ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εχουν κοινες επιρροες η αρχαια Αιγυπτος και η προκολομβιανη Αμερικη; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Εχουν κοινες επιρροες η αρχαια Αιγυπτος και η προκολομβιανη Αμερικη; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ336 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/12/2009, 10:58:12
quote:

Λάθος κατάλαβες, φιαλράκι...Δεν ζούμε έτσι είπα, όχι ότι εσύ είσαι τέτοιος.....Κάτι κατάλαβααπο τον τρόπο που γράφεις, είσαι ευχάριστο άτομο,πιστεύω και ενδιαφέρον.....
Το γυρίσαμε στις αλληλοκολακίες ή μου φαίνεται;

Δεν πρόκειται για αλληλοκολακίες Βαγγέλη..

Απλά ως άνθρωπος , έχω κάνει μια διαδρομή και κατα κάποιο τρόπο έχω φιλοσοφήσει λίγο τα πράγματα και δεν βρίσκω κανένα μα κανένα λόγο να μπαίνω σε διαδικάσία αντιπαλότητας με κανέναν άνθρωπο.

Αν παρ'ολες τις προσπάθειές μου , διαπιστώσω ότι είναι ανέφικτη η ανθρώπινη προσέγγιση με κάποιον , κατανοώ την αδυναμία του και "απέρχομαι" και αυτό διότι είναι αυτοκαταστροφικό να μένεις κοντά στην φωτιά.

Δεν μ'ενδιαφέρει να αποδείξω οτιδήποτε για τον εαυτό μου...δεν έχω πλέον κάποια θέση εντός μου για μένα και η οποία να με καλεί στην υπερασπισή της , θέτοντάς με αντιμέτωπο με συνανθρώπους μου ..

Δεν θεωρώ , ότι είμαι λίγος ή πολύς..ούτε ιδιαίτερος ή ασήμαντος...ούτε έστι ή αλλοιώς...είμαι ο Δήμος..τίποτ'αλλο.

Γελάω με την βλακεία μου...με τα λάθη μου...τις όποιες αδυναμίες μου και χαίρομαι που είμαι άνθρωπος.

Θα με πείς μ@@@κα -φερ'ειπείν- και θα σου απαντήσω :"Πολύ περισσότερο απ'οσο νομίζεις" και ξέρεις γιατί???

Διότι πλέον γνωρίζω την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και δομή του εαυτού..γνωρίζω πόσο οροεξαρτάται ο κάθε άνθρωπος απο ασυνείδητα μορφώματα και διεργασίες και οι οποίες δεσμεύουν όλο το είναι του για την προάσπιση των πολλαπλών ταυτίσεων του ...

Πραγματικά συμπονώ τους συνανθρώπους μου , διότι γνωρίζω πόσο μα πόσο εγκλωβισμένοι είναι απο τον ίδιο τους τον εαυτό !

Δεν προκειται λοιπόν -ενθεν- να εκχωρήσω ούτε δράμι σ'αυτές τις εσωτερικές φωνές , που προσπαθούν καθημερινά να με τρέξουν και να με θέσουν απέναντι απο ανθρώπους και καταστάσεις ... ακινησία...αταραξία!

Και γι'αυτό θέλω εγώ ν'αναλάβω υπεύθυνα τον εαυτό μου και όχι να τον εκχωρήσω στα χέρια οπουδήποτε άλλου...γι'αυτό φίλε μου.

Είμαι Έλληνας αλλα και παγκόσμιος πολίτης ...με την έννοια του ότι ζώ σ'ενα πλανήτη όπου υπάρχουν δις άνθρωποι με με διαφορετικές αντιλήψεις και περιεχόμενο σκέψεων και παντού μπορούμε να αντλήσουμε και να δούμε την σοφία και την ανάγκη την κοινή όλων των ανθρώπων...που δεν είναι άλλη απο την αποδοχή και αναγνώριση.

Απλά χαίρομαι με τα απλά αλλα και σπουδαία ταυτόχρονα...χαίρομαι που αυτή τη στιγμή μπορώ και βλέπω τον ήλιο διότι κάποιοι συνανθρωποί μας δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια...χαίρομαι διότι έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε επιμέρους πράγματα ..παρ'ολ'αυτά μιλάμε και βρίσκουμε κοινά σημεία που μας φέρνουν κοντά..χαίρομαι για κάθε λεπτό που υπάρχω και δεν θέλω ν'αφήσω εσωτερικές φαντασιακές καταστάσεις να "κλέψουν" ούτε ένα δευτερόλεπτο απο την ζωή μου.

Ζωή είναι οι όμορφες σκέψεις και η γνώση -η θεμελιώδης- της ανθρώπινης δομής και καταστατικότητας , η οποία θέτει την βάση για ωφέλιμη αλλαγή επί της εσωτερικής μας κατάστασης ...η οποία φέρνει στην ζωή μας διαφορετικά αποτελέσματα απο κείνα που κάποτε μας ταλαιπώρησαν...

Συγγνώμη φίλε μου , μα πλέον έτσι τα βλέπω τα πράγματα και πιστεψέ με ...ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΗ ΖΩΗ..

soul

09/12/2009, 17:37:13
Βαδίζεις ένα καλό δρόμο, φιλε μου Εαρινέ και είμαι σίγουρος ότι θα δρέψεις καρπούς...
09/12/2009, 23:55:18
Εγώ να δώ τι θα δρέψω
10/12/2009, 00:00:31
quote:

Εγώ να δώ τι θα δρέψω

Πάς γυρεύοντας Allzzaro..

soul

10/12/2009, 18:25:50
....Υπάρχουν πάντως άνθρωποι, που δεν ξέρουν ότι είναι εκεί...Και το ψάχνουν καιρό....
12/12/2009, 16:12:42
Γιά σας και πάλι λεβεντιές!
Κάποιος σοφός είχε πει ότι, "η δεύτερη σκέψη είναι πάντα καλλίτερη από την πρώτη".
Αυτήν την πρώτη σκέψη είναι που δεν μπορώ να συγκρατήσω μερικές φορές.
Λόγω του χαρακτήρα μου (δύσκολα παιδικά χρόνια κλπ), είμαι εξαιρετικά ευερέθιστος, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνω το αντίθετο από το προσδοκούμενο.
Προσπαθώ να ελέγξω το ρημάδι, αλλά μερικές φορές δεν προλαβαίνω να πάω στην δεύτερη σκέπση.
Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συντονιστές που παρεφέρθην και ιδίως από τον ευρωπαίο για το στόλισμα. Ε, μετά από τόσα χρόνια διαλόγων ή "διαλόγων" πέφτει και κανένα στόλισμα φιλαράκο. Εχουμε την οικειότητα πιστεύω.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον ευρωπαίο και τον dimitris2, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να με αντικρούσουν, απέδειξαν ότι η διδασκαλία της αγάπης περιλαμβάνετο στην ελληνική διδασκαλία και δεν χρειάζοντο τον Κύριο να τους την διδάξει.
Μάλλον αντέγραψε τα ελληνικά ο Κύριος.

Και πάλι σεμνά την συγγνώμη μου.

Edited by - Αίολος on 12/12/2009 16:14:26

12/12/2009, 18:24:47
Και γιατί ρε φιλε Αίολε, κάποια πράγματα,οπως η αγάπη,συναισθήματα, έννοιες, να έχουν πατρίδα;Για τις έννοιες λέω...Όχι το που καλλλιεργήθηκαν...
Γιατί να βγάζεις κλέφτη τον χριστιανισμό,αντί ιδίας αντιλήψεως θρησκεία;Τα ιδεολογήματα είναι κοινά....Θέλω να πω,δεν χρειάζεται μόνο να στήνουμε τοίχους,αλλά να βλέπουμε και πίσω απο αυτούς....
Έτσι κατανοούμε..
dimitris2Μέλος
13/12/2009, 18:19:00
quote:

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον ευρωπαίο και τον dimitris2, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να με αντικρούσουν, απέδειξαν ότι η διδασκαλία της αγάπης περιλαμβάνετο στην ελληνική διδασκαλία και δεν χρειάζοντο τον Κύριο να τους την διδάξει.
Μάλλον αντέγραψε τα ελληνικά ο Κύριος.

Δεν υπάρχουν αντιγραφές και σκονάκια.
Η Αλήθεια είναι βίωμα.
Τους καλοπροαίρετους τους βρίσκει η Ίδια.
13/12/2009, 22:03:46
quote:

Η Αλήθεια είναι βίωμα.

[/quote]

Σοφή κουβέντα ...ποιός θα διαφωνούσε..???

soul

13/12/2009, 22:08:15
quote:
Η Αλήθεια είναι βίωμα.
Αχ, πάλι θα διαφωνήσω βρε παιδιά.
Η Αλήθεια είναι γνώση.
Βίωμα είναι το Μυστήριο.
Ελληνικά...

Edited by - Αίολος on 13/12/2009 22:08:58

13/12/2009, 22:33:13
quote:
...και εκτός απ' τον τυφλό Πλούτο, τίποτα δεν έρχεται να σε βρει.
Αν δεν βρέκσεις κόλο, πσάρια δεν πιάνεις...

Edited by - Αίολος on 13/12/2009 22:34:51

13/12/2009, 23:22:17
quote:

quote:
Η Αλήθεια είναι βίωμα.
Αχ, πάλι θα διαφωνήσω βρε παιδιά.
Η Αλήθεια είναι γνώση.
Βίωμα είναι το Μυστήριο.
Ελληνικά...

Edited by - Αίολος on 13/12/2009 22:08:58

Η αλήθεια φίλε μου έρχεται μέσα απο μια διορθωτική διαδικασία που συντελλείται βιωματικά δια μέσου του λάθους ...η αναγνώριση και κατανόηση του οποίου φέρνει την γνώση..

Όλα τα ανωτέρω είναι βιωματικού χαρακτήρα...βίωμα...και βίωμα με την έννοια του όρου είναι η πραγματικότητα και όχι το μυστήριο το οποίο εμπεριέχει μεγάλες δόσεις φαντασίας..!

soul

14/12/2009, 20:30:52
quote:
Η αλήθεια φίλε μου έρχεται μέσα απο μια διορθωτική διαδικασία που συντελλείται βιωματικά δια μέσου του λάθους ...η αναγνώριση και κατανόηση του οποίου φέρνει την γνώση..
...η οποία γνώση έρχεται μετα από την αξιολόγηση-επεξεργασία των βιωμάτων-παρατηρήσεων από την νόηση. Δηλαδή όλα αυτά απευθύνονται στην νόηση.
Η Αλήθεια είναι αποκλειστικά έργο της μόησης, διότι στην εννοιά της ενέχεται και η όποια απόδειξη, ή έστω λογική αλληλουχία επαγωγικών σκέψεων, οι οποίες καταλήγουν εις ένα συμπέρασμα το οποίο, κατά συνθήκην, χαρακτηρίζουμε ώς αληθές.

Η μύηση, αντιθέτως, απευθύνεται στο σώμα.
Είναι καθαρά βιωματική εμπειρία, εμπειρία από το Αρρητο.
Από αυτό για το οποίο δεν μπορείς να το περιγράψεις, ούτε μπορείς να πεις τίποτε γι' αυτό.
Εκεί παραμερίζεται η νόηση - η διαδικασία των κρίσεων - που κρατά σταθερή την περιγραφή του κόσμου μας και έρχεται το σώμα μας - δηλαδή η άμεση αντίληψη - σ' επαφή με ένα μέρος (κατα την γνώμη μου) από το Είναι. Την Ψυχή του πλανήτη.

Και για τα δύο φίλε μου, πρέπει ν' σου βγεί η γλώσσα γραβάτα!
Τίποτα δεν δωρίζεται στην περιγραφή του κόσμου μας.
Ολα κερδίζονται. Σωστά;

quote:
το μυστήριο το οποίο εμπεριέχει μεγάλες δόσεις φαντασίας..!
Για να το λες αυτό, ή έχεις μυηθεί, ή ξέρεις κάποιον που μυήθηκε και στο περιέγραψε.
Συμβαίνει κάτι από τα δύο, ή είναι κάτι άλλο;
14/12/2009, 22:05:13
quote:

quote:
...η οποία γνώση έρχεται μετα από την αξιολόγηση-επεξεργασία των βιωμάτων-παρατηρήσεων από την νόηση. Δηλαδή όλα αυτά απευθύνονται στην νόηση.
Η Αλήθεια είναι αποκλειστικά έργο της μόησης, διότι στην εννοιά της ενέχεται και η όποια απόδειξη, ή έστω λογική αλληλουχία επαγωγικών σκέψεων, οι οποίες καταλήγουν εις ένα συμπέρασμα το οποίο, κατά συνθήκην, χαρακτηρίζουμε ώς αληθές.

Η μύηση, αντιθέτως, απευθύνεται στο σώμα.
Είναι καθαρά βιωματική εμπειρία, εμπειρία από το Αρρητο.
Από αυτό για το οποίο δεν μπορείς να το περιγράψεις, ούτε μπορείς να πεις τίποτε γι' αυτό.
Εκεί παραμερίζεται η νόηση - η διαδικασία των κρίσεων - που κρατά σταθερή την περιγραφή του κόσμου μας και έρχεται το σώμα μας - δηλαδή η άμεση αντίληψη - σ' επαφή με ένα μέρος (κατα την γνώμη μου) από το Είναι. Την Ψυχή του πλανήτη.

Και για τα δύο φίλε μου, πρέπει ν' σου βγεί η γλώσσα γραβάτα!
Τίποτα δεν δωρίζεται στην περιγραφή του κόσμου μας.
Ολα κερδίζονται. Σωστά;

quote:
το μυστήριο το οποίο εμπεριέχει μεγάλες δόσεις φαντασίας..!
Για να το λες αυτό, ή έχεις μυηθεί, ή ξέρεις κάποιον που μυήθηκε και στο περιέγραψε.
Συμβαίνει κάτι από τα δύο, ή είναι κάτι άλλο;

Mου μ@@@μάς τον εγκέφαλο με την καλή έννοια το λέω και μένα τέτοιες συζητήσεις με εξιτάρουν..!

Έχω την αίσθηση όμως ότι δεν γίνεται τέτοιες συζητήσεις , να γίνουν με το πληκτρολόγιο..και νομίζω ότι συμφωνείς!

Βλέπεις "ενέπλεξες" και την νόηση στην όλη επιχειρηματολογία σου ... μολονότι συνειδητά εγώ επέλεξα να μην την εμπλέξω για προφανείς λόγους..και αυτό διότι το κεφάλαιο "νόηση" είναι κεφαλαιώδες...!

Όσο για το μυστήριο...δεν μπορώ να του αποδώσω την έννοια του υπαρκτού...μιας και δεν μπορώ να το περιγράψω και ούτε τίποτα να πώ γι'αυτό.

Ότι δεν βλέπω και δεν αισθάνομαι ή δεν "αφοουγκράζομαι" ως ένδειξη , απλά δεν νοείται ...τουλάχιστον απο μένα..άρα και δεν υπάρχει ...μολονότι αυτό θα έλεγα ότι μπορεί να είναι αυθαίρετο ...απο την αυθαίρετη κρίση ...του αδυνάτου -εμένα- να νοήσει!!!

soul

14/12/2009, 22:40:06
Είναι, όμως, ή δεν είναι η αλήθεια κι η αγάπη, το ίδιο;Και τα δυο
είναι απόλυτα και αν δούμε τη φύση τους, πέραν των διαφορετικών προσδοκιών, στην ουσία,αποτελούν την απόλυτη ισχύ του πνεύματος...Όταν αυτο το πνεύμα, είναι θεός, με δύναμη θεού, τότε,
αυτός ο άνθρωπος, έχει φτάσει σπίτι του, έχει γυρίσει στον εαυτό του....
14/12/2009, 23:17:54
quote:

Είναι, όμως, ή δεν είναι η αλήθεια κι η αγάπη, το ίδιο;Και τα δυο
είναι απόλυτα και αν δούμε τη φύση τους, πέραν των διαφορετικών προσδοκιών, στην ουσία,αποτελούν την απόλυτη ισχύ του πνεύματος...Όταν αυτο το πνεύμα, είναι θεός, με δύναμη θεού, τότε,
αυτός ο άνθρωπος, έχει φτάσει σπίτι του, έχει γυρίσει στον εαυτό του....

Τι θα γίνει με σένα ρε Βαγγέλη???

Αλήθεια είναι το δίκιο του εργάτη???

Και του επιχειρηματία δεν είναι δίκιο και αλήθεια???

Θα σου πώ αυτό:

-Σαν πέφτουν μετεωρίτες πάνω στην γή...σαν οι μαύρες τρύπες ρουφούν ολόκληρους γαλαξίες ...σαν βρέχει ή χιονίζει και γίνονται πλημμύρες και καταστροφές ...δεν υπάρχει δίκιο ή άδικο...η φύση δεν έχει αυτούς τους όρους στον κωδικά της ...απλά έτσι είναι..ΕΤΣΙ!

Στο γιατί...απαντάει "ξερά"..ΕΤΣΙ!

Τώρα αν εσύ θέλεις να το αποδώσεις στον θεό..αποδωσέ το...σαν έρθει ο μετεωρίτης όμως -φτού...- την ίδια τύχη θα έχουμε..

soul