- Η ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Λένε οτι όποιος έχει την μυίγα μυγιάζεται!
Ισχύει στην περίπτωσή σου?
Ναι, ισχύει. Είχα την αίσθηση ότι μου διαφεύγει κάτι το οποίο φάνηκε εσύ να καταλαβαίνεις γι΄ αυτό και ήταν προς εσένα η ερώτηση μου. Αφού λοιπόν τίποτα απο αυτά δεν ισχύει, σου ζητω ακόμη μια φορά συγνώμη και θα πρόσπαθησω περισσότερο απο δω και περα στην αποκρυπτογράφηση του γραπτου λόγου!
quote:
Πως γίνεται Εαρινέ να έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και ταυτόχρονα να τον αμφισβητώ;
Πάρα πολύ εύστοχο ερώτημα φιλη μου...αλλα άλλο πράμα είναι ο εαυτός και άλλο οι ιδέες απο τις οποίες νοηματοδοτείται!
Λέω λοιπόν ότι οφείλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας για να αμφισβητήσουμε διάφορες ιδέες ή συναισθήματα μας...
Και έχει διαφορά αυτό...διότι ουδέποτε θα έλεγα να αμφισβητήσεις τον εαυτό σου αλλα αυτές καθ'εαυτές τις ιδέες οι οποίες συγκροτούν τον εαυτό σου!
Θεωρώ , ότι η αμφισβήτηση ιδεών και θεωριών και του οτιδήποτε σε γενικότερο επίπεδο...αποτελεί στοιχείο ανθρώπου που δεν φοβάται να αναθεωρήσει και να αμφισβητήσει τα πάντα προς χάριν του καλυτέρου...
Οι αδύναμοι άνθωποι και οι ελλείποντες δεν έχουν αυτή τη στόφα που χρειάζεται για να αμφισβητήσουν* και να θέσουν σε κρίση και αμφισβήτηση το οτιδήποτε...είναι οι άνθρωποι που τα έχουν "βρεί" με τον εαυτό τους και συνήθως είναι οι άνθρωποι οι εξωστρεφείς και οι οποίοι δεν φοβούνται να εκτεθούν αλλα και δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν...
Είναι οι άνθρωποι που αποδέχονται ότι όντως είναι άνθρωποι και όχι Θεοί δηλ τέλειοι...είναι οι άνθρωποι που συνήθως αυτο-σαρκάζονται...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Η φίλη μας σου έκανε συγκεκριμένη ερώτηση και απάντησες γενικολογώντας.
Η απάντηση είναι μία και μοναδική.
Είναι αδύνατον να ισχύουν και τα δύο αυτά.
Η τον εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου ή τον αμφισβητείς.
Ενα απο τα δύο,οχι και τα δυο.ταυτόχρονα εννοώ.
Επειδή εμπιστεύεσαι σε κάποια τον εαυτό σου,τον αμφισβητείς σε άλλα,άρα το κάθε ενα στην ώρα του και για διαφορετικά πράγματα.
για τον ίδιο στοχασμό δεν ισχύει εμπιστοσύνη και αμφιβολία συνάμα.
Συμπέρασμα:
ολοι μας gaea,εμπιστευόμαστε και ολοι μας αμφισβητούμε τον εαυτό μας.Δεν είναι μόνο δικό σου <<προνόμιο>> αυτό.
Αν έστω και ενας άνθρωπος,εμπιστευόταν απόλυτα τον εαυτό του,χωρίς καμμία αμφιβολία,τότε θα ήταν Θεός!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΑίολοςΑυτά που πραγματικά αξίζουν όμως, δεν πληρώνονται. Είναι ανεκτίμητα. Χαρίζονται. [ Τίποτε δεν χαρίζεται φίλε ]
το ίδιο είναι να πας με μία "επί χρήμασι" και το ίδιο με την καψούρα σου;
Όχι, για την καψούρα σου πληρώνεις περισσότερα ...
Edited by - zip on 12/10/2011 19:59:34

quote:
Δήμο.επέτρεψέ μου...
Η φίλη μας σου έκανε συγκεκριμένη ερώτηση και απάντησες γενικολογώντας.Η απάντηση είναι μία και μοναδική.
Είναι αδύνατον να ισχύουν και τα δύο αυτά.
Η τον εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου ή τον αμφισβητείς.
Ενα απο τα δύο,οχι και τα δυο.ταυτόχρονα εννοώ.
Επειδή εμπιστεύεσαι σε κάποια τον εαυτό σου,τον αμφισβητείς σε άλλα,άρα το κάθε ενα στην ώρα του και για διαφορετικά πράγματα.
για τον ίδιο στοχασμό δεν ισχύει εμπιστοσύνη και αμφιβολία συνάμα.Συμπέρασμα:
ολοι μας gaea,εμπιστευόμαστε και ολοι μας αμφισβητούμε τον εαυτό μας.Δεν είναι μόνο δικό σου <<προνόμιο>> αυτό.Αν έστω και ενας άνθρωπος,εμπιστευόταν απόλυτα τον εαυτό του,χωρίς καμμία αμφιβολία,τότε θα ήταν Θεός!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Aσφαλώς ΚΑΙ σου επιτρέπω -αλλοίμονο φίλε μου- ωστόσο διαφωνώ...
Και εξηγούμαι...
Ο εαυτός δεν είναι μια στατική κατάσταση -νοητική/ψυχική- αλλα ολοένα αναδιαμορφούμενη και αναπλαθόμενη μέσα στον χρόνο και στις εμπειρίες μέσα σε αυτόν!
Ως παιδιά που δεν είχαμε εμπειρίες δεν μπορούσαμε να εκλογικεύσουμε αλλα και να ερμηνεύσουμε διάφορα γεγονότα που λάμβαναν χώρα στο περιβάλλον που ζούσαμε αλλα και το ίδιο το περιβάλλον ήταν κάτι άγνωστο για μάς...
Βλέπαμε και αξιολογούσαμε -κατ'αρχάς- με τα μάτια των γονιών μας και υιοθετήσαμε -όλοι μας εν πολλοίς- ιδέες και αρχές με τις οποίες και απο τις οποίες νοηματοδοτηθήκαμε και ερμηνεύσαμε και πολλοί συνεχίζουν να ερμηνεύουν το κάθε τι γύρω τους!
ΩΣΤΟΣΟ , εκείνο που λέω είναι ότι ως ενήλικες και με μια ικανή ποσότητα εμπειριών ως παρακαταθήκη , δεν αρκεί να λέμε ότι το αποτέλεσμα είναι αποφασισμένο ακόμα κι'απο τον προηγούμενο χαρακτήρα ενός ατόμου , διότι η πραγματικότητα που μοιραζόμαστε είναι τέτοια ... που μια γνήσια καινοτομία , μπορεί να ξεπροβάλλει μέσα απο αυτήν την ίδια την πράξη της σκέψης!
Η σκέψη -το έχω ξανα-πεί - όπως την αντιλαμβανόμαστε καθημερινά δεν είναι η συνείδηση των ενεργειών μας -όπως θέλουν ορισμένοι να πιστεύουν- αλλα είναι αληθινή και δημιουργική αιτία!
Συμβαίνουν πράγματα φίλε μου , όταν σκεπτόμαστε που δεν θα είχαν συμβεί σε διαφορετική περίπτωση ... με διαφορετική νοηματοδότηση και κυρίως γνώσεις!
Ο Εγκέφαλος του ανθρώπου δεν είναι ένα κλειστό πρόγραμμα αλλα ένα πρόγραμμα ανοικτό σε αναβαθμίσεις και αναθεωρήσεις Μάριε...και η αμφισβήτηση η οποία δίνει βήμα στην βελτίωση και στην καλλιέργεια ορίζεται απο ανθρώπους ελεύθερους που έχουν εμπιστοσύνη στην κρίση τους!
Οι αιτίες της ανθρώπινης συμπεριφοράς βρίσκονται όχι μόνο στο παρελθόν αλλα και στην ικανότητα του ανθρώπου να εντρυφεί και να διαλογίζεται στο μέλλον ή να αξιολογεί πιθανότητες...ο ανθρώπινος νούς λειτουργεί σε μεγάλη έκταση με αναφορές σε τελικές αιτίες!
Ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα του οποίου το παρόν κυριαρχείται απο τις αναφορές σ'ενα ανύπαρκτο αλλα οπωσδήποτε δυνατό/πιθανό μέλλον!
Αυτό που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αλλα ενδεχομένως μπορεί να ΕΙΝΑΙ , επηρεάζει αυτό που ΕΙΝΑΙ...!
Προσωπικά δεν θεωρώ τον άνθρωπο ως μια ύπαρξη που αποτελείται απ'οτι είναι μόνον αλλα απ'οτι πρόκειται να γίνει!
Τι κάνει τους ανθρώπους να θέλουν ν'αλλάξουν Μάριε???
Το έχεις σκεφθεί ποτέ???

Θα σε στενοχωρήσω λίγο φίλε!
ολα οσα έγραψες,είναι σωστά μεν,αλλά εντελώς άσχετα με το δικό μου κείμενο που έκανες quote!
Καμμία απολύτως σχέση και υποτίθεται οτι,οταν κάνουμε παράθεση ενός κειμένου καταθέτουμε τις απόψεις μας επ'αυτού!
Είναι σαν να κάνεις μονόλογο,σαν να μιλάς στον εαυτό σου,αγνοώντας τις απόψεις του άλλου αφού δεν απαντάς σε αυτές.
Βέβαια το κάνουν κι άλλοι αυτό και μάλιστα καθ'έξιν,έτσι για να περνάει η ώρα.
Σε στενοχώρησα?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Επιμένω,το θέμα είναι:Πως γίνεται Εαρινέ να έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και ταυτόχρονα να τον αμφισβητώ;
Ισχύει αυτό?
Πές μου την άποψή σου μόνο για αυτό.
Την δική σου άποψη και οχι του φίλου μου του Χιούμ και του άλλου καλού μου φίλου,του Σοπενάουερ!![]()
![]()
Δυο διαφορετικές εννοιες για το ιδιο πράγμα [αφου ειναι ταυτόχρονα],ισχύει?
Απλή ερώτηση είναι.Δεν είναι κβαντομηχανική! [αν και εκει ισχύει]![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Nik η εμπιστοσυνη στον ευατο σου καμια φορα αμφισβητειται απο καποια <δυνατα> ταρακουνηματα τις ζωης
Dear Σταυρος
Δεν είναι αυτο το θέμα φίλτατε,αλλά αν μπορούν να ισχύουν και τα δυο ταυτόχρονα για το ιδιο πράγμα.
Π.χ.
Εχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου οτι μπορώ να περπατήσω σε μια στενή σανίδα μεταξύ δυο ουρανοξυστών,τοποθετημένη στις ταράτσες τους και απο κάτω ενα τεράστιο χάσμα.Μπορώ ταυτόχρονα και να αμφισβητώ?
Δεν γίνεται.Δεν θα περάσω ποτέ απέναντι.
Κατάλαβες τώρα το θέμα?
Πάρε το παράδειγμα αυτό και επέκτεινέ το σε όλες τις φάσεις της ζωής.
Μπορούν να ισχύσουν και τα δυο ταυτόχρονα?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Μπορώ ταυτόχρονα και να αμφισβητώ?
Δεν γίνεται.Δεν θα περάσω ποτέ απέναντι.Κατάλαβες τώρα το θέμα?
Πάρε το παράδειγμα αυτό και επέκτεινέ το σε όλες τις φάσεις της ζωής.
Μπορούν να ισχύσουν και τα δυο ταυτόχρονα?ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Kατα την διάρκεια του εγχειρήματος ασφαλώς όχι , αφού όμως περάσεις απέναντι..πολύ δε περισσότερο αν δεν τα καταφέρεις καθόλου καλά , τοτε ασφαλώς "ναί" και μπορείς να αμφισβητήσεις την τεχνική αλλα και την φυσική σου κατάσταση ενδεχομένως για την υιοθέτηση μιας καλύτερης ενδεχομένως νέας προπονητικής πρότασης που θα επιλαμβάνεται των ενδεχομένων λαθών που προέκυψαν κατα το εγχείρημα...και την επόμενη φορά να είσαι προετοιμασμένος καλύτερα!
Αν δεν αμφισβητούσες λοιπόν την τεχνική επάρκειά σου και την φυσική σου κατάσταση δεν θα έδινες βήμα στην όποια βελτίωσή σου και θα πήγαινες φούντο κάποια στιγμή...
Σε στενοχώρησα???![]()

Οταν εχω περάσει απέναντι η πράξη εχει ήδη διεκπεραιωθεί και οι όποιες αμφιβολίες,είναι κατόπιν εορτής και όχι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Αμαν βρε Σταυρο με αυτο το παιδί!! Τον Εαρινό εννοώ.
Αν κολλήσει,τέρμα, δεν βγαίνει ουτε με 4Χ4!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Οχι Δήμο δεν με στενοχώρησες,γιατί πάλι είσαι εκτός θέματος!!Οταν εχω περάσει απέναντι η πράξη εχει ήδη διεκπεραιωθεί και οι όποιες αμφιβολίες,είναι κατόπιν εορτής και όχι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Μα αυτό ακριβώς λέω ρε Pitbull...εκ των υστέρων λέω και όχι ταυτόχρονα να αρχίσεις να ελέγχεις τι δεν πήγε τόσο καλά και να βρείς τις πιθανές αιτίες και να αρχίσεις να δοκιμάζεις νέες τεχνικές που θα βελτιώσουν τις ήδη υπάρχουσες που δεν αποδίδουν όσο καλά θα έπρεπε ή δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις διαφόρων ειδών...
Στο προηγούμενο μήνυμά μου , είπα αυτό.."Kατα την διάρκεια του εγχειρήματος ασφαλώς όχι , αφού όμως περάσεις απέναντι.."
Ρε μπάς και στον Ωρωπό έχει πολύ υγρασία το τελευταίο διάστημα..???![]()

quote:
...και η αμφισβήτηση η οποία δίνει βήμα στην βελτίωση και στην καλλιέργεια ορίζεται απο ανθρώπους ελεύθερους που έχουν εμπιστοσύνη στην κρίση τους!
Ποιος είναι ο ορισμός του ελεύθερου ανθρώπου; Οι πράξεις μας και οι σκέψεις μας δεν επηρεάζονται από βαθιά ριζωμένες οικογενειακές, θρησκευτικές, κοινωνικές πεποιθήσεις; Πως έχεις εμπιστοσύνη στην κρίση σου όταν αυτή η κρίση διαμορφώνεται από αυτές τις πεποιθήσεις; Πως ξέρεις ότι η κρίση σου είναι δική σου ώστε να προχωρήσεις ένα βήμα παραπέρα και να αρχίσεις να αμφισβητείς; Μάλλον τα μπέρδεψα λιγάκι με τις ερωτήσεις, ελπίζω να βγαίνει νόημα.![]()
quote:
Ποιος είναι ο ορισμός του ελεύθερου ανθρώπου;
Κάποιοι λένε ότι ελεύθερος είναι εκείνος που δεν είναι αναγκασμένος να λέει ψέματα. Παρρησία.
Κάποιοι άλλοι λένε ότι ελεύθερος είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα να υπερασπιστεί.
Αλλοι λένε ότι ελεύθεροι είναι εκείνοι οι οποίοι διαμορφώνουν τους νόμους τους.
Αλλοι λένε ότι ελεύθερος είναι εκείνος από του οποίου την πλάτη ουδείς καρπώνεται.
Αλλοι λένε ότι ελεύθερος είναι εκείνος που συμμετέχει στα δικαστήρια και στην εξουσία.
Σε πολιτικό επίπεδο.
Σε νοητικό επίπεδο, ελεύθερος είναι εκείνος που κρίνει και ελέγχει τα πάντα με γνώμονα τον Λόγο και την φύση.
Διάλεξε!

Edited by - Αίολος on 13/10/2011 13:54:36