ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΒΟΤΑΝΑ-ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ *** - "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...

- ΒΟΤΑΝΑ-ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ *** - "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...

ιπποκρατισ33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
18/01/2012, 16:47:12
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG-SITE ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ.ΤΙ ΠΡΟΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ. ***

18/01/2012, 21:41:24
ιπποκρατισ, θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι τα Forums του Esoterica είναι ένας Χώρος όπου πρωτεύουσα σημασία έχει ο Διάλογος, η επικοινωνία τόσο με τους συνομιλητές μας όσο και με εμάς τους ίδιους μέσα από μια φιλοσοφική θέαση και με μια ερευνητική στάση απέναντι στα πράγματα.
Είναι ένας Χώρος Συζητήσεων λοιπόν κι όχι ένας τόπος στον οποίο μπορεί να γίνει ανάρτηση διαφημίσεων, πόσο μάλλον με τον τρόπο με τον οποίο το επιχείρησες.

Συνεπώς, έχει γίνει η απαραίτητη επεξεργασία στους τίτλους των θεμάτων που άνοιξες αλλά και στα μηνύματα που έστειλες ώστε να αφαιρεθεί το link του χώρου που προσπάθησες να διαφημίσεις.

Τέλος, ο λογαριασμός ιπποκρατισ απενεργοποιείται.

In anticipation of my resurrection...

Aggelos91Μέλος
24/06/2008, 00:30:19
Αυτό το τόπικ είναι αυτό που είπα ότι θα ανοίξω για να γράψει κάθε μέλος τις Θρησκευτικές του πεποιθήσεις, αν πιστεύει, που πιστεύει, σε τι πιστεύει, ποια θρησκεία ασπάζεται, αν πιστεύει ότι υπάρχει Θεός, πως πιστεύει ότι είναι, σε ποιον Θεό πιστεύει. Γενικά να μας πει για το θρησκευτικό και Θεολογικό του φρόνημα. Θα σας παρακαλούσα σε αυτό το τόπικ να μην γίνονται σχόλια και άλλα τέτοια όπως τα άλλα τόπικ. Αλλά να αναφερόμαστε σε αυτά που προείπα και τυχόν σχόλεια και ερωτήσεις να είναι διευκρυνιστικά στις απόψεις που λέει το κάθε μέλος για να καταλαβαίνουμε καλύτερα τα πιστεύω του κάθε μέλους. Δηλαδή να είναι ερωτήσεις πάνω σε αυτά που είπε χωρίς να κάνουμε παρακαλώ ειρωνικά σχόλεια σε αυτά που πιστεύει και σε αυτό το τόπικ τουλάχιστον θα ήθελα να μιλάμε με σεβασμό στους άλλους. Θα προτιμούσα το θέμα να μην ξεφύγει και να αρχίσουμε να λέμε πάλι πράγματα που δεν πραγματεύεται το τόπικ. Σηνύθως συμβαίνει να το πηγαίνουμε στο Βυζάνιο και για το αν ήταν ελληνικό, αν επιβλήθηκε ο Χριστιανισμός με το ΄ζόρι και τέτοια. Θα σας παρακαλούσα λοιπόν όλους να μείνουμε στο θέμα. Αν κάποιος αναφέρει ότι πιστύει σε κάτι ή σε μια θρησκεια που δεν είναι γνωστήνα μας την περιγράψει παρακαλώ. Επίσης σε αυτό το τόπικ θα ήθελα πιο μετά όταν αρκετά μέλη θα έχουν πει αυτά που έχουμε πει. Να κάνουμε και ερωτήσεις για το τι πιστεύει η θρησκεία που ασπάζεται το τάδε έλος γι κάποιο θέμα. Δηλαδή κάποιος ασπάζεται την Σαϊεντολογία. Τιπιστεύει η Σαιεντολγία ότ γίνεται μετά τον Θάνατο? Θα πάρει νομίζω ροή το θέμα. Λοπόν καλή αρχή!

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει

Aggelos91Μέλος
24/06/2008, 00:33:42
Θα σας παρακαλούσα επιπλέον να μην πείτε εγώ έχω πει για τις πεποιθήσεις μου στο παρελθόν στα φόρουμ κάποτε. Διότι είναι πολύ χρονοβόρο κάποιος να κάθεται να ψ΄χνει τι είπε το κάθε μέλος κάποια στιγμή λόγω του όγκου των σελίδων του φόρουμ. Ευχαριστώ και ο Θεός μαζί σας.

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!

Aggelos91Μέλος
24/06/2008, 00:39:13
Θα κάνω λοιπόν την αρχή εγώ και θα σας πω. Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ασπάζομαι πλήρως την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη. Δηλαδή:

1. Πιστεύω εἰς ἕνα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητὴν οὐρανοῦ καὶ γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων.

2. Καὶ εἰς ἕνα Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, τὸν Υἱὸν τοῦ Θεοῦ τὸν μονογενῆ, τὸν ἐκ τοῦ Πατρὸς γεννηθέντα πρὸ πάντων τῶν αἰώνων· φῶς ἐκ φωτός, Θεὸν ἀληθινὸν ἐκ Θεοῦ ἀληθινοῦ, γεννηθέντα οὐ ποιηθέντα, ὁμοούσιον τῷ Πατρί, δι' οὗ τὰ πάντα ἐγένετο.

3. Τὸν δι' ἡμᾶς τοὺς ἀνθρώπους καὶ διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν κατελθόντα ἐκ τῶν οὐρανῶν καὶ σαρκωθέντα ἐκ Πνεύματος Ἁγίου καὶ Μαρίας τῆς Παρθένου καὶ ἐνανθρωπήσαντα.

4. Σταυρωθέντα τε ὑπὲρ ἡμῶν ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου, καὶ παθόντα καὶ ταφέντα.

5. Καὶ ἀναστάντα τῇ τρίτῃ ἡμέρα κατὰ τὰς Γραφάς.

6. Καὶ ἀνελθόντα εἰς τοὺς οὐρανοὺς καὶ καθεζόμενον ἐκ δεξιῶν τοῦ Πατρός.

7. Καὶ πάλιν ἐρχόμενον μετὰ δόξης κρῖναι ζῶντας καὶ νεκρούς, οὗ τῆς βασιλείας οὐκ ἔσται τέλος.

8. Καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, τὸ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ Πατρὸς* ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν.

9. Εἰς μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν.

10. Ὁμολογῶ ἓν βάπτισμα εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν.

11. Προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρῶν.

12. Καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.

Ἀμήν.

24/06/2008, 00:55:08
Θαρρώ ότι όφειλες να κάνεις και μνεία σε θέματα αιρέσεων εντός του εκάστοτε δόγματος, όπως εν προκειμένου του χριστιανικού δόγματος φίλτατε.

Διότι, υπάρχουνε π.χ. οι:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ, ΜΟΡΜΟΝΟΙ, ΒΑΠΤΙΣΤΕΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΙΡΟΜΕΝΟΙ, ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ, ΠΕΝΤΙΚΟΣΤΙΑΝΟΙ, και πάει λέγοντας...

Aggelos91Μέλος
24/06/2008, 01:22:41
Μα είπα θρησκευτικές κα Θεολογικές πεποιθήσεις. Οπότε τα περιλαμβάνει όλα.

24/06/2008, 09:26:48
quote:
Θα πάρει νομίζω ροή το θέμα. Λοπόν καλή αρχή!

Αγαπητέ Aggelos91, ή θα πάρει ροή το θέμα ή θα λειτουργήσει ως μια ευκαιρία για ταμπελοποιήσεις και συγκρούσεις...

In anticipation of my resurrection...

24/06/2008, 22:20:25
Χμμμ... εμενα μ'αρεσει το θεμα.Γιατι ολοι πανε πρωτοι στη κατακριση των πιστευω των αλλων και οι ιδιοι βρισκονται στο μεγαλο φιλοσοφικο ή και

Θα ξεκινησω λοιπον λεγοντας.Πιστευω στο θεο.Ο Θεος που με εκφραζει περισσοτερο ειναι ο Ορθοδοξος Χριστιανικος οποτε και σε αυτον πιστευω.
Ενας ακομη λογος που πιστευω σε αυτον τον θεο ειναι γιατι εχουν γινει θαυματα στο ονομα του(θαυματα που δεχονται μικρη αμφισβητηση και που δεν ηταν "μεγαλα, δημοσια και φανταχτερα")οταν ειμουν παρον, αλλα θεωρω οτι θαυματα κανει ο θεος σε πιστο-ους οποιαδηποτες θρησκειας.

Aggelos91Μέλος
24/06/2008, 22:51:29
Και τώρα μια διεκρυνιστική ερώτηση. Ασπάζεσαι πλήρως δηλαδή τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό? Όλα τα δόγματά του όλους τους Ιερούς κανόνες? Την Ιερά Παράδοσή του. Την Αγία Γραφή. Τα πάντα?

24/06/2008, 23:10:01
Καλη ερωτηση.

Θα σου απαντησω λεγοντας τι ΔΕΝ πιστευω.

Δεν πιστευω οποιαδηποτε ερμηνια πανω στα υδρητικα κειμενα του χριστιανισμου(αυτα που προυπαρχουν της παραδοσης) που την θεωρω λογικα λανθασμενη.
Και πριν καποιοι υποθεσουν τιποτα λανθασμενο θα πω οτι συμφωνω με την υπαρξη εκκλησιας.

Aggelos91Μέλος
25/06/2008, 01:03:07
Να κάνω και μιαάλλη ερώτηση χωρίς βέβαια ναθέλω να σε προσβάλλω. Ξέρεις τι ειναι η Ιερά Παράδοση της εκκλησίας? Και ποια λες εσύ για ιδρυτικά κείμενα?

25/06/2008, 03:04:48
Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω πώς πανε.Υδριτικα κειμανα θεωρω ο,τι περιεχεται στη Βιβλο.Ο,τι ειναι γραμμενο μετεπειτα δεν το αναιρω απλα δεν κραταω ο,τι απο αυτο δεν θεωρω σωστο με τη λογικη μου.
Aggelos91Μέλος
25/06/2008, 03:35:30
Θα σου πω ένα παράδειγμα. Για παράδειγμα το πιστεύω δεν συγκταλέγεται στην Αγία Γραφή. Αλλά προκύπτει από αυτή. Το σύμβοο της πίστεως είναι από την παράδοση τς εκκλησίας μας. Τώρα αδελφέ μου να σου πω κάτι θα ήθελα. Λες ότι απορρίπτεις ότι δν θεωρείς σωστό με την λογική σου. Σκέψου λογικά λοιπόν. Είναι δυνατον να απορίπτεις τα λεγόμενα αγίων ανθρώπων που εμείς δεν τους φτάνουμε ούτε στο ελάχιστο ενώ αυτοί οι άνθρωποι βίωσαν την εν Χριστώ Ζωή σε τέτοιο βαθμό. Με αυτό που κάνεις είναι σαν να κρατάς αυτό που σε βολεύει και τα άλλα δεν τα κρατάς επειδή δεν σε βολεύουνε. Δηλαδή για παράδειγμα η εκκλησία μας λέει ότι είναι αμαρτία ο προγαμιαίες σχέσεις. Αλλά εσένα επεισή δεν σου φαίνεται λογικό το απορρίπτεις. Όμως κατ' ουσίαν δεν το απορρίπτεις λόγω λογικής αλλά λόω του ότι είναι δύσκολο να το κάνεις και δενσε βολεύει. Παράδειγμα έφερα μην το δέσεις σχοινί κορδόνι. Ή τη ζούμε ολοκληρωτικά την πίστη μας ή όχι και θα σου πω και σε άλλο μήνυμα κάτ για αυτό. Ή νομίζεις ότι η λογική μας μπορεί να φτάσει την σοφία του Θεού? Μην παρεξηγηθείς από αγάπη στα λεω αδελφέ. Ίσως τα επιχειρήματα μου να μην είναι και τα τελειότερα αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Να ρωτήσω κάτι? Τα άλλα μέλη του φόρουμ γιατί δεν απαντάτε στο τόπικ? Ο Θεός μαζί σας.

azmatΜέλος
25/06/2008, 03:36:33
Ο Αγγελος με καλυπτει απολυτα .
25/06/2008, 09:45:30
Προσωπική μου άποψη είναι ότι το τι πρεσβεύει από θρησκευτικής χροιάς, ο καθένας μας αυτό φαίνεται από τα γαφόμενά του. Όπως και το τι χαρακτήρας είναι!............. χωρίς αυτά τα δύο να συνδέονται.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

25/06/2008, 10:08:33
Aggelos91:
«Είναι δυνατον να απορίπτεις τα λεγόμενα αγίων ανθρώπων που εμείς δεν τους φτάνουμε ούτε στο ελάχιστο ενώ αυτοί οι άνθρωποι βίωσαν την εν Χριστώ Ζωή σε τέτοιο βαθμό.»

«Άγιος» είναι και ο περίφημος Μέγας Κωνσταντίνος. Επίσης και η μαμάκα του.

Συνεπώς, με το να πετάμε ένα αυθαίρετο «βίωσαν την Εν Χριστώ Ζωή» ουσιαστικά πετάμε ένα πέπλο ομίχλης..

Αλήθεια, υπάρχει ο ορισμός και η ανάγκη του Αγίου στην Καινή Διαθήκη?

Aggelos91:
«Με αυτό που κάνεις είναι σαν να κρατάς αυτό που σε βολεύει και τα άλλα δεν τα κρατάς επειδή δεν σε βολεύουνε. Δηλαδή για παράδειγμα η εκκλησία μας λέει ότι είναι αμαρτία ο προγαμιαίες σχέσεις.»

Το λέει η Αγία Γραφή? Το λέει ο Ιησούς?

Η μήπως το λένε «Άγιοι» σαν και τους παραπάνω?

Aggelos91:
«Ή νομίζεις ότι η λογική μας μπορεί να φτάσει την σοφία του Θεού?»

Εάν η λογική σου δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι εστί σοφία θεού αλλά και πως ορίζεται ετούτη η σοφία, πως είσαι σε θέση να οριοθετείς το «αξεπέραστο» αυτής της σοφίας?

Μέσω ποιάς σου ικανότητας μπορείς και ορίζεις κάτι (σοφία θεού) το οποίο συνάμα δεν είσαι σε θέση λογικά να κρίνεις?

25/06/2008, 13:15:47
quote:
«Άγιος» είναι και ο περίφημος Μέγας Κωνσταντίνος. Επίσης και η μαμάκα του.

Συνεπώς, με το να πετάμε ένα αυθαίρετο «βίωσαν την Εν Χριστώ Ζωή» ουσιαστικά πετάμε ένα πέπλο ομίχλης..

Ο φιλος Schwabe δυστυχως εχει δικαιο.Δεν μπορει ο μυαλομενος πιστος να πιστευει ακριτα αποφασεις σαν τη παραπανω και να μην αφηνει τουλαχιστον περιθωριο αμφιβολιας.

quote:
Εάν η λογική σου δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι εστί σοφία θεού αλλά και πως ορίζεται ετούτη η σοφία, πως είσαι σε θέση να οριοθετείς το «αξεπέραστο» αυτής της σοφίας?

Ακριβως...

quote:
Με αυτό που κάνεις είναι σαν να κρατάς αυτό που σε βολεύει και τα άλλα δεν τα κρατάς επειδή δεν σε βολεύουνε. Δηλαδή για παράδειγμα η εκκλησία μας λέει ότι είναι αμαρτία ο προγαμιαίες σχέσεις. Αλλά εσένα επεισή δεν σου φαίνεται λογικό το απορρίπτεις. Όμως κατ' ουσίαν δεν το απορρίπτεις λόγω λογικής αλλά λόω του ότι είναι δύσκολο να το κάνεις και δενσε βολεύει. Παράδειγμα έφερα μην το δέσεις σχοινί κορδόνι. Ή τη ζούμε ολοκληρωτικά την πίστη μας ή όχι και θα σου πω και σε άλλο μήνυμα κάτ για αυτό. Ή νομίζεις ότι η λογική μας μπορεί να φτάσει την σοφία του Θεού? Μην παρεξηγηθείς από αγάπη στα λεω αδελφέ. Ίσως τα επιχειρήματα μου να μην είναι και τα τελειότερα αλλά έτσι είναι τα πράγματα.

Ναι καταλαβαινω τι θες να πεις, απλα προσωπικα πιστευω οτι εχω σε ενα μεγαλο βαθμο αντικειμενικη κριση.Δεν ειναι αλλωστε και λιγες οι φορες που εχω αμφισβητισει την αντικειμενικοτητα οπως και την λογικη καποιων αλλων Χριστιανων σε αυτα τα φορουμ.
Θεωρω οτι ο,τι μας ζηταει ο Χριστος μεσα απ το ευαγγελιο ειναι για τη δικια μας ευτυχια ΚΥΡΙΩΣ οσο αφορα τη γη.
Και για αυτο κυριως και εγω πιστευω σε αυτο.Οχι οτι δεν πιστευω και σε όλα "τα μεταθανατον" που αναφερει.

Απο εκει και περα ειναι λογικο να μου ειναι δυσκολο να πιστεψω αυτο που αναφερεις για τις προγαμιαίες σχεσεις οπως ειπες.1α απ ολα αν οι προγαμιαίες σχεσεις οντως ειναι αμαρτιες τοτε εχω ΠΟΛΛΕΣ αμαρτιες.Αλλα όχι επειδη καποιοι τυποι που πχ δεν μπορουσαν να πιασουν ενα κοριστσι ή ζηελευαν τους αλλους που ειχανε, να μου λενε οτι αυτο ειναι λαθος.Μπορω να θεωρησω οτι ειναι σωστο με την εννοια του "Θα τους το απαγορεψουμε εντελως για να το κανουνε με μετρο, γιατι αν τους αφησουμε και περιθωρια, ζητω που καηκαμε, θα γεμισουμε με παιδια με αγνωστους γονεις"
Προσωπικα δεν θα ηθελα ας πουμε να συναντισω "τον ερωτα της ζωης μου" και να μην ξερω ουτε ενα φιλι να τις δοσω σωστα.Χωρις βεβαια να θεωρω αδυνατο το να εξελισεσαι ερωτικα παραλληλα με το αλλο ατομο.Απλα ειναι λιγο... ξενερωτο.
Δεδομενου οτι αν εχεις δικαιωμα να κανεις μονο ΜΙΑ σχεση στη ζωη σου θα ζεις συνεχεια με το φοβο μη χωρισεις και μη κανεις κατι λαθος και γενικα θα βρησκεσαι σε καθεστως ανασφαλιας και ελλειψης αυτοπεποιθησεις(γιατι ενα απ τα βασικα πραγματα που χτηζουν την αυτοπεποιθηση ειναι οι επιτυχιες στο αντιθετο φύλο).
Και θα σου πω κατι εν κατακλειδη.Οι περισσοτερες γυναικες που δεν κανουν σχεσεις απο ουρανοκατεβατο "θείο ερωτα" (οι περισσοτερες αν οχι ολες δλδ)δεν νιωθουν ελξη για καποιον αντρα αναποφασιστο, ανασφαλη, χωρις αυτοπεποιθηση, χωρις καποιο εγωισμο κλπ.Γιατι δεν μπορεις να ΠΕΙΣΕΙΣ το αλλο ατομο να σε αγαπησει με τη καλη σου ανασφαλη συμπεριφορα.

kostakisΜέλος
26/06/2008, 08:58:34
Καλημέρα σε όλους

Πεποιθήσεις των μελών του forum... περίεργο θέμα, άλλωστε φαίνονται από τα συμφραζόμενα, τέλος πάντων.
Προσωπικά πιστεύω πάρα πολύ στον ΑΝΘΡΩΠΟ, όχι στον καθημερινό άνθρωπο που βλέπουμε γύρω μας, γιατί η συγκεκριμένη οντότητα έχει σε κάθε περίπτωση πολλές δυσχέρειες στην προσπάθειά του να φιλοσοφήσει, αλλά σε εκείνον που (μη ευρισκόμενος σε κατάσταση μάχης προς επιβίωση) κατορθώνει να υπερβεί τις όποιες πλαστές "ανάγκες" του και να προβεί σε εσωτερικό στοχασμό, σε απόλυτη αρμονία με τη Φύση. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι απαλλαγμένος από κάθε υλικό πρόσθετο, πέραν των απολύτως αναγκαίων, αγαπάει τη Φύση και γίνεται ένα μαζί της, δεν αποζητά μακριά από τον εαυτό του το ΟΝ, γιατί αυτό ενυπάρχει στη συνείδησή του, την οποία διατηρεί κατά το δυνατό διαφανή και αντιμετωπίζει τη συμπαντική αρμονία ως ένα σύνολο φυσικών αιτίων, όχι πάντοτε ορθολογικά τακτοποιημένων, πλην όμως αενάως εξελισσόμενων. Ο Θεός βρίσκεται μέσα στον Άνθρωπο, η αναζήτησή του πέρα και έξω από τα ανθρώπινα δεν αποτελεί μέρος της δικής μου προσέγγισης. Ο Θεός αποτελεί ένα κράμα εσωτερικών διεργασιών, αξιών, ιδεολογιών, ηθών και πράξεων, όσο πλησιέστερα στο οποίο προσεγγίζει ο κάθε άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του, τόσο πληρέστερα εναρμονίζεται με το θεωρητικό στίγμα του μέσα στο Σύμπαν. Η αγάπη, η γαλήνη και η ισορροπία αποτελούν τις βασικές αξίες του Ανθρώπου, κατά το προσωπικό μου πιστεύω.
Φίλε dr (παντού σε συναντάω τελικά... )

quote:
Χωρις βεβαια να θεωρω αδυνατο το να εξελισεσαι ερωτικα παραλληλα με το αλλο ατομο.Απλα ειναι λιγο... ξενερωτο.

Σε αυτό (και μόνο) το σημείο θα διαφωνήσω μαζί σου. Αν είχε κάποιος την τύχη να εξελιχτεί ερωτικά παράλληλα με το σύντροφό του, μέσα στο πλαίσιο μίας σχέσης εκατέρωθεν αγαπητικής, μάλλον θα ένιωθε την απόλυτη πλήρωση, παρά το ξενέρωμα. Απλά κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει σήμερα και γι' αυτό μας φαίνεται εξωπραγματικό. Στο συγκεκριμένο θέμα σου μιλάω εκ πείρας.

quote:
Δεδομενου οτι αν εχεις δικαιωμα να κανεις μονο ΜΙΑ σχεση στη ζωη σου θα ζεις συνεχεια με το φοβο μη χωρισεις και μη κανεις κατι λαθος και γενικα θα βρησκεσαι σε καθεστως ανασφαλιας και ελλειψης αυτοπεποιθησεις(γιατι ενα απ τα βασικα πραγματα που χτηζουν την αυτοπεποιθηση ειναι οι επιτυχιες στο αντιθετο φύλο).

Το να κάνεις μόνο μία σχέση στη ζωή σου δεν άπτεται δικαιώματος, τουλάχιστον όχι στη δική μου σκέψη. Αν όμως προκύψει η ιδανική σχέση στη ζωή σου να είναι η πρώτη, πίστεψέ με ελάχιστα θα σε ενδιαφέρει η λογική της έλλειψης αυτοπεποίθησης : θα είσαι υπεράνω, έτσι απλά. Το θέμα είναι να κρατήσει μία τέτοια σχέση. Πάντως, συμφωνώ μαζί σου ότι οι ανθρώπινες σχέσεις δε δύνανται να διέπονται από "πρέπει" και "δικαιώματα".
Αυτά τα λίγα για αρχή.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

NOYSΜέλος
28/06/2008, 07:44:50
ΕΙΜΑΙ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΥΠΗΡΞΑ ΚΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ.