ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Dying_Incubus61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
29/05/2006, 11:13:50
Και κάτι που διάβασα και μου έκανε εντύπωση αλλά και μου δημιούργησε ένα ερώτημα που θα ήθελα μια απάντηση από τους διάφορους "χριστιανούς" ή/και χριστιανούς του forum.

Εφτασε στα χέρια μου ένα λεύκωμα του εθνικού αγώνα του '21, συνέκδοση του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κυκλοφόρησε σε πολύ περιορισμένα αντίτυπα. Στο λεύκωμα αυτό καταγράφονται (μεταξύ άλλων) 134 πολεμικά πλοία από τα Ψαρά, την Ύδρα και τις Σπέτσες. Ξέρετε πόσα από τα πλοία αυτά έχουν ονόματα "χριστιανικά" ονόματα; ΤΡΙΑ (3) και συγκεκριμένα 2 ονομάζονται "Αγ. Νικόλαος" και ένα (1) "Αρχ. Μιχαήλ".

Συνολικά:

Κανένα πολεμικό καράβι δεν έχει το όνομα κάποιου βυζαντινού αυτοκράτορα.
Ένα καράβι έχει το όνομα του αυτοκράτορα Νέρωνα (ανήκε στους αδελφούς Κουντουριώτη)
Εφτά καράβια έχουν διάφορα ονόματα (Νέα Καρχηδών, Βατερλώ, Ιερά Συμμαχία, κ.ά.)

ΕΚΑΤΟΝ ΕΙΚΟΣΙ ΤΡΙΑ (123) ΠΛΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΗΡΩΩΝ, ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΑΙ ΣΟΦΩΝ.

Εάν επισκεφθείτε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας, θα μπορέσετε να δείτε και μερικά από τα ακρόπρωρα των πλοίων αυτών, που αναπαριστούν τους αρχαίους των οποίων το όνομα είχε δοθεί στο πλοίο.

Τα ερωτήματα (αν θέλετε ή/και μπορείτε μου απαντάτε)

1. Γιατί απουσιάζουν παντελώς τα ονόματα που σχετίζονται με το Βυζάντιο;
2. Γιατί ενώ απουσιάζουν παντελώς τα ονόματα των "Χριστιανών" βυζαντινών αυτοκρατόρων, υπάρχει το όνομα του Νέρωνα;
3. Γιατί οι αγωνιστές του 21 ένιωθαν πως συνδέονται άμεσα με τους αρχαίους Έλληνες αλλά όχι με τους Βυζαντινούς;
4. Γιατί η αναφορά αυτή (η οποία είναι σημαντικότατη και αποτελεί "δείγμα γραφής") απουσιάζει παντελώς από το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ τάξης ενώ υπάρχουν πάμπολλες λεπτομέρειες από τα χρόνια του αγώνα, (όπως π.χ. πώς γνέθαν το μαλλί οι γιαγιάδες κατά την Τουρκοκρατία);

macedon

BartimaeusΜέλος
29/05/2006, 11:19:18
@ «Dying_Incubus»

Περί «ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ»

quote:

Το σύστημα εννοείται ότι δεν κάνει κάποια επιλογή στα άτομα - κοινώς δεν έχει προτιμήσεις - εκτός φυσικά εάν έχουμε απενεργοποιήσει κάποιον λογαριασμό. Αυτό - τουλάχιστον μέχρι τώρα - δε συμβαίνει με το δικό σου λογαριασμό.
Συνήθεις λόγοι για να συμβαίνει κάτι τέτοιο:
1. δυσλειτουργία του browser - συνηθέστερα internet explorer - σε σχέση με το χειρισμό της cache. Επίλυση: σβήσιμο των temporary internet files ή/ και των cookies
2. κυριότερος λόγος: είσοδος δύο ή περισσοτέρων ατόμων από το ίδιο pc, είσοδος του ίδιου ατόμου με δύο ή περισσότερους λογαριασμούς και σε συνδιασμό με τον 1ο λόγο (δυσλειτουργία του browser για το χειρισμό των cookies), είσοδος μέλους που είχε απενεργοποιηθεί. Επίλυση: ιδιαίτερη προσοχή για το αν ένα από τα παραπάνω συμβαίνει - τεχνικά η ίδια με τον 1ο λόγο.

Για το 1: Ο browser που χρησιμοποιώ σβήνει αυτόματα τα cookies και την cache με το κλείσιμό του, καθώς διαθέτει λειτουργία αυτόματης εκκαθάρισης προσωπικών δεδομένων!...

Δεν τίθεται λοιπόν ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ δυσλειτουργίας του δικού μου browser. Πάει λοιπόν αυτό... ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ!!!

Για το 2: Εδώ, δυστυχώς, μάλλον θα πρέπει εσείς να μου υποδείξετε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να σας ΒΟΗΘΗΣΩ. Πώς δηλαδή, με ποιο τρόπο θα μπορούσα να σας ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΩ και να σας απαλλάξω από τις ΕΜΜΟΝΕΣ που διακατέχουν πολλούς από εσάς εδώ μέσα (Schwabe, ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ, gigenis, εσένα επίσης Dying_Incubus κι ενδεχομένως το τεχνικό team) ότι ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ μπαίνω με δύο ή περισσότερους λογαριασμούς... !!!!!!!!!!!!! ...

Τι σας κάνει να το πιστεύετε αυτό;... ή τι να υποθέσω λογικά εγώ;.... μήπως φταίνε τα διπλά και τριπλά smilies που χρησιμοποιώ στα σχόλιά μου;;;!!!.....

Ένας πιθανός τρόπος, λέω τώρα εγώ, θα ήταν να μου πείτε τουλάχιστον - αν δεν μπορείτε να μου αποδείξετε - με ποιανού πρώην ή ενεργού μέλους μοιάζουν τα σχόλιά μου κι ο τρόπος «γραφής μου», για να δω πως μπορώ να σας βοηθήσω...

Πάντως είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι περνά από το χέρι μου... Δεν μου αρέσει να υποφέρουν συνάνθρωποί μου από βασανιστικές εμμονές εξαιτίας μου! ! !

Ορίστε κι ένα quote από πρόσφατο σχόλιό μου προς ένα ομοιοπαθές μέλος σας:

quote:

Αν θέλετε να σας κάνω και Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμου 1599/1986 όπου θα δηλώνω κατηγορηματικά και εις γνώσιν των συνεπειών του νόμου για ψευδή δήλωση ότι:

1. Δεν είμαι... ο Μενεκράτης!
2. Δεν είμαι... ο Απολογητής!
3. Δεν είμαι... ο valgraph!
4. Δεν συνεργάζομαι με μυστικούς αρμεκτογαλακτοσυλλέκτες!
5. Δεν είμαι ούτε σκοπεύω να γίνω «βασιλοπουλο» ούτε μέτοχος στο Βασιλόπουλο!
6. Δεν έχω δυο λογαριασμούς, αλλά παραπάνω: ΔΕΗ, ΟΤΕ, COSMOTE,PANAFON, ΕΥΔΑΠ, VISA, Ασφάλιστρα αυτοκινήτου, ασφάλιστρα μοτοσυκλέτας, Εφορία, λογαριασμό Ιντερνετ, Συνδρομές Περιοδικών, και πολλούς άλλους ακόμη... α, έχω και ΕΝΑ λογαριασμό ως μέλος στο forum του esoterica.gr με username "Bartimaeus"!

Όσο για τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ «άλλα θέματα τώρα όχι τόσο τεχνικά» που ισχυρίζεσαι πως «θα ανακόψουν την τόσο χαρωπή διάθεση» μου, να προσθέσω:

7. Γνωρίζω πως το nickname που χρησιμοποιείς είναι το «Dying_Incubus»
8. Δεν μπορώ (λογικά) να καταλάβω αυτό που λες: « ...θα μπορείς (λογικά) να καταλάβεις οτι δεν έχουμε ουδεμία σχέση με τον Admin
9. Όταν σε αποκάλεσα «Admin», απευθυνόμουν σ΄εσένα φυσικά με την ιδιότητα που έχεις ως Συντονιστής.
Ως γνωστόν: Συντονιστής = Administrator στα αγγλικά. Και Administrator = Admin χάριν συντομίας... Ως είθισται, συχνά αποκαλούμε τον παπα-Γιώργη και σκέτο «παπά», τον Γιώργη τον δάσκαλο και σκέτο «δάσκαλε», τον Γιώργη τον υδραυλικό και σκέτο «μάστορα» και πάει λέγοντας...
10. Δεν ξέρω αν υπάρχει κανένα μέλος, ενεργό ή πρώην, που χρησιμοποίησε για τον εαυτό του το nick «Admin». Αλλά και κάτι τέτοιο να συμβαίνει, γιατί θα έπρεπε σώνει και καλά να επικαλούμαι το
συγκεκριμένο μέλος αναφερόμενος σε σένα!!!
By the way, υπάρχει καμιά λίστα με τα nicknames όλων των μελών του site, για να ξέρουμε κι εμείς οι ΝΕΟΙ «τι μας ξημερώνει» εδώ μέσα;;;
11. ACHTUNG! Η αδιάκοπη αδολεσχία με συνομωσιολογικές θεωρίες ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ! Δημιουργούν όχι μόνο ΕΜΜΟΝΕΣ αλλά και σοβαρά ΨΥΧΩΣΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ (βλ. DISCOVERY & SCIENCE, τεύχος 13, Ιούνιος 2006).
12. Ελπίζω να έγινε κατανοητό τώρα, γιατί σε αποκάλεσα Admin φίλτατε Συντονιστή «Dying_Incubus».
13. Στην τελική περίπτωση που και πάλι δεν πείθεσε/-στε από τις εξηγήσεις μου και τις διαβεβαιώσεις μου αυτές, τότε, αν και το θέλω πολύ, λυπάμαι που δεν μπορώ να σας βοηθήσω παραπάνω. Ενδεχομένως, να μην είμαι και το αρμόδιο πρόσωπο γι' αυτό...

quote:

Την χρονική απενεργοποίηση του λογαριασμού σου μπορούν να επιταχύνουν κι άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα η προσφάτως έντονα υποτιμητική διάθεση που επιδεικνύεις απέναντι στους συνομιλητές σου.

Θα ήθελες να το ψάξουμε μαζί και διεξοδικά το θέμα περί ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ και «υποτιμητικών σχολίων»???

Αν ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ το θέλεις και δεν πετάς απλώς «καρφιά» δίκην εντυπωσιασμού , είμαι στη διάθεσή σου, μολονότι μου φαίνεται κάπως «όψιμη» αυτή η ευθυξία σου περί υποτιμητικών σχολίων... και ειδικά απευθυνόμενη προσωπικά σε μένα κι όχι γενικόλογη όπως στις προηγούμενες παρεμβάσεις σου... ....

---------------------------------------
ΥΓ. Πάντως φίλτατε, Dying_Incubus, εύχομαι να είστε ευτυχείς που οι θαμώνες του «καφενείου» σας έχουν «τόσο χαρωπή διάθεση» και δεν αντιμετωπίζουν τις όποιες ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ εις βάρος τους με ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ και HYSTERIA!!!

Εκτός κι αν η «τόσο χαρωπή διάθεση» χαλάει τα προμελετημένα σχέδια της αντιχριστιανικής προπαγάνδας ορισμένων «ΑΘΕΩΝ» περί ΓΕΛΙΟΥ... ... ......... οπότε κατανοώ τον ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ τους, αλλά και πάλι
λυπάμαι που δεν μπορώ να τους βοηθήσω περαιτέρω....

Υγιαίνετε... και πάντα... ΧΑΡΩΠΑ και με ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ / / /

© unregistered essence

29/05/2006, 11:28:52
Και να απαντήσω και στο φίλο τον ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ στο πρώτο του μήνυμα της συζήτησης αυτής:

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Η μονη αμιγως Ελληνικη θρησκεια αναγνωριστηκε (τι ειρωνια...) ως θρησκεια απο το επισημο Ελληνικο κρατος,και αυτο ,συμφωνα με την εν λογο φυλλαδα, συνιστα "προκληση"!

Η ελληνική θρησκεία φίλε μου δεν έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα και η φυλλάδα αυτή απευθύνεται (με όλη την εγκυρότητά της) σ'αυτούς που θεωρούν πρόκληση μια τέτοια ενέργεια.

Η αναγνώριση θρησκείας απαιτεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Από την 1.1.2006 έως και σήμερα (29.5.2006) δεν έχει εκδοθεί παρόμοια νομοθετική πράξη (Νόμος, Προεδρικό Διάταγμα, Υπουργική Απόφαση) από την ελληνική πολιτεία που να αναφέρεται στην αναγνώριση της ελληνικής θρησκείας (ή οποιασδήποτε άλλης).

Άλλωστε αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα βλέπαμε και τη Λουκά (μαζί με καλογέρους, αρχιμανδρίτες και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις) στους δρόμους.

macedon

29/05/2006, 11:33:00
quote:
Bartimaeus
Ως γνωστόν: Συντονιστής = Administrator στα αγγλικά.

Μια διόρθωση:
Συντονιστής=Moderator
Διαχειριστής=Administrator

macedon

29/05/2006, 12:01:51
Μα που έχουν κρυφτεί όλοι οι Εθνικοί και έχουν αφήσει τους "άθεους" να τους εκπροσωπούν εδώ μέσα;;

Βέβαια, αυτό το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στο παρόν θέμα.

Σε όποιο θέμα κι αν πας, θα δεις τους γνωστούς 5-6 "άθεους" ή "αμάντρωτους", να μάχονται υπέρ των Εθνικών και υπέρ αυτού που αποκαλούν Εθνική θρησκεία!

Πολύ περίεργο!!!

***Τι θα πει "αμιγώς ελληνική θρησκεία";;

29/05/2006, 13:01:48
στο εχω ξαναπει μικρε πολεμιστη του χριστιανισμου οταν αναφερεσε στο ατομο μου δεν θα γραφεις <<αθεος>> αλλα ΑΘΕΟΣ
δεν ειναι και τοσο δυσκολο να το καταλαβεις
προσπαθησα να θεσω και θεμα αλλα δεν μου το επιτρεπουν
οπως και να εχει οταν αναφερεσε στο ατομο μου θα γραφεις αθεος
καταλαβες αβραμονταχτριρντιστουμενε*;;;;;;

*για να μην εχουμε παρεξηγησεις
αβραμονταχτριρντιστουμενος= αυτος που εχει σαν ονειρο να παει στην αγκαλια του αβρααμ και να τον νταχτιρντιζει(τελικως προορισμος ολων των καλων χριστιανων μετα θανατων)

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

29/05/2006, 13:04:03
Bartimaeus, για να τελειώνουμε...
Ρώτησες κάτι τεχνικό και σου έδωσα τις απαντήσεις που μπορεί να ισχύουν.
Δεν σου μίλησα ούτε για εμμονές ούτε για τίποτα άλλο.
Σου είπα, δεν έχω χρόνο ούτε για παιχνιδάκια, ούτε για αστειάκια και σαφώς ούτε για γελάκια.
Ρώτησες και πήρες μια απάντηση.

Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι δεν έχω να σου αποδείξω και κάτι.

Ας αφήσουμε τώρα τον Παπα Γιώργη και τον δάσκαλο του χωριού κι ας έλθουμε στο θέμα Admin.
Όπως σωστά επεσήμανε ο αγαπητός macedon:

Αdministrator = Διαχειριστής.
Moderator = Συντονιστής.

Τώρα σχετικά με το καφενείο...
Κανονικά μοιράζουμε και καφεδάκι με κουλουράκια.
Επειδή όμως μας τελείωσαν ίσως θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά μήπως σου ταιριάζει κάποιος άλλος χώρος κι όχι ο συγκεκριμένος.
Η έμμεση (κι άμεση) υποτίμηση των συνομιλητών μας, η ειρωνία κι οι εμπαιγμοί δεν ταιριάζουν σε αυτόν τον χώρο.

In anticipation of my resurrection...

29/05/2006, 13:08:25
quote:

Η ελληνική θρησκεία φίλε μου δεν έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα και η φυλλάδα αυτή απευθύνεται (με όλη την εγκυρότητά της) σ'αυτούς που θεωρούν πρόκληση μια τέτοια ενέργεια.

Η αναγνώριση θρησκείας απαιτεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Από την 1.1.2006 έως και σήμερα (29.5.2006) δεν έχει εκδοθεί παρόμοια νομοθετική πράξη (Νόμος, Προεδρικό Διάταγμα, Υπουργική Απόφαση) από την ελληνική πολιτεία που να αναφέρεται στην αναγνώριση της ελληνικής θρησκείας (ή οποιασδήποτε άλλης).

Άλλωστε αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα βλέπαμε και τη Λουκά (μαζί με καλογέρους, αρχιμανδρίτες και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις) στους δρόμους.

δεν εχει αναγνωριστει;;;
μα καλα πως τοτε βγηκαν οι εκπροσωποι της <<ελληνικη θρησκεια του δωδεκαθεου>> και λενε οτι μετα απο δικαστικη αποφαση ελαβε την αναγνωριση της ως<<γνωστης θρησκειας>>;;

εχουν το οκ απο το δικαστιριο αλλα δεν εχουν νομοθετικη πραξη λογο γραφιοκρατικων κοληματων;;;
η λενε ψεματα για την δικαστικη αποφαση;;;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

29/05/2006, 14:58:47
quote:

αν θες μια στολη σουπερ ντουπερ ηρωα μπορω ανετα να σου δωσω μερικες ιδεες

βασικη προϋποθεση για μια πετυχημενη στολη σουπερ ηρωα, ειναι να φορας το βρακι σου πανω απο το καλτσον!!!

χουμορ κανω παιδια, χουμορ

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

29/05/2006, 15:04:03
quote:

Μα που έχουν κρυφτεί όλοι οι Εθνικοί και έχουν αφήσει τους "άθεους" να τους εκπροσωπούν εδώ μέσα;;

αν αρκεσθεις στο Εθνικος και οχι στο δωδεκαθεϊστης, τοτε την δεχομαι την ταμπελα μετα τιμης!

Ελλην Εθνικος!

ΥΓ. αληθεια, εκεινοι οι 700-800 Εθνικοι που ξεκινησαν εθελοντες απο την Πελοπονησο για να υπερασπισθουν την Πολη σφαχτηκαν απο το αφηνιασμενο χριστιανικο πληθος ή οχι?

και μαλιστα μεσα στην αγια Σοφια που κατεφυγαν ως ικετες???

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

26/07/2007, 17:57:59
Αγαπητοί φίλοι…
όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι παρακολουθούν με θλίψη τις τελευταίες εβδομάδες αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας και όχι μόνο.
Παρακολουθούν την διαρκή και χωρίς τέλος καταστροφή του φυσικού πλούτου της χώρας η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη και σε σημείο που οι δυνάμεις που ασχολούνται με την κατάσταση, να δείχνουν αδύναμες να την ελέγξουν.
Εδώ και αρκετές μέρες σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει περάσει η σκέψη ότι όλο αυτό που συμβαίνει δεν μπορεί να είναι κάτι απλό. Δεν μπορεί δηλαδή αυτό να έχει σχέση με απλά κυκλώματα οικοπεδοφάγων, οι οποίοι βάζουν φωτιές με την ελπίδα κάποια στιγμή να αποχαρακτηριστούν οι εκτάσεις και να μπορέσουν κάποιοι να χτίσουν τις βίλες τους.
Είναι τόσο μεγάλη η έκταση των πυρκαγιών και σε τόσα πολλά σημεία και μάλιστα και σε περιοχές που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τουριστικές ή αξιοποιήσιμες, ώστε όλο αυτό οδηγεί την σκέψη μας στην ύπαρξη ενός οργανωμένου σχεδίου.
Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου, ότι εκεί που δεν είναι έργο εμπρηστών, οι φωτιές οφείλονται στις ακραίες καιρικές συνθήκες (πολύ υψηλή θερμοκρασία, δυνατοί άνεμοι κλπ.)
Αυτό και πάλι δεν δικαιολογεί την έκταση και τις δεκάδες εστίες οι οποίες ξεσπούν καθημερινά και ειδικά στην χώρα μας. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα διαθέτει διεθνώς έναν από τους καλύτερους στόλους για κατάσβεση πυρκαγιών και ικανό αριθμό δασοπυροσβεστών.
Από την άλλη γιατί στις μεσογειακές χώρες της Αφρικής που οι θερμοκρασίες είναι ίδιες και χειρότερες δεν έχουν τα ίδια φαινόμενα και τις καταστροφές;
Όπως είπα και παραπάνω η σκέψη μου οδηγείται στην πολύ μεγάλη πια πιθανότητα ύπαρξης οργανωμένου πεδίου καταστροφής και ερημοποίησης της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών της βαλκανικής και της μεσογείου.
Το θέμα είναι όμως από ποιους και γιατί;
Τι συμβαίνει και γίνεται όλο αυτό; Είναι καθαρά φυσικό φαινόμενο πέρα από τους όποιους εμπρησμούς; Δεν το πιστεύω.
Εχθές σε κάποια παρέα που βρισκόμουν, μια κυρία μεγάλης ηλικίας είπε ότι κατά την γνώμη της αυτό μπορεί να είναι ένα σχέδιο φανατικών ισλαμιστών. Είναι ένα σενάριο που θα μπορούσε να παίξει και οι λόγοι είναι γνωστοί.
Όμως η συχνότητα και η μεγάλη έκταση των πυρκαγιών ειδικά στην Ελλάδα δεν θα το δικαιολογούσε τόσο πολύ, γιατί εμείς είμαστε μια χώρα που σε γενικές γραμμές παραδοσιακά είχαμε καλές σχέσεις με τους μουσουλμάνους και ειδικά με τις αραβικές φυλές και σίγουρα δεν θα ήμασταν από τους πρωταρχικούς στόχους.
Αναρωτιέμαι αν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας κάνουν έρευνες προς αυτήν την κατεύθυνση. Αν δηλαδή ψάχνουν στα σοβαρά το ενδεχόμενο οργανωμένου σχεδίου σχετικά με τις καταστροφές, ανεξάρτητα αν αυτό θα μπορούσε να προέρχεται είτε από ισλαμιστές, είτε από τούρκους πράκτορες (θυμίζω μια παρόμοια φημολογία στο παρελθόν), είτε από οπουδήποτε αλλού.
Νομίζω ότι σε αυτήν την φάση οι πολιτικοί (ίσως και εσκεμμένα) κάνουν πολύ μεγάλο λάθος που βγαίνουν και αλληλοκατηγορούνται στα κανάλια. Εδώ το πράγμα δεν είναι απλό. Πιστεύω ότι κάτι γνωρίζουν και κρύβουν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό.
Το πράγμα είναι πολύ σοβαρό. Ας δούμε λίγο τις πιο πιθανές και άμεσες επιπτώσεις από αυτήν την απίστευτη καταστροφή.
Πρώτον και κύριο είναι η ολοφάνερη μεταβολή των ατμοσφαιρικών συνθηκών. Ειδικά σε περιοχές όπως η Αθήνα, κάθε απώλεια δένδρου είναι επιβαρυντική για την ποιότητα του αέρα στην πόλη. Όπως και οι επιστήμονες έχουν πει αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες μέσα στην πόλη και αύξηση των ατμοσφαιρικών ρύπων.
Σαν χώρα γενικότερα βραχυπρόθεσμα και ακόμα περισσότερο μακροπρόθεσμα θα έχουμε πρόβλημα με την επάρκεια του νερού. Με την απώλεια των δασικών εκτάσεων έχουμε συρρίκνωση και του υδροφόρου ορίζοντα και της ποιότητας του νερού. Σε λίγα χρόνια και σε συνδυασμό και με την μείωση των βροχοπτώσεων το πρόβλημα της λειψυδρίας θα είναι στην πρώτη γραμμή.
Ήδη έχω πληροφορία από μια φίλη η οποία εργάζεται σε χώρο ο οποίος έχει σχέση με την διακίνηση εμφιαλωμένων νερών, ότι οι παραγγελίες από πολύ γνωστά εργοστάσια εμφιάλωσης δεν εξυπηρετούνται στον βαθμό της ζήτησης, γιατί υπάρχει πρόβλημα επάρκειας από την παραγωγή των πηγών, ώστε δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτε.
Σε δεύτερο στάδιο συντελείται μια απίστευτη καταστροφή του πλουτοπαραγωγικού δυναμικού της χώρας. Τεράστιες εκτάσεις με ελαιόδεντρα και καλλιέργειες, χιλιάδες εκατοντάδες καμένα ζώα κτηνοτρόφων, απίστευτη ζημιά στον τουριστικό τομέα. Οι τουρίστες δεν θα έρχονται για να βλέπουν καμένη γη. Θα προτιμούν να πηγαίνουν σε μέρη που θα τους προσφέρουν μια υγιή εικόνα. (Ευτυχώς που η θάλασσα δεν καίγεται… αλλά μπορεί να βρωμίζει…)
Αν θα θέλαμε να προχωρήσουμε σε ένα ακόμα πιο συνομωσιολογικό σενάριο πρέπει να σκεφτούμε ότι μπορεί να υπάρχει η πρόθεση για συρρίκνωση ακόμη περισσότερο του αγροτικού πληθυσμού της χώρας και η εξώθηση των αγροτικών πληθυσμών σε αστικές περιοχές, ούτως ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να πάψουν να είναι αυτάρκεις και να εξαρτούν την τροφοδοσία τους και την επιβίωσή τους από τις μεγάλες αλυσίδες παραγωγής και διανομής της τροφής, με ότι συνεπάγεται αυτό στην ποιότητα και την ποσότητα της διατροφής τους. Αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ προχωρημένο αλλά ας το κρατήσουμε στην άκρη του μυαλού μας.
Πως δημιουργούνται οι συνθήκες για την εκδήλωση των πυρκαγιών; Αυτό είναι ακόμα ένα θέμα στην περίπτωση του οργανωμένου σχεδίου. Ναι δεν είναι δύσκολο για κάποιον να τοποθετήσει έναν εμπρηστικό μηχανισμό σε περιοχές που είναι σχετικά ερημικές, ο οποίος να έχει και μηχανισμό χρονοκαθυστέρησης. ΄
Όμως σε αυτήν την περίπτωση πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να γίνει αντιληπτός και δεν μιλάμε γι αυτούς που πράγματι εξυπηρετούν κυκλώματα οικοπεδοφάγων, αλλά γι αυτούς που ενεργούν κάτω από τις εντολές κάποιων που έχουν πιο σκοτεινά σχέδια.
Άκουσα λοιπόν και μια άλλη εκδοχή που απλά την αναφέρω για να την έχουμε στο μυαλό μας, γιατί και αυτή σύμφωνα με τους ορθολογιστές δεν είναι παρά αποκύημα της φαντασίας κάποιων. Όλοι ξέρουμε και έχουμε διαβάσει για τους ψεκασμούς που γίνονται πάνω από την χώρα και σε πολλά ακόμα μέρη του κόσμου. Έχουν ειπωθεί πολλά. Λέγεται ότι ίσως οι ψεκασμοί αυτοί να είναι ύποπτοι και για τις πυρκαγιές υπό την εξής έννοια. Αν οι ουσίες που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα μπορούσαν με την συσσώρευσή τους στο έδαφος να δημιουργούν συνθήκες τέτοιες ώστε σε συνδυασμό με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες να υπάρχει αυτανάφλεξη, τότε αυτός θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος ώστε να υπάρξει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού χωρίς να πάρει κανένας χαμπάρι το πώς εκτελέσθηκε.
Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα πιστεύω ότι η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση, οφείλει να ψάξει πολύ βαθειά στην τρύπα του λαγού για να δει τι συμβαίνει. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά και πρέπει να κινητοποιηθούν οι κατάλληλες δυνάμεις αντίδρασης και αντίστασης προτού να είναι πολύ αργά…
Φιλικά…

"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"

26/07/2007, 21:08:24
Εχω να προσθεσω κατι...

Σιγουρα, σε τεραστιο ποσοστο, ειναι "εργο εμπρηστων", για να οικονομησουν τα "ορεινα οικοπεδακια"...

Υπαρχουν ομως και μερη, (οπως πχ στον Γραμμο) που δεν εχει τοση μεγαλη αξια...

Τι μπορει να "παιζει" σε αυτην την περιπτωση?

Η ΠΥΡΩΜΑΝΙΑ... (ειναι φαινομενο, δυστυχως, που υπαρχει... και αυτο ειναι το χειροτερο, γιατι υπαρχουν ανθρωποι που το κανουν, χωρις καποιο λογο, ετσι για το κεφι τους!!!

Το προβλημα αυξανεται, οταν οι "υπευθυνοι" για την προστασια μας και των δεντρων (δεν εννοω τους δασοπυροσβεστες, αλλα τους προϊσταμενους τους, τους πολιτικους και υπουργους) που σκοτωνονται στα παραθυρα, για το ποιος εχει την ευθυνη, αντι να ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ το προβλημα! Ειναι δυνατον, την ωρα που καιγονται εκατομμυρια στρεμματα δασων, αυτοι να κανουν τις "βολτες" τους????

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ...και μεχρι τον Οκτωβρη, εχουμε πολυ καιρο... Ακομα δεν τελειωσε το θεμα!

navasΝέο Μέλος
26/07/2007, 21:48:13
παιδια ψυχραιμια το προβλημα ειναι μεγαλο αλλα δεν σημαινει οτι κρυβεται κατι απο πισω. Κοιταξτε μονο τισ υψηλες θερμοκρασιες και θα καταλαβαιτε.

...

aspirinΜέλος
26/07/2007, 22:47:23
Οι φωτιές είναι παγκόσμιο φαινόμενο που έχει πάρει ανεξέλγκτες διαστάσεις παγκοσμίως. Και στην αμερική έχουν καεί άπειρές εκτάσεις. Κάτι περίεργο συμβαίνει.
26/07/2007, 22:57:32
quote:
Και στην αμερική έχουν καεί άπειρές εκτάσεις.

Όντως, αλλά η Αμερική είναι αχανής χώρα και δεν φαίνεται τόσο τρομερό.

Παίδες αυτήν την στιγμή είμαι τόσο οργισμένος με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες που αν γράψω κάτι δεν θα μιλάω εγώ αλλά ο θυμός

Θα επανέλθω......

aspirinΜέλος
27/07/2007, 00:49:56
Όπως και να 'χει έχει καεί παγκοσμίως ένα μεγάλο ποσοστό των δασων. Ίσως να επαληθεύεται η προφητεία της αποκάλυψης περί οικολογικής καταστροφής. Επίσης στην Αγγλία γίνεται χαμός από πλημμύρες. Το σίγουρο είναι πως η φύση έχει πάρει την κάτω βόλτα.
27/07/2007, 07:31:13
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης αλλά το πως τις αντιμετωπίζεις.

Από αυτά που βλέπω στην τηλεόραση, οι ευθύνες του κράτους είναι τεράστιες. Ανευθυνότητα και ανοργανωσιά σε υπέρτατο βαθμό. Συντονισμός κάτω του μηδενός.

Μικρές εστίες φωτιάς αφέθηκαν χωρίς προσοχή, αναζωπυρώθηκαν και έγινε κόλαση.

Να δούμε αν θα βρεθεί κανένας να αναλάβει την ευθύνη.

Αλλά που! Πότε έγινε αυτό στην Ελλάδα για να γίνει και τώρα!

Προτείνω να αφήσουμε τις συνωμοσιολογίες και να επικεντρωθούμε στο πραγματικό πρόβλημα. Στην ανικανότητα μας να αντιμετωπίζουμε αυτές και ανάλογες καταστάσεις.

Αλλά ίσως είναι η οργή μου που μιλάει, δεν ξέρω...

hendrixΜέλος
27/07/2007, 08:31:16
Οι βαρώνοι της ηρωίνης καινε τον Ελειό.

http://dirtykefalonia.blogspot.com/

RankettΜέλος
27/07/2007, 10:45:56
Στο θέμα των καταστροφών που λαμβάνουν χώρα με τις πυρκαγιές, δε βλέπω τίποτα ύποπτο και περίεργο. Είναι η φυσιολογική κατάληξη μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ακραίων συνθηκών θερμοκρασίας και υργασίας αέρα (πολύ ψηλά η πρώτη, πολύ χαμηλά η δεύτερη).
27/07/2007, 10:47:03
quote:
Από την άλλη γιατί στις μεσογειακές χώρες της Αφρικής που οι θερμοκρασίες είναι ίδιες και χειρότερες δεν έχουν τα ίδια φαινόμενα και τις καταστροφές;

Μάλλον παρακολουθείς ειδήσεις μόνο από τα ιδιωτικά βοθροκάναλα....

Έχεις πάρει είδηση τι γίνεται σε όλα τα βαλκάνια ???

Είδες δορυφορικές λήψεις που όλο το Μαυροβούνιο και η Αλβανία είναι μέσα στις φλόγες ??? Στην Νότια Ιταλία έχεις πάρει είδηση τι γίνεται ? Στην Γαλλία ? Στην Ισπανία ??????

Βέβαια εδώ οι πυρκαγιές είναι ευκαιρία για πολιτική αντιπαράθεση και για να ξεσπάνε οι τρομολάγνοι των media....

Έχει ενδιαφέρον η υπόθεση ότι κάτι μπορεί να κρύβεται από πίσω...

Είναι ανθρωπίνως αδύνατον να τα βγάλεις πέρα σε μια τέτοια κατάσταση και αντί να υπάρχει συσπείρωση έχεις το κάθε καθίκι να βγαίνει στα κανάλια να κατηγορεί την κυβέρνηση για ανυπαρξία και τον κάθε μαλάκα να αφήνει υπονοούμενα ότι τις φωτιές τις βάζουνε άλλοι για να κέρδίσουνε τις εκλογές..... ΕΛΕΟΣ.....

Σίγουρα ο κάθε οργανισμός (είτε αυτό είναι πυροσβεστική, είτε αυτό είναι κυβέρνηση) θα τα έβρισκε σκούρα σε μια τέτοια κατάσταση, όπως και τα βρίσκει, όχι μόνο εδώ, αλλά παντού... Και σίγουρα τα φαινόμενα που θα ακολουθήσουνε τις πυρκαγιές (πχ πλυμμήρες) θα δημιουργήσουνε άλλο αντίστοιχο χάος (δείτε το γίνεται στην Αγγλία πχ).

Οπότε όλη αυτή η κατάσταση ίσως και να κρύβει κάτι το συννομοτικό.....

Edited by - KERRY KING on 27/07/2007 10:50:27