ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- J.Morrison + ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- J.Morrison + ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

sparverius22 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
sparveriusΜέλος
01/02/2004, 12:10:02
quote:

...έχει προσφέρει μουσικά, τα λιγότερα (ίσος και τίποτα, αλλά δεν το λέω για να μην φανώ ακραίος), από όλα τα rock σχήματα της εποχής του...

Αγαπητέ Εχέμβροτε (αν και παρεκκλίνουμε λίγο από το αρχικό θέμα) δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Για το 1967 που πρωτοεμφανίστηκαν, η μουσική τους ήταν εντελώς διαφορετική από την trip-αρισμένη (αλλά καθαρή) pop των Beatles ή το βαρυφορτωμένο rock 'n' roll των Stones (βλέπε Let It Bleed). Ήταν, κατά τη γνώμη μου εκείνος ο εναλλακτικός δρόμος που επηρέασε το glam rock των 70s, το new wave στα 80s αλλά και το alternative των 90s (αντιπαθώ τις ταμπέλες αλλά τις χρησιμοποιώ τώρα χάριν ευκολίας).

Φυσικά δεν περιορίζω την αναφορά μου σε αυτά τα τρία συγκροτήματα, αλλά θεωρώ ότι αυτά είχαν τη μεγαλύτερη εμπορική φήμη και καλλιτεχνική επιρροή στην κατηγοριοποίηση που επιχειρώ.

Συμφωνώ ότι σημαντικό μέρος της φήμης τους οφείλεται στην παρουσία (σκηνική και μη) του Morrison. Το γεγονός όμως ότι είχαν εξαιτίας του χαρισματικού τους frontman τη δυνατότητα να κερδίσουν μεγαλύτερη προβολή και εμπορική επιτυχία δεν αφαιρεί πολλά από την καλλιτεχνική επιρροή τους, όπως δεν αφαιρεί από την επιρροή ενός οποιουδήποτε συγκροτήματος. Αν π.χ. δεν ήταν ο Rotten να βρίζει και να τα σπάει στον αέρα της βρετανικής τηλεόρασης το '76 θα μιλούσαμε για το πανκ στον βαθμό που το κάνουμε σήμερα (έστω κι αν ο Rotten ήταν αρκετά έως πολύ καραγκιόζης);

Sorry για την παρέκκλιση.

Φιλικά,
sparverius

Edited by - sparverius on 01/02/2004 12:11:57

clearthoughtΜέλος
04/02/2004, 02:26:58
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ!
ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΨΙΛΟΞΑΦΝΙΑΣΤΙΚΑ!ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ "ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΑ" ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΩΡΟΥΣ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΡΙΣΟΝ..ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΤΗΝ "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ" ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ "ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ"!
ΠΑΝΤΩΣ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ...ΕΝ ΜΕΡΕΙ..."ΚΑΤΑ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ"= "ΠΡΑΤΤΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΣΩΣΤΟ"...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΖΙΜ...
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ...ΑΛΛΟΙ ΙΣΩΣ ΕΣΤΕΡΝΗΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΛΛΟΙ ΙΣΩΣ ΜΕ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ "ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΖΩ ΣΕ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ!"

-ΤΟ ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΠΙΣΙΜΗ ΑΠΟΨΗ: ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 1971, Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΚΑΙ Η ΠΑΜΕΛΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΟΤΑΝ Ο ΤΖΙΜ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΒΗΧΑ ΕΦΤΥΣΕ ΑΙΜΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΕΝΩ Η ΠΑΜΕΛΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ.ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΝΕΚΡΟ!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΙΜΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΘ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ.
ΠΡΩΤΑ-ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΣΟΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΜΕΛΑ.(ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ).Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΗΤΑΝ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΜΠΙΛ ΣΙΝΤΟΝΣ.ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ.Ο,ΤΙ ΕΙΔΕ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ ΚΑΣΑ ,ΤΗ ΘΛΙΜΕΝΗ ΠΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟΥ!(ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ)
ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΦΗ.
ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ,ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ.(ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΕ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ;)Ο ΣΙΝΤΟΝΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ.Η ΠΑΜΕΛΑ ΕΛΕΓΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΥΜΑΤΑΙ ΛΟΓΩ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ!ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ,ΛΟΙΠΟΝ,ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ Η' ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ.
ΕΠΕΙΤΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ.ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΝΕΚΡΟΨΙΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΡΑΦΦΟ.
ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΝΕΚΡΟΨΙΑ...Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ..."ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΜ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ"ΘΑ ΠΟΥΝ Ο ΣΙΝΤΟΝΣ ΚΑΙ Η ΠΑΜΕΛΑ.
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ.ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΠΕΘΑΝΕ,ΤΕΣΣΕΡΑ-ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΘΑΨΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ PERE LA CHAISE ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ,ΜΑΘΑΙΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΖΙΜ ΜΟΡΙΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ!ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΣΟ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΥΑΝ ΚΑΛΟΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΜΕΛΑ.
ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΠΑΜΕΛΑ ΣΟΥΖΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ,ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΤΖΙΜ(ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ) ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ(ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΧΑΜΕΝΗ ΚΙ ΑΥΤΗ)ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΠΩΣ Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΡΔΙΑΣ?(ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟΥ).
ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΠΩΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΚΡΟΨΙΑ?ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΝΕΚΡΟ(;) ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗΣ ΚΑΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ.
ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΩΣ Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΑΜΕΛΑ ΣΟΥΖΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΕ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΙΖΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΜΕ ΣΠΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ "HAVE MERCY FOR JUNKIES" ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΩΣ Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΗΡΩΙΝΗ.ΟΥΤΕ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ.ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΖΙΜ ΜΟΡΙΣΟΝ ΠΟΥ ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΜΕΛΑ ΣΟΥΖΑΝ.
ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1978 Ο ΜΥΛΛΕΡ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΙΣΟΝ.
Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΖΙΜ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/7/1971 ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2/7/1971 ΣΤΟ ROCK'N'ROLL CIRCUS ΜΠΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΙΖΙΑΝΟΙ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ.Ο ΤΖΙΜ ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΜΕΛΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΗΡΩΙΝΗ,ΤΗ ΒΡΑΔΥΑ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ "ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ " ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΤΖΙΜ ΙΣΩΣ ΣΝΙΦΑΡΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ (ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΥΠΟΘΕΤΕΙ...ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ??)
(ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ...Η ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ)
ΣΥΝΕΧΙΖΩ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΛΛΕΡ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑ Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΜΠΙΝΕΔΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΜΠ ΜΕΛΑΝΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΗΡΩΙΝΗΣ.
ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΕΔΕΣ ΤΟΥ ALKAZAR-ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΛΑΜΠ- ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ.
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΥΛΛΕΡ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΣΟΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΙΘΕΙ.
ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ..
ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΜΕΛΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΖΙΜ ΑΠΟ ΗΡΩΙΝΗ??ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΙΜΑΤΣ ΤΟΥ??ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗΣ ΗΤΑΝ...ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΥΡΙΤΑΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΖΙΜ ΑΡΡΩΣΤΙΑΡΗ ΠΑΡΑ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ..
ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ...
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ..Ο RICHARD GOLUB ΑΠΟ ΤΗ Ν.ΥΟΡΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ...
ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ.
ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΟ-ΖΟ,ΓΑΛΛΙΔΑ ΦΩΤΟΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΕΙΧΕ ΥΠΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.Η ΖΟ-ΖΟ ΛΟΙΠΟΝ,ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΜΟΛΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ....ΕΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΑΤΩΜΕΝΑ...Η ΠΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΑΡΣΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΤΑΚΤΩΠΟΙΟΥΣΕ ΕΚΕΙΝΗ....
ΑΝ ΚΑΙ ΟΙSUGERMAN/HOPKINS ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΑΠΟΨΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...
"ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΥΤΟΝ ΗΤΑΝ Ο ΤΖΙΜ.ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΑΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΕ.ΕΙΧΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ.ΣΑΝ ΠΟΙΗΤΗΣ,ΕΙΔΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΗΡΩΑ.
ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ,ΟΜΩΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΨΑΧΝΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ-ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ.
ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΜΕ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 3-4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ.Η ΙΔΕΑ ΠΡΩΤΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΙΚΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΤΟ FILLMORE ΤΟΥ ΣΑΝ ΦΡΑΝΤΣΙΣΚΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1967,ΟΤΑΝ ΟΙ DOORS ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΣΗΜΟΙ.
ΤΟΤΕ Ο ΤΖΙΜ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ!ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΤΖΙΜ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΟ MR.MOJO RISIN ΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΓΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΚΤΡΑ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.(ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΤΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΟ 1970)
ΕΠΙΠΛΕΟΝ,ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ,ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΗΚΡ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΣ ΚΑΡΡΙΕΡΕΣ, ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΜΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ...ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ.
O STEVE HARRIS,ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ JACK HOLZMAN,ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΖΙΜ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΡΑΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΡΑΓΕ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕ.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΔΡΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ?
ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΥΠΟΣ?
ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΝ?
ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΥΘΟΣ?
ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ.
ΟΤΑΝ Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΜΕΛΕΤΟΥΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ARTHUR RIMBAUD,ΓΟΗΤΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Ο RIMBAUD ΕΓΡΑΨΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΕΚΑΕΝΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ Β.ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΩΝ.
ΜΕ ΤΗ MARY FRANCES WEREBELOW,Ο ΤΖΙΜ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΤΑΝ ΠΩΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΥΠΤΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΖΙΜ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ (ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ) ΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΦΑΡΣΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΑΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΙΜ ΛΛΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΜΕΛΑ ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ.ΚΟΝΤΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ MR.MOJO RISIN."

(SUGERMAN,HOPKINS
"NO ONE HERE GETS OUT ALIVE-PAGE 374)

ΕΠΙΣΗΣ, ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΣΟΝ...Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΤΑΛΟΥΚΑΣ ΛΕΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ "ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΑΓΙΚΗΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ,ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ.ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ AMERICAN PRAYER ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΤΩΝ!ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ NEW CREATURES (ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ...ΔΛΔ?)
ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ "ΠΕΡΙΕΡΓΑ " ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΠΝΕΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΕΡΑ ΜΑΓΕΙΑΣ...Π.Χ. THE WASP,SOFT PARADE,HYACINTH HOUSE ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ THE END.
ΙΣΩΣ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΣΟΝ ,ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΗΘΕΛΗΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΟΥΡΑΣΕΙ.
ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ, Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ Ο HYERONYMOUS BOSCH,Ο ΔΑΝΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ,ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ.ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΙΚΕ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΙ ΤΕΟΙΟ?ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΨΥΧΩΣΗ ΟΥΤΕ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ....ΑΠΛΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΙ ΑΥΤΟ???????
ΕΠΕΙΤΑ, Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΝΙΣΜΟ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΜΑΓΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ (ΦΙΔΙ,ΤΙΓΡΗΣ,ΣΚΥΛΟΣ)ΠΟΥ ΔΙΑΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ:ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ,Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ΚΕΝΕΝΤΥ.ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΓΑΜΟ ΕΚΑΝΑΝ;ΜΙΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ!ΜΙΑ ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΕΛΕΤΗ WICCA ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ."
"ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΟΗΤΕΣ ΦΗΜΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ :ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΡΙΣΟΝ ΤΥΦΛΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΣΕ ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ Η' -ΟΠΩΣ ΤΟ UPI ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕΤΕΔΩΣΕ- Ο ΤΖΙΜ ΜΟΡΙΣΟΝ ΝΕΚΡΟΣ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΝ.ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΘΡΗΝΟ."
(ALBERT GOLDMAN,NEW YORK,1968)

ΤΕΛΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΡΟ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΟΡΙΣΟΝ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΧΟΛΙΟ...ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙ ΕΤΩΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ!
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΩ!!!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΤΖΙΜ ΜΟΡΙΣΟΝ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ,
ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΦΙΛΙΚΑ,

"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"
OPEN YOUR MIND AND THINK CLEAR!

beyondΜέλος
04/02/2004, 14:38:10
ENΔΙΑΦΕΡΟΝ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

erriettaΜέλος
18/02/2004, 15:54:18
Cleathought διάβασα με φοβερό ενδιαφέρον όλα όσα έγραψες για τον Μόρισσον. κι εγώ πάντα πίστευα ότι είναι από μια γωνιά και σπάει πλάκα με όλη την παραφιλολογία γύρω από το όνομα του. Από την άλλη πως είναι δυνατόν να μη του λείπει η μουσική του και το συγκρότημα του? Ήταν τόσο ματαιόδοξος και επαρμένος με τον εαυτό του που νομίζω πως δε θα άντεχε πολύ να μην εμφανιστεί μόνο και μόνο για να δειχτεί και να σοκάρει. Δεν ξέρω, πάντως κι εγώ νομίζω πως κάτι πολύ περίεργο συνέβει τότε.
"ΤΕΛΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΡΟ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΟΡΙΣΟΝ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΧΟΛΙΟ...ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙ ΕΤΩΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ!
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΩ!!!"
Μήπως θα μπορούσες να επεκταθείς λίγο τώρα πάνω στο θέμα που ξεπιάστηκαν τα δάκτυλα σου? Σε παρακαλώ γιατί νομίζω οτί αυτό είναι το πιο αναπάντεχο από όλα όσα έγραψες. Το ζήτησε ο ίδιος μετά θάνατον από τους γονείς του...?

oneiric1Μέλος
18/02/2004, 16:09:30
Αγαπητέ φίλε clearthrought σε υπέρ ευχαριστώ για τα τόσα ενδιαφέροντα που έγραψες!!!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

clearthoughtΜέλος
18/02/2004, 19:02:00
quote:

Cleathought διάβασα με φοβερό ενδιαφέρον όλα όσα έγραψες για τον Μόρισσον. κι εγώ πάντα πίστευα ότι είναι από μια γωνιά και σπάει πλάκα με όλη την παραφιλολογία γύρω από το όνομα του. Από την άλλη πως είναι δυνατόν να μη του λείπει η μουσική του και το συγκρότημα του? Ήταν τόσο ματαιόδοξος και επαρμένος με τον εαυτό του που νομίζω πως δε θα άντεχε πολύ να μην εμφανιστεί μόνο και μόνο για να δειχτεί και να σοκάρει. Δεν ξέρω, πάντως κι εγώ νομίζω πως κάτι πολύ περίεργο συνέβει τότε.

Καλησπερα erietta...
Οπως ανεφερα ο καθενας πιστευω εχει σχηματισει την προσωπικη του αποψη για τον "μυστηριωδη" θανατο του Μορισσον...
Ποτε δε θα μαθουμε τι ειναι αυτο που πραγματικα συνεβη...
Παρεθεσα απλως μελετες και αποψεις μελετητων του Μορισσον...
Αν φυσικα διαβασει καποιος και μελετησει το εργο του Μορισσον(κι οχι απλως να το ακουσει σαν "μουσικη") θα ανακαλυψει πολλα που δε φαινονται με ενα μονοχα ακουσμα του εργου του...
Λες οτι "ηταν ματαιοδοξος και επαρμενος με τον εαυτο του που δε θα αντεχε πολυ να μην εμφανιστει για να δειχτει και να σοκαρει..."

Θα σου παραθεσω τους στιχους του 'Universal MInd" σε μεταφραση για να αποδειξω αυτο που θα πω στη συνεχεια..

"Περνουσα την ωρα μου
μες στον Παγκοσμιο Νου
αισθανομουν ομορφα
γυριζα κλειδια
ελευθερων ανθρωπους
ημουν μια χαρα

Τοτε,ηρθες εσυ,
με μια βαλιτσα κι ενα τραγουδι
εστριψες το κεφαλι μου αντιθετα

Τωρα ειμαι μονος
αναζητω μια πατριδα
σε καθε μερος που βλεπω
Ειμαι ο ελευθερωτης
δεστε ποσο τυχερος ειμαι"

Ο στιχος " Τοτε ηρθες εσυ..".Αυτο το εσυ, το ακαθοριστο προσωπο που ερχεται σα μυστηριωδης επισκεπτης και σου αλλαζει τροπο ζωης δε νομιζω πως ειναι αλλος απο τον ιδιο τον εαυτο του.Οιδιος λοιπον,και φυσικα εννοω μια φιλοδοξια,ειναι που καμει τον εαυτο του εναν Σουπερσταρ,ενα βασιλια.Ομως αγαπητη, οι βασιλειαδες δυστυχουν,κι αυτο το εχει αποδειξει ενας Πρισλει και μια Τσοπλιν.(Εαν επιθυμειτε μια πιο εκτενη επεξηγηση ευχαριστως να τοποθετηθω σε επομενο μηνυμα μου).
Πιστευω πως ο Μορισσον μετα την τοσο αναπαντεχα μεγαλη επιτυχια ηταν τρομερα μονος.Αν και ο ελευθερωτης του κοσμου που τον ακουγε μεσα απο τη μουσικη του,ηταν ο ιδιος δυστυχισμενος αποκομμενος απο τη σιγουρια του λαϊκου Universal mind,της ομαδσς δηλαδη,ενα σκευος που πολλες φορες επρεπε μετα απο ορισμενο χρονο να "πεθανει"...
Σκεφτομαι πως ισως ετσι να ενιωσε και ο Μορισον γιατι αυτο με κανουν να πιστευω οι στιχοι του.
Στην αρχη σαν φοιτητης,σαν μελος μιας παρεας ενιωθε να δρα ουσιαστικα μεσα στον δικο τους "παγκοσμιο Νου".Αργοτερα αρχισε να αποκοβεται απο ολους.Δεν τον αντικρυζαν πια σαν τζιμ αλλα σαν τον τραγουδιστη Τζιμ Μορισον (μαρτυριες των υπολοιπων μελων του συγκροτηματος ), τη θεοποιημενη φιγουρα εκεινη που επρεπε να λειτουργει οπως ηθελε το πληθος.
Οποτε πηγε να δωσει ποιημα εκεινοι του ζητουσαν τραγουδι,οποτε προσπαθησε να ησυχασει τις φωνες στο When the Music's Over εκεινοι στριγγλιζαν να ακουσουν αυτα που ηθελαν απο το στομα του "βασιλια" τους.
Πολυ θλιψη θα ενιωσε ο Μορισον στα ρουχα του σουπερσταρ και μαλλον αυτος θα ηταν ο λογος που θελησε να τα παρατησει, αγαπητη μου erietta και να μην ξαναγυρισει πισω.
Διαβαζω τους στιχους του...

Νοt to touch the earth
not to see the sun
nothing left to do
but run run run...

και σκεφτομαι πως ΣΙΓΟΥΡΑ αισθανθηκε σαν αρχαιος βασιλιας,ενας ιερος πολυτιμος λιθος δυστυχισμενος....Αυτος ηταν ο ελευθερωτης τους βλεπετε...Επρεπε καποτε ομως να ελευθερωθει και ο ιδιος!!!Και το εκανε!!!

quote:
Μήπως θα μπορούσες να επεκταθείς λίγο τώρα πάνω στο θέμα που ξεπιάστηκαν τα δάκτυλα σου? Σε παρακαλώ γιατί νομίζω οτί αυτό είναι το πιο αναπάντεχο από όλα όσα έγραψες. Το ζήτησε ο ίδιος μετά θάνατον από τους γονείς του...?

Yπαρχουν μαρτυριες σε γαλλικες εφημεριδες ...επισης σε δημοσιευματα στο US Magazine και στο AUM Magazine (ολα αυτα συμφωνα με τους μελετητες του)...
Αν θες προσωπικη ταπεινη αποψη δεν πιστευω να αληθευει ακριβως το γεγονος...
Δεν νομιζω πως εαν συνεβαινε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κατι τετοιο θα εβγαιναν και θα το ελεγαν ετσι απροκαλυπτα...
Φυσικα απο τη στιγμη που υπαρχουν ολοι σκεφτομαστε το λογο την αιτια της υπαρξης τους...
Σιγουρα ο Μορισον ήταν θαυμαστης και ερωτευμενος με την αρχαια ελληνικη σκεψη...
Αυτο που πιστευω παντως ειναι πως εαν ειχε σκηνοθετησει ο ιδιος το θανατο του δε θα εππετρεπε ΠΟΤΕ να το μαθουν οι γονεις του...
Παντως συμφωνα με γαλλικη εφημεριδα το 1992 σε αρθρο της γραφει..." Οι γονεις του Τζιμ Μορισον αναρτιζουν στο μνημα του μια μεγαλη (αλλα απαισια) ταφοπλακα που εχει εγγεγραμμενο ενα ελληνικο αποφθεγμα:"ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ" ...ετσι λετε να νιωθει αραγε και ο Τζιμ??"
Τωρα βασει αυτης της δημοσιευσης μετα απο λιγο καιρο αρχιζουν τα παρατραγουδα και οι μαρτυριες οτι μαλλον(συνεχως εικαισιες και τπτ σιγουρο...αλλωστε πως θα ηταν παραξενο? )ο Τζιμ εδωσε "παραγγελεια στους γονεις του για την εν λογω επιγραφη...
Φυσικα κανενα απο τα δημοσιευματα δεν αναφερει πως ηταν ο ιδιος καθ'εαυτος ο Μορισσον που εμφανιστηκε στους γονεις του ..αλλα καποιος "απεσταλμενος" πολλες οι υποψιες γυρω απο το προσωπο του Krieger που εδωσε την "ιδεα"...
Τωρα τι απο αυτα ειναι αληθεια..τι μυθος ..μαλλον ΠΟΤΕ δε θα μαθουμε...

ΠΑντως...
ΞΕΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!Μη μενετε στην εικονογραφηση.Δεν υπαρχει απολυτο νοημα.Υπαρχουν νοηματα μεσα στα νοηματα,ναι δεστε τα κι αυτα, αλλα οχι στην εξεταση μοριων γιατι το οικοδομημα θα καταρρευσει και η εξωφανταστικη αντιδραση θα αναμενεται επι ματαιω.Εξαλλου, τα συμβολα δεν συλλαμβανονται με τη λογικη,αλλα με το συναισθημα και την εξασκηση σε τακτικες και ατακτες αποδρασεις στην "other side"...
Aς κοιταξουμε λιγο το Celebration of Lizard.Ο ορθοδοξος τροπος αναλυσης θα ηταν φυσικα να γινει μια διεξοδικη σπουδη στο θεατρο σκληροτητας,να γινουν οι αναφορες στην οπερα του Πεκινου" Η ιστορια του Ασπρου Φιδιου" οπου ειναι και η κυρια πηγη εμπνευσης του Τζιμ.
Ο ορθοδοξος τροπος αναλυσης θα ηταν μια λεπτομερης επεξηγηση των συμβολων...

Παντως ενα ειναι το σιγουρο..."Πραττω συμφωνα με αυτο που η συνειδηση μου θεωρει σωστο"....ή αλλιως εαν θελετε...ΠΡΑΤΤΩ ΚΑΤΑ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΕΑΥΤΟΥ!!!!

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,

"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"

alexeyev1970Μέλος
18/02/2004, 23:21:45
Μόνο μια μικρή διόρθωση,φίλη clearthough.Ο Μπος ήταν Φλαμανδός και όχι Δανός.
Ο Νταλούκας είναι πυροβολημένος,μην τον ακούς.
Χαίρομαι πάντως που έχουμε πολλά κοινά!

clearthoughtΜέλος
18/02/2004, 23:49:56
quote:

Μόνο μια μικρή διόρθωση,φίλη clearthough.Ο Μπος ήταν Φλαμανδός και όχι Δανός.

Να'σαι καλα φιλε Alexeyev1970..ευτυχως που'χω και σενα..και με διορθωνεις..

quote:
Ο Νταλούκας είναι πυροβολημένος,μην τον ακούς.

Το εχω διαπιστωσει και η ιδια αυτο... να φανταστεις ορκιζοταν σε μια συνεντευξη του οτι τον ειχε δει ολοζωντανο καπου στη Ζωοδοχου Πηγης στο Κεντρο της Αθηνας...το ατομο...μαλλον εχει περασει σε "αλλη διασταση"

quote:
Χαίρομαι πάντως που έχουμε πολλά κοινά!

Μαλλον γλυκιε μου , φταει που εχουμε και οι ιδιο υπεροχο γουστο !!

erriettaΜέλος
19/02/2004, 16:10:04
Σε ευχαριστώ clearthought για όλες τις πληροφορίες.
Θα ήθελα πάντως να μείνω λίγο στα παρακάτω γραφόμενά σου:
quote:

ΞΕΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!Μη μενετε στην εικονογραφηση.Δεν υπαρχει απολυτο νοημα.Υπαρχουν νοηματα μεσα στα νοηματα,ναι δεστε τα κι αυτα, αλλα οχι στην εξεταση μοριων γιατι το οικοδομημα θα καταρρευσει και η εξωφανταστικη αντιδραση θα αναμενεται επι ματαιω.Εξαλλου, τα συμβολα δεν συλλαμβανονται με τη λογικη,αλλα με το συναισθημα και την εξασκηση σε τακτικες και ατακτες αποδρασεις στην "other side"...

Δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε καλά όλοι όσοι τολμήσαμε έστω και ένα βήμα το "the other side"..

Τhe Blue Bus is calling us
Driver where are you taking us?

Καλά ταξίδια!

ANTonIn_ARTaudΝέο Μέλος
01/02/2005, 00:08:32
...where is the wine...the new wine...dying on the vine...

...The doors... άραγε ένα συγκρότημα με έναν όμορφο ευφραδέστατο μετά- beatnik frontman που λάτρευε να αυτοπροβάλλεται στα media, με το σαγηνευτικό decadent ύφος του ή ένας προφητικός νέο-ρομαντικός μιας αμφιταλαντευόμενης και ανέκαθεν πνευματικά παραπαίουσας χώρας;

Όπως και να το κάνουμε, οι doors ήταν ο Μorrison όσο και αν ξενίζει μερικούς και για δαύτον θα σας παραθέσω τον λεκτικό μου συρφετό (είθε να είστε υπομονετικοί…

Μorrison ο ¨κυκλοθυμικός¨ αυτός δανδής…ο ιδεώδης επίγονος του παθιασμένου λόρδου Βyron ήταν αυτός που μεταστοιχείωσε την ύπαρξη μιας στοιχειώδους ροκ μπάντας, σε κάτι υπερβατικό. Σε ένα χρυσοποίκιλτο αμάλγαμα ποίησης, γνώσης και λαχτάρας για ζωή…για μια ζωή με άκρατα αισθητικά εκχυλίσματα…μια ζωή νέα, όπου το τίμημα της απόλαυσης της είναι ο θάνατος, όχι με τη στείρα και πεπερασμένη χροιά της έννοιας αλλά με το ¨πέρασμα στην άλλη πλευρά¨, την θανάτωση του παρασιτικού ΕΓΩ μας, που εμποδίζει να δούμε το υπέροχο και ονειρικό σύμπαν που βρίθει τόσο τραγελαφικά δίπλα μας, αλλά εξίσου τόσο συμπαντικά μακριά…

Ο Μ. μετέτρεπε μια καθιερωμένη συναυλία ροκ μουσικής σε ένα ονειρώδες σύμφυρμα αρχαιοελληνικής τραγωδίας και ινδιάνικης σαμανιστικής τελετής αναπάντεχο τόσο για το κοινό που αποχαυνωμένο από τα ντράγκια, επαμφοτέριζε μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας όσο και για τα τρία άλλα μέλη του γκρουπ. …ήταν ένας Διόνυσος (και όχι κάποιος φαιδρός βακχευόμενος επί σκηνής…αλλά με απολλώνιες προεκτάσεις…(Nietzsche, Nietzsche…omnia Nietzsche!)

Με κάθε του ουρλιαχτό, κραύγαζε από τα μύχια της ύπαρξης του για ένα ορθολογικό πισωγύρισμα σε έναν ανιμιστικό τρόπο ζωής…όταν τα συναισθήματα του ανθρώπου, άμεμπτα και υγιή του έδιναν τη δυνατότητα να κοιμάται αγκαλιά με τα αστερία…. WE WANT THE WORLD AND WE WANT IT NOWWW!!!!

Άλλοτε πάλι, εξουθενωμένος από τη προσπάθεια να ακουστεί, ριχνόταν στη σκηνή φαινομενικά αναίσθητος-νεκρός, έτοιμος για το σαμανιστικό του ταξίδι στις κορυφογραμμές των γαλαξιών, όπου μόνος του θα πάλευε με τέρατα και θα ερωτοτροπούσε με απόκοσμης ομορφιάς πλάσματα για να πετύχει το στόχο του, για όλους εμάς που τον παρατηρούμε αλαφιασμένοι-έντρομοι... την αφύπνιση…και μετά σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα, ανακούρκουδα και με κλειστά μάτια θα αποτίσει τον τρυφερό φόρο τιμής του στα μάτια κάποιας κοπέλας που με ανακούφιση πλέον τον ακούει να τις σιγοψιθυρίζει….¨…I’d like to have another kiss…another flashing chance at bliss¨

¨Have you forgotten the keys to the kingdom? ¨ απευθύνεται νωχελικά και με λάγνα παιδιάστικη διάθεση στο αυτί του απροετοίμαστου ακροατή. Του ακροατή που προσπαθεί να «διασκεδάσει-ψυχαγωγηθεί» με το μουσικοποιητικό παραλήρημα των doors…ο Μr Μojo Risin’ δεν ήρθε όμως σε τούτο τον κόσμο για να αποτελέσει έναν ακόμα ¨χρυσούν μόσχο¨ προς τέρψιν των αδηφάγων mass media ή του λατρευτικού παραληρήματος ενός ψυχεδελικού κοινού και της μουσικής βιομηχανίας (άσχετα αν μαγαρίστηκε στη πορεία…ο κύριος Μ. έφτασε για να αφυπνίσει την ανασκουμπωμένη και πενιχρή σε ¨μαγεία¨ σύγχρονη πραγματικότητα…ήρθε με μια μεφιστοφελική ηδυπάθεια αλλά και με έναν εσωστρεφή μελαγχολικό ποιητικό οίστρο να σηκώσει, έστω και με τον πιο θρασύ και ηθικά απεχθέστατο για τις καθιερωμένες αξίες τρόπο, ένα παραπλήσιο σταύρινο βάρος το οποίο απλόχερα αποδέχτηκε ως άλλος Χριστός…

Η προηγούμενη ρητορική του ερώτηση, έχει δυστυχώς μια και μοναδική απάντηση την οποία αρνείται πεισματικά να δεχτεί ως πραγματικότητα…δεν μπορεί να διανοηθεί πως ο οποιοσδήποτε που διατείνεται από κάθε χιλιοστό της υπόστασης του, υπέρ της ανθρώπινης του φύσης, να έχει ξεχάσει τα κλειδιά για το υπέροχο σύμπαν που κρύβεται πίσω από τις πεπερασμένες διεργασίες των αμφιβληστροειδών του? Πως είναι δυνατόν να χάσεις κομμάτια από τη ψυχή σου;
Δεν μπορεί να έχει πάψει να αισθάνεται και να νιώθει ως μέρος του όλου… κι όμως η απόκριση είναι εδώ και αιώνες καταφατική…….

Τότε… με περίσσια αφέλεια εναντιώνεται… ¨…let’s re-invent the gods and all the myths of the ages…celebrate symbols from the deep elder forests¨ …ας γυρίσουμε σε έναν αισθητικό τρόπο ζωής. Απενοχοποιημένο από ηθικές και πάγιες γνωματεύσεις που μας εγκλώβισαν στη μίζερη καθημερινότητα μας. Ένα τρόπο ζωής, αντί-κείμενο στα λυσσώδη και σαρκοβόρα φτενά σύγχρονα πρότυπα που απομυζούν την ομορφιά και την ανθρώπινη ελεύθερη βούληση…ας σκοτώσουμε τους «πατεράδες» μας και ας ερωτοτροπήσουμε βουλιμικά με της «μανάδες» μας…ας γυρίσουμε στην ζεστή μητριαρχική εποχή όπου τα πάντα ήταν μοιρασμένα με μέτρο και ομορφιά, όπου οι μητρικοί ζεστοί κύκλοι δεν περιλαμβάνονταν μέσα σε πατρικά απόλυτα και στέρφα τρίγωνα… ίσως τότε υπάρξει ακόμα… ¨ελπίδα μία…
…μια προνύμφια ελπίδα¨ …

skepticΜέλος
01/02/2005, 19:30:57
Αν ήταν ο Αλέξανδρος σαν τον Μόρισον το πολύ πολύ να έφτανε (καταλάθος) μέχρι τα Δαρδανέλια, πριν τον συντρίψει ο Δαρείος...
Η μεγαλύτερη κατάκτηση του θα ήταν ένα αστρικό ταξίδι στη ΛΕΒΑΝ ..

...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism

ksenitiaΜέλος
03/02/2005, 03:07:38
Γεια σας!
Ψαχνοντας στο google σχετικα με το θεμα, κοιτατε τι σελιδα πετυχα :
www.rockandrollbadboy.com/morrison.html
Ο τυπος που το γραφει, χτυπιεται οτι η φωτογραφια ειναι αυθεντικη χωρις προσθετα. Σιγουρα καποια χαζομαρα εχει κανει, αλλα το ολο θεμα ειναι ανατριχιαστικο..... μπρρρ

Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...

meatourΝέο Μέλος
25/02/2005, 17:20:40
The doors= Οι πύλες.
Απο εκεί λένε ότι προήλθε το όνομα του συγκροτήματος. Λέγεται επίσης ότι είχε λατρεία με την αρχαία Αρχαία Ελλάδα και διάβαζε πολύ, ειδικά Πλάτωνα.
Ο Jim Morisson από μικρή ηλικία είχε διάφορες εμμονές.
Σε ένα ταξίδι με τους γονείς του τράκαραν άσχημα με νεκρό έναν Ινδιανό, έκτοτε ο J.M. πίστευε ότι η ψυχή του ινδιάνου είχε μπεί μέσα στο σώμα του. Αργότερα προσφωνούσε τον εαυτό του Lizard King, το οποίο σύμφωνα με αυτόν σήμαινε ο βασιλιάς των πάντων.
Έχουν υπάρξει διάφορες αναφορές για βιασμούς και σεξ εκτός ορίων (του άρεσε να σφίγγει με τα χέρια του τους λαιμούς των παρτενέρ του).
Απο εκεί και πέρα όμως θεωρώ λογικό ένας άνθρωπος όπως ο J.M. να συμπεριφέρεται ακραία και να έχει εμμονές. Οι πολύ σπουδαίοι καλλιτέχνες έχουν συχνά και διαταραγμένο εγκέφαλο και αυτό γιατί όταν την τεχνη την κάνεις για πάρτη σου και μόνο και όχι για καθαρά λόγους χρημάτων βγάζεις από μέσα σου ότι κακό και καλό έχεις το όριο μεταξύ αυτών λεπτό και μη ευδιάκριτο.
Βλέπετε η τέχνη για την τέχνη είναι κατάρα για τους μη επαγγελματίες.
Ο J.M. λοιπόν ως καθαρόαιμος καλλιτέχνης κάπου έμπλεκε την πραγματικότητα με τη φαντασία, τα όρια των πραγμάτων ακόμα και του εαυτού του. Μόνο όταν ένας καλλιτέχνης ξεπεράσει τον εαυτό του μπορεί να φτάσει να κάνει τραγούδια με στίχους ικανούς να αγγίξουν την ψυχή των ακροατών, μουσική που κάνεις τους ακροατές να κλαίνε.
Από εκεί και πέρα όμως δυστυχώς εμπλέκεται και η βιομηχανία της μουσικής ικανή να καταστρεψει καλλιτεχνες, να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, να δημιουργήσει μύθους και θρύλους.
ίσως και εγω όσα γράφω να μην στέκουν να μην είναι αλήθεια ως γεγονότα αλλά απλά φήμες γιατί βλέπετε η υστεροφημία πουλάει καλύτερα.
Αν θυμάμαι καλά όμως το θέμα ήταν η επιγραφή, όσων αφορά την επιγραφή ήταν επιθυμία του ίδιου. Γιατί είπαμε ότι είχε πάθος με την αρχαία Ελλάδα ο άνθρωπος. Αυτά από εμένα.
Και κάτι άσχετο αλλά εκνευρίζομαι απίστευτα όταν βάζουν την προσωπικότητα και το έργο ενός καλλιτέχνη μαζί. Μην το κάνετε παρακαλώ. Μπορεί το έργο του να είναι αποτέλεσμα της προσωπικότητας του όμως το έργο του είναι αξιοθαύμαστο και όχι η προσωπικότητα του.
Αυτά είχα να πω.
25/02/2005, 20:33:16
PHILOSOFOS-1Μέλος
26/02/2005, 01:16:11

gh

BocahΝέο Μέλος
07/09/2007, 03:15:15
xmmmmm......."ΚΑΤΑ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ"=socraths:dialegoume ton daimona mesa mas,dialegoume to eidos tou daimona pou tha katikisei mesa mas alla daimonas oxi me thn stenh tou ennoia,sta arxaia daimwn shmainei aytos pou gnwrizei kati poly kala....me liga logia dialegoume na ginoume kakoi kaloi stravoi anapodoi isioi,mporoume na ginoume oti epithimisoume...ma kala kaneis sas den diavazei arxaia ellinikh filosofia?k kamarwnete kiolas pou to kanoun ksenoi....ntougania.
07/09/2007, 09:10:21
Αγαπητέ/ή Bocah, καλώς ήλθες στις Συζητήσεις του Esoterica!

Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες κι όχι με λατινικούς έτσι ώστε τα μηνύματα σου να είναι πιο ευανάγνωστα από τους συνομιλητές σου.

In anticipation of my resurrection...

αγνοώνΜέλος
08/09/2007, 12:29:57
έχει δίκιο ο dying incubus...γράψε ελληνικά για να μάθουμε τι ακριβώς σημαίνει η λέξη...... ntougania
10/09/2007, 08:18:24
quote:
έχει δίκιο ο dying incubus...γράψε ελληνικά για να μάθουμε τι ακριβώς σημαίνει η λέξη...... ntougania

Για να είμαι ειλικρινής, ούτε εγώ γνωρίζω τι είναι αυτά τα ντουγάνια!

In anticipation of my resurrection...

XDΜέλος
10/09/2007, 08:42:39
Πρόκειται για την λέξη "Ντουγανια", ιδιωματισμός (αργκό) αρνητικής σημασίας η οποία προέρχεται από την λέξη "Ντούγα" που με την σειρά της πρόκειται για παραφθορά της λέξης "Δούγα" η οποία στην καθαρεύουσα ερμηνεύεται ως Βαρελοσανίς (στην Δημοτική ως Βαρελοσανίδα δηλαδή).

Η λέξη δαίμονας χωρά πολλών ερμηνειών..

Μιας και αναφερθήκαμε όμως στον Σωκράτη αξίζει να θυμηθούμε πως σύμφωνα με την διδασκαλία της Διοτίμας όπως την διηγείται ο Σωκράτης προς τους συνδαιτυμόνες του ο Έρωτας χαρακτηρίζεται ως Δαίμονας.
Θεότητα κατώτερη των Θεών και ανώτερη των Ανθρώπων (ενδιάμεσος μεταξύ Ανθρώπων και Θεών -άγγελος ενδεχομένως;) οι οποίοι όταν ορίζονται ως Δαιμόνιοι «έχουν εντός τους το δαιμόνιο» νοούνται ως «εμπνεόμενοι από τους δαίμονες» (Πλατωνικό Συμπόσιο 203) σύμφωνα με την παρατήρηση του ΣΥΚΟΥΤΡΗ προερχόμενη από τον Κρατύλο (398c).

Ανάλογους προβληματισμούς μας δημιουργεί και η σχέση του Σωκράτη με το Δαιμόνιο του στην Πλατωνική Απολογία του ειδικά προς το τέλος όπου ο Δαίμονας λίγο πριν φτάσει ο Σωκράτης στο Δικαστήριο σιωπά, αλλά και την κατηγορία του στο δικαστήριο περί «καινών δαιμόνων» η οποία μας δίδει μια αρκετά καλή ιδέα περί της κοινής έννοιας της λέξεως εκείνη την εποχή..

Υ.Γ
Φυσικά.. περί της λέξης "Ντουγανια" ο Σωκράτης και (ειδικά) ο Πλάτωνας, που ασχολήθηκε πολύ με την σημασία των Ονομάτων προς το ονομαζόμενο, θα τράβαγαν τα μαλλιά τους αμφότεροι .

Edited by - XD on 10/09/2007 09:10:06