- ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αλήθεια σε ποιά ενορία λειτουργείτε να έρθω να εξομολογηθώ τα αμαρτίας μου...
(Αμ έτσι εξηγούνται όλα...)
quote:Ε, φταίω εγώ να πω μετά ότι αυτό είναι εντελώς αστήρικτο; Δεν υπήρχαν σκοπιμότητες κατά την αρχαιότητα;
γιαπετ
Η γνώση την εποχή εκείνη, κατά τη γνώμη μου, είχε μια πιο φυσιολογική ροή στην πορεία της από γενιά σε γενιά. Δεν υπήρχαν οι σκοπιμότητες που υπήρξαν απ’ το 4ο αιώνα και μετά.
quote:Συγνώμη, αλλά ΄πότε είναι πιό εύκολες οι "σκόπιμες επεμβάσεις"; Οταν ένα βιβλίο κυκλοφορεί σε 50-100 αντίγραφα πιθανόν στην ίδια πόλη ή όταν κυκλοφορεί σε εκατομμύρια αντίγραφα σε όλο τον κόσμο;
γιαπετ
Διαφωνίες υπήρχαν βέβαια, αλλά όχι επί της ουσίας των αναφορών και των γεγονότων, αλλά μόνο στην προσέγγιση των φιλοσόφων. Είχαν στη διάθεσή τους πηγές γνώσης που, πάντα κατά τη γνώμη μου, δεν είχαν υποστεί σκόπιμες επεμβάσεις ( ή ήταν ελάχιστες αυτές) πράγμα που τις καθιστά αξιόπιστες, χωρίς να ξέρουμε κιόλας, τι άλλα μέσα διέθεταν, για να ομιλούν με σιγουριά για το παρελθόν τους.
quote:Τις πιό πολλές φορές οι ίδιοι οι αρχαίοι συγγραφείς.
γιαπετ
Για παράδειγμα ποιος μας βεβαιώνει ότι οι γλώσσες που σήμερα διαβάζονται, όπως σωστά λες, υπό προϋποθέσεις, δεν τους ήταν γνωστές;
quote:Ελπίζω μέσα σ'αυτές τις "διαφωνίες" όπως λες να μην υπολογίζεις και την απροθυμία των mainstream ιστορικών να πιστέψουν παραμύθια όπως αυτά τού Le Plongeon από τον οποίο ξεκίνησε αυτή η ανταλλαγή επιχειρημάτων. Γενικά, δεν είδα κανένα επιχείρημα από αυτά που δίνεις που να στηρίζει τις θέσεις του. Τον υποστηρίζεις τελικά ή όχι;
γιαπετ
Ενδείξεις έχουμε για το παρελθόν μας, τις οποίες επεξεργάζονται οι ειδικοί με βάση το γνωστικό τους υπόβαθρο και την μέχρι στιγμής διαμορφωμένη άποψή τους, η οποία πολλές φορές, είναι εγκλωβισμένη.Άλλωστε γι’ αυτό υπάρχουν και διαφωνίες μεταξύ τους.
quote:
γιαπετ
Η γνώση την εποχή εκείνη, κατά τη γνώμη μου, είχε μια πιο φυσιολογική ροή στην πορεία της από γενιά σε γενιά. Δεν υπήρχαν οι σκοπιμότητες που υπήρξαν απ’ το 4ο αιώνα και μετά.
--------------------------------------------------------------------------------
LeporelloΕ, φταίω εγώ να πω μετά ότι αυτό είναι εντελώς αστήρικτο; Δεν υπήρχαν σκοπιμότητες κατά την αρχαιότητα;
Όχι φίλε μου, να μην το πεις, διότι προσωπικά, εδώ δεν δίνω εξετάσεις στην ιστορία.
Λέω τη γνώμη μου και εννοώ την ελεγχόμενη ροή πληροφοριών προς την κοινή γνώμη, ποσοτικά και ποιοτικά, που συμβαίνει σήμερα, με τις δυνατότητες παρέμβασης και ελέγχου στα ΜΜΕ, που κατά κύριο λόγο, την τροφοδοτούν.
quote:γιαπετ
Διαφωνίες υπήρχαν βέβαια, αλλά όχι επί της ουσίας των αναφορών και των γεγονότων, αλλά μόνο στην προσέγγιση των φιλοσόφων. Είχαν στη διάθεσή τους πηγές γνώσης που, πάντα κατά τη γνώμη μου, δεν είχαν υποστεί σκόπιμες επεμβάσεις ( ή ήταν ελάχιστες αυτές) πράγμα που τις καθιστά αξιόπιστες, χωρίς να ξέρουμε κιόλας, τι άλλα μέσα διέθεταν, για να ομιλούν με σιγουριά για το παρελθόν τους.
--------------------------------------------------------------------------------
LeporelloΣυγνώμη, αλλά ΄πότε είναι πιό εύκολες οι "σκόπιμες επεμβάσεις"; Οταν ένα βιβλίο κυκλοφορεί σε 50-100 αντίγραφα πιθανόν στην ίδια πόλη ή όταν κυκλοφορεί σε εκατομμύρια αντίγραφα σε όλο τον κόσμο;
Έχω την αίσθηση ότι οι μηχανισμοί που υφίστανται σήμερα, προς αυτόν το σκοπό, είναι πιο αποτελεσματικοί σε πλανητικό επίπεδο, απ’ ότι ήταν τότε σε επίπεδο πόλης.
Πιστεύω ότι βασίζονται ακριβώς, στην ταυτόχρονη και μαζικότατη διοχέτευση μιας «είδησης» που έτσι καθίσταται πιστευτή και «έγκυρη» υποβοηθούμενη και απ’ την ψηφιακή τεχνολογία, όπου χρειάζεται να «ντυθεί» με εικόνα και ήχο.
Εξακολουθώ να θεωρώ πολύ πιθανό να μη γνωρίζουμε σήμερα, τις πηγές ( εύρος, ποιότητα και αξιοπιστία ) που είχαν στη διάθεσή τους οι αρχαίοι συγγραφείς.
quote:
γιαπετ
Ενδείξεις έχουμε για το παρελθόν μας, τις οποίες επεξεργάζονται οι ειδικοί με βάση το γνωστικό τους υπόβαθρο και την μέχρι στιγμής διαμορφωμένη άποψή τους, η οποία πολλές φορές, είναι εγκλωβισμένη.Άλλωστε γι’ αυτό υπάρχουν και διαφωνίες μεταξύ τους.
LeporelloΕλπίζω μέσα σ'αυτές τις "διαφωνίες" όπως λες να μην υπολογίζεις και την απροθυμία των mainstream ιστορικών να πιστέψουν παραμύθια όπως αυτά τού Le Plongeon από τον οποίο ξεκίνησε αυτή η ανταλλαγή επιχειρημάτων. Γενικά, δεν είδα κανένα επιχείρημα από αυτά που δίνεις που να στηρίζει τις θέσεις του. Τον υποστηρίζεις τελικά ή όχι;
Φίλε μου δεν είμαι οπαδός κανενός.
Δεν ξέρω και δε μ' ενδιαφέρει να μάθω, τι διαφορές έχει το mainstream των ιστορικών που λες, με τον κάθε Le Plongeon και τι κρύβεται πίσω απ' όλ' αυτά.
Με την ευκαιρία επιθυμώ να δώσω το στίγμα της συμμετοχής μου στο φορουμ.
Κατ΄αρχήν, θεωρώ, όπως είπα παραπάνω, ότι εδώ δεν δίνω εξετάσεις στην ιστορία, όπως μερικοί νομίζουν ότι κάνουν.
Αναφέρω τη γνώμη μου και κάποιες φορές γράφω συλλογισμούς ή την αίσθηση που έχω για κάποια πράγματα και όταν κάποιος διαφωνεί, μ’ αυτό που εγώ σκέπτομαι ή θεωρώ σωστό, εκφράζει τη διαφωνία του.
Το πώς την εκφράζει έχει να κάνει με την παιδεία του, την ανατροφή του και τη διαλεκτική του ικανότητα.
Ποτέ δεν έχω απαιτήσει ή απλά ζητήσει, από κάποιον συνομιλητή μου, να αναφέρει τις πηγές οι οποίες διαμόρφωσαν την άποψή του.
Αυτό διότι θεωρώ ότι η κάθε άποψη είναι διαμορφωμένη από πληροφορίες που ο καθένας συλλέγει, από διάφορους ερευνητές, συγγραφείς και ιστορικούς τις οποίες κρίνει ο ίδιος.
Βεβαίως αυτό, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα συμφωνεί και με το σύνολο των απόψεων του καθ’ ενός, αν κάποια πράγματα, μέσα σε όλα, τα κρίνει ως ορθά.
Αν κάποιοι γράφουν διάφορα εδώ μέσα, για διάφορους ιδιοτελείς σκοπούς, στην πορεία φαίνονται, αν γράφουν απόψεις άκοπες και πρόχειρες χωρίς συνειρμό και ροή, φαίνονται κι αυτοί και τυχαίνουν της αντιμετώπισης και της στάσης που ο καθένας επιλέγει να κρατήσει απέναντί τους.
Αν κάποιοι έχουν επιλέξει να είναι οπαδοί κάποιων και να αναπαράγουν στο φορουμ τις απόψεις αυτών, είναι δικαίωμά τους και αν απαξιώνουν όλες τις άλλες γνώμες, θεωρώντας τις φαιδρές, απλά δείχνουν την «ευρύτητα» του πνεύματός τους.
Εν ολίγοις ο επιτηδευμένος διάλογος, που μόνο στόχο έχει να δείξει την ποσότητα των βιβλίων και το μέγεθος της βιβλιοθήκης μας, με αφήνει αδιάφορο, διότι προτιμώ να συνομιλώ με ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα βιβλία για να διαμορφώσουν προσωπική άποψη και όχι μ’ αυτούς που τα «καταπίνουν» αμάσητα, μηρυκάζοντάς τα σε κάθε ευκαιρία.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Όχι φίλε μου, να μην το πεις, διότι προσωπικά, εδώ δεν δίνω εξετάσεις στην ιστορία.
Δηλαδή θα μπορούσε και κάποιος από τις ζούγλες του αμαζονίου να εκφέρει γνώμη πάνω στο θέμα μας - δεν χρειάζεται κάποιος να ξέρει ελληνική ιστορία ή να ξέρει την ιστορία της τεχνολογίας, φτάνει μόνο να έχει σχηματισμένη γνώμη και να γράφει ωραία και σεμνά... Μμμμμμ...
quote:
Ποτέ δεν έχω απαιτήσει ή απλά ζητήσει, από κάποιον συνομιλητή μου, να αναφέρει τις πηγές οι οποίες διαμόρφωσαν την άποψή του.
Αυτό διότι θεωρώ ότι η κάθε άποψη είναι διαμορφωμένη από πληροφορίες που ο καθένας συλλέγει, από διάφορους ερευνητές, συγγραφείς και ιστορικούς τις οποίες κρίνει ο ίδιος.
Μάλιστα, δηλαδή μπορεί να βγει ο καθένας και πει ότι στην αρχαία Αθήνα χρησιμοποιούσαν αεροσκάφη. Είναι η προσωπική του άποψη που διατύπωσε μετά από πολλήηηηηηηηηη μελέτη και διεξοδική ανάπτυξη της λογικής - και εγώ όχι μόνο πρέπει να τον πιστέψω, αλλά να και να συζητήσω μαζί του πάνω στην ιδέα του!!!
Μετά από αυτό το καταπληκτικό φιλοσοφικό κείμενο που παράθεσες, θα μπορούσες να βάλεις την αίτηση, για να συνεχίσουμε την συζήτηση βάσει κάποιων στοιχείων ή έστω να δώσεις μία απάντηση στον Leporello που την αποφεύγεις;;;
quote:γιαπετ
OANNHSEAΔηλαδή θα μπορούσε και κάποιος από τις ζούγλες του αμαζονίου να εκφέρει γνώμη πάνω στο θέμα μας - δεν χρειάζεται κάποιος να ξέρει ελληνική ιστορία ή να ξέρει την ιστορία της τεχνολογίας, φτάνει μόνο να έχει σχηματισμένη γνώμη και να γράφει ωραία και σεμνά... Μμμμμμ...
Δεν βλέπω καμμία σχέση του ευφυολογήματος που έγραψες, με την παραπάνω τοποθέτησή μου.
Αλλά ναι. Θα μπορούσε αν διέθετε υπολογιστή, γραμμή dsl ή dial up και ήταν μέλος του φορουμ.
Μήπως θα έπρεπε να πάρει την άδειά σου;
quote:
OANNHSEAΜάλιστα, δηλαδή μπορεί να βγει ο καθένας και πει ότι στην αρχαία Αθήνα χρησιμοποιούσαν αεροσκάφη. Είναι η προσωπική του άποψη που διατύπωσε μετά από πολλήηηηηηηηηη μελέτη και διεξοδική ανάπτυξη της λογικής
Και βέβαια μπορεί. Εσύ είσαι σίγουρος ότι δεν υπήρχαν;![]()
quote:
OANNHSEAκαι εγώ όχι μόνο πρέπει να τον πιστέψω, αλλά να και να συζητήσω μαζί του πάνω στην ιδέα του!!!
Δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις ούτε το ένα ούτε το άλλο.
quote:
OANNHSEAΜετά από αυτό το καταπληκτικό φιλοσοφικό κείμενο που παράθεσες, θα μπορούσες να βάλεις την αίτηση, για να συνεχίσουμε την συζήτηση βάσει κάποιων στοιχείων ή έστω να δώσεις μία απάντηση στον Leporello που την αποφεύγεις;;;
Αν κατέβαζες λίγο το βλέμμα προς τη γη, ίσως με πολύ προσπάθεια να μπορούσες να διακρίνεις ότι η απάντηση υπάρχει μέσα στο μήνυμά μου.
Εξ’ άλλου το μήνυμα απευθυνόταν στον Leporello…
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:Εγώ πάντως, όσο κάτω και αν κοιτάω δεν βρίσκω την απάντηση. Τελικά συνεχίζεις να έχεις εμπιστοσύνη σε διάφορους επιστήμονες (με και χωρίς εισαγωγικά) τού 19ου αιώνα; Και γιατί;
γιαπετ
"Φίλε μου δεν είμαι οπαδός κανενός."
Και υπενθυμίζω:
"Αναφέρω τη γνώμη μου και κάποιες φορές γράφω συλλογισμούς ή την αίσθηση που έχω για κάποια πράγματα και όταν κάποιος διαφωνεί, μ’ αυτό που εγώ σκέπτομαι ή θεωρώ σωστό, εκφράζει τη διαφωνία του."
Και συμπληρώνω το παραπάνω:
Ή αγνοεί αυτά που γράφω.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Με λίγα λόγια, τοποθέτηση στην τοποθέτηση, θεωρητικό μπλα, μπλα όσο πάρει και στοιχείο ΚΑΝΕΝΑ!!!
Μάλλον το ίδιο κάνουν και στα παραμύθια που διαβάζεις για να διατυπώσεις γνώμη...
quote:
Αλλά ναι. Θα μπορούσε αν διέθετε υπολογιστή, γραμμή dsl ή dial up και ήταν μέλος του φορουμ.
Μήπως θα έπρεπε να πάρει την άδειά σου;
Άρα την επόμενη φορά θα μπορεί κάλλιστα να εμπιστευτείς ένα κηπουρό για σε ιάνει από μία αρρώστια, ένα λιθοξώο γι ανα σου φτιάξει το αμάξι ή καλύτερα να ψηφίσεις έναν κάτοικο του αμαζονίου για δήμαρχο της πόλης σου. Κανένα πρόβληαμ δεν θα έχεις... Αποδείξεις χρειάζεσαι για την ικανότητα αυτών των ατόμων; Μόνο τη ρητορική ικανότητα να έχουν και σου φτάνει... ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ...
Αλήθεια μήπως έχεις ακουστά τις άδειες ασκήσεως επαγγελμάτων - τις έχουν γιατί υπάρχουν πολλοί απατεώνες με ρητορικές ικανότητες...
quote:
Και βέβαια μπορεί. Εσύ είσαι σίγουρος ότι δεν υπήρχαν;
Μιλώντας σοβαρά - ΝΑΙ. Μόνο ψυχοπαθείς παραμυθάδες προσπαθούν να πείσουν τους αφελείς για το αντίθετο...
quote:
Αν κατέβαζες λίγο το βλέμμα προς τη γη, ίσως με πολύ προσπάθεια να μπορούσες να διακρίνεις ότι η απάντηση υπάρχει μέσα στο μήνυμά μου.
Λυπάμαι αλλά επειδή είμαι άνθρωπος που ταξιδεύει στα άστρα θα μπορούσες να γίνεις πιο σαφής;
Ιδιαίτερα ΑΝ δεν έχεις την διάθεση να γράψεις αυτά που αιτήθηκα μπορείς (ΑΝ...) να γράψεις ποιός Αππλόδωρος ήταν και σε ποιό σημείο του βιβλίου του είναι γραμμένα για να τα παραθέσω εγώ;;;
Με το αλφάβητο των Μάγια τι γίνεται αλήθεια;
quote:
Με λίγα λόγια, τοποθέτηση στην τοποθέτηση, θεωρητικό μπλα, μπλα όσο πάρει και στοιχείο ΚΑΝΕΝΑ!!!
Μάλλον το ίδιο κάνουν και στα παραμύθια που διαβάζεις για να διατυπώσεις γνώμη...
Ψοφάω για ... κουτσομπολιό...
quote:
Άρα την επόμενη φορά θα μπορεί κάλλιστα να εμπιστευτείς ένα κηπουρό για σε ιάνει από μία αρρώστια,
Κάθε δέντρο, θάμνος ή φυτό εσωτερικού χώρου θα μπορούσε να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε ένα διπλωματούχο, με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και αποδεκτό απ' το κηπουρικό κατεστημένο, κηπουρό.
Το ίδιο κι εγώ για τον κήπο μου...
quote:
ένα λιθοξώο γι ανα σου φτιάξει το αμάξι
Ωραία ιδέα, ένα πέτρινο ομοίωμα του αυτοκινήτου μου, θα ήταν ότι έπρεπε για το σαλόνι μου.
quote:
καλύτερα να ψηφίσεις έναν κάτοικο του αμαζονίου για δήμαρχο της πόλης σου.
Ίσως να τα κατάφερνε καλλίτερα απ' τους επαγγελματίες πολιτικούς που έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και έγγριση απ' τα κόμματά τους.
quote:
Μιλώντας σοβαρά - ΝΑΙ. Μόνο ψυχοπαθείς παραμυθάδες προσπαθούν να πείσουν τους αφελείς για το αντίθετο...
Έχεις στοιχεία γι' αυτό;
Πώς είσαι τόσο σίγουρος;
Μέσα στις δυνατότητές σου είναι και οι επισκέψεις στο παρελθόν, ταξιδεύοντας στο χρόνο;
quote:
Λυπάμαι αλλά επειδή είμαι άνθρωπος που ταξιδεύει στα άστρα θα μπορούσες να γίνεις πιο σαφής;
Δεν έχω ολοκληρώσει ακόμη την εκμάθιση της συμπαντικής γλώσσας.
Θα επανέλθω με την απόκτηση του πρώτου πτυχίου και την έγκρισή του απ' την επιστημονική κοινότητα.
Ίσως τότε μπορέσω να σου μιλήσω στο επίπεδο των ανώτερων όντων, που ανήκεις...
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.omniglot.com/writing/mayan.htm
Spetsanal ja swinkil ja lu'um k'inali junxta wax jul schonjel, sok ja sijpanub'ali, ja yuj ojni b'ob' sk'u'luk ja jas sk'ana-i ja b'as lekilali, ja yuj ja ay sk'ujoli sok ay spensari t'ilan oj yilsb'aje lek sok ja smoj jumasa.
Tuláakal wíinik ku síijil jáalk'ab yetel keet u tsiikul yetel Najmal Sijnalil, beytun xan na'ata'an sijnalil yetel no'oja'anil u tuukulo', k'a'abet u bisikuba bey láaktzilil yetel tuláakal u baatzile'.
Μη μου πείτε ότι δεν μπορείτε να διακρίνετε την αναμφισβήτητη ελληνική επιρροή και να καταλάβετε τι γράφει???!!! Οι φράσεις είναι τίγκα στις ελληνικές λέξεις!!!![]()
![]()

Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να σας δώσω μία σαφή απάντηση για το Νο της
σελίδας του κλειδωμένου topic,όπου αναφέρονται τα αποτελέσματα των
μετρήσεων.Το μόνο που έχω πρόχειρό αυτή την στιγμή είναι η ημερομηνί-
α δημοσίευσης ( 03/06/2003) στο εν λόγω topic.Οι συγκεκριμένες μετρή-
σεις είχαν γίνει στις 17/05/2003.
Θα προσπαθήσω να "ανεβάσω" πάλι την σελίδα της σχετικής αναφοράς την
οποία έχω εκτυπωμένη.
Φιλικώτατα
Πέτρος
Υ.Γ Όσο για τα τελευταία γραφόμενά σου,αγαπητέ ΑΙΑΝΤΑ,συμφωνώ και ε-
παυξάνω.
Επειδή κατάφερα να προσδιορίσω την σελίδα των σχετικών αναφορών σας
παραθέτω τα στοιχεία για διευκόλυνσή σας.
Forum¨:ΠΑΡΑΞΕΝΟ σελίδα 5 (Το θέμα δεν έχει μεταφερθεί ακόμα στο Μουσείο Απολιθωμένων Θεμάτων)
Τίτλος Topic : Όρος Πεντελικόν,σελίδα 16.
Φιλικώτατα
Πέτρος
Εκεινο το θεμα που ανεφεραν με την λατυπη οτι την μετεφεραν οι αμερικανοι προς εξεταση στις ΗΠΑ και μαλιστα 15 τονους πως να το σχολιασει κανεις;
Υπαρχει μελετη επιστημονικη ; η καποιος πεταξε μια χειροβομβιδα κι οποιον παρει ο χαρος.
Υπαρχει καποια αποδειξη οτι εχει συγκεκριμενες ιδιοτητες η ετσι επειδη το ειπε ο κυριος Φουμαροπουλος.
Ελεος πια το χουν κανει το θεμα της ΠΕΝΤΕΛΗΣ ψωμοτυρι οταν καποιος θελει να αυξηση το κοινο του ειτε τηλεοπτικο ειτε αναγνωστικο ριχνει λιγο Πεντελη βαζει και λιγο στοες και κανα δυο νυχτεριδομορφους η βριλ στο τελος προσθετει και λιγο Νταβελη και ετοιμο το γλυκο.
Εκεινο που καταφεραν ειναι ενα .
Εχουν στρεψει την προσοχη του κοσμου εκει που ηθελαν καποιοι για τους δικους τους συγκεκριμενους λογους και τα ΩΡΑΙΑ!! παιζονται και βρισκονται αλλου.
Στην τηλεοραση δεν θα ακουσετε να μιλουν ποτε για αυτα τα μερη σιγα μη το λεγανε του Καρατζαφερη και του καθε Καρατζαφερη για να το κανει βουκινο αυτο ελειπε.
Αγαπητέ (και λακωνικέ) Φωτογράφε, τουλάχιστον στην συγκεκριμένη περίπτωση, δε βλέπω γιατί θα πρέπει να συνεννοούμαστε με κρυπτικά υπονοούμενα (...!).
Εαν το "Γ.........ος" σημαίνει Γιαννόπουλος, δεν πρόκειται κανείς να μας βάλει πιπέρι στη γλώσσα εάν το δηλώσουμε καθαρά! (ο Συνειδητά Αρχιψεύταρος Γιαννόπουλος επί τι ορθότερον - και το "συνειδητά", διότι στους πάγκους της λαϊκής υπάρχουν και κουρδιστά πορτοκάλια). Τώρα εάν όντως πρόκειται για τον... περί ου ο λόγος, τότε: ........................
Πάντως οκ δεν χρειάζεται να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, οι επί του αυτού απορίες μου απαντήθηκαν.
Ότι το χιούμορ μου (αλλά και το "χιούμορ" μου) δεν παρεξηγήθηκε, είναι κάτι πρωτόγνωρο και γι'αυτό ευχάριστο!
Δυστυχώς η υπηρεσιακή μου ιδιότητα δεν μου επιτρέπει να σχολιάσω τίποτα περαιτέρω... -Ήδη μάλιστα (εκτός των αναμενόμενων επιπλήξεων από τους ανωτέρους μου) δρομολογείται τάχιστα και ο υποβιβασμός μου σε ανθυποκατασκοπίσκο!
Χάθηκε στράφι μια λαμπρή καριέρα... - Σνίφ!
Σοβαρά τώρα, ο γραπτός λόγος είναι πάντα ανοιχτός σε ποικίλου είδους παρανοήσεις, και διαβάζοντας ξανά τα γραφόμενα μου διαπιστώνω ότι σε κάποια σημεία το ύφος και η μορφή των εντυπώσεων που δημιουργούν οι διατυπώσεις μου είναι όντως παρερμηνεύσιμα.
Γι'αυτό σς ρίξω λίγο φώς σε ορισμένες βασικές -και εύλογες- απορίες.
Καταρχήν, η επαγγελματική μου ιδιότητα είναι αυτή του δημοσιογραφικού οργάνου (το κατασκοπιλίκι το'χω μόνο για χόμπι!). Οπότε και τα δυο ερμηνεύουν παραλλήλα αρκετά... Ωστόσο, η εν λόγο ιδιότητα, όταν αυτή χρησιμοποιείται σωστά και με μέτρο, εκτός των όποιων διευκολύνσεων στην αμεσότητα λήψης ορισμένων πληροφοριών (όχι πάντοτε βέβαια), συνεπάγεται και κάποιες αναπόφευκτες δεσμεύσεις όσο αφορά την έκθεση των πηγών σου...
Αλλιώς, παύεις πλέον να μαθαίνεις...
Πάντως, για αποφυγή τυχόν ψευδών εντυπώσεων, να ξέρεις πως τα όσα αναφέρθησαν δεν επρόκειτο δα και για τίποτα το... φοβερό! -Παρά για φτωχά προϊόντα ενός απλού ρεπορτάζ και μιας επιτόπιας έρευνας και τίποτε παραπάνω! -Αλλά σίγουρα όχι του είδους του ύφους και της φαιδρής ποιότητας που έχουμε συνηθίσει να μας σερβίρεται...
Γι'αυτό και φάνταζαν κάπως...
Κατά συνέπεια, δεν είμαι "ειδικός" για να σου δώσω "ειδικότερες" απαντήσεις εις βάθος επί της ουσίας θεμάτων τεχνικής φύσεως των αποριών που επικαλείσαι. Επιπλέον, δεν είμαι και δάσκαλος να αραδιάζω για στόμφο τεχνικούς όρους που λίγοι καταλαβαίνουν και απαιτούν αναλυτική επεξηγηματική προσεγγίση από τη βάση τους! -Ωστόσο, έχω συναντήσει πολλούς ειδικούς και πολλούς δασκάλους και τα όσα γράφω εδώ είναι διασταυρωμένα κι έχουν ελεγχθεί -πολλαπλός.
Από συμβατικές και μη συμβατικές πηγές.
Όμως κοίτα, Αία, εάν στον καταιγισμό των εσκεμμένα "χαζών" ερωτήσεων επρόκειτο ομοίως εσκεμμένα "χαζά" ν'απαντήσω ενδελεχώς. Εξαιτίας του γεγονότος ότι οι απαντήσεις οφείλουν δυστυχώς να είναι κατά πολύ εκτενέστερες των ερωτήσεων, προϋποτίθεται αντιστοιχία σε εφόδια κόπου χρόνου και όγκου υπομονής που αδυνατώ πραγματικά να καταβάλω. Άλλώστε δήλωσα εξαρχής ότι δεν σκοπεύω να γράψω βιβλίο για τη Πεντέλη. -Πόσο μάλλον για τα "Ραντάρ" της...
Έτσι, ζητώντας συγγνώμη, τα μόνα που επί του παρόντος μπορώ να καταθέσω στην κρίση τη δική σου και των υπολοίπων από μια δειγματοληπτική εξέταση των ερωτημάτων (αν και όχι στό βαθμό που πραγματικά θα επιθυμούσα) και εξ ανάγκης λίγο μπερδεμένα και συμπεπυκνωτικά (αλλά είναι το μόνο λειτουργικά εφικτό) - είναι τα εξής:
Καταρχήν (απευθυνόμενος και στον Emerson) να πω ότι η κατάσταση αυτή που παρατηρήθη δεν είναι παράδοξη. Κι εγώ στην διάρκεια της έρευνας κατοικοέδρευσα μαζί με συνεργάτες μου για δυο ημέρες στις εγκαταστέσεις δίχως να μας ενοχλήσει κανείς. -Έως ότου βέβαια μας έκανε τσακωτους η αστυνομική περίπολος που ανέφερα με το τζιπ (όταν δήλαδη αποφάσισαν να κοιτάξουν για έλεγχο στην κορυφή). Εξάλλου είναι και γεγονός ότι η βάση έχει υποστεί από παλιά επανειλημμένες ληστρικές επιδρομές μετα βανδαλισμών (είναι έκδηλο παντού) -αλλά δίχως αυτό να σημαίνει και τίποτα το ιδιαίτερο, καθώς με τα σημερινά δεδομένα τα μηχανήματα είναι για παλιοσίδερα και τέλος πάντων δεν έχουν μείνει και πολλά χρήσιμα πράγματα.
Ο χώρος είναι ουσιαστικά εγκαταλειμμένος -και ανενεργός. Ωστόσο τυπικά δεν έχει αποχαρακτηριστεί από στρατιωτικό έδαφος (τουλάχιστον όχι ακόμη). - Έτσι, κατα καιρούς και κατόπιν του θορύβου που είχε δημιουργηθή (STAR / ALPHA / NET / Espresso / ALTER) δέχεται επισκέψεις από άνδρες της αεροπορίας που τακτοποιούν σταδιακά το χάος που επικρατεί. Το θέμα ανακινήθη για πρώτη φορά στις φαιδρές δυστυχώς αποχρώσεις, από πέρυσι τον Αύγουστο κι έκτοτε. -Εν μέσω δηλαδή θερινής ραστώνης και γι αυτό δεν το πήρες χαμπάρι. Η εντύπωση περαιτέρω λειτουργίας είναι κάτι που προκαλείται από τον θόρυβο των εν λόγο ηλεκτρογεννητριών του προηγούμενοτ post.
Λέγοντας "παρελκόμενα ευτράπελα" εννοώ την εκτός ελέγχου ακατάσχετη μπουρδολογία που ακολούθησε. Εάν εννοείς στα του Πενταγώνου, αυτά είχαν να κάνουν με κάποια σχετική (αλλά αναμενόμενη) αναταραχή που προκλήθηκε εν όψη και των επερχόμενων -τότε- εκλογών.
Τα όσα άφησε να εννοηθούν ο κ.Μαλάκας Καρατζαφέρης (που εν πολλοίς είναι χειρότερος από τον αδελφό του) είναι καθαρά -και απροκάλυπτα!- για λόγους τηλεθηρίας και μάλιστα της αισχροτάτης των μορφών.
Του χρειάζεται ξύλο πολύ...
Το F/S ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ (εκτός από ανενεργό) αν και διέθετε κάποτε τη δυνατότητα, ουδέποτε είχε υπό τη δικαιοδοσία του αποστολή υποκλοπών του είδους που αναφέρθηκε. Και τούτο διότι την λειτουργεία αυτή επιτελούσε περίφημα η βάση της Νέας Μάκρης (και μη ψαρώνετε που ήταν του Ναυτικού). Σήμερα, οι όποιες κατασκοπευτικές εγκαταστάσεις του είδους έχουν μεταφερθεί σε σχετική υπόγεια βάση στις παρυφές του βουνού, και συγκεκριμένα επί της λεοφόρου Πεντέλης (γωνιακά στη νέα διασταύρωση). Φυσικά ούτε κι αυτό είναι κάποιο αποκαλυπτικό δα μυστικό! (Σχετικά πρόσφατα μάλιστα είχαν συμβεί και αρκετές ευνόητες στον λόγο τους φασαρίες με ΜΑΤ μπλά-μπλά κτλ). Παρόμοιες υπόγειες εγκαταστάσεις βρίσκονται ήδη από χρόνια στόν Υμηττό -αλλά κι αλλού (όρος Αιγάλεω)...
Δυστυχώς έχουν μπερδευτεί (και είναι παράλογα λογικό) πολλά πράγματα.
Μια κεραία εκτός από λήψη μπορεί να προβεί και σε εκπομπή σήματος (βλέπε κινητά).
Τώρα το περί "σκόπευσης το 52" που ρωτάς, δε ξέρω σε τι θα σου χρησιμεύσει, αλλά με απλά λόγια έχει ως εξής: η Πεντέλη εξέπεμπε δέσμη σε κάποιους αντίστοιχους σταθμούς με τους οποίους είχε οπτική επαφή (και λέγοντας εδώ οπτική επαφή, δεν εννοείται το να είσαι κάπου και να σε βλέπω με το μάτι μου και αυτό ν'αστράφτει, αλλά νοητή οπτική επαφή). Οι αντίστοιχοι λοιπόν αυτοι σταθμοί προέβαιναν σε ενίσχυση η και επιπλέον διαμόρφωση του σήματος όπου με τη σειρά τους το έστελναν σε άλλους που δεν διατηρούσαν οπτική με τους πρώτους κτλ κτλ. -Με αυτόν τον τρόπο διασφάλιζαν φθηνή και άμεση ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ παροχή στρατιωτικής φύσεως, διαρκώς. -Τώρα το πως αυτό επιμένει να περιγράφεται ως "Ρανταρ" παραμένει για μένα ειλικρινά ζήτημα μεταφυσικό...!
Και χρήζουν διευκρινήσεως.
Λες, λοιπόν, ότι κάποιος αναφέρει κάπου πως οι Klystron χρησιμοποιούνται στις τηλεοράσεις -και προσθέτεις, ότι χρειάζεται φειδωλότης στα λεγόμενα ιδιαίτερα όταν αυτά δεν είναι αληθή.
Κάνοντας λοιπόν κι εγώ μια ανασκόπηση στο παρών. Διαπιστώνω ότι η μοναδική σχετική αναφορά του είδους προέρχεται από μένα. -Αλλά με μια κρίσιμη διαφορά...
Εγώ, ουδέποτε διατύπωσα κάτι σαν αυτό. (!)
Αυτό που γράφω για τις klystron είναι -κατά λέξη- το εξής: <<....οι εν λόγο λυχνίες, οι οποίες ΔΕΝ εχουν σχέση με αυτές που περιέχονταν κάποτε στις πρώτες τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα που θυμούνται οι παλαιότεροι, χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές εκπομπής παλμών υψηλών συχνοτήτων εξαιρετικά μεγάλης ισχύος, χρήση που τις καθιστά ραδιενεργές...>>>. Αποφεύγω, βέβαια, περαιτέρω ανάλυση αφου δεν είμαι τεχνικό εγχειρίδιο.
Θα παρακαλούσα ιδιαιτέρως οποιονδήποτε πρόκειται να καταθέσει άποψη σχολιάζοντας τα γραφόμενα άλλων, -να μην τα διαβάζει επιπόλαια και αποσπασματικά...
Κατά τ'άλλα, διαπιστώνω με χαρά ότι συμπληρώνεις ιδανικά με τις εξηγήσεις σου τον λόγο μου για τις απαράδεκτες αθλιότητες της εκπομπής και τα απίστευτης βλακείας λεγόμενα περί φεγγοβολήματος της βάσης απ'τη ραδιενέργεια των μηχανημάτων. Επιτέλους -φτάνει η μπόχα, αρκετά!
Εκεί που τα χαλάς βέβαια πάλι είναι στην αναφορά σου για τα συστήματα F/S που ήταν μια <<....μετεξελιγμένη μορφή RADAR....>>.
Μπράβο, πολύ σωστό το... μετεξελικτικόν.
Αλλά το RADAR είναι σύστημα ανίχνευσης κινούμενων η άλλων αντικειμένων. Και αφού εκ των λεγομένων σου συνάγεται πως έχεις επισκεφθεί τη κορυφή. Θα έχεις τότε διαπιστώσει ότι οι εν λόγο εγκαταστάσεις ουδεμία σχέση έχουν με τέτοιο πράγμα. Είναι (ήταν) σταθμός μετάδωσης / λήψης κρυπτογραφημένου πολλαπλού σήματος. Γιατί με τις διατυπώσεις σου να διαιωνίζεις το σφάλμα;;
Αν θέλεις και δεν βαριέσαι επί του ματαίου του πράματος, καλό θα ήταν αφού βλέπω πως έχεις τις γνώσεις, να επανέλθεις αναλυτικότερα. Διότι σύμφωνα με αυτά που φαντάζονται οι πολλοί έχοντας στο νου τους ίσως δε ξέρω τι, οι παρανοήσεις στην εν λόγο εξίσωση δίνουν και παίρνουν παταγωδώς... -Ότι διαθέτει μεγάλου μεγέθους κάτοπτρο παραβολικό αντιπαραβολικό πυροβολικό η οτιδήποτε, βαπτίζεται και Ραντάρ!
Πάντως εκ του συνόλου των αναφορών σου, καταλαβαίνω ότι πρέπει να είσαι μέλος του "Πρωτέα". Και σχετικά με τις προσεγγίσεις που εφαρμόζεται στην έρευνα (από όσο έχω υπόψη μου απ'τη σελίδα σας δηλαδή) θα ήθελα να επισημάνω κατι που έχω αναφέρει ξανά για άλλον λόγο αλλού:
Ο ορθολογισμός είναι η μία όψη του νομίσματος -και μόνο.
Σε προσεγγίσεις καταστάσεων που αποκλίνουν της συμβατικής πραγματικότητας, η μονομερής λογική αναλυτική μέθοδος ιατροδικαστικού τύπου, είναι από ένα σημείο και μετά -εκ φύσεως- ανεπαρκής...
Η σωστότερα - καταδικασμένη!
Χρειάζεται και παράλληλη χρήση του αριστερού ημισφαιρίου...
Των Αλογικών και διαισθητικών διεργασιών που εκμεταλλεύονται άλλα κέντρα της νόησης...
Βαθύτερα και αποτελεσματικότερα...
Όχι μόνο στην Πεντέλη, -αλλά οπουδήποτε.
{Πάντως Klystron έχουν και οι φούρνοι μικροκυμάτων}
Με μία εισαγγελική εντολή, μπορεί κάποιος να προμηθευτεί απ'τον provider η τον Αντμινιστράτορα την IP διευθυνσή σου. Έπειτα, από όπου κι αν μπαίνεις, δύναται κάλλιστα να σε εντοπίσει, είναι πλέον ζήτημα χρόνου και ικανότητας του... πράκτορα! (χε! χε!). Αλλά μπορούν και διχως αυτό πολλά να γίνουν on line...
Το να παρακολουθούνται σχετικά forum από μυστικές υπηρεσίες είναι κανόνας! -όσο κι αν αυτό σου φαίνεται περίεργο. Γιατί; μα, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Ένας μόνο απ'αυτούς, μπορεί και να είναι οι ολοένα και αυξανόμενες εθνικιστικές τάσεις φασίζοντως χροιάς που βρίσκουν πεδίο προσηλυτιστικής έκφρασης μέσω σχημάτων του είδους "ομάδα Ε" και "ολύμπιοι διαστημικοί αδελφοί" σε όλα τα παρακλάδια και της προεκτάσεις τους (ότι πουλάει-τραβάει και... ορισμένοι αφελείς Δωδεκαθεϊστές και μη, γίνονται έρμαιο και τσιμπάνε).
Αλλά και το ζήτημα "υπόγειες στοές" έχει το ενδιαφέρον του (αλλά εδώ - "να λείπει το βύσσινο", κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε!).
Επίσης τα forum είναι πεδίο ανταλλαγής ιδιαίτερα κρίσιμων κι ευαίσθητων πληροφοριών ποικίλου είδους από ορισμένους. -Εκ των οποίων φυσικά οι περισσότεροι πιάνουμε μόνο τα παράσιτα...
Αλλά το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και μέσα από αρκετά συγγραφικά πονήματα του χώρου. Είναι... κρυπτογραφημένα!(Και δεν εννοώ μονάχα τα βιβλία του Φουράκη ο οποίος δεν είναι απόλυτα συνειδητός αναμεταδότης).
Το ζήτημα του "ηλεκτρομαγνητικού τούνελ" είναι ένα απ'αυτά.
Βρες (δε ξερω που) έναν καλό βαρυτομετρικό χάρτη, ας πουμε της Πεντέλης. Εκεί αλλού θα δεις πυκνώσεις στη κατανομή κι αλλού όχι. Η βαρύτητα δεν κατανέμεται ισομερώς. Αλλά εξόν του χάρτη, αυτό συμβαίνει και στο φυσικό πεδίο. Γενικότερα. -Σε ολόκληρο τον πλανήτη. -Ειδικότερα σε οριμένες περιοχές στην Πεντέλη, αλλά κι αλλού. Υπάρχουν φορές όπου οι -σημειακές πάντα- μεταβολές κάτι παθαίνουν και γίνονται εντονότερες. Καμιά φορά, για λίγες μονάχα στιγμές, - κατά πολύ εντονότερες...
Όταν λοιπόν οι μεταβολές του είδους είναι απότομες και ξεπεράσουνε κάποιο όριο, μπορεί να συμβαίνει και κάτι άλλο.
Δημιουργούνται στρεβλώσεις.
Στο χώρο.
Και τον χρόνο.
Τότε πολλά μπορούν να συμβούν...
Βέβαια... αυτά, είναι τόσο υπεραπλουστευτικά δοσμένα ώστε να είναι σχεδόν λάθος! -Αλλά είπαμε, είναι το μόνο λειτουργικά εφικτό.
Διαπιστώνω όμως ότι σαν πολύ θέμα να το κάναμε... Χαλάλι ωστόσο, -αφού ξέφυγε λιγάκι το παρόν απ΄τη δίνη των ηλίθιων και στείρα βλακωδών αντιπαραθέσεων (εντάξει, για λίγο - δεν αυταπατώμαι).
Τέλος πάντων, τελιώνω εδώ, παρακαλώντας να μη παρεξηγηθεί και πολύ το ενδεχομένως κοφτό και απότομο κάποιων εκφράσεων μου. -Είναι μονάχα το στύλ του λόγου των διαθέσεων της γραφής μου. -Τίποτα παραπάνω...
Αποψεις προσγειωμενες λογικες τεκμηριωμενες να σαι καλα.
Μακαρι να μιλαγαν σε τετοιου ειδους εκπομπες ανθρωποι με συγκροτημενη σκεψη με επιχειρηματα που να στηριζονται καπου και οχι τυποι που αναμασουν ανασκευαζουν και διασκευαζουν τα ηδη ειπωμενα χιλιες φορες για αλλη μια φορα ακομη.
Ο μεγαλυτερος εχθρος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ ειναι το μισο ΨΕΜΑ.
Το ολοκληρο ψεμα ειναι πιο ακινδυνο.
Εχουν παντρεψει καποιοι λιγη ΑΛΗΘΕΙΑ με πολλα ψεμματα και χρειαζεται μεγαλη προσπαθεια να βρεις αυτο που πραγματικα συμβαινει ειναι ΤΑΚΤΙΚΗ δεν γινεται τυχαια.
Στα περισσοτερα βιβλια του ειδους πχ 500 σελιδων ολο το ζουμι βρισκεται συνηθως σε μια παραγραφο το πολυ 20 λεξεις τα υπολοιπα ειναι για τον τενεκε.
Ο αναγνωστης πνιγεται σε εναν κυκεωνα αρλουμπολογιας και τελικα χανει τον μπουσουλα του.
Και κατι ωραιο που διαβασα σημερα σε ενα χαρτακι κολημενο σε εναν τοιχο
ΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
1) ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ
2) ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ
3) ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ!
ΥΓ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΑΥΤΑ
Χίλια συγνώμη για την παρανόηση,μάλιστα πίστεψέ το ούτε καν θυμό-
μουν ποιός φίλος είχε γράψει για την Clystron.Βλέπεις φίλτατε "ου γαρ
έρχεται μόνον" συν την κόπωση......την έκανα την πατάτα μου.Συγνώμη.
Όσο για την ονομασία F/S ομοίως θα συμφωνήσω....αλλά πολλές φορές και
για εξοικονόμηση χρόνου,παρέρχομαι θέματα που δεν έχουν και κάποιο ιδιαίτερο νόημα για τους αγαπητότατους συνομιλητές.
Επίσης οφείλω να καταθέσω ότι τις εγκαταστάσεις τις έχω επισκεφθεί
για πρώτη φορά,σχετικά πρόσφατα.Φυσικά ,μετά την εγκατάλειψή τους καθ'
όσον το πάλαι ποτέ, μία επίσκεψη ήταν εντελώς απαγορευμένη.
Το ίδιοκτησιακό καθεστώς που ισχύει για κάθε εγκαταλειπόμενη στρατιω-
τική Αμερικανική εγκατάσταση,είναι να "περνά" το υλικό (ότι μένει)
στην ιδιοκτησία του Κράτους.Το τι τώρα θα κάνει το κράτος το συγκεκρι-
μένο άχρηστο υλικό....ας απαντήσουν και ας νοιαστούν οι αρμόδιοι.
Προς το παρόν δεν ανήκω σε καμμία ομάδα έρευνας.Απλά με πολύ αγάπη και
ενθουσιασμό βοηθώ όποιον φίλο ζητήσει κάτι.
Ένα ακόμη στάδιο έρευνας που μου μένει να ολοκληρώσω σχετικά με την
περιοχή είναι η χρήση και η λειτουργία μια ιδιοκατασκευασμένης μονάδας
"φωτοφώνου".Απλά και μόνο για να εξανεμήσω και τις τελευταίες μου αμ-
φιβολίες.Βέβαια δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα το συγκεκριμένο πεί
ραμα να εκτελεστεί πριν την "λήξη των πονηρών ημερών".(χεχεχε)
Ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου έδωσες να διορθώσω το λάθος μου
(θεωρώντας ότι κάποιος έλεγε ότι μέσα στις τηλεοράσεις υπήρχαν λυχνίες
Clystron),επίσης σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Φιλικώτατα
Πέτρος
Παρά λίγο να ξεχάσω να σου απαντήσω.Σχετικά με τις εκχωματώσεις που με
ρωτάς δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σου απαντήσω για τον ακόλουθο λόγο.
Στ'αλήθεια δεν ασχολήθηκα ποτέ να υπολογίσω έστω και χονδρικά πόσο χώ-
μα ακριβώς αφαιρέθηκε από την σπηλιά.Ο λόγος??Από την στιγμή που άρχη-
σαν τα έργα,τα οποία ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν,επόμενο ήταν να γίνουν και
εκχωματώσεις της σπηλιάς για διαμόρφωση του χώρου.Δεν πιστεύω ότι το
χώμα αφαιρέθηκε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.Όσες αναλύσεις έκα-
να δίδουν αποτελέσματα συμβατικά.Δεν προσδιόρισα κάτι παράξενο.Ακόμα
και οι μετρήσεις ραδιενεργούς ακτινοβολίας έδωσαν συμβατικότατα αποτε-
λέσματα.Μάλιστα δε το καταμετρούμενο ποσόν μέσα στην σπηλιά είναι σχε
δόν το μισό απ' αυτό που καταμετρήθηκε στον ελεύθερο χώρο.(Κάτι το ανα
μενόμενο).
Τώρα όσο για την λατύπη που ρωτάς,θα σου δώσω μία εξήγηση λεξικογραφι-
κή.....και από εκεί βγάλε τα συμπεράσματά σου.
ΛΑΤΥΠΗ:Συντρίμμι που παραμένει μετά την αφαίρεση πέτρας (βλέπε μάρμα-
ρο) ή το υλικό που προκύπτει από το πελέκημα.
ΛΑΤΥΠΗ:Κομμάτι από πέτρα με μορφή γωνιακή ή μυτερή.
Η λέξη αυτή είναι σύνθετη και δημιουργείται από την λέξη ΛΑΣ=πέτρα και
το ρήμα ΤΥΠΤΩ=χτυπώ.
Αν λοιπόν δεχτούμε ότι το συγκεκριμένο χώμα αποτελείτο από πετραδάκια,
τούτα ήταν πλούσια σε ενώσεις πυριτίου.Κάτι που ακόμα και σήμερα συνα-
ντά κανείς μέσα στην σπηλιά.Αν λοιπόν το χώμα αφαιρέθηκε για την περι-
εκτικότητά σε πυρίτιο ικανό να εμφανίσει εκμεταλεύσιμη μορφή....ε τότε
μπράβο στους πονηρούς και "μούντζα" στα κορόϊδα (εμάς).
Φιλικώτατα
Πέτρος
Σκεφτομουν οτι θα ηταν χρησιμο ενα δυο ατομα απο εδω που τουλαχιστον εγω διαπιστωσα οτι εχουν καποιες γνωσεις να δοκιμασουν να παρεμβουν τηλεφωνικα εστω στην εκπομπη που θα γινη και το λεω αυτο γιατι τελικα οταν δεν μιλανε αυτοι που πρεπει μιλανε αυτοι που δεν πρεπει.
Να προσθεσω ετσι για την ενημερωση οσων δεν ανεβηκαν τελευταια στην Σπηλια οτι το εκκλησακι κλειδωθηκε με πορτες ασφαλειας μεταλλικες και στα παραθυρα μπηκαν τζαμια (ποσο θα αντεξουν τωρα ; δεν ξερω ).
Καληνυχτα
quote:
Εγώ, ουδέποτε διατύπωσα κάτι σαν αυτό. (!)
Αυτό που γράφω για τις klystron είναι -κατά λέξη- το εξής: <<....οι εν λόγο λυχνίες, οι οποίες ΔΕΝ εχουν σχέση με αυτές που περιέχονταν κάποτε στις πρώτες τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα που θυμούνται οι παλαιότεροι, χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές εκπομπής παλμών υψηλών συχνοτήτων εξαιρετικά μεγάλης ισχύος, χρήση που τις καθιστά ραδιενεργές...>>>. Αποφεύγω, βέβαια, περαιτέρω ανάλυση αφου δεν είμαι τεχνικό εγχειρίδιο.
Οι λυχνιες αυτές παράγουν υψηλές συχνότητες, αλλά ουδεμία σχέση με ραδιενέργεια.