ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; No2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; No2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

MELETHTHS40 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
makforΜέλος
30/12/2009, 20:50:59
ευρημα ? ποιο ευρημα? οι σκελετοι ? οι φωτογραφιες ειναι απο διαγωνισμο ψφιακης φωτογραφιας !!!!! φτιαγμενες σε προγραμματα οπως το photoshop!!!!!!!

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

hurricane21Μέλος
31/12/2009, 01:55:29
κατα την δικη σου τακτικη θελω να μου φερεις αποδειξεις εδω μπροστα μου να τις δω...

πιστευεις οτι ολοι οι αρχαιοι που μιλουσανε για γιαντες,τιτανες,12 θεους,κενταυρους κλπ τα εβγαζαν απο το μυαλο τους??

31/12/2009, 10:51:59
quote:
πιστευεις οτι ολοι οι αρχαιοι που μιλουσανε για γιαντες,τιτανες,12 θεους,κενταυρους κλπ τα εβγαζαν απο το μυαλο τους??

Φυσικά, όλοι τους ήταν τρελοί. Ο Πλάτωνας για παράδειγμα,άν ζούσε σήμαιρα θα τον είχαμε κλεισει σε κανά ψυχιατρείο.

makforΜέλος
31/12/2009, 12:56:57
καταρχην δεν ειναι σωστο να λεμε πραγματα που δεν εχουν λεχθει ή ποιο απλα να κανουμε λογικα αλματα γιατι ετσι μας βολευει και εξηγουμε

το εαν υπηρχαν ή οχι γιγαντες δεν μπορω να το ξερω , τα σχολια μου αφορουν τις φωτο που εφερε ο μελετητης που ετυχε (τι να κανω δηλαδη εγω φταιω γιαυτο?) να τις γνωριζω απο ΧΡΟΝΙΑ !!!! ετυχε !!!! επισης μια απλη αναζητηση στο ιντερνετ δειχνει ξεκαθαρα το κενο που υπαρχει , αυτες τι φωτο τις χρησιμοποιουν οι ανα το κοσμο σεναριογραφοι για να δηλωνουν οτι βρεθηκε στην χωρα τους !!! για αυτο παλι εγω φταιω? αρα ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΡΚΙΜΕΝΟ θεμα , δεν μπορω να καταλαβω γιατι αντιδρατε ΕΤΣΙ !!! αρκει να μου αποδειξετε οτι οι φωτος ειναι αληθινες (Εγω απο την πλευρα μου βρηκα ποιος τις εκανες , σας δηλωσα τον διαγωνισμο στον οποιο πηραν μερος , και -αυτο εαν θετε το πιστευετε- σας δηλωνω οτι τις εχω δει σε εκθεση στην νεα υορκη!!!!)

οσο αφορα την γενικοτητα εαν υπαρχουν ή οχι γιγαντες , εδω πραγματα δεν μπορω να πω ναι ή οχι κτλπ ... αυτο που μπορω να πω ομως ειναι οτι εχουν βρεθει σκελετοι με ηλικια μερικα εκατομυρια χρονια , και απολιθωματα που ισως αγγιζουν ΔΙΣ χρονια ... σε ολα αυτα τα ευρηματα δεν βρεθηκαν ουτε γιγαντες ουτε τιποτα ... φυσικα μενει να βρεθουν στο μελλον ισως , ισως παλι δεν βρεθουν ποτε ... αυτο τι σημαινει δηλαδη ? οτι εγω πρεπει να πιστευω στον πηγασο ??? ρωταω για να ξερω ... δεν με χαλαει η υποθεση οτι ισως να υπηρχαν και αναμενουμε την αποδειξη , με χαλει η ΠΙΣΤΗ , ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ !!!

τελος φιλε αλεξ , το τι ηταν ο πλατωνας , το τι ειπε , το τι εννουσε και πολλα αλλα , εχουν να κανουν με την εποχη που εζησε και τις γνωσεις που ειχε , και τυχαινει εκεινη την εποχη να πιστευουν σε χιλια δυο πραγματα που σημερα δεν πιστευουν ουτε μικρα παιδια , αυτο δεν μειωνει την αξια του πλατωνα ουτε των τοτε ανθρωπων , που για την εποχη τους ελεμψαν και μας οδηγησαν εδω που ειμαστε σημερα , ΑΛΛΑ επειδη ειπαν κατι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ή ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΑΞΙΩΜΑ !!! μενει να αποδειχθει ... για την ωρα , τιποτα τετοιο δεν εχει αποδειχθει και οσες αποπειρες εγιναν τελικα ηταν ΑΠΑΤΗ (οπως οι παραπανω γιγαντες!!! φανταζομαι αυτο το αποδεχεσε?)

ξερετε μπορουμε να λεμε οτι υπαρχει οτι μας κατεβασει η κουτρα αλλα αυτο δεν ειναι αρκετο , πρεπει να το εξηγουμε και να το αποδεικνυουμε !!! εαν δεν δεχεστε την προηγουμενη προταση δεν υπαρχει σημειο επαφης και συζητησης !!!! και επειδη ρωταει ο φιλος να αποδειξω κατι που δεν υπαρχει , θα του πω οτι υπαρχουν ανθρωποι με 5 κεφαλια και 18 χερια , και εαν ΔΕΝ με πιστευει μενει να αποδειξει οτι ΔΕΝ υπαρχουν!!!

ο κοσμος μας εφτασε εδω που εφτασε ακολουθοντας συγκεκριμενα βηματα σε καθε τι που ανακαλυπτε και σε καθε τι που απερηπτε , το βασικοτερο ολων για να παμε μπροστα ηταν το τροπος που δεχομαστε κατι και πως το αποδεικνυουμε !!!

δεν μηδενιζω και δεν αποριπτω ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ , αντιθετα μου ζητατε να αποδεχνω ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΤΚΟ , ακουω λοιπον τα επιχειρηματα για τα οποια πρεπει να το αποδεχθω... οποιος καλος φιλος θελει να με πεισει , καλοπραιερετα παντα , καλοδεχουμενη η αποψη του

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

31/12/2009, 13:19:02
Ρε παιδιά ο άνθρωπος πόσταρε και links, έλεος δηλαδή.Κοιτάξτε τα.

Δεν ήταν τρελοί οι αρχαίοι Έλληνες. Παραμύθια λέγανε για να διδάξουν πράγματα. Η' ιστορίες ανρθώπινων διαστάσεων με τα χρόνια απέκτησαν μυθικές διαστάσεις. Ας πούμε η Λερναία Ύδρα μάλλον ήταν τα νερά της λίμνης Λέρνης που πλημμύριζαν το χειμώνα και όποτε κλείνανε τον ένα χείμαρο τα νερά έβρισκαν άλλο δρόμο(εξού και τα κεφάλια που φύτρωναν όποτε έκοβε το ένα φύτρωναν άλλα 2). Και κάποιος έξυπνος εκείνης της εποχής έλυσε το πρόβλημα με ειδικά έργα. Και με τα χρόνια αυτός θεωρήθηκε ότι ήταν ο Ηρακλής. Ειδικά ο Ηρακλής πρέπει να είναι το άθροισμα των επιτευγμάτων πολλών ανθρώπων, δηλαδή δεν ήταν ένας.

Ήδη οι Έλληνες φιλόσοφοι είχαν απορρίψει ως παραμύθια τα περί ολύμπιων θεών. Για αυτό ψάχνανε λογικές εξηγήσεις στα φαινόμενα (αίτιο και αιτιατό).Το βέλος πετούσε επειδή υπήρχε μια αιτία που έψαχναν(το κενό που δημιουργούσε η αιχμή, όπως έλεγε ο Αριστοτέλης εσφαλμένα, αλλά μια καλή πρώτη προσπαθεια) όχι επειδή το έσπρωχνε ο Θεός του πολέμου. Επίσης είχαμε και τον "προ Χριστού χριστιανό" Σωκράτη.

Για να καταλάβω τη λογική σας, ότι λέγανε οι παλιοί είναι σωστό; Και υπήρχε; Και τα 3 γουρουνάκια ας πούμε; Και ο Αη βασίλης; Δηλαδή γιατί αποκλείεται να τα φαντάστηκαν ντε και καλά υπήρχανε όλα τα μυθολογικά;

31/12/2009, 13:45:59
Ο Πλάτωνας μιλούσε ξεκάθαρα,για θεούς και πνευματικά γεγονότα. Όταν περιέγραφε την άνοδο της ψυχής,μετά τον θάνατο,δέν μιλούσε μεταφορικά γιατί δέν γίνεται να μιλάς μεταφορικά για αυτό.Όταν επίσης μιλούσε για την κούφια γή και την ατλαντίδα, προφανώς μιλούσε κυριολεκτικά.

31/12/2009, 13:55:45
Μήπως για την ατλαντίδα ήθελε να κάνει μια παραβολή για τη διεφθαρμένη Αθήνα της εποχής του;Λέω τώρα.

Η υπόθεση της ψυχής, της μετά θάνατον ζωής και των μεταφυσικών ανησυχιών εν γένει είναι άλλο ζήτημα. Αν σε ικανοποιεί να πιστεύεις ότι με το θάνατο σου θα πας στο βασίλειο του Πλούτωνα δικό σου πρόβλημα. Αλλά αυτό δεν αναιρεί την αλήθεια που υπάρχει μπροστά μας.

Όσον αφορά την κουφιά γη δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί θα σε προσβάλλω και σε σέβομαι

31/12/2009, 14:02:53
Κάποια μέρα το σκοτάδι θα πέσει,υπομονή.
31/12/2009, 14:10:23
Ναι, θα περιμένουμε το Φως. Μέχρι τότε θα είμαστε οι ζητιάνοι και οι ουραγοί της Ευρώπης γιατί θα περιμένουμε να μας σώσουν οι ΕΛ
makforΜέλος
31/12/2009, 14:27:15
quote:
Όταν περιέγραφε την άνοδο της ψυχής,μετά τον θάνατο,δέν μιλούσε μεταφορικά γιατί δέν γίνεται να μιλάς μεταφορικά για αυτό.

για κανε μια εξηγηση ΓΙΑΤΙ δεν μπορουσε να μιλαει ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ?

ξερει αραγε κανει με βεβαιοτητα ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ο συνομολιτης του οταν λεει κατι ? και με ποσο σιγουροι μπορουμε να ειμαστε ΣΤΟ ΤΙ ΗΘΕΛΕ να πει καποιος που εζησε ΠΡΙΝ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ???

ο σωκρατης ηταν αληθινο προσωπο ? και ποσο ΣΙΓΟΥΡΟΣ ειναι για ΑΥΤΟ ? (μιας και αναφερθηκε το ονομα του , οποιος ξερει να μας πει !!!!)

[

]

AINEIAN06Μέλος
08/05/2008, 19:10:42
Α ΕΡΩΤΗΜΑ
Ο Θεος - οι ... ειναι υπερανω κριτικης ;;; Οι θεοι .. κρινονται απο τους ανθρωπους η οχι;;
Απο ... αμερικανικη ταινια .. με υπερφυσικο περιεχομενο .. [ αγγελοι κι διαβολοι να μαχονται στην Νεα Υορκη .. ακουσα απο το στομα ενος .. δαιμονα -.. αμερικανου ηθοποιου .. την εξης φραση ''Ακομη και οι Θεοι κρινονται ''' Αυτη ειναι η πιο ...ΣΑΤΑΝΙΚΗ φραση που εχω ακουσει ]

Β ΕΡΩΤΗΜΑ
Τις ιδιοτητες που αποδιδουμε σε εναν Θεο οπως ...παντοδυναμος , πανσοφος , παναγαθος , δικαιος .. τις αποδιδουμε εξ ορισμου γιατι ειναι ..Θεος η γιατι .. βγαλαμε αυτο το συμπερασμα απο την ... θεικη συμπεριφορα του προς τους πιστους του ;;;
Μπορουμε να θεωρουμε τον Ιησου .. ηρεμο , πραο , γαληνιο γεματο αγαπη .. ενω στα επισημα ευαγγελια βλεπουμε σημαδια αντιθετης συμπεριφορας ;; Η .. εξ ορισμου σαν θεος ... οτι συμπεριφορα και να δειξει .. εμεις τον θεωρουμε με τις ανωτερω ιδιοτητες;;
Απο κειμενο αρχαιας ελληνικης γραμματειας ειχα παρει την φραση '' ενας βασιλιας οτιδηποτε και να κανει ειναι νομιμο .. αφου αυτος ειναι ο νομος '' Μηπως καπως ετσι ερμηνευουμε και τις ιδιοτητες του θεου ;;

08/05/2008, 21:00:54
Ουσιαστικά το δεύτερο ερώτημά σου φίλε AINEIAN06 σχεδόν απαντάει στο πρώτο. Δηλαδή εφόσον οι θεοί είναι δημιουργήματα της ανθρώπινης νόησης και φαντασίας, ήδη έχουν κατά κάποιο τρόπο "κριθεί" από τους ανθρώπους που τους λατρεύουν αποκτώντας διάφορα προσωνύμια όπως Ξένιος και πατήρ για τον Δία, εγάνη και γλαυκώπις για την Αθηνά, Ζαγρεύς και βρόμιος κτλ για τον Διόνυσο, Κερδώος για τον Ερμή, Σεισίχθονας για τον Ποσειδώνα και άλλα....Σε όλες τις θρησκείες συμβαίνει αυτό. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί προκύπτουν είτε από τις πράξεις τους , είτε από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των θεοτήτων (π.χ. τόπος προέλευσης, φυσιογνωμία/εμφάνιση, κατοικία κτλ) φαντάστηκαν οι πιστοί άνθρωποι.

Δηλαδή οι άνθρωποι (ή τα ιερατεία θαρρώ σε αρκετές περιπτώσεις), διαμόρφωναν τις σχετικές "κρίσεις" για τους θεούς τους, παρακινούμενοι από το image και την συμπεριφορά των θεών. Σε θρησκείες λιγότερο ευπροσάρμοστες και πιο απόλυτες όπως το Ισλάμ ή ο Χριστιανισμός που περιορίζονται στα ιερά κείμενα και στους χαρακτηρισμούς που υπάρχουν σ'αυτά για τον Θεό, μάλλον ο πιστός πρέπει να δεχτεί τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς και τις συγκεκριμένες κρίσεις ως έχουν. Μη ρωτήσεις γιατί. Ετσι είναι το δόγμα

ΥΓ. Η ταινία που αναφέρεις είναι μεγάλη μπαρούφα.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

AINEIAN06Μέλος
09/05/2008, 00:58:45
quote:

ΥΓ. Η ταινία που αναφέρεις είναι μεγάλη μπαρούφα.

Συμφωνω ... αμερικανικη ταινια γαρ ....
Την εχεις δει ;;;; ... οπου η απογονος του ...Ιησου ηταν ... αμερικανιδα γυναικα που ζει στην Νεα Υορκη !!!!!!!!!!!!!!

Και οπου .. αγγελοι και διαβολοι ... μαλωνουν σαν αμερικανικες συμμοριες γκανγκστερ για την επικρατηση τους !!!!

Edited by - AINEIAN06 on 09/05/2008 01:00:01

satyrosΜέλος
23/05/2008, 22:14:09
Σε ότι αφορά τις θρησκείες, πολύ φοβάμαι ότι μένουμε στους τύπους και χάνουμε τα νοήματα...

Γιατί ο Αγγελος και ο Δαίμονας να μην είναι κάτι συμβολικό;

Και γιατί ο Θεός - οι να είναι κάποιο ον με συνείδηση και όχι η αρμονία, η γεωμετρία, η ισσοροπία του σύμπαντος;

Και μην βλέπεις αυτά που γράφω εγώ φίλε μου αλλά πίσω απ' τις λέξεις.
Μήπως ακόμα και ο Θεός, για τον καθένα είναι προσωπικός;

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/

ForgotenMemoriesΝέο Μέλος
26/05/2008, 13:13:55
quote:

Α ΕΡΩΤΗΜΑ
Ο Θεος - οι ... ειναι υπερανω κριτικης ;;; Οι θεοι .. κρινονται απο τους ανθρωπους η οχι;;
Απο ... αμερικανικη ταινια .. με υπερφυσικο περιεχομενο .. [ αγγελοι κι διαβολοι να μαχονται στην Νεα Υορκη .. ακουσα απο το στομα ενος .. δαιμονα -.. αμερικανου ηθοποιου .. την εξης φραση ''Ακομη και οι Θεοι κρινονται ''' Αυτη ειναι η πιο ...ΣΑΤΑΝΙΚΗ φραση που εχω ακουσει ]

Β ΕΡΩΤΗΜΑ
Τις ιδιοτητες που αποδιδουμε σε εναν Θεο οπως ...παντοδυναμος , πανσοφος , παναγαθος , δικαιος .. τις αποδιδουμε εξ ορισμου γιατι ειναι ..Θεος η γιατι .. βγαλαμε αυτο το συμπερασμα απο την ... θεικη συμπεριφορα του προς τους πιστους του ;;;
Μπορουμε να θεωρουμε τον Ιησου .. ηρεμο , πραο , γαληνιο γεματο αγαπη .. ενω στα επισημα ευαγγελια βλεπουμε σημαδια αντιθετης συμπεριφορας ;; Η .. εξ ορισμου σαν θεος ... οτι συμπεριφορα και να δειξει .. εμεις τον θεωρουμε με τις ανωτερω ιδιοτητες;;
Απο κειμενο αρχαιας ελληνικης γραμματειας ειχα παρει την φραση '' ενας βασιλιας οτιδηποτε και να κανει ειναι νομιμο .. αφου αυτος ειναι ο νομος '' Μηπως καπως ετσι ερμηνευουμε και τις ιδιοτητες του θεου ;;

26/05/2008, 13:26:41
ΠΡΩΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΘΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.. ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΩΡΟ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ... ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΣΕΡΓΑΣΤΗ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΑΚΣΙΖΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.. ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΑ ΑΝΕΡΕΘΟΥΝ....
satyrosΜέλος
26/05/2008, 15:20:14
quote:
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΣΕΡΓΑΣΤΗ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΑΚΣΙΖΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Σωστόοοοοοοοοοο......

Η ερώτηση δεν θα έπρεπε να είναι αν υπάρχει Θεός, αλλά αν υπάρχει κάτι... Η λέξη "Θεός" μου φαίνεται "παγώνει" πολύ το νόημα της έννοιας που προσπαθούμε να συζητήσουμε...

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/

27/05/2008, 13:40:09
quote:

[quote] ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΣΕΡΓΑΣΤΗ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΑΚΣΙΖΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Σωστόοοοοοοοοοο......

Η ερώτηση δεν θα έπρεπε να είναι αν υπάρχει Θεός, αλλά αν υπάρχει κάτι... Η λέξη "Θεός" μου φαίνεται "παγώνει" πολύ το νόημα της έννοιας που προσπαθούμε να συζητήσουμε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΑΤΥΡΕ... ΜΕ ΠΑΡΕΣΥΡΕ Ο ΑΙΝΕΙΑΝΟ6.. ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΩΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΗΛΕΙΕΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ, ΠΡΑΓΜΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ "ΘΕΟΥ" ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ,ΠΑΡΑΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ,ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΤΟΥ,ΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΑΓΑΠΩ ΜΑΓΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΜΟΝΟ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΑΠΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ) ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΙΩΠΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ,ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ(ΜΥΑΛΟ)ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑ ΛΑΘΟΣ,ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΥΝΓΧΥΣΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

28/05/2008, 14:09:06
Tα 4 Ευαγγέλια δεν αφήνουν περιθώρια για το αν υπάρχει ή όχι Θεός! Μια χούφτα αγράμματων Ιουδαίων κατάφεραν να γνωστοποιήσουν το Χριστιανισμό παντού.
Μια ολόκληρη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία υποτάχθηκε από αυτούς που κυνηγούσε και λάτρεψε αυτόν που διακωμωδούσε. Αν αυτό δεν είναι θαύμα.................τότε τι είναι?
Ο πύρινος λόγος του Ιησού οι απαντήσεις Του και οι παραβολές Του, σε συνδυασμό με τα θαύματα που έκανε και αυτός και οι μετέπειτα Άγιοι αφήνουν περιθώρια μόνο για αμφισβήτηση του υπαρκτού και τίποτα περισσότερο.
AINEIAN06, Όσο εγώ ξέρω να φτιάχνω μουσακά! άλλο τόσο έχεις δει εσύ στα Ευαγγέλια αντίθετα σημάδια από την αγάπη τη γαλήνη, την πραότητα και τη σοφία που εξέπεμψε ο Ιησούς!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

28/05/2008, 15:09:58
europaios2:
«Tα 4 Ευαγγέλια δεν αφήνουν περιθώρια για το αν υπάρχει ή όχι Θεός! Μια χούφτα αγράμματων Ιουδαίων κατάφεραν να γνωστοποιήσουν το Χριστιανισμό παντού.»

Αυτό είναι το......αστείο της ημέρας???

Τα δε Ευαγγέλια μπορεί να γράφουνε ότι θέλουνε, αλλά το ίδιο κάνει η κάθε θρησκεία σε ετούτο τον πλανήτη για την πελατείας της. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ?

Ως προς την «γνωστοποίηση», ας είναι καλά η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ του εκάστοτε εκχριστιανισμένου ηγέτη, διότι εάν έμενε στα χεράκια των αγράμματων Ιουδαίων τότε.....όσο χριστιανοί έγιναν οι Κινέζοι ή οι ίδιοι οι Ιουδαίοι της Ιερουσαλήμ (!) άλλο τόσο θα είχανε γίνει και οι υπόλοιποι λαοί!!

europaios2:
«Μια ολόκληρη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία υποτάχθηκε από αυτούς που κυνηγούσε και λάτρεψε αυτόν που διακωμωδούσε. Αν αυτό δεν είναι θαύμα.................τότε τι είναι?»

Έτσι σου είπανε να λες??

Δεν «υποτάχθηκε» φίλτατε η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία σε κανέναν χριστιανισμό, αλλά απλά ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΓΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΧΑΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

Αυτός και ο λόγος για τον οποίο ο ίδιος ο Φλάβιος Βαλέριος στέφθηκε πρόεδρος της λεγομένης Α’Οικουμ.Συνόδου, ώστε να λάβουνε χώρα εις τα γραπτά όσα όφειλε να καλύπτει ο νέος Θεός της αυτοκρατορίας.

Το παζάρι ήτανε των Ρωμαίων φίλτατε, και εάν φαντάζεσαι ότι είχανε......στρατιωτικό κίνδυνο οι Ρωμαίοι απο τις ολίγες χιλιάδες χριστιανών τότε δεν έχεις παρά να μας δώσεις τα ιστορικά στοιχεία που μαρτυρούνε αυτή τους την...«υποταγή»!!

europaios2:
«Ο πύρινος λόγος του Ιησού οι απαντήσεις Του και οι παραβολές Του, σε συνδυασμό με τα θαύματα που έκανε και αυτός και οι μετέπειτα Άγιοι αφήνουν περιθώρια μόνο για αμφισβήτηση του υπαρκτού και τίποτα περισσότερο.»

Καλά, καλά, ηρέμησε!

Ποιός είναι ο....πύρινος λόγος του Ιησού φίλτατε?? Ποιά είναι τα τόσο σοβαρά όσα είπε τα οποία έως τότε δεν άκουσε ο κόσμος απο το στόμα π.χ. των Ελλήνων φιλοσόφων?

Όσον δε αφορά τα «θαύματα», με αυτή την καραμέλα δεν νομίζω ότι αξίζει και πάλι να πιαστούμε.

europaios2:
«Όσο εγώ ξέρω να φτιάχνω μουσακά! άλλο τόσο έχεις δει εσύ στα Ευαγγέλια αντίθετα σημάδια από την αγάπη τη γαλήνη, την πραότητα και τη σοφία που εξέπεμψε ο Ιησούς!»

Ακολουθεί ένα...μικρό δείγμα αγάπης και σοφίας!!!

<<Ειπε σε καποιον ακολουθησε με.Και εκεινος του ειπε :Κυριε δοσε μου την αδεια πρωτα να θαψω τον πατερα μου και υστερα θα σε ακολουθησω.Ειπε ομως σε αυτον ο ιησους :Αφησε τους νεκρους να θαψουν τους νεκρους τους και εσυ πηγαινε και κηρυξε την βασιλεια του θεου>>(ΛΟΥΚΑΣ Θ 59-60 ΜΑΤΘΑΙΟΣ Η 21-22)

<<Και ενας αλλος του ειπε :Κυριε θα σε ακολουθησω αλλα πρωτα δος μου την αδεια να αποχαιρετισω την οικογενεια μου.Και τοτε του ειπε ο κυριος :Κανενας δεν μπορει να βαλει το χερι στο αροτρο και να οργωσει κοιταζοντας προς τα πισω και να ειναι αξιος για την βασιλεια των ουρανων>>(ΛΟΥΚΑΣ Θ 61-62)

<<Καθενας ο οποιος εγκατελειψε το σπιτι του η τους αδελφους η τις αδελφες η τον πατερα η την μητερα η την γυναικα η τα παιδια η τα χωραφια του για χαρη του ονοματος μου,θα τα λαβει εκατονταπλασια και θα κληρονομησει την αιωνια ζωη.(ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΙΘ 29)

<<Ηλθα να διχασω τον ανθρωπο εναντιον του πατερα του και την θυγατερα εναντιον της μητερας της και την νυφη εναντιον της πεθερας της και θα ειναι εχθροι του ανθρωπου τα μελη της οικογενειας του.Αυτος που αγαπα τον πατερα και την μητερα του πιο πολυ απο εμενα δεν μου ειναι αξιος.Αυτος που αγαπα τον γιο του η την θυγατερα του πιο πολυ απο εμενα δεν μου ειναι αξιος και αυτος που δεν περνει τον σταυρο του για να ακολουθησει πισω μου δεν ειναι αξιος.>> (ΜΑΤΘΑΙΟΣ Ι 35-38 )

<<Γιατι αν ζουν πεντε ατομα σε ενα σπιτι θα χωριστουν 3 εναντιον 2
και 2 εναντιον 3 θα χωριστουν ο πατερας απο τον γιο και ογιος απο τον πατερα,η μητερα απο την θυγατερα και η θυγατερα απο την μητερα,η πεθερα απο την νυφη της και η νυφη απο την πεθερα της.>>(ΛΟΥΚΑΣ ΙΒ 52-53)

<<Αν καποιος ερχεται κοντα μου και δεν μισει τον πατερα του και την μητερα του και την γυναικα του και τα παιδια του και τους αδελφους και τις αδελφες ακομη και την ψυχη του δεν μπορει να ειναι μαθητης μου>>(ΛΟΥΚΑΣ ΙΔ 26)

<<Οταν καθισει ο υιος του ανθρωπου στον θρονο της δοξας του θα καθισετε και εσεις σε δωδεκα θρονους για να κρινετε τις δωδεκα φυλες του ισραηλ>>(ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΙΘ 28)

<<Για να τρωτε και να πινετε στο τραπεζι μου κατα την βασιλεια μου και να καθεστε στους θρονους κρινοντας τις δωδεκα φυλες του ισραηλ>>(ΛΟΥΚΑΣ ΚΒ 30)

<<Και τοτε θα σφαγουν ολες οι φυλες της γης που δεν πιστεψαν στον υιο του θεου>>(ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΔ 30)