ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

el.elyon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
el.elyonΜέλος
26/09/2007, 14:46:07
quote:
Impious Varmint: Αγαπητέ el.elyon αυτή η άτυπη "κόντρα" ανωτερότητας-κατωτερόρητας δεν καταλήγει πουθενά.Θα προτιμούσα λοιπόν να μου εκφράσεις τις απόψεις σου και αν είναι να γίνει,ας κοντραριστούμε πάνω στα λεγομενά μας για το συγκεκριμένο θέμα.Σ'ευχαριστώ...

Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα για ποιο θέμα θες την άποψη μου?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Impious VarmintΜέλος
26/09/2007, 15:33:45
Για την φετινή ομάδα του Παναθηναικού τι γνώμη έχεις αγαπητέ el.elyon?Θα κάνει τίποτα?Νομίζω ένα τέτοιο θέμα ταιριάζει και στην ενότητα.Για πες τι έχεις να πεις σχετικά με αυτό???

Impious Varmint

samuel1974Μέλος
26/09/2007, 21:13:39
@ schwabe

Καλό αυτό το εδάφιο του Ιεζεκιήλ, αλλά το σκεπτικό σου έχει ένα λογικό κενό. Το κράτος του Ισραήλ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ.

Επειδή σου αρέσει να προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις την κουβέντα για να αναπαράγεις ως συνήθως τις ψέυτικες εντυπώσεις σου. Θέλω να μου πεις εάν αυτές οι δύο προφητείες του κεφαλαίου που παραθέτεις, δεν βρήκανε ή όχι εκπλήρωση στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Ιεζεκιήλ 37:12
ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΟΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΩ ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΙΔΟΥ ΛΑΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΣΑΣ ΑΝΑΒΙΒΑΣΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Εδώ μιλάει για όλους τους νεκρούς σε μία κοιλάδα γεμάτη σκελετούς.

ΙΕΖΕΚΙΗΛ 37:1
ΧΕΙΡ ΚΥΡΙΟΥ ΕΣΤΑΘΗ ΕΠ ΕΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΗΓΑΓΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΘΕΣΕΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΕΔΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΗΤΟ ΠΛΗΡΗΣ ΟΣΤΕΩΝ

Οι οποίοι ανασταίνονται και συγκεντρωνονται στο Ισραήλ, και δημιουργείται ένα ΑΙΩΝΙΟ κράτος.

Ιεζεκιήλ 37:26
ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΜΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑΘΗΚΗΝ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΙΩΝΙΟΣ

Εάν εδώ δεν είναι το Ισραήλ ο παράδεισος ή η Ουράνια Βασιλεία τότε ο Δαβίδ που αναφέρει η προφητεία...

Ιεξεκιήλ 37:24
ΚΑΙ ΔΑΒΙΔ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΠ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣ ΠΟΙΜΗΝ

...δεν είναι ο Μεσσίας, αλλά ο Δαβίδ Μπεν Γκουριόν, ο πρώτος πρόεδρος του νεοιδρυθέντος κράτους του Ισραήλ.

Δηλαδή τι θέλεις να μας πεις, ότι ο Γκουριόν είναι ο Μεσσίας και δεν ήτανε ο Χριστός.

Αν είναι αυτή η διάκριση που κάνεις ανάμεσα απο συμβολισμό και κυριολεξία, τότε να μας λείπει. Εάν εσύ δεν μπορείς να διακρίνεις ότι εδώ μιλάει συμβολικά, τότε μάλλον δεν κατάλαβες ότι το Ισραήλ έχει επανιδρυθεί εδώ και 50 χρόνια. Τι θες να μας πεις δηλαδή;; ότι ο Μεσσιάς θα αναστήσει τους απανταχού Εβραίους της γης, για να επανιδρύσει ΞΑΝΑ ένα νέο κράτος του Ισραήλ;;; Και τους ζωντανούς Εβραίους που είναι εκεί τι θα τους κάνουνε;;;

Αυτό το τρομερό εδάφιο είναι που δεν βρήκε εκπλήρωση στο πρόσωπο του Χριστού;;; Η μήπως η τρομερή σου ερμηνεία;;; η μήπως η τρομερή σου διακριτικότητα στο τι είναι συμβολισμός και στο τι είναι κυριολεξία;;;

Τα ίδια στα είχα πει και πριν απο 8 μήνες, αλλά εσύ συνεχίζεις το βιολί σου, αλλά είπαμε, τη δουλεία σου κάνεις και αναπαράγεις ψευδές εντυπώσεις. Και τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές καθώς ίπτασαι με το ιδιωτικό σου τζετ με κατεύθυνση το Ντουμπάϊ για τη συνάντησή σου με τον Ντοναλντ Τραμπ, όπως θα περνάς πάνω απο το Ισραήλ δες κάτω αμά είναι ακόμα εκεί το κράτος ή το απήγαγαν οι Έψιλον.

Ακόμα και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τρομάξανε μαζί σου, απο τον τρόπο που ενώ τους ορμούσες, μόλις μύρισες Χριστιανό τάχτηκες ολόπλευρα με το μέρος τους. Το πρόβλημα σου είναι να κάνεις προπαγάνδα κατά της Εκκλησίας και προκειμένου να το κάνεις αυτό τάσσεσαι στο πλευρό οποιουδήποτε μιλάει εναντίον της Εκκλησίας. Έφτασες στο σημείο να υποστηρίζεις ακόμα και τη μη αθανασία της ψυχής (ως μη αναφερόμενης στη Βίβλο) στο πλευρό του είδους (που πήγε αυτός;;;).

Edited by - samuel1974 on 26/09/2007 21:16:43

el.elyonΜέλος
27/09/2007, 11:18:14
quote:

Για την φετινή ομάδα του Παναθηναικού τι γνώμη έχεις αγαπητέ el.elyon?Θα κάνει τίποτα?Νομίζω ένα τέτοιο θέμα ταιριάζει και στην ενότητα.Για πες τι έχεις να πεις σχετικά με αυτό???

Impious Varmint

Ο Παναθηναϊκός και όλες οι “μεγάλες” ομάδες που παίζουν UEFA στην πραγματικότητα μαζεύουν βαθμούς για μια “μικρή” ομάδα που είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Συγχαρητήρια!!!!!!!!

Εύχομαι καλή συνέχεια στην Ευρώπη σε όλες τις “μεγάλες” ομάδες και το πρωτάθλημα στη “μικρή” ομάδα που δεν έχει το προνόμιο να παίζει UEFA!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

eidosΜέλος
27/09/2007, 22:01:27
λιγο ελειψα και το κανατε μπαχαλο το θεμα...

δεν ντρεπεστε;;

τοση ασυνενοησια, και απωλεια μυαλου;;;

και θελετε να προκοπεψε κιολας στη ζωη σας;;;

κριμα ρε Ελληνες!!!!!!!!!!

υ.γ.
υπαρχει Δημιουργος;
υπαρχει αθανατη ψυχη;;
υπαρχει κολαση;;
ενας Δημιουργος αγαπης, μας εφτιαξε για να μας ριχνει μετα στη κολαση να καιγωμαστε;;;

Impious VarmintΜέλος
28/09/2007, 10:38:08
Και οι εκδηλώσεις μετριοφροσύνης από τους συμμετέχοντες συνεχίζονται επ'αόριστον...

Ο αγαπητός Mr. Perfect-eidos κρίνει τους υπολοίπους για την κατάσταση την οποία έχει λάβει το προσωπικό του θέμα...

Με βάση την προσωπική του ανωτερότητα και τα αλάνθαστα κριτήρια του είναι σε θέση να μας επαναφέρει στον σωστό δρόμο...

Υ.Γ:Δεν θα ήθελα να εκφραστώ για τα άτομα που βγάζουν τους εαυτούς τους απ'έξω,κατηγορώντας τους υπολοίπους για την "κατάντια",θεωρώντας παράλληλα πως είναι ξεχωριστοί από τους έτερους συνομιλητές.Δεν θα τους χαρακτηρίσω όπως τους αξίζει γιατί η amalia άρχισε τις περικοπές...

Impious Varmint

el.elyonΜέλος
28/09/2007, 12:26:53
quote:
Impious Varmint: Υ.Γ:Δεν θα ήθελα να εκφραστώ για τα άτομα που βγάζουν τους εαυτούς τους απ'έξω,κατηγορώντας τους υπολοίπους για την "κατάντια",θεωρώντας παράλληλα πως είναι ξεχωριστοί από τους έτερους συνομιλητές.Δεν θα τους χαρακτηρίσω όπως τους αξίζει γιατί η amalia άρχισε τις περικοπές...

Τι εννοείς αγαπητέ?
Ποιους εννοείς?

Αλλά δεν κατάλαβα αγαπητέ μου φίλε, εσύ είσαι μέσα ή έξω?

quote:
Impious Varmint: Ο αγαπητός Mr. Perfect-eidos κρίνει τους υπολοίπους για την κατάσταση την οποία έχει λάβει το προσωπικό του θέμα...

Με βάση την προσωπική του ανωτερότητα και τα αλάνθαστα κριτήρια του είναι σε θέση να μας επαναφέρει στον σωστό δρόμο...

Αυτό είναι, τώρα η μπάλα είναι στα ποδια του eidos……

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

28/09/2007, 14:18:24
Impious Varmint:
«Ανεξάρτητως θρησκευτικής και πολιτικής ιδεολογίας,θεωρώ τουλάχιστον εγωιστικά και εγωκεντρικά τα παραπάνω λόγια σου.»

Σέβομαι τις απόψεις σου, σε μια δημοκρατική κοινωνία πρέπει όλοι να εκφράζονται όπως αυτοί πιστεύουν…

Impious Varmint:
«Η οικονομική και κοινωνική δύναμη που μπορεί να κατέχεις δεν σου δίνει το δικαίωμα να εκφράζεσαι τόσο εγωιστικά,ιδιαίτερα σε έναν χώρο που δεν γνωρίζεις τους συνομιλητές σου.»

Δεν έχω ποτέ αναφερθεί οικιοθελώς σε παρόμοια θέματα, ωστόσο όταν δέχομαι επανειλημμένα «μπηχτές» για δήθεν εντολές και χρέη που εκτελώ, οφείλω να απαντήσω δίδοντας απαντήσεις που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εάν αυτή η πραγματικότητα είναι για σένα εγωισμός, για μένα είναι η αλήθεια και τίποτα περισσότερο.

Impious Varmint:
«Οι παχυλές αμοιβές σου και το,ομολογουμένως,εξαιρετικό σου αμάξι σε καμία περίπτωση δεν σου δίνουν το δικαίωμα να βρίσκεσαι στο απυρόβλητο από πλευρά κριτικής.»

Είπα ποτέ εγώ ότι θα πρέπει να είμαι εκτός κριτικής? Αυτό θα ήταν αρρωστημένο.

Τουναντίον, επιζητώ την κριτική, την κριτική όμως στις θέσεις και στους θεσμούς και όχι στις προσωπικές κόντρες. Άλλοι είναι αυτοί που άρχισαν να με χρεώνουν με «διατεταγμένη υπηρεσία» και όχι εγώ φίλτατε.

Impious Varmint:
«Κάποιου που να ανήκει στο σύστημα υγείας,που τόσο παγερά αδιάφορο σε αφήνει.Μπορεί να βρεθείς στην ανάγκη του,και τότε ούτε το όραμα,ούτε τα χρήματα,ούτε τα αμάξια σου δεν θα είναι εκεί για να σε βοηθήσουν.»

Κοίτα να δεις, έχω και φίλους αλλά και κουμπάρο που τιμά με την επιστημοσύνη και εργατικότητα του το ΕΣΥ. Σέβομαι τα πρόσωπα, σέβομαι τον αγώνα που πολλοί κάνουνε κάτω από όχι εξαίρετες συνθήκες.

Άλλο όμως αυτό και άλλο το συνολικό χάλι, η μίζα και ο ωχαδερφισμός, η βρομιά και η περιφρόνηση που κυριαρχεί ως εικόνα και αποτέλεσμα. Είμαι ευτυχής λοιπόν που μπορώ και επιλέγω, και θα προσπαθώ όσο μπορώ για να μην απολέσω την ευκαιρία της επιλογής.

Και τα λέω όλα αυτά φίλτατε διότι όταν ζούσα μονίμως στο εξωτερικό, τότε δεν χρειάστηκε ποτέ να κατακρίνω το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί ήταν αξιοπρεπές και ανθρώπινο. Θέλω να πω, δεν ήταν επιθυμία μου η επιλογή αυτή.

Να σαι καλά πάντως, και μην διστάσεις ποτέ να ασκήσεις κριτική στα όσα βλέπεις. Αρκεί, να έχεις όλη την εικόνα..

el.elyonΜέλος
28/09/2007, 15:08:40
Αγαπητοί μου φίλοι Schwabe, Impious Varmint και eidos, σας απολαμβάνω στην κυριολεξία!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Impious VarmintΜέλος
28/09/2007, 15:16:34
quote:
el.elyon: Αλλά δεν κατάλαβα αγαπητέ μου φίλε, εσύ είσαι μέσα ή έξω?

Αγαπητέ el.elyon ποτέ δεν υποστήριξα πως είμαι έξω και πως δεν φταίω για τις εκτροπές των θεμάτων.Οταν συνειδητά παίρνω την απόφαση να γράψω σ'ένα θέμα είμαι έτοιμος να μου ασκηθεί και κριτική και παράπονα και σχόλια και οτιδήποτε άλλο,με μόνη την προυπόθεση να στηρίζονται κάπου.Δεν θα δεχθώ να αναφέρονται υποτιμητικά στο πρόσωπο μου χωρίς αποδείξεις και τεκμήρια.Οι αερολογίες και οι αόριστες κατηγορίες είναι το πλέον εύκολο σε έναν τέτοιο χώρο συζητήσεων.Και προσωπικά όταν έχω πρόβλημα με κάποιο άτομο,θα του το πω,ακόμη και αν συμφωνώ μαζί του στα υπόλοιπα σημεία (όπως συμβαίνει με τον Schwabe).Οταν όμως βλέπω μηνύματα ατόμων που νομίζουν πως μπορούν να βάλουν σε τάξη ολόκληρο το forum με την "εξυπνάδα" τότε δεν μου μένει παρά να σχολιάσω καυστικά τα γραφόμενα τους.Δεν έχω πρόβλημα νε τα άτομα αλλά με τις ιδέες τους.

Αγαπητέ Schwabe,ομολογουμένως,είσαι ένα άτομο το οποίο αποτελεί πολλές φορές τον βασικό στόχο των θρησκευόμενων,κυρίως,συνομιλητών.Εχω παρατηρήσει πολλές "κόντρες" με πολλά διαφορετικά πρόσωπα και,όπως είχα πει,στις περισσότερες των περιπτώσεων συμφωνούσα μαζί σου.Αυτή η "άτυπη" κριτική που σου άσκεισα ήταν αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας μου για την φράση σου περί αδιαφορίας για το κοινωνικό σύνολο.Παρόλ'αυτά οι διευκρινίσεις σου με κάλυψαν.Οσον αφορά το γενικό χάλι,στο οποίο αναφέρθηκες,έχεις απόλυτο δίκιο.Είναι όντως μια πικρή πραγματικότητα,η οποία όμως δεν αντιμετωπίζεται με την αδιαφορία και την περιφρόνυση.Ισα ίσα που διογκώνεται,δεν νομίζεις?

Impious Varmint