ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παράξενη ακινησία (Μόρα) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Παράξενη ακινησία (Μόρα) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Conqueror53 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ConquerorΜέλος
23/04/2005, 18:51:02
quote:
Πιστεύω οτι βιάστηκες λίγο να πείς οτι αμφισβητώ.Δεν αμφισβητώ ,ούτε προσπαθώ να βγάλω τον πνευματικό σου "εκτός μάχης λόγω κοινωνικού προγραμματισμού".

Τοτε σου ζητω σιγνωμη φιλε μου, δικο μου λαθος η μεταφραση του κειμενου σου.

..Learn to listen and you will learn to learn...

Xotchipilli2Μέλος
23/04/2005, 19:16:09
Δεν χρειάζετε συγνώμη, κάνουμε μια συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων τα έχει αυτά! Η παρεξήγηση είναι ανθρώπινη και πολλές φορές είναι ο πραγματικός δρόμος προς την κατανόηση...

Reality: A serotonine induced Hallucination?

ConquerorΜέλος
05/05/2005, 12:47:32
Εχω ψαξει τελευταια λιγο περισοτερο το θεμα, και εχω βρει και εδω μεσα ατομα που ζησανε και αυτοι την λεγομενη μορα και μερικοι λενε κιολας οτι νιοθανε και ακουμπισανε δαχτυλα στο λαιμο τους.. Δεν ξερω αλλα για μενα κατι τετια δεν ακουγωνται "φυσιολογικα"

βρικα και σχετικα με το θεμα εναν πινακα

..Learn to listen and you will learn to learn...

misS-LyΝέο Μέλος
16/07/2009, 15:58:35
hello se olouC...eimai kainourgia edw mesa.loipon 8a sas pw twra tin dikh mou istoria..
eimai twra sxedon 18..(se 3 mhnes ta kleinw)..otan itan i mera twn gene8liwn mou otan ekleina ta 17,to bradu otan piga na 3aplwsw den 3erw pws kai giati alla enoiw8a mia parousia mesa sto dwmatio mou..otan 3aplwsa sto krebati mou enoiw8a oti to krebati arxize na tremei.prospa8isa na sikw8w alla den borousa..kai arxiza na pernw ba8ies anases giati gia enan ane3hghto logo enoiw8a kati na me piezei sto laimo..kai pospa8ousa na fwna3w tous goneis mou pou koimountai sto diplano dwmatio alla den mou ebgaine i fwnh..wspou arxisa na proseuxomai apo mesa mou kai afou eipa tin proseuxi mou 3 fores efuge...
twra an auto itan to akousto pneuma tis noras den to gnwrizw..
20/07/2009, 23:13:29
misS-Ly καλώς ήρθες στην παρέα μας .

Θα σε παρακαλέσω να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish ώστε να είσαι κατανοητή από όλους μας .

Σ’ ευχαριστώ .

El GrecoΝέο Μέλος
19/08/2009, 00:40:04
Η Μόρα είναι ένα ανεξάρτητο πνεύμα. Σύμφωνα με τις περιγραφές είναι μία γυναίκα μαυροφορεμένη, η οποία εμφανίζεται στον ύπνο κάποιου συνήθως όταν κοιμάται ανάσκελα, του κρατάει τα χέρια και προσπαθεί να του πάρει την ανάσα.

Για την ακρίβεια, δεν μπορείς να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι και ο πόνος στο στήθος σου όπου κάθεται, σου κόβει την ανάσα σε σημείο που αισθάνεσαι ότι αργοπεθαίνεις και όντως αργοπεθαίνεις, εκτός αν την νικήσεις. Αν την γλιτώσεις, για τις επόμενες περίπου 3 μέρες εξακολουθείς να αισθάνεσαι έναν αρκετά ενοχλητικό οξύ πόνο στο στήθος και δεν μπορείς να πάρεις βαθιά ανάσα. Από τα λεγόμενα ανθρώπων που έχουν σπάσει τα πλευρά τους, υποθέτω ότι το συναίσθημα είναι παρόμοιο.
Εμφανίζεται με πολλές μορφές η πιο συνηθισμένη είναι αυτή της άσχημης γριάς, αλλά πολύ είναι αυτοί που την έχουν δει σαν όμορφη κοπέλα ή ακόμα και με την μορφή φωτεινής σφαίρας ή μικροσκοπικού νάνου κ.α.
Η Μόρα φοράει ένα μαύρο σκουφάκι, ο μύθος λέει πως όποιος καταφέρει να της το πάρει θα έχει τρεις ευχές (κάτι παρόμοιο με τον μύθο των Νεράιδων), στην περίπτωση που η Μόρα καταφέρει να του το ξαναπάρει πίσω τότε αυτός πεθαίνει. Από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα μόνο ένας είχε καταφέρει να της πάρει το σκουφάκι, η ευχή του ήταν, η Μόρα να γίνει πραγματική γυναίκα. Έτσι κι έγινε, αυτός παντρεύτηκε αυτή την γυναίκα και έκανε παιδία μαζί της. Φρόντισε να κρύψει το σκουφάκι κάπου πολύ καλά. Ώσπου μια μέρα η Μόρα ξαναβρίσκει το σκουφάκι της και μετά εξαφανίστηκε πάλι.
Λίγα λόγια για τον μύθο. Μία εκδοχή είναι ότι η Μόρα είναι η Λίλιθ (Lilith) η πρώτη γυναίκα του Αδάμ, ή μια από της τρεις κόρες της. Όπως αναφέρουν τα γνωστικά κείμενα και τα απόκρυφα της Παλαιάς Διαθήκης η Λίλιθ αποχώρισε από τον Παράδεισο για δύο πιθανούς λόγους:
1- Ήταν εκείνη που μύησε τον Αδάμ (μετά από προτροπή του Σατανά) στην απόλαυση του σεξ. Ήταν δηλαδή εκείνη που του δίδαξε ότι το σεξ δεν είναι μόνο για αναπαραγωγή αλλά και για ευχαρίστηση και αυτό εξόργισε τον Θεό και την εξόρισε. 2- Ο Αδάμ προσπάθησε να βιάσει την Λίλιθ, κι εκείνη τρομαγμένη έφυγε από τονΠαράδεισο.
Ο Αδάμ, λυπήθηκε για την φυγή της Λίλιθ και ζήτησε από τον Θεό να του τηνφέρει πίσω. Εκείνος έστειλε τους 3 αγγέλους να την βρούν και να την φέρουν πίσω, όπου την βρήκαν κάπου στην Μεσοποταμία. Την παρακάλεσαν επανειλημμένα να επιστρέψει αλλά εκείνη αρνήθηκε. Τους είπε επίσης ότι για τους αιώνες των αιώνων, θα επισκέπτεται τα μικρά παιδιά στον ύπνο τους και θα τα πνίγει, για να εκδικηθεί. Οργισμένοι οι άγγελοι, την απείλησαν ότι θα ξεσηκώσουν την θάλασσα να την πνίξουν. Η Λίλιθ άρχισε να κλαίει και να τους παρακαλάει να την λυπηθούν. Όντως οι άγγελοι υπέκυψαν στα παρακάλια της και εκείνη για «ανταμοιβή» ορκίστηκε ότι δεν θα πειράζει τα παιδιά που θα έχουν τα ονόματα των 3 αυτών αγγέλων γραμμένα πάνω στην κούνια τους (εξ' ου και το χαρτί/περγαμηνή).

Τώρα, γιατί την άφησαν να φύγει παρόλο που δεν πήρε τον λόγο της πίσω (ότι δηλαδή θα εκδικηθεί), είναι ένα ερώτημα χωρίς απάντηση. Αλλά η Βίβλος βρίθει από τέτοια ερωτήματα έτσι κι αλλιώς. Για να ολοκληρώσω την ιστορία, στην συνέχεια λέγεται ότι ο Σατανάς την έκανε γυναίκα του και αρχόντισσα όλων των σκοτεινών υπάρξεων. Λέγεται επίσης ότι η Λίλιθ είναι και το πρώτο Βαμπίρ. Από τότε στοιχειώνει τα όνειρα των ανδρών και κάνει έρωτα μαζί τους, επιτίθεται στις έγκυες γυναίκες και τελικά τις σκοτώνει. Σύμφωνα με τα κείμενα εμφανίζεται και αυτή μαυροφορεμένη.

Μία πιο ορθολογική εξήγηση είναι πως η Μώρα είναι "ψυχικός βρικόλακας" δηλαδή μια σκεπτομορφή που δημιουργεί κάποιος και την στέλνει στον ύπνό κάποιου άλλου. Μία μορφή ενέργειας που προσπαθεί να πάρει την ενέργεια του θύματος (ή το αίμα του όπως γνωρίζουμε στις γνωστές ιστορίες με του βρικόλακες) και τελικά το θύμα πεθαίνει. Μία μορφή Voodoo ή κάτι τέτοιο.

Το να προστατευτεί κάποιος από την Μόρα είναι πολύ δύσκολο. Για προστασία υπάρχουν πολλά ξόρκια, αλλά λέγεται ότι το πιο αποτελεσματικό είναι να γράψεις σε ένα χαρτί τα ονόματα των τριών αγγέλων που έστειλε ο Θεός να την καταδιώξουν (την Λίλιθ) όταν έφυγε από τον Παράδεισο, ο Σανβί, ο Σανσαβί και ο Σαμενγκελάφ. Τα ονόματά τους γράφονται κατά προτίμηση σε ενοχιανή ή αγγελικανή γραφή, με καθαγιασμένη πένα σε παρθένα περγαμηνή. Την περγαμηνή την βάζεις πάνω από το κρεβάτι. Υπάρχει και μία προσευχή που σε προστατεύει. Η προσευχή αυτή δεν έχει γραφτεί σε κανένα βιβλίο και η διάδοσή της γίνετε από στόμα σε στόμα εδώ και πολλούς αιώνες. Η προσευχή είναι η εξής:
Μόρα - Μόρα κακαβού μέτρα τα'στρα του'ρανού, την φακή του κιλού, τα βότσαλα της θαλάσσης και τις πέτρες της γης και μετά έλα σε'μένα
Tην προσευχή αυτή την λες τρεις φορές όταν πέσεις για ύπνο και ως που να τα μετρήσει όλα αυτά η Μόρα, εσύ έχεις ξυπνήσει.
Πάντως, άπαξ και σε επισκεφτεί, κανένα ξόρκι δεν πρόκειται να πιάσει. Το μόνο που θα σε σώσει είναι το θάρρος και το θράσος. Πρέπει να την κοιτάξεις ίσια στα μάτια και να της δείξεις ότι δεν την φοβάσαι.
Η Μόρα δεν εμφανίζεται μόνο μία φορά αλλά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμα και για μια ολόκληρη ζωή. Γνωρίζουμε ακόμα ότι το φαινόμενο αυτό είναι κληρονομικό και μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα της ίδια οικογένειας και στους απογόνους τους.
Μύθος ή πραγματικότητα; Κανείς δεν ξέρει. Εκατοντάδες άτομα τα οποία δεν σχετίζονται καθόλου με τον κόσμο του απόκρυφου έχουν αναφέρει παρόμοια περιστατικά σαν αυτό της Μόρα.

ΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΞΗ:

Η Υπνική Παράλυση είναι μια κατάσταση που λαμβάνει χώρα μόλις πριν αποκοιμηθούμε (υπναγωγικό στάδιο) ή ακριβώς πριν ξυπνήσουμε πλήρως από τον ύπνο ( υπνοπομπικό στάδιο). Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται από την αδυναμία ομιλίας ή κίνησης. Συχνά ακολουθείται από μια αίσθηση ότι υπάρχει κάποια παρουσία στο δωμάτιο, μια αίσθηση που συχνά προκαλεί φόβο η οποία συνοδεύεται και από την ανικανότητα του να φωνάξει κάποιος. Η παράλυση αυτή μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα. Η περιγραφή των συμπτωμάτων της υπνικής παράλυσης ομοιάζει με την περιγραφή που δίνουν πολλά θύματα απαγωγής από εξωγήινους, όταν ανακαλούν την εμπειρία τους. Η υπνική παράλυση θεωρείται από πολλούς ότι δεν εξηγεί μόνο τις απαγωγές από τους εξωγήινους αλλά και πολλές άλλες παραισθήσεις που σχετίζονται με παραφυσικές ή υπερφυσικές εμπειρίες.
Η Υπνική Παράλυση είναι κάτι που βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι μια ή δυο φορές στην ζωή τους.

Mi_KiΜέλος
19/08/2009, 00:54:16

κοιτα ποσα πραματα ξερουμε τελικα για την εν λογω δεσποινιδα!

και μετα σου φορτωνονται στα φορουμ με ενα καρο χαζες αποριες!

απορια:

πως μπορω να την κοιταξω καταματα εφοσον παραλυω και δεν μπορω να κουνησω βλεφαρο?

lilith78Νέο Μέλος
22/08/2009, 18:09:31
Περι του θέματος έχω μάθει απο τον πατέρα μου, ο οποίος το είχε πάθει πρώτη φορά σε ηλικία 6 ετών όπως το περιγράφει ο El-Greco δηλαδή να μην μπορεί ούτε αναπνοή να πάρει και να αισθάνεται πόνο στο στήθος. Η γιαγιά φυσικά τον συμβούλεψε να προσευχηθεί σε περίπτωση που του ξανασυμβεί. Αν θυμάμαι καλά του είχε συμβεί άλλες 2 φορές.
Εμένα μου έχει συμβεί μια φορά (απλά ακινησία).

Η ερώτηση που έχω να κάνω είναι εαν έχει σχέση αυτό με την παράληση απλά κάποιου μέρους του σώματος (αυτό έγινε την 2η φορά). Μου συνέβει πριν 2 χρόνια περίπου, ξύπνησα γιατί ένιωθα κάποιο βάρος πάνω στο σώμα μου, αλλά και κάποια παρουσία μέσα στο δωμάτιο. Δεν μπορούσα να κουνήσω το δεξί χέρι οπότε με το αριστερό έπιασα το δεξί το οποίο ήταν τελείως νεκρό. Νόμιζα οτι κάποιος άλλος είχε βάλει το χέρι του επάνω μου (απίστευτος πανικός). Δεν είχα καμμία αίσθηση στο δεξί χέρι, σαν να ήταν ξένο. Ξέρει κανείς τίποτα γι'αυτό; Επιστημονικά και μη;
Ευχαριστώ.

23/08/2009, 09:26:40
Αγαπητή lilith78, ως πιο πιθανή ερμηνεία για την παράλυση κάποιου μέρους του σώματος κατά την διάρκεια του ύπνου θεωρώ το "πλάκωμα" του μέρους αυτού από το υπόλοιπο σώμα μας.
Το έχω πάθει κι εγώ αυτό που περιγράφεις σε βαθμό που να ξυπνάω και να νιώθω το ένα μου χέρι νεκρό, να νομίζω ότι είναι 100 κιλά, να μη μπορώ να κουνήσω ούτε τα δάχτυλα μου κλπ.
Μετά από κάμποσα δευτερόλεπτα αρχίζει να επανέρχεται σταδιακά η συναίσθηση του χεριού μου, μπορώ να το κουνήσω κι η λειτουργία της κυκλοφορίας του αίματος επανέρχεται σταδιακά.

Οπότε δε νομίζω πως αυτό οφείλεται στη Μόρα αλλά σε εμάς τους ίδιους.

In anticipation of my resurrection...

ΝταϊάναΝέο Μέλος
16/03/2011, 18:32:02
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ...ΜΑ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ...ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Η ΓΕΝΙΚΑ ΒΡΗΚΑ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΜΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΝ ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ..ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ Ν Τ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟΜΙΣΙ ΜΗΝΕΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ..ΤΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΗΜΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΝΟΥ Κ ΞΥΠΝΙΟΥ,ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΒΥΘΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ, ΟΤΝ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ(ΕΙΧΑ ΚΛΕΙΣΤΑ Τ ΜΑΤΙΑ,ΣΧΕΔΟΝ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ) ΕΝΑ ΧΕΡΙ Ν ΜΕ ΤΡΑΒΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΚΟΛ Μ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΩ ΚΑΙ Ν ΒΓΩ ΑΠ ΤΟΝ ΥΠΝΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΜΑΜΑ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΦΩΝΗ.ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ Π ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ,ΑΚΟΥΣΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΙΑ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΣΤ ΑΥΤΙΑ Μ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΗΣΥΧΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ, ΠΑΛΙ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΩ,ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ ΠΑΛΙ(ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ), ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ Μ ΤΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ,ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗΣ Η ΒΑΚΧΙΚΗΣ ΜΕΘΗΣ,Κ Τ ΕΛΕΓΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ,ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ?ΤΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ Κ ΑΡΧΙΖΩ Ν ΖΑΛΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ Ν ΓΥΡΙΖΩ,ΛΕΣ Κ ΕΙΧΑ ΜΕΘΥΣΕΙ(ΔΕΝ ΠΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΔΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ Ν ΚΟΥΝΗΘΩ ,ΜΟΝΟ Ν ΦΩΝΑΞΩ.ΤΟΤΕ ΕΙΠΑ ΜΙΧΑΗΛ(Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ)ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ Μ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ...

23/01/2005, 21:53:01
Gothic:
«Θα σου πω κατ' αρχάς,ότι συγκαταλέγω τον εαυτό στους χριστιανούς.
Γιατί;
Δικό μου θέμα και δεν αφορά το τόπικ.
Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να μελετώ την αλήθεια και ας χαρακτηριστώ ως αιρετικός.
Βασικά δεν δίνω δεκάρα.»

Ποτέ δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ορισμένοι πως δεν «κυνηγάω» κανέναν χριστιανό αλλά το ψέμα που προβάλλεται ως χριστιανισμός. Σε συγχαίρω φίλε μου για το ότι αισθάνεσαι χριστιανός αλλά ταυτόχρονα μελετάς την ιστορία και τις σκοτεινές διαδρομές της.

Εξάλλου, και είναι τόσο μα τόσο δειλοί, δεν υπάρχει μεγαλύτερη θρησκεία από την αλήθεια. Και η αλήθεια δεν βρίσκετε στο στασίδι και στην προσκύνηση!

Επιδιώκουμε να ΜΕΝΟΥΜΕ ολόκληροι και σκεπτόμενοι, αποφεύγοντας ότι μας κάνει μισό ως άνθρωπο. Μισός γίνεται ο άνθρωπος όταν γονατίζει και προσεύχεται, κάτι που έχει συμβολική προέκταση σε όλη μας τη βιοθεωρία.

Όσο για τις «θεόπνευστες» Συνόδους, που στην ουσία πρόκειται για πραξικοπήματα κατά της λογικής και των αντιφρονούντων, ας θυμηθούμε ότι σε μια εξ αυτών, στη Σύνοδο της Μακόν το 585μ.χ., συνεζητείτο από τους «σοφούς Πατέρες» της χριστιανοσύνης……….αν γυναίκα ήταν άνθρωπος!

Τόσο καλά λοιπόν. Σε εκείνη την κατάπτυστη Σύνοδο αποφάσισαν πως ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ! Αλήθεια, ήταν άραγε και η μάνα που έφερε στον κόσμο τον Ιησού της Κ.Δ. άνευ ψυχής??

Ας καταγραφεί λοιπόν στη ανθρώπινη ιστορία ως σπάνιο ιλαρό πρότυπο αρχέγονης μωρίας η συγκρότηση των εξουσιαστών με το ράσο σε σώμα, το σώμα των «ιερών συνόδων»!

Κάνοντας επομένως μια υπέρβαση, μπορούμε να πούμε, ας χτίσουμε τον Παράδεισο από τα κομμάτια της κόλασης τους……..

GothicΜέλος
24/01/2005, 00:26:16
quote:
Ποτέ δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ορισμένοι πως δεν «κυνηγάω» κανέναν χριστιανό αλλά το ψέμα που προβάλλεται ως χριστιανισμός

Δεν υπονοούσα τίποτε...απλώς τοποθετήθηκα

quote:
Κάνοντας επομένως μια υπέρβαση, μπορούμε να πούμε, ας χτίσουμε τον Παράδεισο από τα κομμάτια της κόλασης τους……..

Αυτό μου άρεσε ιδιαίτερα

actrΜέλος
10/09/2005, 11:48:33
Παλικάρια, καλημέρα...
Βρέθηκα απο σπόντα εδώ, διάβασα κάποιες ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ αναλύσεις, έρευνες, τοποθετήσεις (Μπράβο!!!) και κάποιες άλλες (ας πω τα πράγματα με το όνομά τους, ωμά, όπως το συνηθίζω) ΗΛΙΘΙΕΣ. Αυτά για πρόλογο. Ας κάνω τώρα μια ερώτηση, με απλά λόγια, και θα ήθελα μια-δυο τοποθετήσεις, για δικό μου προβληματισμό και μόνο:
Διανύω την 5 δεκαετία του βίου μου και ώς τώρα δεν έχω υπάρξει ποτέ λαμόγιο, απατέωνας, δεν έκανα ποτέ περιουσία (αν και θα μπορούσα, κάνοντας λαμογιές, απατεωνιές, κλοπές, αξιοποιώντας καλύτερα το μυαλό μου και την κρίση μου -για το οποίο, σημειωτέον, είμαι υπερήφανος). Αντιθέτως, αγαπώ και φροντίζω την οικογένειά μου, μεγάλωσα και μεγαλώνω τα παιδιά μου νουθετώντας τα να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ άνθρωποι και όχι ΔΟΥΛΟΙ (του ΘΕΟΥ, των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, της ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, των ΠΑΠΑΔΩΝ, της κάθε ΑΡΧΗΣ, των ΠΑΘΩΝ τους)έχοντας σαν θέσφατο ότι "πρέπει να διαβάζουν, να κρίνουν και να απορρίπτουν ή να εγκρίνουν", ΟΠΟΥ και ΟΠΩΣ μπορώ βοηθάω ΟΠΟΙΟΝ και ΟΤΑΝ μπορώ, σύμφωνα με τις αρχές μου, περνάω καλά και ήρεμα με τους δικούς μου, με σέβονται και σέβομαι όσοι με γνωρίζουν και όσους γνωρίζω (με επιλογή,ε;) σέβομαι και εκτιμώ τον εαυτό μου...
Επίσης αποκυρήσσω μετά βδελυγμίας ότιδήποτε έχει σχέση με τον Θεό της Βίβλου και τον γιο (;) του και όλα όσα υπάρχουν στην διαβόητη Βιβλο και τις διάφορες Γραφές (;;;).
ΑΛΛΑ έχω σαν πρότυπο τον Σωκράτη και τη διδασκαλία του προς τους Αθηναίους (στο κάτω κάτω είναι και original και όχι imitation -όπως λένε και οι μορφωμένοι, και επιπλέον προηγήθηκε και κάποιους αιώνες και είναι ΄"εγχώριος" και όχι "εισαγόμενος"). Αντί για τα Ευαγγέλια, διαβάζω την αρχαία Ελληνική γραμματεία, στις ελεύθερες ώρες μου....
Μετά από αυτή τη (συνοπτική) τοποθέτηση, έχω ελπίδες να θεωρηθώ "σωστός" άνθρωπος (κάτι σαν ....σωστός Χριστιανός, όπως τον εννοεί) ο Κύριος Γιαχβέ, ή πρέπει να κάνω και κάτι ακόμη;;;
Έθεσα απλοϊκά (και όχι ...απλά) το ερώτημα, ίσως λίγο προβοκατόρικα, αλλά καλοπροαίρετα, διότι πιστεύω ότι οι θρησκείες και όλα αυτά τα κατασκευάσματα έχουν εφευρεθεί για να καλύψουν κάποιες ανάγκες της ανθρώπινης φύσης για να του απαντούν στα ερωτήματα "Βαδίζεις σωστά; Κάνεις ότι πρέπει σύμφωνα με τις Αρχές ΣΟΥ; ΕΧΕΙΣ δηλαδή ΑΡΧΕΣ;"
Το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει... Είμαι σωστός με τις προδιαγραφές του ISO που βάζουν οι Χριστιανοί; οι ιερείς; ο Θεός;
Μήπως δεν αξίζει να επιχειρηματολογούμε άδικα γιοα όλα τα υπόλοιπα που διάβασα (χωρίς να αναγνώσω ούτε να μελετήσω) παραπάνω;;;;;

actrΜέλος
10/09/2005, 11:52:08
Για να μην παρεξηγηθούμε, έκανα απλώς μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, απ'ότι ως τώρα, μήπως και ανοίξω καινούργιο δρόμο στη συζήτηση....

10/09/2005, 12:03:26
actr λυπαμε αλλα δεν θα μπεις στον παραδεισο

απο την στιγμη που δεν δεχεσε σαν υπερτατη δυναμη τον γιαχβε

απο την στιγμη που αμφιβαλεις για το αν κατι που λενε οι εκπροσωποι του(παπαδες)ειναι σωστο

απο την στιγμη που δεν σε καλυπτει οτι λεει η βιβλος για δημιουργια του κοσμου

απο την στιγμη που δεν θες να λεγεσε δουλος,προβατο αλλα να σε θεωρουν ελευθερο ατομο

ολα αυτα ειναι σε ισχυ για ολες τις θρησκειες

με λιγα λογια δεν εχει συμασια αν εισαι καλος με τους γυρο σου δεν εχει συμασια αν δεν εχεις κανει καμια λαμογια
το μονο που θελουν (ολες οι θρησκειες)ειναι να σκηβεις το κεφαλι και να πιστευεις οτι σου λενε σαν θεοπνευστο

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

dimitris2Μέλος
12/09/2005, 22:00:11
quote:

Π
ΑΛΛΑ έχω σαν πρότυπο τον Σωκράτη και τη διδασκαλία του προς τους Αθηναίους (στο κάτω κάτω είναι και original και όχι imitation -όπως λένε και οι μορφωμένοι, και επιπλέον προηγήθηκε και κάποιους αιώνες και είναι ΄"εγχώριος" και όχι "εισαγόμενος"). Αντί για τα Ευαγγέλια, διαβάζω την αρχαία Ελληνική γραμματεία, στις ελεύθερες ώρες μου....
Μετά από αυτή τη (συνοπτική) τοποθέτηση, έχω ελπίδες να θεωρηθώ "σωστός" άνθρωπος (κάτι σαν ....σωστός Χριστιανός, όπως τον εννοεί) ο Κύριος Γιαχβέ, ή πρέπει να κάνω και κάτι ακόμη;;;

Δεν κατάλαβα το εγχώριος θεός.
Πιστεύεις δηλαδή ότι το κάθε κράτος έθνος θα πρέπει να έχει τον δικό του Θεό?

Και ποιος απ΄όλους πρόλαβε κι έφτιαξε τον κόσμο?

Εχεις σαν πρότυπο λες τον Σωκράτη. Τον διαβάζεις.
Μα ο Σωκράτης και ο Πλάτων πιστεύανε σε ένα δημιουργό του σύμπαντος και δεν ήσαν και ηλίθιοι να πούν ότι αυτός είναι και έλληνας.
Ο κάθε λαός πιστεύει οτι ένας θεός έφτιαξε τον κόσμο με διάφορες παραλαγές.

Οι θρησκείες στα παγκόσμια συνέδρια συμφωνούν ότι ο Θεός ονομάζεται εδώ Θεός, αλλού Αλλάχ αλλού Γκοντ κτλ. Και όλοι μουσουλμάνοι εβραίοι χριστιανοί χρησιμοποιούν την αγγλική λέξη για να συνεννοηθούν.
Εσένα σε αρέσει να χρησιμοποιείς την εβραική διάλεκτο και τον λες Γιαχβέ. Αν είναι πες μου να γυρίσω το πληκρολόγιο στα εβραικά όπου δεν υπάρχει και η λέξη Θεός.

quote:

Έθεσα απλοϊκά (και όχι ...απλά) το ερώτημα, ίσως λίγο προβοκατόρικα, αλλά καλοπροαίρετα, διότι πιστεύω ότι οι θρησκείες και όλα αυτά τα κατασκευάσματα έχουν εφευρεθεί για να καλύψουν κάποιες ανάγκες της ανθρώπινης φύσης για να του απαντούν στα ερωτήματα "Βαδίζεις σωστά; Κάνεις ότι πρέπει σύμφωνα με τις Αρχές ΣΟΥ; ΕΧΕΙΣ δηλαδή ΑΡΧΕΣ;"
Το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει... Είμαι σωστός με τις προδιαγραφές του ISO που βάζουν οι Χριστιανοί; οι ιερείς; ο Θεός;
Μήπως δεν αξίζει να επιχειρηματολογούμε άδικα γιοα όλα τα υπόλοιπα που διάβασα (χωρίς να αναγνώσω ούτε να μελετήσω) παραπάνω;;;;;

Η θρησκεία νομίζω δεν έχει εφευρεθεί. Δεν έκατσαν κάτω 5 άνθρωποι να πουν ας δημιουργήσουμε θρησκεία.
Στην Κίνα για παράδειγμα πήγαν επί βυζαντίου 2 καλόγεροι να κλέψουν το μετάξι.
Πως στο καλό χιλιάδες χρόνια πριν ήταν συνεννοημένοι κατά ομάδες οι άνθρωποι όλου του πλανήτη να λατρεύουν μια ανωτέρα δύναμη?

Φυσικά αυτοί δεν περίμεναν κάποια πιστοποίηση ISO γιατί δεν είναι ίδιες οι προδιαγραφές του καλού ανθρώπου σε όλον τον πλανήτη.

Απλά πίστευαν σε μια ανωτέρα δύναμη.

actrΜέλος
12/09/2005, 23:51:59
Αγαπητέ φίλε
1.Είναι αδύνατο να διαβάζω Σωκράτη διότι πολύ απλά ο Σωκράτης δεν έχει γράψει ποτέ τίποτα
Μάλλον θα εννοείς μόνο τον Πλάτωνα, που έχει γράψει (εν μέσω άλλων) και για τον Σωκράτη
και για τον βίο του
2.Για την ταμπακέρα όμως δεν λες τίποτα. Γιατί άραγε;
Γιατί μου απαντάς σε ερωτήματα που δεν έκανα και αποφεύγεις να μου απαντήσεις στο σημαντικό ερώτημα που έκανα;
Αυτά προς προβληματισμό όλων...

"Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει"

dimitris2Μέλος
13/09/2005, 16:42:47
Σωσατά, ο Πλάτων έγραψε.
Ποιά ταμπακιέρα ? επανέλαβε το ερώτημα.
actrΜέλος
13/09/2005, 20:16:15
Πάμε λοιπόν ξανάματα

quote:

"Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει"

dimitris2Μέλος
13/09/2005, 22:44:34
Υπάρχει μια κοινότητα στον Λίβανο και και νότια Συρία, οι δρούζοι.
Οι δρούζοι είναι μουσουλμάνοι. Δεν μπορούν να μπούν στο δρούζικο τζαμί παρά μπαίνει μόνο ο αρχηγός της κάθε οικογένειας που συνήθως είναι ο πιο μεγάλος ο παππούς.
Οι υπόλοιποι δεν διαβάζουν κοράνι αλλά αρχαίους έλληνες φιλοσόφους.
Έχουν αγάπη στους αρχαίους και πολλές γνώσεις πάνω σε αυτούς.
Έχω πάει και έχω γνωρίσει τέτοιες οικογένειες. Πολύ καλοί άνθρωποι και χαρούμενοι.
Είναι "σωστοί" άνθρωποι όπως αναφέρεις.

Αυτοί το Θεό δεν τον λένε Θεό ούτε Γιαχβέ γιατί διαβάζουν Πλάτωνα σε αραβική μετάφραση, έτσι απλά τον λένε Αλλάχ.

Νομίζω ότι ο άνθρωπος πρέπει να κάνει αυτό που του λέει η καρδιά του και όχι η λογική του.

Να είναι δηλαδή καλοπερασάκιας.

Γιατί η λογική κάνει λάθος.

Η καρδιά απλά θέλει.

Θέλει να πάει ασκητής στο Θιβέτ. Ας δοκιμάσει.
Θέλει να αγκαλιάσει πολλές γυναίκες ας δοκιμάσει.

Και τα δύο καλά είναι.

Ο νους όμως δεν θέλει απλά αποφασίζει, εντάσσεται, αναπολεί τα αποθημένα κτλ.

Ο νους κολάζει τον ασκητή και κάνει άχαρο το σεξ.
Είναι συνήθως ενάντιος της καρδίας.

ΟΧΙ, ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ.