- Γνωριζοντας τα ζωα - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
Edited by - europaios2 on 18/11/2007 13:19:04

O Τυλόσαυρος ήταν ο πιο Θανατηφόρος κυνηγός των αρχαίων θαλασσών.Ήταν σε ετοιμότητα πάντα να σκοτώσει οποιοδήποτε μικρότερο πλάσμα βρισκόταν στην πορεία του, με τα θανατηφόρα σαγόνια του, που είχαν σε κάθε πλευρά δύο σειρές κοφτερών κωνικών δοντιών.
Ο Τυλόσαυρος χρησιμοποιούσε το ρύγχος του για να εντοπίσει τα θηράματά του, όταν ένα ζώο βρισκόταν ανάμεσα στα σαγόνια του το καταβρόχθιζε ολόκληρο.Όταν άνοιγε τα τεράστια σαγόνια του, δύο πρόσθετες σειρές δοντιών εμφανίζονταν στο πάνω μέρος και δεν άφηναν κανένα σημείο διαφυγής στο θήραμα του.
Το μέγεθος του Τυλόσαυρου έφτανε πάνω από 15 μέτρα, αυτό τον καθιστούσε σαν το μεγαλύτερο από τα θαλάσσια ερπετά, τα αποκαλούμενα mosasaurs.
Όπως όλα αυτά τα ερπετά είχε μακρύ και μυώδες σώμα και ουρά, που τον βοηθούσε να κινήται μέσα στο νερό και να στήνει ενέδρες στα θύματα του με την μεγάλη επιτάχυνση που είχε.
Τα συντηρημένα περιεχόμενα στο στομάχι του έδειξαν μια διατροφή πλούσια σε ψάρια, αλλά και τα θαλασσοπούλια, οι καρχαρίες, οι plesiosaurs, και τα άλλα mosasaurs απέτυχαν επίσης να δραπετεύσουν το θανατηφόρο πιάσιμο του Τυλόσαυρου.
Αν και δεν τον θεωρουν δεινόσαυρο ο Τυλόσαυρος έζησε παράλληλα με εκείνους και εξαφανίστηκε την ίδια περίοδο.Πολλά υπολείμματα Tylosaurus έχουν βρεθεί στο Κάνσας, το οποίο ήταν καλυμένο από έναν μεγάλο ωκεανό αποκαλούμενο ως "δυτικός εσωτερικός θαλάσσιος δρόμος".
πηγή:animals.nationalgeographic.com

σε ευχαριστω πολυ!
Περιμενω να παραλαβω τον υπολογιστη μου για να ειμαι κοντα σας!
Mε εκτιμηση Άντα

Ο Στεγόσαυρος (Stegosaurus) ήταν ένας φυτοφάγος δεινόσαυρος που έζησε την Ιουρασική Περίοδο. Η πλάτη του καλυπτόταν από μεγάλες κεράτινες πλάκες που ξεκινούσαν μικρές από την βάση του κεφαλιού του, μεγάλωναν και κατέληγαν στην ουρά, όπου μετουσιώνονταν σε τέσσερα αγκάθια.
Ήταν ένα ογκώδες τετράποδο, με 8-10 μέτρα μήκος. Οι Στεγόσαυροι ζούσαν σε μικρές οικογενειακές ομάδες με αρχηγό το πιο δυνατό θηλυκό. Κάθε χρόνο, οι ομάδες αυτές ενώνονταν σ' έναν συγκεκριμένο τόπο για την περίοδο της αναπαραγωγής. Τα θηλυκά γεννούσαν τότε γύρω στα 12 αυγά το καθένα.
Ο Στεγόσαυρος ήταν φιλήσυχος και έβοσκε την χαμηλή βλάστηση κοντά στις όχθες των ποταμών ή στις κοιλάδες. Σε περιόδους πείνας όμως, μπορούσε να τραφεί και με ασπόνδυλα, ή μικρά νεκρά ζώα.

In anticipation of my resurrection...
Μια ιστορία της εξέλιξης των ειδών που οδήγησε στην κοσμοκρατορία αλλά και στην παρακμή των δεινοσαύρων
ΣΤ. N. ΑΛΑΧΙΩΤΗΣ
Στους ανέξοδους ποικιλώνυμους χαρακτηρισμούς της εποχής μας ένας ακόμη δεν θα άλλαζε την κατάσταση. Αντίθετα, θα την προσέγγιζε ίσως περισσότερο καθώς η εποχή μας είναι «έμπλεος» «ερπετών» διπόδων, με το οπλοστάσιό τους πλούσιο σε φραστικά δηλητήρια και πονηρές πρακτικές, αφού κάποια μέλη του γένους Homo, του γένους των ανθρώπων, «μιμούνται» τα αθώα ερπετά, τα οποία μετέφεραν τη σκυτάλη της ελευθερίας της ζωής πολύ μακριά. Και μπορεί να μιλούμε σήμερα για έναν άλλον «αιώνα των ερπετών-ανθρώπων», αλλά ο πραγματικός «Αιώνας των Ερπετών» υπήρξε πολύ παλιά στο παρελθόν, με πολύ σημαντική εξελικτική ιστορία που αξίζει να τη διηγηθούμε.

Αναπαράσταση μέσω κομπιούτερ ενός είδους δεινοσαύρου που έζησε στην αιγυπτιακή έρημο
Κατά τη διάρκεια του Μεσοζωικού γεωλογικού αιώνα (230-135 εκατ. χρόνια πριν), που περιλαμβάνει τις περιόδους του Τριαδικού (280-270 εκατ. χρόνια πριν), του Ιουρασικού (230-181 εκατ. χρόνια πριν) και του Κρητιδικού (181-135 εκατ. χρόνια πριν), υπήρχε μόνο μία παγκόσμια ήπειρος, η Παγγαία, που άρχισε να σκίζεται καθώς μετακινούνταν οι τεκτονικές πλάκες του φλοιού της Γης και δημιουργούνταν ξεχωριστές ήπειροι. Οι παγκόσμιες ως τότε ομοιογενείς εν πολλοίς μεγακοινότητες διαχωρίστηκαν προοδευτικά σε περιφερειακές, με αυξανόμενη την απομόνωση μεταξύ των νέων διακριτών χερσαίων περιοχών και τη συνακόλουθη ανεξάρτητη ανάπτυξη νέων βιοκόσμων.
H κατάσταση αυτή πυροδότησε μια εξελικτική έκρηξη, που κορυφώθηκε με τα ερπετά, τα οποία κυριάρχησαν στον Μεσοζωικό αιώνα, που απέκτησε το λαϊκό όνομα «Αιώνας των Ερπετών». Στην έντονη ακτινωτή εξέλιξη των ερπετών πρωταγωνίστησαν από την αρχή οι χελώνες, οι θαλάσσιοι ιχθυόσαυροι και πλησιόσαυροι, καθώς και οι αρχόσαυροι, που εξελίχθηκαν από τα θηκοδόντα (με δόντια που εισέρχονταν σε θήκες), τα οποία οδήγησαν την εξέλιξη της ζωής και στους πτερόσαυρους, που ήταν ιπτάμενα ερπετά. Στις νεοεμφανισθείσες ομάδες εκείνης της εποχής ήταν οι κροκοδειλόμορφοι φυτόσαυροι, τα πραγματικά κροκοδείλια και ορισμένοι δεινόσαυροι που προήλθαν στο Τριαδικό ανεξάρτητα από τα θηκοδόντα.
Στο Ιουρασικό καταγράφεται το σημαντικό γεγονός έναρξης ενός μεγάλου αφανισμού ειδών που εξάλειψε τους περισσότερους αμμωνίτες και πολλά άλλα θαλάσσια ασπόνδυλα δημιουργώντας νέους εξελικτικούς βιοχώρους. Πριν από το Ιουρασικό και προς το τέλος του Τριαδικού αφανίστηκαν και ορισμένες ομάδες των αμφιβίων που είχαν επικρατήσει.
Αξίζει να τονιστεί ότι οι σύγχρονες αμφίβιες γραμμές δεν συνδέονται με ενδιάμεσα απολιθώματα προς τα πρώτα αμφίβια και πιθανόν προέρχονται από μια ομάδα μικρόσωμων μορφών που εμφανίστηκαν λίγο πριν από την έναρξη του Μεσοζωικού, ζώντας και χρησιμοποιώντας πηγές διατροφής σε περιοχές που δεν είχαν εξερευνηθεί από τους μεγαλόσωμους συγγενείς τους. Ετσι διέφυγαν τον ανταγωνισμό των μεγαλυτέρων ερπετών και επεβίωσαν σχηματίζοντας τους αρχικούς προγόνους των σημερινών βατράχων κ.ά. Οι πρώτοι πρωτόγονοι βάτραχοι εμφανίστηκαν στα μέσα του Ιουρασικού και προς το τέλος του οι σαλαμάνδρες, με τα πρώτα απολιθώματα σαυρών να ανήκουν επίσης στο Ιουρασικό.
Λόγω έλλειψης ανταγωνισμού στα χερσαία οικοσυστήματα οι πιο προσαρμοσμένες χερσαίες γραμμές αμφιβίων έγιναν σταδιακά πιο ανεξάρτητες από το νερό στο στάδιο του ωρίμου. Πιθανολογείται ότι ένας αριθμός από τα πρώτα αμφίβια είχε ήδη προσεγγίσει τη σκληρότητα των ερπετών, τα οποία ανέπτυξαν αβγά, που ήταν πλήρως προστατευμένα από την εξάτμιση, σημαντικό γεγονός για τη γοργή ποικιλοποίησή τους, την ανάπτυξη διάφορων σκελετικών τροποποιήσεων ως και την κατάκτηση ποικίλων συνηθειών και αναπτυξιακών τρόπων ζωής.
Οι δίποδοι δεινόσαυροι συνέχισαν να διαφοροποιούνται γενετικά και δημιούργησαν τα τετράποδα σαυρόποδα, που ήταν κυρίως χορτοφάγα. Από τα σαυρόποδα ξεχωρίζει για το μέγεθός του ο βροντόσαυρος, που το μήκος του έφτανε τα 20 μέτρα και το βάρος του τους 30 τόνους, ο διπλόκοκος, μεγαλύτερος από 26 μέτρα, και ο βραχιόσαυρος, 24 μέτρων και 50 τόνων. Από τους δίποδους δεινοσαύρους αξίζει να αναφερθούν οι νησσόραμφοι, πολλοί από τους οποίους είχαν προεκτεταμένα κρανιακά οστά που σχημάτιζαν μια ποικιλία λοφίων, τα οποία πιθανόν χρησιμοποιούσαν για «κοινωνική επίδειξη». Από τους τετράποδους δεινοσαύρους αξίζει να αναφερθούν επίσης οι στεγόσσυροι του Ιουρασικού με τις ραχιαίες τους σειρές σε τριγωνικές πλάκες, που πιθανόν ήταν θερμορρυθμιστικά όργανα, και οι αγκυλόσαυροι του Κρητιδικού, με το σώμα τους θωρακισμένο.
Στην επόμενη και τελευταία περίοδο του Μεσοζωικού, στο Κρητιδικό (135-65 εκατ. χρόνια πριν), εξελίχθηκαν και οι σύγχρονοι καρχαρίες. Τα πρώτα φίδια επίσης άρχισαν να εμφανίζονται κατά το Κρητιδικό, ενώ τα πρώτα λίγα απολιθώματα πτηνών (που προήλθαν από ένα στοκ δεινοσαύρων) βρέθηκαν στη λήξη της εν λόγω περιόδου. Οι δεινόσαυροι συνέχισαν να διαφοροποιούνται, όπως και άλλες ομάδες (π.χ., θαλάσσια ασπόνδυλα), αλλά πριν ή κατά το τέλος του Κρητιδικού αφανίστηκαν όλοι. H εμφάνιση των δεινοσαύρων, που τοποθετείται λίγα εκατομμύρια χρόνια πριν από την εμφάνιση των θηλαστικών, η επικράτησή τους για μια μεγάλη χρονική περίοδο και ο αφανισμός τους, σε αντίθεση με την αυξηθείσα κυριαρχία των θηλαστικών, εγείρουν το γενικό ερώτημα γιατί τα ερπετά ήταν τόσο επιτυχή στον Μεσοζωικό και γιατί απέκλιναν προς την παρούσα κατάκτηση χάνοντας την κυριαρχία τους.
Μια προτεινόμενη ερμηνεία αναφέρεται στη στάση και στη θερμορρύθμιση των ερπετών και των θηλαστικών. Τα ερπετά και τα πρώτα θηλαστικά κληρονόμησαν μια έρπουσα-τεντωμένη στάση από τους προγόνους τους. Στο Τριαδικό τα θηλαστικά είχαν ακόμη αυτή τη στάση ημιόρθια, ενώ οι δεινόσαυροι είχαν ήδη πετύχει την όρθια στάση. Μερικές ομάδες δεινοσαύρων υπολογίζεται ότι είχαν επίσης πολύ γοργό βηματισμό, μια κατάσταση που εξηγείται με υψηλή θερμοκρασία σώματος και με εσωτερικό έλεγχό της, δηλαδή ομοιοθερμία. Αν ισχύει αυτή η άποψη εξηγείται ευκολότερα και η μεγάλη εξελικτική διασπορά τους. Τα χαρακτηριστικά αυτά των δεινοσαύρων αποτιμώνται θετικά και ως προς την ευκολία με την οποία εμπόδιζαν τα θηλαστικά να σφετεριστούν τον βιοχώρο τους.
Μια μεγάλη λοιπόν «αυτοκρατορία» ήκμασε και στη συνέχεια παρήκμασε. H «άνοδος» και η «πτώση» των ερπετών είναι ένας συνηθισμένος κύκλος της ζωής με πολλά μηνύματα και άλλα τόσα μαθήματα που έχει ανάγκη και ο απερίσκεπτος άνθρωπος. Διότι οι κύκλοι της ζωής, μικροί ή μεγάλοι, οι ευκαιρίες και τα ισοζύγια των δραστηριοτήτων κάθε ανθρώπου δεν είναι άπειρα. Οι σχετικές επενδύσεις δεν συγχωρούν επιπολαιότητα γιατί η φύση διδάσκει και η κοινωνία εφαρμόζει αδιαπραγμάτευτες αρχές. Γι' αυτό η κάθε μορφής «ερπετική» συμπεριφορά είναι καταδικαστέα και καταδικασμένη όχι μόνο από τις αναδυθείσες αξίες του πολιτισμού μας αλλά και από την ίδια τη φύση.
Ο κ. Σταμάτης N. Αλαχιώτης είναι καθηγητής Γενετικής, πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών.
πηγή:tovima.dolnet.gr

Μπορεί να εξαφανίστηκε πριν από 390 εκατομμύρια χρόνια, όμως προκαλεί ανατριχίλα η σκέψη και μόνον ενός σκορπιού στο μέγεθος... αυτοκινήτου!
Η ανακάλυψη στη Γερμανία μιας απολιθωμένης γιγάντιας δαγκάνας μήκους 46 εκατοστών αποτελεί για τους επιστήμονες τρανή απόδειξη ότι τα προϊστορικά αρθρόποδα, όπως οι αράχνες, τα έντομα και τα καβούρια, είχαν τρομακτικά μεγέθη.
Ο μήκους 2,5 μέτρων υδρόβιος σκορπιός Jaekelopterus rhenaniae κυριαρχούσε σε λίμνες και ποτάμια κατά τη διάρκεια της Ανθρακοφόρου Περιόδου, πριν από την άφιξη των δεινοσαύρων. Κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι οι γιγάντιες διαστάσεις των πρωτόγονων αρθρόποδων οφείλονταν στα υψηλά επίπεδα οξυγόνου εκείνης της εποχής, ενώ άλλοι τις αποδίδουν σε μια προϊστορική «κούρσα εξοπλισμών» ανάμεσα σε θηράματα και κυνηγούς.

Σύμφωνα με Βρετανούς και Γερμανούς παλαιοντολόγους, τα συγκλονιστικά ευρήματα των οποίων δημοσιεύθηκαν στη βρετανική επιθεώρηση «Βiology Letters», ο σκορπιός-γίγαντας ξεπερνάει κατά μισό μέτρο κάθε προηγούμενη ανακάλυψη.
Στις μέρες μας ο μεγαλύτερος σκορπιός έχει μήκος μόλις 30 εκατοστά, ενώ ο Jaekelopterus rhenaniae εκτιμάται από τους επιστήμονες, σύμφωνα με την τελευταία ανακάλυψη, ότι έφτανε σε μήκος τα 2,5 μέτρα και τα 180 κιλά σε βάρος.
«Γνωρίζαμε για κάποιο διάστημα ότι τα απολιθώματα υποδείκνυαν τερατώδεις σαρανταποδαρούσες, υπερμεγέθεις σκορπιούς, κολοσσιαίες κατσαρίδες και γιγάντια έντομα, όμως δεν είχαμε συνειδητοποιήσει μέχρι σήμερα ακριβώς πόσο μεγάλα ήταν μερικά από αυτά τα ανατριχιαστικά ερπετά», δήλωσε ο Σάιμον Μπράντι του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. «Πρόκειται για μια συγκλονιστική ανακάλυψη», προσέθεσε.
Η πρώτη εμφάνιση των σκορπιών στη Γη, είτε ως υδρόβια είτε ως χερσαία όντα, πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε πριν από 450 εκατομμύρια χρόνια.
Ο υδρόβιος πρόγονος του σημερινού σκορπιού, Jaekelopterus rhenaniae, κατατάσσεται στους ευρυπτερίδες, απ όπου πιθανότατα προήλθαν και όλες οι αραχνίδες, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις αράχνες και τα τσιμπούρια.
πηγή:www.ethnos.gr

Έχει παρατηρηθεί από πολλούς πως όταν πρόκειται να γίνει κάποια αλλαγή του καιρού τα ζώα να το μαρτυρούν μέσα από την συμπεριφορά τους…
Για να δούμε μερικές από τις συμπεριφορές ανάλογα το ζώο….
Βροχή
Η γάτα γλείφεται στραμμένη προς τον ήλιο ή νιαουρίζει χωρίς λόγο κοιτάζοντας προς τον Νότο.
Το άλογο τρέχει να κρυφτεί.
Το γουρούνι πιάνει κλαδιά στο στόμα του και τρέχει αλλοπρόσαλλα.
Οι αγελάδες γλύφουν τα νύχια τους ή πάνε μουγκρίζοντας στον σταύλο.
Τα κοράκια ή οι καλιακούδες πετούν πολλά μαζί κάνοντας πολύ μεγάλο θόρυβο.
Οι μέλισσες και οι σφήκες αργούν να βγουν από την φωλιά τους και δεν απομακρύνονται από αυτήν.
Οι μύγες τσιμπούν δυνατά.
Τα πουλιά πετούν χαμηλά.
Τα μερμήγκια κτίζουν ψηλά αναχώματα γύρω από τις φωλιές τους όταν ο χειμώνας θα είναι βροχερός.
Χιόνι
Η γάτα χώνετε κάτω από στρώματα ή ακουμπά την ράχη της στο καλοριφέρ ή κοντά στο αναμμένο τζάκι ή κάθεται μέσα στις ζεστές στάχτες του τζακιού.
Αλλαγή καιρού σε κακοκαιρία
Ο σκύλος ουρλιάζει χωρίς λόγο ή κυλίεται και σκάβει συνέχεια το χώμα.
Οι κότες χτυπιούνται συχνά στην σκόνη, ψάχνουν τροφή αργά το βράδυ και κοιμούνται αργότερα από την συνηθισμένη ώρα.
Οι χήνες τρέχουν με φασαρία να βρουν τροφή.
Ο γκιώνης κράζει την αυγή.
Οι γερανοι αποδημούν νωρίτερα.
Τα πρόβατα τρέχουν αλλοπρόσαλλα με φασαρία.
Τα ποντίκια τρέχουν με σαματά.
Τα θαλασσοπούλια λούζονται συνέχεια.
Οι γλαροί απομακρύνονται από την θάλασσα και πετούν ακανόνιστα.
Αλλαγή καιρού σε καλοκαιριά
Η γάτα νιαουρίζει χωρίς λόγο κοιτάζοντας ανατολικά.
Τα χελιδόνια πετούν ψηλά και αργά.
Μέλισσες και σφήκες βγαίνουν από την φωλιά τους πολύ νωρίς το πρωί.
Απότομη αλλαγή καιρού
Ο κόκορας λαλεί πριν από τα μεσάνυχτα.
Και τέλος ας βάλουμε και τον σεισμό.
Τα τζιτζίκια σταματούν απότομα να τραγουδούν.
Τα κουνούπια δεν τσιμπάνε.
Όσα έντομα ζουν κάτω από το χώμα βγαίνουν στην επιφάνεια..ακόμα και τα φίδια.
Η γάτα τινάζεται ξαφνικά από την θέση της και τρέχει να κρυφτεί.
Οι σκύλοι ουρλιάζουν όλοι μαζί και ξαφνικά.
Τα πουλια τινάζονται ξαφνικά όλα μαζί από εκεί που κάθονται και πετούν ψηλά αλαφιασμένα χωρίς να κάνουν θόρυβο.
Μελισσες και σφηκες βγαίνουν όλες απότομα από την φωλιά τους.
Νομίζω πως ταιριάζει να συμπληρώσω και για άλλα ένστικτα των ζώων..
Όπως των κύκνων που καταλαβαίνουν ότι πλησιάζει ο θάνατος και τραγουδούν το γνωστό κύκνειο άσμα.
Οι σκύλοι κλαίνε κοιτάζοντας προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση κάποιες μέρες πριν το θάνατο κάποιου σε αυτήν την κατεύθυνση.
Και οι γύπες… που περιμένουν υπομονετικά να πεθάνει κάποιο ζώο για να το φανέ.(γι’ αυτό και λέγονται και τα ζώα που βλέπουν το μέλλον)
Mε εκτιμηση Άντα
Ελπίζω να μην σας πειράζει να μοιραστώ μαζί σας αυτό που βίωσα λίγες ώρες πριν…
Ήταν μόλις μεσημέρι όταν γύρισα στο σπίτι, καθώς πλησίαζα λοιπόν στην είσοδο μου βλέπω ένα πουλί(μεγάλο καφέ γκρι) να κάθετε στην αυλή. Ακουμπώ τα πράγματα μου κάτω και προσπαθώ να πλησιάσω…
Βρίσκομαι μόλις στα λίγα μέτρα από ένα πανέμορφο γεράκι…
Έχω αγωνιά και άγχος για να μην το τρομάξω… αλλά και τόση επιθυμία να το πλησιάσω.
Για να μην τα πολυλογώ κατάφερα όχι απλά να το πλησιάσω αλλά και να το χαϊδεύω στα φτερά!!!!
Όταν προσπάθησα να το κάνω να πιαστεί στο χέρι μου εκείνο αγρίεψε.
Μου έβγαλε την γλωσσά επιδεικτικά και άνοιξε τα φτερά του σφίγγοντας το κορμί του.
Έμεινα ήρεμη και συνέχισα να το χαϊδεύω…
Είχα την ευτυχία να μου χαρίσει λίγα λεπτά να το απολαύσω πριν φύγει.
Η αλήθεια είναι πως στενοχωρήθηκα όταν το είδα να πηδάει στο διπλανό οικόπεδο…
Έτρεξα γρήγορα στον γείτονα ζητώντας του βοήθεια για να το πιάσουμε…
Δεν μπορεί σκέφτηκα να καθίσει ένα άγριο γεράκι να το χαϊδεύω έτσι απλά… ίσως να είναι κάποιου και να έχει πληγωθεί ‘ή ακόμα και να έχει χαθεί.
Δυστυχώς όμως…. άφαντο!
Πληροφορήθηκα από τον γείτονα μου πως είχε προσπαθήσει να του κλέψει μια κότα την προηγούμενη μέρα αλλά δεν ήταν αρκετά δυνατός ο γέρακας για να την σηκώσει..
Έτσι, για να είμαι ειλικρινείς σκέφτηκα πως απλά του φάνηκε εύκολη λεία το μικρό μου γατάκι… γι’ αυτό και βρέθηκε στην αυλή μου.
Σε αυτήν την περίπτωση του έκανα χαλάστρα.
Άρα μου βγήκε δυο φορές σε καλό η σημερινή μέρα!!
Πάντως η αδρεναλίνη μου εκείνη την στιγμή ήταν στα ύψη!
Μόνη μου σκέψη πια να είναι καλά….
Mε εκτιμηση Άντα
Πράγματι αυτό με τον σεισμό και τα σκυλιά το εχω ζήσει από κοντά.Ίσως η βοή η αναταραχή της γης είναι κάτι το οποίο το αντιλαμβάνονται πολύ έντονα, θυμάμαι το σεισμό της Αθήνας γύρναγα από την δουλειά ήμουν στο ασανσέρ και λίγο πριν φτάσω στον όροφό μου, άκουσα τον λύκο μου που είχα τότε να ουρλιάζει, μ'αυτό το μακρόσυρτο θλιμένο ουρλιαχτό του λύκου, πριν προλάβω να φτάσω πάνω έγινε ο σεισμός, ελεύθερη πτώση με το ασανσέρ...ευτυχώς κάπως στήριξα το σώμα μου -δεν είχα φτάσει και πολύ ψηλά- και δεν ξέρω ακόμα με πιο τρόπο το ένα από τα συρματόσχοινα συγκράτησε και το κουβούκλιο από το να σκάσει στο έδαφος, το σκυλί όση ώρα ήμουν μέσα στο θάλαμο(πάνω από μια ώρα) δεν σταμάτησε να ουρλιάζει, μόνο όταν ανέβηκα πάνω (με τις σκάλες πλέον) και με είδε τότε ηρέμησε.Ένα άλλο σκυλί ενός δικού μου ατόμου στον ίδιο σεισμό, κάθε φορά που θα έκανε μετασεισμό κανένα λεπτό πριν έκανε εμετό.

quote:medtech
Μας λες λοιπον οταν αρρωσταινουμε να μην κανουμε τιποτα γιατι ειναι φυσικη εξελιξη να πεθαινουμε?
αυτο καταλλαβες απο οσα εγραψα?
ο καθενας κανει ο,τι μπορει για να ζησει λιγο παραπανω - αλλά αυτο δεν σημαινει οτι οπωσδηποτε θα επιζησει της ασθενειας, ή της θεραπειας
να στο πω αλλιως: αν κοιταξεις τα στατιστικα στοιχεια των θανατων απο κλωτσια αλογου στην Νεα Υορκη (πριν τα αυτοκινητα) θα δεις οτι ηταν σταθεροι ανα ετος
οι αριθμοι ηταν σταθεροι (αναλογικα με τον αριθμο των αλογων), αλλά ποιος "επελεγε" ποιος απο τους αμαξαδες, τους σταυλιτες, ή τους περαστικους θα πεθαινε απο κλωτσια?
ποιος επιλεγει ποιοι θα δαγκωθουν απο σκυλο φετος και ποσοι σκυλοι θα κολλησουν καλαζαρ απο σκνιπα?
ποιος επιλεγει ποιοι απο τους ορειβατες του Κ2 θα σκοτωθουν φετος?
quote:Οι ιοι και οι λοιποι λοιμογονοι οργανισμοι αλλα και τα prions ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δημιουργηματα του ανθρωπου JBG.Eιναι δημιουργηματα της φυσης.
ειπα εγω το αντιθετο?
αλλά οσον αφορα τις πρωτεϊνες prions, εμεις τις βαλαμε στο πιατο μας και στον εγκεφαλο μας, ταϊζοντας τα χορτοφαγα ζωα με πρωτεϊνες
quote:Οσο και εαν πασχιζεις για ισορροπια ποτε δεν ειναι σιγουρο εαν ο ισορροπημενος εαυτος σου θα τα καταφερει εναντια στην λοιμωξη ή την φθορα.
Εκτος και εαν θες να ζησεις ως πρωτογονος εγκαταλειποντας τον εαυτο σ του στις διαθεσεις της φυσης.
συν Αθηνά και χειρα κινει
quote:ΑΛΛΟ Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΣΟΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΣΟΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ.
ελα ρε φιλεναδα, μη με υποτιμας! ![]()
το γνωριζω, αλλά εβγαλα καλους στα δακτυλα απο το πληκτρολογημα - ελεος! ![]()
η ερωτηση μου παραμενει αναπαντητη: γιατι νοσουν ο ανθρωπος και οχι ο πιθηκος, η γατα αλλά οχι η λεοπαρδαλη?
που βρισκεται η διαφορα, αναρωτηθηκες?
quote:Διαβασε το αρθρο του Berstein που αναφερεται αναλυτικα στην περιπτωση της ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ υφεσης και πως η ερευνα εχει ως τωρα δειξει οτι η ψυχολογια ελαχιστη επιδραση εχει στην βιολογια οσον αφορα την θεραπεια.
το διαβασα
διαβασε και εσυ ομως τα βιβλια ανθρωπων που για τους γιατρους ειχαν ελαχιστους μηνες και μετα απο χρονια ειναι ακομη ζωντανοι
το αν το πουμε αυτοματη υφεση, ή αυτοϊαση, ή πλασεμπο, το ιδιο μου κανει...
quote:Προς το παρον η ελλειψη της ινσουλινης αντιμετωπιζεται με χορηγηση ινσουλινης.
για την ωρα λοιπον εχω δικιο, δεν θεραπευεται
quote:ΣΟΒΑΡΑ?Ε αμα αρπαξεις καμια φυματιωση,ή πληγωθεις σε τροχαιο και μολυνθεις ΜΗΝ χρησιμοποιησεις αντιβιωση.
εισαι λιγο τσιτωμενη ή μου φαινεται? ![]()
παλι με παρεξηγησες!
ειπα οτι οι γιατροι συστηνουν την χρηση τους με μετρο, προσοχη και μονο οταν δεν γινεται αλλιως
οταν ημουν παιδι οι γιατροι συνταγογραφουσαν αντιβιοτικα με τον πρωτο βηχα
σημερα οχι
quote:Ειναι παντα ευχαριστο να γυρναμε σε πρωτογονες εποχες οπου η σηψαιμια πηγαινε συννεφο.
το ξερεις οτι μαγοι-γιατροι στον αμαζονιο ακομη και σημερα θεραπευουν τα τραυματα με "μουχλα" που αναπτυσουν σε συγκεκριμενα βοτανα? (μαντεψε ποιο ειδος μουχλας αναπτυσεται)
οι θανατοι απο σηψαιμια στους ινδιανους της ζουγκλας του αμαζονιου ειναι σχεδον ανυπαρκτοι σε σχεση με τον πληθυσμο τους
θα σου θυμησω τον φλοιο απο λευκα που χρησιμοποιουσαν οι σαμανοι-γιατροι του βορα, για τον πυρετο και τις φλεγμονες
οπως επισης και οτι οι ερευνητες βοτανολογοι-φαρμακολογοι εχουν ξαμολυθει στα δαση της βροχης και μαζευουν δειγματα απο φυτα που σιγουρα θα εξαφανισθουν συντομα, ωστε να τα εχουν οι ερευνητες στην διαθεση τους στο μελλον
φαρμακοβιομηχανιες και πανεπιστημια τους χρηματοδοτουν - αυτο σου λεει κατι?
μηπως θα επρεπε να στειλουν εθνοβοτανολογους που δεν ντρεπονται να ρωτησουν πως και με τι θεραπευει ο καθε μεντισιν-μαν? ![]()
quote:Να τα πουμε ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ?
Μιλας σε μια γυναικα που ειαι ζωντανη χαρη στα κυτταροστατικα.
Ναι εχουν ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ γιατι πρεπει να σκοτωσουν τα ταχεως πολλαπλασιαζομενα κυτταρα και μαζι με τα καρκινικα θεριζουν και φυσιολογικα ταχεως πολλαπλασιαζομενα κυτταρα.
Ομως ΠΑΝΤΑ στην ιατρικη αξιολογηται το πιθανο οφελος σε σχεση με πιθανη βλαβη.
Εχεις δεις καρκινοπαθεις να γινονται χαλια και εγω βλεπω τον εαυτο μου καθε μερα στον καθρεπτη να σφυζει απο υγεια ΧΑΡΗ στα κυτταροστατικα,συνομιλω με ατομα που ζουν χαρη στην χημειοθεραπεια και την ακτινοθεραπεια και την εγχειρηση φυσιολογικα και cancer free για πανω απο 15 χρονια.
χαιρομαι για σενα και σου ευχομαι το καλυτερο!!!
θα απαντησω με μια παροιμια (τις θεωρω σοφες) που θα σε τσατισει, αλλά θα την πω: όποιου του μελλει να πνιγει, ποτε του δεν πεθαινει
quote:(ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ Ή ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ.)
χμμμ...
η λεξη "απολυτο" δεν βρισκεται στο λεξικο μου καλη μου
τα βλεπω ρευστα και σχετικιστικα τα πραγματα ![]()
quote:Οι μονες μεθοδοι που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δινουν αποτελεσματα ειναι η χειρουργικη αφαιρεση του ογκου,η χημειοθεραπεια με κυτταροστατικα,η ακτινοθεραπεια και σε μερικες μορφες η ανοσοθεραπεια.
η γονιδιακη επαναρυθμιση ιων που μεταφερουν μια ελαχιστη ποσοτητα ρικινης και την εκχυουν μονο στο καρκινικο κυτταρο, ειναι η αιχμη του δορατος της ερευνας απ ο,τι ξερω
τα γονιδιακα φαρμακα και οι νανομηχανες ερχονται μαλλον μετα
quote:Αληθεια?Εμενα μου δινεις την εντυπωση οτι υπερασπιζεσαι την αγυρτεια.
κι εσυ μου δινεις την εντυπωση οτι εισαι απολυτη, αν αυτο συμπερανες απο τα γραφομενα μου
χαλαρωσε... ![]()
quote:Τωρα στο μυαλο σου εχεις μπερδεψει το φαινομενο placebo με το φαινομενο της αυτοματης υφεσης
εγω τα ταυτισα ή ο Berstein???
εγω μιλησα για αυτοϊαση οσον αφορα το πλασεμπο και δεν βλεπω πως αλλιως θα μπορουσε να το αποκαλεσει καποιος
quote:Γιατι λοιπον ή δεν κανουν κλινικες δοκιμες ή οταν κανουν κλινικες δοκιμες ειναι πτωχες σε μεθοδολογια?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ JBG.
σορυ, αλλά πως πηραν εγκριση και κυκλοφορουν?
γιατι δεν απαιτει ο ΕΟΦ να γινουν οι δοκιμες που προτεινεις?
*
ρε συ medtech, θα πρεπει να ανοιξουμε τοπικ medtech vs johnniebegood ετσι που παμε... ![]()
quote:Avallon
Ο Χάνεμαν μάλιστα έχει αναφέρει πολλές τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που αφαίρεσαν τέτοιους σπίλους και που μετά από αυτό απέχτησαν άλλο σοβαρότερο πρόβλημα με την υγεία τους.
τωρα να πω οτι ετσι πεθανε μια τριανταρα στο χωριο της συντροφου μου, ή θα με πει παλι υπερασπιστη των αγυρτων η φιλτατη medtech?
παντως κοριτσια το πηρατε αγρια απ την αρχη και δεν θα βγαλετε ακρη, περα απ το να χαλατε τις καρδιες σας (μπροκεν χαρτς
)
δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουμε για να συζηταμε, και το όποιο οφελος βγαινει απ την κουβεντα δεν εισπρατεται απο τους όποιους αναγνωστες ενδιαφερονται για το θεμα οταν υπερβαινουμε τα ορια στην κοντρα
ναστε καλα!

quote:
αυτο καταλλαβες απο οσα εγραψα?ο καθενας κανει ο,τι μπορει για να ζησει λιγο παραπανω - αλλά αυτο δεν σημαινει οτι οπωσδηποτε θα επιζησει της ασθενειας, ή της θεραπειας
Φυσικα.Αλλα φανηκε σαν να εννοουσες οτι πρεπει να ζησουμε σε αρμονια με την φυση ακομα και οταν αυτος ο τροπος ζωης μας αφηνει ανυπερασπιστους στις βλαπτικες επιδρασεις των δυναμεων της φυσης.
Στον λιμο στην Αθηνα και στις διαφορες επιδημιες πανωλης θα ειχαν επιζησει πολλοι περισσοτεροι εαν ειχαν στην διαθεση τους αντιβιωτικα (και βεβαια θα ειχαν μολυνθει λιγοτεροι εαν ηξεραν ποια ηταν η πραγματικη αιτια της ασθενειας και ποια μετρα προφυλαξης να παρουν ωστε να μην εισελθει στο σωμα τους).Καποιοι εγιναν καλα με τις δικες τους φυσικες δυναμεις αλλα πολλοι πεθαναν ενω αν ειχαν στην διαθεση τους αντιβιωτικα θα επιζουσαν.
quote:
να στο πω αλλιως: αν κοιταξεις τα στατιστικα στοιχεια των θανατων απο κλωτσια αλογου στην Νεα Υορκη (πριν τα αυτοκινητα) θα δεις οτι ηταν σταθεροι ανα ετοςοι αριθμοι ηταν σταθεροι (αναλογικα με τον αριθμο των αλογων), αλλά ποιος "επελεγε" ποιος απο τους αμαξαδες, τους σταυλιτες, ή τους περαστικους θα πεθαινε απο κλωτσια?
ποιος επιλεγει ποιοι θα δαγκωθουν απο σκυλο φετος και ποσοι σκυλοι θα κολλησουν καλαζαρ απο σκνιπα?
ποιος επιλεγει ποιοι απο τους ορειβατες του Κ2 θα σκοτωθουν φετος?
JBG σε χανω.Ισχυριστηκες οτι πραγματικη αιτια των ασθενειων ειναι η εξασθενηση των φυσικων αντιστασεων του σωματος κατι που δεν ειναι ορθο.Τι σχεση εχει αυτο με τις πιθανοτητες να παθεις ατυχημα?Ετερον εκατερον.
quote:
η ερωτηση μου παραμενει αναπαντητη: γιατι νοσουν ο ανθρωπος και οχι ο πιθηκος, η γατα αλλά οχι η λεοπαρδαλη?
Οι πιθηκοι προσβαλονται απο ιο ανοσοανεπαρκειας !!!(πχ οι SIV 1 και SIV2 απο τους οποιους πιστευεται οτι εξελιχθηκαν και οι HIV 1 και 2).
Για την λεοπαρδαλη δεν εχω στοιχεια αν προσβαλεται.
Και μην συγκρινεις ανομοια ειδη.Οι ιοι ειναι εξειδικευμενοι ως προς το ειδος του κυτταρου και το ειδος ζωης που προσβαλουν.
quote:
εισαι λιγο τσιτωμενη ή μου φαινεται?παλι με παρεξηγησες!
ειπα οτι οι γιατροι συστηνουν την χρηση τους με μετρο, προσοχη και μονο οταν δεν γινεται αλλιως
οταν ημουν παιδι οι γιατροι συνταγογραφουσαν αντιβιοτικα με τον πρωτο βηχα
σημερα οχι
Ναι η συνταγογραφηση γινεται με μετρο και αυτο ειναι καλο.Αλλα δεν μπορεις να μου λες οτι τα αντιβιωτικα ΔΕΝ θεραπευουν JBG.
quote:
το διαβασα
διαβασε και εσυ ομως τα βιβλια ανθρωπων που για τους γιατρους ειχαν ελαχιστους μηνες και μετα απο χρονια ειναι ακομη ζωντανοι
το αν το πουμε αυτοματη υφεση, ή αυτοϊαση, ή πλασεμπο, το ιδιο μου κανει...
Aλλο το φαινομενο placebo και αλλο το φαινομενο της αυτοματης ιασης.
Το placebo δεν ειναι θεραπευτικο.
quote:
για την ωρα λοιπον εχω δικιο, δεν θεραπευεται
Αντιμετωπιζεται ομως.Χαρη στην βιοιατρικη JBG.Τους χορηγει την ουσια που τους λειπει!Eνω η ομοιοπαθητικη τι θα εκανε?Θα τους χορηγουσε υπεραραιωμενο διαλυμα ουσιας που προκαλει συμπτωματα υπερουριας,πολυδιψιας και λιποθυμιας σε υγειεις?
quote:
το ξερεις οτι μαγοι-γιατροι στον αμαζονιο ακομη και σημερα θεραπευουν τα τραυματα με "μουχλα" που αναπτυσουν σε συγκεκριμενα βοτανα? (μαντεψε ποιο ειδος μουχλας αναπτυσεται)οι θανατοι απο σηψαιμια στους ινδιανους της ζουγκλας του αμαζονιου ειναι σχεδον ανυπαρκτοι σε σχεση με τον πληθυσμο τους
Εγω την τελευταια φορα που διαβασα κατι για φυλη του αμαζονιου ηταν ενα κοματι που περιεγραφε πως μια φυλη ΘΕΡΙΣΤΗΚΕ κυριολεκτηκα απο ασθενειες που τους μεταδωθηκαν απο τους λευκους.
Καθε λαος μπορει ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ να γνωριζει καποια φυτα με ιαματικες ιδιοτητες.Ομως ο προσδιορισμος τηε αποτελεσματικοτητας και της ασφαλειας τους γινεται εγκυρα μονο με επιστημονικο τροπο.
quote:
οπως επισης και οτι οι ερευνητες βοτανολογοι-φαρμακολογοι εχουν ξαμολυθει στα δαση της βροχης και μαζευουν δειγματα απο φυτα που σιγουρα θα εξαφανισθουν συντομα, ωστε να τα εχουν οι ερευνητες στην διαθεση τους στο μελλονφαρμακοβιομηχανιες και πανεπιστημια τους χρηματοδοτουν - αυτο σου λεει κατι?
μηπως θα επρεπε να στειλουν εθνοβοτανολογους που δεν ντρεπονται να ρωτησουν πως και με τι θεραπευει ο καθε μεντισιν-μαν?
Ποιος ειπε οτι ντρεπονται?Καθε φαρμακοβιομηχανια κανει ερευνα για να βρει καινουργια φαρμακα.Δεν ειναι καθολου παραξενο που στελνει ερευνητες παντου και αντλει πληροφοριες απο παντου.
Πχ το AZT βρεθηκε στο σπερμα ρεγγας!(δοκιμασαν χιλιαδες ουσιες απο τις αποθηκες τους για να σταματησουν τον ΗΙV)
Η βιμπλαστινη βγαινει απο φυτο το ιδιο και η ταξολη (απο ενα ειδος ιτιας)!
Αλλα οι πρωτογονοι δεν διαθετουν τα καταλληλα μεσα για να αξιολογησουν ορθα μια θεραπευτικη μεθοδο.Αναφερεις επιτυχημενες θεραπειες αλλα δεν αναφερεις τις αποτυχημενες.
quote:
η γονιδιακη επαναρυθμιση ιων που μεταφερουν μια ελαχιστη ποσοτητα ρικινης και την εκχυουν μονο στο καρκινικο κυτταρο, ειναι η αιχμη του δορατος της ερευνας απ ο,τι ξερωτα γονιδιακα φαρμακα και οι νανομηχανες ερχονται μαλλον μετα
Αυτα βρισκονται ακομα στο πειραματικο σταδιο.
Πριν απο χρονια,ειχα κανει μια εργασια για τους ιους Rota και εμαθα οτι χρησιμοποιηθηκαν για να καταστρεψουν καρκινικους ογκους.Αλλα αυτη η μεθοδος δεν εφαρμοζεται σημερα προφανως γιατι παρουσιαζει προβληματα.
Η επιστημη δεν προωθει μεθοδους που δεν εχουν αποδειξει την αξια τους.
quote:
Kαι επειδή μας παρακολουθούν πολλοί που έχουν μυρμηγκιές ή άλλα δερματολογικά θα προσθέσω την άποψη της ομοιοπαθητικής (όχι προσωπικά του γιατρού μου) που λέει ότι οι άνθρωποι με δερματολογικά ζούνε πολλά χρόνια γιατί οι "ασθένειες" βγαίνουν προς τα έξω με την μορφή δερματολογικών αντί να καταστρέφουν τα εσωτερικά όργανα του ανθρώπου.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αλλα η αποψη της βιοιατρικης ειναι οτι προκαλουνται απο τους HPV.Βασικα το εχει καρααποδειξει.
quote:
Επίσης κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι η ομοιοπαθητική θεωρεί ότι τους σπίλους(ελιές) ή μυρμηγκιές δεν πρέπει να τις πειράζουμε (εκτός αν είναι κακοήθεις) γιατί όπως σας προανέφερα μέσω αυτών η ασθένεια βρίσκει διέξοδο.
Να την χαιρεσαι την ομοιοπαθητικη σου.Καραμπινατη αγυρτεια.Η βιοιατρικη βεβαια εχει αποδειξει οτι οι μυρμηκιες ειναι δημιουργηματα των HPV και οτι πολλαπλασιαζονται με αυτοενοφθαλμισμο.(οχι οι ιοι HPV τα δημιουργηματα τους).
quote:
Αχ βρε Τζονυ και Αβαλον,
γιατι κουραζεστε;
Κουσαει του γαιδουρ, κουσαει..!;
Το βλεπω.ΤΑ γαιδουρια οχι μονο δεν κουσανε αλλα φυτρωνουν και εκει που δεν τα σπερνουν και πετανε εξυπναδες.
Αμα αρρωστησεις τρεχα στους αγυρτες σου να γινεις καλα.

quote:
γιατι δεν απαιτει ο ΕΟΦ να γινουν οι δοκιμες που προτεινεις?
Το ξερεις οτι η επιτροπη της εναλλακτικης ιατρικης των ΗΠΑ εχει ξοδεψει πανω απο 200 εκ δολλαρια δοκιμαζοντας και εξεταζοντας ενα σωρο θεραπευτικες μεθοδους "εναλλακτικης" ιατρικης αλλα δεν εχει βρει καμια χρησιμοτητα σε αυτες?
Ο Ελληνικος ΕΟΦ ζηταει φυσικα να περασουν τα φαρμακα τις δοκιμασιες τις επιστημης για να τα νομιμοποιησει.
Ο Αμερικανικος το ιδιο αλλα οπως εξηγησε αναλυτικα ο Barret,δεν εχει θεσει στα ιδια στανταρ τα ομοιοπαθητικα φαρμακα με τα φαρμακα της βιοιατρικης.Αν τα ειχε θεσει στα ιδια στανταρ θα ειχε απαγορευτει η κυκλοφορια τους.

Φυσικα.Αλλα φανηκε σαν να εννοουσες οτι πρεπει να ζησουμε σε αρμονια με την φυση ακομα και οταν αυτος ο τροπος ζωης μας αφηνει ανυπερασπιστους στις βλαπτικες επιδρασεις των δυναμεων της φυσης.
φτασαμε στο ζουμι γλυκεια μου!
ζουμε σε αρμονια με την φυση?
οχι!
θεωρειται βλαπτικη επιδραση το τσουναμι ή ενας σεισμος?
quote:Στον λιμο στην Αθηνα και στις διαφορες επιδημιες πανωλης θα ειχαν επιζησει πολλοι περισσοτεροι εαν ειχαν στην διαθεση τους αντιβιωτικα (και βεβαια θα ειχαν μολυνθει λιγοτεροι εαν ηξεραν ποια ηταν η πραγματικη αιτια της ασθενειας και ποια μετρα προφυλαξης να παρουν ωστε να μην εισελθει στο σωμα τους).Καποιοι εγιναν καλα με τις δικες τους φυσικες δυναμεις αλλα πολλοι πεθαναν ενω αν ειχαν στην διαθεση τους αντιβιωτικα θα επιζουσαν.
και καποιοι πρεπει να πεθαινουν καθε τοσο για να κανουν χωρο στους επομενους
αν κερδιζαμε την αθανασια θα γινομασταν αυτοματα στειροι για να επιβιωσουμε
quote:JBG σε χανω.Ισχυριστηκες οτι πραγματικη αιτια των ασθενειων ειναι η εξασθενηση των φυσικων αντιστασεων του σωματος κατι που δεν ειναι ορθο.Τι σχεση εχει αυτο με τις πιθανοτητες να παθεις ατυχημα?Ετερον εκατερον.
εδω ειμαι! ![]()
μιλησα για ατυχηματα, οχι νοσους
το ποϊντ ειναι ποιος επιλεγει ποιος θα επιζησει και ποιος θα χαθει
quote:quote:
η ερωτηση μου παραμενει αναπαντητη: γιατι νοσουν ο ανθρωπος και οχι ο πιθηκος, η γατα αλλά οχι η λεοπαρδαλη?Οι πιθηκοι προσβαλονται απο ιο ανοσοανεπαρκειας !!!(πχ οι SIV 1 και SIV2 απο τους οποιους πιστευεται οτι εξελιχθηκαν και οι HIV 1 και 2).
Και μην συγκρινεις ανομοια ειδη.Οι ιοι ειναι εξειδικευμενοι ως προς το ειδος του κυτταρου και το ειδος ζωης που προσβαλουν.
συνεκρινα τον ανθρωπο με τον πιθηκο (πρωτος ξαδελφος μας) και την γατα με τα αγρια αιλουροειδη (κι αυτα πρωτα ξαδελφια) γιατι εκτος της συγγενειας εχουμε και κοινο ξενιστη - τον ιδιο ιο (εννοω τα πιθηκοειδη μεταξυ μας, και τα αιλουροειδη μεταξυ τους, μην με παρεξηγησεις παλι)
και ερωτω παλι: γιατι νοσουν ο ανθρωπος και η γατα και οχι τα αγρια ξαδελφια μας?
quote:
Aλλο το φαινομενο placebo και αλλο το φαινομενο της αυτοματης ιασης.
Το placebo δεν ειναι θεραπευτικο.
ρε γαμωτο, τοτε πως θεραπευονται στις κλινικες δοκιμες αυτοι που παιρνουν εικονικο φαρμακο?
αν δεν θεραπευονταν, δεν θα χρησιμοποιουσαν το πλασεμπο ως δεικτη αποτελεσματικοτητας των φαρμακων πριν την κυκλοφορια τους
το ξερεις οτι μαγοι-γιατροι στον αμαζονιο ακομη και σημερα θεραπευουν τα τραυματα με "μουχλα" που αναπτυσουν σε συγκεκριμενα βοτανα? (μαντεψε ποιο ειδος μουχλας αναπτυσεται)οι θανατοι απο σηψαιμια στους ινδιανους της ζουγκλας του αμαζονιου ειναι σχεδον ανυπαρκτοι σε σχεση με τον πληθυσμο τους
Εγω την τελευταια φορα που διαβασα κατι για φυλη του αμαζονιου ηταν ενα κοματι που περιεγραφε πως μια φυλη ΘΕΡΙΣΤΗΚΕ κυριολεκτηκα απο ασθενειες που τους μεταδωθηκαν απο τους λευκους.
μα τοπες μονη σου: "που τους μεταδωθηκαν απ τους λευκους" αρα αγνωστη γι αυτους ασθενεια, αγνωστη θεραπεια
θυμασαι την ανταλλαγη που καναμε με τους ινδιανους της αμερικης?
τους πασαραμε την ιλαρα που τους εξοντωσε και μας επεστρεψαν την συφιλη... (η ιλαρα δεν σκοτωνε εμας και η συφιλη δεν σκοτωνε αυτους)
οπως επισης και οτι οι ερευνητες βοτανολογοι-φαρμακολογοι εχουν ξαμολυθει στα δαση της βροχης και μαζευουν δειγματα απο φυτα που σιγουρα θα εξαφανισθουν συντομα, ωστε να τα εχουν οι ερευνητες στην διαθεση τους στο μελλονφαρμακοβιομηχανιες και πανεπιστημια τους χρηματοδοτουν - αυτο σου λεει κατι?
μηπως θα επρεπε να στειλουν εθνοβοτανολογους που δεν ντρεπονται να ρωτησουν πως και με τι θεραπευει ο καθε μεντισιν-μαν?
Ποιος ειπε οτι ντρεπονται?Καθε φαρμακοβιομηχανια κανει ερευνα για να βρει καινουργια φαρμακα.Δεν ειναι καθολου παραξενο που στελνει ερευνητες παντου και αντλει πληροφοριες απο παντου.
επεσημανα οτι δεν ρωτανε τους ντοπιους για το τι και πως το χρησιμοποιουν για καθε ασθενεια - απλα συλλεγουν βοτανα και ουσιες
και φυσικα προτιμω να παραμενουν τα δαση της βροχης στη θεση τους, οπως και οι κατοικοι τους...
quote:Η βιμπλαστινη βγαινει απο φυτο το ιδιο και η ταξολη (απο ενα ειδος ιτιας)!
απ τον ταξο νομιζω, ειδος κωνοφορου της αμερικης (εχω και το εμενταλ να με βασανιζει
)
η γονιδιακη επαναρυθμιση ιων που μεταφερουν μια ελαχιστη ποσοτητα ρικινης και την εκχυουν μονο στο καρκινικο κυτταρο, ειναι η αιχμη του δορατος της ερευνας απ ο,τι ξερωτα γονιδιακα φαρμακα και οι νανομηχανες ερχονται μαλλον μετα
Αυτα βρισκονται ακομα στο πειραματικο σταδιο.
Πριν απο χρονια,ειχα κανει μια εργασια για τους ιους Rota και εμαθα οτι χρησιμοποιηθηκαν για να καταστρεψουν καρκινικους ογκους.Αλλα αυτη η μεθοδος δεν εφαρμοζεται σημερα προφανως γιατι παρουσιαζει προβληματα.
δεν εφαρμοζεται ακομη ως θεραπεια γιατι πρεπει να γινουν δυο δεκαετεις ερευνες, σε πειραματοζωα και σε εθελοντες, πριν εφαρμοσθουν ευρεως, αλλά ηδη υπαρχουν ως βιολογικα οπλα και μαλιστα "φυλετικα βιολογικα οπλα"

quote:
οταν ημουν παιδι οι γιατροι συνταγογραφουσαν αντιβιοτικα με τον πρωτο βηχασημερα οχι. Ναι η συνταγογραφηση γινεται με μετρο και αυτο ειναι καλο.
Πόσες δεκαετίες πήρε στην επιστήμη να κατανοήσει αυτό? Το αυτονόητο που ο κοινός μη επιστημονικός νους κατανοεί?
1+1=2
Τι μας λέει αυτό για την επιστήμη?
Οτι είναι ΑΝΕΥΘΥΝΗ εκτός από ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ!!
Κατάφεραν με την κατάχρηση των αντιβιωτικών να κάνουν τα μικρόβια τόσο ανθεκτικά που σήμερα να δαπανούν υπέρογκα ποσά οι φαρμακευτικές στην ανεύρεση άλλων πιο ισχυρών αντιβιωτικών...
Εχεις ιδέα τι εστί marketing?
Kαι επειδή τώρα παίζεις στο δικό μου γήπεδο θα σου πω λίγα πράγματα για το σημαντικότερο Νόμο του marketing το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης o oποίος βρίσκει εφαρμοφή και στη Φύση...
Πριν από 30 χρόνια η επιστήμη απεφάνεθει ότι το μητρικό γάλα είναι ανεπαρκές και μειωνεκτεί έναντι του αγελαδινού και εμπλουτισμένου με βιταμίνες και διάφορα ιχνοστοιχεία.
Λέγανε μάλιστα ότι για να είναι καλό το γάλα του θηλασμού πρέπει η μητέρα να κάνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ και ιδιαίτερη διατροφή (σα να λέγανε... αν δεν το'χεις το χαβιάρι σου πάρε αγελαδινό...)
Κάτι λοιπόν το μάρκετινγκ της επιστήμης κάτι οι κοινωνικές συνθήκες (γυναίκα στην εργασία, φεμινισμός,κλπ) οδήγησαν τις γυναίκες να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με γάλα σε σκόνη!!
Οταν λοιπόν εδραιώθηκε για τα καλά το αγελαδινό γάλα αντί του μητρικού έπαψαν οι φαρμακευτικές να τα χώνουν γερά στους γιατρούς για να προωθούν τις ιδέες τους γιατί το έργο τους πλέον είχε ολοκληρωθεί. Η επιστήμη δυσανασχετώντας άρχισε τότε να ανακαλύπτει δεκάδες ουσίες που υπάρχουν στο μητρικό γάλα καθιστώντας το έτσι αναντικατάστατο σε σχέση με το μητρικό.
Οι φαρμακοβιομηχανίες "αντεπιτέθηκαν" με γερά bonus στους γιατρούς αλλά επειδή οι γιατροί δεν μπορούσαν να τα γυρίσουν πάλι είπαν ότι η μικτή διατροφή είναι καλύτερη ισχυριζόμενοι ότι τα βραδινά γεύματα πρέπει να προτιμείται το γάλα σε σκόνη γιατί είναι βαρύτερο και γι'αυτό τα παιδιά δεν ξυπνάνε στο μέσο της νύχτας για να ξαναφάνε...
Δε ξέρω για σένα αλλά για μένα αυτό το φαινόμενο γιο-γιο το οποίο παρουσιάζει καθημερινά η επιστήμη με κουράζει και μου δείχνει πόσο ΑΝΕΥΘΥΝΗ και ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ είναι...
Και για να έλθω στο δια ταύτα και να δείξω πως ο νόμος προσφοράς και ζήτησης έχει εφαρμογή σε αυτό το θέμα το ξέρεις ότι όσο θηλάζει η γυναίκα τόσο περισσότερο γάλα έχει? Ξέρεις τι σημαίνει αυτό?
Αν αρχίσει η γυναίκα τη μικτή διατροφή (μισό μητρικό μισό αγελαδινό) το γάλα της γυναίκας αρχίζει και μειώνεται... και έτσι αναγκαστικά σε λίγο θα ακολουθήσει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πλέον τη διατροφή με βιομηχανοποιημένο γάλα. Αυτό δεν το ήξερε η επιστήμη όταν καλούσε τις γυναίκες σε μικτή διατροφή?
Η φύση γλυκιά μου έχει προνοήσει σε τέτοιο σημείο ώστε μια άποστεωμένη γυναίκα από την Αφρική να θηλάζει και να μεγαλώνει από το γάλα της και 3 παιδιά μέχρι 10 ετών!!! Αποκλειστικά με το μητρικό γάλα χωρίς να κάνει ιδιαίτερη διατροφή...
Πόσες και πόσες μελέτες έχουν ανατραπεί στο πέρασμα των χρόνων και με τις οποίες οι επιστήμονες μας έπειθαν κατά καιρούς για κάτι?
Πόσες φορές δεν έχουν διαμορφώσει τις κοινωνικές μας ή τις διατροφικές μας συνήθειες και μετά από χρόνια αποδεικνυόταν ότι έκαναν λάθος και ότι το "τάδε" δεν ισχύει??

Edited by - Avallon on 06/09/2006 09:11:22
quote:Avallon
Πόσες δεκαετίες πήρε στην επιστήμη να κατανοήσει αυτό? Το αυτονόητο που ο κοινός μη επιστημονικός νους κατανοεί?
1+1=2
Οτι είναι ΑΝΕΥΘΥΝΗ εκτός από ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ!!
κανεις το ιδιο λαθος με την medtech τωρα: βαζεις στο ιδιο τσουβαλι επιστημονες ερευνητες γιατρους και τους κερδοσκοπους βιομηχανους
quote:Κατάφεραν με την κατάχρηση των αντιβιωτικών να κάνουν τα μικρόβια τόσο ανθεκτικά που σήμερα να δαπανούν υπέρογκα ποσά οι φαρμακευτικές στην ανεύρεση άλλων πιο ισχυρών αντιβιωτικών...
αυτο ισχυει, αλλά οι γιατροι τουλαχιστον ξυπνησαν και τα δινουν μονο αν οντως χρειαζεται
τωρα το προβλημα βρισκεται στους κτηνοτροφους, που χρησιμοποιουν αντιβιοτικα κατα κορον για επιταχυνση της αναπτυξης των ζωων
quote:Πριν από 30 χρόνια η επιστήμη απεφάνεθει ότι το μητρικό γάλα είναι ανεπαρκές και μειωνεκτεί έναντι του αγελαδινού και εμπλουτισμένου με βιταμίνες και διάφορα ιχνοστοιχεία.
το αγελαδινο γαλα το πασαρουν οι γαλακτοβιομηχανιες με καθε τροπο, αν και ειναι το πλεον ακαταλληλο και δυσπεπτο για τον ανθρωπο
του προβατου το γαλα ειναι πολυ καλυτερο, και του γαϊδαρου το θρεπτικοτερο, αλλά δεν τους συμφερει γιατι δεν μπορουν να κανουν το προβατο ή τον γαϊδαρο να αυξησουν την παραγωγη τους
μια αγελαδα ομως που επρεπε να παραγει φυσιολογικα 8 λιτρα γαλα την ημερα, την εκαναν να παραγει 40 λιτρα!
40 λιτρα γεματα ορμονες και αντιβιοτικα, μιας και τα υπερογκα, παραμορφωμενα βυζια των αγελαδων, παθαινουν συνεχως μαστιτιδες
quote:Δε ξέρω για σένα αλλά για μένα αυτό το φαινόμενο γιο-γιο το οποίο παρουσιάζει καθημερινά η επιστήμη με κουράζει και μου δείχνει πόσο ΑΝΕΥΘΥΝΗ και ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ είναι...
οι ανθρωποι, οχι η επιστημη γενικα καλη μου
το γμμν το κερδος και η απληστια του ανθρωπου καταντησαν τον πλανητη στα χαλια που βρισκεται σημερα
quote:Και για να έλθω στο δια ταύτα και να δείξω πως ο νόμος προσφοράς και ζήτησης έχει εφαρμογή σε αυτό το θέμα το ξέρεις ότι όσο θηλάζει η γυναίκα τόσο περισσότερο γάλα έχει? Ξέρεις τι σημαίνει αυτό?
Αν αρχίσει η γυναίκα τη μικτή διατροφή (μισό μητρικό μισό αγελαδινό) το γάλα της γυναίκας αρχίζει και μειώνεται... και έτσι αναγκαστικά σε λίγο θα ακολουθήσει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πλέον τη διατροφή με βιομηχανοποιημένο γάλα. Αυτό δεν το ήξερε η επιστήμη όταν καλούσε τις γυναίκες σε μικτή διατροφή?
αυτο ειναι γεγονος
αλλά η επιστημη λεει τωρα πια οτι αν δεν θηλασεις κανονικα τα παιδια σου κινδυνευεις απο καρκινο του στηθους, - το ιδιο ευθυνεται η αδρανεια του στηθους μετα την εμμηνοπαυση
quote:Πόσες και πόσες μελέτες έχουν ανατραπεί στο πέρασμα των χρόνων και με τις οποίες οι επιστήμονες μας έπειθαν κατά καιρούς για κάτι?
Πόσες φορές δεν έχουν διαμορφώσει τις κοινωνικές μας ή τις διατροφικές μας συνήθειες και μετά από χρόνια αποδεικνυόταν ότι έκαναν λάθος και ότι το "τάδε" δεν ισχύει??
τα φαρμακα θα επρεπε να παραγονται απο πανεπιστημιακα εργαστηρια και οχι απο ιδιωτες
το δε κερδος απο αυτα θα επρεπε να διατιθεται για την ερευνα και την παιδεια

quote:
εδω ειμαι!
Και τι σχεση εχει αυτο με την αιτια των ασθενειων?
quote:
και καποιοι πρεπει να πεθαινουν καθε τοσο για να κανουν χωρο στους επομενουςαν κερδιζαμε την αθανασια θα γινομασταν αυτοματα στειροι για να επιβιωσουμε
Κοιταξε να δεις.Πολλα ειδη ζουσαν σε αρμονια με την φυση αλλα εξαφανιστηκαν ετσι και αλλιως.Ο ανθρωπος εχει το plus της επιστημονικης μεθοδου που τον βοηθαει να αγωνιζεται με μεγαλύτερη επιτυχια εναντια στις βλαπτικες επιδρασεις της φυσης.
Αλλα και αυτο παλι δεν εχει σχεση αναφορικα με την αιτιολογια των ασθενειων.
quote:
Απεστάλη: 06/09/2006, 01:43:28
φτασαμε στο ζουμι γλυκεια μου!ζουμε σε αρμονια με την φυση?
οχι!
θεωρειται βλαπτικη επιδραση το τσουναμι ή ενας σεισμος?
quote:Στον λιμο στην Αθηνα και στις διαφορες επιδημιες πανωλης θα ειχαν επιζησει πολλοι περισσοτεροι εαν ειχαν στην διαθεση τους αντιβιωτικα (και βεβαια θα ειχαν μολυνθει λιγοτεροι εαν ηξεραν ποια ηταν η πραγματικη αιτια της ασθενειας και ποια μετρα προφυλαξης να παρουν ωστε να μην εισελθει στο σωμα τους).Καποιοι εγιναν καλα με τις δικες τους φυσικες δυναμεις αλλα πολλοι πεθαναν ενω αν ειχαν στην διαθεση τους αντιβιωτικα θα επιζουσαν.
και καποιοι πρεπει να πεθαινουν καθε τοσο για να κανουν χωρο στους επομενουςαν κερδιζαμε την αθανασια θα γινομασταν αυτοματα στειροι για να επιβιωσουμε
quote:JBG σε χανω.Ισχυριστηκες οτι πραγματικη αιτια των ασθενειων ειναι η εξασθενηση των φυσικων αντιστασεων του σωματος κατι που δεν ειναι ορθο.Τι σχεση εχει αυτο με τις πιθανοτητες να παθεις ατυχημα?Ετερον εκατερον.
εδω ειμαι!μιλησα για ατυχηματα, οχι νοσους
quote:quote:η ερωτηση μου παραμενει αναπαντητη: γιατι νοσουν ο ανθρωπος και οχι ο πιθηκος, η γατα αλλά οχι η λεοπαρδαλη?
Οι πιθηκοι προσβαλονται απο ιο ανοσοανεπαρκειας !!!(πχ οι SIV 1 και SIV2 απο τους οποιους πιστευεται οτι εξελιχθηκαν και οι HIV 1 και 2).
συνεκρινα τον ανθρωπο με τον πιθηκο (πρωτος ξαδελφος μας) και την γατα με τα αγρια αιλουροειδη (κι αυτα πρωτα ξαδελφια) γιατι εκτος της συγγενειας εχουμε και κοινο ξενιστη - τον ιδιο ιο (εννοω τα πιθηκοειδη μεταξυ μας, και τα αιλουροειδη μεταξυ τους, μην με παρεξηγησεις παλι)και ερωτω παλι: γιατι νοσουν ο ανθρωπος και η γατα και οχι τα αγρια ξαδελφια μας?
Και τα αγρια ξαδερφια μας νοσουν!SIV=simian immunodeficiency virus (ιος της ανοσοανεπαρκειας των πιθηκων).
quote:
επεσημανα οτι δεν ρωτανε τους ντοπιους για το τι και πως το χρησιμοποιουν για καθε ασθενεια - απλα συλλεγουν βοτανα και ουσιεςκαι φυσικα προτιμω να παραμενουν τα δαση της βροχης στη θεση τους, οπως και οι κατοικοι τους...
Ποιος σου ειπε οτι δεν τους ρωτανε?Η συλλογη των φαρμακευτικων ουσιων γινεται με βαση πληροφοριες απο διαφορες πηγες.Ακομα και απο την παραδοση.Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ομως της ασφαλειας και της αποτελεσματικοτητας τους ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ.Δεν βασιζονται στην παραδοση για αυτου του ειδους την αξιολογηση.
quote:
ρε γαμωτο, τοτε πως θεραπευονται στις κλινικες δοκιμες αυτοι που παιρνουν εικονικο φαρμακο?
πολυ απλα δεν θεραπευονται.Πχ οταν πρωτοβγηκε το AZT χωριστηκαν σε 2 ομαδες οι ασθενεις του AIDS στις κλινικες δοκιμες σε αυτους που επαιρναν το AZΤ και σε αυτους που επαιρναν σκετη ζαχαρη.Αυτη που επαιρναν την ζαχαρη δεν απολαμβαναν φυσικα την οποιαδηποτε θερπαευτικη δραση του AZT.Αλλα δεν γινοταν να αξιολογηθει το AZT χωρις ομαδα ελεγχου για αντιδρασεις τυπου placebo.
Μαλιστα επειδη το AZT ηταν θεοπικρο,καποιοι ασθενεις που αγωνιουσαν να λαβουν θεραπεια,ανοιξαν τις οστιες και δοκιμαζοντας την γευση τους καταλαβαν απο την γλυκια τους γευση οτι ανηκαν στην ομαδα placebo και αρχισαν τις διαμαρτυριες ζητωντας να τους δωθει AZT.Αναγκαστηκαν λοιπον να προσδωσουν γλυκεια γευση στο AZT για να μην καταλαβαινου οο ασθενεις σε ποια ομαδα ανηκουν.
μα τοπες μονη σου: "που τους μεταδωθηκαν απ τους λευκους" αρα αγνωστη γι αυτους ασθενεια, αγνωστη θεραπεια
quote:
θυμασαι την ανταλλαγη που καναμε με τους ινδιανους της αμερικης?τους πασαραμε την ιλαρα που τους εξοντωσε και μας επεστρεψαν την συφιλη... (η ιλαρα δεν σκοτωνε εμας και η συφιλη δεν σκοτωνε αυτους)
Και εαν δεν ηταν η επιστημονικη φαρμακευτικη και ιατρικη με τα εμβολια και τα αντιβιωτικα της,θα εξακολουθουσαν να θεριζουν οι 2 αυτες ασθενειες...
Και η Ιλαρα σκοτωνε.Και η ευλογια.Και ολες αυτες οι ιογενεις λοιμωξεις που σημερα δεν μας ανησυχουν γιατι υπαρχουν ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ.
quote:
Πόσες δεκαετίες πήρε στην επιστήμη να κατανοήσει αυτό? Το αυτονόητο που ο κοινός μη επιστημονικός νους κατανοεί?1+1=2
Οτι είναι ΑΝΕΥΘΥΝΗ εκτός από ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ!
Μας λεει οτι εχεις φαει τοση πολυ προπαγανδα απο τους τσαρλατανους με τους οποιους συναγελαζεσαι που δεν ξερεις που πανε τα τεσσερα.
Αυτην την ατακα φυσικα την εγραψες σε εναν υπολογιστη (προιον της επιστημης),με ενα προγραμμα (παλι προιον της επιστημης),χρησιμοποιωντας το τηλεφωνικο δικτυο (προιον της επιστημης) και το ιντερντετ (αλλο ενα προιον της επιστημης) και εαν εχεις παιδια φανταζομαι να τα εχεις θωρακισει απο ιογενεις λοιμωξεις με εμβολια (παλι προιον της ανευθυνης και ανεπαρκους επιστημης).
Μου κανει εντυπωση οτι ας πουμε δεν σκεφτηκες οτι εκεινη την εποχη οι επιστημονες συνιστουσαν το ταδε προιον επειδη ετσι ελεγαν οι μελετες τους και οχι επειδη τα επαιρναν χοντρα.Κοματακι δυσκολο να ειναι ΟΛΟΙ αργυρωνητοι,ολοι μελη μιας συνομωσιας.Και οτι ισως αργοτερα οι μελετες τους εδειξαν οτι το μητρικο ειναι το καλυτερο και αρχισαν να το συνιστουν.
quote:
Πόσες και πόσες μελέτες έχουν ανατραπεί στο πέρασμα των χρόνων και με τις οποίες οι επιστήμονες μας έπειθαν κατά καιρούς για κάτι?
Που δειχνει οτι η επιστημη δεν ειναι στενοκεφαλη.Κανει παντα την καλυτερη υποθεση που της επιτρεπουν τα στοιχεια που εχει στην διαθεση της.Εαν ερθουν νεα στοιχεια στην επιφανεια που ανατρεπουν τα παλαιοτερα δεδομενα,τοτε η θεωρια αναθεωρειται.Αντιθετα οι τσαρλατανοι οσα στοιχεια και εαν υπαρχουν εναντιον της θεωριας τους επιμενουν να τα αγνοουν.Ετσι και οι ομοιοπαθητικοι αγυρτες σε οσες κλινικες μελετες και εαν καταποντιζονται οι θεραπειες τους,εξακολουθουν να τις προωθουν και να τις υποστηριζουν.
Οι επιδρασεις των διαφορων ουσιων στο σωμα ειναι πολυ δυσκολο να μελετηθουν.Ομως υπαρχει μια κοινη συναινεση για τα τροφιμα που πρεπει να περιλαμβανει κανεις στο διαιτολογιο του (διατροφικη πυραμιδα).

Ποια συνομοσιολοωία και αργυρώνητοι επιστήμονες? Γιατί δουλεύει ο επιστήμονας δηλαδή? Για χόμπυ ή για την ψυχή της μάνας του? Δέν είχε αυτός οικογένεια και παιδάκια να ζήσει? Ε για ένα μισθό δουεύει ο άνρθωπος και είναι υπάλληλος και αυτός. Και ως υπάλληλος θα κάνει αυτό που θέλει το αφεντικό του. Θα πληρωθεί για να ανακαλύψει κάτι συγκεκριμένο, κάτι που θα είναι χρήσιμο για να βγαίνει κέρδος. Πρώτη φορά εσύ ακούς τις λέξεις αγορά, κέρδος, προσφορά, ζήτηση?
Μια εταιρεία έχει στρατηγική για κατάκτηση των αγορών. Ε παίρνει κάποιους επιστήμονες, τους πληρώνει για να ανακαλύψουν το προιόν που θα τους βοηθήσει να το κάνουν. Και στα πανεπιστήμια η χρηματοδότηση πως γίνεται? Δεν είναι ότι οι επιστήμονες το κάνουν αυτό επειδή γίνεται καμιά συνομωσία απλά γίνεται κατ ανάγκη. Και δεν είναι όλοι μπλεγμένοι απλά γιατί δεν έχουν το χρόνο και τους πόρους για να ασχολούνται με κάθε τι. Δηλαδή αν βγει ένα συμπέρασμα από κάποιους επιστήμονες οι επιστήμονες που "δε θα είναι στη συνομωσία" όπως λες, σιγά μη κάτσουν να σκάσουν να αποδείξουν κάτι άλλο!
Δεν έχουν άλλες ασχολίες? Δε έχουν άλλες δικές τους έρευνες? Τι θα κερδίσουν άμα κάτσουν να το ψάξουν το ζήτημα? Και κυρίως δε μας λες ποιος θα τους χρηματοδοτήσει?![]()
Εγώ τώρα δε θα κάτσω να πω αν τα τάδε φάρμακα είναι καλύτερα ή όχι. Απλά όταν ανακαλύπτουν ένα φάρμακο μια εταιρεία και το βγάζει στην κυκλοφορία ε δε το κάνει για να σώσει ζωές. Το κάνει για να βγάλει κέρδος. Είναι προφανές ότι αν αυτό σκοτώνει τον κόσμο δε θα βγάλει κανένα κέρδος. Όπως είναι προφανές ότι κάποιο άλλο φάρμακο πιο αποτελεσματικό που όμως δε θα αποφέρει κανένα κέρδος απλά δε θα το αφήσουν να βγει. Γιατί μόνο μια εταιρεία έχει το κεφάλαιο για να κυκλοφορήσει ένα φάρμακο.
Οι επιστήμονες θεωρητικά ξέρουν και μπορούν να ανακαλύψουν ότι θέλουν. Πρακτικά όμως είναι εργαζόμενοι για λογαριασμό άλλων. Και αυτό που λες αν είναι χαζοί και δεν ανακαλύπτουν τα φάρμακα γιατί και αυτοί μπορεί να αρρωστήσουν. Εδώ ρε έχουν καταρημάξει τον πλανήτη και έχουν προκληθεί ανεπανώρθωτες βλάβες στο περιβάλλον σε κάθε τομέα ( κλίμα, ατμόσφαιρα, θάλλασες, χλωρίδα, πανίδα κλπ). Ο πλανήτης με δυσκολία θα επιβιώσει! Χαζοί είναι, δε ζουν σε αυτό τον πλανήτη??? ΄Η αν όχι αυτοί δε σκέφτονται τα παιδιά τους? Γιατί χρησιμοποιούν ακόμη υδρογονάνθρακες για καύσιμα ε? Ενώ άνετα μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλες πηγές? Ενώ αυτό όχι καταστρέφει αλλά καταξεσκίζει το περιβάλλον.
Γιατί ο κόσμος είναι τίγκα στα πυρηνικά όπλα? Χαζοί είναι και τα έφτιαξαν για να γίνουν ολοκαύτωμα? Ή μήπως είναι σα τις κατσαρίδες και θα γλιτώσουν?
Γιατί όλα γίνονται για το θεό και τη θρησκεία που λέγεται χρήμα για αυτό. Το κατάλαβες δε το κατάλαβες έτσι είναι. Συγγνώμη αν σου χαλάμε τις θεωρίες σου!
το ποϊντ ειναι ποιος επιλεγει ποιος θα επιζησει και ποιος θα χαθειmedtech
Και τι σχεση εχει αυτο με την αιτια των ασθενειων?
εχει σχεση με την αποτελεσματικοτητα των θεραπειων και την θνησιμοτητα
Κοιταξε να δεις.Πολλα ειδη ζουσαν σε αρμονια με την φυση αλλα εξαφανιστηκαν ετσι και αλλιως.Ο ανθρωπος εχει το plus της επιστημονικης μεθοδου που τον βοηθαει να αγωνιζεται με μεγαλύτερη επιτυχια εναντια στις βλαπτικες επιδρασεις της φυσης.
Αλλα και αυτο παλι δεν εχει σχεση αναφορικα με την αιτιολογια των ασθενειων.
το συν που εχουμε δεν ξερω αν θα μας σωσει γιατι δεν κυβερνα!
το πιθανοτερο ειναι να πνιγουμε σαν ειδος στα αποβλητα μας, σαν απλοι μυκητες
quote:Και τα αγρια ξαδερφια μας νοσουν!SIV=simian immunodeficiency virus (ιος της ανοσοανεπαρκειας των πιθηκων).
αλλά επιβιωνουν χωρις ιατρικη φροντιδα, ενω εμεις θα εξαφανιζομασταν απο το εϊτζ αν δεν παιρναμε μετρα προφυλαξης
επεσημανα οτι δεν ρωτανε τους ντοπιους για το τι και πως το χρησιμοποιουν για καθε ασθενεια - απλα συλλεγουν βοτανα και ουσιεςκαι φυσικα προτιμω να παραμενουν τα δαση της βροχης στη θεση τους, οπως και οι κατοικοι τους...
Ποιος σου ειπε οτι δεν τους ρωτανε?Η συλλογη των φαρμακευτικων ουσιων γινεται με βαση πληροφοριες απο διαφορες πηγες.Ακομα και απο την παραδοση.
δεν ρωτανε πια, μαζευουν ο,τι προλαβουν
ξερεις ποσες χιλιαδες στρεματα αποψιλωνονται καθε μερα στον αμαζονιο?
ρε γαμωτο, τοτε πως θεραπευονται στις κλινικες δοκιμες αυτοι που παιρνουν εικονικο φαρμακο?πολυ απλα δεν θεραπευονται.Πχ οταν πρωτοβγηκε το AZT χωριστηκαν σε 2 ομαδες οι ασθενεις του AIDS στις κλινικες δοκιμες σε αυτους που επαιρναν το AZΤ και σε αυτους που επαιρναν σκετη ζαχαρη.
δεν λειτουργησε καθολου το πλασεμπο?
κατι δεν παει καλα τοτε με τις δοκιμες, γιατι υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις ανθρωπων που μενουν φορεις αλλά δεν νοσουν
quote:Και εαν δεν ηταν η επιστημονικη φαρμακευτικη και ιατρικη με τα εμβολια και τα αντιβιωτικα της,θα εξακολουθουσαν να θεριζουν οι 2 αυτες ασθενειες...
και ολο και κατι νεο εμφανιζεται
ξεχνας οτι περιμενουμε πανδημια γριπης?
ο Η5Ν1 ειναι η αρχη

quote:
Η medtech δε μπορεί ή κάνει ότι δε μπορεί να καταλάβει ότι η επιστήμη είναι υποταγμένη στο κεφάλαιο. Και επίσης λέει συνομωσιολογία το μόνο νόμο που κινεί τον κόσμο και όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες: τη λογική της αγοράς, το νόμο της προσφοράς και ζήτησης και του κέρδους. Δεν είναι συνομοζιολογία ρε medtech, είναι κάτι που γίνεται παντού και σε όλα τα πράγματα. Δε το καταλαβαίνεις? Μας περνάς δηλαδή ότι κατεβήκαμε από το βουνό?Ποια συνομοσιολοωία και αργυρώνητοι επιστήμονες? Γιατί δουλεύει ο επιστήμονας δηλαδή? Για χόμπυ ή για την ψυχή της μάνας του? Δέν είχε αυτός οικογένεια και παιδάκια να ζήσει? Ε για ένα μισθό δουεύει ο άνρθωπος και είναι υπάλληλος και αυτός. Και ως υπάλληλος θα κάνει αυτό που θέλει το αφεντικό του. Θα πληρωθεί για να ανακαλύψει κάτι συγκεκριμένο, κάτι που θα είναι χρήσιμο για να βγαίνει κέρδος. Πρώτη φορά εσύ ακούς τις λέξεις αγορά, κέρδος, προσφορά, ζήτηση?
Μια εταιρεία έχει στρατηγική για κατάκτηση των αγορών. Ε παίρνει κάποιους επιστήμονες, τους πληρώνει για να ανακαλύψουν το προιόν που θα τους βοηθήσει να το κάνουν. Και στα πανεπιστήμια η χρηματοδότηση πως γίνεται? Δεν είναι ότι οι επιστήμονες το κάνουν αυτό επειδή γίνεται καμιά συνομωσία απλά γίνεται κατ ανάγκη. Και δεν είναι όλοι μπλεγμένοι απλά γιατί δεν έχουν το χρόνο και τους πόρους για να ασχολούνται με κάθε τι. Δηλαδή αν βγει ένα συμπέρασμα από κάποιους επιστήμονες οι επιστήμονες που "δε θα είναι στη συνομωσία" όπως λες, σιγά μη κάτσουν να σκάσουν να αποδείξουν κάτι άλλο!
Ναι Imperator για να γινει δεκτο ενα πειραμα/δοκιμη ΠΡΕΠΕΙ να εχει επαναληψιμοτητα.Και ναι ανα τον κοσμο γινεται αναπαραγωγη πειραματων και μελετων.
Οταν καποιος επιστημονας κανει μια μελετη,την υποβαλει για δημοσιευση σε καποιο επιστημονικο περιοδικο που αναθεωρειται/ελεγχεται απο συναδελφους του στον ιδιο τομεα.Αφου δημοσιευθει τοτε αλλοι επιστημονες προσπαθουν να αναπαραγουν τα αποτελεσματα.
quote:
Μια εταιρεία έχει στρατηγική για κατάκτηση των αγορών. Ε παίρνει κάποιους επιστήμονες, τους πληρώνει για να ανακαλύψουν το προιόν που θα τους βοηθήσει να το κάνουν
Το επιχειρημα περι συνομοσιολογιας λειτουργει και αντιστροφα.Η "εναλλακτικη" "ιατρικη" ειναι μια βιομηχανια ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ δολλαριων.Μπορει ανετα να δωροδοκησει και να ελεγξει για να τις βγουν οι μελετες.Γιατι ομως δεν τις βγαινουν οι μελετες?(αφου οι επιστημονες ειναι αργυρωνυτοι,γιατι οι "εναλλακτικες" "θεραπειες" αποτυγχανουν στις κλινικες δοκιμες?αφου μπορει να τους χρυσοπληρωσει να αλλοιωσουν τα αποτελεσματα και αυτοι τα παιρνουν γιατι οι "εναλλακτικες" θεραπειες" αποτυγχανουν οικτρα??Μμμ??)
ΥΓ Χρηματοδοτηση των ερευνων δεν γινεται μονο απο ιδιωτικες εταιριες αλλα και απο το κρατος και γενικα ανεξαρτητους φορεις.Ακομα και απο ιδιωτες μαζευονται χρηματα πχ για την αντικαρκινικη ερευνα μαζευονται συχνα ποσα απο δωρεες το ιδιο και για το AIDS.
quote:
Εγώ τώρα δε θα κάτσω να πω αν τα τάδε φάρμακα είναι καλύτερα ή όχι. Απλά όταν ανακαλύπτουν ένα φάρμακο μια εταιρεία και το βγάζει στην κυκλοφορία ε δε το κάνει για να σώσει ζωές. Το κάνει για να βγάλει κέρδος. Είναι προφανές ότι αν αυτό σκοτώνει τον κόσμο δε θα βγάλει κανένα κέρδος. Όπως είναι προφανές ότι κάποιο άλλο φάρμακο πιο αποτελεσματικό που όμως δε θα αποφέρει κανένα κέρδος απλά δε θα το αφήσουν να βγει. Γιατί μόνο μια εταιρεία έχει το κεφάλαιο για να κυκλοφορήσει ένα φάρμακο.
Αρα παραδεχεσαι οτι η εταιρια κυκλοφορει φαρμακα που πιστευει οτι θα εχουν αποτελεσμα ακομα και εαν οι προθεσεις της δεν ειναι αγνες?
quote:
Οι επιστήμονες θεωρητικά ξέρουν και μπορούν να ανακαλύψουν ότι θέλουν. Πρακτικά όμως είναι εργαζόμενοι για λογαριασμό άλλων. Και αυτό που λες αν είναι χαζοί και δεν ανακαλύπτουν τα φάρμακα γιατί και αυτοί μπορεί να αρρωστήσουν. Εδώ ρε έχουν καταρημάξει τον πλανήτη και έχουν προκληθεί ανεπανώρθωτες βλάβες στο περιβάλλον σε κάθε τομέα ( κλίμα, ατμόσφαιρα, θάλλασες, χλωρίδα, πανίδα κλπ). Ο πλανήτης με δυσκολία θα επιβιώσει! Χαζοί είναι, δε ζουν σε αυτό τον πλανήτη??? ΄Η αν όχι αυτοί δε σκέφτονται τα παιδιά τους? Γιατί χρησιμοποιούν ακόμη υδρογονάνθρακες για καύσιμα ε? Ενώ άνετα μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλες πηγές? Ενώ αυτό όχι καταστρέφει αλλά καταξεσκίζει το περιβάλλον.
Δεν εχεις πληροφορηθει για τις ερευνες που γινονται για την αναπτυξη τεχνολογιων οπου θα ανακυκλωνεται το co2 και θα σταματησει η διαρκης απελευθερωση του στην ατμοσφαιρα εξαιτιας της χρησιμοποισηςη ορυκτων καυσιμων?(πχ ητ εχνολογια βιοντιζελ)
Η τεχνολογια της ανακυκλωσης δεν ειναι προσπαθεια για να εξοικονομηθει ενεργεια και πρωτες υλες απο τους επιστημονες?
Τα βιοδιασπωμενα υλικα η επιστημη δεν τα εφτιαξε?
Οι προσπαθειες για την δημιουργια καιχρησιμοποιηση υλικων φιλικων προς το περιβαλλον γιατι γινονται?
Το καλο με την επιστημη ειναι οτι οταν αντιλαμβανεται τις παρενεργειες των μεθοδων της προσπαθει να τις διορθωσει.
quote:
Γιατί ο κόσμος είναι τίγκα στα πυρηνικά όπλα? Χαζοί είναι και τα έφτιαξαν για να γίνουν ολοκαύτωμα? Ή μήπως είναι σα τις κατσαρίδες και θα γλιτώσουν?
Το καλο με τα πυρηνικα οπλα ειναι οτι απετρεψαν εναν τριτο παγκοσμιο πολεμο.Εαν οι ΕΣΣΔ και η ΗΠΑ δεν φοβοταν οτι θα καταστραφουν εαν εμπλακουν σε εναν αμεσο πολεμο εξαιτιας των ισχυρων πολεμικων οπλων που κατειχαν,θα ειχαν εμπλακει το πιο πιθανο σε μια συγκρουση με συμβατικα οπλα αντι να αναλισκωνται σε εμμεσες συγκρουσεις (πχ Βιετναμ,Κορεα κτλ)
Και εγω εαν ειχα την δυνατοτητα να αναπτυξω ενα υπεροπλο για την πατριδα μου,που θα της εδινε πλεονεκτημα εναντι των εχθρων της θα το εκανα.Ειναι και αυτο μεσα στο πλαισιο του ανταγωνισμου.
Ομως πρεπει να σκεφτεις το εξης:
Οποιος θελει να κανει καλο σε όλο τον κοσμο ή να κανει καλο μονο για μερος του κοσμου εις βαρος των αλλων χρησιμοποιει την επιστημη και την τεχνολογια πραγμα που δειχνει οτι η επιστημη εχει χρησιμοτητα.
quote:
δεν λειτουργησε καθολου το πλασεμπο?κατι δεν παει καλα τοτε με τις δοκιμες, γιατι υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις ανθρωπων που μενουν φορεις αλλά δεν νοσουν
Στις αρχες ανευ την χρηση των αντιρετροικων φαρμακων,ενα ελαχιστο μονο ποσοστο παρεμενε φορεας χωρις να νοσησει (και αυτοι τελικα νοσουσαν αλλα αργοτερα σε σχεση με τους αλλους.Οι περισσοτεροι που ειχαν μολυνθει νοσουσαν μεσα σε 3 ετη ενω ενα μικρο ποσοστο νοσουσε μετα απο 10 χρονια).Οι μελετες δειχνουν οτι ειναι πιθανο αυτοι οι συγκεκριμενοι να ειχαν μολυνθει απο στελεχος του ιου που δεν ηταν τοσο καταστροφικο σε σχεση με εκεινα που ειχαν μολυνει αυτους που νοσουσαν μεσα σε 3 ετη.
Αλλα οταν χρησιμοποιηθηκαν οι συνδυασμοι αντιρετρορικων φαρμακων στην θεραπεια,το ποσοστο εκεινων που παρεμεναν φορεις χωρις να νοσησουν εκτιναχθηκε.(Τα αντιρετροικα περιοριζουν τον πολλαπλασιασμο του HIV ).
Δεν ειναι λοιπον ζητημα προβληματος στις κλινικες δοκιμες JBG ουτε εχει σχεση με το αποτελεσμα placebo το γεγονος οτι καποιοι παρεμεναν φορεις χωρις να νοσησουν.