ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μια εκδοχή, δυο Αλήθειες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μια εκδοχή, δυο Αλήθειες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ24 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
09/04/2013, 05:21:47
Ο Ξενοφάνης είπε όντως αυτά:

"Αἰθίοπές τε <θεοὺς σφετέρους> σιμοὺς μέλανάς τε Θρῇκές τε γλαυκοὺς καὶ πυρρούς <φασι πέλεσθαι>"
"ἀλλ' εἰ χεῖρας ἔχον βόες <ἵπποι τ'> ἠὲ λέοντες ἢ γράψαι χείρεσσι καὶ ἔργα τελεῖν ἅπερ ἄνδρες, ἵπποι μέν θ' ἵπποισι, βόες δέ τε βουσὶν ὁμοίας"

αλλά είπε κι αυτό:

"Εἷς θεὸς ἔν τε θεοῖσι καὶ ἀνθρώποισι μέγιστος, οὔ τι δέμας θνητοῖσιν ὁμοίιος οὐδὲ νόημα. Οὖλος ὁρᾷ, οὖλος δὲ νοεῖ, οὖλος δέ τ΄ ἀκούει. Ἀλλ΄ ἀπάνευθε πόνοιο νόου φρενὶ πάντα κραδαίνει. Αἰεὶ δ΄ ἐν ταὐτῷ μίμνει κινεύμενος οὐδέν, οὐδὲ μετέρχεσθαί μιν ἐπιπρέπει ἄλλοτε ἄλλῃ."

Όσοι χρειάζονται μετάφραση,ας το "γκουγκλάρουν".

Εγώ πάντα όταν τίθεται θέμα διαφωνίας και μόνο, δίνω τη δική μου ελεύθερη μετάφραση,προς λύση παρεξηγήσεων.Τώρα δεν υφίσταται λόγος.
------------

Θέλω να πω,με τα αποσπάσματα,ότι ο Ξενοφάνης απέρριψε από ...νωρίς και την δωδεκαθειστική "θεοθέαση" και προκαταβολικά όλες τις υπάρχουσες και μελλοντικές μονοθειστικές εκφράσεις-εκφάνσεις-θεάσεις.
Αναγνωρίζει όμως υπέρτατο όν. Και μέχρι εκεί.

Η άποψή του δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την δική μου.
Όσοι ενδιαφέρονται,γνωρίζουν τις θέσεις μου.
Καλό όμως είναι να ξέρουμε ποια είναι ολόκληρη η ..δική του.

Το καταθλιπτικό για το επίπεδο διανοίας, είναι ότι σε διάφορα sites τον χρησιμοποιούν για επιχείρημα,ποτέ υπέρ του δικού τους εκάστοτε μονοθεισμού,πότε υπέρ της αρχαίας ελληνικής θρησκείας,και πότε υπέρ της αθείας,ανάλογα πάντα με το site.

Με τίποτα δεν εννοώ ότι ο αγαπητός Sesostris δεν γνωρίζει περί Ξενοφάνη.Τουναντίον.

Απλά συμπληρώνω,για πάσα χρήση, την ανάρτησή του.

Οι επικρίσεις μου αφορούν αόριστα τρίτους.

Καλό ξημέρωμα σε όλους.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

09/04/2013, 06:47:36
Ο Μωυσής δεν είδε την δόξα του Θεού. Τα "οπίσω μου" δεν είναι αναφορά σε οπίσθια αφού η πραγματική ουσία του Θεού δεν είναι ανθρώπινη, είναι απλώς μια θλιβερή διεστραμμένη αντίληψη του νου μας. Θλιβερές και διεστραμμένες αντιλήψεις εκφράσανε πολλές οι Ταλμουδιστές, όταν λέγανε για παράδειγμα πως ο Αδάμ έκανε έρωτα με όλα τα ζώα και δεν έμεινε ευχαριστημένος, γι' αυτό ζήτησε την Εύα.

Ο Ξενοφάνης αναφέρεται γενικά στους θνητούς χωρίς διακρίσεις. Φυσικά και οι περισσότεροι από τους απλούς ανθρώπους θα πίστευαν πως οι Θεοί έχουν ανθρώπινο σώμα και ανάγκες, αυτές τις αντιλήψεις άλλωστε καυτηριάζει η Βίβλος. Όμως μια θεότητα είχε πολλές παραστάσεις, που σημαίνει πως οι άνθρωποι προσπαθούσαν να εκφράσουν μέσω ανθρωπόμορφων και θεϊκών παραστάσεων, θεϊκές ιδιότητες και άυλες μορφές.

Το ότι οι άνθρωποι παριστάνουν το Θείο ως ανθρώπινο δεν σημαίνει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ πως το ΠΛΑΘΟΥΝ καθ' ομοίωσιν τους, δηλαδή πως είναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ. Σημαίνει πως προσπαθούσαν να παριστάνουν κάτι ΗΔΗ ΥΠΑΡΚΤΟ και ΑΘΑΝΑΤΟ όπως μπορούσαν, με τα περιορισμένα μέσα που κατέχουν. Άλλωστε δεν θα είχαν καμμιά πνευματική ανάγκη επαφής με ένα ανώτερο πνευματικό κόσμο, αν δεν ήταν όντως πνευματικά όντα. Αν υπάρχει ένα πράγμα που χωρίζει κάθετα τον άνθρωπο από τα ζώα είναι τα ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ερωτήματα και η ΑΝΑΓΚΗ θΕΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Αυτό σημαίνει πως κάποιος δημιουργός τους Θεός/Θεοί τους παράτησε, ή εκείνοι Τον παρατήσανε και απομακρύνθηκε και Εκείνος. Από τότε ο άνθρωπος έχασε την άμεση επικοινωνία με το Θείο και δεν μπορούν πλέον να δουν τον Θεό κατάματα όπως οι Άγγελοι.

09/04/2013, 08:31:15
Οι Βεδουίνοι της Αραβίας το αποκαλούν Jebel el Lawz ή Jebel el Musa, δηλαδή βουνό του Νόμου ή βουνό του Μωϋσή. Ξεχωρίζει απ' όλα τα όρη διότι η κορυφή του είναι καμμένη, δίχως να υπήρχε ποτέ εκεί βλάστηση. Είναι το πραγματικό βουνό Σινά ή Χωρήβ(ονόματα που παραπέμπουν σε πυρωμένη θερμότητα) που βρίσκεται στην γη Μαδιάμ, σύμφωνα και με την Γραφή.

Δεν με νοιάζει η θρησκευτική ταυτότητα των ατόμων που προωθούν τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Είμαι αντικειμενικός.

Και ρωτώ εκείνους που δεν πιστεύουν. Τόσο δυνατός μάγος ήταν ο Μωυσής έτσι ώστε έκαψε το βουνό με την θέλησή του;

09/04/2013, 12:43:52
ελοχιμ είναι ο πληθυντικός της λέξης ελωχ που σημαίνει θεός.Δηλαδη ελοχιμ=θεοί.

Εεεμ, όχι. Elohim είναι ο πλυθηντικός της λέξης ελωάχ ή αλλιώς Ελ ή Ιλ, El ήII (τα bold για σένα ειδικά Νικόμαχε). Σημαίνει ο δυνατός συνήθως ή και ο φωτεινός-λαμπερός, αλλά πάλι παίρνει την μορφή της δύναμης η λέξη. Ο κερασφόρος Ελ υπήρξε και ως θεότητα στις μυθολογίες της ευρύτερης περιοχής, με γιο το Βάαλ και άλλους λοιπούς τύπους.
Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι χρησιμοποιείται σαν επίθετο και όχι σαν ουσιαστικό.
Μας ξεφεύγει κάτι πολύ βασικό νομίζω. Την εποχή που αναφερόμαστε δεν υπήρχε Χριστιανισμός. Νομίζω θα πρεπε να δούμε ποιες θρησκείες ήταν οι επικρατούσες στην περιοχή για να καταλάβουμε και τι γράφανε.

quote:
Δεν είναι άγγελοι,καθ'όσον οι ελοχιμ είναι ανώτερη κάστα,απο θρησκευτικής άποψης.

Από μια άποψη Νικόμαχε, άγγελοι είναι οι αγγελιοφόροι του Θεού. Όταν μιλάμε για απεσταλμένους του που λένε το θέλημα Του, είναι άγγελοι του θεού. Σου το ξαναλέω πάρτο ως ΕΠΙΘΕΤΟ. Αν το σκεφτείς, και το Κύριος, και το Υψιστος, επίθετα είναι.

quote:
θα μπορούσε να ήταν κάποια ανώτερη φυλή με ιδιότητες "θεϊκές" για τους βοσκούς της εποχής και όχι θεοί με την σημασία της λέξης.

Τώρα έρχεσαι στα λόγια μου. Αλλά από την άλλη πρέπει να ξέρουμε τι ήταν θεοί για τους ανθρώπους της εποχής για να κρίνουμε. Δεν ξέρω γιατί αλλά προαισθάνομαι ότι το μυαλό σου πήγε κάπου συγκεκριμένα χαχα

Στο θέμα μας πάντως πιστεύω ότι αν δεν λάβουμε υπόψιν μας την ευρύτερη κατάσταση όσον αφορά τις θρησκείες και τις προεκτάσεις τους στην ευρύτερη περιοχή, κάνουμε κουβέντα απλά για να γίνεται.

Και το σημαντικό είναι ένα: Από τη στιγμή που αναφερόμαστε σε απεσταλμένους του Θεού στο πρωτότυπο, τα λόγια του Χριστού δεν έρχονται σε αντίθεση με τη φανέρωση στο Μωυσή. Και φυσικά δεν μπορούμε να κατηγορούμε το Θεό για πράγματα που γίνονται στο ονομά Του,και δεν τα κάνει ο ίδιος. Σε όλη την ιστορία αυτή τη δουλειά έχουμε..

09/04/2013, 13:50:43
Απόψεις είναι αυτές Ιταλέ και δεν έχουν αποδεικτική βάση.

Σύμφωνα με όσα έχω μελετήσει,κατέληξα στο πιθανό συμπέρασμα,ότι άν υπάρχει ο θεός,τότε έφτιαξε πρώτα τους Ελοχίμ,μετά τους Αγγέλους και μετά τα άλλα όντα.

Οι Ελοχίμ είναι όντα με δυνατότητα ενσάρκωσης,ενώ οι άγγελοι όχι.
Οι περιγραφές στα ιερά βιβλία,με οδηγούν εκεί,άλλους αλλού.Απόψεις είπαμε.

Βέβαια η προσωπική μου γνώμη,δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά.

πιο πιθανή θεωρώ την έλευση ανώτερης φυλής,παρά θεούς και δαίμονες.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

09/04/2013, 14:29:00
Καιρό έχουμε να σε δούμε Italos.

Επί του τύπου συμφωνώ εν μέρει με εσένα.
Επί της ουσίας ,με το Νικόμαχο.

Γνωρίζω και έχω ακούσει άτομα που έχουν σημαντικές γνώσεις, επί των σημιτικών διαλέκτων, και των εναλλακτικών ερμηνειών διαφόρων επίμαχων σημείων,που ...διαφωνούν μεταξύ τους.

Κοινώς, ενώ στην αρχαία ελληνική, τείνω προς πιο μονοσήμαντες ερμηνείες στην πλειονότητα των κειμένων και λέξεων,σε ξένες προς εμάς γλώσσες και διαλέκτους,κρατώ μικρότερο καλάθι.

Καλώς μας ξανάρθες

09/04/2013, 14:32:30
Μα δεν διαφωνούμε σε κάτι. Βασικά δεν αποκλείω κάτι. Απλά παίρνω αλλιώς τη λέξη άγγελος. Με την έννοια του αγγελιοφόρου. Όταν οι εκπέσοντες παρακάλεσαν τον Ενώχ να μεσολαβήσει στο Θεό , αυτός τους είπε ότι οι άγγελοι μεσολαβούν για τον άνθρωπο κ όχι ο άνθρωπος για τους αγγέλους. Εκει νομίζω αναφερόμαστε σε Ελοχίμ...
09/04/2013, 14:39:11
Κι εγώ όπως είδες συμφωνώ και με τους δυο σας.

Το εν μέρει πάει στο ...μικρό καλάθι.

09/04/2013, 15:27:02
quote:

Απόψεις είναι αυτές Ιταλέ και δεν έχουν αποδεικτική βάση.

Σύμφωνα με όσα έχω μελετήσει,κατέληξα στο πιθανό συμπέρασμα,ότι άν υπάρχει ο θεός,τότε έφτιαξε πρώτα τους Ελοχίμ,μετά τους Αγγέλους και μετά τα άλλα όντα.

Οι Ελοχίμ είναι όντα με δυνατότητα ενσάρκωσης,ενώ οι άγγελοι όχι.
Οι περιγραφές στα ιερά βιβλία,με οδηγούν εκεί,άλλους αλλού.Απόψεις είπαμε.

Βέβαια η προσωπική μου γνώμη,δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά.

πιο πιθανή θεωρώ την έλευση ανώτερης φυλής,παρά θεούς και δαίμονες.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Στα γκόμπλιν πιστεύεις; Ρωτώ γιατί συνήθως τα όντα που απεικονίζονται με μοχθηρή μορφή γίνονται πιστευτά από αυτούς πο αρνούνται τον Θεό της Χριστιανοσύνης. Είναι cool για αθεϊστές και σατανιστές.

09/04/2013, 16:10:00
quote:

Μα δεν διαφωνούμε σε κάτι. Βασικά δεν αποκλείω κάτι. Απλά παίρνω αλλιώς τη λέξη άγγελος. Με την έννοια του αγγελιοφόρου. Όταν οι εκπέσοντες παρακάλεσαν τον Ενώχ να μεσολαβήσει στο Θεό , αυτός τους είπε ότι οι άγγελοι μεσολαβούν για τον άνθρωπο κ όχι ο άνθρωπος για τους αγγέλους. Εκει νομίζω αναφερόμαστε σε Ελοχίμ...

Ενδιαφέρον θέμα. Όμως στην παλαιά Διαθήκη οι ιερείς της φυλής Λευί μεσολαβούν προσφέροντας θυσία. Στην Καινή Διαθήκη, ο Ιησούς ως ιερέας προσφέρει την τέλεια θυσία(που καταργεί όλες τις παλαιοδιαθητικές), τον ίδιο του τον εαυτό. Μετά από την πετυχημένη θυσία, αναφέρεται πως υπάρχει ένας μεσίτης μετάξυ ανθρώπων και Θεού, ο Ιησούς Χριστός. Επομένως, δεν ξέρω αν θα ήταν σωστό να υπάρχουν ιερείς ακόμα.

Οι άγγελοι είναι ελοχίμ, δηλαδή θεοί. Είναι αγγελιοφόροι και υπηρέτες.

DarkElf777Μέλος
09/04/2013, 16:26:42
quote:

Οι Βεδουίνοι της Αραβίας το αποκαλούν Jebel el Lawz ή Jebel el Musa, δηλαδή βουνό του Νόμου ή βουνό του Μωϋσή. Ξεχωρίζει απ' όλα τα όρη διότι η κορυφή του είναι καμμένη, δίχως να υπήρχε ποτέ εκεί βλάστηση. Είναι το πραγματικό βουνό Σινά ή Χωρήβ(ονόματα που παραπέμπουν σε πυρωμένη θερμότητα) που βρίσκεται στην γη Μαδιάμ, σύμφωνα και με την Γραφή.

Δεν με νοιάζει η θρησκευτική ταυτότητα των ατόμων που προωθούν τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Είμαι αντικειμενικός.

Και ρωτώ εκείνους που δεν πιστεύουν. Τόσο δυνατός μάγος ήταν ο Μωυσής έτσι ώστε έκαψε το βουνό με την θέλησή του;

Είναι καλό αυτό το θέαμα που βλέπουμε όμως ή μήπως εικόνα καταστροφής; Τα συμπεράσματα δικά σας...

09/04/2013, 17:23:10
quote:

quote:

Είναι καλό αυτό το θέαμα που βλέπουμε όμως ή μήπως εικόνα καταστροφής; Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχει κάποιο ηφαίστειο. Πως κάηκε η κορυφή; Αν είχε πέσει κομήτης, θα είχε διαλυθεί το τοπίο.

Για τα συμπεράσματα δεν διαφωνώ. Δεν είμαι εδώ για να πείσω με το ζόρι πως αυτό που βλέπουμε είναι εκείνο που περιγράφεται σε εδάφια της Γραφής, ούτε για να πείσω κανέναν να γίνει αντβεντιστής, μια και ούτε εγώ είμαι.

Έξοδος 19ο κεφάλαιο
18 Και το βουνό Σινά κάπνιζε ολόκληρο· επειδή, ο Κύριος κατέβηκε μέσα σε φωτιά επάνω σ’ αυτό· και ο καπνός του ανέβαινε ως καπνός από καμίνι, και ολόκληρο το βουνό σειόταν υπερβολικά.

09/04/2013, 17:32:50
Να κάνω μια ερώτηση που μου ήρθε: Γνωαρίζουμε κάποιον φυσικό ή τεχνητό τρόπο που θα μπορούσε να αφήσει το βουνό έτσι για χιλιάδες χρόνια, ώστε να μην εισάγουμε το φαινόμενο στο μεταφυσικό?
09/04/2013, 17:33:58
Κάτι αντίστοιχο νομίζω δεν έχουμε και με την Νεκρά θάλασσα?
09/04/2013, 18:54:13
quote:

Κάτι αντίστοιχο νομίζω δεν έχουμε και με την Νεκρά θάλασσα?

Εγώ δεν θα διαχώριζα μεταξύ φυσικού και μεταφυσικού πάντως, μια και πιστεύω το μεταφυσικό ανήκει στο φυσικό, απλώς είναι σε ανώτερα επίπεδα από τα δικά μας αισθητήρια όργανα.

Τί ΑΝΑΛΟΓΟ έχουμε στην Νεκρά Θάλασσα;

Να σημειώσω εδώ πως αυτές οι ανακαλύψεις ανήκουν στον αντβεντιστή Ron Wyatt(ο οποίος έχει αφήσει αυτόν τον κόσμο πλέον) και φυσικά όπως είναι αναμενόμενο θεωρούνται ψευδοεπιστημονικές από χριστιανούς και μη. Όμως εμένα με ενδιαφέρει να εξετάσω κάτι αντικειμενικά, δεν με ενδιαφέρει η αυθεντία - το υποκείμενο. Δεν με νοιάζει ποιος θα δείξει κάτι, ένα παιδί ή ένας έμπειρος επιστήμονας. Με ενδιαφέρει το ΚΑΤΙ.

Σχετικά με αυτές τις ανακαλύψεις του, δεν έχω καμμιά αμφιβολία πως οι πόλεις της Νεκρής Θάλασσας(Σόδομα, Γομορρα, Ζεβωιμ κτλ) έχουν ανακαλυφθεί. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να δει εικόνες ας μου πει. Υπάρχουν λόγοι οπτικοί και μη, για τους οποίους δεν είναι δυνατόν να είναι οι σχηματισμοί αυτοί φυσικοί.

DarkElf777Μέλος
09/04/2013, 19:15:01
quote:

Να κάνω μια ερώτηση που μου ήρθε: Γνωρίζουμε κάποιον φυσικό ή τεχνητό τρόπο που θα μπορούσε να αφήσει το βουνό έτσι για χιλιάδες χρόνια, ώστε να μην εισάγουμε το φαινόμενο στο μεταφυσικό?

Ραδιενεργά πετρώματα στο υπέδαφος ίσως. Επίσης σε πολλά μέρη που προσγειώνονται UFOs το έδαφος καίγεται και δεν ξαναφυτρώνει τπτ, δεν ξέρω όμως για πόσο χρόνο.

Είτε όμως από φυσικό ή τεχνητό τρόπο είτε από υπερφυσική δύναμη, αυτός που το έκανε ή το βρήκε από φυσικό φαινόμενο και το "αξιοποίησε", αποσκοπούσε στον φόβο και τον τρόμο δείχνοντας στους ανθρώπους φωτιές και καταστροφές. Αυτό δεν είναι κάτι καλό και θετικό...

Ολόκληρη η Π. Δ. έχει σαν κεντρική ιδέα τον τρομερό θεό που καταστρέφει όποιον δεν τον υπακούσει. Αυτό μου μοιάζει περισσότερο όχι με θεό αλλά με... άνθρωπο που απέκτησε είτε τεχνολογία είτε υπερφυσικές δυνάμεις και επιβλήθηκε ως τάχα θεός στους υπανάπτυκτους συνανθρώπους του. Ο θεός της ΠΔ μοιάζει πάρα πολύ με άνθρωπο στο χαρακτήρα τουλάχιστον αλλά υπάρχουν και σημεία που εμφανίζεται με ανθρώπινη μορφή όπως αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως έχουμε να κάνουμε με... άνθρωπο που μας δούλευε! Έζησε μερικές χιλιάδες χρόνια - υπάρχουν αναφορές στο Sumerian Kings List για ανθρώπους βασιλείς με εξωφρενικές ηλικίες πριν τον κατακλυσμό... - και μετά απλά πέθανε και γιαυτό δεν ξαναεμφανίστηκε.

09/04/2013, 21:59:04
quote:

Να κάνω μια ερώτηση που μου ήρθε: Γνωρίζουμε κάποιον φυσικό ή τεχνητό τρόπο που θα μπορούσε να αφήσει το βουνό έτσι για χιλιάδες χρόνια, ώστε να μην εισάγουμε το φαινόμενο στο μεταφυσικό?

Μια τυχαία αλυσιδωτή αντίδραση ουρανίου-235,είναι δυνατόν να συμβεί,χωρις ανθρώπινη παρέμβαση.Τα αποτελέσματα θα είναι όπως στις φωτό του πιστού του γιαχβέ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/04/2013, 01:58:08
quote:
Χρίστος Έλ

Φίλε Χρίστο Έλ . Οι βεδουίνοι της χερσονήσου του Σινά σαν Μουσουλμάνοι , πιστεύουν τόσο στην Παλαιά Διαθήκη , ελαφρώς παραποιημένη , όσο και στον Μωυσή σαν προφήτη . Οπότε είναι φυσικό και λογικό να ονομάζουν το Σινά Jebel el Musa . Όσο για την κορυφή του όρους που δείχνει σαν να είναι καμένη , αυτό θα προήλθε σίγουρα από κάποια γεωλογική μεταβολή εκατομμύρια χρόνια προ του Μωυσή και της εξόδου , και συνδέθηκε με τον μύθο της κατάβασης του Θεού εκεί . Δεν είναι δα και η πρώτη , αλλά ούτε κι η τελευταία φορά φίλε μου που οι παραξενιές της φύσης τροφοδοτούν μύθους , η υπόκεινται σε θρησκευτική εκμετάλλευση .
quote:
Χρίστος Έλ

Ο ιστορικός Μωυσής , και όχι αυτός της Παλαιάς Διαθήκης φίλε Χρίστο Έλ , σαν Αιγύπτιος ιερέας ονόματι Οσαρσήφ σύμφωνα με τον Ιώσηπο , ήταν γνώστης της μαγείας των Αιγυπτίων ιερέων την οποία χρησιμοποίησε καταλλήλως για να μπορέση να ελέγξη το ετερόκλητο πλήθος των πολυθεϊστών Εβραίων , και των μονοθεΪστών πιστών του ηλιακού θεού Άτον που τον ακολούθησε στην φυγή του από την Αίγυπτο . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτός ήταν που έκαψε την κορυφή του όρους Σινά . Το μόνο που πιθανόν να έγινε , αν τελικά έγινε κάτι στην περιοχή , είναι η εκμετάλλευση του φαινομένου προς όφελός του , για να ενισχύση το κύρος του ως ηγέτη .

*

10/04/2013, 09:51:43
Ο Γιαχβέ δεν πρωτοεμφανίστηκε στον Μωϋσή, ούτε γεννήθηκε ως ιδέα το 1550π.Χ.

Πολύ πριν τον Ακενατών, η θρησκεία της Αιγύπτου ήταν ενοθεϊστική - ένας υπέρτατος ηλιακός θεός(παράδειγμα ο Ρα).

Χριστιανικό άρθρο
http://www.tektonics.org/copycat/akhenaten.html

10/04/2013, 09:53:27
quote:

quote:

Μια τυχαία αλυσιδωτή αντίδραση ουρανίου-235,είναι δυνατόν να συμβεί,χωρις ανθρώπινη παρέμβαση.Τα αποτελέσματα θα είναι όπως στις φωτό του πιστού του γιαχβέ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Έσκασε ατομική βόμβα δηλαδή;