- Η ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
SN
Θα φτάσουμε στην αλήθεια, θα τη βρούμε,τα μάτια της ψυχής ανοίγουν και βλέπουν καθαρά, δεν βλέπω καθαρά σημαίνει ότι φιλοξενώ δυσπιστία, και γι αυτό δεν έχω θάρρος.
Το θάρρος λοιπόν είναι πίστις και η πίστις θάρρος.
Για να είμαι θαρραλέος πάντα, πρέπει η πίστη μου να είναι αυξημένη πάντα διότι το θάρρος μου θα προέλθει από την πίστη μου.
Για να διατηρήσω την πίστη μου σε υψηλή στάθμη και να έχω θάρρος πάντοτε προσέχω πολύ την καρδιά μου να μην εξοικειώνομαι πολύ μαζί της διότι αυτή με εξαπατά, η εξοικείωσις μαζί της φέρνει καταστροφή, δεν της δίνω θάρρος διότι αποθρασύνεται και δεν και δεν με υπακούει,γίνεται ατίθαση.
Κρατώ λοιπόν μαζί της μια στάση πολύ σοβαρή, για να με σέβεται και να με υπακούει.
SN
Αδελφέ μου, δέχομαι τον ορισμό σου,
πάω λίγο πιο κάτω και μιλώ για την καρδιά όλων μας, που όντως είναι αυταρχική,
O Λόγος την ονομάζει και απατηλή, ότι από την καρδιά προέρχονται όλοι οι περισπασμοί,
ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΆΣΕΙς ΑΥΤΉς ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟ ΠΟΝΟς!
πως δαμάζεται μια τέτοια καρδιά;
Nεκτάριε, τώρα έχω χρόνο να εξηγήσω ότι,
Ο Θεός όταν έπλασε τον πρώτο άνθρωπο έβαλε μέσα του μια καρδιά υπέροχη αγνή, ταπεινή, καθαρή, ειλικρινή, ειρηνική και με πολλά άλλα χαρίσματα την στόλισε, μα ο αντίπαλος τα έκλεψε όλα.
Αυτή την καρδιά αγωνίζεται το είναι μας να την φέρει στην προ-πτωτική της κατάσταση.
Η καρδιά που έχουμε όπως την ξέρουμε είναι αδύνατον να ανανεωθεί, γι αυτό εδώ και καιρό μιλώ για τον νέο άνθρωπο την νέα γέννηση τη νέα καρδιά διότι η παλιά καρδιά όσο θα ζει θα μας αρρωσταίνει.
Πως λαμβάνουμε αυτή τη Νέα Καρδιά την Νέα Διάνοια πως γινόμαστε σήμερα από άνθρωπος, ο Νέος Άνθρωπος! Ο ξαναγεννημένος!
Αν ήξεραν οι άνθρωποι..αυτή είναι η πρώτη μεγάλη ανάγκη τους σήμερα! να βιώσουν τη Νέα Γέννηση και να αλλάξει όλη η ζωή τους!
-Περί αυτού πρόκειται!- Φαντάσου τον εαυτό σου ως βρέφος ξαναγεννημένο και όλα τα χαρακτηριστικά του Συμπαντικού Χριστικού Πνεύματος να λειτουργούν μέσα σου διότι απλά εννόησες ότι τα κατάφερες ήδη, με τη δύναμη που σου παρέχει αυτή η Πίστη που διατήρησες μέχρι σήμερα.
ΑΥΤΌ είπε στην γυναίκα Σαμαρείτις ο Χριστός!
"Από τώρα δεν θα με λατρεύετε ούτε στο Ναό ούτε πάνω στο Όρος, μα με το Πνεύμα σας και με Αλήθεια !
ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΊΤΗ ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΑ Μ.Χ. ΚΙ ΑΚΌΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,(Είμαι 50 ετών, βιώνω ΤΗ ΝΈΑ ΑΥΤΗ ΖΩΗ από τα 20!)
Είναι πέρα για πέρα πραγματικό επιστρέφεις στο Αιώνιο Τώρα, ζεις τον Παράδεισο εδώ στη Γη,δεν χρειάζεσαι κανέναν δάσκαλο,έφτασες!
ΚΤΙΖΕΙς ΜΈΣΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΝΈΟ ΣΟΥ ΟΥΡΑΝΌ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΈΑ ΣΟΥ ΓΗ!
Γιατί η αγάπη του είναι μεγάλη για το πλάσμα των χειρών Του.
Κι ότι δεν θέλει κανείς να χαθεί αλλά να καταξιωθούν όλοι να δουν το Πρόσωπό Του να κληρονομήσουν το Βασίλειο, το χαμένο Παράδεισο, να αναπαυθούν, να ξεκουραστούν απ’ όλη την ταλαιπωρία και την πλάνη της ναρκώμένης και κοιμισμένης καρδιάς.
quote:
Nεκτάριε, τώρα έχω χρόνο να εξηγήσω ότι,Ο Θεός όταν έπλασε τον πρώτο άνθρωπο έβαλε μέσα του μια καρδιά υπέροχη αγνή,...
Κι εγω μόλις βρήκα λίγο χρόνο,να σου εξηγήσω ότι τον άνθρωπο τον έπλασε ο Εν-Κι με την Ινάνα και έβαλε μέσα του μια καρδιά δούλου,να δουλεύει να βγάζει χρυσό...
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
PanosTΗ Πίστη αποτελεί "βιωματική εμπειρία" του καθενός. Η "βιωματική εμπειρία" σε οδηγεί να πιστεύεις σε Θέο ή Θεούς ή δαίμονες ή στη μη Ύπαρξη Θεού. Κανένας δεν μπορεί να μου αποδείξει ότι η βιωματική μου εμπειρία είναι λάθος και σε κανέναν δεν μπορώ να αποδείξω ότι η βιωματική μου εμπειρία είναι σωστή.
Σωστό είναι αυτό, όμως υπάρχει και μία άλλη παράμετρος που πρέπει να αναφερθεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιοι άνθρωποι κατασκευάζουν οι ίδιοι αυτά τα "βιώματα" εξ' αιτίας ψυχολογικών κυρίως λόγων. Π.χ ένας άνθρωπος που βιώνει την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου του προσώπου μπορεί να κατασκευάσει μια εμπειρία απόδειξης ύπαρξης του Θεού και κατόπιν να πιστεύει σ' αυτή. Ή κάποιος άλλος που περνάει μια δύσκολη φάση στη ζωή του μπορεί να φανταστεί π.χ πως δήθεν του μίλησε ο Θεός στον ύπνο του και τον διαβεβαίωσε πως όλα θα πάνε καλά. Επίσης, κάποιοι άλλοι άνθρωποι [ και πάλι εξ' αιτίας ψυχολογικών διαταραχών & δυσλειτουργιών ] μπορεί να νομίζουν πως είναι θεόσταλτοι, προφήτες, πως έχουν πάρει εντολή από τον Θεό να κάνουν κάποια πράγματα, κτλ. Οι παραπάνω περιπτώσεις ασφαλώς δεν αποτελούν βιωματικές εμπειρίες αλλά είναι κατασκευάσματα και δημιουργίες, φαντασίες ή παραισθήσεις ατόμων που συνήθως πάσχουν από ψυχολογικές διαταραχές & διαταραχές της προσωπικότητάς τους. Συνεπώς, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή όταν γίνεται αναφορά στην έννοια των βιωματικών εμπειριών.
quote:
-agelos-Είναι πέρα για πέρα πραγματικό επιστρέφεις στο Αιώνιο Τώρα, ζεις τον Παράδεισο εδώ στη Γη,δεν χρειάζεσαι κανέναν δάσκαλο,έφτασες!
Έφτασες ε ; Ε, αϊντε τώρα ξαναγύρνα από εκεί από όπου ήρθες και φτου κι απ' την αρχή! Στο Ζεν, ξέρεις, κάποιοι μοναχοί κάθονται και φτιάχνουν ψηφιδωτά στα πατώματα μεγάλων αιθουσών. Κάθονται μέρες, μήνες, μπορεί και χρόνια ολόκληρα τοποθετώντας μία μία τις πολύχρωμες ψηφίδες για να σχηματισθεί η εικόνα που θέλουν. Μόλις τοποθετηθεί και η τελευταία ψηφίδα, ένας μοναχός πάει στο κέντρο του ψηφιδωτού και τραβάει μια δυνατή κλωτσιά στις ψηφίδες έτσι ώστε να διαλυθεί ολόκληρη η κατασκευή. Έτσι, η κοπιαστική αυτή εργασία κατασκευής του ψηφιδωτού που μπορεί να διήρκησε ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα γίνεται ένα μάτσο πέτρες. Μετά από αυτό, οι μοναχοί κάνουν γιορτή και γιορτάζουν την ανα-κατασκευή του ψηφιδωτού. Την επόμενη μέρα οι μοναχοί θα αρχίσουν να ξαναφτιάχνουν το ψηφιδωτό για να φτάσει και πάλι η στιγμή που κάποιος θα το ξανακάνει σμπαράλια. Και αυτή η δουλειά, φτιάξιμο / χάλασμα, ξανα - φτιάξιμο / ξανα - χάλασμα συνεχίζεται για χρόνια ...
Έτσι τώρα κι εσύ. Αφού έφτασες, γύρνα ξανά πίσω και φτου κι απ' την αρχή!
[ μεταξύ μας ... εγώ έτσι κάνω
]
quote:
NEKTARIOSΠου βρισκεται η αληθεια.Ειναι μπροστα μας τελικα?μηπως ποτε δεν θα τη βρουμε?Πιστευω οτι η αληθεια του καθε ενος ειναι μεσα του.ποσο ομως σιγουροι ειμαστε ολοι μας για αυτο.Ποσο θα πρεπει να μελετησουμε η να ψαξουμε τελικα για να λησιασουμε κοντα.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ σε μια παραβολη ειχε πει οτι το μυαλο του ανθρωπου ειναι σαν το ποτηρι το οποιο δεν μπορει να χορεσει την θαλασσα.δηλαδη οτι δεν θα μπορεσουμε ποτε να εξηγησουμε αν υπαρχει θεος.μηπως τελικα ειναι ολα προκαθορισμενα ετσι ωστε ποτε να μην φτασουμε στην πραγματικη αληθεια?και κατι αλλο.πολυς λογος γινεται για τα υπογεια του βατικανου με κρυμενους παπυρους και βιβλια τα οποια λενε σημαντικα πραγματα στα οποια θα βοηθηθουμε.ισως ωμως.διοτι αν ειναι ετσι γιατι δεν τα εμφανιζουν.γιατι δεν τα δημοσιοποιουν?αβυσος νη ψυχη της αληθειας.αβυσος.
Χμ ... λοιπόν φίλε μου, θα σου πω ένα μυστικό. Θεός υπάρχει. Υπάρχει αλλά με μία μικρή [ ή μεγάλη, δεν ξέρω, εξαρτάται από το πως το βλέπει κανείς το πράγμα ] ιδιαιτερότητα : Ο ίδιος ο υπαρκτός θεός έχει καταφέρει να έχει κάνει τον εαυτό του ... ανύπαρκτο! Και αυτό ισχύει για όλους τους θεούς, όλων των θρησκειών. Έτσι και μπορέσεις να ... "αποκρυπτογραφήσεις" αυτήν την [ κατά τα λοιπά ... εξαιρετικά λογικότατη ] πρόταση της ύπαρξης και ανυπαρξίας του, τότε η έννοια της πίστης σε έναν ή περισσότερους θεούς, θα σου είναι κάτι εντελώς άχρηστο.
quote:quote:
-agelos-Είναι πέρα για πέρα πραγματικό επιστρέφεις στο Αιώνιο Τώρα, ζεις τον Παράδεισο εδώ στη Γη,δεν χρειάζεσαι κανέναν δάσκαλο,έφτασες!
Έφτασες ε ; Ε, αϊντε τώρα ξαναγύρνα από εκεί από όπου ήρθες και φτου κι απ' την αρχή! Στο Ζεν, ξέρεις, κάποιοι μοναχοί κάθονται και φτιάχνουν ψηφιδωτά στα πατώματα μεγάλων αιθουσών. Κάθονται μέρες, μήνες, μπορεί και χρόνια ολόκληρα τοποθετώντας μία μία τις πολύχρωμες ψηφίδες για να σχηματισθεί η εικόνα που θέλουν. Μόλις τοποθετηθεί και η τελευταία ψηφίδα, ένας μοναχός πάει στο κέντρο του ψηφιδωτού και τραβάει μια δυνατή κλωτσιά στις ψηφίδες έτσι ώστε να διαλυθεί ολόκληρη η κατασκευή. Έτσι, η κοπιαστική αυτή εργασία κατασκευής του ψηφιδωτού που μπορεί να διήρκησε ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα γίνεται ένα μάτσο πέτρες. Μετά από αυτό, οι μοναχοί κάνουν γιορτή και γιορτάζουν την ανα-κατασκευή του ψηφιδωτού. Την επόμενη μέρα οι μοναχοί θα αρχίσουν να ξαναφτιάχνουν το ψηφιδωτό για να φτάσει και πάλι η στιγμή που κάποιος θα το ξανακάνει σμπαράλια. Και αυτή η δουλειά, φτιάξιμο / χάλασμα, ξανα - φτιάξιμο / ξανα - χάλασμα συνεχίζεται για χρόνια ...
Έτσι τώρα κι εσύ. Αφού έφτασες, γύρνα ξανά πίσω και φτου κι απ' την αρχή!
[
Ζip
- μεταξύ μας ... εγώ έτσι κάνω [;)
-ETΣΙ θα κάνεις μέχρι να γίνεις ικανός να καταλάβεις την διαφορά,
και τότε Mόνο θα πεις -αλήθεια!- σε μας τους θνητούς προσφέρεται μια καταπληκτική ευκαιρία να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθεί η απελευθέρωση του μικρόκοσμου και να συμμετάσχουμε στην Aθανασία.Θα δώσω παρακάτω μια ασυνήθιστα διαυγή εξήγηση στο πως συνέβη η πτώση της ανθρωπότητας, και πως μπορεί να διανυθεί η οδός της επιστροφής στην πρωταρχική κατάσταση της ανθρωπότητας βγαίνοντας από αυτό τον κόσμο της Βαβέλ, τον κόσμο της σύγχυσης των γλωσσών.
Δεν απόκαμες να μιλάς και να μην σε καταλαβαίνει κανείς;
Προσπαθούν όλοι να καλλιεργήσουν αυτή την εγωική συνείδηση που λέει:
"γύρνα πίσω και φτου κι απ' την αρχή"...ως πότε;..αυτή η εγωική συνείδηση ποτέ δεν θα ανυψωθεί σε μια ανώτερη κατάσταση
κάτι άλλο λοιπόν,
αυτό δεν είναι δυνατόν,
γιατί η δημιουργική διαδικασία που αποτελούσε τον αρχικό σκοπό δεν είχε σχεδιαστεί για να επιστευφθεί από την εγωική συνείδηση,
που ήταν μόνο μια φάση της.
Γι αυτό όποιος προσκολλάται στην εγωική συνείδηση θα βιώνει ότι αυτή συνεχώς επανακάμπτει, ότι στρέφεται πίσω στο παρελθόν.
Ως εκ τούτου, παραίτηση από τη συνείδηση του εγώ δεν σημαίνει να καλλιεργείς μια κατάσταση και να οδηγείσαι σε μια ορισμένη συμπεριφορά. Σημαίνει όμως, απάρνηση.Κι αυτή η ΑΠΑΡΝΗΣΗ το φεύγω για πάντα από όλα τα παλιά-ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΩ ΠΙΣΩ-στο φτού κι απ' την αρχή, αφορά μια ΑΠΌΛΥΤΗ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ.
ΠΡΩΤΟΝ ,
Θα γίνει η εκ νέου σύλληψη της πρωταρχικής, αγνής, ΘΕΜΕΛΩΔΟΥς ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΊΑς και
ΔΕΥΤΕΡΟΝ
η ανύψωση σε μια συνειδησιακή κατάσταση πολύ πέραν της γνωστής εγωικής
αυτή την συνειδησιακή κατάσταση ονόμασε την ΨΥΧΙΚΉ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ.
Σ' αυτό σκοπό έχω αφιερωθεί, να φτάσουμε μαζί σ' αυτή την κατάσταση Ψυχής.
(λάθος λοιπόν οι μοναχοί και τα ψηφιδωτά τους...)
αγάπη ειρήνη χαρά]
quote:
Η «ζωη» είναι το σπουδαιοτερο αγαθο ,στον πλανητη και είναι δωρεαν.Επισης ο γενετικος σου κωδικας και το μυαλο σου είναι δωρεαν, χωρις αυτά δεν μπορεις να κανεις «βημα» στη ζωη.
Αλλα σπουδαια «πραγματα» , δωρεαν, είναι ο ΗΛΙΟΣ και ο ΑΕΡΑΣ που αναπνεεις.
Στο χωρο της αναζητησης της αληθειας θα ακουσεις και θα δεις πολλα εσυ θα αποφασισεις στο τελος τι θα πιστεψεις .Υπομονη λοιπον και ανοιχτο μυαλο.
Παντα καλοπροαιρετα και φιλικα στο ονομα της γνωσης και της αναζητησης της αληθειας.
Έτσι είναι φίλε μου!
Όπως -πολύ σωστά- επεσήμανε και ο Αριστοτέλης "Της διατυπώσεως , προηγείται η εντύπωση.." αλλα για να έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη και πληρέστερη εν-τύπωση , θα πρέπει να δίνουμε χρόνο και υπομονή...μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος διακατέχεται σε κάθε στιγμή και κατακλύζεται απο συναισθήματα και τα οποία εν πολλοίς κρατούν το τιμόνι της κατεύθυνσης προς την οποία μας προσανατολίζουν...
Η "Ακινησία" ως εργαλείο νοητικό αυτό ακριβώς τον σκοπό έχει , να δώσει την ευκαιρεία σε οποιοδήποτε ερέθισμα να περάσει ΚΑΙ στον ανώτερο φλοιό -λογικά σκεπτόμενο εγκέφαλο- και να αναλυθεί απο το ενήλικο μέρος μας και όχι απο το ανήλικο...
Τις περισσότερες φορές στην ζωή μας , δεν έχει σημασία τι λέει ο απέναντί μας ή οι απέναντί μας αλλα τι σκοπό έχουν ασχέτως των λόγων τους και όση ορθότητα και ανα αυτά εμπεριέχουν...
Ο άνθρωπος όπως σωστά επεσήμανε ο Σπινόζα τίθεται σε κίνηση σε όλα τα επίπεδα απο τις επιθυμίες του και είναι εκείνες που άρχουν και τον θέτουν σε κίνηση...σκέψεις..συναισθήματα...στρατηγικές ..κοκ!
Το ερώτημα είναι αν και κατα ποσο θα πρέπει να υποκύπτουμε στις επιθυμίες μας και αν αυτές οι επιθυμίες που αναποφεύκτως ορίζονται καταστατικά , είναι και οι αρμόζουσες για την διασφάλιση της ίδιας μας της ύπαρξης , τόσο σε προσωπικό ... όσο και σε κοινωνικό επίπεδο!
Ακόμα , θα πρέπει να δούμε αν η άφεση στην ικανοποίηση των επιθυμιών μας , μας καθιστά στα μάτια των άλλων ως διάτρητους και ελλεπείς και αν αυτό μπορεί να ορίσει την απαρχή μιας δια βίου εξάρτησης απο τις αυτές τις επιθυμίες μας!
Θεωρώ , ότι νοερά θα πρέπει να σκεφθούμε την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα σε επιθυμίες που αναβλύζουν απο το είναι μας και απλά αναζητούν αλλα και απαιτούν την απόλαυσή τους -αδιαφορώντας για τα όποια αποτελέσματα στην ζωή μας- και στην επιθυμία την συνειδητή που απορρέει απο την αγάπη για τον εαυτό μας και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις επιθυμίες του ελλείποντος ψυχολογικού υποκειμένου που ενοικεί εντός μας...
Αυτά θεωρώ ότι μπορούν να επισημανθούν με ήρεμη αυτο-παρατήρηση και υπομονή , όπως σωστά επεσήμανες!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:!!
! ! !
Φαντάζεσαι ότι φαντάζομαι?![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
GaeaΣου έχω ήδη στείλει e-mail με την υπεύθυνη δήλωση που ζήτησες zip. Δεν συμφωνώ με την δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων αλλά κατανοώ τους λόγους σου και για αυτό το δέχομαι. Όσο για την ηλικία, είμαι 32 ετών, οπότε μη φοβάσαι, δεν μιλάς με ανήλικο! Για τις φωτογραφίες θα σου ζητήσω να περιμένεις λίγο μέχρι να βρω τον τρόπο. Με την τεχνολογία δεν τα πάω καλά, μια ώρα προσπαθούσα να βρω πως κάνεις quote και δεν τα κατάφερα!! Και αν δεν σου κάνει κόπο πες μου που βλέπω τα pm!
Gaea, το έλαβα το mail σου αλλά στη διεύθυνση που έχω δηλωμένη στο φόρουμ. Για να δεις τα p.m's σου, θα μεταβείς στην αρχική σελίδα του φόρουμ > [ http://www.esoterica.gr/forums/default.asp ]. Πιο κάτω στη σελίδα θα δεις μια ενότητα που λέει "Private Messages". Κάνε κλικ στο inbox. [ εννοείται πως πρέπει να έχεις κάνει login πρώτα, έτσι ; ] Θα βρεις ένα εισερχόμενο από μένα. Εκεί σου γράφω το προσωπικό μου e-mail. Σε παρακαλώ, κάνε τον κόπο να ξαναστείλεις το mail σου άλλη μια φορά στο e-mail που σου δίνω στο p.m μου.
Θα περιμένω επίσης και τις φωτογραφίες. Προς το παρόν, σ' αφήνω στα χέρια των υπολοίπων μελών ... ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν παρερμήνευσα τα γραφόμενα σου.
quote:
Μπορείς σε παρακαλώ Νικόμαχε να μου πείς τι φαντάζεσαι; Είπα σε ενα απο τα αρχικά μηνύματά μου οτι δεν έχω εμπειρία απο forums αλλά δεν ήρθα εδω ούτε για να γελοιοποιηθώ ούτε να προσφέρω ψυχαγωγία.Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν παρερμήνευσα τα γραφόμενα σου.
Δεν θα μπορέσω να σου εξηγήσω,δυστυχώς!
Σίγουρα θα βοηθούσε αν μας έκανες γνωστή την παρερμήνευση του νοήματος,που υποθέτεις οτι περιέχει η φράση μου.
Εσυ Gaea,ούτε γελοιοποιείσαι,ούτε προσφέρεις ψυχαγωγία.
Εχω και μια ερώτηση,αν θέλεις απαντάς,με την ειλικρίνεια που φαίνεται να σε διακατέχει.
Τα θαυμαστικά του Αίολου δεν σου έκαναν εντύπωση?
Περίμενες τα δικά μου και το σχόλιο του Aithrovamon περι Ε9,ώστε να απαντήσεις?
Και μάλιστα να επισημάνεις σε εμένα ειδικά οτι δεν ήρθες να μας ψυχαγωγήσεις?Τι δικαίωμα σου έδωσα,ώστε να φαντάζεσαι κάτι προσωπικό εκ μέρους μου για εσένα?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
GaeaΖητώ συγνώμη προκαταβολικά αν παρερμήνευσα τα γραφόμενα σου.
Μη ζητάς συγνώμη [ ειδικά από τον ΝΙΚΟΜΑΧΟ ]. Άλλωστε, έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτό που του λες και δεν παρερμήνευσες τίποτε. Αυτός έτσι κάνει. Νομίζει πως κάθε νέο μέλος που έρχεται στο φόρουμ είναι δικό μου κολλητάρι ή είναι συνεννοημένο μαζί μου ή είμαι εγώ με άλλον λογαριασμό ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Γιατί λοιπόν του ζητάς συγνώμη ; Αυτός πρέπει να σου ζητήσει [ σιγά μη το κάνει βέβαια ... αλλά λέμε ].
'Ντάξει με τα p.m, την βρήκες την άκρη ; ![]()
quote:
AitheroVamonΕ9 ξέχασες να ζητήσεις βρε zip !!!
AitheroVamon, άμα καείς στο γάλα, φυσάς και στο γιαούρτι φίλε, δεν το ξε'ς αυτό ; ![]()
![]()
quote:
Το σχόλιο του Aithrovamon απευθυνόταν στον zip, δεν μπορώ να απαντήσω εγώ γι΄ αυτόν. Ούτε μπορώ να ζητήσω εξηγήσεις για κάποιον που βάζει θαυμαστικά. Αναφέρθηκα σε σένα γιατί φάνηκε ότι κατανοείς το νόημα τους, δεν σε κατηγόρησα για κάτι, απλά σου ζήτησα να μου εξηγήσεις τι εννοείς. Είχα την αίσθηση ότι κάτι μου διαφεύγει το οποίο εσύ προφανώς κατάλαβες. Μόνο η ερώτηση ήταν για σένα. Το σχόλιο περί γελοιοποίησης και ψυχαγωγίας το αφήνω ανοιχτό. Νομίζεις δεν καταλαβαίνω ότι αυτά που ζητάει ο zip για να συνεχίσει την συζήτηση είναι “ανορθόδοξα”; Και προφανώς έχετε ας πούμε “ανοικτούς λογαριασμούς” γι’ αυτό δεν μπορείς να μου εξηγήσεις.
Και πάλι λάθος!
Μεγάλο λάθος!
Δεν απευθύνθηκα σε σένα αλλά στον Αίολο,αν πρόσεξες!Οπως και ο Aitherovamon στον Ζιπ.
Λένε οτι όποιος έχει την μυίγα μυγιάζεται!
Ισχύει στην περίπτωσή σου?
Ανοικτούς λογαριασμούς με τον Ζιπ?Οχι βέβαια...δεν εχω!Τούς εχω κλείσει όλους!Ο Ζιπ έχει ανοικτούς λογαριασμούς.Με όλους,ακόμη και με τον Ζιπ!!!
![]()
![]()
Λοιπόν επειδή δεν θέλω να χαλάσω την προσπάθεια του Ζιπ να σου δείξει κάτι,δεν θα επεκταθώ πρός το παρόν.Εχω καταλάβει τι θέλει να κάνει ο Ζιπ και συμφωνώ σε αυτό.Ηδη σου εχει αποδείξει αυτο που σου υποσχέθηκε στην αρχή των μηνυμάτων του.Και μάλιστα του είπα οτι το πάει πολύ καλά.
Τώρα αν ο Ζιπ νομίζει οτι τον βλέπω και στον ύπνο μου ακόμη,αυτο δεν σε αφορά!για να δουμε καινουρια φίλη μας,πόσο έξυπνη είσαι?Με την καλή έννοια πάντα.Μου αρέσουν τα παιχνίδια μυαλού,όπως και του Ζιπ!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Προσωπικά δεν τα πάω καλα -θα έλεγα μάλιστα καθόλου καλά..- με εργαλεία εσωτερικής αναζήτησης και εσωτερισμού -Θρησκευτικών καταβολών και Ανατολικών προελεύσεων- εκτός απο αυτά αναφέρονται σε γνώσεις επιστημονικές και έχουσες σχέση με την επιστήμη της ψυχολογίας!
Επίσης δίνω βαρύτητα και εγκυρότητα σε γνώσεις Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων -βλ. Αριστοτέλης..- και οι οποίες είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο έχουν αναγνωρισθεί απο σύγχρονους στοχαστές και επιστήμονες και οι οποίο "πάτησαν" πάνω σε αυτές τις γνώσεις προκειμένου να διατυπώσουν νέες θεωρίες...
Γενικά , όπως προανέφερα στην πρώτη μου τοποθέτηση ... αυτό το ταξίδι το οποίο αναζητάς να κάνεις , απαιτεί χρόνο και υπομονή...θα συμπλήρωνα και επιμονή και να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου -κυρίως- και να μην επιλέξεις δεκανίκια πρωτίστως , διότι τα δεκανίκα θα ζητήσουν και ανταμοιβή αλλα μπορεί και να αποσυρθούν οποιαδήποτε στιγμή..
Ελπίζω δε , το ταξιδάκι σου αυτό να διαρκέσει επι μακρόν και να μην ξεχνάς ότι θα κληθείς να "ματώσεις" πολλές φορές αλλα και να απογοητευθείς και να "κατα-ταλαιπωρηθείς"...
Θα τεθείς πολλές φορές ενώπιον του ιδίου του εαυτού σου και αυτό θα το καταλάβεις μόνη σου , οφείλεις να το καταλάβεις ... και σαν το καταλάβεις θα αντιληφθείς και πολλά μέρη του ιδίου του εαυτού σου και θα αρχίσεις να έχεις μεγαλύτερη αυτογνωσία!
Ίσως δε , κάποια στιγμή να καταλήξεις στο συμπέρασμα , ότι απλά ένα ταξιδάκι ήταν και επι της ουσίας τίποτα δεν άλλαξε...
Ωστόσο -προσωπική μου άποψη- θεωρώ ότι όλα τα ταξίδια αναπλαισιώνουν την νοηματοδότηση του εγκεφάλου μας και προσθέτουν νέες εικόνες..εμπειρίες αλλα και γνώσεις..!
Και μην νομίσεις -ούτε μια στιγμή- ότι εμείς εδώ είμαστε κάτι το ιδιαίτερο και αξιολογότερο εσού...όλοι μας λειτουργούμε σαν συγκοινωνούντα δοχεία και αλληλοσυμπληρωνόμαστε , τουλάχιστον προσωπικά έτσι το βλέπω!
Καλή τύχη και καλή διαδρομή φίλη μας!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...