρεθούμε απο κοντά...Άλλο τα σώματα, άλλο τα μυαλά, άλλο η διασκέδαση, άλλο το
πιστεύω του καθενός...
Γιατί, ωραία αξίζει να ζούμε, όχι μίζερα....

Μίζερος ο Αερινός...όνομα και πράμα???

Ανακάλεσε τώρα..τώρα αμέσως...

soul

09/12/2009, 09:58:48
Λάθος κατάλαβες, φιαλράκι...Δεν ζούμε έτσι είπα, όχι ότι εσύ είσαι τέτοιος.....Κάτι κατάλαβααπο τον τρόπο που γράφεις, είσαι ευχάριστο άτομο,πιστεύω και ενδιαφέρον.....
Το γυρίσαμε στις αλληλοκολακίες ή μου φαίνεται;