- ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΟ "Η ΣΕΛΗΝΗ".. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Διοτι και εσύ αν χοροπηδάς στο πάτωμα δημιουργείς "σεισμό" που ένας ευαισθητος
σεισμογράφος μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά μπορεί να τον καταγράψει.
(αν δεν υπάρχουν αλλες πηγές δονήσεων που να σκεπάζουν εσένα).
Αλλά επειδή αλλου το πάς, και στραβά αρμενίζεις, απάντησε στην ερώτηση.
Τι μεγέθους ήταν ο σεισμός που προκάλεσαν στη Σελήνη ?
Αγγελος
Edited by - Angelos on 03/11/2005 10:32:57
Και ποιά η σχέση του μεγέθους του σεισμού με αυτά που συζητάμε φίλε Άγγελε μπορείς να διευκρηνήσεις;
"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law
Απολαύστε "φυσικό" δορυφόρο!

"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law
Τι το "αφύσικο" βλέπεις στην παραπάνω φωτογραφία;
Τι είναι το "ενεργειακό πλέγμα";
Που την βρήκες την φωτογραφία; κάποια ανακοίνωση την συνόδευε σίγουρα.
Facts: Knowledge is power, Power corrupts.
Conclusion: Study hard, Be evil.
Γενικά συμφωνώ με αυτό που λες.
Επειδή όμως έχουμε να κάνουμε με φωτογραφία με ψεύτικα χρώματα (αν τα χρώματα ήταν στο υπέρυθρο θα βλέπαμε μόνο ένα μαυρο τετράγωνο) καλό είναι να ξέρουμε και με ποιά λεζάντα συνοδεύτηκε η φωτογραφία και που δημοσιεύτηκε.
Μόνο έτσι θα μάθουμε τι ήθελε να δείξει ο κακομοίρης ο επιστήμονας που την δημοσίευσε.
Γενικά συμφωνώ με αυτό που λες.
Επειδή όμως έχουμε να κάνουμε με φωτογραφία με ψεύτικα χρώματα (αν τα χρώματα ήταν στο υπέρυθρο θα βλέπαμε μόνο ένα μαυρο τετράγωνο) καλό είναι να ξέρουμε και με ποιά λεζάντα συνοδεύτηκε η φωτογραφία και που δημοσιεύτηκε.
Μόνο έτσι θα μάθουμε τι ήθελε να δείξει ο κακομοίρης ο επιστήμονας που την δημοσίευσε.
Ειναι προφανώς αλλη μια γκάφα της NASA που ακομα μια φορα κατα λαθος
αποκαλύπτει πράγματα που έπρεπε να εξαφανιστούν απο τη γνωστή συνομωσία.
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap031108.html
Skeptic για πες μου, πόση είναι η διαφορά θερμοκρασίας στα "ασπρα" pixel
με τα "κοκκινα" pixel ?
Αγγελος.
AEV
quote:
Παιδια γεια σας.....Οσον αφορα το θεμα της φοτο της σεληνης.Γιατι δηλαδη αυτο ετσι και το αλλο αλλιως. Εχω μια απορεια...καποιοι σπευδουν να δωσουν απαντησεις και μαλιστα πολυ ευκολα...ξερεις συμβαινει αυτο 'η το αλλο....Δεν μου λετε κι εμενα ρε παιδια, με ποια ιδιοτητα δεινετε αυτες τις απαντησεις? Τι επιστημονικο κλαδο εχετε ακολουθησει,που εχετε διατριβισει και τελος παντων με ποια ιδιοτητα δεινετε τοσο ευκολα αυτες τις απαντησεις? Συγνωμη και για την αναρθογραφια, αλλα στο δημοτικο εφαγα πολυ ξυλο και παρ'ολα αυτα η δασκαλα μου δεν τα καταφερε.
Οταν γράφτηκα στο forum κανεις δεν μου ζήτησε αναλυτικό βιογραφικό με τα πτυχία μου.
Γιατί λοιπόν να σου το δώσω ? Στο χρωστάω ?
Γραφουμε και μιλάμε "ο καθένας οπως ξέρει και μπορεί". Και είμαστε υπεύθυνοι για αυτά που
γράφουμε. Αν λέμε κοτσάνες απλώς εκθέτουμε τον εαυτό μας.
Ελπίζω να κάλυψα και τους υπόλοιπους συνομιλητές.
Αγγελος.
AEV
Opote min krineis mono apo ena ptixio , mporeis an thes apla na peis tis enstaseis sou xwris na kaneis epitheseis , gia to dihen Aksiologo po esi zitas gia na exei o allos , gia na exei to dikaioma kai apopsis kai omilia
Edited by - zudrafio on 10/11/2005 22:21:09
(Αν και από τα ορθρογραφικά, ότι τελείωσες θα το τελείωσες ή με μπάρμπα τον Τριανταφυλλόπουλο ή πολύ δύσκολα...).
(Εγώ πάντος έχω τελειώσει .............κανα 3-4 φορές απόψε χεχε).
Αστειεύομαι - πάντος όλοι κάτι έχουμε τελειώσει κι όλοι κάτι ξέρουμε και για άλλα πραγματα. Πχ, το καλύτερο service στον mac μου το κάνει κάποιος που δεν τέλειωσε πληροφορική (δουλεύει σε ανταλλακτικά αυτοκ.) αλλά τύφλα να 'χει η rainbow...
O άνθρωπος το χει 'μεράκι και δεν χρειάστηκε να ...τελειώσει κάτι...
Εγώ είμαι και σκιτσογράφος αλλά δεν τελείωσα κάτι γι αυτό (να ντρέπομαι?!!! αφού σκιτσάρω και για εφημερίδες)...
Να κι ένα πρόχειρο σκίτσο μου:

Και δεν ντρεπομαι που δεν... τελείωσα κάτι!
Επίσης, δεν ξέρει κανείς με ποιον συνομιλεί (κατά πλειοψηφία) εδώ μέσα, οπότε μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο - ότι κάποιος είναι "άσχετος", κάτι λαμβάνουμε υπόψιν και το σεβόμαστε - το γράφει κάποιος συνάνθρωπός μας...
Αλλά και πάλι, δεν νομιζω και πολλοί "άσχετοι" να μπαίνουν εδώ μέσα...
Τέλος πάντον, να μην τα πολυλογώ, AEG ζήτα συγνώμη απο τους συνομιλητές σου για την απότομη (επιπόλαια) κουβέντα που πέταξες...
Να περνάτε καλά!

Φίλε beyond, θα προσπαθήσω ν' απαντήσω ένα ένα τα ερωτήματά σου.
Ερ.: Γιατί η Σελήνη, που βρίσκεται τόσο κοντά μας, “παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αστρονομικά αινίγματα”, σύμφωνα με την ομολογία των επισήμων εκπροσώπων της NASA;
Απ.: Χμ... δεν υπάρχει. Φαίνεται πως έτσι τα έφερε η μοίρα, η επιστήμη να μην έχει τουλάχιστον αυτή την στιγμή την κατάλληλη γνώση γι' αυτό το θέμα.
Ερ.: Γιατί διακεκριμένοι επιστήμονες ομολογούν πως αγνοούν την καταγωγή της Σελήνης; Ανάμεσα τους ένας φυσικός, τιμημένος με το βραβείο Νόμπελ, διακήρυξε: “καμία από τις εξηγήσεις που διαθέτουμε δεν είναι βάσιμη”.
Απ.: Αυτό είναι γεγονός. Έχουν κατα καιρούς υποθεί διάφορες προτάσεις για το πως δημιουργήθηκε η Σελήνη, αλλά καμία απ' αυτές, δεν εξηγεί πλήρως την προέλευσή της. Αν θέλετε πάντως τις αναφέρω. Δεν το κάνω όμως τουλάχιστον προς το παρόν γιατί θεωρώ πως είναι κατα κάποιο τρόπο ανούσιο αφού καμία δεν εξηγεί πλήρως το πως δημιουργήθηκε η Σελήνη.
Ερ.: Γιατί ένας από τους ειδικούς της ΝΑSΑ εξέφρασε την παρακάτω απίθανη διατύπωση: “Είναι πιο εύκολο ν’ αποδείξουμε την ανυπαρξία της Σελήνης παρά την ύπαρξη της!”
Απ.: Κυρίως, γιατί δεν μπορούμε να πούμε πώς δημιουργήθηκε.
Ερ.: Γιατί διακεκριμένοι επιστήμονες φτάνουν στο αστείο συμπέρασμα πως η Σελήνη δεν υπάρχει, εμπρός στην αδυναμία τους να εξηγήσουν την καταγωγή της;
Απ.: Βρίσκετε στην ερώτηση.
Ερ.: Γιατί διακεκριμένοι επιστήμονες χαρακτηρίζουν τη Σελήνη σαν μια “κοσμική ανωμαλία της φύσης”; Κατά τη γνώμη τους, βρίσκεται πολύ μακριά κι έχει πολύ μεγάλο μέγεθος για να είναι “φυσικός” δορυφόρος της Γης.
Απ.: Sorry, αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω σ'αυτη την ερώτηση, γιατί δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, λέγοντας "βρίσκετε πολύ μακριά". ??? Αν θές μου το εξηγείς.
Ερ.: Με βάση ποιες ενδείξεις αποκλείουν τη Σελήνη σαν φυσικό δορυφόρο της Γης ;
Απ.: Ειλικρινά δεν μπορώ να ξέρω, πως κάποιοι άνθρωποι λένε πως η Σελήνη δεν είναι φυσικός δορυφόρος. Δεν θα ήταν φυσικός μόνο, αν κάποιος την είχε τοποθετήση εκεί. Τώρα αν δημιουργήθηκε σε άλλο σημείο του ηλιακού μας συστήματος και άλλα τέτοια "περίεργα", δεν αναιρούν πως η Σελήνη είναι φυσικός δορυφόρος. Προς το παρόν, το μόνο στοιχείο που ύπαρχει και κάνει δύσκολο το γεγονός η Σελήνη να παγιδεύτηκε από την βαρύτητα της Γης, είναι ότι η Σελήνη, είναι αρκετά μεγάλο σώμα για να μπορέσει να παγιδευτεί απο την Γήινη βαρύτητα.
Ερ.: Γιατί οι επιστήμονες αρνούνται να παραδεχθούν τη θεωρία της “προσέλκυσης” της Σελήνης από την έλξη της Γης ;
Απ.: Η θεωρία αυτή λέει τα εξής: Το φεγγάρι δημιουργήθηκε μακριά από την Γη και αργότερα παγιδεύτηκε από αυτή. Μ' αυτή την θεωρία λοιπόν εξηγείτε η παράξενα διαφορετική πυκνότητα και σύσταση της Σελήνης. Η ένσταση υπάρχει στο σημείο του πως έγινε μια τέτοια παγίδευση. Η οποία είναι απίστευτα δύσκολη να συμβεί, εως και αδύνατη. Γιατί; Γιατί η μάζα της Σελήνης, είναι αρκετά μεγάλη σε σχέση μ' αυτή της Γης. Συνέπεια αυτού, είναι μαθηματικά μοντέλα να αποτύχουν να προσομοιόσουν η ακόμα και να αποδείξουν μια τέτοια θεωρία.
Ερ.: Γιατί οι αστροφυσικοί υποστηρίζουν πως η Σελήνη δεν είναι δυνατό να μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, χάρη και μόνο στη δύναμη της έλξης του πλανήτη μας ;
Απ.: Ίδια με την προηγούμενη.
Ερ.: Γιατί η σχεδόν κυκλική τροχιά της Σελήνης αποτελεί μια προσθετή απόδειξη της “αφύσικης” παρουσίας της γύρω από τη Γη ;
Απ.: Μια εξήγηση για την σχεδόν κυκλική τροχιά, είναι η εξής: Με βάση την Γη, η τροχιά της Σελήνης έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά. α) Η Σελήνη είναι ένα μεγαλο σώμα συκριτικά με την Γη, β) η εστίαση της τροχιάς της, βρίσκετε πολύ κοντά στην Γη. Με άλλα λόγια, η Σελήνη περιφέρεται πολύ κοντα στη Γή. Αποτέλεσμα αυτών των δύο, είναι να περιφέρεται σε μία σχεδόν κυκλική τροχια. Ελπίζω να σας κάλυψα μ'αυτή την απάντηση, τουλαχιστον μερικώς.
Ερ.: Γιατί διακεκριμένοι επιστήμονες διατυπώνουν την άποψη πως η Σελήνη μπήκε σε κυκλική τροχιά, χάρη στην επέμβαση μιας “άγνωστης” δύναμης; Ποια ήταν η δύναμη αυτή;
Απ.: Εδώ υπάρχουν κάποιες εύλογες απορίες. Για να δούμε... Δεν μπορω να καταλάβω πάλι, πως κάποιοι άνθρωποι, πιστεύουν πως η Σελήνη τοποθετήθηκε σε κυκλική τροχιά γύρω από την Γη, την ίδια στιγμή που όπως ανέφερα και παραπάνω τα μαθηματικά μοντέλα απέδειξαν πως μια τέτοια τροχιά είναι αδύνατο να σύμβει με βάση την θεωρία της παγίδευσης. Προσοχή! Στην προηγούμενη απάντησή μου, αναφέρω, πως, ελπίζω να σας κάλυψα ΜΕΡΙΚΩΣ με την απάντησή μου. Το μερικώς το έγραψα ακριβώς, γιατί δεν μπορω να σου εξηγήσω πλήρως το πως δημιουργήθηκε μια τέτοια κυκλική τροχιά. Το μόνο που κάνω, είναι να παραθέτω κάποια στοιχεία τα οποία απλώς δείχνουν για ποιο λόγο έχει αυτή την κυκλική τροχιά η Σελήνη, κι όχι πως προέκυψε. Μάλλον ήταν λάθος μου, που δεν το ανέφερα αυτό στην προηγούμενη απάντηση.
ΕΡ.: Γιατί Σελήνη τοποθετήθηκε σε μια τέτοια απόσταση από τη Γη, ώστε ο φωτεινός δίσκος της να είναι σε ίσο μέγεθος με το φωτεινό δίσκο του Ηλίου; Πως είναι δυνατό να παρουσιάζει το φαινόμενο των εκλείψεων, μοναδικό στο ηλιακό μας σύστημα;
Απ.: Γενικά ο φωτεινός δίσκος της Σελήνης είναι ΕΝΝΟΕΙΤΕ λίγο μεγαλύτερος από αυτό του Ηλίου, αλλά γιατί αυτό πρέπει να είναι περίεργο; Υπάρχουν τόσα πράγματα στη φύση που σου προκαλούν εντύπωση. Ένα απ' αυτά, είναι και το γεγονός αυτό. Τώρα το ότι η έκλειψη είναι φαινόμενο μοναδικό στο Ηλιακό σύστημα...!!! Που το διάβασες αυτό; Εκλείψεις δεν έχουμε μόνο στην Γη. Μπορείς να δείς εκλέιψεις και στον Δία και στον Κρόνο, κι αλλού, μερικές, η και ολικές. Μάλλον είχες κακή πληροφόρηση γι' αυτό.
Ερ.: Γιατί οι πρόσφατες γνώσεις της τοποθέτησης τεχνητών δορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη μας οδηγούν στο εκπληκτικό συμπέρασμα ότι και η Σελήνη κάποτε “τοποθετήθηκε” από λογικά όντα στη σημερινή της τροχιά;
Απ.: Μάλλον έχεις βρεί ήδη την απάντηση στις προηγούμενες απάντήσεις μου.
Πιο κάτω στο κείμενό σου, αναφέρεσε σε κάποιες σεισμικές δονήσεις. Κατ' αρχήν θα ήθελα να σου ζητήσω, αν γίνετε να παραθέσεις το κείμενο που αναφέρει αυτό το γεγονός, για να είναι πιο εύκολο σε όλους μας να απαντήσουμε. Πάντως, θα προσπαθήσω ν' απαντήσω κι εγώ έστω μ' αυτά τα στοιχεία. Αναφέρεις λοιπόν πως τα σεισμικά κύματα, σταμάτησαν σε βάθος 32 χιλιομέτρων. Κάνω λοιπόν δύο σενάρια τα οποία αναιρούν την θεωρία περί κούφιας Σελήνης. Για να σταματήσει ένα σεισμικό κύμα πρέπει: η α) να χάσει την ενέργειά του περνώντας απο διάφορα υλικά, κάτι που αναιρεί την θεωρία, η β) να βρεθεί ξαφνικά μπροστά σε ένα υλικό πολύ συμπαγές, που δεν θα επιτρέπει την συνέχεια της εξάπλωσής του, κάτι το οποίο ξανά αναιρεί την θεωρία αυτή, για τον εξής λόγο. Ας υποθέσουμε πως στην περίπτωση β, η Σελήνη είναι για τα πρώτα της 32 χιλιόμετρα κούφια και μετά συμπαγής. Θα έχετε δεί όλοι σας φαντάζομαι της θάλασσες της Σελήνης. Είναι αυτές οι σκοτεινές μεγάλες περιοχές στην επιφάνεια της που μπορεί να τις δεί κανέις ακόμα και με γυμνό μάτι. Αύτες οι περιοχές λοιπόν, έχουν δημιουργηθεί με τον εξής τρόπο. Αφόυ προσέκουσε κάποιος μετερωειδής στην επιφάνειά της, εισχώρησε σε σημείο που "βρήκε" λάβα. Η λάβα αυτή λοιπόν, έχωντας βρεί πλέον διέξοδο προς την επιφάνεια της Σελήνης, χύθηκε σ' αυτή και αργότερα κρύωσε, δημιουργώντας μια θάλασσα της Σελήνης. Οι θάλασσες δηλαδή, δεν είναι τίποτα άλλο, από παγωμένη λάβα. Αν λοιπόν υποθέσουμε πως η Σελήνη είναι κούφια για τα πρώτα της 32 χιλιόμετρα, τότε που βρέθηκε αυτή η λάβα; Ένα τρίτο σενάριο που μπορώ να σκεφτώ, είναι το εξής. Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως η Σελήνη ειναι συμπαγής για τα πρώτα ας πουμε... 15 χιλιόμετρα και μετα είναι κούφια, τότε πως είναι δυνατόν ενα σεισμικό κύμα ας πουμε... 4,5 ρίχτερ να εξασθενήσει σε μόλις 32 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 17 θα είναι κενό; Σκέψου μόνο, σε πόση απόσταση απ' το επίκεντρό του, γίνετε αντιληπτός ένας ίδιου μεγέθου σεισμός στη Γη. Νομίζω ότι τα 32 χιλιόμετρα είναι πολύ λίγα (πάνω, κάτω, αριστερά, δεξία δεν θα παιζε κανένα ρόλο στη Σελήνη αν ήταν κούφια).
Επείδη είδα΄ότι μερικοί ρωτάτε πόσο ήταν το μέγεθος ενός τέτοιου σεισμού (αναφερόμενος σ' αυτον που προκάλεσε το Απόλλων 14), το μόνο που μπορό να πω, είναι το έξής. Ότι ένα σώμα 1kg που χτυπά την επιφάνεια της Σελήνης με ταχύτητα 10 km/s απελευθερώνει ενέργεια ίση με την έκρηξη 10kg TNT!!!
Όλα τα υπόλοιπα στα οποία αναφέρεσαι, είναι απλώς αναφορές. Δεν έχω μπροστά μου κανένα επίσημο έγγραφο και καμία επίσημη ανακοίνωση ώστε να μπορέσω να τα κρίνω από την βάση τους. Γενικά πάντως, θα ήθελα κι εγώ να πω πως αν σας είναι εύκολο να παραθέτεται επίσημα η τουλάχιστον ΕΓΓΡΙΤΑ Ε-Γ-Γ-Ρ-Ι-Τ-Α στοιχεία κι όχι μου το 'πε ο ένας και μου το πε ο άλλος, η το διάβασα στο τάδε περιοδικό το οποίο δεν το ξέρει ούτε η μάνα του και κύριως, στο οποίο γράφουν άρθρα άνθρωποι που δεν έχουν στοιχειώδη γνώση για θέματα για τα οποία γράφουν. Για παράδειγμα διάβασα κάπου τον IASON , να αναφέρει διάφορα πράγματα και στο τέλος να πετά ενά... δεν μπορώ να σας πω περισσότερα. Ρε φίλε IASON εγώ πως να πιστέψω μετά αυτά που μου λές; Κι εγώ θα μπορούσα να σου πω ότι έχω γκόμενα την Σκλεναρίκοβα. Θα με πίστευες; Ενώ αν σου έδειχνα φωτογραφίες να είμαι στο κρεβάτι μαζί της...
. Ε, εντάξει παιδιά μην επιμένετε. Δεν θα σας τις δείξω
. Τέσπα. Αυτά για την ώρα. Την κάνω τώρα γιατί νύσταξα
. Μία απ' τις επόμενες ημέρες θα πω και κάποια πραγματάκια πάνω σε σχόλια κάποιων παιδιών που θέλω. Άντε τα λέμε.
Akoute ton Karafla...
quote:
Δεν με ικανοποιησε καθολου η απαντηση σου Αγγελε. Δυστυχως για αλλη μια φορα απογοητευομαι βλεποντας την πεινα μιας μεριδας ανθρωπων για παραμυθακια. Δεν πειραζει και η φαντασια ειναι ωραιο πραγμα. Πας οπου θελεις, κανεις οτι θελεις και λογαριασμο δεν δινεις. Μονο να μην περνουμε στο λαιμο μας αθωους. Αν και βαιβεα ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις και τις αποφασεις του. Χωρις καμια διαθεση παρεξηγησης ετσι?
Δεν είσαι μονο αναγωγος, διακρίνεσαι και απο έλλειψη humor.
Αν ξαναδιαάσεις προσεκτικά το post μου θα διαπιστώσεις οτι
έχει σαρκαστικό τονο και δεν αναφέρεται σοβαρα σε κάποια συνομωσία
της NASA.
Τα πτυχία μου δεν αναφέρω για να μην κομπλάρεις
(και για λόγους αβρότητας προς ένα
χώρο που δεν μετράει τι χαρτιά κουβαλάς αλλα τι λές και πώς το τεκμηριώνεις).
Αγγελος
του τυπου αναφορα σε επιστημονικη και πραγματηκα υπαρκτη βιβλιογραφια. Κατι βρε παιδια που νε σε παραπεμπει να το ελεγξεις. Και επαναλαμβανω, να ειναι επιστημονικα τεκμηρηωμενο. Απο εργασιες διδακτορικων σε πανεπιστημια ή επιστημονικα συγγραμματα και ο νοων νοητω. Δεν προσπαθω να θιξω κανενα, το μονο που ισως να προσπαθησα να κανω, ειναι να επισημανω την αναγκαιοτητα του αυστηροτερου ελεγχου, των πληροφοριων που μας παρεχουν. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ Η ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΥΛΟΥΔΟΠΟΥΛΟΥΣ, ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΙΒΕΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ.
AEV
quote:
Παιδια γεια σας.....Οσον αφορα το θεμα της φοτο της σεληνης.Γιατι δηλαδη αυτο ετσι και το αλλο αλλιως. Εχω μια απορεια...καποιοι σπευδουν να δωσουν απαντησεις και μαλιστα πολυ ευκολα...ξερεις συμβαινει αυτο 'η το αλλο....Δεν μου λετε κι εμενα ρε παιδια, με ποια ιδιοτητα δεινετε αυτες τις απαντησεις? Τι επιστημονικο κλαδο εχετε ακολουθησει,που εχετε διατριβισει και τελος παντων με ποια ιδιοτητα δεινετε τοσο ευκολα αυτες τις απαντησεις? Συγνωμη και για την αναρθογραφια, αλλα στο δημοτικο εφαγα πολυ ξυλο και παρ'ολα αυτα η δασκαλα μου δεν τα καταφερε.
Φίλε AEGEWN VRIAREW δώσε μας μια επιστημονική εξήγηση και θα την δεχτούμε και εγώ δεν είμαι οπαδός της θεωρίας της κούφιας σελήνης αλλά κρίνω αυτά που βλέπω. Άμα μπορείς να μας διορθώσεις , κάντο, γιατί αρκείσαι μόνο να μας κατακρίνεις;;; Άν πάλι δεν μπορείς να μας διορθώσεις τότε τί επικαλείσαι και τί σε ενόχλησε;;;;
Άλλωστε μια φωτογραφία στο υπέρυθρο,σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα και δεν χρειάζεται γνώσεις αστροφυσικής για να δείς τις διαφορές θερμοκρασίας. Την κλίμακα διαβάθμισης της θερμοκρασίας δεν την γνωρίζουμε για αυτό έδωσα μια εκδοχή, αν έχεις να πείς κάτι εσύ πεστο, έτσι δεν βοηθάς την συζήτηση, απλά σπαταλάς τον χρόνο μας...
Facts: Knowledge is power, Power corrupts.
Conclusion: Study hard, Be evil.
quote:
Από την άλλη ίσως να μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι στα σημεία εκείνα που έγινε η έκλειψη και φωτίζονται λευκά,μπορεί να θερμάνθηκαν όσο έπεφτε ηλιακό φώς στη σελήνη. Η απώλεια θερμότητας δεν είναι άμεση, ούτε ολόκληρη η Σελήνη παραμένει για όλο το χρονικό διάστημα σκοτεινή παρά μονάχα για καμιά ώρα. Η ανομοιορφία μπορεί να αποδοθεί στον διαφορετικό βαθμό απορρόφησης της ηλιακής ακτινοβολίας από τα διάφορα υλικά.
Αυτο ακριβώς που γράφεις συμβαίνει. Και απο τη διαφορετική θερμική αγωγιμότητα
κάθε περιοχής προσπαθούν να βγάλουν συμπεράσματα για τη συνθεση των πετρωμάτων.
Για να απορριφτου οι κοτσάνες περι "ενεργειακού πλέγματος" αρκει να μας πει αυτός που παρέθεσε τη φωτογραφία την κλίμακα των θερμοκρασιών.
Υποπτέυομαι οτι μιλάμε για μερικούς βαθμους (<5) απο το πιο κρύο στο πιο ζεστό.
Το προβλημα όμως δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι οτι κάποιος, βαζει μια φωτογραφία, χωρις να λέει που τη βρήκε, χωρις να καταλαβαίνει τι ακριβώς δείχνει η φωτογραφία και
μετα βγάζει και συμπεράσματα για το "ενεργειακό πλέγμα".
Δεν θέλω να χαρακτηρίσω και κλείνω εδώ.
Αγγελος.
..........κατι ακομα για το humor μου. Πρεπει να δωσω καπου, διαπιστευτηρια για το αν εχω ή οχι? ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΕ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ....
AEV