- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Έχει πράγματι μεγάλη διαφορά το να δηλώνεις κάτι από το να το πράττεις συνειδητά.
Δεν έχει λοιπόν σημασία αν κάνεις τον σταυρό σου 10 φορές τη μέρα, αν πηγαίνεις στην εκκλησία κάθε Κυριακή για να κοινωνήσεις, αν νηστεύεις κλπ.
Σημασία έχει η ποιότητα των πραγμάτων που βγαίνουν από μέσα μας και κατά πόσο εναρμονίζονται με αυτό που αναφέρουμε ότι μας εκφράζει.
Ακριβώς...Έχεις απόλυτο δίκιο...
Αλλά ακόμη και έτσι να είναι αγαπητέ μου,θεωρώ πως ακόμη η πλειονότητα του Ελληνικού λαού είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένη με την θρησκεία.Ακόμη και τα άτομα που μου αναφέρεις,στο εγγυάται κανείς ότι σε κάποια δύσκολη στιγμή δεν θα στραφούν στην θρησκεία?Δεν είναι κακό,αλλά,έστω και δυνητικά,αποτελούν "ποίμνιο".Όπως το θέτεις,το 98% των Ελλήνων απέχει από εκδηλώσεις λατρείας.Πως όμως εξηγείται αυτό το "εκκλησομάνι" στην χώρα μας?
Και μια "προσωπική" ερώτηση φίλε Dying_Incubus που αν θέλεις την απαντάς.
Όπως σηλώνεις δεν είσαι προσκείμενος σε κάποια θρησκεία,παρόλ'αυτά έχεις μια καθ'όλα θετικη προδιάθεση απέναντι τους.Τι είναι αυτό που σε έκανε να απέχεις,ενώ παράλληλα δεν την απορρίπτεις?
Impious Varmint
«και ποσο μαεστρικα φερνεις το κειμενο εκει που σε βολευει!!
και ποσο ωραια τα λες!!»
Γράφω, ανάλογα των όσων βλέπω ως απαντήσεις. Αυτό δεν κάνουμε όλοι μας? Νομίζω ότι τα παραλές…
eidos:
«ναι!! εχεις την σωστη θεωρηση των κοσμων, εσυ που περασες απο τα εδρανα του συμπαντος, εσυ που ποντο ποντο και με ευφροσυνο τροπο..»
Έεεεπ! Βιάζεσαι φίλτατε!
Δεν είμαι εγώ αυτός που εγείρει αξιώσεις κατοχής της αλήθειας, αλλά εσύ! Δεν είναι εγώ αυτός που λέω ότι γνωρίζω τον Δημιουργό, αλλά εσύ!
Επομένως, κοιτάξου στον καθρέπτη και θα δεις τον πραγματικό παραλήπτη των όσων γράφεις.
eidos:
«ικανοποιησα την υπερμετρη κενοδοξια σου να ορισθεις ως αυτος που θα γελασει τελευταιος;;»
Δεν βεβαίωσα ότι θα γελάσω εγώ τελευταίος, εσύ το είπες. Εγώ, απλά το σημείωσα…
eidos:
«το ποσο υπερφιαλο ατομο εισαι, ειναι νομιζω ξεκαθαρο!»
Θα έλεγα ότι απλά έχασες τον έλεγχο σου. Σε κατανοώ..
eidos:
«ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΕΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ;»
Αυτό, δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς. Ωστόσο, η αμφισβήτηση και η έρευνα πολύ δυσκολότερα θα μας οδηγήσουνε σε ένα μαντρί από ότι το οικιοθελές μάντρωμα φίλτατε.
eidos:
«ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ;»
Όριο δεν υπάρχει στην γνώση. Ωστόσο, εσύ θέτεις όρια και θέσφατα στην ερμηνεία του Κόσμου, του Σύμπαντος, και μάλιστα διεκδικείς την γνώση του θείου!
Μιλάς εσύ για διεκδίκηση?
eidos:
«ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ;»
Η κάθε λέξη, έχει και μια σημασία, μια έννοια και αρχή. Εσύ, κακοποιείς τις λέξεις για τα στενά μεταφυσικά σου συμφέροντα…
eidos:
«ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΚΡΟΒΑΤΕΙΣ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ;»
Μάλλον εσύ επιδίδεσαι στο άθλημα!
eidos:
«ΚΑΤΕΧΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ: ΤΗ ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ»
Κατέχεις θα έλεγα τα ηνία μιας ακόμα αυταπάτης. Από τις πολλές θεολογικές που πέρασαν και θα περάσουνε.
Λιγότερη αμετροέπεια θα σου έκανε καλό.
eidos:
«(λυπαμαι που δεν μπορω να σου απαντησω πιο συγκεκριμενα σε κατι, αλλα απο το συνοθυλευμα των απαξιωτικων σου λογων , δεν διεκρινα κατι ικανο να απαντηθει)»
Δεν είσαι σε θέση φίλτατε να ορθώσεις Λόγο Θεολογικό, δεν είσαι σε θέση να πλαισιώσεις με τα αντίστοιχα εδάφια τα όσα αυθαίρετα αρπάζεις από εδώ και εκεί. Δυστυχώς.
Παρόμοιες απαντήσεις, υπεκφυγές με άλλα λόγια, είδα πάμπολλες εδώ μέσα. Και οι άλλοι, επικαλούνταν «κατοχή γνώσης» και άλλα ευτράπελα.
Δεν είσαι ο πρώτος, μην ανησυχείς….
εδω η παρασταση δεν τελειωσε ακομα;
αντε γιατι οι θεατες βαρεθηκαν...
Μπορεί να αντιδράσει πολύ δυναμικά, πολύ παθητικά, να απελπιστεί, να εκδηλώσει την οργή του κλπ.
Οπότε είναι πιθανόν να στραφεί και προς την Ανώτερη Δύναμη.
Δεδομένου ότι στην σημερινή Ελλάδα η Ορθοδοξία είναι η περισσότερο διαδεδομένη και πιο γνώριμη στο μεγαλύτερο ποσοστό των συμπολιτών μας, ίσως να στραφεί προς τα κει.
quote:
Και μια "προσωπική" ερώτηση φίλε Dying_Incubus που αν θέλεις την απαντάς.
Όπως σηλώνεις δεν είσαι προσκείμενος σε κάποια θρησκεία,παρόλ'αυτά έχεις μια καθ'όλα θετικη προδιάθεση απέναντι τους.Τι είναι αυτό που σε έκανε να απέχεις,ενώ παράλληλα δεν την απορρίπτεις?
Φίλε μου, δεν πιστεύω ότι μια και μόνο θρησκεία μπορεί να βοηθήσει στην εξέλιξη της συνείδησης μου για να περιοριστώ σ' αυτήν.
Εάν έκανα κάτι τέτοιο ίσως να απέκλεια όλα τα πιθανά οφέλη που μπορώ να αποκομίσω από την έρευνα κάποιων άλλων θρησκειών αλλά και την αποδοχή κάποιων αληθειών που προσφέρονται μέσω αυτών.
Οπότε προτιμώ να συνθέτω τα διάφορα "διαμάντια" που πιθανότατα υπάρχουν μέσα σε κάθε θρησκεία... ![]()

In anticipation of my resurrection...