ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
01/07/2008, 14:26:35
europaios2:
«Πολύ εχέμυθη αυτή η κρίση σου................αλλά και χαρακτηριστική!»

Ότι πεις.................«μεγάλε Απολογητή», ότι πεις!!!!!

europaios2:
«Πάντως μου φτάνουν για να σε αγοράσω και να σε πουλήσω όποτε θέλω.......όπως και παλαιότερα σου έγραψα και σου απέδειξα....»

Ναι, δεν είδες βρε??

Μόλις σου ζήτησα το ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ άρχισες να..............................με πουλάς και να με αγοράζεις ξαφνικά!!!!

Έ ρε ζέστες........

01/07/2008, 14:57:31
Schwabeλαααακοοοο!!!!!!!!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

01/07/2008, 15:11:54
europaios2:
«Schwabeλαααακοοοο!!!!»

Ρε συ, τι έγινε βρε....................«τέρας τεκμηρίων» με ΤΗ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ????????

Δεν σου την έχει ακόμα «ανασκάψει» απο κανένα ντουλάπι ο Απολογητής??

Έ ρε γέλια!!!!!!!!!!!!!!!!!

01/07/2008, 15:28:08
Ευρωπαίε, προσπαθείς να μετατρέψεις τον διάλογο σε προσωπική κόντρα, με τον καθένα, ιδιαίτερα όταν αρχίζεις αυτές τις εκφράσεις, υπαίθριου νηπιαγωγείου, στις οποίες είμαι σίγουρος ότι ο καθένας μπορεί να απαντήσει αναλόγως, αλλά σέβεται τον εαυτό του και δεν το κάνει.

Αυτό μπορεί να το θεωρείς εξυπνάδα ή πνευματώδες εκ μέρους σου και να νομίζεις ότι "επιπλέεις", όμως δεν είναι έτσι...

Ακόμη πιστεύω ότι μπορείς να υπερασπιστείς τη θέση σου, με διαφορετικό τρόπο, χωρίς "τάπες", "ταιμ αουτ", "οφ σαιντ" και "φαουλ" και ίσως καταλάβεις ότι διάλογος ή αντίλογος δεν σημαίνει διαγωνισμό εξυπνάδας, ούτε ποιός θα πικάρει τον άλλο σε παιδικό επίπεδο.

Αυτά για να βάλω σε τάξη την ανταλλαγή απόψεων, τουλάχιστον, με μένα.

Ελπίζω να συνεννοηθούμε...

Τώρα επί του θέματος και γι' αυτό που λες:

quote:
Ανέφερε τότε τους ιστορικούς που το αναφέρουν και το έργο τους...

σε παραπέμπω στο μήνυμά μου, που βρίσκεται λίγο πριν τη μέση της προηγούμενης σελίδας.
Στη συνέχεια, θα αναφέρω κι άλλες πηγές για τον Απολλώνιο.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

01/07/2008, 18:30:51
Aγαπητέ γιαπετ! ήσαν τρεις καμήλες και περπατούσαν παρέα......κάποια στιγμή η μία πέρασε μπροστά και απομακρύνθηκε καμιά δεκαριά μέτρα..........χιχιχι λέει η μία στην άλλη (από τις δύο που έμειναν πίσω)....κοίτα μια καμπούρα που έχει!!!!!!! και έδειχνε την καμπούρα της μπροστινής...........
Έτσι και συ ....... βλέπεις όλο ξένες καμπούρες......

01/07/2008, 20:02:54
Αγαπητέ μου Γιάπετ, το θέμα με τον Απολλώνιο
έχει για μένα ένα ερώτημα: Αναφέρεται ως ξεχωριστό άτομο
ή το ίδιο με τον Χριστό; Κι αυτή του η ύπαρξη, όσα και να είχε,
το ζητούμενο ποιό είναι; Να τον εξισώσουμε με τον Χριστό;
Γιατί αυτά εξ αρχής, δεν γίνονται...
Ούτε να συγκριθεί με τον Χριστό, αφού το έργ του Χριστού
πλήρες και σοφό, ενώ του Τυανέος, η ζωή ενός απλού
ανθρώπου που έφτασε κάποιο ανώτερο πνευματικό επίπεδο...
Και η διαφορετικότητα τους είναι που κάνει και λέμε ότι ήταν
δυο άλλα άτομα το ένα από το άλλο...
01/07/2008, 21:21:33
Ευρτωπαίε, μ' έβαλες στη θέση μου.

Συγγνώμη που προσπάθησα να μιλήσω μαζί σου, σε άλλο επίπεδο.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

01/07/2008, 21:22:00
trexagireve:
«Ούτε να συγκριθεί με τον Χριστό, αφού το έργ του Χριστού πλήρες και σοφό, ενώ του Τυανέος, η ζωή ενός απλού ανθρώπου που έφτασε κάποιο ανώτερο πνευματικό επίπεδο...»

Φίλτατε μην βιάζεσαι να βάλεις ταμπέλες σε πράξεις και έργα, μόνο και μόνο επειδή η πίστη σου μια συγκεκριμένη εικόνα αποδέχεται ως πλαίσιο.

Το πόσο πλήρες και σοφό είναι το έργο του Ιησού που περιγράφει η Καινή Διαθήκη, είναι θέμα που αμφισβητείται έντονα υπό το πρίσμα μιας αδογμάτιστης προσέγγισης, όμως, όχι υπό το πρίσμα ενός πιστού.

Εκ των πραγμάτων, εσύ σε ότι και να σου τεθεί ως αμφισβήτηση, θα δεις «πληρότητα» και «σοφία». Αναμενόμενο και θεμιτό.

Για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους όμως, η σύγκριση του Τυανέα με τον Χριστό δείχνει τουλάχιστον ισότητα. Μόνο που ο Τυανέας δεν απέρριπτε κανέναν «αλλόπιστο», κανέναν «υιό σατανά» όπως τους εβραίους που δεν τον πίστευαν αποκαλούσε, αλλά ούτε και υποσχέθηκε την αιώνιο κόλαση σε όσους δεν πιστέψουνε στον Θεό του τελικά.

Συνεπώς, η «σοφία» και η «πληρότητα» έχουνε αξία μόνο στα μάτια του πιστού, όπως ενδεχομένως να αντιλαμβάνεσαι....

01/07/2008, 21:43:35
τρεχα..., ποτέ δεν ειπώθηκε ότι ο Απολλώνιος και ο χριστός ήταν το ίδιο άτομο.

Σαφώς και ήταν δύο άτομα (με την προϋπόθεση πάντα ότι ο χριστός ήταν υπαρκτό πρόσωπο). Εγώ είπα ότι αυτοί που έχρισαν το χριστό μεσσία, έβαλαν στη ζωή του περιστατικά και ιδιότητες του Απολλώνιου, για να του προσδώσουν κύρος και να στηρίξουν τη "θεϊκή του υπόσταση".

Αφού λοιπόν, είχαν ζωντανό παράδειγμα μιας έντονης πνευματικής οντότητας, "δανείστηκαν" κι αυτά, όπως και τόσα άλλα απ' την Ελληνική φιλοσοφία και από άλλες θρησκείες, για να μπορέσει η αίρεσή τους να σταθεί.

Ούτε εγω πιστεύω ότι μπορούν να συγκριθούν (μάλλον για τους αντίθετους από εσένα λόγους).

Όσο για το έργο τους, για το χριστό αυτό το "πλήρες και σοφό" που λες, χωράει μεγάλη κουβέντα, ενώ για τον Απολλώνιο μπορεί να ήταν σοφό, αλλά πλήρες δεν μπορεί να είναι το έργο διάρκειας ανθρώπινης ζωής, ακόμη κι αν αυτή κρατήσει, περίπου 100 χρόνια, όπως στην περίπτωση του Έλληνα σοφού.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
02/07/2008, 10:02:27
Τώρα είναι σύμπτωση ότι και οι δύο (Ιησούς, Απολλώνιος) έκαναν αναφορά στο "Θηρίο";

Ή μήπως ο Παύλος δεν γνώριζε για τους οπαδούς του Απολλωνίου;

Λουκάς

02/07/2008, 10:15:00
Αγαπητέ μου Γιάπετ, το προσπαθείς, αλλά δεν τα καταφέρνεις
να μας πείσεις για το ποιός είναι πριν... Καλά ρε φίλε,
ακόμη να δεχτείς ότι ο Χριστός προυπήρχε του Απολλώνιου,
που εκείνη η βασιλομήτωρ, του έφτιαξε το βίο, βασισμένη
στις γραφές περί Χριστού; Βαριέμαι να τα ξαναλέμε...
Γίνου ειλικρινής και δέξου την μόνη αλήθεια: Ο Απολλώνιος ήρθε
400 χρόνια μετά Χριστόν και στο Ιπποδρόμιο της Κων/πολης,
μπήκε μετά το άγαλμα στον Χριστό που ήδη υπήρχε εκεί...
Οπότε αυτά περί του δανεισμού, από τον Απολλώνιο,μόνο
ως φαιδρά μπορούν να ακουστούν...
ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
02/07/2008, 11:41:51
quote:
trexagireve

Ο Απολλώνιος ήρθε
400 χρόνια μετά Χριστόν και στο Ιπποδρόμιο της Κων/πολης,

Trehagyreve no speaka da englis, but he speaks good Greek.

Λουκάς

02/07/2008, 11:48:32
trexagireve:
«Καλά ρε φίλε, ακόμη να δεχτείς ότι ο Χριστός προυπήρχε του Απολλώνιου..»

Φίλτατε λησμονείς μάλλον, ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 1Ο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ.

Ο Χριστός «θεάνθρωπος», είναι μια μορφή που ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ σταδιακά απο πιστούς ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΙΟΥΔΑΪΚΗΣ ΣΕΚΤΑΣ, κάτι που είναι ολοφάνερο απο την ύπαρξη πολύ ισχυρών ρευμάτων Χριστιανών οι οποίοι κάθε άλλο παρά ως «θεάνθρωπο» λάτρευαν τον Χριστό.

Ζωντανό παράδειγμα οι οπαδοί του Αρείου και άλλοι πολλοί.

Συνεπώς, μην βιάζεσαι να «βεβαιώσεις» το εάν υπήρχε προ του Τυανέα ή όχι, διότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΙΩΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

Σε απλά λόγια, ο Χριστός που εμείς σήμερα γνωρίζουμε είναι σε αυτή την αποκλειστική περιγραφή ανύπαρκτος για τουλάχιστον 1 αιώνα....

trexagireve:
«Ο Απολλώνιος ήρθε 400 χρόνια μετά Χριστόν και στο Ιπποδρόμιο της Κων/πολης..»

Λάθος.

Ο Απολλώνιος απολάμβανε μεγάλης αποδοχής μακράν πριν π.χ. υιοθετήσει ο χριστιανισμός εορτές άλλων θεοτήτων, όπως για καλή ώρα τα δήθεν «χριστούγγενα», τα οποία ήσαν η ρωμαϊκή εορτή για την γέννηση του Θεού Μίθρα.

Είναι όμως αναμενόμενη η αντίδραση, εξάλλου ποτέ ο σημερινός χριστιανισμός δεν αγάπησε την αντιπαράθεση με την ιστορική αλήθεια. Εάν την αγαπούσε, θα ερευνούσε και λιγάκι καλύτερα τους λόγους για τους οποίους σχεδόν 30 χρόνια απο την ζωή του Ιησού παραμένουνε άγνωστα και σκοτεινά.....

02/07/2008, 13:14:49
Γειά σου ρε "ΕΡΙΩΠΙΣ" γίγαντα...I never thought
of myself aw a freak, but I love to freak...
Φίλε μου Schwabe,γιατί ιδρώνεις ....τσάμπα; Αναφέρεται
ιστορικά ότι ο Μέγας Κων/νος, ο δολοφόνος, έφτειαξε
άγαλμα στον τυανέα, μόνο χάρην δημοκρατικότητας, που
εσείς του την αφαιρείται, οπότε τσάμπα δημόσιες σχέσεις
έκανε ο άνθρωπος... το άγαλμα μετά από 400 χρόνια και μετά την ύπαρξη αντίστοιχου του Ιησού... από αυτά πες μου σε τι θελεις
μετάφραση....
02/07/2008, 14:43:04
trexagireve:
«Φίλε μου Schwabe,γιατί ιδρώνεις ....τσάμπα;»

Φίλτατε και γενικώς αλλά και ειδικώς έπαψα εδώ και πολλά χρόνια να ιδρώνω για τα μυθεύματα που περιβάλλουν τα του χριστιανισμού!

Εδώ πάντως τα κλιματιστικά καλά πάνε!!

trexagireve:
«ιστορικά ότι ο Μέγας Κων/νος, ο δολοφόνος, έφτειαξε άγαλμα στον τυανέα..»

Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν ΑΓΑΛΜΑΤΑ στη Ρώμη και όχι.......ένα άγαλμα!!

Έχεις κανένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ που να βεβαιώνει ότι υπήρξε ένα και μοναδικό άγαλμα ή ότι το άγλμα του Κωνσταντίνου υπήρξε............ένα απο τα θαύματα της αρχαιότητας?

trexagireve:
«το άγαλμα μετά από 400 χρόνια και μετά την ύπαρξη αντίστοιχου του Ιησού... από αυτά πες μου σε τι θελεις μετάφραση....»

Τζάμπα μην χτυπιέσαι.

Ο Ιησούς και η θρησκεία που ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ, άρπαξε πάμπολλά στοιχεία απο πάμπολλες λατρείες και θεότητες.

Οι γραφιάδες έντυσαν με λόγια ελληνικής φιλοσοφίας την Καινή Διαθήκη (Αραμαϊκά μόνο μίλαγε ο Ιησούς..), ενσωμάτωσαν λατρευτικές πρακτικές που απολάμβαναν μεγάλης αποδοχής απο τους λαούς της αυτοκρατορίας (π.χ. τα δήθεν «χριστούγγενα» που ήταν εορτή γέννησης του Μίθρα..), και κάπως έτσι άρπαξαν στοιχεία απο τον Απολλώνιο τον Τυανέα.....

02/07/2008, 17:44:04
τρεχα...

quote:
Αγαπητέ μου Γιάπετ, το προσπαθείς, αλλά δεν τα καταφέρνεις
να μας πείσεις για το ποιός είναι πριν...

Τι εννοείς, ποιός είναι πρίν; Ο Απολλώνιος γεννήθηκε το 3-4 μαχχ. και κατ’ άλλους τι 10 μαχχ.

Το ίδιο με το χριστό που για το Ματθαίο γεννήθηκς το 6 παχχ. και για το Λουκά το 7 μαχχ. Μη με ρωτήσεις γι' αυτό, το έχω ξαναγράψει, απλά πήγαινε και διάβασε με προσοχή και τους δυό τους και βγάλε συμπέρασμα απ' τα πρόσωπα που αναφέρονται (αν γνωρίζεις γι' αυτά), για τη χρονολογία γέννησης του χριστού.

Είπαμε, τα πήρανε σωστά τα του Απολλώνιου...

quote:
Καλά ρε φίλε,
ακόμη να δεχτείς ότι ο Χριστός προυπήρχε του Απολλώνιου,
που εκείνη η βασιλομήτωρ, του έφτιαξε το βίο, βασισμένη
στις γραφές περί Χριστού;

Η Ιουλία Δόμνα, έζησε από το 170 έως το 217 μαχχ. ο Φιλόστρατος έγραψε τα 8 βιβλία, «τα ες Απολλώνιον Τυανέα», μεταξύ 217 και 219 στην Τύρο.

Ο χριστός πότε έγινε, επίσημα, μεσσίας;

quote:
Βαριέμαι να τα ξαναλέμε...

Άμα βαριέσαι άντε ξάπλωσε...

quote:
Γίνου ειλικρινής και δέξου την μόνη αλήθεια: Ο Απολλώνιος ήρθε
400 χρόνια μετά Χριστόν...

Εσύ είσαι ειλικρινής επειδή δέχεσαι διάφορα;
Εγώ άλλη λέξη χρησιμοποιώ για την περίπτωση...

Δηλαδή είναι ψέμμα η χρονολογία συγγραφής της Φιλοστράτειας βιογραφίας του Απολλώνιου;

Απάντησέ μου για να ξέρω αν πρέπει να απευθύνομαι, γι’ αυτό το θέμα, σε σένα!

quote:
και στο Ιπποδρόμιο της Κων/πολης,

Πιο πάνω έχω γράψει για τα αγάλματα και τα ιερά προς τιμήν του.

quote:
Οπότε αυτά περί του δανεισμού, από τον Απολλώνιο,μόνο
ως φαιδρά μπορούν να ακουστούν...

Αν φροντίσεις να μάθεις για τον Απολλώνιο και σταθείς ειλικρινής προς τον εαυτό σου, θα καταλάβεις γιατί οι κατασκευαστές του χριστιανισμού ντύσανε το «μεσσία» τους, Απολλώνιο και θα δείς τη φαιδρότητα σε όλο της το μεγαλείο.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

02/07/2008, 18:31:13
Αγαπητέ μου Schwabe και φίλτατε Γιάπετ βλέπω
ότι έχετε όρεξη για κουβεντούλα, αλλά πάλι τα ίδια;...
Το έχουμε ξαναπεί ότι για τον Χριστό, μιλούσανε
στη Ρώμη λίγα χρόνια μετά την ανάσταση του, οπότε
κάποιους αιώνες μετά η ..Δόμνα, το λιγότερο είχε πολλά
να αντιγράψει... Επαναλαμβάνω ότι αναφέρεται ιστορικά
ότι έγινε πρώτα το άγαλμα του χριστού, που προηγούνταν και
έγινε μετά το του Απολλωνίου... Ο οποίος όπως λέτε καισεις
δανείστηκε στοιχεία του Χριστού, ή το λιγότερο, εις το όνομα
του έκανε θαύματα... Απο αυτά τι μπορεί να μπερδέψει κανείς;
02/07/2008, 18:54:00
τρεχα...

quote:
Ο οποίος όπως λέτε καισεις
δανείστηκε στοιχεία του Χριστού, ή το λιγότερο, εις το όνομα
του έκανε θαύματα...

Επιτέλους... συνενοηθήκαμε!!!

quote:
Απο αυτά τι μπορεί να μπερδέψει κανείς;

Τίποτε!!! Είναι ξεκάθαρο αυτό που έχεις πάθει...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

02/07/2008, 22:47:33
quote:
Schwabe:
Για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους όμως, η σύγκριση του Τυανέα με τον Χριστό δείχνει τουλάχιστον ισότητα. Μόνο που ο Τυανέας δεν απέρριπτε κανέναν «αλλόπιστο», κανέναν «υιό σατανά» όπως τους εβραίους που δεν τον πίστευαν αποκαλούσε, αλλά ούτε και υποσχέθηκε την αιώνιο κόλαση σε όσους δεν πιστέψουνε στον Θεό του τελικά.

Συνεπώς, η «σοφία» και η «πληρότητα» έχουνε αξία μόνο στα μάτια του πιστού, όπως ενδεχομένως να αντιλαμβάνεσαι....

Φυσικά...........τουλάχιστον τριακόσια εκατομμύρια πιάνει ο Schwabe μόνος του!!!!!!
quote:
Schwabe:
Ο Χριστός «θεάνθρωπος», είναι μια μορφή που ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ σταδιακά απο πιστούς ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΙΟΥΔΑΪΚΗΣ ΣΕΚΤΑΣ, κάτι που είναι ολοφάνερο απο την ύπαρξη πολύ ισχυρών ρευμάτων Χριστιανών οι οποίοι κάθε άλλο παρά ως «θεάνθρωπο» λάτρευαν τον Χριστό.

Kαι τι έλεγε καλό μου παιδί ο Άρειος για το φυσικό πρόσωπο Χριστό?
quote:
Schwabe:
Έχεις κανένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ που να βεβαιώνει ότι υπήρξε ένα και μοναδικό άγαλμα ή ότι το άγλμα του Κωνσταντίνου υπήρξε............ένα απο τα θαύματα της αρχαιότητας?

Ο Δίας ξέρεις πόσα είχε??????? αυτό τον έκανε υπαρκτό ως Θεό? ή ως φυσικό πρόσωπο?
quote:
Schwabe:
Οι γραφιάδες έντυσαν με λόγια ελληνικής φιλοσοφίας την Καινή Διαθήκη (Αραμαϊκά μόνο μίλαγε ο Ιησούς..),

Μέχρι πριν λίγο έλεγες ότι η Ελληνική φιλοσοφία δεν έχει καμία σχέση με το Χριστιανισμό..... ..........σύνελθε.......
quote:
γιαπετ:
Αν φροντίσεις να μάθεις για τον Απολλώνιο και σταθείς ειλικρινής προς τον εαυτό σου, θα καταλάβεις γιατί οι κατασκευαστές του χριστιανισμού ντύσανε το «μεσσία» τους, Απολλώνιο και θα δείς τη φαιδρότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Yπάρχει ποιο φαιδρή άποψη από αυτήν?

Edited by - europaios2 on 02/07/2008 23:39:13

02/07/2008, 23:43:55
europaios2

quote:
Ο Δίας ξέρεις πόσα είχε??????? αυτό τον έκανε υπαρκτό ως Θεό? ή ως φυσικό πρόσωπο

Φαντάσου λοιπόν, ο γιαχβέ, που δεν έχει κανένα...

quote:
Yπάρχει ποιο φαιδρή άποψη από αυτήν?

Αμέ... αυτή που λέει ότι υπήρχαν χριστιανοί πριν απ' το χριστό....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ