- Περί Αγάπης... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Διαβαζωντας τα παραπανω μου ηρθε στο νου κατι που μου ειχε στειλει η μια απο τις καλυτερες μου φιλες :"Στην αγαπη δεν υπαρχουν δεσμα. Η αγαπη μετριεται με οτι απαρνιεται κανεισ για χαρη της, εστω και με την ιδια την αγαπη"
Να απαρνηθεις την ιδια την αγαπη για χαρη της αγαπης...για σκεψου το...ποσο δυσκολο!!!!
Κάτι μου θύμισε και εμένα.
-"Τι έγινε, ρε, Γιώργο; Χρόνια έχω να σε δω. Τι κάνεις;"
-"Καλέ είμαι ρε Γιάννη. Κι εσύ καλά φαίνεσαι. Τι έγινε παντρεύτηκες επιτέλους;"
-"Όχι, Γιώργο, όχι ακόμα. Αν και τα είχα για λίγους μήνες με μια κοπέλα που ήταν για μένα η γυναίκα των ονείρων μου."
-"Σοβαρά;;;. Και τι έγινε; Γιατί τα χαλάσατε;"
-"Βρήκε κι αυτή τον άνδρα των ονείρων της. Χαίρομαι για αυτήν."

Aποχώρησε κ ο Tάσος....
Θλίψη...

Thothoula η Bιετναμέζα
Mοναδική
απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
(μιλαμε για ηλικια 16,17 χρονων)
Σημερα ειδα το θεμα και διαβασα και της τεσσερις σελιδες με τη μια.
Καταλαβα πολλα αλλα δεν εμαθα τιποτα.Καποια πραγματα που ειναι εντελως φυσικα για τους ειναι ακατορθωτα για μενα.
Πιστεύω πως ναι..Eίμαι σχεδόν σίγουρη πως ναι...Σ'αυτή την ηλικία...
Λίγο η ανασφάλεια, λίγο το ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται..Δεν ανοίγεσαι εύκολα..

Thothoula η Bιετναμέζα
Mοναδική
απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
Στην καρδιά σου μιλάει...
Πόλλα σου χαρίζει...
Μα λίγα ζητάει...
Η αγάπη σου πάει άει άει..!
Μην κοιτάξετε τον τραγουδιστή αλλά τα λόγια. Εμένα προσωπικά δεν με τρελένει ο τραγουδιστής...αλλά διαβάστε τα ωραία λόγια που αναφέρω παραπάνω... είναι αμβροσία!
Το θέμα είναι πως όταν δίνω πολλά καλομαθαίνει η άλλη και ζητάει περισσότερα..! Μα αυτή είναι η αγάπη...να δίνεις και να μην ζητάς..!
Να μην ζητάς? Μα ΝΑΙ...να μην ζητάς! Εάν δεν σου δώσει και η άλλη αυτά που περιμένεις...μην τα ζητήσεις...περίμενε λίγο ακόμα...και μετά φύγε! Γιατί όταν δεν υπάρχει το ίδιο και από τις δύο πλευρές τότε δεν σε αγαπάει. Εάν σε αγαπάει θα το δείξει!
Ενα μόνο τριαντάφυλλο αρκεί να φανεί σαν το πιο πολύτιμο πράγμα για τα μάτια του ερωτευμένου!
Νομίζω πως όταν αγαπάει κανείς, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια για να κάνει τις θυσίες, που αισθάνεται ότι πρέπει να κάνει, προς το πρόσωπο που αγαπά!
Γενικότερα πιστεύω πως η αγάπη είναι μια μεγάλη περιπέτεια, μια μάχη με αβέβαιη έκβαση...
Πρέπει να είσαι έτοιμος για το καλύτερο και για το χειρότερο...
Το κακό είναι πως πιστεύουμε πάντα πως θα μας συμβεί το καλύτερο, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνει το χειρότερο...
Η αγάπη είναι κτητική! Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο είναι το κέντρο του κόσμου για σένα και θέλεις να είσαι το ίδιο κι εσύ για 'κείνον...
Η αγάπη ζηλεύει! Ένα συναίσθημα απόλυτα φυσικό γι' αυτόν που αγαπάει και γι' αυτό όχι κατακριτέο...
Η αγάπη θα σε πονέσει! Όσο κι αν προσπαθήσεις για το αντίθετο, εκείνη θα βρει τον τρόπο να σου προκαλέσει αυτό το αβάσταχτο συναίσθημα...
Όμως...
Η αγάπη θα σε κάνει ευτυχισμένο! Οι λίγες στιγμές ευτυχίας που θα ζήσεις, θα μείνουν για πάντα στη ψυχή σου και θα τη ζεσταίνουν σε μέρες μοναξιάς...
Γι' αυτό, μη φοβηθείς να αγαπήσεις...
Τι θα πει "θυσία", "παίρνω", "γελιοποιούμαι"?
Κάνω θυσίες γι' αυτούς που αγαπώ?
Σκέφτομαι το τι θα "πάρω" απ' αυτούς που αγαπώ?
Γελιοποιούμαι επειδή δεν ανταποκρίθηκαν στην αγάπη μου?
... άραγε έχουμε καταλάβει το μεγαλείο?

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
quote:
Η αγάπη είναι κτητική! Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο είναι το κέντρο του κόσμου για σένα και θέλεις να είσαι το ίδιο κι εσύ για 'κείνον...
Η αγάπη ζηλεύει! Ένα συναίσθημα απόλυτα φυσικό γι' αυτόν που αγαπάει και γι' αυτό όχι κατακριτέο...
Η αληθινή αγάπη είναι ανιδιοτελής. Όλα όσα αναφέρεις συμβαίνουν και τα συναντάμε καθημερινά. Δεν μιλάμε όμως εκεί για πραγματική αγάπη για κάτι ανώτερο που δεν λέγεται με λόγια, αλλά για αυτό που αισθανόμαστε και απλά το ονομάζουμε αγάπη.
Όταν αγαπάς αφήνεις τον άλλο ελεύθερο και θέλεις να είναι καλά να κάνει αυτό που θέλει αυτός και όχι αυτό που θα ικανοποιεί εσένα. Εκεί το εγώ σου πάει στην άκρη, εκεί κανείς την θυσία. Οποιοδήποτε ποταμό συναίσθημα δεν πηγαίνει μαζί με την αγάπη γιατί το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να την καταστρέψει.
Πολύ ωραία ακούγονται όλα αυτά αλλά ξέρω πολύ καλά πως είναι και δύσκολο να εφαρμοσθούν στο απόλυτο. Ας προσπαθήσουμε όμως ….
Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο δικό μου σημείωμα, αν και δεν νομίζω, μια και δεν έγραψα καμιά από τις λέξεις που αναφέρεις σαν αρνητικές έννοιες...
Μιλάς για το μεγαλείο της Αγάπης και θα συμφωνήσω μαζί σου!
Νομίζω μάλιστα πως θα ήταν ενδιαφέρον να μας αναπτύξεις τις απόψεις σου ''περί αγάπης''...
Φυσικά και δεν αναφερόμουν στο σημείωμά σου. Αν το έκανα θα έβαζα και το όνομά σου επάνω, δεν είναι έτσι? Έγραψα, επειδή ακούω καθημερινά τέτοιου είδους απόψεις (που φυσικά είναι σεβαστές) και ήθελα να πω ότι δεν συμφωνώ.
Αγάπη... απαρνιέμαι χωρίς ουσιαστικά να απαρνιέμαι, "θυσιάζω" χωρίς πραγματικά να θυσιάζω. Ειλικρινά δεν μπορώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις να περιγράψω τι είναι αγάπη για μένα! Μπορώ να μιλήσω για την αγάπη αλλά να την περιγράψω ακριβως... είναι αυτό που νιώθεις να γεμίζει την ύπαρξή σου.

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
'Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,
αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών
ή κύμβαλον αλαλάζον.
και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν,
ώστε όρη μεθιστάνειν,
αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμι.
καν αν ψωμίσω πάντα τα υπάρχοντά μου,
και εάν παραδώ το σώμα μου ίνα καυθήσομαι,
αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι.
Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται,
Η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται,
ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής,
ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν,
ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία,
πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει,
πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει.
Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει.
...είναι αυτό που νιώθεις να γεμίζει την ύπαρξή σου.
----------------------------------------------------
Νομίζω πως με αυτή την τελευταία φράση, φίλη Oneiric, τα είπες όλα...
Θα προσθέσω πως όταν αγαπάς ο κόσμος παίρνει καινούριο νόημα, ο ήλιος είναι πιο φωτεινός, οι μέρες πιο όμορφες...
Και, αγαπητή Ελπίδα, δεν πειράζει που δεν είναι όλα ιδανικά, όπως ίσως θα ήθελες να είναι...
Είναι, όμως, πιο ενδιαφέροντα...
'LOVE IS LIKE OXYGEN
YOU GET TOO MUCH
YOU GET TOO HIGH
NOT ENOUGH AND YOU ARE GONNA DIE
LOVE GETS YOU HIGH'
Αγαπη...ισως η πιο χιλιοτραγουδισμενη,η πιο απλη και συναμα η πιο δυσθεωρητη εννοια.
Τι μπορει αραγε να ειπωθει γι'αυτη που να μην εχει ηδη ειπωθει μεσα στον χρονο;
Μανα και δυναμη ζωοποιος των πιο υψηλων εννοιων του κοσμου.Διχως αυτή τα πάντα μοιαζουν σαν καρδιά διχως χτυπο,σαν προσωπο αγελαστο,σαν σωμα διχως πνοή…
Ο Απ.Παυλος εκλεισε μέσα σε λεξεις ανθρωπινες το μεγαλειο της Αγάπης κατά τρόπο υπεροχο στον υμνο που παρεθεσε η Αλεξια.Ενας υμνος που εμπεριεχει και τον τρόπο να την γνωρισουμε, να ειμαστε οι ιδιοι αγαπη…
Κι όμως, αν η Αγαπη εμπεριεχει την Αρμονία,την Γαληνη,την Ευαρεσκεια,την Συγχωρεση, γιατί πονάει;
Δεν είναι η Αγαπη που πονάει αλλά η Εκφραση της.
Ειμαστε οι δημιουργοι της Αγάπης; Όχι.Οι εν δυναμει αγωγοι της εκφρασης της.Ωσαν ζωγραφοι εχουμε στην παλετα μας χρωμματα και το θειο δωρο της συνδημιουργιας.Με τα ιδια χρωμματα μπορουμε να φτιαξουμε ένα σκοτεινο ή ένα φωτεινο πινακα ή απλα να αποτυπωσουμε αυτό το οποίο εχουμε μπροστα μας.Εξαρταται από το ποιος ζωγραφιζει:το ενστικτο,το συναίσθημα,η σκεψη,η διανοια,η ψυχη;
Όταν το πινελο οδηγειται από το ενστικτο τοτε βαφτιζει Αγαπη την συνυλωση.Οταν το κρατει το συναίσθημα βαφτιζει Αγαπη την κτητικοτητα.Οταν το παιρνει η σκεψη βαφτιζει Αγαπη την αλλαζονια.Οταν υποτασεται στην διανοια καλει Αγαπη την ανάγκη της συντροφικοτητας.Οταν όμως το χερι είναι προεκταση της Ψυχης…τοτε η Αγαπη μες τον παναγνο χιτωνα της ‘ μακροθυμει,χρηστευεται, η αγαπη ου ζηλοι, η αγαπη ου περεπευεται, ου φυσιουται, ουκ ασχημονει, ου ζητει τα εαυτης, ου παροξυνεται, ου λογιζεται το κακον,ου χαιρει επι τη αδικια, συγχαιρει δε τη αληθεια….’
Είναι σαν ένα απαλο αερακι που φυσα μέσα στον κηπο της υπαρξης μας: αν αυτος ο κηπος εχει μέσα του γιασεμια τοτε ο αγερας που αναβλυζει από μέσα μας θα μυριζει γιασεμι.Εαν αυτος ο κηπος είναι ακαθαρτος,βρωμικος τοτε ο αγερας θα βρωμαει.Και στις δυο περιπτωσεις εμεις τον γευομαστε πρωτοι.
quote:
Και, αγαπητή Ελπίδα, δεν πειράζει που δεν είναι όλα ιδανικά, όπως ίσως θα ήθελες να είναι...
Είναι, όμως, πιο ενδιαφέροντα...
Αγαπητέ moebius 1
Σε ποιον δεν θα άρεσε να είναι όλα ιδανικά? Νομίζω σε κανέναν μιας και όλοι μας το ιδανικό το έχουμε σαν στόχο και πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο σε οποιοδήποτε τομέα.
Δεν ξέρω αν τώρα είναι πιο ενδιαφέροντα γιατί δεν έχω ζήσει έχοντάς όλα ιδανικά.
Απλά αναφέρθηκα στην ιδανική αγάπη στην αγάπη που θα πρέπει να έχουμε πρότυπο, - μη αμφισβητώντας όμως τα λεγόμενά σας – και θα πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μαθαίνουμε καθημερινά για να καταφέρνουμε να ανεβαίνουμε όλο και ένα σκαλοπατάκι..
εχω διαβασει εδω-εσω σελιδες ολοκληρες συνειρμων για την αγαπη.
οσο πιο πολυ μιλαει καποιος για αυτην τοσο
"ΤΕΡΑΣΤΙΑ" ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΝΟΙΩΣΕΙ.
"...χανουμε κατι οταν παψουμε να το θελουμε"
ακουσα καποτε μεσα σ'ενα ταξι ...απο τον ερωτικο σταθμο της πολης...
Καλημερα, απο μια Νυμφη παγωμενη υπο τον ηλιο...
![]()

Edited by - ΑΤΜΑ on 31/10/2003 12:55:43
Η αγάπη δίνει στην ανθρώπινη ψυχή την αίσθηση του απόλυτου, γιατί και κείνη μπορεί να είναι απόλυτη. Η αγάπη που ξυπνά μέσα σε μια μεγάλη ψυχή, είναι η αιωνιότητα που αποκαλύπτεται."
"γευόμαστε τα αρώματα του ουρανού ανακατεμένα με το πνεύμα της γης"
c. ![]()
![]()
,αληθινη,εξαιρετικη ,θεσπεσια σκεψη,σε ευχαριστουμε:))))
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Φιλικά, Lycia
"γευόμαστε τα αρώματα του ουρανού ανακατεμένα με το πνεύμα της γης"