- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Edited by - alex22 on 07/07/2012 19:49:41
quote:
Βρε τι σωματίδια του θεου μιλάς, εδω πρόκειται για τονΚαρκίνο του εσωτερικα.Συνήθως την πέφτει στα μέλη, που είναι ανυποψίαστα, μάλιστα τιυς φέρεται με ευγένεια, μεχρι να εγκατασταθει μονιμα, τους δίνεται δε η εντυπωση, πως παράγει χρήσιμο έργο, για το καλο τους.
Μαύρο φίδι που σε έφαγε Υογκι!
Σαν τον αφήσεις, πολλαπλασιάζεται, όπως ακριβως γίνεται στο γραφείο κάποιου δημοσίου υπαλλήλου, που έχει το μεμεγαλύτερο του εχθρό, το χρόνο, μιας και δεν ξέρει πως αυτός θα περάσει.
Και να κάποια στιγμη ξεσπάει, και εξωτερικευετε, μιας και απο εσωτερικούς και γενικότερα εσωτερικα ζητήματα δεν έχει ιδέα!
Έτσι την πληρώνει κάποιο μέλος, συνήθως διαλεγει που θα χτυπήσει, γιατι είναι και θρασυδειλος.
Πάντως, μια συμβουλη σου δεινώ, αν σου συμβεί και στην πέσει, γαμησετου τη μάνα!
Είναι ολοκληρωτικά σάπιος!
..Και πώς κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα Πλατωνα;
(Εγώ στο είπα κάποτε -ή μάλλον στο λέω τώρα- τι μένει μετά τον θάνατο του φυσικού σώματος; Ο,τι άφησες.... )
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 07/07/2012 22:32:20
quote:Για τον καρκίνο μιλάμε Νίκ, και τι τον περιμένει...(τώρα που θα έχω λίγο χρόνο!)Α και μια συμβουλη στο φίλο τον Δοκ.
Μην αμφιταλαντευεσαι με ακροβασιες. Κατορθωσες να δέσεις το λουπο σου, αν και τον βλέπω και μέσα απο το χιούμορ σου.
Ο δικός μου δοκ είναι σφραγισμένος και αμπαρομενος. Και αυτο γιατι δεν μου επέτρεψαν να τον καθάρισω..
απλα του δίνω λίγο νερο και κανά ξερό κομμάτι, ίσα ίσα να τον κρατω στη ζωη...μέχρι να φύγω.
Μα υπάρχει....και είναι τρελός, ανεξελεγκτος και πεινασμένος.
Και φυσικα καταλαβαίνεις τι λέω..
Καταλαβαίνω...
Η τελευταία μου πάντως συζήτηση (ή "συζήτηση") με τον λούπους (τον living being) τελείωσε κάπως.. άδοξα
Πάντως να σου πω οτι δεν αμφιταλαντέυομαι. Επέλεξα το πλευρό που θέλω να είμαι
Θέλω να είμαι εναντίον σας!
Όλων σας!
Τα μούτρα σας δεν μου αρέσουν!
Απλά...
Τώρα, αν θέλετε να είμαστε και φίλοι, κανένα πρόβλημα, λατρεύω φίλους![]()
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 07/07/2012 22:20:01
quote:
ΠλάτωνΓια τον καρκίνο μιλάμε Νίκ, και τι τον περιμένει...(τώρα που θα έχω λίγο χρόνο!)
...καλά κατάλαβα λοιπόν!!!![]()
![]()
![]()
Χώσε κι άλλα Πλάτων.Μερικοί καρκίνοι μπορούν να θεραπευτούν.
Ο δικός μας σε ποιά κατηγορία είναι?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
8/7/2012
Βρε τι σωματίδια του θεου μιλάς, εδω πρόκειται για τονΚαρκίνο του εσωτερικα.Συνήθως την πέφτει στα μέλη, που είναι ανυποψίαστα, μάλιστα τιυς φέρεται με ευγένεια, μεχρι να εγκατασταθει μονιμα, τους δίνεται δε η εντυπωση, πως παράγει χρήσιμο έργο, για το καλο τους.
Μαύρο φίδι που σε έφαγε Υογκι!
Σαν τον αφήσεις, πολλαπλασιάζεται, όπως ακριβως γίνεται στο γραφείο κάποιου δημοσίου υπαλλήλου, που έχει το μεμεγαλύτερο του εχθρό, το χρόνο, μιας και δεν ξέρει πως αυτός θα περάσει.
Και να κάποια στιγμη ξεσπάει, και εξωτερικευετε, μιας και απο εσωτερικούς και γενικότερα εσωτερικα ζητήματα δεν έχει ιδέα!
Έτσι την πληρώνει κάποιο μέλος, συνήθως διαλεγει που θα χτυπήσει, γιατι είναι και θρασυδειλος.
Πάντως, μια συμβουλη σου δεινώ, αν σου συμβεί και στην πέσει, γαμησετου τη μάνα!
Είναι ολοκληρωτικά σάπιος!
Η αλήθεια είναι πως τα γραφόμενα έχουν λόγο κοφτό, dt, <<μπάμ-μπάμ>> που λέμε, δίνοντας αίσθηση μεστού λόγου και συμπυκνωμένου up to the point χωρίς πολλές περιττές σάλτσες και αερολογίες.
Αλλά κάπου εκεί με τα κατσαρώματα της σκέψης και του χρόνου, χαλάει το έργο και η σούπα.
Εκεί για να μαι ειλικρινής, διακρίνονται κενά να μπάζουν νερά με μπουριά.
Άστα Πλάτων[μου επιτρέπεις τη προσφώνηση Πλάτων], έχεις δίκιο γιατί την έχω πατήσει ουκ ολίγες φορές.
Μαύρο κατάμαυρο το φίδι σε πολλές περιπτώσεις, μ'έχει φάει το άτιμο.
Γι'αυτό άρχισα να την ψάχνω με τον εαυτό μου να δώ τι παίζει και η σκέψη μπαίνει σε αυλάκια που στρώνονται από σκέψεις άλλων.
Θυμάσαι που έλεγα για αρμονία; Ε, κι αυτή η εγκατάσταση που λες, γίνεται τόσο αρμονικά που μπορεί κάποιος να μη το πάρει χαμπάρι και να βρεθεί προ εκπλήξεων.
Και υπάρχει λόγος γι'αυτή την εγκατάσταση, άσχετα αν λόγω άγνοιας δε γίνεται αντιληπτός.![]()
Καλά αγγίζεις μια απ'τις πιο ευαίσθητες χορδές με τον μεγαλύτερο εχθρό το χρόνο. Αν δεν βιώσει κάποιος στιγμές με το τέλος του χρόνου, δε μπορεί να πιάσει γεύση απ'το τι είναι.
Τι να λέμε; Είναι σα να λες στον άλλο για οδήγηση, αλλά αν δε πιάσει τιμόνι μόνος του, να πατήσει τα πεντάλ, να αλλάζει ταχύτητες, να λειτουργεί όλα αυτά συγχρονισμένα, να βλέπει στη στιγμή ολόγυρα, να έχει ολική αίσθηση της προέκτασης του αυτοκινήτου, κ.ο.κ, δεν μπορεί να έχει ιδέα τι είναι οδήγηση.
Τέλος πάντων, έχεις γράψει ένα μέγα ερώτημα στο άλλο θέμα, με τη φύση και τον ηράκλειτο, που δε προσπερνιέται. Αλλά τι να πεί κανείς, σηκώνει κουβέντα, που δε ξέρω αν χρειάζεται να γίνεται.
Αλλιώς τι νόημα θα έχει και το πέρασμα απ'την εδώ ζωή αν όλα γίνονται σ'όλους με τη μία φανερά.
Τον τελευταίο καιρό, αλλά κυρίως αυτές τις μέρες για κάποιους λόγους που έχουν να κάνουν με συγγενικά προς εμένα πρόσωπα και μ'άλλα πράγματα στις μεταξύ μας[μ'αυτά τα πρόσωπα] σχέσεις που δε γνώριζα επακριβώς μέχρι πρότινος και έρχονται μέσα από είκοσι χρόνια τώρα σιγά-σιγά στην επιφάνεια, συν το πήξιμο, έφεραν κάποιους ισχυρούς κραδασμούς αλλά και έντονες με μεγάλη διάρκεια και συνέχεια στιγμές της βαθιάς αίσθησης προσοχής εκείνου του περσέψιον που έλεγες στο άλλο θέμα.
Δε νομίζω πως χρειάζεται να πώ περισσότερα, απλά χωρίς να κάνω τίποτα και ενώ ήμουν σε συνεχή εγρήγορση λόγω πηξίματος, έπιανα κινήσεις σκέψης με αρκετά έντονο νοιώσιμο ενέργειας συναισθήματος που χωρίς να κάνω τίποτα μένοντας απλά παρών, αναλάμβανε η συνείδηση μ'εκείνη την βαθύτερη αίσθηση και καθάριζε ο θόρυβος τη στιγμή της εμφάνισης, ένα πράγμα fade in και fade out. Αυτές οι στιγμές τέλους του χρόνου χρειάζεται να τις βιώνει κανείς για να πιάνει αίσθηση συντονισμού, ειδάλλως δε μεταφέρεται στον άλλον.
Χρησιμοποιώ παρελθόντα χρόνο γραφής για τη περιγραφή της αίσθησης. Αλλά πάει πέρασαν όλες εκείνες οι στιγμές, έχουν γίνει πια γνωστές, δε χρειάζεται να στέκεται κι άλλο κανείς σ'αυτές.
Κρατάω όσα λες και τις συμβουλές. Έχω φάει αρκετά στραπάτσα και επαναλάμβανα τα ίδια και τα ίδια μ'άλλο περιτύλιγμα, όμως με βοήθησαν να ψαχτώ σε σχέση μ'εμένα και να καταλάβω μέχρι στιγμής κάμποσα πράγματα.
Ακόμη ίσως και το αποκορύφωμα σε καταστάσεις πνευματικού εγώ.
Αργούσα να μαθαίνω ότι το θέμα με τα έσω φίδια δεν είναι με το τι μου έλεγε ο καθένας, αλλά το θέμα είναι με την δική μου κατάσταση του είναι.
Είναι αρκετά περισσότερα κι είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις τι λέω.
Χρειάζεται να έχω συνεχή προσοχή, αλλά αν ακούσουν κι άλλοι όσα λές για την ευχαρίστηση, τον πόνο, και τον χρόνο, ίσως κάποιοι μόνοι τους να νοιώσουν το δικό τους τρόπο να βιώσουν ένα βήμα[άλμα] αντίληψης να δούν παραπέρα απ'τα κατσαρώματα της σκέψης.

Ένα πολύ ωραίο βιντεάκι με αυθεντικές δηλώσεις επιστημόνων και λοιπών πνευματικών ανθρώπων. Τα διδακτορικά και οι δημοσιεύσεις τους δε χωράνε στους τοίχους ενός μέσου σπιτιού. Αξίζει τον κόπο να δει κανείς τις απόψεις τους και την επιχειρηματολογία.
2 ακόμη σημεία που θα ήθελα να σχολιάσω.
ΠάνοςΤ, αν ζούσες μια εποχή που είχε αναπτυχθεί η επιστήμη αλλά δεν είχαμε φτάσει στην θεμελίωση της απροσδιοριστίας, ας πούμε πχ το 1890 θα ήσουν άθεος, με βάση αυτά που θα ήξερες;
"Πιστεύεις στη μη ύπαρξη Θεού"
Όχι φίλε μου. Η σωστή διατύπωση είναι "Δεν πιστεύω στο Θεό". Κανονικά δε έπρεπε να υπάρχει ΚΑΝ λέξη για αυτό (άθεος). Εγώ δεν είμαι υδραυλικός. Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη που περιγράφει όλους του ανθρώπους που είναι Μη-υδραυλικοί; Είναι γνωστή η λογική πλάνη της "ίσης απόστασης", όπου μπαίνουν διαφορετικά πράγματα στο ίδιο σακί.
Κάπου πήρε το μάτι μου,κάποια σχόλια για μπούρδες και τρίχες.Ο καρκίνος σε κάνει να νομίζεις ότι λές μπούρδες καμμιά φορά.![]()
Δεν είναι όμως έτσι.
ο ψυχολογικός χρόνος,που συχνά επικαλείσαι,έχει απασχολήσει την φυσική και μάλιστα συσχετίζεται με το 2ο Θερμοδυναμικό Αξίωμα.Θα σχολιάσουμε σχετικά, με τον DSM,στη <<Γνώση>>.
Περιληπτικά:
Κάθε τι που βλέπεις,όχι μόνο με την συνειδητή σου όραση,αλλά και με την περιφερειακή,ότι αντιλαμβάνεσαι με τις αισθήσεις,ότι κατανοείς με την αντιληπτική σου ικανότητα,συσσωρεύεται στο τμήμα του εγκεφάλου σου,όπου καταχωρείται η μνήμη.
Κάθε τέτοια καταχώρηση,αυξάνει την μνήμη,με κατεύθυνση,απο το παρελθόν στο μέλλον.Εχουμε δηλαδή ενα ψυχολογικό βέλος του χρόνου.Οταν έχεις επιθυμία για κάποιο πράγμα,για μια κατάσταση,για μια...αιθέρια ύπαρξη ![]()
,η κατεύθυνση του βέλους είναι προς το μέλλον,επειδή δεν έχεις ακόμη πραγματώσει την επιθυμία.
Με βάσει την ήδη καταχωρημένη μνήμη,προσπαθείς πάντα,εσκεμμένα ή αυθόρμητα,να προγραμματίσεις ένα μελλοντικό γεγονός και ποτέ ένα γεγονός του παρελθόντος,επειδή έχει ήδη συμβεί.
Ας δούμε πώς συνάδει ο ψυχολογικός χρόνος σου Πλάτωνα με τον 2ο Νόμο.
Ο μικρόκοσμος του εγκεφάλου σου,δηλαδή τα κύταρά του σε σχέση με τον μακρόκοσμό του,δηλαδή το περιβάλλον.Μας ενδιαφέρουν τα κύτταρα της μνήμης εδώ.Κάθε δευτερόλεπτο που περνά,η μνήμη σου αυξάνεται,επειδή και το περιβάλλον αλλοιώνεται,κινείται συνεχώς,με αυξητική τάση σε σχέση με την μνήμη,την οποία συνεχώς αυξάνει.Κινείται δηλαδή προς το μέλλον.
Εδώ πρέπει να καταλάβεις,ότι ποτέ κάτι που βλέπεις,έστω κι άν είναι εντελώς ακίνητο φαινομενικά,δεν είναι στην ίδια θέση.Ο μικρόκοσμος του υπο παρατήρηση αντικειμένου [πρωτόνια,ηλεκτρόνια],κινείται συνεχώς.Πάντα προς το μέλλον και ποτέ στο παρελθόν.
Εχουμε επομένως,μια ισοδύναμη τάση αύξησης.
Το πέρασμα του χρόνου με την αύξηση της μνήμης.
Αρα κύριε Πλάτωνα,να είσαι ήσυχος.
Δεν λές μπούρδες!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
8/7/2012
Ο καρκίνος σε κάνει να νομίζεις ότι λές μπούρδες καμμιά φορά.Δεν είναι όμως έτσι.
ο ψυχολογικός χρόνος,που συχνά επικαλείσαι,έχει απασχολήσει την φυσική και μάλιστα συσχετίζεται με το 2ο Θερμοδυναμικό Αξίωμα.Θα σχολιάσουμε σχετικά, με τον DSM,στη <<Γνώση>>.
Περιληπτικά:
Κάθε τι που βλέπεις,όχι μόνο με την συνειδητή σου όραση,αλλά και με την περιφερειακή,ότι αντιλαμβάνεσαι με τις αισθήσεις,ότι κατανοείς με την αντιληπτική σου ικανότητα,συσσωρεύεται στο τμήμα του εγκεφάλου σου,όπου καταχωρείται η μνήμη.Κάθε τέτοια καταχώρηση,αυξάνει την μνήμη,με κατεύθυνση,απο το παρελθόν στο μέλλον.Εχουμε δηλαδή ενα ψυχολογικό βέλος του χρόνου.Οταν έχεις επιθυμία για κάποιο πράγμα,για μια κατάσταση,για μια...αιθέρια ύπαρξη
,η κατεύθυνση του βέλους είναι προς το μέλλον,επειδή δεν έχεις ακόμη πραγματώσει την επιθυμία.
Με βάσει την ήδη καταχωρημένη μνήμη,προσπαθείς πάντα,εσκεμμένα ή αυθόρμητα,να προγραμματίσεις ένα μελλοντικό γεγονός και ποτέ ένα γεγονός του παρελθόντος,επειδή έχει ήδη συμβεί.
Ας δούμε πώς συνάδει ο ψυχολογικός χρόνος σου Πλάτωνα με τον 2ο Νόμο.
Ο μικρόκοσμος του εγκεφάλου σου,δηλαδή τα κύταρά του σε σχέση με τον μακρόκοσμό του,δηλαδή το περιβάλλον.Μας ενδιαφέρουν τα κύτταρα της μνήμης εδώ.Κάθε δευτερόλεπτο που περνά,η μνήμη σου αυξάνεται,επειδή και το περιβάλλον αλλοιώνεται,κινείται συνεχώς,με αυξητική τάση σε σχέση με την μνήμη,την οποία συνεχώς αυξάνει.Κινείται δηλαδή προς το μέλλον.Εδώ πρέπει να καταλάβεις,ότι ποτέ κάτι που βλέπεις,έστω κι άν είναι εντελώς ακίνητο φαινομενικά,δεν είναι στην ίδια θέση.Ο μικρόκοσμος του υπο παρατήρηση αντικειμένου [πρωτόνια,ηλεκτρόνια],κινείται συνεχώς.Πάντα προς το μέλλον και ποτέ στο παρελθόν.
Εχουμε επομένως,μια ισοδύναμη τάση αύξησης.
Το πέρασμα του χρόνου με την αύξηση της μνήμης.Αρα κύριε Πλάτωνα,να είσαι ήσυχος.
Δεν λές μπούρδες!!ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Νικομαχε δεν τα έχω διαβάσει, τα περισσότερα απο όσα γράφω τα βιώνω και τα βλέπω. Θα πάμε σε βάθος αν θέλεις, ξέρω πως είσαι καλο παλληκαρι, αν και με ξαφνιαζεις με την Χρυση αυγή, μα όπως λειτουργει η δημοκρατία, καταλαβαίνω πως οι περισσότεροι πανε απο Αντιδραση και απόγνωση εκει...
Τι να γίνει....Ας ελπίσουμε πως στο τέλος δεν θα χασουμε ότι πολυτιμότερο έχουμε Νίκ, την ελευθερία μας.
Οι πολιτικοι ενδιαφέρονται για τη δύναμη και το χρήμα. Δεν σου γράφω κάτι νέο, ελπίζω στη λίστα τους, μια μέρα, να μην προστεθεί και η κηδεία μας.
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 08/07/2012 05:44:21
δεν ανηκω στην επικρατουσα θρησκεια του τοπου, και πολλων αλλων τοπων, γενικοτερα, οποτε αυτα που λες δεν εχουν να κανουν με εμενα.
χρησιμοποιεις τη λεξη θρησκεια, με λαθος τροπο τις περισσοτερες φορες.
και την μπερδευεις με την λεξη εκκλησια=συναξη ατομων
που παλι τη μπερδευεις με την Επισημη Εκκλησια=Ορθοδοξια στην Ελλαδα
θρησκεια=τροπος λατρειας
ολοι εχουμε θρησκεια!!
θέλω να δω πότε θα δώσεις τις απαντήσεις που προανήγγειλες τελικά...![]()
Βέβαια, εάν σε φέρνω σε δύσκολη θέση, δέχομαι και την αποδοχή άρνησης.![]()
Σ'αυτή την χώρα κολλάμε στα προσχήματα,αγαπητέ...
Impious Varmint
ωστε νομιζεις οτι βρισκομαι σε συγχυση!
και οτι με ενοχλει να με ρωτουν για την 'μεγαλη αληθεια μου'
μηπως εσυ εισαι σε συγχυση;
οταν απορριπτεις τα δικα μου απλα παραδειγματα, και στη συνεχεια χρησιμοποιεις ενα εξισου απλο παραδειγμα για να μου δειξεις τι;
οτι το δικο σου απλο παραδειγμα, ειναι πιο απλο-εξυπνο-αποτελεσματικο απο το δικο μου;
σου επαναλαμβανω λοιπον κατι απιστευτα απλο, κατι που ηδη απερριψες αβασανιστα:
Η ΒΙΒΛΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ
ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ
ΧΡΕΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΒΟΗΘΕΙΑ αν με καταλαβαινεις
εσυ λες οτι η Βιβλος ειναι γεματη αντιφασεις...
εγω λεω οτι εσυ εισαι γεματος αντιφασεις...
αποδειξε μου το πρωτο να σου αποδειξω το δευτερο...
το τι εσυ 'βλεπεις' δεν ειναι οπωσδηποτε και η πραγματικοτητα (λες και λεω)
με ρωτας αν εχω καταλαβει Ποιος ειναι, Πως ειναι Αυτος, πως ειμαι εγω σιγουρος για Αυτον...κ.λ.π.
πιστευεις σοβαρα οτι το προβλημα βρισκεται σε εμενα;
εσυ δεν εχεις τροπο για να σου εξηγησω αυτο που σε μενα ειναι κατανοητο και βατο!!
το προβλημα λοιπον το εχεις εσυ, που εχεις τις κεραιες σου κατεβασμενες! (προσπαθω οπως βλεπεις να ειμαι ευγενικος)
που δεν μπορεις να καταλαβεις!
και πως να μιλησω σε καποιον ηθελημενα και εκ γενετης τυφλο, για τα χρωματα.
δεν ειναι οτι εγω δεν μπορω! εσυ δεν μπορεις!!
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ;
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣ!
γνωριζεις εσυ τη Βιβλο ποντο-ποντο;;
και δεν 'γνωριζεις' αυτον που την εγραψε;;
ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ!!!!! (χρησιμοποιω οπως βλεπεις δικιες σου λεξεις)
αν την γνωριζες θα ηταν για σενα ασφαλης οδηγος, οπως ειναι και για μενα,
ολα τα αλλα, ψευτοφιλοσοφιες, και ψευτοαναζητησεις, και αλλα περιεργα θα σου ηταν περιτα.
ισως θα σε ενδιεφερε να μαθεις οτι αιρετικος ειναι αυτος που λεει πραγματα που δεν συμφωνουν με τη Βιβλο.
ο Θεος των κατ΄ονομα χριστιανων, δεν ειναι ο δικος μου Θεος!!
εγω δεν εχω φερει τον Θεο μου στα μετρα μου!! οπως καποιοι αλλοι!
οποτε αυτα ολα να τα επισημανεις σε καποιους εδω μεσα που κοπτωνται, για την επισημη εκκλησια οχι σε μενα.
(βεβαιως και συμφωνω οτι ολα αυτα συμβαινουν
και πολυ κακως!!)
Impious Varmint
«ωστε νομιζεις οτι βρισκομαι σε συγχυση!»
Ειλικρινώς, ναι.
eidos:
«οταν απορριπτεις τα δικα μου απλα παραδειγματα, και στη συνεχεια χρησιμοποιεις ενα εξισου απλο παραδειγμα για να μου δειξεις τι;»
Να σου δώσω να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ότι αυτά τα ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ αυταπόδεικτα κόλπα (και ας τα βαφτίζεις εσύ με περισσή σοβαροφάνεια «παραδείγματα»..) δεν οδηγούν πουθενά αλλού πλην των προθέσεων αυτού που ερωτά.
Κάνε μου λοιπόν τη χάρη και μην με ζαλίσεις ξανά με τέτοια αστεία, διότι δεν έχω όρεξη να παίζω με κολπάκια επικοινωνιακά. Γνωρίζω πάμπολλα, να είσαι βέβαιος.
eidos:
«Η ΒΙΒΛΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ»
Έτσι σε βολεύει φίλτατε να σκέπτεσαι, έτσι σε βολεύει να φαντάζεσαι. Αυτό που λες είναι κενό γράμμα. Απόδειξη οι εκατοντάδες αιρέσεις ΕΝΤΟΣ των τριών Αβρααμικών δογμάτων.
Ο καθένας από όλους αυτούς, κάνει ότι και εσύ: «ερμηνεύει» τα όσα φαντάζεται ότι «βλέπει» στα γραφόμενα της Βίβλου….
eidos:
«εσυ λες οτι η Βιβλος ειναι γεματη αντιφασεις..»
Δεν το λέω εγώ, το λέει το αποτέλεσμα της συρραφής που εσύ δέχεσαι ως «Βίβλο». Η Βίβλος έχει γραφτεί από μορφωμένους και αγράμματους, από αγρότες, αυτόκλητους «προφήτες», βασιλιάδες, πολιτικούς και ψαράδες.
Εάν ανατρέξουμε στις δήθεν «προφητείες», θα μας πέσουνε τα μαλλιά από τις δήθεν «εύστοχες» προαναγγελίες, εάν δούμε με το αρχαιολογικό μάτι την δήθεν «Έξοδο» από την Αίγυπτο θα ανακαλύψουμε ότι κάτι τέτοιο ούτε από……μια σκαλισμένη πέτρα δεν προκύπτει (πλην των όσων λένε οι ίδιοι για τους ίδιους..), εάν ψάξουμε την περιπλάνηση στην έρημο τότε θα διαπιστώσουμε ότι το μόνο που κατασκήνωσε σε μια έρημο είναι…………η λογική σκέψη των ανθρώπων!
Φίλτατε η Βίβλος δεν είναι ο «Λόγος» κάποιου Θεού αλλά η φωνή μιας πολιτικοποιημένης θρησκευτικής ελίτ. Τότε και τώρα.
eidos:
«πιστευεις σοβαρα οτι το προβλημα βρισκεται σε εμενα;»
Σαφέστατα.
Ζεις μια παραίσθηση, κατά την άποψη μου, την οποία συνάμα μόνος σου συντηρείς και τροφοδοτείς. Είναι η μεταφυσική σου εξάρτηση. Δυστυχώς..
eidos:
«και πως να μιλησω σε καποιον ηθελημενα και εκ γενετης τυφλο, για τα χρωματα.
δεν ειναι οτι εγω δεν μπορω! εσυ δεν μπορεις!!»
Φίλτατε έχω περάσει για πολλά χρόνια τα έδρανα της Μονοθεϊστικής θρησκείας, μελέτησα και δεν εκκίνησα από έξω προς τα μέσα αλλά ανάποδα.
Λόγια παχιά σαν και αυτά που γράφεις, τα έχω ακούσει χιλιάδες φορές. Για ποιο λόγο άραγε είμαι εγώ τυφλός και δεν ζεις εσύ μια αυταπάτη χρωμάτων??
Για ποιο λόγο είμαι εγώ τυφλός και δεν είσαι εσύ τυφλός, την στιγμή που αδυνατείς να τεκμηριώσεις τις έννοιες που έχεις υποστασιοποιήσει και ταυτόχρονα καταρρέεις μπροστά στα θεολογικά στοιχεία της ίδιας της γραφής που εσύ ως «αλήθεια» θεωρείς?
Μήπως θα πρέπει να βγεις από τον μικρόκοσμο?
eidos:
«γνωριζεις εσυ τη Βιβλο ποντο-ποντο;;
και δεν 'γνωριζεις' αυτον που την εγραψε;;»
Η Βίβλος είναι ένα πολιτικό μανιφέστο και τίποτε άλλο. Αυτό το αντιφατικό δημιούργημα που αναδεικνύει, ο αφέντης Γιαχβέ με τις παράξενες ορέξεις και τους αχρείους ακολούθους, θα πρέπει κανείς να έχει πάψει την λογική του κρίση ώστε να το αποδεχθεί ως…………….«Θείο Λόγο»!
Έλεος!
eidos:
«ισως θα σε ενδιεφερε να μαθεις οτι αιρετικος ειναι αυτος που λεει πραγματα που δεν συμφωνουν με τη Βιβλο.»
Και ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΕΝΑ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΣΥ ΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ??
Απέχεις μακράν φίλτατε από το να είσαι σε θέση να αξιώσεις την ορθή ερμηνεία της θρησκείας των ιουδαίων. Έχεις προσκολληθεί σε μια νεόκοπη τάση θεολογικής μορφής, προσαρμοσμένη σε μέτρα που καλύπτουν τις ιδιαίτερες σου ανάγκες, κατανοητό αυτό, αλλά μην παρατραβάς το σχοινί.
Ίσως να φταίει η ημιμάθεια, ίσως και άλλοι προσωπικοί λόγοι. Πάντως, η αλήθεια σου σεβαστή, αλλά όχι αποδεκτή ως πραγματικότητα.
Όλα τα άλλα, λόγια από την ηχώ της ανθρώπινης μηδαμινότητας…
και ποσο μαεστρικα φερνεις το κειμενο εκει που σε βολευει!!
και ποσο ωραια τα λες!!
και ποσο μας πειθεις με τα ευλογοφανη σου συμπερασματα!!
και ποσο ετοιμοι ειμαστε, να σου πουμε:
ναι!! εχεις την σωστη θεωρηση των κοσμων, εσυ που περασες απο τα εδρανα του συμπαντος, εσυ που ποντο ποντο και με ευφροσυνο τροπο, εισαι κατοχος της γνωσης, που εμεις οι καυμενοι, τιποτενιοι, χαμερπεις, εμεις του απολυτου μηδεν τα παιδια, δεν κατεχουμε τιποτα!!!
ικανοποιησα την υπερμετρη κενοδοξια σου να ορισθεις ως αυτος που θα γελασει τελευταιος;;
το ποσο υπερφιαλο ατομο εισαι, ειναι νομιζω ξεκαθαρο!,
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΕΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ;
ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ;
ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ;
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΚΡΟΒΑΤΕΙΣ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ;
ΠΡΟΣΕΞΕ, ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΤΟΥ ΣΧΟΙΝΟΒΑΤΗ ΚΛΥΔΩΝΙΖΕΤΑΙ!
ΚΑΤΕΧΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ: ΤΗ ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ
(λυπαμαι που δεν μπορω να σου απαντησω πιο συγκεκριμενα σε κατι, αλλα απο το συνοθυλευμα των απαξιωτικων σου λογων , δεν διεκρινα κατι ικανο να απαντηθει)
Για αυτόν τον λόγο αγαπητοί μου Schwabe και eidos μην αναλώνεστε σε αμοιβαίες "φιλοφρονήσεις".Πιστέψτε με,δεν θα σας βγάλει πουθενά...
Impious Varmint
Στην ταυτότητα που έβγαλα πχ στα 14 μου αναγράφεται στο θρήσκευμα πως είμαι κι εγώ Χριστιανός Ορθόδοξος όμως εδώ και χρόνια δεν πιστεύω σε κάποια θρησκεία.
Έχοντας συζητήσει το θέμα αυτό με αρκετά άτομα όπου συμβαίνει το ίδιο, πιστεύω κι εγώ ότι το ποσοστό του 98% είναι αρκετά μικρότερο.
Έχει πράγματι μεγάλη διαφορά το να δηλώνεις κάτι από το να το πράττεις συνειδητά.
Δεν έχει λοιπόν σημασία αν κάνεις τον σταυρό σου 10 φορές τη μέρα, αν πηγαίνεις στην εκκλησία κάθε Κυριακή για να κοινωνήσεις, αν νηστεύεις κλπ.
Σημασία έχει η ποιότητα των πραγμάτων που βγαίνουν από μέσα μας και κατά πόσο εναρμονίζονται με αυτό που αναφέρουμε ότι μας εκφράζει.
quote:
Η θρησκεία αποτελεί απλά δεκανίκι στην πνευματική μας αδυναμία να πιστέψουμε στους εαυτούς μας.
Αν και αυτό που αναφέρεις μπορεί να είναι μια περίπτωση της πίστης κάποιου σε κάποια θρησκεία - ειδικά σε περιπτώσεις εκμετάλλευσης - πιστεύω ότι η θρησκεία έχει κι άλλους "λόγους ύπαρξης" που μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά έναν άνθρωπο στην καθημερινή του ζωή.
quote:
νομιζω οτι αυτοι οι οποιοι πιστευουν πραγματικα, αυτοι που εχουν νοηση της πιστης τους ειναι ελαχιστοι. αυτους τους καταλαβαινεις εφοσον μπορουν να υπερασπιστουν την πιστη τους. τα περισσοτερα ατομα βεβαια δεν ειναι πιστοι, απλα ακολουθουν το ρευμα.
ποιοι νομιζεις οτι μπορουν να δεχτουν κατι καινουργιο πιο ευκολα;
Φίλε eidos, δεν διαφωνώ ως προς αυτό που λες.
Πολλές φορές μας είναι δύσκολο να δεχθούμε το καινούριο ή έστω να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να το σκεφτεί, λαμβάνοντας υπόψιν μας όλες τις παραμέτρους της καινούριας αυτής πληροφορίας.

In anticipation of my resurrection...