ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ρωμιοι = Ελληνες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ρωμιοι = Ελληνες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
ΧΜέλος
07/10/2011, 11:19:05
Ψηλέ,
quote:
Εντάξει, είναι γνωστοί αυτοί οι "αυτόπτες"; Εγώ δεν τους ξέρω γι' αυτό και σε ρωτώ.
Ονομαστικά; Μάλλον όχι.

Αλλά και πάλι απέφυγες ν' απαντήσεις:

quote:
Δηλαδή, αυτός που είπε, «εγώ Ρωμιός γεννήθηκα, Ρωμιός και θα πεθάνω», δεν ήταν Έλληνας ή ήταν λιγότερο Έλληνας από σένα;
Σε ποιόν αναφερόσουν;

07/10/2011, 11:59:58
''Είναι γεναιότερο και βασιλικότερο να νικάς τα πάθη και τις αδυναμίες σου, από το να νικάς στην μάχη τον εχθρό''

Μέγας Αλέξανδρος.

Tόσο επίκαιρο και τόσο οδυνηρό ως άγνοια!

Έλληνες είμαστε ρε παιδιά και όχι Ρωμιοί ή οτιδήποτε άλλο , τόσο δύσκολο να το δεχθούμε και να ξεπεράσουμε οτιδήποτε μας καθηλώνει???
Στην Ελλάδα βρισκόμαστε , στην Ελλάδα γεννηθήκαμε ... στην Ελλάδα ζούμε και Έλληνες είμαστε και την Ελλάδα κάνουμε κομμάτια!
Τόσο δύσκολο μας είναι να δεχθούμε ότι είμαστε Έλληνες και ότι πάντα Έλληνες είμασταν??
Τόσα δεινά επεφύλαξε η μοίρα σε αυτόν τον τόπο και κάποιοι αγωνίσθηκαν για να μείνουμε Έλληνες στην Ελλάδα...αυτός ο τόπος λέγεται Ελλάδα και όχι Ρωμιοσύνη..ούτε οτιδήποτε άλλο!
Στην Ελλάδα βρισκόμαστε γμτ το φιλότιμό μας μέσα!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
07/10/2011, 12:15:16
quote:

''Είναι γεναιότερο και βασιλικότερο να νικάς τα πάθη και τις αδυναμίες σου, από το να νικάς στην μάχη τον εχθρό''

Μέγας Αλέξανδρος.

Tόσο επίκαιρο και τόσο οδυνηρό ως άγνοια!

Έλληνες είμαστε ρε παιδιά και όχι Ρωμιοί ή οτιδήποτε άλλο , τόσο δύσκολο να το δεχθούμε και να ξεπεράσουμε οτιδήποτε μας καθηλώνει???
Στην Ελλάδα βρισκόμαστε , στην Ελλάδα γεννηθήκαμε ... στην Ελλάδα ζούμε και Έλληνες είμαστε και την Ελλάδα κάνουμε κομμάτια!
Τόσο δύσκολο μας είναι να δεχθούμε ότι είμαστε Έλληνες και ότι πάντα Έλληνες είμασταν??
Τόσα δεινά επεφύλαξε η μοίρα σε αυτόν τον τόπο και κάποιοι αγωνίσθηκαν για να μείνουμε Έλληνες στην Ελλάδα...αυτός ο τόπος λέγεται Ελλάδα και όχι Ρωμιοσύνη..ούτε οτιδήποτε άλλο!

Όπως εννοείται σήμερα ο όρος Έλληνας, ναι, είμαστε Έλληνες.
Είμασταν όμως από πάντα Έλληνες;

Ο macedon λέει πως Έλληνες ονομαζόταν ένας λαός που ζούσε κατά την αρχαιότητα σε κάποια περιοχή της, γνωστής σήμερα, Ελλάδας.

Αν, ακολουθήσουμε την τακτική ορισμένων εδώ στο φόρουμ, που ξεχωρίζουν τους Έλληνες σε "αληθινούς" Έλληνες και μη, μπορούμε να ισχυριστούμε πως είμαστε όλοι μας φυλετικά Έλληνες;

NotirkΜέλος
07/10/2011, 12:18:26
quote:

========================================================

-Καλα πουγινε κουβεντα οτι βρισκομαστε στην Ελλαδα...εχω δυο μερες που γυρισα απ'εξω-μετα απο 9 μηνες- και μου φανηκε οτι ηρθα σε μπανανια...και να σκεφτεις οτι τηλεοραση δεν εχω δει ακομα.
Καλως σας βρισκω και καλο κουραγιο σε ολους μας.

07/10/2011, 12:19:16
quote:

Ψηλέ,
quote:
Εντάξει, είναι γνωστοί αυτοί οι "αυτόπτες"; Εγώ δεν τους ξέρω γι' αυτό και σε ρωτώ.
Ονομαστικά; Μάλλον όχι.

Μήπως κάποιος άλλος, από αυτούς που έσπευσαν με λοιδορήσουν τους γνωρίζουν ονομαστικά;

Άιντε Νικομάχε; Άιντε μπαρμπαΣωτήρη. Για να δούμε αν εσείς το ψωμί σας το τρώτε άξια, σε αντίθεση με εμάς εδώ στις Βρυξέλλες.

*Θα απαντήσω και σε αυτό που με ρωτάς.

07/10/2011, 12:38:32
quote:

Όπως εννοείται σήμερα ο όρος Έλληνας, ναι, είμαστε Έλληνες.
Είμασταν όμως από πάντα Έλληνες;

Ο macedon λέει πως Έλληνες ονομαζόταν ένας λαός που ζούσε κατά την αρχαιότητα σε κάποια περιοχή της, γνωστής σήμερα, Ελλάδας.

Αν, ακολουθήσουμε την τακτική ορισμένων εδώ στο φόρουμ, που ξεχωρίζουν τους Έλληνες σε "αληθινούς" Έλληνες και μη, μπορούμε να ισχυριστούμε πως είμαστε όλοι μας φυλετικά Έλληνες;

Φίλε Ψηλέ , εγώ ότι είχα να πώ .... το είπα!!!
Άποψή μου είναι , ότι είμαστε ένα "Εθνικό Κρίμα"...τρωγόμαστε σαν τα λυσσασμένα σκυλιά μόνοι μας και τυχαίο δεν είναι τίποτα και μην κατηγορούμε τους ξένους για την κατάντια μας , μπορούμε άνετα μόνοι μας να αυτο-εξευτελιζόμαστε και να αυτο-καταστρεφόμαστε!
Τι είναι αυτά ρε παιδιά???
Μου είπε , του είπα ...εκείνος είπε και μπλα..μπλα..μπλα...
Έλληνας είναι όποιος γεννήθηκε στην Ελλάδα και του δόθηκε η Ελληνική Παιδεία -λέμε τώρα-....και όποιος νοιώθει/αισθάνεται ως Έλληνας...
Μήπως να πάμε και καμμιά εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πίσω για να δούμε τι ισχύει και ασφαλώς όχι μόνο για τούτο τον τόπο αλλα για όλη την Οικουμένη???

Στην Ελλάδα ζούμε και Έλληνες είμαστε φίλε μου...ασχέτως προσωπικών πεποιθήσεων..ιδεών και Θρησκειών του καθενός μας!
Και το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές ιδέες και πεποιθήσεις , αυτό δεν σημαίνει τίποτα...αυτό είναι καθαρά προσωπική υπόθεση του καθενός και αυτό ορίζει και την Δημοκρατία -λέμε τώρα-....
Πάνω απ'ολα και τα πάντα είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ!

07/10/2011, 12:41:18
quote:
Δεν υπάρχει "φυλετικός Ελληνας" πονηρούλη.
Ελλην στα ήθη και στα έθιμα υπήρχε και υπάρχει.
Τα ήθη και τα έθιμα χαρακτηρίζουν τα έθνη.
Και τα ήθη και έθιμα πηγάζουν αποκλειστικά από την θρησκεία!
ΡωμαιοΙουδαίοι είσαστε βρε!
Δεν σας το λένε αυτό στο Μπράσελς;

07/10/2011, 13:32:42
quote:

Ελλην στα ήθη και στα έθιμα υπήρχε και υπάρχει.
Και τα ήθη και έθιμα πηγάζουν αποκλειστικά από την θρησκεία!

Αυτό πάλι δεν το καταλαβαίνω ρε Αίολε...

Επι πχ ... στην Μάνη ισχύει αυτό.."Η Μάνη διατήρησε μέχρι στιγμής το χρώμα της, ενώ ο ιδιαίτερος τοπικός πολιτισμός με ισχυρές παραδόσεις (π.χ. άγραφος νόμος για συμφωνίες κάθε είδους, αγοροπωλησίες κ.λ.π.), κοινωνικά οργανωμένος με ήθη και έθιμα ξεχωριστά δένει αρμονικά με το ξεχωριστό τοπίο. Άνθρωποι μιλούν μια γλώσσα με λεκτική προφορά και ιδιωματισμούς που έχουν βάθος στην αρχαία Ελληνική γλώσσα (Δωρική).

Έχει επικρατήσει το έθιμο της αντεκδίκησης στη Μάνη να ονομάζεται βεντέτα, αντί του ορθού γδικιωμός ή δικηωμός, η λέξη όμως βεντέτα δεν υπάρχει στην παραδοσιακή Μάνη. Εξάλλου, ως εθνογραφικός και επιστημονικός όρος, η βεντέτα δηλώνει ιδιαίτερης μορφής αιματηρή εχθρότητα και σύγκρουση που καταλήγει σε αλληλοδιαδόχους φόνους και αντεκδικήσεις ανάμεσα σε δύο οικογένειες. Γενικά, όταν η σύγκρουση γινόταν μεταξύ μελών του ίδιου γένους επενέβαινε η γεροντική (=συμβούλιο του γένους) και προσπαθούσε να τα συμβιβάσει. Τα αίτια των συγκρούσεων και των φονικών ήταν ποικίλα. Σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του εθίμου έπαιζαν και οι γυναίκες, οι οποίες με τα μοιρολόγια τους εξωθούσαν τους άντρες της οικογένειας στο φόνο.

Ο Γ. Φτέρης γράφει ότι η Μάνη είναι ο τόπος όπου «οι άνθρωποι κληρονομάνε αυτή τη φοβερή τιμιότητα: να θυμούνται. Και να μη λησμονάνε ποτέ τίποτα, ούτε το καλό ούτε το κακό».

Η χωσία ήταν ένα έντιμο και παραδεκτό μέσο που μεταχειριζόταν συνήθως ο εκδικητής για να πετύχει το σκοπό του και τον εκτιμούσαν ιδιαίτερα αν κατάφερνε να πάρει εκδίκηση, έστω και με αυτό τον τρόπο. Μετά τη δημόσια γνωστοποίηση του αδικήματος που είχε υποστεί ο γενάρχης κήρυσσε τίμια τον πόλεμο στον αντίμαχο και φύλαγε «χωσία», που σημαίνει ενέδρα, καρτέρι κι αιφνιδιασμό, και ο αντίπαλος ήταν υποχρεωμένος να φυλάγεται".

Ωστόσο οι Μανιάτες -τουλάχιστον πολλοί απο αυτούς- είναι ΚΑΙ Χριστιανοί..και αυτό το οποίο "έρχεται" ως έθιμο -περί αυτού πρόκειται- αντιβαίνει των αρχών του Χριστιανισμού...
Και υπάρχουν χιλιάδες άλλα παρόμοια έθιμα...και τα οποία ΔΕΝ προέρχονται απο οποιαδήποτε Θρησκεία...

Ο Μανιάτης δηλαδή -ένα παράδειγμα φέρνω- ορίζεται στην Εθνικότητα πως κατα την γνώμη σου ΚΑΙ αυτό που ορίζεται προέρχεται απο την Θρησκεία του???

Αν πάλι εγώ ερμήνευσα λάθος αυτό που είπες , πάω πάσο..!

Σου παραθέτω ΚΑΙ αυτό.."http://www.myriobiblos.gr/texts/greek/constantelos_martiries_ch3.html"

Και μην ξεχνάμε ότι τελετές και έθιμα που προέρχονται απο εποχές πολύ πριν τον Χριστιανισμό , όχι μόνο υφίστανται αλλα πολλές φορές αναβιώνουν στην σημερινή εποχή , παρ'όλο που αντιβαίνουν των αρχών του Χριστιανισμού και της εκκλησίας!

Edited by - Εαρινός on 07/10/2011 13:51:10

07/10/2011, 14:35:45
quote:
Ο Γ. Φτέρης γράφει ότι η Μάνη είναι ο τόπος όπου «οι άνθρωποι κληρονομάνε αυτή τη φοβερή τιμιότητα: να θυμούνται. Και να μη λησμονάνε ποτέ τίποτα, ούτε το καλό ούτε το κακό».
Η μνήμη είναι ΙΔΙΟΤΗΤΑ - και όχι τιμιότητα - που είναι στην φύση των περισσοτέρων εμβιων όντων.
Η μνήμη δεν κάνει τον ελέφαντα μανιάτη, ούτε τον μανιάτη ελέφαντα. Σωστά;
quote:
Έχει επικρατήσει το έθιμο της αντεκδίκησης στη Μάνη να ονομάζεται βεντέτα, αντί του ορθού γδικιωμός ή δικηωμός, η λέξη όμως βεντέτα δεν υπάρχει στην παραδοσιακή Μάνη. Εξάλλου, ως εθνογραφικός και επιστημονικός όρος, η βεντέτα δηλώνει ιδιαίτερης μορφής αιματηρή εχθρότητα και σύγκρουση που καταλήγει σε αλληλοδιαδόχους φόνους και αντεκδικήσεις ανάμεσα σε δύο οικογένειες.
Οφθαλμός αντί οφθαλμού σου λέει τίποτα;

Για εθνη μιλάμε Εαερινέ μου. Οχι για φατρίες.

Απόλωνας και ιατρική, ή Χριστός και θαύματα;
Δηλαδή μια θρησκεία με θαύματα, ή μια θρησκεία που σε μαθαίνει πως να ζεις χωρίς να χρειάζεσαι τα θαύματα; (ρητορική ερώτηση...)

Καταλαβαίνεις την διαφορά;

Edited by - Αίολος on 07/10/2011 14:49:47

07/10/2011, 15:09:41
Αίολος..

"Ελλην στα ήθη και στα έθιμα υπήρχε και υπάρχει.
Και τα ήθη και έθιμα πηγάζουν αποκλειστικά από την θρησκεία"!

Το γεγονός ότι σου μιλάω με όμορφο τρόπο , μην το εκλαμβάνεις ως αδυναμία...ηρέμησε και άσε τα "όμορφά" σου!
Λοιπόν , αναφέρομαι ΑΚΡΙΒΩΣ επι του σκεπτικού σου και όπως ΑΚΡΙΒΩΣ το διατύπωσες και αναρρωτιέμαι αν όντως ισχύει...
Διαβάζεις τι λές πιο πάνω σε παρακαλώ???
Για ήθη και έθιμα και πως αυτά πηγάζουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ -όπως αναφέρεις-απο την Θρησκεία και γώ σου λέω ότι ΔΕΝ πηγάζουν αποκλειστικά απο την Θρησκεία , μπορεί ΚΑΙ απο την Θρησκεία ΑΛΛΑ όχι αποκλειστικά!

Να στο κάνω ακόμα πιο λιανά???

Επιπλέον λές.."Για εθνη μιλάμε Εαερινέ μου. Οχι για φατρίες".

Ποιός σου είπε εσένα Αίολε , ότι ένα Έθνος δεν απαρτίζεται απο ένα σύνολο φατριών???

Μπάς και πάς να μας "μουρλάνεις σήμερα"???

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΜΙΑΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ (ανωνύμου)

Γεννήται. Παλαιά το πλήθος των Αθηναίων, πριν ο Κλεισθένης φέρει την τακτοποίηση κατά φυλάς, ήταν διαιρεμένο σε γεωργούς και τεχνίτες. Και φυλές αυτών ήταν τέσσερις, κάθε μία δε των φυλών είχε τρεις τάξεις (μοίρας), τις οποίες ονόμαζαν φατρίες και τριττύες. Κάθε μια δε τούτων αποτελείτο από τριάντα γένη και κάθε ένα γένος είχε τριάντα άνδρες συντεταγμένους σε οικογένειες (οικογενειάρχες), οι οποίοι λέγονταν γεννήται, από τους οποίους τα αρμόζοντα (τα αναλογούντα) σε κάθε έναν ιερατικά λειτουργήματα δια κλήρου προσδιορίζονταν, ώστε οι Ευμολπίδες και οι Κήρυκες και οι Ετεοβουτάδαι, καθώς εξιστορεί στην Αθηναίων πολιτεία ο Αριστοτέλης, λέγοντας ως εξής: «ότι δε κατενεμήθησαν όλοι αυτοί ομού εις τέσσαρας φυλάς απομιμηθέντες τις εποχές (ώρες) του έτους, ότι δε κάθε μία των φυλών ήταν διηρημένη σε τρία μέρη, ώστε να γίνουν όλα τα μέρη δώδεκα, όπως οι μήνες στον χρόνο, ότι δε αυτά ονομάζοναν τριττύες και φατρίες. Σε δε την φατρία ήταν κανονισμένα τριάντα γένη, όπως οι ημέρες στον μήνα, το δε γένος αποτελούνταν από τριάντα άνδρες»

12) ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΞΙΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Αριστοτέλης λέγει ότι το όλον πλήθος χωρισμένο στην Αθήνα σε γεωργούς και σε τεχνίτες αποτελείτο από τέσσερις φυλές, ότι δε κάθε μία των φυλών είχε τρεις τάξεις (μοίρες), τις οποίας ονομάζουν τριττύς και φατρίας. Και ότι σε καθεμία τους ήσαν τριάντα γένη. Ότι δε το γένος συνίστατο καθένα από τριάντα άνδρες. Τούτους λοιπόν τους άνδρες τους προσδιορισμένους στα γένη ονομάζουν γεννήτας.

13) ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΠΟΚΡΑΤΙΩΝΑ (στην λέξη τριττύς)

Τριττύς είναι το τρίτον μέρος της φυλής. Διότι αυτή είναι διαιρεμένη σε τρία μέρη, (ονομαζόμενα) τριττύς και έθνη και φατρίας, όπως λέγει ο Αριστοτέλης στην Αθηναίων Πολιτείαν.

http://www.angelfire.com/ut2/athens5thcentury/ARISTOTELHSATHPOL.htm

Edited by - Εαρινός on 07/10/2011 15:13:39

Edited by - Εαρινός on 07/10/2011 15:19:18

CravenΜέλος
07/10/2011, 15:24:35
quote:

Μήπως κάποιος άλλος, από αυτούς που έσπευσαν με λοιδορήσουν τους γνωρίζουν ονομαστικά;

Μάλιστα.. για να καταλάβω τώρα.. επειδή εγώ ή ο Χ δεν γνωρίζει τον αυτόπτη μάρτυρα απ τον οποίο υπάρχουν αυτή την στιγμή 10-20-30 ιστορικές πηγές που λένε το ίδιο πράγμα, αυτό με τον διεστραμμένο (για να μην πω άλλη κουβέντα) αλγόριθμο στο μυαλό σου, βγάζει σαν αποτέλεσμα ότι πρέπει να δεχθούμε την βλακεία που λες εσύ και πιθανόν μερικοί άλλοι. Η λογική σου ρε φίλε πραγματικά σπάει καρύδια. Νομίζω έχουμε ξεφύγει πλέον από κάθε όριο ανοησίας με αυτά που διαβάζουμε απο 2-3 συγκεκριμένα άτομα εδώ μέσα.

Edited by - Craven on 07/10/2011 15:50:52

07/10/2011, 15:42:22
quote:

Λοιπόν, εφόσον, προφανώς και εσύ υποστηρίζεις πως ο Διάκος είπε το "Γραικός....." σε ρωτώ, αν γνωρίζεις, να μου πεις ποιος κατέγραψε αυτό το υποτιθέμενο "Γραικός";

Ψηλέ το κατέγραψε ο ίδιος,που άκουσε τον ιησού να λέει <,Ηλι,Ηλι λαμά,σαβαχθανί>>!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

NotirkΜέλος
07/10/2011, 15:57:16
-Ψιλε θα σου πω ποιος ηταν ο "αυτοπτης" αλλα να μεινει μεταξυ μας...ηταν ο... Μητσοτακης.

07/10/2011, 16:38:11
quote:

quote:

Μάλιστα.. για να καταλάβω τώρα.. επειδή εγώ ή ο Χ δεν γνωρίζει τον αυτόπτη μάρτυρα απ τον οποίο υπάρχουν αυτή την στιγμή 10-20-30 ιστορικές πηγές που λένε το ίδιο πράγμα,

'Αιντε ντε, δείξε μας έστω και τις μισές!!!!!

07/10/2011, 17:22:21
quote:
Ψηλός
Άιντε Νικομάχε; Άιντε μπαρμπαΣωτήρη. Για να δούμε αν εσείς το ψωμί σας το τρώτε άξια, σε αντίθεση με εμάς εδώ στις Βρυξέλλες.

Θα ήταν εντιμότερο εκ μέρους σου Ψηλέ , να παραδεχθής ευθαρσώς την άγνοιά σου στο συγκεκριμένο ζήτημα , από το να προσπαθής με κολοτούμπες να την συγκαλύψης αναλώνοντας τον χώρο του Server με ανούσιες επαναλήψεις . Και για να μην αρχίσης πάλι το ποιος ηχογράφησε τον Διάκο στο κινητό του , σου απαντώ για τελευταία φορά .

Η λέξη Γραικός είναι πανάρχαια και προηγείται της λέξεως Έλληνας με την οποία είναι ταυτόσημη . Αντίθετα η λέξη Ρωμιός που είναι παραφθορά του Ρωμαίος , μολονότι χρησιμοποιείται σήμερα με την έννοια Έλληνας , εν τούτοις την εποχή του Βυζαντίου δεν ήταν κατ’ ανάγκη και ταυτόσημη , γιατί όλοι οι κάτοικοι της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ανεξαρτήτως εθνότητας , αυτοπροσδιοριζόντουσαν σαν Ρωμαίοι .

Για να γίνω πιο κατανοητός σου παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα που αντέγραψα από το βιβλίο της Judith Herin «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΦΥΡΑ» , τον ύμνο που έψελναν σε μορφή αντιφωνήσεων οι φατρίες , οι ψάλτες και ο λαός για να υμνήσουν την στέψη του Αυτοκράτορα , αφού πρώτα επικαλούνταν την την προστασία του Θεού για την Αυτοκρατορία και τους λαούς της .

«Αυτή είναι η μεγάλη μέρα του Κυρίου , η μέρα σωτηρίας των Ρωμαίων , ετούτη η μέρα είναι η χαρά και η δόξα του κόσμου γιατί το στέμα της Αυτοκρατορίας τοποθετήθηκε δίκαια στο κεφάλι σου , Δόξα στον Θεό που είναι ο Κύριος των πάντων ! Δόξα στον Θεό που σε έκανε Αυτοκράτορα ! Δόξα στον Θεό πού έστεψε την κεφαλή σου , είθε Εκείνος που σε έστεψε , (όνομα Αυτοκράτορα ) , με το χέρι Του να σε κρατήση στην πορφύρα για πολλά χρόνια , προς δόξα και αγαλλίαση των Ρωμαίων

Όσο για την ταυτότητα αυτού που κατέγραψε τα τελευταία λόγια του Διάκου , αυτή δεν είναι γνωστή , όμως η παράδοση θέλει τον Διάκο να χρησιμοποιή την λέξη Γρεκός , και όχι Ρωμιός . Για να πειστής δεν έχεις παρά να ανοίξης ένα βιβλίο ιστορίας του Δημοτικού . Ελπίζω να έγινα σαφής !

*

07/10/2011, 18:25:46
Sesostris

quote:
Για να πειστής δεν έχεις παρά να ανοίξης ένα βιβλίο ιστορίας του Δημοτικού

Της πέμπτης (Ε΄) τάξης.

macedon

07/10/2011, 18:26:53
quote:

quote:
Ψηλός

Θα ήταν εντιμότερο εκ μέρους σου Ψηλέ , να παραδεχθής ευθαρσώς την άγνοιά σου στο συγκεκριμένο ζήτημα , από το να προσπαθής με κολοτούμπες να την συγκαλύψης αναλώνοντας τον χώρο του Server με ανούσιες επαναλήψεις . Και για να μην αρχίσης πάλι το ποιος ηχογράφησε τον Διάκο στο κινητό του , σου απαντώ για τελευταία φορά .

Αν είναι κάποιος που ΔΕΝ πρέπει να μιλά για τιμιότητα είσαι εσύ, αλλά και οι άλλοι που με λοιδορήσατε μπαρμπαΣωτήρη.
Εφόσον το τολμήσατε, χρεώνοντάς μου άγνοια, θα πρέπει εσείς, αν έχετε ανδρισμό, να βγείτε και να απαντήσετε σε αυτό που σας ρωτώ.
Δεν το κάνετε όμως, παρά συνεχίζετε να τα βάζετε μαζί μου.
Λίγη ντροπή εκ μέρους σας δεν θα έβλαπτε.

quote:

Η λέξη Γραικός είναι πανάρχαια και προηγείται της λέξεως Έλληνας με την οποία είναι ταυτόσημη . Αντίθετα η λέξη Ρωμιός που είναι παραφθορά του Ρωμαίος , μολονότι χρησιμοποιείται σήμερα με την έννοια Έλληνας , εν τούτοις την εποχή του Βυζαντίου δεν ήταν κατ’ ανάγκη και ταυτόσημη , γιατί όλοι οι κάτοικοι της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ανεξαρτήτως εθνότητας , αυτοπροσδιοριζόντουσαν σαν Ρωμαίοι.

Στην εποχή την οποία έζησε ο Αθανάσιος Διάκος (και έχει σημασία το όνομα αυτό) το «ταυτόσημο» του Έλληνα ήταν η λέξη Ρωμιός. Όλοι για Ρωμιούς μιλούσαν. Κανένας δεν έκανε λόγο για γραικούς (εκτός από κάποιους γνωστούς δυτικοαναθρεμένους «διαφωτιστές»).
Να τα λες καλά μπαρμπαΣωτήρη τα πράγματα. Πάνω απ’ όλα τιμιότητα μπαρμπαΣωτήρη.

quote:

Όσο για την ταυτότητα αυτού που κατέγραψε τα τελευταία λόγια του Διάκου , αυτή δεν είναι γνωστή , όμως η παράδοση θέλει τον Διάκο να χρησιμοποιή την λέξη Γρεκός , και όχι Ρωμιός . Για να πειστής δεν έχεις παρά να ανοίξης ένα βιβλίο ιστορίας του Δημοτικού . Ελπίζω να έγινα σαφής !

Μα κάτσε ντε, γιατί βιάζεσαι;

Περίμενε λίγο και ο Craven πετάχτηκε ως το σούπερ μάρκετ να μας φέρει καμιά 10-20-30 αναφορές σε ιστορικές πηγές!!!

Ας περιμένουμε τον Craven να επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ και μετά θα δούμε ποια παράδοση θέλει τον Αθανάσιο Διάκο να λέει Γραικός

EarendilΜέλος
07/10/2011, 20:01:36
Επειδή κατά τη διάρκεια των αιώνων οι λαοί επηρεάζονται πολιτιστικά με μοναδικό κάθε φορά τρόπο, μπορώ να δεχτώ σαν συνώνυμο την εποχή του Βυζαντίου το Ρωμιός με το Έλληνας και αυτό μόνο και μόνο γιατί οι Έλληνες εκείνης της εποχής είχαν υποταχθεί-απορροφηθεί από το "πνεύμα" του Χριστιανισμού γιατί αυτό τους επέβαλε η εξουσία, το Ρωμαϊκό κράτος δηλαδή. Τώρα που δεν υπάρχει αυτού του είδους η εξουσία ο αυτοπροσδιορισμός "Ρωμιός" πιστεύω δεν έχει νόημα ύπαρξης ακόμα και για τους Χριστιανούς.
07/10/2011, 20:57:55
quote:

Επειδή κατά τη διάρκεια των αιώνων οι λαοί επηρεάζονται πολιτιστικά με μοναδικό κάθε φορά τρόπο, μπορώ να δεχτώ σαν συνώνυμο την εποχή του Βυζαντίου το Ρωμιός με το Έλληνας και αυτό μόνο και μόνο γιατί οι Έλληνες εκείνης της εποχής είχαν υποταχθεί-απορροφηθεί από το "πνεύμα" του Χριστιανισμού γιατί αυτό τους επέβαλε η εξουσία, το Ρωμαϊκό κράτος δηλαδή. Τώρα που δεν υπάρχει αυτού του είδους η εξουσία ο αυτοπροσδιορισμός "Ρωμιός" πιστεύω δεν έχει νόημα ύπαρξης ακόμα και για τους Χριστιανούς.

Σωστή παρατήρηση φίλε μου , ωστόσο έχω να παρατηρήσω το εξής:"Εφόσον έτσι είναι και ως υποταγμένοι και κατόπιν επιβολής χρησιμοποιούσαν αυτόν τον όρο για να αυτο-προσδιορίζονται...τότε δεν υπήρχε λόγος -μα κανένας- ο Διάκος να αυτοπροσδιορισθεί ως Ρωμιός , διότι αυτό δεν θα δήλωνε αντίσταση και άρνηση προς τους δολοφόνους του!

Σωστά λοιπόν αναφέρεται -κατα την γνώμη μου- ότι είπε :"Εγώ Γραικός γεννήθηκα...."

07/10/2011, 21:29:38
quote:
Αν είναι κάποιος που ΔΕΝ πρέπει να μιλά για τιμιότητα είσαι εσύ, αλλά και οι άλλοι που με λοιδορήσατε μπαρμπαΣωτήρη.
Εφόσον το τολμήσατε, χρεώνοντάς μου άγνοια, θα πρέπει εσείς, αν έχετε ανδρισμό, να βγείτε και να απαντήσετε σε αυτό που σας ρωτώ.
Δεν το κάνετε όμως, παρά συνεχίζετε να τα βάζετε μαζί μου.
Λίγη ντροπή εκ μέρους σας δεν θα έβλαπτε.

γούτσου-γούτσου...;

Edited by - Αίολος on 07/10/2011 22:06:50