ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- «Το αχαλίνωτο...», ο Κακός Βριλ & η εισβολή των Ελ από το Νίλα-Γου. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- «Το αχαλίνωτο...», ο Κακός Βριλ & η εισβολή των Ελ από το Νίλα-Γου. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΑΤΜΑ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
Deghar AdharkΜέλος
16/10/2005, 22:00:48
αν μπορουσα...θα το εκανα και θα ειχε πολυ πλακα.
φανταζομουν μαλιστα να ειναι βιντεακι και να μπορει και να παιξει οποιος θελει με εναν απο του χαρακτηρες Deva,Ryche,Vril,moz,
στο τελος θα αντιμετωπιζατε το τελικο boss ADMIN.
φανταζομουν επισης να βαλλω για οπλο στον Deva ενα μπουζουκι που να πεταει κεραυνους
στον Vril ενα σφυρι και ενα καλεμι
στον moz ενα δυο μεγαλα σπαθια
και σε εσενα ενα τεραστιο ακοντιο που και στις δυο ακρες θα ειχε τεραστιες λεπιδες....
σιγα σιγα τις πετρες παιδια,να γελασουμε ειπα λιγο

santaclaws is coming tonight
16/10/2005, 22:23:06
Είδες που έρχεσαι στα λόγια μου βρε Ερμή;

quote:
Αυτό που δεν βρίσκω φυσικό είναι για ποιο λόγο να ασχολουμε εγώ,που ο λόγος που έκανα εγγραφή στο φόρουμς σας δεν έχει σχέση με όλα αυτά, με το ποιός είναι ποιός,ποιός έχει κάνει τι,ποιός αδίκησε ποιόν,και όλα αυτά που δεν με ενδιαφέρουν.

Η ουσία ενός τόπικ βρίσκεται εκεί όπου επικεντρώνεται η συζήτηση. Αν δεν σε αφορά απλώς δεν ασχολείσαι. Κάθε τόπικ έχει την δική του ουσία και σε κάποια χωράμε και εσύ και εγώ...
Οπότε γιατί να αποχωρήσεις από το esoterica συνολικά και όχι από το συγκεκριμένο τόπικ;

Ελπίζω να το ξανασκεφτείς και εσύ και ο ριζίτης (κάπου τον πήρε και αυτόν το μάτι μου για αποχώρηση). Είναι κρίμα να αποχωρούν άτομα που έχουν και ήθος και πραγματικό ενδιαφέρον...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

16/10/2005, 23:56:21
Ο χρόνος αυτός ο φίλος μας ο χρόνος δίνει τις απαντήσεις σε όλα.
Καληνύχτα σας...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ...
θα κάψει τις σιωπές η ίδια μου η στάχτη,
στου ίσκιου σου τ'αδράχτι πικρές ανατροπές.Αθάνατος- θνητή στο πλέγμα της αβύσσου μου λες είμαι δική σου,Σελήνη ορατή.

17/10/2005, 01:24:46
Mercury
quote:
Και όλη αυτή η φασαρία λοιπόν ΕΔΩ αφορά κάποιες διαφωνίες ανάμεσα σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε κάποιες δραστηριότητες ΕΚΕΙ, (στο εργαστήρι),οι οποιοι για κάποιους λόγους "ηρθαν στα μαχαίρια" ΕΚΕΙ, και αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους ΕΔΩ.Και αυτό απόλυτα φυσικό το βρίσκω.

Αν απ'όσα σου έγραψα Mercury, έβγαλες αυτό το συμπέρασμα, τι άλλο να πω;
Ούτε μπορώ να καταλάβω πως και γιατί μπλέχτηκε ξαφνικά το εργαστήρι στην όλη υπόθεση, ούτε τίποτε πια.
Μόνο ότι λυπάμαι.
Που φεύγεις.
Και ιδιαίτερα με τον τρόπο αυτό.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

wendigoΜέλος
17/10/2005, 01:41:30
Μια μικρή διευκρίνηση για κάτι που μπορεί να έχει παρεξηγηθεί:
Ο όρος "αυτηνής της σχολής" προήλθε από χιούμορ, στο θέμα ΔΕΡΒΙΣΙΔΕΣ από τους jonniebegood και Moz (αν θυμάμαι καλά) με αφορμή την ψηφιακή μου υπογραφή.
Πρόκειται στην ουσία για ένα σχήμα οξύμωρο, ένα κοάν, μια αντίφαση που περιγράφει όσους δεν λειτουργούν μέσα από δόγματα, δεν ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα, δεν αγκιστρώνονται σε αυθεντίες, και χαράζουν τη ζωή τους μέσα από πολυσυλλεκτικούς τρόπους σκέψης και δράσης.
Τα λόγια του mercury
quote:
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ

ταιριάζουν μια χαρά σε αυτούς τους ανθρώπους.
Είναι η άτυπη και μη παγιωμένη χιουμοριστική αναφορά για όσους δεν ανήκουν αποκλειστικά σε καμμία σχολή: εξ'ου και η παραλλαγή "καμιανής σχολής".
Ο ryche το λέει
quote:
Ειναι αυτοι που περνουν απαντησεις απο την ιδια την ζωη σε ολες τις δραστηριοτητες τους

Ο καθένας ας το πει όπως αγαπά ή ας μην ασχοληθεί.
Οι εκλεκτικές συγγένειες, οι ελεύθεροι συνειρμοί, η απροσδόκητες σκέψεις, κάποια κοινά γούστα, κάνουν μερικά μέλη που είναι ενήμερα για την έκφραση αυτή να τη χρησιμοποιούν με κέφι και ζεστασιά, ένα συντροφικό κλείσιμο ματιού ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν έχουν "οργανωμένους" συντρόφους.
Τα ανοργάνωτα, "ανέστια", ρεμάλια της κοινωνίας, δηλαδή!
Μέλος γίνεται όποιος θέλει, για όσο θέλει. Τα περισσότερα μέλη δεν γνωρίζουν πως είναι μέλη. Κάποιοι ίσως είναι σίγουροι πως είναι μέλη αλλά μπορεί να κάνουν λάθος.
Καταλάβατε τίποτε; Αν ναι, ειδοποιήστε και μας να το μάθουμε!
Οι μόνοι πιθανοί στόχοι της "σχολής" είναι ο εφηρμοσμένος σουρεαλισμός και η καλή καρδιά για να σπάει τη μοναχικότητα των εν λόγω τύπων.
[Και η κατάκτηση του Σύμπαντος φυσικά, αλλά αυτό έχει ήδη συμβεί]

Αν αυτή η έκφραση (που σφηρηλατήθηκε ιδιαίτερα στο θέμα ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ) είναι μια από τις αφορμές να σκεφτεί δυσάρεστα πράγματα ο φίλτατος mercury, ε, αυτό είναι απόδειξη πως ο Θεός έχει πολύ σκοτεινά σχέδια για την ανθρωπότητα (που δε τα εγκρίνω και του το λέω επιτόπου και κατάμουτρα).
Φίλε, αν κάνω τάμα πως θα φορώ ένα μήνα μπλουζάκι I love Bush, θα μας ξανατιμήσεις με τις απόψεις σου;

ΥΓ: Ευχαριστώ, NADA, για τον ορισμό που μας πρόσφερες. Ναι, συμφωνώ, αλλά δεν σε ευχαριστώ μόνο γι αυτό!

No Method, No Guru, No Teacher

17/10/2005, 08:03:36
quote:
Η ουσία ενός τόπικ βρίσκεται εκεί όπου επικεντρώνεται η συζήτηση. Αν δεν σε αφορά απλώς δεν ασχολείσαι. Κάθε τόπικ έχει την δική του ουσία και σε κάποια χωράμε και εσύ και εγώ...
Οπότε γιατί να αποχωρήσεις από το esoterica συνολικά και όχι από το συγκεκριμένο τόπικ;

Ελπίζω να το ξανασκεφτείς και εσύ και ο ριζίτης (κάπου τον πήρε και αυτόν το μάτι μου για αποχώρηση). Είναι κρίμα να αποχωρούν άτομα που έχουν και ήθος και πραγματικό ενδιαφέρον...

Το αυτό!
Κι ειδικά η δεύτερη παράγραφος του post της Όστριας με εκφράζει απόλυτα...

Και κάτι με τον χρόνο που λέει η Αφροδίτη μας.
Ο χρόνος μπορεί να πάρει διάφορες ιδιότητες.
Να γίνει γιατρός, δάσκαλος, να σε επαληθεύσει ή να σε διαψεύσει...

In anticipation of my resurrection...

17/10/2005, 11:02:04
Mercury δεν υπάρχει λόγος να φύγεις, δεν έχεις καταλάβει κάποια πράγματα.

Κανένας δεν ήρθε στα μαχαίρια μέσα στο Εργαστήρι. Το Εργαστήρι φτιάχτηκε μόνο για να βοηθήσει ανθρώπους όχι για να δημιουργηθεί μια κλίκα που ο στόχος της θα είναι ο πόλεμος με όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις της. Τα άτομα που συμμετέχουν δεν τσακώνονται, ούτε εκεί ούτε εδώ, μόνο συζητάνε. Και όλοι ξέρουν να διαχωρίζουν τις συζητήσεις του forum με τις συζητήσεις του Εργαστηρίου.

Εγώ δεν έχω δει κάτι διαφορετικό από όσα σου λέω, ίσως εάν θελήσουν να στο πιστοποιήσουν και τα υπόλοιπα μέλη. Θα μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου τώρα, στο μυαλό μου έχω τρία διαφορετικά πράγματα Φιλικές σχέσεις - Εργαστήριο - Forum. Δεν μπλέκω αυτά τα τρία ότι και να γίνει. Αυτός ήταν ο λόγος που έλαβε η ΑΤΜΑ ως απάντηση από εμένα "Δεν ξέρω τίποτα για κανένα εργαστήρι, σε κανένα μήνυμά μου δεν υπάρχει αναφορά για κάτι τέτοιο."

Η ΑΤΜΑ γνωρίζοντας για το Εργαστήρι, κατά την γνώμη μου το ανέφερε για να με αποσυντονίσει και να παραπλανήσει όσους διαβάζουν, για τις προθέσεις μου. Ίσως όσα είπε να είναι και τα πιστεύω της, η δική της πραγματικότητα όπως το έθεσε.
Δεν είπε όμως το ίδιο για άλλα μέλη του Εργαστηρίου που συμφωνούν μαζί της, γιατί?

Δεν έχω τίποτα με την ΑΤΜΑ, τον ryche, τον Deva, την Αφροδίτη, τον Vril,.... και όσους είδες ότι διαφώνησα.

Δεν υπάρχει κανένας, ούτε ένας, που να μπορεί να ισχυριστεί με επιχειρήματα και αποδείξεις ότι εγώ υποστηρίζω τους συμμαθητές μου όπως ειπώθηκε.
Στηρίζομαι πάντα σε ότι λέγεται εδώ, όχι σε υποθέσεις, σενάρια, φιλίες, προσωπικά mail.

Ελπίζω να ξανασκεφτείς την απόφασή σου, έβγαλες πιστεύω λάθος συμπεράσματα από την όλη συζήτηση. Θα χαρώ να σε ξαναδώ να γράφεις, νοιώθω υπεύθυνη που δεν ξεκαθάρισα από το προηγούμενο post το θέμα του Εργαστηρίου. Δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι δεν είχες δει το topic που έδωσε link η Αμαλία.

Και κάτι τελευταίο που πρόσεξα τώρα που ξαναδιαβάζω το μήνυμά σου, είπες δύο φορές "απόλυτα φυσικό", εάν συνέβαιναν όσα αναφέρεις δεν θα ήταν απόλυτα φυσικά, αλλά απόλυτα παράλογα. Όχι γενικώς, αλλά για όσους ανθρώπους θέλουν να λένε ότι προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι, να προχωρήσουν, είναι απόλυτα παράλογη αυτή η συμπεριφορά.

zagreasΜέλος
17/10/2005, 14:18:52
Αdmin επειδη τωρα τελευταια βλεπεις παντου συνομοσιες και εχεις χασει την ψυχραιμια σου, θα σου πω μια ιστοριουλα
απο τον Ινδουισμο.

Υπαρχει μια Ινδουιστικη πραγματεια για την τεχνη της διακυβερνησης, η ΑΡΘΑΣΑΤΡΑ, οπου αναπτυσονται οι κανονες της
πολιτικης για τον ολοκληροτικο τυραννο.
Η οργανωση του παλατιου(forum), της αυλης(συνεργατες),και του κρατους(Νεα Ακροπολη) περιγραφεται με τετοιο
τροπο, που ο Μακιαβελι φαινεται φιλελευθερος μπροστα της.

Πρωτος κανονας ειναι να μην εχει εμπιστοσυνη σε κανεναν, και να μην εχει ουτε ενα στενο φιλο.
Εκτος απο αυτο, πρεπει να εχει οργανωσει την κυβερνηση του σε σειρες ομοκεντρων κυκλων διαφορων υπουργων,
στρατηγων, αξιωματικων, γραματεων και υπηρετων, που εκτελουν τις διαταγες του.
Καθε κυκλος πρεπει πρεπει να αποτελει μια βαθμιδα στη ταξη που οδηγει,τελικα, στον ιδιο τον βασιλια, στο κεντρο της,
οπως ειναι η αραχνη στον ιστο της.

Αρχιζοντας απο τον κυκλο που περιβαλει αμεσα τον βασιλια, οι κυκλοι πρεπει να αποτελουνται εναλαξ απο τους
φυσικους εχθρους και τους φυσικους φιλους του.
Επειδη η υψηλοτερη ταξη των ευγενων(συντονιστες) θα σχεδιαζει να σφετεριστει την εξουσια του βασιλια,
πρεπει να περιβαλλεται και να επιβλεπεται απο εναν κυκλο υπουργων(μελη forum esoterica), που αγωνιζονται για
να κερδισουν την ευνοια του.Αυτη η ιεραρχια των αμοιβαια δυσπιστων κυκλων πρεπει να συνεχιζεται εως την
εξωτερικη περιφερεια του ιστου. Divide et impera-διαιρει και βασιλευε.

Στο μεταξυ, ο βασιλιας παραμενει στην ασφαλεια των ιδιαιτερων διαμερισματων του, φρουρουμενος απο
φυλακες(πληρη μελη), που με την σειρα τους παρακουλουθουνται απο αλλους φυλακες(μελη 3ης βαθμιδας) κρυμενους
στους τοιχους. Σκλαβοι(νεα μελη) δοκιμαζουν μηπως ειναι δηλητηριασμενο το φαγητο του, ενω πρεπει να κοιμαται
ειτε κρατωντας ανοικτο το ενα ματι, ειτε εχοντας αμπαρωσει με σιγουρια την πορτα του απο μεσα.
Σε περιπτωση σοβαρης επαναστασης πρεπει να υπαρχει ενα μυστικο, υπογειο περασμα, που να εξασφαλιζει
την αποδραση απο το κεντρο.Ενα περασμα που περιεχει ενα μοχλο που απασφαλιζει τον κεντρικο λιθο του οικοδομηματος
και το σωριαζει πανω στην επαναστατημενη αυλη.

Η ΑΡΘΑΣΑΤΡΑ δεν ξεχνα να προειδοποιησει τον τυραννο οτι δεν μπορει ποτε να νικησει. μπορει να φτασει στην κορυφη με
τη φιλοδοξια η το αισθημα του καθηκοντος. Οσο ομως η εξουσια του γινεται ποιο απολυτη, τοσο αυτος γινεται
ποιο μισητος, και τοσο περισσοτερο φυλακιζεται στην ιδια του την παγιδα. Ο ιστος τυλιγει την αραχνη.
Δεν μπορει να τριγυριζει ασκοπα στους δρομους η στα παρκα της ιδιας του της πρωτευουσας η να καθησει σε μια
ερημικη παραλια ακουγοντας το κυμα και χαζευοντας τους γλαρους.υποδουλονοντας τους αλλους,εχει γινει
ο ιδιος σκλαβος, και μαλιστα ο αθλιοτερος.

999

MercuryΜέλος
17/10/2005, 15:18:00
Amalia εγώ δεν μπορώ να καταλάβω "τίποτα πια" εδώ και πολύ καιρό...

Σκέφτηκα καλύτερα κάποια πράγματα χθες το βράδυ και αποφάσισα ότι πράγματι δεν μου αξίζει τέτοιο "τέλος". Επιπλέον η απόφαση μου αυτή μπορεί να εκλειφθεί ως επίδειξη εκδικητικότητας,και εγώ δεν έχω καμμιά τέτοια πρόθεση.Δεν τιμωρώ κανένα,την ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μου καταθέτω.

Η λέξη κλίκα δεν μου "κόλλησε" έτσι στα ξαφνικά. Στο post της ATMA διάβασα για την "κλίκα της galandriel". Τι πρέπει να παίρνω τελικά στα σοβαρά και τι όχι?

Οstria,μου λες να επικεντρωνομαι στα topic που άνθρωποι σαν εμάς μπορούμε να συμμετάσχουμε και να αγνοώ τα υπόλοιπα...Ξέρεις πόσες φορές μου έχει τύχει να διαβάζω 2-3 και 4 σελίδες ενός topic με πρόθεση να παρακολουθήσω τη ροή και να καταθεσω και τη δική μου άποψη? Και ξαφνικά κάποιος/α εμφανίζεται και αρχίζει να μιλάει με υπονοούμενα,με "κωδικούς",με πλάγια γλώσσα,και για πράγματα που ελάχιστα έχουν να κάνουν με το θέμα του topic. Για πράγματα που αναφέρονται σε καταστάσεις εκτός forum.Kαι μετά κάποιος άλλος εμφανίζεται και απαντάει,με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.Και μετά κάποιος άλλος...Kαι εγώ να βρίζω για το χαμένο χρόνο μου...

Λοιπόν,η τελική μου απόφαση είναι να αυτοαπενεργοποιηθώ για 3 μήνες,μέχρι και την 17 Ιανουαρίου 2006. Αφού παρέλθει αυτό το διάστημα θα επανέλθω για να δώ αν άλλαξε κάτι.Αν δω πραγματική βελτίωση θα παραμείνω. Αν όχι θα φύγω οριστικά.Δεν έχει νόημα ούτε εγώ να στεναχωριέμαι χωρίς λόγο,ούτε εσας να ταλαιπωρώ με τη γκρίνια μου.

Σας εύχομαι ότι καλύτερο.

Και κάτι άλλο. Ακουσα χθες το φωνητικο αρχείο που έστειλε ο Deva. Και μόνο απο τη φωνή κατάλαβα πως προκειται για ένα υπερευαίσθητο άτομο,με συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα,"αντιεξουσιαστικό σύνδρομο", και με έναν υπέρμετρο αυθορμητισμό τον οποίο δεν μπορεί να κοντρολάρει. Ο συντονισμός θέλει και λίγη "ψυχολογία",δεν είναι απλά "εφαρμογή κανόνων".Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι-λόγω της σπανιότητας του χαρακτήρα τους-χρειάζονται "ειδικη μεταχείριση".

Μειώστε ή ακυρώστε του την ποινή ρε παιδιά, και αφήστε τον να "επαναστατεί",να "αποκαλύπτει" και να "ελευθερώνει τον κόσμο", μόνος του. Θα κάνει διάφορα "κουζουλά" απο καιρό σε καιρό, αλλά σαν αντάλλαγμα θα προσφέρει "χρώμα και ζωντάνια" στα φορουμς.

Έλεος πια,αυτόν τον άνθρωπο βρηκατε για να εξαντλήσετε την σκληρότητα της εφαρμογής των κανόνων καλής λειτουργείας των φορουμς? Παω να φύγω γιατί τα πήρα στο κρανίο πάλι...

Alantin_AΝέο Μέλος
17/10/2005, 15:24:19
μεταφορά στον ειδικό χώρο:
ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
22/08/2003, 13:37:52
καλημέρα σας.

Υστερα από την ευγενική προτροπή της silverwolf

quote:
Μήπως θα έπρεπε να ανοίξουμε ένα καινούριο θέμα να συζητήσουμε με την ησυχία μας το θέμα "Γυναίκες και φιλοσοφία" ώστε να μην χαλάει η ροή αυτού εδώ? Και να του δοθεί και η προσοχή που του αξίζει.

στο θέμα "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=2&TOPIC_ID=1884

ανοίγω το θέμα αυτό στα φόρουμς της γνώσης, για να συνεχιστεί εδώ η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Εύχομαι τη δημιουργική συμμετοχή όλων μας!

αυτή...που τα κατάφερε!

SilverwolfΜέλος
22/08/2003, 19:01:31
Ίσως πρέπει να αρχίσουμε από άλλη οπτική γωνία του θέματος που είναι λιγότερο συναισθηματικά φορτισμένη.
Ας μήν αρχίσουμε από τις γυναίκες, τα χαρακτηριστικά τους και αν αυτά κάνουν για να "φιλοσοφήσουν".
Ας αρχίσουμε από τα χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας και του φιλοσόφου...
π.χ.
- Τί είναι η φιλοσοφία;
- Ποιός έχει δικαίωμα να ονομάζεται φιλόσοφος;
- Τί ψυχικά χαρίσματα απαιτούνται από έναν/μια φιλόσοφο;

και βλέπουμε μετά τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε, αν μπορέσουμε να βγάλουμε.
Έτσι είναι το σωστό πιστεύω.

Υ.Γ. Ο δικηγόρος μου είναι καθ'οδόν φίλη Αμαλία...

"For the strength of the wolf is the pack and the strength of the pack is the wolf"

22/08/2003, 20:21:00
Πολύ ωραία φίλη silverwolf.

Πληροφόρησέ τον δε, ότι στη δίκη θα παρίστανται πολύ ιδιαίτερα πρόσωπα:
Μπλαβάτσκυ, Ιππατία, Αλίκη Μπέϊλη και άλλες.
Αγωνιούν να παρακολουθήσουν!...

αυτή...που τα κατάφερε!

SilverwolfΜέλος
25/08/2003, 00:25:10
Μια δική μου προσπάθεια απάντησης κάποιον ερωτήσεων:
- Τί είναι η φιλοσοφία;
Σύμφωνα με το λεξικό φιλοσοφία είναι η αναζήτηση ή αγάπη της σοφίας ή της γνώσης.
- Ποιός έχει δικαίωμα να ονομάζεται φιλόσοφος;
Κάποιος που μελετά ή διδάσκει φιλοσοφία· Αυτός που αναζητά ή αγαπά την σοφία ή γνώση.
- Τί ψυχικά χαρίσματα απαιτούνται από έναν/μια φιλόσοφο;
Για να "ονομαστείς" φιλόσοφος δεν απαιτείται πραγματικά κάτι, αλλά για να είσαι πραγματικά χρειάζεσαι σίγουρα: Υπομονή, Ταπεινοφροσύνη, Θέληση και Ψυχική Δύναμη.
- Ποιός είναι ο τρόπος σκέψης ενός φιλοσόφου;
Υπάρχει; Δεν νομίζω...

Ίσως να τα απλουστεύω υπερβολικά πολύ τα πράγματα αλλά μέχρι εδώ δεν βλέπω κάτι που να απαιτεί ικανότητες ή χαρίσματα αποκλειστικά ανδρικά.

Επίσης δεν ξέρω αν πρέπει να δοθεί συνέχεια σε αυτό το θέμα αλλά κάτι με ενοχλεί όταν βλέπω τα επιχειρήματα του τύπου <ο τάδε (για εμάς γυναίκες) δεν έχει αυτό που χρειάζεται για να κάνει κάτι (για εμάς να είναι φιλόσοφος)>. Όταν τα συναντάω, με κίνδυνο να γίνομαι κουραστική, θέλω να μάθω <Τί είναι αυτό που απαιτείται;>, <Σε τι βασίζεται αυτή η άποψη;>.

Υ.Γ. Ωχ! Με τέτοιο ακροατήριο Αμαλία ποιός τολμάει να μιλήσει...
α πα πα...
βάζω φερμουάρ και την κάνω με ελαφρά...

"For the strength of the wolf is the pack and the strength of the pack is the wolf"

25/08/2003, 01:41:09
ΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΦΘΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ...ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΥΟΦΩΡΕΙ...ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ...ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΟΦΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ <<ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ>>...ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ...ΑΜΑΛΙΑ
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ...ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩ

25/08/2003, 13:06:57
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ (KATA THN ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ) ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΕΑΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ.

ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΕΚΠΛΗΚΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΝΟΜΑΤΑ.

1-ΑΙΘΡΑ (10-9 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΗΤΟΜΥΚΗΝΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ)

2- ΠΟΛΥΓΝΩΤΗ (7-8ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑΛΟΥ.
ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΦΩΝΙΑΣΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ.
ΔΙΕΤΥΠΩΣΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ (ΕΝ ΚΥΚΛΩ Η ΕΝ ΤΩ ΗΜΙΚΥΚΛΙΩ ΓΩΝΙΑ ΟΡΘΗ ΕΣΤΙ)

3-ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΑ Η ΘΕΟΚΛΕΙΑ (6 ΑΙΩΝ Π.Χ.) Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΥΗΣΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ.
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟ Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΘΑΥΜΑΖΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

4-ΘΕΑΝΩ (6 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠYΘΑΓΟΡΟΥ.
Η ΘΕΑΝΩ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ.
ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

5-ΔΑΜΩ (6 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΟΥ.
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΓΕΜΙΝΟ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΥΒΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

6-ΑΡΙΓΝΩΤΗ (6 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΕΓΓΡΑΨΕ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΠΕΡΙ ΑΡΙΘΜΩΝ".

7-ΜΥΙΑ (6 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΟΥ.
ΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ.
ΤΗΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ Η ΕΠΙΝΟΗΣΗ Η ΤΡΙΤΗΣ (ΕΣΤΗΚΥΙΑΣ) ΜΕΣΟΤΗΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ.

8-ΔΕΙΝΩ (6 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΜΑΘΥΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΟΥ.
ΓΝΩΣΤΡΕΙΑ ΤΗΑ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΙΠΕΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.

9-ΕΛΟΡΗΣ Η ΣΑΜΙΑ (6 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ.

10-ΦΥΤΝΗΣ (6 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣOΤΗΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΙΣ ΠΥΘΑΓΟΡΙΕΣ ΤΡΙΑΔΕΣ.

11-ΜΕΛΙΣΣΑ (6 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΓΟΝΩΝ.
Η ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ "ΚΥΚΛΟΣ ΦΥΣΗΝ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΥΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΙ".

12-ΤΥΜΙΧΑ (6 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΣΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΟΥ.
ΕΓΓΡΑΨΕ ΤΟ (ΦΙΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ).

13-ΠΤΟΛΕΜΑΙΣ (6 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΝΕΟΠΥΘΑΓΟΡΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΣ.
ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΙ "ΕΑΝ ΔΥΟ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΙΩΣΙ ΤΙΝΑΣ , ΟΙ ΓΕΝΟΜΕΝΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΙΣΟΙ ΑΛΛΗΛΟΙΣ ΕΣΟΝΤΑΙ" ΔΗΛΑΔΗ αβ=βα.

14-ΔΙΟΤΙΜΑ (6 - 5 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΙΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΗΝ ΠΥΘΑΓΟΡΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ ΘΕΩΡΗΜΑΤΩΝ...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

25/08/2003, 14:07:27
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ "Γυναίκες και φιλοσοφία ".

15-ΒΙΤΑΛΗ (6 - 5 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΩΝ ΠΥΘΑΓOΡΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ.
ΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ.

16-ΠΕΡΙΚΤΙΟΝΗ (5 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΠΥΘΑΓΟΡΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ.
Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΛΑΤΩΝ ΟΦΕΙΛEI ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΤΙΟΝΙ.
ΚΑΤΕΙΧΕ ΤΑ ΤΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ.

17-ΛΑΣΘΕΝΕΙΑ (4 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΑΤΗΚΟ ΣΤΗΝ ΛΑΣΘΕΝΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ.
"ΣΦΑΙΡΑ ΕΣΤΙΝ ΣΧΗΜΑ ΣΤΕΡΕΟΝ ΥΠΟ ΜΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΝ, ΠΡΟΣ ΗΝ ,ΑΦ'ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ,ΠΑΣΑΙ ΠΡΟΣΠΙΠΤΟΥΣΑΙ ΑΥΘΕΙΕΣ ΙΣΑΙ ΑΛΛΗΛΑΣ ΕΙΣΙΝ".

18-ΑΞΙΟΘΕΑ (4 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ.
ΔΙΔΑΞΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

19-ΝΙΚΑΡΕΤΗ Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ -ΤΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΣ- ΚΑΤΑ ΤΟΝ Ν. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ.
ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΙΞΕΙ ΤΟΥ ΘΕΩΡΗΜΑΤΟΣ
"ΠΑΝΤΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΠΡΟΣΕΚΒΛΕΙΘΕΙΣΗΣ Η ΕΝΤΟΣ ΓΩΝΙΑ
ΕΚΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΓΩΝΙΩΝ ΜΕΙΖΩΝ ΕΣΤΙ".

20-ΑΡΕΤΗ Η ΚΥΡΗΝΕΙΑ (4 - 3 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ.
ΔΙΔΑΞΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.
ΕΓΓΡΑΨΕ 40 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

21-ΠΥΘΑ'Ι'Σ (2 ΑΙΩΝ Π.Χ.) ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΖΗΝΟΔΩΡΟΥ.
ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΕΜΒΑΔΑ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΧΩΡΙΩΝ.
Ο ΘΕΩN Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.. "ΠΟΙΗΣΟΜΕΘΑ ΔΗ ΤΗΝ ΤΟΥΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΙΝ ΕΝ ΕΠΙΤΟΜΗ ΕΚ ΤΩΝ ΖΗΝΟΔΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΥΘΑ'Ι'ΔΟΣ ΔΕΔΕΙΓΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΩ ΙΣΟΠΕΡΙΜΕΤΡΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ".

22-ΠΑΝΔΡΟΣΙΩΝ (4 ΑΙΩΝ Μ.Χ.) ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ.
Η ΠΑΝΔΡΟΣΙΩΝ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ "ΤΡΙΑ ΓΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ".

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ-ΓΕΩΜΕΤΡΕΣ.

ΥΠΑΡΧΗ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΛΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.

ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

25/08/2003, 23:00:48
Ωρες ωρες ειναι να φριτεις με τις αντιληψεις μερικων, κατα τα αλλα φαινομενικα ισορροπημενων, ατομων, τη μισαλλοδοξια και το μισογυνισμο τους. Μολυσμενοι απο την εβραιογενη και μετεπειτα ιουδαιοχριστιανικη επιδημια, αφιονισμενοι στην παρανοια των δογματικων αντιληψεων, ανοα φερεφωνα των διαστρεβλωμενων παπαδιστικων παρερμηνειων, ογκανιζουν τον μισανθρωπο παραλογισμο της δηθεν μιαροτητας και κατωτεροτητας της γυναικας.
  • Ελεος κυριοι...Αφου δεν το αντεχετε το διαβασμα των ιερων κειμενων, κοψτε το επιτελους.
  • Ποιος σας δουλεψε και πιστεψατε οτι υπηρχε μονο αρσενικος θεος; Ποιος ανεγκεφαλος σας επεισε οτι η αγια τριαδα ΔΕΝ εμπεριεχει μητερα; Ποιος τραγοπανιβλακας σας υπεβαλε οτι μονον ο ανδρας ειναι κατ' εικονα και η γυναικα ειναι κατα διαβολου; Ποιος αρρωστημενος νους σας περασε την εντυπωση οτι ο θεος, αφου εκανε τον Αδαμ, μετα απο το πλευρο του εφτιαξε τον Φρανκεσταϊν γυναικα; Ποιος σας καταντησε ετσι;
  • Αγνοειτε προφανως οτι, πισω απο εναν πετυχημενο ανδρα, βρισκετε παντα μια παναξια γυναικα...Αγνοειτε προφανως οτι, ο Ορφεας διδαχτηκε (και γεννηθηκε) απο τις Μουσες (Πιεριδες ιερειες), ο Ησιοδος διδαχθηκε απο τις Ελικωνιδες Μουσες, ο Σωκρατης διδαχθηκε απο τη δικη του Μουσα, την ιερεια Διοτιμα, ο Πλουταρχος απο την ιερεια των Δελφων..
  • Αγνοουσατε μεχρι σημερα, που ο AVATARG σας ανοιξε τα ματια και σας το απεδειξε, οτι υπηρξαν παρα πολλες γυναικες φιλοσοφοι, αλλα και σε ολες τις επιστημες ο καταλογος ειναι τεραστιος (πανω απο 600 τα ονοματα γυναικων στην αρχαια Ελλαδα).
Ελεος κυριοι...Πριν αρχισετε να πατατε τα πληκτρα, αναλογιστειτε οτι εδω μεσα υπαρχουν ανθρωποι με οξεια αλλεργια στη βλακεια... Και μια συμβουλη: "Την δια χειρος ποιουμενην προ μεσημβρινην, αποφευγετε την. Δημιουργει μαλακυνσην".
quote:

Αγανακτισμενος πριν τη μεταφορα, γιος αγαπημενης γυναικας, ανδρας αγαπημενης γυναικας, πατερας αγαπημενων κοριτσιων..

25/08/2003, 23:41:11
φιλε Πασχαλη με ολο το σεβασμο...
ειδες μεχρι τωρα καποιον εδω μεσα να
γραφει εναντια στην δυνατοτητα της γυναικας
για φιλοσοφια?ολοι νομιζω συμφωνουμε...

φιλε AVATARGR σε ευχαριστουμε πολυ για την ερευνα που κανεις
ειναι πολυ καλο να βρισκουμε συγκεντρωμενη τοση γνωση...να σαι καλα

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩ

ΠΑΝΜέλος
25/08/2003, 23:52:14
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ; ΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΟΥΝ;
ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ;