- Εγκέφαλος, Συνείδηση και Κβαντική Μηχανική - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
<< ΄Οταν η διάνοια φτάσει στον Samandhi (φώτιση-γνώση), τότε ελευθερώνεται από κάθε αμφιβολία και σύγχυση κι όλες οι αβεβαιότητες του νου διαλύονται. Η άμεση εμπειρία της Πραγματικοτητας καθιστά άχρηστη και ξεπερασμένη την διδασκαλία των Γραφών>>
Με το γραφές εννοεί όλα τα ιερά βιβλία,συμπεριλαμβανομένου και της ιδίας σαν μέρος της μαχατμπαράτα.
Εχοντας υπ'όψιν,ανάμεσα σε άλλα και το ανωτέρω,είπα:
quote:
Ο πραγματικός Νούς,πιστεύω,είναι εκ φύσεως αυτάρκης,παντοδύναμος και παντογνώστης,σαν συμπαντική ολότητα και δεν χρειάζεται γηϊνες γνωστικές διδασκαλίες και θρησκείες και τα λοιπά συναφή,για να ανυψωθεί
Η άμεση εμπειρία της Πραγματικότητας,είναι αυτή ακριβώς που ζούμε ΜΑΖΙ με τα ΕΓΩ,γιατι χωρίς αυτά δεν θα βιώναμε εμπειρίες!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ !!!
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ
quote:
Εσύ νομίζεις ότι ο εαυτός σου είναι ένα "Εγώ". Δεν είναι ένα Εγώ, είναι πολλά,
οχι δεν το νομίζω, δεν ειπα κατι τετοιο
όσο μπορείς
quote:+1
Η Μπαγκαβάτ Γκιτά λέει κι αυτό που ισχυρίζομαι πιο πάνω!<< ΄Οταν η διάνοια φτάσει στον Samandhi (φώτιση-γνώση), τότε ελευθερώνεται από κάθε αμφιβολία και σύγχυση κι όλες οι αβεβαιότητες του νου διαλύονται. Η άμεση εμπειρία της Πραγματικοτητας καθιστά άχρηστη και ξεπερασμένη την διδασκαλία των Γραφών>>
Με το γραφές εννοεί όλα τα ιερά βιβλία,συμπεριλαμβανομένου και της ιδίας σαν μέρος της μαχατμπαράτα.
Ακριβώς, φίλτατε!
Και η φώτιση ένα ταμπού είναι.
Ετσι πέφτει και το ταμπού της φώτισης.
quote:+1
Εχοντας υπ'όψιν,ανάμεσα σε άλλα και το ανωτέρω,είπα:
quote:
Ο πραγματικός Νούς,πιστεύω,είναι εκ φύσεως αυτάρκης,παντοδύναμος και παντογνώστης,σαν συμπαντική ολότητα και δεν χρειάζεται γηϊνες γνωστικές διδασκαλίες και θρησκείες και τα λοιπά συναφή,για να ανυψωθεί
Ετσι είναι,ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Γιατί εκ φύσεως, ΕΙΝΑΙ ΌΛΑ.
quote:+3!!!
Η άμεση εμπειρία της Πραγματικότητας,είναι αυτή ακριβώς που ζούμε ΜΑΖΙ με τα ΕΓΩ,γιατι χωρίς αυτά δεν θα βιώναμε εμπειρίες!!
Δίνεις την απάντηση λέξη προς λέξη,ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ!
Αυτό ακριβώς είναι το ΕΙΝΑΙ!!
Αυτό είναι το ΤΩΡΑ που λένε ορισμένα μέλη του εσωτέρικα απ' όσο είδα ως τώρα.
Και αυτό είναι που είπε κάποιο άλλο μέλος είτε το αποκαλέσουμε Θεό,τίποτα,χαλβαδόπιτα ή συμπαντικό θαλασσόνερο προσθέτω εγώ.
Όχι μόνο το ΤΩΡΑ που λένε,αλλά και ο θάνατος του ψυχολογικού χρόνου και το άχρονο.
Η διάλυση του ΕΓΩ, ΕΓΩ είναι.
Αυτή είναι απο τις μεγαλύτερες <<παγίδες>> του ΕΓΩ.[σε πολλά εισαγωγικά το παγίδες]

τo puzzle της χιλιετίας
Η αληθεια βρισκεται στο κενό αναμεσα στις απαντησεις σας
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ
quote:
Yogi-oh
Αυτή είναι απο τις μεγαλύτερες <<παγίδες>> του ΕΓΩ.
Σωστά φίλε,πολύ σωστά.
Δεν το είχα σκεφθεί αυτό και είναι πραγματικότητα.
Αν κάποιος θέλει να διαλύσει το ΕΓΩ και να διαφέρει απο τους άλλους,νομίζοντας εαυτόν ανώτερον [επειδή το πέτυχε],πάλι στην παγίδα του ΕΓΩ πέφτει!!
Απίθανη φάση.Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα!!
quote:
elmisattva
Αγαπητοι αδελφοιΗ αληθεια βρισκεται στο κενό αναμεσα στις απαντησεις σας
Και αυτό σωστό είναι.
Η Μέση Οδός!
Μήπως τα κενά είναι ο διαχωρισμός σε καλό και κακό ΕΓΩ?
Η Μέση Οδός!
Ούτε όλα θα τα διαλύσουμε,ούτε όλα θα τα ανυψώσουμε.
Η Μέση Οδός!
Μην "φανατίζεσθαι" με την Ανατολική οδό διαβίωσης.Σαν "ιερή" γραφή έχει τα ίδια ακριβώς θέματα με όλες τις άλλες ιερές γραφές του πλανήτη.Πόσα απο τα θέματα που πραγματεύεται ο Πλάτων,ο Ηράκλειτος,ο Αριστοτέλης,το Γκιλγκαμές,το Πόπλ-Βούχ,οι Ινδιάνικες παραδόσεις,οι Κινεζικές παροιμίες,ο χριστιανισμός,ο μωαμεθανισμός,οι Βέδδες,είναι κοινά μεταξύ τους?
Απο πού τα έχουν "ξεσηκώσει" όλοι αυτοί οι συγγραφείς?
προφανώς μέσα απο την ίδια την ζωή.
Μέσα απο τα βιώματά τους.
Αρα μπορούμε όλοι μας,ο καθένας για τον εαυτό του,να κατανοήσει το ΕΓΩ του και να πράξει αναλόγως το "σπιν" του νού του.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανένας Δάσκαλος στο φυσικό επίπεδο,να καθοδηγήσει κανέναν.
Πιστεύω ότι όταν ο μαθητής [αναζητητής] θα είναι έτοιμος ο Δάσκαλος θα έρθει.Και μάλλον όχι στον τριδιάστατο κόσμο μας!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Μια ερώτηση μόνο.
Είσαστε μέσα στη (σούπα) ακόμα?
Δεν με ενδιαφέρει τι είπε η και λεει, ο βουδας ο βεορ ο πλάτωνας η ο θεός.
Σας ρωτώ, αν σαν συνειδειση, είσαστε μέσα στη σούπα. στοπ.
..
.
.
.
.
Ότι απάντηση και να δώσετε....μέσα είσαστε! (στη σούπα)
Δεν είναι παιχνίδι.
Η Βιέννη είναι όμορφη, μα πιο όμορφο είναι ότι συζητάμε!
quote:Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή η άμεση εμπειρία της πραγματικότητας που αναφέρει η Μπαγκαβάτ Γκιτά γίνεται όταν μπαίνεις σε μια ας την πούμε χονδροειδώς "χωρίς Εγώ" κατάσταση, έτσι;
quote:Η επιθυμία(που ανήκει στο Εγώ) με την Αγάπη(που ανήκει στη Συνείδηση) αιωνίως θα έρχονται σε αντίθεση. Υπάρχει αγάπη και αγάπη. Συχνά αυτό που αποκαλούμε αγάπη δεν είναι άλλο από ένα ακόμη εγώ.
ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
quote:Είναι λίγο ανορθόδοξη η φρασεολογία που χρησιμοποιείς. Μια πράξη, δεν μπορεί να είναι τίποτα. Το Εγώ είναι ένα ψυχολογικό στοιχείο, η διάλυση του Εγώ είναι μια πράξη. Εννοιολογικά δεν βγάζει νόημα όπως το λες, είναι παραπλανητικό. Αν αυτό που εννοείς, είναι ότι η ιδέα της διάλυσης του εγώ, μπορεί να γίνει επιθυμία, δηλαδή να γίνει ένα ανεπιθύμητο ψυχολογικό στοιχείο ή ένας εθισμός, τότε μιλάμε πράγματι για ένα Εγώ που στρέφεται εναντίον του Εγώ. Ένα τέτοιο Εγώ μπορεί να φανεί χρήσιμο ενίοτε, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να διαλυθεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Εγώ δεν μπορεί να σκοτώσει το Εγώ, επομένως άμα προσπαθούμε μέσα απ' το Εγώ μας να σκοτώσουμε το Εγώ μας, θα αποτύχουμε πλήρως.
Αυτή είναι απο τις μεγαλύτερες <<παγίδες>> του ΕΓΩ.
quote:Δεν είμαι σίγουρος. Πάντως η ουσία είναι αυτή: Πίσω από κάθε πράξη υπάρχει ένα κίνητρο. Αυτό το κίνητρο μπορεί να έρχεται από το Εγώ, και μπορεί να έρχεται και απο την Συνείδηση. Μια φαινομενικά καλή πράξη που πηγάζει απο το Εγώ μπορεί να είναι λάθος και μια φαινομενικά κακή πράξη που πηγάζει από τη Συνείδηση μπορει να είναι σωστή. Τίποτα δεν αποκλείεται. Το να πούμε μιλώντας θεωρητικά ότι κάτι σίγουρα πηγάζει από το Εγώ ή ότι κάτι σίγουρα πηγάζει από την συνείδηση, είναι σφάλμα. Το τι πηγάζει από πού, το ξέρουμε μόνο για τον εαυτό μας, εμπειρικά, την στιγμή που καλούμαστε να πάρουμε την επιλογή (και εφόσον είμαστε "ξύπνιοι" εκείνη την ώρα).
Καταλαβαίνω τι λες Dr Jekyll Mr Hyde, αλλά αν προσέξεις πιο καλά το συλλογισμό που κάνω, επι της ουσίας το ίδιο πράγμα λέμε.
Το θέμα δεν είναι μόνο στα φαινομενικά αρνητικά όπως τα παραδείγματα με τα τσιγάρα ή τα χημικά απόβλητα.
Το θέμα στο συλλογισμό, που παραθέτω, επεκτείνεται είτε οι πράξεις είναι θετικές ή αρνητικές, γι' αυτό χρησιμοποιώ τα "καλά" και τα "κακά" ΕΓΩ σε εισαγωγικά, για να δείξω ότι πάντα ΕΓΩ είναι.
Δηλαδή και το να βοηθήσεις κάποιον κάνοντας μια δουλειά αντί γι' αυτόν ΕΓΩ είναι, αλλά και το να βλάψεις κάποιον προκαλώντας του πόνο ψυχής ή σώματος πάλι ΕΓΩ είναι.Ο αρχικός σπόρος του ΕΓΩ είναι ένας κι απ' αυτόν απορρέουν πολλοί σπόροι είτε φαινομενικά είναι "καλοί" ή "κακοί".
Καταλαβαίνεις το συλλογισμό που παραθέτω;
quote:Νομίζω κατάλαβα πού το πας. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συζητηθεί σε ένα φόρουμ. Αν και έχουν γίνει παρόμοιες συζητήσεις ανα καιρούς, χωρίς μάλλον να μπουν σε πολύ βάθος.
Καταλαβαίνω πως το θέτεις Dr Jekyll Mr Hyde,αλλά πέρα απο τις επιλογές θέλω να το πάω πιο βαθιά.
Δεν στέκομαι στην επιφάνεια, αν κάποιος κάνει συνειδητή επιλογή ή όχι.
Η απάντηση που δίνεις, στέκεται μόνο στο τελευταίο ερώτημα.
Αν τα προσέξεις όλα, θέλουν να πάνε πιο βαθιά το συλλογισμό.Για να τους το κάνει γνωστό [την ύπαρξη του ΕΓΩ] και να τους το δείξει, δείχνει πως υπάρχει ήδη ο ΝΟΥΣ ως δομή στους πρωτόπλαστους, άρα και το ΕΓΩ ως κομμάτι-μέρος του ΝΟΥ.
Δείχνοντας τους όμως το ΕΓΩ, ότι υπάρχει και ποιο και τι είναι, τους βάζει τη σκέψη, την ιδέα στο νού.
Δηλαδή τους βάζει σε πειρασμό, γι' αυτό λέει ο Ιησούς "μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν" [μη μας βάζεις σε πειρασμό].
Ο Θεός[Όν Δημιουργίας] είναι που τους βάζει τον πειρασμό, τη σκέψη στο νού και όχι κάποιος διάβολος/σατανάς.
Γιατί τους βάζει όμως σε σκέψη, σε πειρασμό;
Και γιατί αφού το κάνει, αφού τους βάζει τη σκέψη στο νού[αυτό σημαίνει ότι τους κάνει ΓΝΩΣΤΟ ότι υπάρχει το ΕΓΩ], δε τους λέει τίποτα άλλο και τους αφήνει και καλά πλήρως ελεύθερους;
Μήπως το ΕΓΩ[ο ένας αρχικός σπόρος] ως δομή του ΝΟΥ είναι μέσα στο <<παιχνίδι>> της Δημιουργίας;
Εδώ είναι τα κουμπιά της Αλέξαινας...[χεχεχε]
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 29/12/2011 03:10:38
Δεν ξέρω άν το θυμάσαι,σε μια παλαιότερη κουβέντα μου με τον Πλάτωνα [τον συνδίκτυο,μην σκεφθείς ταξίδια στο χρόνο για τον άλλον ],είχα πεί σε διάλογο μαζί του:
Πλάτων:Ζήσε μια ζωή χωρίς Εγω.
ΝΙΚ:Δεν υπάρχει ΕΓΩ,χωρίς ζωή.
................
Εξακολουθώ να στο γράφω Νικ. Δεν εγραψες, δεν υπάρχει ζωή χωρίς ΕΓΏ, μα δεν υπάρχει ΕΓΏ, χωρίς ζωη, και το ΕΓΏ είναι μια manifestation της ανθρώπινης ζωής. Έχει πάντα κέντρο, περιφέρεια, και κατεύθυνση. Είναι ο κύριος υπαιτιος της σούπας, (το γνωστο) που ανέφερα, και ρώτησα αν μπορεί κάποιος να βγει.
Δρ.
Όχι ακριβώς (σχετικά με αυτό που λες για τον Δ.Σ.Α.Βεόρ) αυτό που λες δεν αναιρείται από την γνωστική διδασκαλία, μάλλον φυσιολογικό θεωρείται, το αυτεξούσιο δηλαδή και το "ξεπέρασμα" των Θεών. Το ερώτημα είναι ΕΣΥ γιατί είσαι ακόμα σε αυτή τη πραγματικότητα;
.............
Γνωρίζεις δρ. Κάποια διαφορετική πραγματικότητα, η μιλάς για αυτο που διαβάσες/διδαχτηκες/παρουσίασαν/ σαν κάτι διαφορετικό?
Και η απάντηση σε αυτο, είναι πως ότι είπαν και πεις για αυτο το διαφορετικό, ακόμα (σουπα) είναι, και είναι, μέσα, χωρίς εξαίρεση ουδεμία.
Θυμάσαι σε μια συζήτηση παλαιότερα, για τον κύριο αρνολντ, που σου έγραψα, πως δεν θα σου γράψω περεταιρω? χτες βράδυ περπατουσα στο κέντρο στη Βιέννη, και απέναντι απο τον Αγιο στεφανο, βρισκόταν το γκρίζο κτήριο, όπως στο περιέγραψα, χωρίς α το έχω ξαναδεί. Μου ήρθες στο μυαλό,(σουπα) δρ. (για λίγα δευτερόλεπτα) γιατί το υπόλοιπο για μένα η πραγματικότητα είναι μέσα σε ένα (!) θαύμα-στικο!
Νομιζω οτι ολοι μας γνωρίζουμε καλα ότι αυτο που μας εφερε στον κοσμο ειναι η φτυσια του πατερα μας την ωρα που δε μπορουσε να συγκρατησει το ακορεστο παθος για ηδονη και την ασυνειδητη παρορμηση να διαιωνισει τον εαυτο του.
Και μετα μας επεισε ότι είμαστε ο Γιώργος,η Μαρια κ.λπ. και μας γεμισε ενα σωρο
αλλες ψευδαισθησεις.. οτι ειμαστε εξυπνοι, ομορφοι, ψηλοι, ετσι κι αλλιως..
Κατοπιν ανελαβε η κοινωνια να μας υπνωτισει ακομη περισσοτερο και να μας γεμισει με ακομη περισσοτερες ψευδαισθησεις..
Τιποτα απ αυτα που κανουμε και σκεφτομαστε δεν ειναι δικο μας
Και ομως βλεπω ποσο πολυ απολαμβανετε τις φιλοσοφιες σας, σαν να ηταν αποκυηματα της δικης σας εσωτερικης σοφιας.
Μονο οταν η αγνοια και ο υπνος αναγνωριζονται μεσα μας, ειναι που το φως της σοφιας ανατελλει.
Πως μπορει κανεις στ αληθεια να εχει βαθια γνωση για τον κοσμο και σοφια, αν δε γνωριζει ποιος πραγματικα ειναι πισω απτη ψευτικη προσωπικοτητα,τις ενστικτωδεις παρορμησεις, τα χαοτικα συναισθηματα και τις δανεικες ιδεες, πίστεις και αντιληψεις;
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ
Edited by - elmisattva on 29/12/2011 10:34:58
quote:
Εξακολουθώ να στο γράφω Νικ. Δεν εγραψες, δεν υπάρχει ζωή χωρίς ΕΓΏ, μα δεν υπάρχει ΕΓΏ, χωρίς ζωη, και το ΕΓΏ είναι μια manifestation της ανθρώπινης ζωής. Έχει πάντα κέντρο, περιφέρεια, και κατεύθυνση. Είναι ο κύριος υπαιτιος της σούπας, (το γνωστο) που ανέφερα, και ρώτησα αν μπορεί κάποιος να βγει.
Αν έχω καταλάβει σωστά την ερώτησή σου, είναι καλή ερώτηση. Νομίζω όμως ότι κάτι τέτοιο σε ρωτάω και εγώ εδώ και κάποια μηνύματα. Σε ρωτάω δηλαδή:
ΕΣΥ μπορείς να βιώσεις τον εαυτό σου, με όλους τους πιθανούς τρόπους που Εσύ ΘΕΛΕΙΣ; Αν όχι τι σε εμποδίζει;
quote:
Γνωρίζεις δρ. Κάποια διαφορετική πραγματικότητα, η μιλάς για αυτο που διαβάσες/διδαχτηκες/παρουσίασαν/ σαν κάτι διαφορετικό?
Ούτε γνωρίζω, ούτε έχω διαβάσει για κάποια. Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα.
quote:Εντάξει λοιπόν, όλα είναι σούπα, και εντός της σούπας εβρισκόμεθα, και εκτός της σούπας ουδέν. Άρα λοιπόν τι κάνουμε εδώ; Κολυμπάμε μέσα στη σούπα, απλά. Και όλα αυτά που ξέραμε: Σεξ, φαί κοκ, δεν έχουν καμιά σημασία, είναι όλα βιώματα της σούπας, που ουσιαστικά δεν έχει και σημασία να τα αποκτήσεις και ΣΙΓΟΥΡΑ και για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ δεν εξαρτάσαι απο αυτά. Ή όχι;
Και η απάντηση σε αυτο, είναι πως ότι είπαν και πεις για αυτο το διαφορετικό, ακόμα (σουπα) είναι, και είναι, μέσα, χωρίς εξαίρεση ουδεμία.Θυμάσαι σε μια συζήτηση παλαιότερα, για τον κύριο αρνολντ, που σου έγραψα, πως δεν θα σου γράψω περεταιρω? χτες βράδυ περπατουσα στο κέντρο στη Βιέννη, και απέναντι απο τον Αγιο στεφανο, βρισκόταν το γκρίζο κτήριο, όπως στο περιέγραψα, χωρίς α το έχω ξαναδεί. Μου ήρθες στο μυαλό,(σουπα) δρ. (για λίγα δευτερόλεπτα) γιατί το υπόλοιπο για μένα η πραγματικότητα είναι μέσα σε ένα (!) θαύμα-στικο!
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 29/12/2011 10:33:13
quote:quote:
Αυτή είναι απο τις μεγαλύτερες <<παγίδες>> του ΕΓΩ.Σωστά φίλε,πολύ σωστά.
Δεν το είχα σκεφθεί αυτό και είναι πραγματικότητα.
Αν κάποιος θέλει να διαλύσει το ΕΓΩ και να διαφέρει απο τους άλλους,νομίζοντας εαυτόν ανώτερον [επειδή το πέτυχε],πάλι στηνπαγίδα του ΕΓΩ πέφτει!!
Απίθανη φάση.Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα!!
χεχε..έτσι, έτσι είναι φίλε!!
Σα τη λερναία ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι και βγαίνουν δύο.
Αγαπητοι αδελφοιΗ αληθεια βρισκεται στο κενό αναμεσα στις απαντησεις σας
Και αυτό σωστό είναι.
Η Μέση Οδός!Μήπως τα κενά είναι ο διαχωρισμός σε καλό και κακό ΕΓΩ?
Η Μέση Οδός!Ούτε όλα θα τα διαλύσουμε,ούτε όλα θα τα ανυψώσουμε.
Η Μέση Οδός!Μην "φανατίζεσθαι" με την Ανατολική οδό διαβίωσης.Σαν "ιερή" γραφή έχει τα ίδια ακριβώς θέματα με όλες τις άλλες ιερές γραφές
του πλανήτη.Πόσα απο τα θέματα που πραγματεύεται ο Πλάτων,ο Ηράκλειτος,ο Αριστοτέλης,το Γκιλγκαμές,το Πόπλ-Βούχ,οι Ινδιάνικες
παραδόσεις,οι Κινεζικές παροιμίες,ο χριστιανισμός,ο μωαμεθανισμός,οι Βέδδες,είναι κοινά μεταξύ τους?
Απο πού τα έχουν "ξεσηκώσει" όλοι αυτοί οι συγγραφείς?
προφανώς μέσα απο την ίδια την ζωή.
Μέσα απο τα βιώματά τους.Αρα μπορούμε όλοι μας,ο καθένας για τον εαυτό του,να κατανοήσει το ΕΓΩ του και να πράξει αναλόγως το "σπιν" του νού του.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανένας Δάσκαλος στο φυσικό επίπεδο,να καθοδηγήσει κανέναν.
Πιστεύω ότι όταν ο μαθητής [αναζητητής] θα είναι έτοιμος ο Δάσκαλος θα έρθει.Και μάλλον όχι στον τριδιάστατο κόσμο μας!
Φίλτατοι,
Μια ιστορία λέει:
Περπατάς στη μέση μιας γέφυρας ψηλά και κάτω είναι φωτιά,άβυσσος,ότι θες να φανταστείς.
Πίσω σου στέκεται ένας άγγελος και μπροστά σου ένας διάβολος.
Και οι δύο σου κουνάνε το μαντήλι και κάνουν την ίδια ερώτηση,με ποιόν είσαι,σε ποιανού μεριά θα πας.
Εσύ ρωτάς, υπάρχει τρίτη λύση;
Υπάρχει, πηδάς στην άβυσσο.
[ιστορία είναι,το νόημα έχει σημασία,μη πάει να πηδήξει κανένας σε καμιά άβυσσο ή σε κάνα γκρεμό, έτσι;...χεχε]

τo puzzle της χιλιετίας
quote:
Καλα σας διάβασα όλους/ες, με προσοχή.Μια ερώτηση μόνο.
Είσαστε μέσα στη (σούπα) ακόμα?
Δεν με ενδιαφέρει τι είπε η και λεει, ο βουδας ο βεορ ο πλάτωνας η ο θεός.
Σας ρωτώ, αν σαν συνειδειση, είσαστε μέσα στη σούπα. στοπ.
..
.
.
.
.Ότι απάντηση και να δώσετε....μέσα είσαστε! (στη σούπα)
Δεν είναι παιχνίδι.
Η Βιέννη είναι όμορφη, μα πιο όμορφο είναι ότι συζητάμε!
Σωστό, έτσι είναι.
Οπως λες κι αυτά που είπε ο βούδας,βεορ,πλάτωνας,όποιος άλλος θέλετε,σούπα είναι κι αυτά.
Και για όσους έχουν αναζητήσεις με τις ανατολίτικες φιλοσοφίες:
Γι'αυτό ο βούδας γελάει ανέκφραστος και σιωπηλός, γιατί γνωρίζει ακριβώς αυτό, ότι και να πεί σούπα είναι.
Μέσα στη σούπα είμαστε.
Η συνείδηση είναι η σούπα.

τo puzzle της χιλιετίας
ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
Η επιθυμία(που ανήκει στο Εγώ) με την Αγάπη(που ανήκει στη Συνείδηση) αιωνίως θα έρχονται σε αντίθεση. Υπάρχει αγάπη και αγάπη. Συχνά αυτό που αποκαλούμε αγάπη δεν είναι άλλο από ένα ακόμη εγώ.
Και η μη-επιθυμία στο ΕΓΩ ανήκει.
Απο τον ίδιο σπόρο του ΕΓΩ φυτρώνει κι αυτή. Και οι δυο[επιθυμία κ μη-επιθυμία].
Έτσι, αυτό που συνήθως αποκαλούμε αγάπη, ΕΓΩ είναι.
Η Αγάπη δεν ανήκει στη συνείδηση,γιατί όπως σωστά λέει και ο φίλτατος πιο πάνω, πάλι μέσα στη σούπα είναι.
Η Αγάπη προσεγγίζεται μ' αυτό που δεν είναι.
Δεν είναι πόνος.
Δεν είναι λύπη.
Δεν είναι θλίψη.
Δεν είναι μίσος.
Δεν είναι χαρά.
Δεν είναι επιθυμία.
Δεν είναι μη-επιθυμία.
Δεν ...
Δεν ...
Δεν ...
Βγάλε όλα τα ΔΕΝ και τότε καταλαβαίνεις τι ΕΙΝΑΙ Αγάπη.
Γι΄αυτό κι όταν ρωτάνε το Βούδα τι είναι ευτυχία, δεν λέει τι είναι, αλλά τι δεν είναι, λέγοντας ότι δεν είναι πόνος.
Αυτή είναι απο τις μεγαλύτερες <<παγίδες>> του ΕΓΩ.Είναι λίγο ανορθόδοξη η φρασεολογία που χρησιμοποιείς. Μια πράξη, δεν μπορεί να είναι τίποτα. Το Εγώ είναι ένα ψυχολογικό στοιχείο, η διάλυση του Εγώ είναι μια πράξη. Εννοιολογικά δεν βγάζει νόημα όπως το λες, είναι παραπλανητικό. Αν αυτό που εννοείς, είναι ότι η ιδέα της διάλυσης του εγώ, μπορεί να γίνει επιθυμία, δηλαδή να γίνει ένα ανεπιθύμητο ψυχολογικό στοιχείο ή ένας εθισμός, τότε μιλάμε πράγματι για ένα Εγώ που στρέφεται εναντίον του Εγώ. Ένα τέτοιο Εγώ μπορεί να φανεί χρήσιμο ενίοτε, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να διαλυθεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Εγώ δεν μπορεί να σκοτώσει το Εγώ, επομένως άμα προσπαθούμε μέσα απ' το Εγώ μας να σκοτώσουμε το Εγώ μας, θα αποτύχουμε πλήρως.
Μήπως για το ΕΓΩ ακούγεται ανορθόδοξη και παραπλανητική;
Μήπως γιατί το ΕΓΩ θέλει απο κάπου να πιαστεί;
Αυτό που λες προς το τέλος ισχύει, είναι το κέλυφος, το ΕΓΩ δεν μπορεί να <<σκοτώσει το ΕΓΩ>>.
Αλλά γιατί το ΕΓΩ να <<σκοτώσει>> το ΕΓΩ;
Θα σου πεί ο φίλτατος πιο πάνω με τη σούπα, ότι είναι σα να λες ένα κομμάτι της συνείδησης πάει να επιβληθεί και να <<εξοντώσει>> ένα άλλο κομμάτι της συνείδησης.
Αφού και τα δύο κομμάτια είναι συνείδηση.
Και έτσι είναι.
Δεν είναι άλλο πράγμα η συνείδηση και άλλο το περιεχόμενο της.
Μη μπερδεύεσαι.
Η συνείδηση είναι το περιεχόμενο της.
Τι θα πεί διάλυση του ΕΓΩ;
Η διάλυση του ΕΓΩ [η κατάσταση διάλυσης] οδηγεί σε μια άλλη κατάσταση στο μη-ΕΓΩ.
Και η κατάσταση του μη-ΕΓΩ, πάλι κατάσταση ΕΓΩ είναι.
Έχει τον ένα αρχικό σπόρο του ΕΓΩ και απ' αυτόν βγαίνει και η κατάσταση ΕΓΩ και η κατάσταση μη-ΕΓΩ.
Δεν διαλύεται τίποτα, συνεχίζει να υπάρχει.
Είναι σα το αυτοκίνητο με τη μηχανή του αναμμένη[κάνει θόρυβο και απ'την εξάτμιση βγάζει καυσαέριο].
Οταν είναι αναμμένη η μηχανή ακόμα και στο ρελαντί κάνει θόρυβο[όσο αθόρυβο και να ναι όπως τα σημερινά,πάλι κάνει θόρυβο,ανεπαίσθητο αλλά θόρυβο].
Δε πας όμως μ'ένα κασμά να διαλύσεις τη μηχανή.
Ούτε όμως την αφήνεις μόνη της συνέχεια στο ρελαντί μέχρι να καεί ή να τελειώσει η βενζίνη για να σταματήσει.
Αυτό που ξεχνάμε είναι το γύρισμα του κλειδιού.
Γυρνάει το κλειδάκι του αυτοκινήτου και η μηχανή σβήνει-σταματά να λειτουργεί και εξ αυτού ο θόρυβος σωπαίνει.
Και νοιώθεις να απλώνεται η πραγματική ησυχία, ούτε τα μουγκρητά του θορύβου της μηχανής, ούτε ο ανεπαίσθητος ήχος στο ρελαντί.
Αν ανάψει πάλι η μηχανή, πάρει μπρος, επανέρχεται και ο θόρυβος δυνατός ή ανεπαίσθητος.
Καταλαβαίνω τι λες Dr Jekyll Mr Hyde, αλλά αν προσέξεις πιο καλά το συλλογισμό που κάνω, επι της ουσίας το ίδιο πράγμα λέμε.
Το θέμα δεν είναι μόνο στα φαινομενικά αρνητικά όπως τα παραδείγματα με τα τσιγάρα ή τα χημικά απόβλητα.
Το θέμα στο συλλογισμό, που παραθέτω, επεκτείνεται είτε οι πράξεις είναι θετικές ή αρνητικές, γι' αυτό χρησιμοποιώ τα "καλά" και τα "κακά" ΕΓΩ σε εισαγωγικά, για να δείξω ότι πάντα ΕΓΩ είναι.
Δηλαδή και το να βοηθήσεις κάποιον κάνοντας μια δουλειά αντί γι' αυτόν ΕΓΩ είναι, αλλά και το να βλάψεις κάποιον προκαλώντας του πόνο ψυχής ή σώματος πάλι ΕΓΩ είναι.Ο αρχικός σπόρος του ΕΓΩ είναι ένας κι απ' αυτόν απορρέουν πολλοί σπόροι είτε φαινομενικά είναι "καλοί" ή "κακοί".
Καταλαβαίνεις το συλλογισμό που παραθέτω;Δεν είμαι σίγουρος. Πάντως η ουσία είναι αυτή: Πίσω από κάθε πράξη υπάρχει ένα κίνητρο. Αυτό το κίνητρο μπορεί να έρχεται από το Εγώ, και μπορεί να έρχεται και απο την Συνείδηση. Μια φαινομενικά καλή πράξη που πηγάζει απο το Εγώ μπορεί να είναι λάθος και μια φαινομενικά κακή πράξη που πηγάζει από τη Συνείδηση μπορει να είναι σωστή. Τίποτα δεν αποκλείεται. Το να πούμε μιλώντας θεωρητικά ότι κάτι σίγουρα πηγάζει από το Εγώ ή ότι κάτι σίγουρα πηγάζει από την συνείδηση, είναι σφάλμα. Το τι πηγάζει από πού, το ξέρουμε μόνο για τον εαυτό μας, εμπειρικά, την στιγμή που καλούμαστε να πάρουμε την επιλογή (και εφόσον είμαστε "ξύπνιοι" εκείνη την ώρα).
Έτσι ακριβώς, εφόσον είμαστε "ξύπνιοι" εκείνη την ώρα.![]()
Επειδή ψάχνεις και τις ανατολίτικες φιλοσοφίες απ'όσο έχω καταλάβει,να το πώ΄αλλιώς.
Κάθε δράση φέρνει αντίδραση, ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος[βλέπε κάρμα δηλαδή].
Και το καλό κάρμα, κάρμα είναι.
Και το κακό κάρμα, κάρμα είναι.
Και το κάρμα είναι χρέος.
Και οι ανατολίτικες φιλοσοφίες με τις μετενσαρκώσεις, λένε ότι ξανάρχεσαι να ξεπληρώσεις το χρέος.
Αυτό δε σημαίνει να πάψουμε να δίνουμε ή να δεχόμαστε βοήθεια.
Αλλά αυτό που λες εσύ να μαστε "ξύπνιοι".
Όπως λένε και οι κινέζοι "μη μου δίνεις έτοιμα τα ψάρια, μάθε με-δείξε μου να ψαρεύω μόνος μου".
Αλλά επειδή το έχω ψάξει αρκετά σε επίπεδο πληροφοριών και διασταύρωσης στοιχείων, υπάρχουν πολλοί που θέλουν να σου φορτώσουν τα δικά τους βάρη στις περισσότερες διδασκαλίες.
Υπάρχουν καπάτσοι,καταφερτζήδες σε διάφορες διδασκαλίες και διαλογιστικά ρεύματα που σου λένε:
Κάνε εκείνο και το άλλο, μη κάνεις εκείνο και το άλλο, κάνε σέβα, αλλά τι είδους σέβα;
Και καλά σέβα στο δάσκαλο, στο όνομα του δασκάλου και τέτοια, και στην ουσία η σέβα που σου λένε να κάνεις έχει κίνητρα βάσει των δικών τους επιθυμιών,αναγκών και συμφερόντων.![]()
Και οι επαναλήψεις με άγια ονόματα του Θεού, του Δασκάλου που και καλά σου δίνουν και σου λένε να τα λες και να οραματίζεσαι το Δάσκαλο στο τρίτο μάτι[έχω γράψει περισσότερα και σε δύο άλλα θέματα γι' αυτά], είναι φαινόμενο πλασίμπο.
Το ΝΟΥ σου προσπαθούν να ξεγελάσουν και να του δώσουν μια τροφή-ιδέα-σκέψη να παίζει. Αυτό είναι όλο.
Για να νομίζεις και καλά εσύ πως σε βοηθά κάποιος άλλος να κάνεις το λινκ. Πλασίμπο δηλαδή.
Το λινκ εσωτερικά το κάνει ο καθένας μόνος του, εφόσον ο ΝΟΥΣ του έχει καταλάβει και δεν έχει κενά όπως λέει ο φίλος ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ.
Τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και σε δουλειά να βρισκόμαστε.
Και βρίσκονται και κάποιοι καταφερτζήδες που βλέπουν τη δίψα που έχεις και προσπαθούν να σου κανονίσουν τη ζωή με τα δικά τους θέλω προβάλλοντας επάνω σου και λέγοντας διάφορα ότι έτσι πρέπει στο όνομα του δασκάλου και έτσι πρέπει για το κάρμα και ένα σωρό τέτοια τραβηγμένα απο τα μαλλιά.
Όποιος δεν έχει καλύψει τα κενά στη διάνοια του όπως λέει και ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, μπορεί να τη πατήσει.
Καταλαβαίνω πως το θέτεις Dr Jekyll Mr Hyde,αλλά πέρα απο τις επιλογές θέλω να το πάω πιο βαθιά.
Δεν στέκομαι στην επιφάνεια, αν κάποιος κάνει συνειδητή επιλογή ή όχι.
Η απάντηση που δίνεις, στέκεται μόνο στο τελευταίο ερώτημα.
Αν τα προσέξεις όλα, θέλουν να πάνε πιο βαθιά το συλλογισμό.Για να τους το κάνει γνωστό [την ύπαρξη του ΕΓΩ] και να τους το δείξει, δείχνει πως υπάρχει ήδη ο ΝΟΥΣ ως δομή στους πρωτόπλαστους, άρα και το ΕΓΩ ως κομμάτι-μέρος του ΝΟΥ.
Δείχνοντας τους όμως το ΕΓΩ, ότι υπάρχει και ποιο και τι είναι, τους βάζει τη σκέψη, την ιδέα στο νού.
Δηλαδή τους βάζει σε πειρασμό, γι' αυτό λέει ο Ιησούς "μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν" [μη μας βάζεις σε πειρασμό].
Ο Θεός[Όν Δημιουργίας] είναι που τους βάζει τον πειρασμό, τη σκέψη στο νού και όχι κάποιος διάβολος/σατανάς.
Γιατί τους βάζει όμως σε σκέψη, σε πειρασμό;
Και γιατί αφού το κάνει, αφού τους βάζει τη σκέψη στο νού[αυτό σημαίνει ότι τους κάνει ΓΝΩΣΤΟ ότι υπάρχει το ΕΓΩ], δε τους λέει τίποτα άλλο και τους αφήνει και καλά πλήρως ελεύθερους;
Μήπως το ΕΓΩ[ο ένας αρχικός σπόρος] ως δομή του ΝΟΥ είναι μέσα στο <<παιχνίδι>> της Δημιουργίας;
Εδώ είναι τα κουμπιά της Αλέξαινας...[χεχεχε]
Νομίζω κατάλαβα πού το πας. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συζητηθεί σε ένα φόρουμ. Αν και έχουν γίνει παρόμοιες συζητήσεις ανα καιρούς, χωρίς μάλλον να μπουν σε πολύ βάθος.
Εμ, εδώ είναι τα κουμπιά της αλέξαινας και τα νέα της αλεξάντρας.
Πολύ φοβούμαι όπως λέει και ο μάρκουλης του σεφερλή, ότι η δημιουργία παίζει πόρτες-πλακοτό-φεύγα-γκιουλμπαχάρ-μουλτεζίμ, τάβλι δηλαδή στη καμπούρα μας.![]()

τo puzzle της χιλιετίας
Edited by - YUGI-OH on 29/12/2011 12:21:28
quote:
Απο τον ίδιο σπόρο του ΕΓΩ φυτρώνει κι αυτή. Και οι δυο[επιθυμία κ μη-επιθυμία].
Νοηματοδοτείς διαφορετικά τη λέξη Εγώ.
quote:Ξαναλέω, υπάρχει αγάπη και αγάπη. Είναι άλλη η αγάπη που προέρχεται από το Εγώ και άλλη η αγάπη που προέρχεται απο τη Συνείδηση. Απ' ότι έχω καταλάβει αυτό το φοβερό πράγμα που λέτε, είναι ότι όλα είναι ενέργεια και όλα από την ενέργεια προέρχονται, είτε καλά είτε κακά. Δεν είναι δύσκολο πάντως να χρησιμοποιηθεί η λέξη "ενέργεια" για να πει κάποιος αυτό που θέλει, αντί για την λέξη Εγώ, που νοηματοδοτείται διαφορετικά στο θέμα αυτό. Όταν μιλάω για Εγώ δεν αναφέρομαι γενικά και αόριστα στην ενέργεια, αναφέρομαι σε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Επομένως το να πούμε ότι "Α εντάξει, όλα μια σούπα είναι, όλα ενέργεια είναι, όλα είναι καλά, όλα είναι κακά, και όλα είναι τίποτα" είναι σίγουρα πολύ όμορφο και πολύ σωστό. Το θέμα όμως είναι, ότι αν εσείς ή εγώ για ένα-δύο λεπτά πάψουμε να αναπνέουμε, θα πεθάνουμε. Τόσο απλά. Επομένως, η ενέργεια υπάρχει, αλλά εμείς τι κάνουμε μαζί της; Μπορούμε να κάνουμε κάτι; Αυτή ελέγχει εμάς ή εμείς αυτή;
Η Αγάπη δεν ανήκει στη συνείδηση,γιατί όπως σωστά λέει και ο φίλτατος πιο πάνω, πάλι μέσα στη σούπα είναι.
Η Αγάπη προσεγγίζεται μ' αυτό που δεν είναι.
Δεν είναι πόνος.
Δεν είναι λύπη.
Δεν είναι θλίψη.
Δεν είναι μίσος.
Δεν είναι χαρά.
Δεν είναι επιθυμία.
Δεν είναι μη-επιθυμία.
Δεν ...
Δεν ...
Δεν ...Βγάλε όλα τα ΔΕΝ και τότε καταλαβαίνεις τι ΕΙΝΑΙ Αγάπη.
Γι΄αυτό κι όταν ρωτάνε το Βούδα τι είναι ευτυχία, δεν λέει τι είναι, αλλά τι δεν είναι, λέγοντας ότι δεν είναι πόνος.
Ναι και η Αγάπη ενέργεια είναι. ΤΩΡΑ τι κάνουμε;
Καταρχήν, τίποτα. Μετά το τίποτα, είναι που ξεκινάει το έργο μας, εκεί είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε.
quote:Το Εγώ δεν θέλει να σκοτώσει το Εγώ, αν το ήθελε δεν θα κάναμε τώρα αυτή τη κουβέντα.
Μήπως γιατί το ΕΓΩ θέλει απο κάπου να πιαστεί;Αυτό που λες προς το τέλος ισχύει, είναι το κέλυφος, το ΕΓΩ δεν μπορεί να <<σκοτώσει το ΕΓΩ>>.
quote:Πάμε ξανά.. άλλο συνείδηση άλλο Εγώ. Ρώτα τον Πλάτωνα να σου εξηγήσει, που έχει εξαλείψει το Εγώ του.
Θα σου πεί ο φίλτατος πιο πάνω με τη σούπα, ότι είναι σα να λες ένα κομμάτι της συνείδησης πάει να επιβληθεί και να <<εξοντώσει>> ένα άλλο κομμάτι της συνείδησης.
quote:Οκ, κάνε αυτοπαρατήρηση.. και έλα να τα ξαναπούμε
Και έτσι είναι.
(Άλλο πράγμα η συνείδηση, άλλο πράγμα ο ψυχολογικός εαυτός που "καταλαμβάνει" συνείδηση)
quote:Το κάρμα/ντάρμα υπάρχει επειδή υπάρχει το Εγώ. Όταν βγαίνεις από το Εγώ είσαι έξω από το κάρμα-ντάρμα και έξω από το καλό-κακό. Η δυικότηα ανήκει στο Εγώ.
Επειδή ψάχνεις και τις ανατολίτικες φιλοσοφίες απ'όσο έχω καταλάβει,να το πώ΄αλλιώς.
Κάθε δράση φέρνει αντίδραση, ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος[βλέπε κάρμα δηλαδή].
Και οι ανατολίτικες φιλοσοφίες με τις μετενσαρκώσεις, λένε ότι ξανάρχεσαι να ξεπληρώσεις το χρέος.
quote:Μπα, από αυτή την άποψη δεν είναι σημαντικό. Θες και άλλη θεωρητική γνώση; Τι να την κάνεις.
Πολύ φοβούμαι όπως λέει και ο μάρκουλης του σεφερλή, ότι η δημιουργία παίζει πόρτες-πλακοτό-φεύγα-γκιουλμπαχάρ-μουλτεζίμ, τάβλι δηλαδή στη καμπούρα μας.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 29/12/2011 13:28:23
quote:
Ντοτόρο
Πάμε ξανά.. άλλο συνείδηση άλλο Εγώ. Ρώτα τον Πλάτωνα να σου εξηγήσει, που έχει εξαλείψει το Εγώ του
Τι λές τώρα?
Και ποιός κάνει βόλτες στην Βιέννη?
Το ΕΓΩ του χωρίς τον Πλάτωνα?
Μπορείς βρε...αθεόφοβε ντοτόρο να εξαλείψεις το ΕΓΩ,όταν ευρίσκεται έστω και ένας άνθρωπος δίπλα σου?Οχι μια ολόκληρη κοινωνία?
Αν κάποιος έχει πράγματι εξαλέιψει το ΕΓΩ του και το λέει ή το επιδεικνύει,τότε...παπάρια έχει εξαλείψει!!![]()
![]()
![]()
ΣΗΜ.
[δεν αφορα τον Πλάτωνα αυτο,ουδέποτε ισχυρίσθηκε κάτι τέτοιο ο φίλος μου.]
Ντοτόρο μου
Διάλογο κάνουμε και δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν για το αν οι απόψεις μας είναι και οι σωστές.
Προσωπικά εξέθεσα τις απόψεις μου για το ΕΓΩ,επειδή τυχαίνει να έχω απόψεις.
Το ίδιο κι εσύ.Εχεις τις δικές σου.
Δεν θα σε εξαναγκάσω να δεχθείς τις δικές μου,ούτε αντιστρόφως.
Ο σκοπός αυτής της συζήτησης,επειδή καταθέτουμε όλοι μύχιες σκέψεις είναι να αλληλοβοηθηθούμε στην αναζήτησή μας και να βοηθήσουμε άλλους που δεν έχουν κάν άποψη για το ΕΓΩ,να σχηματίσουν την δική τους.
Συνεπώς φίλτατοι συνφορουμίστες,όλοι μας παράγουμε ΣΚΕΨΗ και αυτο είναι το ζητούμενο.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Δεν νοηματοδοτώ διαφορετικά το Εγώ.quote:Νοηματοδοτείς διαφορετικά τη λέξη Εγώ.
Μέσα στη σούπα, δίνω το νόημα που έχει, και όχι αυτό που θέλουμε να έχει.
Αυτό που μάλλον εσύ εννοείς[νοηματοδοτείς] σ'αυτό που λέω ως μη-εγώ,μη-επιθυμία,μη-σκέψη, είναι η απουσία εγώ,επιθυμίας,σκέψης.
Άλλο το μη-εγώ,μη-επιθυμία,μη-σκέψη κι άλλο η απουσία εγώ,επιθυμίας,σκέψης.
Το εγώ και το μη-εγώ, η επιθυμία και η μη-επιθυμία, βρίσκονται στο ίδιο κουτί, στην ίδια σούπα, ανήκουν στο ίδιο σύνολο.
Η απουσία του εγώ και της επιθυμίας δε βρίσκεται μέσα στο ίδιο κουτί,στην ίδια σούπα,δεν ανήκει στο ίδιο σύνολο.
Το εγώ δε μπορεί να κατανοήσει την απουσία-εγώ, αλλά μπορεί να εμφανιστεί ως μη-εγώ.
Η επιθυμία δε μπορεί να κατανοήσει την απουσία-επιθυμίας αλλά μπορεί να εμφανιστεί ως μη-επιθυμία.
Γι'αυτό είπα ότι γυρνάει το κλειδί της μηχανής του αυτοκινήτου και σβήνει η μηχανή και εξ αυτού κι ο θόρυβος σωπαίνει.
ο Θόρυβος της μηχανής[είτε ανεβάσεις στροφές ή στο ρελαντί]δε μπορεί να αντιληφθεί την απουσία θορύβου.
Είτε μουγκρίζει η μηχανή απο υπερστροφή ή είναι ανεπαίσθητος στο ρελαντί, ο θόρυβος πάλι θόρυβος είναι και ας φαίνεται στη μία περίπτωση ότι η μηχανή δε κάνει θόρυβο.
Όταν το κλειδί γυρίζει και σβήνει η μηχανή, παύει και ο θόρυβος.
Πόσο πιο απλά να το πώ;[ρητορικό]
quote:quote:Το Εγώ δεν θέλει να σκοτώσει το Εγώ, αν το ήθελε δεν θα κάναμε τώρα αυτή τη κουβέντα.
Μήπως γιατί το ΕΓΩ θέλει απο κάπου να πιαστεί;Αυτό που λες προς το τέλος ισχύει, είναι το κέλυφος, το ΕΓΩ δεν μπορεί να <<σκοτώσει το ΕΓΩ>>.
Σ'αυτό που έγραψα εγώ δεν υπάρχει το [δεν θέλει] και το [αν ήθελε].
Το [δεν θέλει] και [αν ήθελε] τα πρόσθεσες εσύ.
Απόμονωσες κιόλας αυτές τις 3 γραμμές απ'τα παρακάτω που έγραψα στο συγκεκριμένο κομμάτι της απάντησης που εξηγούν το σκεπτικό και έτσι εμφανίζεται αποσμασματικά άνευ νοήματος.
Το συγκεκριμένο κομμάτι απάντησης το βλέπεις ολόκληρο για να πιάσεις το νόημα, όχι κομματιαστά όπως το είδες.
Το [γιατί το ΕΓΩ να <<σκοτώσει>> το ΕΓΩ], δεν έχει να κάνει με το αν το ΕΓΩ θέλει ή δεν θέλει, αλλά με το ότι κομμάτια του ΕΓΩ συγκρούονται μεταξύ τους αλλά δε κατανοούν ότι στην ουσία είναι ένα ΕΓΩ, το ίδιο ΕΓΩ.
Τα κομμάτια του ΕΓΩ που είναι σε σύγκρουση δε κατανοούν ότι δεν είναι διαφορετικά, αλλά είναι το ίδιο,ένα αδιαίρετο ΕΓΩ.
quote:quote:Πάμε ξανά.. άλλο συνείδηση άλλο Εγώ. Ρώτα τον Πλάτωνα να σου εξηγήσει, που έχει εξαλείψει το Εγώ του.
Έγινε,καλά ντάξει.
Απ' αυτό που γράφεις εδώ σ'αυτό το κομμάτι, στο προηγούμενο και στο επόμενο quote αλλά και έτσι όπως τα χεις κομματιάσει, καταλαβαίνω ότι δεν έχεις καταλάβει ούτε το ελάχιστο σ'αυτό που λέω.
Ο φίλτατος Πλάτωνας τον οποίο επικαλείσαι και στον οποίο με παραπέμπεις,για δες τι έχει γράψει παραπάνω αναφερόμενος στο ΕΓΩ:
quote:
Έχει πάντα κέντρο, περιφέρεια, και κατεύθυνση. Είναι ο κύριος υπαιτιος της σούπας, (το γνωστο) που ανέφερα, και ρώτησα αν μπορεί κάποιος να βγει.
Η διάλυση του ΕΓΩ είναι μια επέκταση του ΕΓΩ.
Το ΕΓΩ ως κέντρο,είναι αυτό που επεκτείνεται.
Με το που λες διάλυση περιέχεται πρόθεση και άρα ΕΓΩ.
quote:quote:Οκ, κάνε αυτοπαρατήρηση.. και έλα να τα ξαναπούμε
Και έτσι είναι.
(Άλλο πράγμα η συνείδηση, άλλο πράγμα ο ψυχολογικός εαυτός που "καταλαμβάνει" συνείδηση)
Έγινε,καλά ντάξει.
Εσύ με το συνείδηση μάλλον εννοείς αυτό που λένε συνειδητότητα.
Η συνείδηση είναι τα πάντα που έχουν καταγραφεί απο την ημέρα που γεννήθηκες και όλη η μνήμη της ύπαρξης σου.![]()
Κομμάτια της συνείδησης έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους.
Έτσι έχουμε επέκταση του ΕΓΩ με τη σούπα της συνείδησης.
Κάνε κάνα ταξίδι να συναντήσεις κρισναμούρτι[δεν είναι ανάγκη να ναι μακρινό στα άστρα,το ίντερνετ με μερικά κλίκ είναι δίπλα στο ποντίκι] να τα ξεκαθαρίσεις πρώτα[Ξεκαθάρισε εσύ την αυτοπαρατήρηση, το παρατηρητής-παρατηρούμενο και τι είναι παρατήρηση], ξαναδιάβασε και αυτές τις δέκα γραμμές που έγραψα και τις τεμάχισες σε τρία κομμάτια[τις πετσόκοψες λέμε!],και αφού τα μελετήσεις και κατανοήσεις τι λένε αυτά που έγραψα, έλα να τα ξαναπούμε.
Τις ξαναβάζω εδώ για να το ξαναδείς στο σύνολο:
quote:
Αυτό που λες προς το τέλος ισχύει, είναι το κέλυφος, το ΕΓΩ δεν μπορεί να <<σκοτώσει το ΕΓΩ>>.
Αλλά γιατί το ΕΓΩ να <<σκοτώσει>> το ΕΓΩ;Θα σου πεί ο φίλτατος πιο πάνω με τη σούπα, ότι είναι σα να λες ένα κομμάτι της συνείδησης πάει να επιβληθεί και να <<εξοντώσει>> ένα άλλο κομμάτι της συνείδησης.
Και έτσι είναι.
Δεν είναι άλλο πράγμα η συνείδηση και άλλο το περιεχόμενο της.
Μη μπερδεύεσαι.
Η συνείδηση είναι το περιεχόμενο της.
Τα επόμενα στα οποία έκανες σχόλια
quote:quote:Το κάρμα/ντάρμα υπάρχει επειδή υπάρχει το Εγώ. Όταν βγαίνεις από το Εγώ είσαι έξω από το κάρμα-ντάρμα και έξω από το καλό-κακό. Η δυικότηα ανήκει στο Εγώ.
Γιατί που είδες να λέω κάτι αντίθετο;
Αυτό λέω απ' την αρχή σε ότι έχω ποστάρει σ'αυτό το θέμα.
Μάλλον δεν έχεις κατανοήσει αυτά που έχω γράψει.
Το καλό-κακό είναι το ίδιο πράγμα και είναι του ΕΓΩ.
Όταν σβήνει η μηχανή, έρχεται απουσία του ΕΓΩ και είναι εκτός καλού-κακού.
Ξαναδες αυτά που έχω ποστάρει στο θέμα.
quote:χεχεχε...έτσι.quote:Μπα, από αυτή την άποψη δεν είναι σημαντικό. Θες και άλλη θεωρητική γνώση; Τι να την κάνεις.
Πολύ φοβούμαι όπως λέει και ο μάρκουλης του σεφερλή, ότι η δημιουργία παίζει πόρτες-πλακοτό-φεύγα-γκιουλμπαχάρ-μουλτεζίμ, τάβλι δηλαδή στη καμπούρα μας.
Σούπα και επέκταση του ΕΓΩ με κέντρο το ΕΓΩ.
Το πιάνεις;

τo puzzle της χιλιετίας
Edited by - YUGI-OH on 29/12/2011 22:52:30
quote:Η σούπα
Τι λές τώρα?Και ποιός κάνει βόλτες στην Βιέννη?
quote:
Η απουσία του εγώ και της επιθυμίας δε βρίσκεται μέσα στο ίδιο κουτί,στην ίδια σούπα,δεν ανήκει στο ίδιο σύνολο.
Μμμ... εδώ αναφέρεσαι σε δύο πράγματα: Στην πρώτη πρόταση αναφέρεσαι στο Εγώ και το μη-εγώ και στη δεύτερη στην έλλειψη εγώ. Ερώτηση: Τ είναι μη-Εγώ, τι η Έλλειψη-Εγώ, και ποια η διαφορά τους; (κατα τον τρόπο που εσύ νοηματοδοτείς αυτές τα πράγματα)
quote:Αν νοηματοδοτείς τη λέξη Εγώ με τον ίδιο τρόπο που το νοηματοδοτώ και εγώ, τότε μάλλον συμφωνούμε.
Το [γιατί το ΕΓΩ να <<σκοτώσει>> το ΕΓΩ], δεν έχει να κάνει με το αν το ΕΓΩ θέλει ή δεν θέλει, αλλά με το ότι κομμάτια του ΕΓΩ συγκρούονται μεταξύ τους αλλά δε κατανοούν ότι στην ουσία είναι ένα ΕΓΩ, το ίδιο ΕΓΩ.
quote:Μάλλον είναι στις λέξεις το πρόβλημά μας. Ναι, το ότι διαλύεται το Εγώ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει άτομο-ατομική θέληση. Τουλάχιστον αυτό ξέρω. Βέβαια κάποια στιγμή παύει να υπάρχει και αυτό.
Η διάλυση του ΕΓΩ είναι μια επέκταση του ΕΓΩ.
Το ΕΓΩ ως κέντρο,είναι αυτό που επεκτείνεται.
Με το που λες διάλυση περιέχεται πρόθεση και άρα ΕΓΩ.
quote:
Κομμάτια της συνείδησης έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους.
Έτσι έχουμε επέκταση του ΕΓΩ με τη σούπα της συνείδησης.
Απο αυτό που περιέγραψες ως συνείδηση, αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον με αυτή τη λέξη δεν εννοούμε το ίδιο πράγμα, αλλα διαφορετικά πράγματα. Αν θες αντί για συνείδηση, μπορώ να λέω Είναι. Το Είναι.
Το Είναι του ανθρώπου λοιπόν, δεν έρχεται σε σύγκρουση μεταξύ του, είναι Ένα. Αυτός που συγκρούεται είναι οι διάφορες οντότητες-εγώ οι οποίες φυλακίζουν μέσα τους μέρη του Είναι μας, το οποία πρέπει να τα απελευθερώσουμε αν θέλουμε να σταματήσει η σύγκρουση.
Με πιο απλά λογάκια.
Ο άνθρωπος έχει μια Χ ενέργεια. Επίσης ο άνθρωπος έχει νου και συναίσθημα (και άλλα πράγματα).
Την ενέργεια λοιπόν αυτή, εμφανίζονται κάποιες ας τις πούμε οντότητες, οι οποίες "τρώνε" από αυτή και την φυλακίζουν μέσα τους.
Όταν λοιπόν η οντότητα-Εγώ φωλιάζει στην ενεργειακή μας οντότητα, ελέγχει αυτομάτως τον νου μας (ανάλογα με το πόσο ισχυρή είναι) καθώς και συναισθήματα και άλλες δικές μας λειτουργίες. Είναι σαν ένας Ιός δηλαδή. Ανα πάσα στιγμή μπορεί χιλιάδες Εγώ να ελέγχουν τον νου μας 9εξού και η συνεχής φλυαρία του νου).
Εμείς για να πάρουμε την ενέργεια μας πίσω, και να αποβάλλουμε την επιρροή αυτών των οντοτήτων-εγώ, πρέπει να τις σκοτώσουμε. Πρέπει να πάρουμε την ενέργειά μας πίσω. Είναι κατανοητό αυτό που λέω;
Όταν τις σκοτώνουμε, η ενέργειά τους επιστρέφει στο Είναι μας.
(Αυτό δεν είναι το τέλος του έργου, το έργο συνεχίζει και πέρα απο εκεί)
Εσύ πώς θα έλεγες το ίδιο πράγμα που είπα με δικά σου λόγια;(εφόσον συμφωνείς)
quote:Συμφωνούμε, αλλά ποια είναι η "μηχανή" στην οποία αναφέρεσαι; Προφανώς ο νους.
Γιατί που είδες να λέω κάτι αντίθετο;
Αυτό λέω απ' την αρχή σε ότι έχω ποστάρει σ'αυτό το θέμα.
Μάλλον δεν έχεις κατανοήσει αυτά που έχω γράψει.
Το καλό-κακό είναι το ίδιο πράγμα και είναι του ΕΓΩ.
Όταν σβήσει η μηχανή, έρχεται απουσία του ΕΓΩ και είναι εκτός καλού-κακού.
Ξαναδες αυτά που έχω ποστάρει στο θέμα.
Πρόσεξε, το να σταματήσει η μηχανή του νου, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει Εγώ. Αλλά με το σταμάτημα της μηχανής του νου, το Εγώ δεν μπορεί ποια να ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ, το Εγώ δεν μπορεί πια να τραφεί (άρα και να σου κλέψει περισσότερη ενέργεια). Όχι όμως ότι δεν υπάρχει. Το ότι χώνεις το κεφάλι σου στην άμμο δεν σημαίνει ότι το λιοντάρι έχει φύγει.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 29/12/2011 23:30:57
quote:Εγώ το ισχυρίστηκα, ο Πλάτωνας αρκεί να με διαψεύσει.
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΣΗΜ.
[δεν αφορα τον Πλάτωνα αυτο,ουδέποτε ισχυρίσθηκε κάτι τέτοιο ο φίλος μου.]
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 29/12/2011 23:18:19