- Απόδοση της "αγ. γραφής" στα σύγχρονα Ελληνικά. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Άλλωστε, είμεθα έθνος ανάδελφον,ε;;;![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
τι λέγαμε;Έλεγε ο Σεσόστρις, οτι το κείμενο της ΠΑΛΑΙΆΣ Διαθήκης, δεν είναι τόσο ωράιο σαν κειμενο,όσο το σε αρχαία ελληνικά μεταφρασθέν ίδιο απόσπασμα...Τι κοτσάνες λές;
Ο Έλληνας, είναι γνήσιος απόγονος των αρχαιων προγόνων του και αυτό βρισκεται πέρα απο το γονίδιο του, που ειναι 99,5% ίδιο και απο την παλαιολιθική εποχή,σχεδόν,οπότε, δεν χάνεται...Ούτε το πνεύμα του χάνεται ποτέ και όσοι το ..θάβουν, δείχνουν πόσο πιστεύουν σε αυτό και πόσο προθυμα το θυσιάζουν, για τους σκοπούς τους....
Κάποτε, πρέπει να καταλαβαίνει ο άνθρωπος, πότε είναι πίσω απο την εποχή του και να προσπαθεί να εννοήσει και δεχθεί,όχι να νομίζει, ότι μπορεί να αλλάξει τη ροή του χρόνου...Οι ρομαντικοί, θα εκλείψουν....
Κοιτάξτε μπροστά,όχι πισω...
quote:
Με τις αρλούμπες που λέτε, δεν καταλαβαίνετε,πόσα ελληνικά δεδομένα,προνόμια και δικαιώματα, πουλάτε..
Ειλικρινά χαίρομαι που αυτά που έγραψα σου φαίνονται αρλούμπες...
quote:
.Ρε συ Γιάπετ, ξέρεις
τι λέγαμε;
Τιιι;;;
quote:
Έλεγε ο Σεσόστρις, οτι το κείμενο της ΠΑΛΑΙΆΣ Διαθήκης, δεν είναι τόσο ωράιο σαν κειμενο,όσο το σε αρχαία ελληνικά μεταφρασθέν ίδιο απόσπασμα...
Αυτό κατάλαβες εσύ , απ'αυτό που έγραψε ο sesostris;;;![]()
![]()
Για ρώτα τον ίδιο τι έγραψε, γιατί και να το ξαναδιαβάσεις, πάλι το ίδιο θα καταλάβεις....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Μην απογοητεύεσαι, μονάχα....
quote:
sesostrisΜη τρέφης φίλε Γιάννη τέτοιες ελπίδες για ακριβείς μεταφράσεις των αρχαίων κειμένων στην νεοελληνική . Γιατί στην χριστιανική διάλεκτο που θα μεταφραστούν θα διαβάζης άλλα αντ’ άλλων .
Μήπως έχει φουντώσει το θυμιατό και σ' εμποδίζει να δεις καθαρά την οθόνη;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Edited by - γιαπετ on 17/04/2010 19:58:05
Το θυμιατό μου, με κρατάει πολύ καλά συντροφιά και σε γαλήνη.....
Ναι, ειναι κώδικας επικοινωνιας, τα ελληνικά, αλλά,είπα, ότι τα ξέρουμε, ΟΛΟΙ οι Έλληνες, κατάλαβες;
quote:
Sesostris:
Μόνο έτσι θα ξεδοντιαστούν όλοι αυτοί οι υβριστές του ελληνισμού , και ίσως υπάρξει ελπίδα επιστροφής στις ρίζες μας . Να πάψουμε επί τέλους να είμαστε Ρωμιοί και να ξαναγίνουμε Έλληνες .
Aπ' όλες τις βλακείες που διάβασα και λόγω έλλειψης χρόνου, θα σχολιάσω μόνο την παραπάνω.
Διαβάζουμε στη σελίδα 6 της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους (τόμος Ζ):......."Εκχριστιανισμένο ρωμαϊκό κράτος της Ανατολής κατά τους πρώτους αιώνες της ιστορίας του, εξελληνισμένη αυτοκρατορία της χριστιανικής Ανατολής στα χρόνια της ακμής του, ορθόδοξη Ελληνική πολιτεία στο τέλος της ζωής του , το χιλιόχρονο Βυζάντιο έφερε πάντοτε το όνομα «ρωμαϊκόν» ή «Ρωμαίων κράτος», «ρωμαϊκή» ή «Ρωμαίων πολιτεία» ή βασιλεία και κάποτε το όνομα Ρώμη.
Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, λήμμα: 'Βυζάντιον':
"οι Έλληνες του μεσαίωνος, ωνόμαζον εαυτούς Ρωμαίους.
Και ελέγοντο αληθώς Ρωμαίοι, επί την εποχήν από την οποίαν εξεδόθη επί της αυτοκρατορίας του Καρακάλλα (211—217 μ.Χ.) το περίφημον διάταγμα, το οποίον εκήρυσσε Ρωμαίους πολίτας όλους τους κατοίκους της αυτοκρατορίας."
Γράφει ο Ίων Δραγούμης
«Σκοπός εκείνων που έφτειασαν το νέο κράτος ήταν... να ξαναπιάσει ο Ρωμηός τη διοίκηση του κράτους του που είχε πρωτεύουσα την Πόλη και να ξανακαθίσει Έλληνας βασιλιάς στο θρόνο των Παλαιολόγων.
Μα οι περιστάσες, η σχετική αδυναμία των αρχηγών και οι μεγάλοι της γής έτσι το θέλησαν και αντί να γίνει, σύμφωνα με τη θέληση του λαού το κράτος της μεγάλης ιδέας, έγινε ένα μικρό ελληνικό κράτος στο μέρος που είχε ανθίσει η αρχαία Ελλάδα.....Η νέα Ελλάδα ήταν κατευθεία συνέχεια της αρχαίας, τα ενδιάμεσα δυο χιλιάδες χρόνια με τους δύο ελληνικούς πολιτισμούς τους ήταν σβησμένα.
Αλεξαντρινά κράτη και προ πάντων βυζαντινό δεν είχαν υπάρξει.» ("Eλληνικός πολιτισμός", του I. Δραγούμη, εκδ. Φιλόμυθος σ.52)
Το 1901 εκδόθηκε το έργο "Ιστορία της Ρωμιοσύνης" του Α. Εφταλιώτη.
Λέει, ο μεγάλος Κωστής Παλαμάς, για το έργο του Εφταλιώτη:
«...Ανάλογη, λογική, ακολουθούμε και στο μεταχείρισμα των όρων Ρωμιός και Ρωμιοσύνη.
Η μόνη διαφορά είναι πώς και τα δύο τούτα λόγια, επειδή δε μας έρχουνται, ίσα ολόϊσα, από την εποχή του Περικλή, παραμερίστηκαν αγάλια, αγάλια, από την επίσημη γλώσσα, καθώς κι' όλα τα λόγια τα δυσκολομέτρητα της ζωής και της αλήθειας.
Έλληνες, για να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου, πραγματικά, Ρωμιοί. Το όνομα [Ρωμιός] κάθε άλλο είναι παρά ντροπή.
Αν δεν το περιζώνει αγριλιάς στεφάνι από την Ολυμπία, το ανυψώνει στέμμα ακάνθινο μαρτυρικό και θυμάρι μοσκοβολά και μπαρούτη.
Δείχνει ίσα ίσα τη ζωή και την πραγματικότητα της λέξης το ότι αυτή μας ήρθε πρόχειρα στην ειλικρινή μας και στην πιο φωτεινή μας ψυχική κατάσταση- στη συνείδηση του ξεπεσμού μας - για να διαλαλήσουμε τον ξεπεσμόν αυτό, πιο πολύ από το γιορτιάτικο και από το δυσκίνητο τ' όνομα Έλλην, ακόμη και από το όνομα Έλληνας, που είναι κάπως πιο δυσκολορρίζωτο από το Ρωμιός, και κρατούσε ως τα χτές ακόμη την αρχαία ειδωλολατρική σημασία
Βαπτιστικός του κλασσικού Ρωμαίου της Ρώμης, από τον καιρό του Ιουστινιανού ως τον καιρό του Ρήγα του Βελεστινλή, ο ίδιος έμεινε, ξεχωρισμένος, ο ίδιος πάντα, μέσα από το δανεικό του όνομα, που τόκαμε δικό του,
ο Ρωμαίος της Πόλης, ο Ρωμιός ο ραγιάς, ο Ρωμιός ο αδούλωτος, ο Ρωμιός ο Έλλην... ...Και αφού η Ιστορία του κ. Εφταλιώτη δεν είναι για τον Έλληνα του Περικλή, μήτε για τον Έλληνα του μεγάλου Αλεξάνδρου, ο ευσυνείδητος ιστοριοπλέχτης δεν μπορούσε παρά για τον Ρωμιό και για την Ρωμιοσύνη να μιλήση, που δεν είναι και τα δύο παρά τα νέα ονόματα του Έλληνος και του Ελληνισμού. Το θέλησε η ιστορική ακριβολογία». (Κ. Παλαμάς, «Ρωμιός και Ρωμιοσύνη», Απαντα,)
Είναι γεγονός ότι στα ξένα κέντρα αποφάσεων, σχεδιάσθηκε όχι μόνο η κατάργηση της Ρωμιοσύνης, αλλά και η αλλοίωση της Ορθοδοξίας κατά τα πρότυπα των δυτικών. Το πρώτο το πέτυχαν, το δεύτερο όχι.
Το να ακούγεται λοιπόν η βλακεία "Να πάψουμε επί τέλους να είμαστε Ρωμιοί και να ξαναγίνουμε Έλληνες", από εχθρούς της Ελλάδος είναι επόμενο.....από Έλληνες όμως όχι!
Κωστής Παλαμάς, Ακρίτας Διγενής κι ο Χάροντας

"Θεριά οι ανθρώποι δεν μπορούν το φως να το σηκώσουν.
Δεν ειν' αλήθεια ποιο χρυσή σαν την αλήθεια της σιωπής.
Χίλιες φορές να γεννηθείς,
τόσες θα σε σταυρώσουν."
Edited by - europaios2 on 19/04/2010 00:19:55
quote:
IndustrialAngel
Οι μοναδικοί σοβαροί μεταφραστές που γεννήθηκαν ΠΟΤΕ στη γη ήταν οι Ο΄ οι οποίοι μετέφρασαν ΤΕΛΕΙΑ το αρχικό κείμενο το οποίο ήταν στα αρχαία εβραϊκά μια γλώσσα με μηδαμινή συσχέτιση με την αρχαία ελληνική; Και εμείς σήμερα είμαστε ανίκανοι να κάνουμε μια ΑΠΟΔΟΣΗ και όχι ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ; Και διαχωρίζω τους όρους μετάφραση και απόδοση λόγω της αυτονόητης σύνδεσης της Νέας Ελληνικής με την Αρχαία ελληνική γλώσσα, με την πρώτη να είναι άμεσο τέκνο της δεύτερης...
Το τιτλοφόρησα σκόπιμα «Ελληνοχριστιανική μετάφραση» και όχι απόδοση φίλε IndustrialAngel , γιατί αυτό το τερατούργημα αυθαιρεσιών , με τις προσθήκες που του έβαλε ο Τρεμπέλας , δεν έχει καμιά σχέση με την απόδοση του αρχαίου κειμένου στην νεοελληνική γλώσσα . Αν και τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα , ίσως θα έπρεπε να το τιτλοφορήσω «Ελληνοχριστιανική παράφραση» .
*
quote:
trexagireve
Τι καλα που θα ήταν αγαπητέ μου σεσότρις, να μπορούσες να καταλάβεις, ποτε διαβάζεις στίχο απο ποίημα, όπου διαμορφώνεται ποιητική αδεία, που λέμε και πότε κείμενο...Γιατι ο ψαλμός που ανέφερες, είναι ποίημα, με ρίμα, όχι κείμενο...
Όταν φίλε trexagireve αποδίδεις από την αρχαία στην νέα ελληνική ένα κείμενο , το το αποδίδεις αυτολεξεί δίχως προσθήκες που το αλλοιώνουν . Οι ψαλμοί του Δαυίδ μπορεί να είναι έμμετροι στην εβραϊκή γλώσσα , όμως η αρχαία ελληνική μετάφρασή τους δεν έχει την μορφή ποιήματος , αλλά πεζού κειμένου . Αλλά ακόμα και έτσι να είναι , δεν μπορούν να γίνονται αυθαίρετες προσθήκες που αλλοιώνουν εντελώς το νόημά τους . Γιατί με αυτή τη λογική , σου φτιάχνω κι εγώ μια τέτοια (ποιητική αδεία) απόδοση του «Κατά Λουκάν» Ευαγγελίου , που αναφέρεται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (κεφ.α, στιχ.26-35) , που θα κάνη το video της Τζούλιας Αλεξανδράτου να μοιάζη μπροστά του με παιδικό παραμύθι .
*
quote:Γιατί διχάζει την εκκλησιαστική ηγεσία η προοπτική να αποδοθούν τα κείμενά της στην καθομιλουμένη;;;
Γιατί εάν γίνει σωστή και αντικειμενική μετάφραση θα καταλάβει ακόμα και ο παππούς και η γιαγιά που σταυροκοπιέται με .....ιερό τρόμο κάθε τόσο , τις ανοησίες που τους "τάϊζαν" τόσα χρόνια...
Άσε που στις νεότερες ηλικίες η αντίδραση πιθανόν να είναι "έντονη" και ανεξέλεγκτη......
Και δεν νομίζω φίλε γιαπετ , ότι διχάζεται η Εκκλησία με το θέμα αυτό . Απλώς ακούστηκαν μια -δυό φωνές εντός , οι οποίες....θα παραμείνουν απλές φωνές.
quote:
αφού με τη μνήμη δεν το πολύ έχεις από ότι μου δίνεις να καταλάβω!
Και όμως φίλε μου, θυμάμαι πάρα πολύ καλά. Θυμάμαι που έχω ξαναδιαβάσει την ατάκα που έγραψες παραπάνω, όπως και καταστάσεις και πράγματα που δεν με αφορούνε καθόλου αλλά ο κόσμος είναι μικρός και περίεργος.
Και πραγματικά εγώ δεν θα σε εκθέσω καθότι σέβομαι την ιδιωτικότητα σου παρά του ότι εσύ δεν σέβεσαι τον συνδιαλλεγόμενο σου , και ο λόγος που σου λέω να τα πεις αυτά που υπονοείς, δεν είναι για να τα πεις, είναι να καταλάβεις ότι ο χώρος δεν ανήκει σε συγκεκριμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένου και σένα ανεξάρτητα της σχέσης σου με συγκεκριμένα άτομα.
Οταν κάνεις έναν χώρο που συμμετέχω ριάλιτυ της Πάνια, προσβάλλεις και μένα, οπότε αναμιγνύομαι έμμεσα.
Θα το σταματήσουμε το πανηγυράκι τώρα;
Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου
Εσύ μου φαίνεται πως ξεχνάς τους τριχωτούς και ματωμένους κώλους με τους οποίους πρώτος χωρίς λόγο και αιτία με προσέβαλες ετσι?
Για αυτό σου λέω πως μάλλον είναι κοντή η μνήμη σου, ή είναι επιλεκτικά κοντή! Διάλεξε και πάρε!
Τώρα που στριμώχτηκες θυμήθηκες τις δημοκρατικές αξίες του σεβασμού και του διαλόγου σε δημόσιους ηλεκτρωνικούς χώρους όπως είναι ένα forum?
Σου το είπα και πριν πως με τους καλούς ανθρώπους είμαι ο καλύτερος άνθρωπος που θα συναντήσει ποτέ ο άλλος, αλλά με τους κακούς ειμαι ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ αυτοπροσώπος.
και απο αλλαξοκολλιες του στυλ εγω έκανα τώρα και συ, άστο δε χαμπαριάζω.
Έτσι είναι... τα τρολλ είναι σαν τις αλογόμυγες. Κάνουν πολύ φασαρία και πηγαίνουν στα σκατά. Βέβαια, τα σκατά θα πρέπει να είναι ήδη εκεί!
Απάντηση:
Όπως τα λες είναι Πύρινε (στο περίπου βέβαια, όπως όλα όσα λέτε εσείς), οι αλογόμυγες πάνε στα σκατά τα οποία όντος προηγούνται
χρονικά στο χώρο αλλά επίσης οι αλογόμυγες πάνε και στον κώλο του αλόγου. Εξού και αλογόμυγα, αλλιώς θα ήταν σκέτο μύγα.
Έτσι αυτοχαρακτηριζόταν και αυτός ο χαζό Σωκράτης στην Αρχαία Αθήνα.
Η αλογόμυγα λοιπόν πάει στον πισινό του αλόγου και αυτό τσινάει!
Και παίρνει μπρος σιγά-σιγά! πως σου φαίνεται αυτή η εκδοχή, ε?
Και να καλύφθηκε και ο Πύρινος για το λόγο για τον οποίο "μπήκες" εδώ "χρήστη" "Αριανέ".
Ετσι κι αλλιώς τον εαυτό σου δεν σέβεσαι που ξεκατινιάζεσαι.
Καλά ξεκατινιάσματα. Αν και θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν σεβόσουν άτομα τα οποία δεν γνωρίζεις.
Θα ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα για τις δημοκρατικές δηλώσεις σου.
Rob Halford singing
Πιστεύω με τις παραπάνω απαντήσεις σου με κάλυψες πλήρως. Απλά αδυνατείς να απαντήσεις.
Και να καλύφθηκε και ο Πύρινος για το λόγο για τον οποίο "μπήκες" εδώ "χρήστη" "Αριανέ".
Ετσι κι αλλιώς τον εαυτό σου δεν σέβεσαι που ξεκατινιάζεσαι.
Καλά ξεκατινιάσματα. Αν και θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν σεβόσουν άτομα τα οποία δεν γνωρίζεις.
Θα ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα για τις δημοκρατικές δηλώσεις σου.
Απάντηση:
Θα σου πω Italos πως εγώ δεν ξεκατινιάζομαι ποτέ, δεν είμαι γκόμενα. Δεύτερον εδώ μέσα που μπήκα αυτά βρήκα και με αυτά έπρεπε να τα βγάλω πέρα , επομένως δίνω απαντήσεις στο μήκος
κύματος που είναι ικανοί οι Άνθρωποι να αντιλαμβάνονται.
Και να σου πω, πως πέρα απο πολιτικά που τάσσομαι στους Δημοκρατικούς ή μάλλον στο αιώνιο ιδεώδες της Δημοκρατίας
ανοίκω επίσης σε εκείνους τους Δημοκρατικούς Αλχημιστές όπως προανέφερες και συ πριν που μετέτρεψαν την αριστοκρατία, κλήρο και μπουρζουαζία σε ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα (και μη μου πει κανείς να απολογιθώ για όσα συνέβησαν τότε και ποιός πούστης επωφελίθηκε και εκμεταλεύτηκε πράγματα και καταστάσεις! Όσα ξεκίνησαν, ξεκίνησαν με καθαρή πρόθεση και καρδιά! τώρα αν ένα τέτοιο δώρο να το κρατήσετε δεν αντέχετε, προβλημά σας! ). Και ποιό πριν απο αυτούς.
Μου φτάνει να γνωρίζω που ανοίκουν και τι κάνουν για να αποφασίσω το βαθμό του σεβασμού που τους αναλογεί απο μένα. Δεν μου
χρειάζεται να ποιούμε καφέ σαν τις κυράτσες για να αποφασίσω αν κάποιον τον ξέρω ή όχι.
Η Δημοκρατία είναι για τους δημοκρατικούς όχι για τους κάθε καρυδιάς καρύδι! Σιγά μην έρθουν στο σπίτι μας να μας γαμίσουν και τους κάτσουμε γιατί είμαστε Δημοκρατικοί λέει!
Λάθος στα-πανε!
Δεν θα σχολιάσω κάτι γιατί δεν έχω λόγο, παρά μόνο αυτό:
quote:
Μου φτάνει να γνωρίζω που ανήκουν και τι κάνουν για να αποφασίσω το βαθμό του σεβασμού που τους αναλογεί απο μένα
Οταν μίλησα γαι σεβασμό αναφερόμουν ως προς εμένα, και μέλη που δεν γνωρίζεις που ανήκουν και αν ανήκουν. Δεδομένης της ελευθερίας και της ισότητας. Για ότι εσύ γνωρίζεις εγώ δεν έχω κάτι να σου προσάψω, είναι προσωπικό σου θέμα.
Αυτό που θέλω είναι να υπάρχει δημιουργικός διάλογος, και όχι στείρες αντιπαραθέσεις.
Αυτά.