- ΕΚΤΡΩΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Είχα σκοπό να ανοίξω ένα νέο τόπικ με θέμα "ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ και κάτι λεπτά..."
Ούτε πως ξέρω πως έφτασα σε αυτό το βίντεο, πέρα από το να πλαντάζω στο κλάμα με έχει προβληματίσει....
ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ????????
Η φωτογραφία δεν είναι απλά ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ή σκληρή. Είναι, δυστυχώς, ντοκουμέντο μιας δολοφονίας. Μιας από τις πολλές που γίνονται στην Κίνα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: αυτό είναι η αναγκαστική έκτρωση στην οποία ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ οι αρχές της Κίνας μια 23χρονη γυναίκα. Γιατί; Γιατί έμεινε έγκυος και δεν πλήρωσε πρόστιμο γι' αυτό.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=145911&catid=7
ΠΡΟΣΟΧΗ
Στο λινκ που παραθέτω, έχει την φωτογραφία του νεκρού βρέφους πάνω στο κρεββάτι της άτυχης μητέρας. Θέλει γερό στομάχι....
Σου προκαλεί φρίκη, αποτροπιασμό, θλίψη, σοκ.......
Είναι 7 μηνών άνθρωπος και ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ.
Θα μπορούσε όμως να είναι 2 μηνών, πάλι φόνος δεν θα ήταν ?????
Επί της αρχής
είμαι κατά της έκτρωσης
και εννοείται ότι πάντοτε κάλλιον το προλαμβάνειν από το "θεραπεύειν" , ιδίως όταν αυτό το "θεραπεύειν" είναι και αμφιλεγόμενο.
Υπάρχουν αντισυλληπτικές μέθοδοι, υπάρχει υποτίθεται και μυαλό (?) οπότε ο καθένας οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του ΑΠΟ ΠΡΙΝ.
Θεωρώ την έκτρωση ως κάποιας μορφής φόνο, και όλα τα υπόλοιπα (αν έχει ή δεν έχει "ψυχή" το έμβρυο, αν αισθάνεται, αν πονάει και πόσο, πριν ή μετά τον τάδε μήνα...) κουβέντες να'χαμε να λέγαμε.
Ο βασικός άξονας δεν αλλάζει όμως.
Δεν θα μπω στη διαδικασία να κατηγορήσω κάποια γυναίκα που το έκανε.
Εδώ μπαίνουμε σε άλλους δρόμους, και κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και έτσι πρέπει να εξετάζεται.
Εκείνο που με πειράζει και που κατηγορώ απερίφραστα
είναι το γεγονός ότι κάποιες γυναίκες (και συνήθως νεαρές) το βλέπουν "πολύ χαλαρά" το θέμα και πολύ "άνετα". Και μάλιστα δεν διστάζουν να το επαναλάβουν πέραν της 1 φοράς, ως γενικευμένη "λύση" ύστερης "αντισύλληψης".
Εκεί είναι που τα παίρνω τελείως με την ανευθυνότητα και τη μ@λ@κία μερικών.
Γιατί εντάξει, να δείξουμε κατανόηση στο φτωχοκόριτσο του χωριού το ορανό και παραμελλημένο, που πήγε κάποιος "καλός θείος" και το γκάστρωσε, και για να μην χειροτερέψει την ήδη χάλια κατάσταση του πηγε και τό'ριξε....
Αλλά για κοπελίτσες που αλλάζουν συντρόφους τον έναν μετά τον άλλο και " 'νταξ΄' άμα γίνει και καμιά "στραβή' απάνω στο κέφι δεν χάλασε κι ο κόσμος" , τότε διαφέρει το πράγμα.
Όσο για την Κινέζα και τις φωτογραφίες. Προφανώς είναι αποκρουστικές και προφανώς είναι μια ακραία αντίδραση, από ένα κράτος/καθεστώς που έχει (σωστούς) λόγους βέβαια να ασκεί πολιτική περιορισμού γεννήσεων.
Εδώ ακριβώς είναι και το πρόβλημα: Γνώση, μόρφωση, καλλιέργεια, επίγνωση, υπευθυνότητα, αυτοσεβασμός, και σεβασμός στον άλλο.
Ατυχήματα, εγκλήματα, βιασμοί, κλπ συνέβαιναν και θα συμβαίνουν πάντοτε. Δεν προκαλούν όμως αυτά στην εκταση και στους αριθμούς αυτούς το φαινόμενο.
Λένε ή λέγανε ότι στην Ελλάδα κατά μέσο όρο γίνονται 300.000 με 400.000 εκτρώσεις.
Το "κουφό" είναι ότι οι πιο πολλές από αυτές δεν γίνονται από κοπελίτσες που βιάστηκαν ή ήταν ανήλικες και δεν ήξεραν.
Πάνω από τις μισές περιπτώσεις είναι ενήλικες και ώριμες γυναίκες με οικογένεια και άλλα παιδιά, που απλώς εφαρμόζουν "ύστερη αντισύλληψη¨" ή τους "έκατσε¨" ένα "σεξουαλικό ατύχημα".
Και εκεί είναι το ...κρίμα.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
΄ΛΑΤΡΕΨΑ΄ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΦΥΓΕ.Ο ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΕΤΣΙ ΜΕ ΕΙΠΕ!!!!!!
ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΝΟΥΣΑ,ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ Η VODAFONE ΗΘΕΛΕ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ ΥΠ/ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΕΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ;ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΣΕ GOODYS ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ Δ/ΝΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΄ΒΙΣΜΑ΄.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΄ΕΥΚΑΡΙΑ΄ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΩ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ!!!!!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΚΑΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΄ ΠΛΑΤΕΣ΄ ΤΗΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΓΝΩΣΤΟ Δ/ΝΤΗΣ ΣΕ ΑΛΛΑ GOODYS.
ΕΝΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΘΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΑΠΟΡΕΙ ΠΩΣ ΚΑΝΩ ΠΑΡΕΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!!!!!!!
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ 2ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΧΩΡΩ.ΤΗΝ ΛΥΠΑΜΑΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΄ΘΕΟΙ΄ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΄ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΟΥ΄.
ΑΥΤΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΦΥΛΛΑ,ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ!ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΄ΣΚΟΤΩΣΕΙ΄ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.
ΑΑΑΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ Ο.Τ.Ε. 3,000ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΙΡΝΑ ΣΤΟ 090 ΑΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΡΩ ΤΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΠΕΞΩ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΣΕΣ ΠΗΡΑ ΕΙΠΑΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΥΡΝΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ;;;;;;;;;;
ΑΥΤΑ.
ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ;
ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.
ΓΕΥΤΗΚΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΄ΜΕΔΟΥΛΙ΄ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΖΕΝΙΘ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΝΕΣΑ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΕΝΑ ΄ΣΚΟΥΛΙΚΙ΄ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.ΕΠΙΑΣΑ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΠΑΛΙ.
ΜΟΥ ΑΡΕΣΩ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΟΝΗ ΝΑ ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ,ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΚΥΛΑΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΤΡΑΚΥΛΙΣΜΑ.ΟΥΤΕ Η ΛΑΣΚΑΡΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ.
nikos albanos
keep going... ![]()
-------------------------
CyBeR_JiM iZ BaCk !!!
Κάποτε - λένε - ήταν σε ένα χωριό ένας απλός άνθρωπος. Είχε έναν γιο που τον αγαπούσε πολύ, μέχρι που μία μέρα χτύπησε άσχημα ο γιος και έσπασε το πόδι του. Μπήκε λοιπόν στο νοσοκομείο και ο φίλος μας πηγαίνοντας στο καφενείο του χωριού χαμογελαστός άκουσε τους συγχωριανούς του να του λένε:
"Γιατί χαμογελάς, ενώ ο γιος σου είναι άσχημα χτυπημένος στο νοσοκομείο;"
Εκείνος συνέχισε να χαμογελά και τους είπε αινιγματικά:
"Για καλό, και για κακό..."
Μετά από μερικές ημέρες έγινε πόλεμος στη χώρα του και επιστρατεύτηκαν όλοι οι νέοι του χωριού, εκτός από τον γιο του που ήταν στο νοσοκομείο. Οι φίλοι του λοιπόν ήρθαν και του είπανε πως πρέπει να πηδάει από τη χαρά του, που ο γιος του δεν θα πήγαινε στον πόλεμο!
Αυτός όμως, χαμογέλασε συγκαταβατικά λέγοντας:
Λίγες μέρες μόνο κράτησε η εμπόλεμη κατάσταση στη χώρα και η διένεξη λύθηκε. Το κράτος ως ένδειξη τιμής για τους νέους που επιστρατεύτηκαν, τους έδωσε ένα πολύ μεγάλο ποσό. Ο γιος του φίλου μας όμως, δεν πήρε τίποτα... Χαμογελαστό όπως πάντα, τον βρίσκουν οι συγχωριανοί του στο καφενείο και του μιλάνε για την ατυχία του, να μην πάει ο γιος στην επιστράτευση και να χάσουν έτσι τόσα λεφτά που τα είχανε ανάγκη, μιας και ήτανε φτωχοί.
Δεν κατάφεραν όμως, να σβήσουν το χαμόγελο από τα χείλη του χωρικού που είπε ξανά:
...
Η ιστορία κάπως έτσι συνεχίζει, με καλά και κακά, βρίσκει όμως πάντα τον σοφό χωρικό να χαμογελάει γιατί ξέρει πως η ζωή φέρνει και χαρές αλλά και λύπες. Και ότι μία λύπη, μπορεί εύκολα να είναι χαρά, καθώς και το αντίθετο. Η πραγματική όμως ευδαιμονία, φώλιαζε στην καρδιά του και γιαυτό χαμογελούσε. ![]()
Φίλε μας kapoios , μην στεναχωριέσαι λοιπόν και συνέχισε τη ζωή σου με αισιοδοξία. Ηρθες σε έναν χώρο (τα forums του ESOTERICA) όπου μπορείς να ανακαλύψεις πολλά πράγματα για τον κόσμο αλλά και για τον εαυτό σου. Αφιέρωσε λίγο χρόνο να ερευνήσεις τα πολλά θέματα που βρίσκονται εδώ και να συμμετέχεις ίσως σε κάποια από αυτά.
Η επιλογή σου να ανοίξεις αμέσως θέμα με αντικείμενο αυτό που περιγράφεις είναι πιθανόν δικαιολογημένη λόγω της στεναχώριας σου. Καλό όμως θα ήτανε σαν πρώτη γνωρημία με τον χώρο, να περιηγηθείς λίγο στις συζητήσεις μας και να δεις το γενικότερο πνεύμα του.
Θα πρότεινα το συγκεκριμένο θέμα να κλειδωθεί και να μεταφερθεί (ίσως) στον χώρο "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού".
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"