- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ: Έργο Θεού ή Διαβόλου? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Gavan
AΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2038 ,
ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ 2038 ΣΑΝ ΜΙΑ ΝΟΗΤΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟ 2005 ,
ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΕ ΚΆΘΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ..2004,2003,2002
ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΗΤΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΟΠΩΣ
ΤΟ 2050,2051,2070,2074,2140,2143, ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕ ΕΞΗΣ!
ΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ 2038,
ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2038 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΑΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2159? 'Η ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΤΑ?
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2159? ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ π.Χ?
ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ.
ΑΡΑ ΤΙ?
Ό,τι δε γράφει η μοίρα δεν μπορεί να το φτάσει το χέρι σου
και ό,τι είναι γραμμένο θα σ'εύρει όπου κι αν είσαι..
quote:
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ...AΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2038 ,
ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ 2038 ΣΑΝ ΜΙΑ ΝΟΗΤΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟ 2005 ,
ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΕ ΚΆΘΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ..2004,2003,2002ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΗΤΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΟΠΩΣ
ΤΟ 2050,2051,2070,2074,2140,2143, ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕ ΕΞΗΣ!ΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ 2038,
ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2038 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΑΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2159? 'Η ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΤΑ?
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2159? ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ π.Χ?ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ.
ΑΡΑ ΤΙ?
ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΝΕΑ!
ΑΛΛΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ .. ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ..
ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ..
ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ.. ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ..
ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ,,ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΜΕ!ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ.
"ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ [ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ]"
ΕΞΥΠΝΟ, ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ Ο ΧΡΟΝΟΜΠΑΤΣΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ "ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ.
ΜΗΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΕΙΑΝΙ ΕΦΙΚΤΑ [ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ} ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ Η ΕΠΙΣΤΡΩΦΗ; ΕΚΤΩΣ ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ [ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΗΛΑΔΑΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΙΑ] ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ;
Υ.Γ. ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΧΩΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ 17 ΕΤΩΝ ΕΙΜΑΙ. ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΤΡΕΧΩ!
THE WISE MAN CALLED DEADHUNTER SAYS
I AM RIGHT YOU ARE WRONG
YOU ARE WEAK I AM STRONG
ValGraph
Βασικά ήμουν σε ένα internet café και ανησυχούσα μήπως δε μου φτάσουν τα λεφτά.
Πάντως αν γίνει κανα γκράου [τεχνικός όρος] στις εξετάσεις ξέρεις ποιον θα κυνηγήσω!!!!
Τέλος πάντων δε θα έβλαπτε να απαντούσαμε βάσει του τοπικ, για να μην ξεχνιόμαστε!!!
Υ.γ. άντε μέχρι και τόνους έβαλα!
σοφός του 21ου αιώνα -
-Aναρωτιέμαι: Βρίσκεται η ζωη μπροστά μου, ή βρίσκομαι εγώ πίσω της;
- Χρήστος Νικομάνης o Μέγας
διπλασιάζεται η ύλη πράγμα αδύνατο και αν σκεφτούμε ότι
κινούμαστε μέσα στη διάσταση του χρόνου όταν γυρίζουμε πίσω
θα πρέπει να μη βρούμε τίποτα αφού όλα θα έχουν μετακινηθεί
Δεν έχει αξία η ζωή όταν δεν έχει δυσκολίες
θελω να πω κατι σχετικα με τον τυπο που ειχε βγει σε ενα forum,καλη ωρα,και ελεγε τα δικα του.ειχε πει λοιπων,ερχομενος απ΄το μελλον,οτι το 2005 θα ξεσπουσε εμφυλιος στην Αμερικη (μακαρι,αλλα να μη γινομαστε κακοι)!
συντομα θα δουμε,αν οντως ειναι αληθεια ή αν ειναι ακομα μια αμερικανικη μ****αλα**κια!
((Ειναι γεγονος παντως οτι,αυτος,ο Αινσταιν ηξερε παντα τι ελεγε!))
Λοιπόν , όσον αφορά μεταφορά ΥΛΗΣ (ξέρετε ... πρωτόνια , νετρόνια , ηλεκτρόνια)... ξεχάστε το !!! με τα φωτόνια κάτι γίνεται
Δεν είναι ανάγκη ντε και καλά να έρχονται χρονοταξιδιώτες από το μέλλον με ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ !!! ας τους καλωσορίσουμε και με τη μορφή 1001010101001010010110101001010101010 που θα ττην κουβαλούν κάποια φωτώνια στην πλάτη τους (Οσοι γνωρίζουν , τα φωτώνια δεν έχουν μάζα και μπορούν άνετα να "κουβαλήσουν" πληροφορία ...
###bajanacker# ####
### ΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ # ####
quote:
Εξ’ όσων γνωρίζω -διορθώστε με αν κάνω λάθος- υπάρχει θεωρία που προβλέπει τα ταξίδια στο χρόνο (της Σχετικότητας;;;) και μάλιστα αυτά είναι δυνατά μόνο με ταχύτητες μεγαλύτερες της c (;;;)
Υπαρχει τετοια θεωρια, μονο που δεν μιλαει για ταχυτητες μεγαλυτερες απο την c, αλλα για συστολη/διαστολη του χωροχρονου.
quote:
Φτάνει στο Β. Επειδή η πληροφορία 2005 δεν έχει έρθει ακόμα στο Β από το Α, ο παρατηρητής βλέπει για στον πίνακα του Α 2004, ενώ όταν ξεκίνησε έδειχνε 2005 (ταξίδι στο χρόνο πίσω;;;!!!).
Δεν ειναι ταξιδι πισω στον χρονο, διοτι ο παρατηρητης δεν μεταβαινει σε μια πρωτυτερη κατασταση. Απλα στο σημειο που βρισκεται, η εικονα που φτανει απο τον πλανητη Α ειναι 1 ετος πισω.
Τα αστρα που βλεπουμε, δεν σημαινει οτι υπαρχουν οπως τα βλεπουμε. Εμεις εδω στην γη βλεπουμε μια προτερη κατασταση.
quote:
Και για το Β από 2004 βλέπει 2005 χωρίς να έχει περάσει διάστημα ενός έτους (ταξίδι στο χρόνο εμπρός;;;!!!)
Οχι. Ισχυουν τα παραπανω.
quote:
Μπορεί κάποιος να μου λύσει αυτή την απορία;
Τελικά τα ταξίδια στο χρόνο είναι εφικτά; Και αν ναι μήπως είναι φαινομενικά ταξίδια στο χρόνο και πραγματικά;
Τα ταξιδια στο παρελθον δεν ειναι εφικτα. Τα ταξιδια στο μελλον ειναι θεωρητικως εφικτα.
Τα ταξιδια στο μελλον ειναι εφικτα. Οταν ταξιδεψουμε για ενα ορισμενο χρονικο διαστημα με την ταχυτητα του φωτος απο την γη, τοτε στην γη θα εχουν περασει μερικες χιλιαδες χρονια. Οταν επιστρεψουμε, θα ειναι σαν να εχουμε ταξιδεψει στον χρονο. Αυτο συμβαινει γιατι, οσο μεγαλυτερη ειναι η ταχυτητα μας, τοσο περισσοτερο επιβραδυνεται ο χρονος.
Τα ταξιδια στο παρελθον δεν εχουν νοημα, διοτι το βελος του χρονου ειναι μιας κατευθυνσεως. Τιποτα δεν κινειται προς τα πισω στον χρονο. Επισης ο δευτερος νομος της θερμοδυναμικης το αποκλειει.
Μια ακομη (σχεδον) αποδειξη του οτι τα ταξιδια στο παρελθον δεν ειναι εφικτα ειναι και το γεγονος οτι μαζευτηκαν στο CERN διαφοροι επιστημονες για μια εβδομαδα, περιμενοντας να σκασει μυτη καποιος χρονοταξιδιωτης. Κανεις δεν εμφανιστηκε.
Επισης υπαρχουν και τα παραδοξα: ταξιδευοντας πισω, μπορει κανεις να αλλαξει το παρελθον, ωστε να μην γεννηθει (π.χ. να προκαλεσει ενα ατυχημα ωστε ο πατερας του να σκοτωθει πριν αυτος γεννηθει), αρα να ειναι λογικο παραδοξο οτι υπαρχει.
Οσο για τον John Titor, ειναι ειναι μια πολυ πετυχημενη απατη, αλλα, νομιζω, με καλο σκοπο: αυτος που την εκανε ηθελε να διαδωσει το μηνυμα της καταπιεσης των πολιτικων ελευθεριων που μας μελλει.
Το παραπανω παραδοξο υποτιθεται οτι αποφευγεται με την θεωρια των πολλων συμπαντων, το οποιο χρησιμοποιησε ο Titor, για να "εξηγησει" το πως ειναι δυνατον να μην υπαρχει παραδοξο: οταν φευγει ο χρονοταξιδιωτης απο αυτο το συμπαν, παει σε ενα αλλο, και ποτε δεν μπορει να γυρισει πισω στο αρχικο...μονο σε ενα παραπλησιο. Στο συμπαν που παει, μπορει να κανει οποια ζημια θελει, αλλα η υπαρξη του δεν τιθεται σε κινδυνο, γιατι αυτο ειναι ενα αλλο συμπαν απο αυτο απο το οποιο ξεκινησε.
Υπαρχει ομως και στην θεωρια των πολλαπλων συμπαντων παραδοξο: εαν ο χρονοταξιδιωτης δεν μπορει να επιστρεψει στο αρχικο συμπαν, τοτε οι επιστημονες του αρχικου συμπαντος δεν μπορουν να καταλαβουν εαν η χρονομηχανη τους δουλευει, γιατι απλουστατα κανεις δεν γυρισε ωστε να εχουν αποδειξεις. Αρα, εφοσον ποτε δεν θα γυρισει κατι στο αρχικο συμπαν, δεν υπαρχει λογος να γινει το χρονοταξιδι...αρα η χρονομηχανη δεν εχει εφευρεθει ποτε, και ουτε ποτε θα εφευρεθει.
Με λιγα λογια, ταξιδια στο παρελθον δεν ειναι δυνατο να γινουν.
Οτιδήποτε κινείται με ταχύτητες μικρότερες του φωτός μπορεί να την πλησιάσει αλλά ΠΟΤΕ δεν θα την φτάσει ή θα την ξεπεράσει.
Και το αντίστροφο,δλδ ένα σώμα που (θεωρητικά) κινείται με ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός μπορεί να την πλησιάσει αλλά ΠΟΤΕ δεν θα την φτάσει ή θα πέσει κάτω απ'αυτήν
Αν όμως εμείς μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και να την ξεπεράσουμε τότε πράγματι θα βλέπαμε πρώτα το αποτέλεσμα και μετά την αιτία(το αποτέλεσμα δλδ να προηγείται της αιτίας).
Αυτά τα ολίγα
See ya guys!!!
*Δεν ψάχνω την αλήθεια αλλά το ψέμα*
quote:
[Τελικά έχω ή δεν έχω σόι στο Σείριο????]
Θα σου απαντήσω αμέσως.
Μελέτησα την περίπτωσή σου δύο μέρες και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα:
Θεωρώ πως έχεις καταγωγή, από κάποιο πλανήτη ή σύστημα εντός του Μ.Κυνός, ίσως και από το τριπλό άστρο των Σειριων...γακ.
Αυτό επειδή κάτι σε τράβηξε να νυμφευθείς μια πιθανή απόγονο των Ντόγκον.Ξέρεις τα ομώνυμα έλκονται.
Οταν βρούμε τον πρώτο εξωγήϊνο από σείριο, θα δούμε το DNA σας και θα είμαι πιο σίγουρος.Μέχρι τότε αρκέσου στην πιθανότητα.Ακουσα πως το τσίπουρο έχει "ουράνια" προέλευση.Αλλη μία ένδειξη.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Pythagora τώρα κάνεις πλάκα έτσι;;
Δηλαδή τι να πω ρε μάγκες, η αντικειμενική σας 'διαιτησία' με σκλαβώνει...εντωμεταξύ το άλλο το μόγγολο επαναλαμβάνει περί τριπλού αστεριού...
Pythagora άκου:
quote:
Στο κομμάτι που έθιξες τώρα σχετικά με πτυχία και διαπιστεύσεις,
μάγκες έλεος, αν ήταν να περνάμε και screening interview πριν γράψουμε στο Εσωτέρικα τότε...χέσε μέσα!Φόρουμ είναι, και μάλιστα με αρκετές "ελευθερίες" σε θεματολογία, έκφραση, κλπ, και αυτό ακριβώς είναι το Ατού (αλλά και το μειονέκτημά του) και το΄χουμε επισημάνει πάμπολλες φορές αυτό, σε πολλά θέματα και σε όλους τους τόνους.
Ας κρατάμε λοιπόν τα θετικά, και ας συνεισφέρουμε στην κοινή γνώση και στο διάλογο, αναλόγως τα προσόντα, τις γνώσεις και το "μπόι" του καθενός στο όποιο πεδίο. Δεν κάνουμε διαγωνισμό εδώ, ούτε θα "τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε..."
Αυτά προφανώς δεν τα λες σε μένα Pythagora, έτσι δεν είναι;;; Στον άμπαλο πες τα...εγώ είπα ότι 'δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός, ο οποιοσδήποτε μπορεί να εκφέρει γνώμη για τα πάντα, αρκεί όμως να παρέχει μία τεκμηρίωση', και πετάγεται το συμπλεγματικό το άμπαλο και λέει 'εγώ είμαι 8 χρόνια αστροφυσικός, και όταν μιλάω θα με ακούς' (πάρτα να μη στα χρωστάω άσχετε)...
πάμε παρακάτω...
quote:
Τα πράγματα είναι (σχετικώς) απλά. Τουλάχιστον εγώ πήρα την απάντηση που ήθελα, σε αυτή τη φάση, και τα πήρα κυρίως από Νικόμαχο και Αμεινία (με το λίνκ της μελέτης).Για την τηγανίτα λοιπόν,
με βάση αυτή τη μελέτη, το ερώτημα δεν είναι πλέον αν υπάρχει τρίτο 'σώμα' στο σύστημα Σείριος Α και Σείριος Β,
αλλά τί είναι αυτό το άγνωστο Χ τρίτο σώμα (Σείριος Γ) το οποίο μπορεί να είναι από νεκρό άστρο -νάνος, ή πλανήτης,
αλλά πάντως προκαλεί ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΗ διαταραχή με 6ετή περίοδο στο χορό των άλλων δυο.Με αυτό νομίζω απαντώνται πολλές από τις κατηγορίες που εκτοξεύεις εναντίον του Νικόμαχου.
Συνεχίζεις το δούλεμα Pythagora. Εγώ πρώτος αναφέρθηκα στην εργασία των δύο αστροφυσικών το 1995, και στη συνέχεια ο Αμεινίας πολύ σωστά μάς υπέδειξε το λινκ. Ο Νικόμαχος δεν έχει την παραμικρή ιδέα για αυτό το άρθρο.
Δηλαδή εγώ αφήνω στην άκρη την τραγική φρασεολογία βοσκού που έχει. Επίσης αφήνω στην άκρη τα γραφικά περί της πρωτόγονης φυλής. Πάμε καθαρά στο τί μάς είπε για το Σείριο Γ. Μάς είπε ότι έχει ανακαλυφθεί (ρίχτε του γιαούρτια εδώ), και ότι οι άλλοι δύο περιφέρονται γύρω από αυτόν (ρίχτε του ντομάτες, οι δύο αστροφυσικοί υποθέτουν ότι ο Γ περιφέρεται είτε γύρω από τον έναν είτε γύρω από τον άλλον)!!!
Eπίσης Pythagora κάνεις και εσύ δύο χοντρά φάουλ:
1) οι δύο αστροφυσικοί δεν λένε αυτό που λες εσύ, ότι δηλαδή έχει παρατηρηθεί αυτή η διαταραχή με 6ετή περίοδο. Λένε ότι προκύπτει από τα δεδομένα τους αρκετά υψηλή πιθανότητα μίας τέτοιας διαταραχής (πρόσεξε τη φρασεολογία), και ότι αυτή η πιθανή διαταραχή κατά τη δική τους γνώμη εξηγείται από την ύπαρξη του τρίτου σώματος.
ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠ'ΌΛΑ: η περιοχή του Σείριου έχει χτενιστεί από πολλούς παρατηρητές τις τελευταίες δεκαετίες, ουδέν τρίτο σώμα έχει παρατηρηθεί, κάποιες δε καταγραφές αστρονόμων της δεκαετίας του '20 ελέγχονται ως πιθανότατα εσφαλμένες (οι ίδιοι οι παρατηρητές δήλωναν τότε την έλλειψη βεβαιότητας για αυτό που έβλεπαν).
Όποιο πρόσφατο βιβλίο αστροφυσικής και αν διαβάσετε το συμπέρασμα είναι κοινό: μετά και τις εκτεταμένες έρευνες των τελευταίων δεκαετιών η πιθανότητα ύπαρξης του περιβόητου Σείριου Γ είναι πλέον πολύ μικρή, χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί εντελώς.
Ελπίζω να το λύσαμε τώρα το θέμα του Σείριου Γ.
quote:
Πυθαγορα
Με ρώτησες κάτι και σου απάντησα ευθέως και επί της ουσίας.Θεωρώ πως όταν μιλώ για τέτοια θέματα, ο λόγος μου είναι αρκετός και μάλιστα στους φίλους μου.
Σαφέστατα,
και σε ευχαριστώ γι'αυτό.
quote:
Για μένα η ερώτηση περί Σείριου ή άλλου ουράνιου σώματος, είναι σαν να με ρωτάει κάποιος την απόσταση Γης-Σελήνης και να απαιτεί και λινκ επιβεβαίωσης.Δεν λειτουργώ έτσι.
Μα, γι'αυτό το λόγο ρώτησα εσένα,
για να πάρω απάντηση καρφί-κέντρο. Αλλιώς θα ρώταγα...τον Γιαλαντζή
quote:
Κατά τα άλλα, μας λείπεις Φίλε.
αμοιβαία τα αισθήματα,
αλλά πιστεύω σύντομα σχετικά θα τα πούμε από κοντά
(για το γνωστό τσίπουρο ....)
quote:
Αυτό επειδή κάτι σε τράβηξε να νυμφευθείς μια πιθανή απόγονο των Ντόγκον.Ξέρεις τα ομώνυμα έλκονται.
πού ξέρεις ότι κι εγώ δεν είμαι Ντόγκον ?
Γνωριζες τον προπάππο μου γενεές Δεκατέσσερις πριν?![]()
quote:
Οταν βρούμε τον πρώτο εξωγήϊνο από σείριο, θα δούμε το DNA σας και θα είμαι πιο σίγουρος.Μέχρι τότε αρκέσου στην πιθανότητα.Ακουσα πως το τσίπουρο έχει "ουράνια" προέλευση.Αλλη μία ένδειξη.
Το λέει και το γνωστό τραγούδι,
ότι στην Aνδρομέδα πίνουν τσίπουρο και τρων λακέρδα!

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
Pythagora τώρα κάνεις πλάκα έτσι;;
Oχι, στο συγκεκριμένο δεν κάνω.
quote:
Δηλαδή τι να πω ρε μάγκες, η αντικειμενική σας 'διαιτησία' με σκλαβώνει...εντωμεταξύ το άλλο το μόγγολο επαναλαμβάνει περί τριπλού αστεριού...
Ακουσε κοστ δεν είμαι και ούτε έχω σκοπό να κάνω κανενός είδους "διαιτητή". Την άποψη μου και τη γνώμη μου λέω, όπως έκανα πάντα άλλωστε.Αν συμφωνώ μαζί σου, θα στο πω. Αν διαφωνώ επίσης.
Το ίδιο και με το Νικόμαχο και οποιονδήποτε άλλο.
Αυτό που ανέφερα, ήταν ότι στο συγκεκριμένο τμήμα/θέμα, ταυτίζομαι με την τοποθέτηση του Αμεινία απόλυτα,
και από κει και πέρα μου απαντούν/με καλύπτουν οι θέσεις του Νικόμαχου.
Όσον αφορά εσένα, για κάποιο λόγο φαίνεται να το χεις παρει προσωπικά, τόσο με το Νικόμαχο, όσο και γενικά απ'ότι φαίνεται,
με σκοπό να αποδείξεις κάτι σε κάποιον/κάποιους? Τι? Δεν ξέρω και δεν με αφορά. Από το ύφος και τα γραφόμενά σου κρίνω.
quote:
Αυτά προφανώς δεν τα λες σε μένα Pythagora, έτσι δεν είναι;;; Στον άμπαλο πες τα...εγώ είπα ότι 'δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός, ο οποιοσδήποτε μπορεί να εκφέρει γνώμη για τα πάντα, αρκεί όμως να παρέχει μία τεκμηρίωση', και πετάγεται το συμπλεγματικό το άμπαλο και λέει 'εγώ είμαι 8 χρόνια αστροφυσικός, και όταν μιλάω θα με ακούς' (πάρτα να μη στα χρωστάω άσχετε)...
Αυτά τα λέω γενικά. Και εσένα συμπεριλαμβανομένου.
Αλλά όπως σου είπα, και αν διάβασες προσεκτικά την άποψη του Αμεινία, για να μην επαναλαμβανόμαστε,
στα της Αστροφυσικής επέτρεψέ μου να εμπιστεύομαι/ακούω/[παρα]δέχομαι περισσότερο το Νικόμαχο από ότι εσένα (για πολλούς και διαφόρους λόγους).
Και δεν ξέρω από πού κι ως πού έχεις βγάλει το συμπέρασμα ότι είναι "άμπαλος" ή "μόγγολο" [στα συγκεκριμένα θέματα πάντα]. Θεωρώ ότι απλώς ανταποδίδες χαρακτηρισμούς σε μια προσωπική σας διένεξη. Γιατί αν είναι παραπέρα, τότε εσύ κάνεις φάουλ,και δεν σε τιμά.
quote:
Συνεχίζεις το δούλεμα Pythagora. Εγώ πρώτος αναφέρθηκα στην εργασία των δύο αστροφυσικών το 1995, και στη συνέχεια ο Αμεινίας πολύ σωστά μάς υπέδειξε το λινκ. Ο Νικόμαχος δεν έχει την παραμικρή ιδέα για αυτό το άρθρο.
ΟΚ, να μη σου φάμε τελείως το δίκιο, εσύ ανέφερες πρώτος τα περί εργασίας το 1995, αλλά ο Αμεινίας έδωσε το λινκ. Νταξ, ξηγημένοι με αυτό?
Το ότι ο Νικόμαχος δεν έχει υποτίθεται ιδέα για το άρθρο, από πού το συμπέρανες αλήθεια?
quote:
Πάμε καθαρά στο τί μάς είπε για το Σείριο Γ. Μάς είπε ότι έχει ανακαλυφθεί (ρίχτε του γιαούρτια εδώ), και ότι οι άλλοι δύο περιφέρονται γύρω από αυτόν (ρίχτε του ντομάτες, οι δύο αστροφυσικοί υποθέτουν ότι ο Γ περιφέρεται είτε γύρω από τον έναν είτε γύρω από τον άλλον)!!!
Ασε τα γιαούρτια κατά μέρος και πάνε στο ψητό.
Ξαναδιάβασε αργά και προσεκτικά τι ειπώθηκε/γράφτηκε.
Το ποιος περιφέρεται γύρω από ποιον, ακόμα δεν το ξέρουμε διότι απαιτεί ΠΟΛΥΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΗ ανάλυση, κάτι που αναφέρεται στη μελέτη.
Το perturbation όμως δεν αμφισβητήθηκε. (και εξ αυτού εμμέσως η ύπαρξη "Σώματος" -βγάλε το "Σείριος Γ" αν σε μπερδεύει -βάφτισε το καρύδι ή κολοκύθι , αλλά κάτι υπάρχει εκεί τριγύρω και "χαλάει" τις υπολογιζόμενες τροχιές εάν επρόκειτο μόνο για δυαδικό σύστημα άστρων.
quote:
1) οι δύο αστροφυσικοί δεν λένε αυτό που λες εσύ, ότι δηλαδή έχει παρατηρηθεί αυτή η διαταραχή με 6ετή περίοδο. Λένε ότι προκύπτει από τα δεδομένα τους αρκετά υψηλή πιθανότητα μίας τέτοιας διαταραχής (πρόσεξε τη φρασεολογία), και ότι αυτή η πιθανή διαταραχή κατά τη δική τους γνώμη εξηγείται από την ύπαρξη του τρίτου σώματος.
Δείξε πού το λέει αυτό ρητά, με τον τρόπο αυτό και να εννοεί αυτό που λες, απευθείας στα Αγγλικά σε πρόταση ή παράγραφο , να το πάμε λέξη-λέξη άμα θες.
quote:
ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠ'ΌΛΑ: η περιοχή του Σείριου έχει χτενιστεί από πολλούς παρατηρητές τις τελευταίες δεκαετίες, ουδέν τρίτο σώμα έχει παρατηρηθεί, κάποιες δε καταγραφές αστρονόμων της δεκαετίας του '20 ελέγχονται ως πιθανότατα εσφαλμένες (οι ίδιοι οι παρατηρητές δήλωναν τότε την έλλειψη βεβαιότητας για αυτό που έβλεπαν).
Χαίρω πολύ. Είπαμε κανείς δεν το "είδε¨" ακόμα αυτό το σώμα.
Για τις ισχυρές ενδείξεις μιλάμε, και τις μεθόδους οι οποίες έχουν οδηγήσει σε πλειστες ανακαλύψεις εξωπλανητών, που είναι ο κοινός τρόπος παρατηρήσιμης διαταραχής τροχιάς ουρανίων σωμάτων.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Pythagora, όταν κάποιος βιάζει τη λογική, βαφτίζει τις εικασίες του 'αλάθευτες γνώσεις' και επιπλέον βρίζει σαν βόθρος, ναι τότε πεισμώνω, και πεισμώνω και άσχημα, και αναγκαστικά θα πέσω και στο επίπεδό του.
quote:
Το ότι ο Νικόμαχος δεν έχει υποτίθεται ιδέα για το άρθρο, από πού το συμπέρανες αλήθεια?
To έγραψα Pytahgora το γιατί. Ο αστροφυσικός Νικόμαχος έγραψε επανειλημμένα ότι το τρίτο αυτό σώμα έχει ανακαλυφθεί (αυτό όμως το έβγαλε από το μυαλό του όπως έχουμε ήδη δει, καμία τέτοια ανακάλυψη δεν έχει γίνει).
Επιπλέον έγραψε το εξής:
quote:
Το περίεργο είναι, πως οι Α και Β περιφέρονται γύρω από τον Γ.Ας σημειωθεί ότι ο Σείριος Γ, δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένο ακόμη, αν πρόκειται για λευκό νάνο ή για κάποιο πλανήτη του συστήματος.Η περιοχή είναι πολύ φωτεινή.Εικάζεται ότι ίσως ο Γ να λαμβάνει και να εκτρέπει ποσότητες φωτός από τους συνοδούς του και εξ' αιτίας αυτού να φαίνεται φωτεινός σε μας
Ρεσιτάλ αμάθειας για αστροφυσικό, διότι έχει παρερμηνεύσει πλήρως την υπόθεση των Benest & Duvent. Θεωρεί ότι οι άλλοι δύο περιφέρονται ως συνοδοί γύρω από τον υποτιθέμενο Σείριο Γ έχοντας κάνει σαλάτα την υπόθεση των Benest & Duvent (άρα είτε δεν έχει διαβάσει ποτέ το άρθρο, είτε τα μπέρδεψε εντελώς στο μυαλό του επειδή είναι στα αγγλικά).
Διότι οι Benest και Duvent (1995) λένε το εξής (κοίτα στο τέλος της σελίδας 624-625):
'the conclusion of the preceding section is therefore a fairly high probability of existence for a perturbation of period around 6 years acting on the orbit of the binary Sirius. As said in the introduction, we suppose that this perturbation is due to the presence of a third star in the system, revolving with a 6-year period either around Sirius A or around Sirius B. Unfortunately, the great number of parameters of the problem makes the solution not unique, i.e. the mass of Sirius C is not well determined, inducing large uncertainties on the orbital elements of this suspected companion; moreover, we can't determine around which star revolves Sirius C (around Sirius A or around Sirius B?).
Τι μας λένε λοιπόν οι δύο αστροφυσικοί εδώ;
Μάς λένε ότι θεωρούν πολύ υψηλή την πιθανότητα της εν λόγω διαταραχής, και ότι η εν λόγω διαταραχή κατά τη γνώμη τους οφείλεται στην ύπαρξη του μυστικού συνοδού. Τονίζουν επίσης ότι το τρίτο αυτό σώμα θα πρέπει σίγουρα να έχει πολύ μικρότερη μάζα από τους άλλους, και ότι έχει ρόλο συνοδού, χωρίς όμως να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν περιφέρεται γύρω από τον Σείριο Α ή τον Σείριο Β.
Συνεπώς, για τους Α και Β γνωρίζουμε ότι περιφέρονται ο ένας γύρω από τον άλλο (δυαδικό σύστημα σαν τον Πλούτωνα), ωστόσο για τον τρίτο θεωρούν ότι σίγουρα περιφέρεται γύρω από τον έναν από τους δύο.
Πολύ ενδιαφέρουσα λοιπόν η υπόθεσή τους, και εδώ που τα λέμε δεν ήταν οι πρώτοι που υπέθεσαν την ύπαρξη ενός τρίτου σώματος. Ωστόσο οι εκτεταμένες παρατηρήσεις διαφορετικών ερευνητών ομάδων δεν έχουν βρει κάτι μέχρι τώρα.