- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
AΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Δεν υπηρχε ουτε ενας μονοθεϊστης ... μ΄εχετε κουρασει με τον ευρωπαιο ... μονοθεϊστες δεν ησαν ουτε οι Ισραηλιτες που εφηυραν τον Γιαχβε .... (βλεπε Zeev Herzog , William G. Dever κ.α.) ο λογος περι της συζυγου του γιαχβε ,Ασεραχ ή Asherah .
Ήταν τόσο ο Αναξίμανδρος και ο Ηράκλειτος αλλά και άλλοι!!! όπως ο Θαλής!!!!...... το πάνθεον των Ελλήνων φιλοσόφων με λίγα λόγια .
Πάντως με ενδιαφέρουν αυτά που γράφεις ότι λένε οι Zeev Herzog , William G. Dever κ.α, γράψε μας λεπτομέρειες θα χαρώ να τοποθετηθώ!!!!
quote:
AΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Αμφιβαλλω αν εχεις εστω και ενα αποσπασμα του Ξενοφανη ... οπως και να εχει το πραγμα , ακομα και να τα εχεις ειναι προδηλο οτι δεν καταλαβες τι λενε ... επι παραδειγματι οταν μιλας εσυ για το πως θα συνταξεις την φορολογικη σου δηλωση μιλας για μια δηλωση , οταν λες ως λογιστης συντασσω φορολογικες δηλωσεις εννοεις πολλες δηλωσεις ... τοσο απλο ειναι ... αυτο που ξενιζει στον Ξενοφανη αγαπητε μου ειναι η αντιφατικοτητα στον τομεα αυτο ... ειναι η πολλοστη φορα που το τονιζω ... αν ειχες διαβασει τα κειμενα του Ξενοφανη που εχεις "συλλεξει" ισως επιανες το νοημα ...
Επειδή το έχω πιάσει αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ! ο Ξενοφάνης ήταν μονοθεϊστής και το λέει ο ίδιος το έγραψες ακόμη κι εσύ! θεοῦ σφαιροειδῆ, μηδὲν ὅμοιον ἔχουσαν ἀνθρώπῳ· ὅλον δὲ ὁρᾶν καὶ ὅλον ἀκούειν, μὴ μέντοι ἀναπνεῖν· σύμπαντά τε εἶναι νοῦν".....
Τι άλλο να έγραφε ο άνθρωπος?...........
quote:
AΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Καλα βρε με δουλευεις ; Καταλαβαινεις τιποτε απο αυτα που σου λεω ; Στις 16/12/2008, 21:54:11 εγραψα μερικα αλλα αποσπασματα του Ξενοφανους ... τα διαβασες ; Εκει μιλα για θεους ... στο αλλο μιλα για θεο ... υπαρχει μια αντιφατικοτητα την οποια ο πλεον αδαης την αντιλαμβανεται ... εσυ επειδη εισαι τοσο πορωμενος δεν βλεπεις τιποτε περαν των βλεφαριδων σου ...
Δε μιλάει για τους 12 θεούς! μιλάει γενικά για θεούς! και γιατί μιλάει γενικά για θεούς? ......το γράφει ο ίδιος για να πει στους συμπολίτες τους αφού θέλουν να λατρεύουν τους θεούς τους, αυτό να το κάνουν με σεβασμό! ....γι' αυτό σου γράφω ποιος ξέρει τι θα είχαν δει τα μάτια του!!!!!
και με ιερούς μύθους?............αλήθεια ποιοι μύθοι λέγονται ιεροί?
quote:
AΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Αυτο καταλαβες εσυ ; Αυτο --> : ... ε νομιζω δεν εχεις περισσοτερη ευστροφια απο τον Ηρακλειτο ! ηταν χιουμορ ! Ελεος!!! Σου δειχνω το φεγγαρι και κοιτας το δαχτυλο ;
Συμπέρασμα...........δεν έχεις καλό χιούμορ!
quote:
AΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Επιτελους ... αν ησαν ολοι αυτοι οι φιλοσοφοι που επικαλειστε συνεχως , μονοθεϊστες , δεν θα επρεπε να ειχε διασωθει καποιος μυθος εκδηλωσης λατρειας προς αυτον τον εναν θεο ; Τι στο καλο ... πιστευαν σ΄αυτον και ουτε ενα ονομα δεν τον εδωσαν , ουτε μια εκδηλωση λατρειας δεν επραξαν ; Τι συμβαινει λοιπον ; Που καταληγουμε ; ..... οτι ειναι καιρος να αρχισεις το διαβασμα των "σκονισμενων" βιβλιων σου ...
Αυτό δείχνει το πόσο σοφοί ήσαν! δεν πίστευαν στους μύθους του δωδεκάθεου. κάτι πολύ λογικό για έναν σοφό! Πίστευαν όμως στον Ένα Θεό! Ποιον όμως? Έτσι γενικά? Να έκαναν κάποιο τελετουργικό έτσι γενικά? Και τι δίδασκε αυτός ο Ένας ο Θεός? Ποια ήταν η φιλοσοφία του?.........έτσι γενικά? Να έφτιαχναν και αυτοί έναν μύθο! όπως ο Ησίοδος? που εκτέθηκε?............όχι ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ! Δεν τους άφησε η σοφία τους να πράξουν κατά το δοκούν!........Δεν είχαν στοιχεία, δεν έγραψαν τίποτα! πίστευαν ότι ήταν Ένας και όχι δώδεκα! πίστευαν ότι θα ήταν αγνός και αμόλυντος! και όχι πανούργος σαν το Δία! ή πρόστυχος σαν την Αφροδίτη! αλλά μέχρι εκεί!
Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ! δε θέλησαν να διορθώσουν ένα λάθος με ένα άλλο μεγαλύτερο! γι' αυτό και ο Ηράκλειτος : ...... βλέποντας τους Έλληνες να προσφέρουν δώρα στους θεούς, είπε: "Προσεύχονται στα αγάλματα των θεών σαν να μπορούσαν να τους ακούσουν, ενώ δεν τους ακούνε, δεν δίνουν, όπως και δεν μπορούν τίποτα να ζητήσουν"
για να δεις πόσο υπολόγιζε το μύθο των δώδεκα θεών!!!!!
και έγραψε φυσικά και το κάτωθι :"Ο Ηράκλειτος λέει ότι το παν είναι διαιρετό και αδιαίρετο, γεννητό και αγέννητο, θνητό και αθάνατο, λόγος και αιών, πατέρας και γιος, θεός και δικαιοσύνη . Αφού ακούσετε όχι εμένα αλλά το λόγο, είναι σοφό να ομολογήσετε πως τα πάντα είναι ένα."
για να δεις πάλι εάν ήταν μονοθειστής ή όχι!!!
Ο Ιησούς ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ δεν είχε εμφανιστεί ακόμη.........για ποιον Έναν Θεό να μιλούσαν συγκεκριμένα?
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
europaios2
Γ.Κορδάτος........ <<Μα εκέινον τον καιρό και τους εθνικούς-ειδωλολάτρες, τους οπαδούς δηλαδή των παλαιών θρησκειών, καταδίωξε το Κράτος γιατί και αυτοί με την πολεμική που ασκούσαν ενάντια στο Χριστιανισμό υπονόμευαν τη συνοχή και την εσωτερική ασφάλεια της Αυτοκρατορίας.
..... Δεν πρέπει καθόλου να νομίζουμε πως τα τρομοκρατικά μέτρα του Θεοδόσιου ήταν εκείνα που κατάργησαν τις αρχαίες θρησκείες. Αυτό θα γινόταν και χωρίς τον Θεοδόσιο, ίσως δίχως αίμα και καταστροφές μνημείων και έργων τέχνης.>>Τι σχέση έχει όμως η η Ελληνική κοσμοαντίληψη και φιλοσοφία με την παλαιά θρησκεία δε μπορώ να καταλάβω!!!!!!!!
-........απολύτως καμία......διάβασε λίγο Θαλή....Ξενοφάνη.....Ηράκλειτο......Αναξίμανδρο.......Παρμενίδη....να δεις πόσο υπολειπόντουσαν το "δωδεκάθεο" και τα λέμε το Σεπτέμβρη.........
Φίλτατε europaie No2 που με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος , από το «έκατον εκάτερον» και το «ηγρον αγόρασεν» βρέθηκες μελετητής του Θαλή , του Ξενοφάνη κλπ , που μάλλον σαν τίτλους βιβλίων τους γνωρίζεις ή από τα επιλεγμένα αποσπάσματα που σου δίνουν οι χριστιανοσελίδες , μάθε ότι ένα σημαντικό κομμάτι της «Ελληνικής Βιβλιοθήκης» της Ακαδημίας Αθηνών υπάρχει στην βιβλιοθήκη μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια , και αν είσαι γύρω στα τριάντα , ίσως και πριν γεννηθείς . Αυτές λοιπόν οι αμπελοφιλοσοφίες αλλού .
Όσο για τον Κορδάτο και το έργο του μάθε να το διαβάζης ολόκληρο και να μην απομονώνης επιλεκτικά αποσπάσματα . Αλλά ακόμα και και σ' αυτά που γράφει το επιλεγμένο απόσπασμα που παρέθεσες :
"Αυτό θα γινόταν και χωρίς τον Θεοδόσιο, ίσως δίχως αίμα και καταστροφές μνημείων και έργων τέχνης."
φαίνεται καθαρά ο τρόπος που επεκράτησε η θρησκεία σου , που δεν τον παραδέχεσαι , δηλαδή με σφαγές και διωγμούς ,όπως δεν παραδέχεσαι και τις καταστροφές των ναών , των μνημείων και των έργων τέχνης από τον αφιονισμένο χριστιανικό όχλο .
*
και θρησκείες;Άλλο κάποιοι θερμομαιμοι αυτοκράτορες, άλλο ο
λαός που είχε βαρεθεί τις πομπές κι άλλο ο χριστιανισμός...Ας μην
τα σουμάρουμε όλα...
Ξέρεις καλά ότι η ιδεολογία του χριστιανισμού μιλά για αγάπη, ειρήνη,
υπομονή και ανοχή... Δεν λέει πουθενά για άσκηση βίας..Γιατί λοιπόν,
τον κατηγορείς για τα ανθρώπινα εισέτι μια ακόμη φορά;
quote:Μαθε να διαβαζεις και μην αυθαιρετεις με συμπερασματα ...
τρεχαγυρευεΑλήθεια αποφάσισες αν οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν μαλωμένοι μεταξύ τους,
πολυθειστές, μονοθειστές, ή αν χαρακτήριζαν ο ένας τον άλλο χαζό;
quote:Οταν θα μου εξηγησεις επαρκως πως γινεται ο "μονοθεϊστης" Σωκρατης να ορκιζεται στον Κυνα ,στην Αθηνα, στον Δια κλπ , τοτε θα ξανασυζητησω ... αλλιως τελειωνω εδω με την φαντασιοπληξια σας .
Όχι ότι αυτό θα άλλαζε το ότι ακόμη κι ο Σωκράτης μίλησε για έναν που
θα ρθεί, όπως ο Χριστός και θα τον ακούσουν ενώ δεν άκουσαν αυτόν....
quote:Βρε ουτε αυτοι που τον "επλασαν" δεν τον δεχθηκαν , τι μου λες τωρα ...
Όλος ο κόσμος περίμενε τον Χριστό, άσχετα απο το άν περιμένανε γήινα
πράγματα απο αυτόν...
quote:????????????????????????
Γι αυτό και δεν τον αποδέχτηκαν, έτσι ειρηνικά που ήρθε...
-------------------------------------------------------------
europaios2
quote:Ουτε ενας !
Ήταν τόσο ο Αναξίμανδρος και ο Ηράκλειτος αλλά και άλλοι!!! όπως ο Θαλής!!!!...... το πάνθεον των Ελλήνων φιλοσόφων με λίγα λόγια .
quote:Κανε μια ερευνα ... και εγω δεν ξερω πολλα ... μιλουν για καποιες αρχαιες επιγραφες στις οποιες φαινεται οτι ο μονοθεϊσμος του γιαχβε ειναι πολυθεϊσμος γιαχβε - ασεραχ ...
Πάντως με ενδιαφέρουν αυτά που γράφεις ότι λένε οι Zeev Herzog , William G. Dever κ.α, γράψε μας λεπτομέρειες θα χαρώ να τοποθετηθώ!!!!
quote:Θα μπορουσε επι παραδειγματι να πει : ευρωπαιε ειμαι μονοθεϊστης και μιλω για τον γιαχβε που θα ερθει ...
Τι άλλο να έγραφε ο άνθρωπος?...........
quote:Αν μου πεις ποιος αρχαιος Ελλην φιλοσοφος ή ιστοριογραφος μιλα για "δωδεκαθεϊσμο" εγω προσχωρω αυτοματως στον χριστιανισμο !!!!!!!!!! Ανοιξε και κανενα βιβλιοοοοοο ...
Δε μιλάει για τους 12 θεούς! μιλάει γενικά για θεούς!
quote:
και γιατί μιλάει γενικά για θεούς?
quote:
το γράφει ο ίδιος για να πει στους συμπολίτες τους αφού θέλουν να λατρεύουν τους θεούς τους, αυτό να το κάνουν με σεβασμό!
quote:
γι' αυτό σου γράφω ποιος ξέρει τι θα είχαν δει τα μάτια του!!!!!
quote:
ξέρει τι τελετουργικό θα είχαν!......
quote:
ποιος ξέρει πως θα λάτρευαν το Διόνυσο!!
quote:
θα είχε δει διάφορες ακολασίες.......δεν εξηγείτε αλλιώς!!!!
quote:
και με ιερούς μύθους?............αλήθεια ποιοι μύθοι λέγονται ιεροί
quote:
Συμπέρασμα...........δεν έχεις καλό χιούμορ!
quote:Καλα ε ... εγραψες παλι !
Αυτό δείχνει το πόσο σοφοί ήσαν! δεν πίστευαν στους μύθους του δωδεκάθεου. κάτι πολύ λογικό για έναν σοφό! Πίστευαν όμως στον Ένα Θεό! Ποιον όμως? Έτσι γενικά? Να έκαναν κάποιο τελετουργικό έτσι γενικά? Και τι δίδασκε αυτός ο Ένας ο Θεός? Ποια ήταν η φιλοσοφία του?.........έτσι γενικά? Να έφτιαχναν και αυτοί έναν μύθο! όπως ο Ησίοδος? που εκτέθηκε?............όχι ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ! Δεν τους άφησε η σοφία τους να πράξουν κατά το δοκούν!........Δεν είχαν στοιχεία, δεν έγραψαν τίποτα! πίστευαν ότι ήταν Ένας και όχι δώδεκα! πίστευαν ότι θα ήταν αγνός και αμόλυντος! αλλά μέχρι εκεί!
quote:Περισσοτερο απο τον γιαχβε ; Δεν νομιζω ...
και όχι πανούργος σαν το Δία!
quote:Ομοιως με ανωτερω ... ο γιαχβε ηταν αξεπεραστος σ΄ολα ...
ή πρόστυχος σαν την Αφροδίτη!
quote:Αν ηξερες τι εγραφες !!! Κατεριψες το παραμυθι "ειδωλαλατρια" που τοσο ενθερμα εισαι υποστηρικτης !!!
Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ! δε θέλησαν να διορθώσουν ένα λάθος με ένα άλλο μεγαλύτερο! γι' αυτό και ο Ηράκλειτος : ...... βλέποντας τους Έλληνες να προσφέρουν δώρα στους θεούς, είπε: "Προσεύχονται στα αγάλματα των θεών σαν να μπορούσαν να τους ακούσουν, ενώ δεν τους ακούνε, δεν δίνουν, όπως και δεν μπορούν τίποτα να ζητήσουν"
για να δεις πόσο υπολόγιζε το μύθο των δώδεκα θεών!!!!!
quote:Μισο λεπτο .... Ο Ηρακλειτος εγραψε οτι : "ο Ηρακλειτος λεει ...." ; Μηπως να ησουν λιγο πιο προσεκτικος στα copy paste ; Λεω μηπως ; Εν πασει περιπτωσει , εσυ δηλαδη απο αυτο το κειμενο καταλαβες οτι ο Ηρακλειτος ειναι μονοθεϊστης ; Πρεπει να εισαι ο μοναδικος ανθρωπος στον κοσμο με τοση διορατικοτητα ( πως το κανεις ... θα μας πεις και εμας τους αδαεις
και έγραψε φυσικά και το κάτωθι :"Ο Ηράκλειτος λέει ότι το παν είναι διαιρετό και αδιαίρετο, γεννητό και αγέννητο, θνητό και αθάνατο, λόγος και αιών, πατέρας και γιος, θεός και δικαιοσύνη . Αφού ακούσετε όχι εμένα αλλά το λόγο, είναι σοφό να ομολογήσετε πως τα πάντα είναι ένα."
για να δεις πάλι εάν ήταν μονοθειστής ή όχι!!!

quote:
Sesostris:
Φίλτατε europaie No2 που με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος , από το «έκατον εκάτερον» και το «ηγρον αγόρασεν» βρέθηκες μελετητής του Θαλή , του Ξενοφάνη κλπ , που μάλλον σαν τίτλους βιβλίων τους γνωρίζεις ή από τα επιλεγμένα αποσπάσματα που σου δίνουν οι χριστιανοσελίδες , μάθε ότι ένα σημαντικό κομμάτι της «Ελληνικής Βιβλιοθήκης» της Ακαδημίας Αθηνών υπάρχει στην βιβλιοθήκη μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια , και αν είσαι γύρω στα τριάντα , ίσως και πριν γεννηθείς . Αυτές λοιπόν οι αμπελοφιλοσοφίες αλλού .
-Eίδες τι κάνει το Άγιο Πνεύμα?
-Εγώ δεν αμπελοφιλοσοφώ! αυτό το κάνεις εσύ! Εγώ μιλάω με στοιχεία!....που είναι τα δικά σου?.........έχουν αραχνιάσει στη βιβλιοθήκη?.......γιατί δεν τα αντιπαραθέτεις? Μήπως επειδή δεν είναι ικανά παρά να με επιβεβαιώσουν?

quote:
Sesostris:
Όσο για τον Κορδάτο και το έργο του μάθε να το διαβάζης ολόκληρο και να μην απομονώνης επιλεκτικά αποσπάσματα . Αλλά ακόμα και και σ' αυτά που γράφει το επιλεγμένο απόσπασμα που παρέθεσες :"Αυτό θα γινόταν και χωρίς τον Θεοδόσιο, ίσως δίχως αίμα και καταστροφές μνημείων και έργων τέχνης."
φαίνεται καθαρά ο τρόπος που επεκράτησε η θρησκεία σου , που δεν τον παραδέχεσαι , δηλαδή με σφαγές και διωγμούς ,όπως δεν παραδέχεσαι και τις καταστροφές των ναών , των μνημείων και των έργων τέχνης από τον αφιονισμένο χριστιανικό όχλο .
Ο Κορδάτος δε μιλάει πουθενά για την έκταση των γεγονότων. Αυτά υπήρξαν αλλά σε έκταση ήσαν ανεπαίσθητα! γι' αυτό και γράφει «ότι αυτό» (ο εκχριστιανισμός! θα γινόταν! όπως και να 'χε!
Μην ξεχνάς ότι επί Θεοδοσίου η αυτοκρατορία είχε τεράστια έκταση! και σχεδόν όλα τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στις ανατολικές επαρχίες!, λογικό εξάλλου! σε μια τέτοια αχανή έκταση και με τις πληροφορίες να φτάνουν μετά από ολόκληρες ημέρες ή μήνες! κάποιοι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εκμεταλλευτούν τα διατάγματα να λύσουν τις διαφορές τους! και να κλείσουν παλιούς λογαριασμούς! και αυτό είναι γνωστό!
Έτσι τα όσα διαδραματίστηκαν και περικλείουν αίμα ή καταστροφές μνημείων, συνέβησαν μακριά από την πρωτεύουσα! και τον αυτοκράτορα.
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Οταν θα μου εξηγησεις επαρκως πως γινεται ο "μονοθεϊστης" Σωκρατης να ορκιζεται στον Κυνα ,στην Αθηνα, στον Δια κλπ , τοτε θα ξανασυζητησω ... αλλιως τελειωνω εδω με την φαντασιοπληξια σας .
Μπορούσε να κάνει και αλλιώς? Το ψήφισμα Διοπείθη απαγόρευε την άρνηση των Θεών! Ο Σωκράτης ήταν ο ποιο νομοταγής πολίτης......εδώ ήπιε το κώνειο!.............ήταν καθαρά υποταγή στο νόμο! γι' αυτό και είπε στους δικαστές του!......
«Τώρα όμως είναι ώρα να πηγαίνω εγώ για να πεθάνω και σεις για να ζήσετε. Ποιος όμως πηγαίνει στο καλύτερο, κανένας δεν το ξέρει, παρά μόνο ο Θεός!»
Αλήθεια τι έλεγε ο Δίας ή η Αθηνά για τη μεταθανάτια ζωή?
Είναι σαφές ότι ο μονοθεϊστής Σωκράτης δεν είχε καμία σχέση με το δωδεκάθεο.........το γράφει εξάλλου ο ίδιος......"παρά μόνο ο Θεός"
quote:Kαι οι δύο!
europaios2:
Ήταν τόσο ο Αναξίμανδρος και ο Ηράκλειτος αλλά και άλλοι!!! όπως ο Θαλής!!!!...... το πάνθεον των Ελλήνων φιλοσόφων με λίγα λόγια .ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Ουτε ενας !
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Κανε μια ερευνα ... και εγω δεν ξερω πολλα ... μιλουν για καποιες αρχαιες επιγραφες στις οποιες φαινεται οτι ο μονοθεϊσμος του γιαχβε ειναι πολυθεϊσμος γιαχβε - ασεραχ ...
Δεν έχω χρόνο για να ψάξω! αν κάποια στιγμή σου πέσει κάτι στην αντίληψη σου, φέρτο να το δούμε!
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Θα μπορουσε επι παραδειγματι να πει : ευρωπαιε ειμαι μονοθεϊστης και μιλω για τον γιαχβε που θα ερθει ...
Δεν ήταν προφήτης.......φιλόσοφος ήταν......αν ήταν και προφήτης θα το είχε κάνει!
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Αν μου πεις ποιος αρχαιος Ελλην φιλοσοφος ή ιστοριογραφος μιλα για "δωδεκαθεϊσμο" εγω προσχωρω αυτοματως στον χριστιανισμο !!!!!!!!!! Ανοιξε και κανενα βιβλιοοοοοο ...
Φιλόσοφος ίσως κανένας...........ιστοριογράφοι πολλοί! για παράδειγμα ο Όμηρος! εκτός και αν θεωρείς ότι έγραψε παραμύθια και τίποτα περισσότερο...............θα γίνεις τώρα χριστιανός? Έχω κι άλλους..........αλλά το πάω λάου λάου......
quote:
europaios2:
και όχι πανούργος σαν το Δία!ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Περισσοτερο απο τον γιαχβε ; Δεν νομιζω ...
Ο Γιαχβέ ούτε γκόμενες είχε ούτε χρυσό και χλυδί......ένα γαϊδουράκι είχε......και τίποτα περισσότερο.......αν ήταν πανούργος θα είχε ήδη φτιάξει το παλάτι του στην Ιερουσαλήμ! αλλά ταπεινός και αγνός ήρθε.......έτσι κι έφυγε!
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Αν ηξερες τι εγραφες !!! Κατεριψες το παραμυθι "ειδωλαλατρια" που τοσο ενθερμα εισαι υποστηρικτης !!!
Ως είδωλο θεωρείτε κάτι ψεύτικο κάτι που δεν υπάρχει......Γι' αυτό ο Ηρόδοτος έγραψε ότι έγραψε! γιατί οι συμπατριώτες του ήσαν ειδωλολάτρες και δεν το είχαν πάρει χαμπάρι!
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Μισο λεπτο .... Ο Ηρακλειτος εγραψε οτι : "ο Ηρακλειτος λεει ...." ; Μηπως να ησουν λιγο πιο προσεκτικος στα copy paste ; Λεω μηπως ; Εν πασει περιπτωσει , εσυ δηλαδη απο αυτο το κειμενο καταλαβες οτι ο Ηρακλειτος ειναι μονοθεϊστης ; Πρεπει να εισαι ο μοναδικος ανθρωπος στον κοσμο με τοση διορατικοτητα ( πως το κανεις ... θα μας πεις και εμας τους αδαεις )
Είναι πολύ απλό! να διαβάσεις βλέπουν με τα μάτια σου και όχι η καρδιά σου.....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:Εισαι συν τοις αλλοις και ανεπιδεκτος μαθησης ... το ψηφισμα Διοπειθη αφορουσε μια και μονο περιπτωση , το εχουμε αναλυση αυτο παλαιοτερα .
Μπορούσε να κάνει και αλλιώς? Το ψήφισμα Διοπείθη απαγόρευε την άρνηση των Θεών!
quote:Ειναι φανερο πως οσα ξερεις τα εχεις μαθει απο τους απολογητες , εχεις ελειψη κριτικης σκεψης λογο αμαθειας ... συγχωρητεο ειναι , ασυγχωρητο ειναι το να μην θελεις να μαθεις το ορθον ... αν επροκειτο λοιπον για θεμα υπακοης των νομων ή των ψηφισματων που επικαλεισαι δεν θα κατηγορουνταν διοτι απλα δεν θα πηγαινε κοντρα στους νομους (συμφωνα παντα με το σκεπτικο σου) ... επομενως καπου εχεις χασει την μπαλλα ... δεν ηταν θεμα υποταφης καποιου σχετικου νομου αλλα η υπερασπιση ηθικων αρχων και αρετης (μπορεις να διαβασεις τον Κριτων του Πλατωνα ... πιθανολογω να αναθεωρησεις ).
Ο Σωκράτης ήταν ο ποιο νομοταγής πολίτης......εδώ ήπιε το κώνειο!.............ήταν καθαρά υποταγή στο νόμο!
quote:Στου κουφου την πορτα ... παρ΄την πορτα και φυγε ...
γι' αυτό και είπε στους δικαστές του!......
«Τώρα όμως είναι ώρα να πηγαίνω εγώ για να πεθάνω και σεις για να ζήσετε. Ποιος όμως πηγαίνει στο καλύτερο, κανένας δεν το ξέρει, παρά μόνο ο Θεός!»
quote:Κανενας απολυτως !
Kαι οι δύο
quote:Αφορμης δωθησης θα το πραξω .
Δεν έχω χρόνο για να ψάξω! αν κάποια στιγμή σου πέσει κάτι στην αντίληψη σου, φέρτο να το δούμε!
quote:
ιστοριογράφοι πολλοί! για παράδειγμα ο Όμηρος!
Αληθεια ! Που ;
quote:Παραθετεις εδαφια ή παραπομπες ... για του λογου σου το αληθες ... διαφορετικα θα γινεις εσυ δωδεκαθεϊστης
θα γίνεις τώρα χριστιανός? Έχω κι άλλους..........αλλά το πάω λάου λάου......
quote:Βλεπω οτι δεν γνωριζεις ουτε τον γιαχβε τρομαρα σου ...
Ο Γιαχβέ ούτε γκόμενες είχε ούτε χρυσό και χλυδί......ένα γαϊδουράκι είχε......και τίποτα περισσότερο.......αν ήταν πανούργος θα είχε ήδη φτιάξει το παλάτι του στην Ιερουσαλήμ! αλλά ταπεινός και αγνός ήρθε.......έτσι κι έφυγε!
quote:Ωρες ωρες σε απολαμβανω ...
Ως είδωλο θεωρείτε κάτι ψεύτικο κάτι που δεν υπάρχει......Γι' αυτό ο Ηρόδοτος έγραψε ότι έγραψε! γιατί οι συμπατριώτες του ήσαν ειδωλολάτρες και δεν το είχαν πάρει χαμπάρι!
quote:Τωρα με μπερδεψες περισσοτερο ... αλλη μια ... Καλο βραδυ φιλτατε
Είναι πολύ απλό! να διαβάσεις βλέπουν με τα μάτια σου και όχι η καρδιά σου.....

αρχαία Ελλάδα, υποχρεώνε,λίγο αντιδημοκρατικό, βέβαια, αυτό,
όλους να σέβονται τα τότε ...θεία πρόσωπα του 12θεου...
Ακόμη έχουμε στον τύρνσβο το έθιμο του φαλλού, όπου όποιος
περνάει εκείνη τη μέρα, άνδρας γυναίκα, τον υποχρεώνουν να το ..φιλήσει,
κλπ...Και άλλα τέτοια σεξουαλιάρικα...
Δήθεν δεν ξέρεις ότι η διαφορά και η αντίθεση στο 12 θεο, διώκωνταν,
"εισάγοντας κενά δαιμόνια..."..
Ξέρεις ότι όσοι τα πολεμούσαν, ήταν κεκαλυμμένοι, πίσω απο κωμωδία, δράμα, ή
φιλοσοσφία, γιατί φοβόντουσαν την τιμωρία που έλαβε ο Σωκράτης...
Φίλε μου, καλά θα ήταν να καταλάβεις κι εσύ ότι η παρακμή που έσβυσε το
τότε αρχαίο ελληνικό πνεύμα ήταν η διαφθορά,μέσω υλικών απολαύσεων, που
έλαβαν ιδιαίτερη προβολή και κάνανε ρηχούς και αμόρφωτους, κάποιους απο
τους τότε προγόνος μας...όπως και τώρα...Το ζώο μέσα μας, δεν είναι το μπροστά,
είναι το πολύ πίσω και μακρυά απο μας..
Κι αυτη η παρακμη που λέμε, προήλθε απο την πίεση των 12θειστών σατύρων, να μην
αφήσουν πνεύμα για πνεύμα, ιδέα για ιδέα, επι ελληνικού εδάφους...
Πολλοί κι όχι μόνο ο Σωκράτης διώχθησαν για τις μονοθειστικές τους αντιλήψεις..
Πολλά τα κακώς κείμενα στην αρχαία Ελλάδα...Κι αν θέλουμε να διορθωθούμε, πρέπει
να τα λέμε κι όχι να τα κρύβουμε...
Τέλος, μην διαφοροποιείς τα νοήματα: Υποταγή στους νόμους και υπεράσπιση ηθικών αρχών
και αρετής, είναι το ίδιο...Αυτόν τον νόμο εννοεί, ο Ευρωπαίος2, της ηθικής μέσα του..
θα μπορούσε να την είχε κοπανήσει, όπως ξέρεις, αλλά έμεινε...
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Εισαι συν τοις αλλοις και ανεπιδεκτος μαθησης ... το ψηφισμα Διοπειθη αφορουσε μια και μονο περιπτωση , το εχουμε αναλυση αυτο παλαιοτερα .
Tόση φασαρία για ένα μόνο άτομο?......αλήθεια για ποιον? για τον Φειδία?
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
ειναι , ασυγχωρητο ειναι το να μην θελεις να μαθεις το ορθον ... αν επροκειτο λοιπον για θεμα υπακοης των νομων ή των ψηφισματων που επικαλεισαι δεν θα κατηγορουνταν διοτι απλα δεν θα πηγαινε κοντρα στους νομους (συμφωνα παντα με το σκεπτικο σου) ... επομενως καπου εχεις χασει την μπαλλα ... δεν ηταν θεμα υποταφης καποιου σχετικου νομου αλλα η υπερασπιση ηθικων αρχων και αρετης (μπορεις να διαβασεις τον Κριτων του Πλατωνα ... πιθανολογω να αναθεωρησεις ).
Την μπάλα την έχω στην κατοχή μου και σκοράρω συνεχώς.......κοίταξε λοιπόν να βάλεις το γκολ της τιμής! και άσε το ορθόν και τα ασυγχώρητα....
Κόντρα στους νόμου δεν πήγαινε αλλά δυστυχώς η δαμόκλεια σπάθη του Διοπείθη υπερέβαλλε εαυτών.......ούτε ο ίδιος δεν το περίμενε ότι θα έφταναν μέχρι εκείνο το σημείο, «όταν αυτός μιλούσε για την εσωτερική του φωνή!» οι αρχιερείς της εποχής του να τον κατηγορήσουν ότι "εισάγει νέους θεούς"

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Κανενας απολυτως !
Και οι δύο και ήσαν κι άλλοι πολλοί!
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Αληθεια ! Που ;
Ήδη ανέφερα τον Όμηρο! εκτός εάν θεωρείς ότι δεν έγραφε ιστορία αλλά παραμύθια!.......τι λες?
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Ωρες ωρες σε απολαμβανω ...
Χαίρομαι....
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Βλεπω οτι δεν γνωριζεις ουτε τον γιαχβε τρομαρα σου ...
Ναι! αυτόν τον Γιαχβέ που μας περιγράφεις όντως δεν τον γνωρίζω
quote:
europaios2:
Είναι πολύ απλό! να διαβάσεις βλέπουν με τα μάτια σου και όχι η καρδιά σου.....ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Τωρα με μπερδεψες περισσοτερο ... αλλη μια ... Καλο βραδυ φιλτατε
Συγνώμη αλλά πολλές φορές δεν καταφέρνω ούτε ο ίδιος να δω το μήνυμα που απέστειλα και ιδίως τις απογευματινές ώρες όπου κάνω και την νταντά! Ώστε να προβώ σε διορθώσεις! μιας και η σύζυγος εργάζεται! Πίστεψέ με είναι πολύ δύσκολο! γιατί ο πιτσιρικάς θέλει συνέχεια να ασχολούμαι μαζί του! έτσι μερικές φορές γράφω πολύ γρήγορα προκειμένου να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του με αποτέλεσμα να κάνω συντακτικά λάθη και εάν δεν καταφέρω να δω το μήνυμά μου, να έχουμε το παραπάνω αποτέλεσμα.
Η σωστή πρόταση που ήθελα να γράψω είναι: "Είναι πολύ απλό! να διαβάζεις ότι βλέπουν τα μάτια σου και όχι η καρδιά σου....."
Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α!

οι έλληνες δεν λένε πουθενά για 12θεο αν είστε τόσο σίγουροι ότι κάπου αναφέρουν το δωδεκάθεο τότε φέρτε μια αναφορά
για να σας διευκολύνω να μην γίνετε πάλι ρόμπα ας δούμε μερικούς θεούς και θέες
Άδης · Αθηνά · Απόλλων · Άρης · Άρτεμις · Αφροδίτη · Δήμητρα · Δίας · Ερμής · Ήρα · Ήφαιστος · Ποσειδώνας
Άδωνις · Αίγλη · Αίολος · Ασκληπιός · Αστραία · Βριζώ · Βριμώ · Γαία · Γέλως · Γλαύκος · Διόνυσος · Εγκέλαδος · Εκάτη · Έρεβος · Έρις · Έρως · Εστία · Ζαγρεύς · Ήβη · Ηώς · Θάλασσα · Θάλεια · Θάνατος . Θέμις · Θέτις · Ιασώ · Ίρις · Κρόνος · Κυβέλη · Μοίρες · Μούσες · Ναϊάδες · Νέμεσις · Νηρέας · Νηρηίδες · Νύμφες · Ουρανός · Πανάκεια · Πάνας · Περσεφόνη · Πλειάδες · Πλούτος · Πόθος · Πρίαπος · Ρέα · Τηθύς · Υγιεία · Φήμη · Φόρκυς · Χάριτες · Χάρων · Ωκεανίδες · Ωκεανός · Ώρες
κλπ κλπ κλπ
διαβάστε λίγο μην μένετε σε αυτά που σας λένε οι πνευματικοί σας
ότι οι αρχαίοι δεν πίστευαν στο 12θεό, αλλά το ξέρανε οι ίδιοι;
Γιατί εδώ και καιρό, κάτι χιλιετίες, όλοι πίστευαν ότι οι 12 ήταν οι
πιο δυνατοί θεοί κι έτσι επικράτησε να λέγεται 12θεό...
Όπως και να χει η συζήτηση αφορά στην θρησκεία εκείνη, ας μην κολλάμε όπου
νά ναι...
Απο ποιό site πήρες τα αλφαβητικά ονόματα; γιατί με ενδιαφέρει εκείνο το
"κλπ,κλπ, κλπ...."Ποιοί είναι;
quote:
Είναι συγκλονιστικό κάποιος να φέρει τέτοιες πληροφορίες, όπως
ότι οι αρχαίοι δεν πίστευαν στο 12θεό, αλλά το ξέρανε οι ίδιοι;
οι αρχαίοι είχαν χιλιάδες θεούς οι μονοί που πιστεύουν ότι οι αρχαίοι πίστευαν στο 12θεο είναι όσοι δεν έχουν ψάξει οι ίδιοι αλλά αρκούνται σε αυτά που τους λένε οι πνευματικοί τους
quote:
Γιατί εδώ και καιρό, κάτι χιλιετίες, όλοι πίστευαν ότι οι 12 ήταν οι
πιο δυνατοί θεοί κι έτσι επικράτησε να λέγεται 12θεό...
είχαν πάρει χρυσό στην άρση βαρών και είχαν αποδείξει ότι είναι οι ποιο δυνατοί;
δωδεκάθεο άρχισε να λέγετε τον 20στο αιώνα
quote:
Απο ποιό site πήρες τα αλφαβητικά ονόματα; γιατί με ενδιαφέρει εκείνο το
"κλπ,κλπ, κλπ...."Ποιοί είναι;
αν καθόμουν να γράψω τα ονόματα όλων των θεοτήτων θα έπεφτε ο σερβερ του εσωτέρικα γι αυτό έβαλα το κλπ κλπ κλπ
όσο ποιο απλά γίνετε
κάθε ποτάμι ήταν μια θεότητα
(αν διαβάσεις ιλιάδα θα δεις τον αχιλλέα να πολεμά με τον ποταμό ξάνθο)
κάθε δέντρο είχε μέσα του μια νύμφη
(από εκεί έχει μείνει και το χτυπά ξύλο που λέμε για να αποφύγουμε κάτι κακό)
όπως καταλαβαίνεις είναι δύσκολο να γραφτούν όλες οι θεότητες
γράμμα,ώστε να ειναι κι άλλοι θεοί...
Αλλά είμαι πάντα πρόθυμος να ακουσω την εξήγηση
σου περί του πώς οι θεοι, ήταν και νηρηίδες, σάτυροι, κλπ,
μικρότεροι, όπως ξέρουμε όλοι,
δηλαδή... Αλλά είπαμε..., φώτισε μας φίλε άθεε!!!!
quote:
Προσωπικά γνωρίζω ότι μετά το Ω δεν υπάρχει άλλο
γράμμα,ώστε να ειναι κι άλλοι θεοί...
μικρο πρόβατο του θεού έγραψα μερικούς θεούς/ες όχι όλους πόσο ποιο απλά να το γράψω;
οι νηρηίδες πχ ήταν 50
όπως είπα και ποιο πριν κάθε ποταμός κάθε δέντρο είχε και μια θεότητα
πόσο ποιο απλά να το πω;
quote:
Αλλά είμαι πάντα πρόθυμος να ακουσω την εξήγηση
σου περί του πώς οι θεοι, ήταν και νηρηίδες, σάτυροι, κλπ,
μικρότεροι, όπως ξέρουμε όλοι,
δεν βγάζω νόημα
Δεν πίστευε ο Ξενοφάνης στον Έναν Θεό (πρόσωπο), ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί μονοθεϊστής, πίστευε στο θείο. Εάν τον ενικό αριθμό τον λαμβάνεις υπόψη σου ως μονοθεϊσμό τότε ok.
Δεν πρόσεξες την φράση «θεού σφαιροειδή». Ως σφαίρα αντιλαμβάνονταν οι αρχαίοι, οι δωδεκαθεϊστές ως ευρέως διαδεδομένη ορολογία, το σώμα του θεού.
Και επίσης δεν το συνδύασες με την φράση «Εν αρχή» του Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού. Πως θα μπορούσε να υπάρχει αρχή όταν έχουμε κύκλο, ποια η αρχή του κύκλου?
Καλές γιορτές σε όλους. Να περάσετε όμορφα με τις οικογένειές σας και να είστε καλά.![]()

άλλο σάτυροι, σειληνοί,κλπ, άστο καλύτερα για τα γράμματα της
αλφαβήτου περί θεών...Οι θεοί ήταν ένα σύνολο δυνάμεων, με
υποτελείς θεούς, όπως έχουμε στους κόλπους των δαιμόνων.
Κι εκεί έχουμε ομάδες δαιμόνων και ανωτέρων τους...
Τα ίδια εντελως, αλλά,ήθελα να ξέρω, υπερασπιζόμενος τες,
εσύ ως άθεος, τις βλέπεις ως δυνάμεις ή θεούς;
quote:
pyramid:
europaios2Δεν πίστευε ο Ξενοφάνης στον Έναν Θεό (πρόσωπο), ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί μονοθεϊστής, πίστευε στο θείο. Εάν τον ενικό αριθμό τον λαμβάνεις υπόψη σου ως μονοθεϊσμό τότε ok.
Δεν πρόσεξες την φράση «θεού σφαιροειδή». Ως σφαίρα αντιλαμβάνονταν οι αρχαίοι, οι δωδεκαθεϊστές ως ευρέως διαδεδομένη ορολογία, το σώμα του θεού.
Και επίσης δεν το συνδύασες με την φράση «Εν αρχή» του Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού. Πως θα μπορούσε να υπάρχει αρχή όταν έχουμε κύκλο, ποια η αρχή του κύκλου?
Καλές γιορτές σε όλους. Να περάσετε όμορφα με τις οικογένειές σας και να είστε καλά
To θείο τι είναι δηλαδή? από προέρχεται αν όχι από το Θεό? για δες λίγο "Θεία Κοινωνία".....
Που γράφει ότι "ως σφαίρα αντιλαμβάνονταν οι αρχαίοι, οι δωδεκαθεϊστές ως ευρέως διαδεδομένη ορολογία, το σώμα του θεού."?
Πουθενά δεν το γράφει! ότι οι δωδεκαθεϊστές έτσι αντιλαμβάνονταν το σώμα του Θεού! Δεν είδα κανά σφαιρικό άγαλμα του Δία! ή του Ποσειδώνα!
Ενώ ο Ξενοφάνης που ορθός ήταν μονοθεϊστής έδωσε τη δική του διάσταση.......και δεν το λέω απλά εγώ! αλλά καθηγητές Πανεπιστημίου και συγγραφείς βιβλίων!
Eπίσης χρόνια πολλά!
quote:
Επειδή κατανοείς ότι άλλο θεός κι άλλο νηρηίδες,
άλλο σάτυροι, σειληνοί,κλπ, άστο καλύτερα για τα γράμματα της
αλφαβήτου περί θεών..
δεν καταλαβαίνω τι γράφεις προσπάθησε πάλι
quote:
Οι θεοί ήταν ένα σύνολο δυνάμεων, με
υποτελείς θεούς,
επιτέλους το κατάλαβες όπως έχουμε τον θεό τον χριστό το άγιο πνεύμα και μετά έχουμε αγγέλους αγίους κλπ κλπ κλπ
quote:
,ήθελα να ξέρω, υπερασπιζόμενος τες,
εσύ ως άθεος, τις βλέπεις ως δυνάμεις ή θεούς;
όλα αυτά τα βλέπω όπως βλέπω την κάθε θρησκεία σαν παραμυθάκι
παραμύθια, αλλά για άθεος, τα παραμύθια θρησκειών, δεν
είναι λίγο ακραίο;Λέω, τώρα εγώ....
Αν προσπαθήσεις θα καταλάβεις ότι σου λέω για τις βαθμίδες
των θεών του πρώην 12θεου, αλλά γι αυτό και δεν τόπιασες....
αφού δεν γνωρίζεις καλά κάτι, τι το παιδεύεις; Μια googleεγκυκλοπαίδεια
γίναμε, μου φαίνεται...
Όσο για τους θεούς, πρέπει να μπορείς να καταλάβεις τον πλεονασμό των
πολλών θεών, για ότι κάνει ένας...Οι πολλοί θεοί αυτοακυρώνονται, αφού
δεν έχουν παντελή εξουσία...
Άρα, μόνο ένας Θεός και Τις Θεός, ώς ο Θεός Ημών;
Η γλώσσα έχει τοποθετηθεί στην υπηρεσία της υποδούλωσης του ανθρώπου από άλλον άνθρωπο οπότε χαίρομαι που υποστηρίζεις με σθένος τις απόψεις σου.
quote:Οχι δεν εννοει αυτο , διοτι ξεκαθαρα μιλα για το ψηφισμα Διοπειθη ... τα αδικαιολογητα δεν δικαιολογουνται .
Τέλος, μην διαφοροποιείς τα νοήματα: Υποταγή στους νόμους και υπεράσπιση ηθικών αρχών
και αρετής, είναι το ίδιο...Αυτόν τον νόμο εννοεί, ο Ευρωπαίος2, της ηθικής μέσα του..
=========================================================
Ευρωπαιε με κουραζεις ...
quote:κανε μια αναδρομη στο παρελθον ... εχω επαρκως αναλυσει το θεμα ...
Tόση φασαρία για ένα μόνο άτομο?......αλήθεια για ποιον? για τον Φειδία?
quote:Στο δικο σου τερμα ομως ...
Την μπάλα την έχω στην κατοχή μου και σκοράρω συνεχώς.......
quote:Ουτε ενας !
Και οι δύο και ήσαν κι άλλοι πολλοί!
quote:Μην κανεις πως δεν καταλαβαινεις ... που αναφερει ο Ομηρος ή καποιος αλλος τον ορο "δωδεκαθεο ή δωδεκαθεϊσμος" ... περιμενω .
Ήδη ανέφερα τον Όμηρο! εκτός εάν θεωρείς ότι δεν έγραφε ιστορία αλλά παραμύθια!.......τι λες?
quote:Ειμαι βεβαιος !
Ναι! αυτόν τον Γιαχβέ που μας περιγράφεις όντως δεν τον γνωρίζω
quote:Να τον χαιρεσαι και να τον καμαρωνεις ...
Συγνώμη αλλά πολλές φορές δεν καταφέρνω ούτε ο ίδιος να δω το μήνυμα που απέστειλα και ιδίως τις απογευματινές ώρες όπου κάνω και την νταντά! Ώστε να προβώ σε διορθώσεις! μιας και η σύζυγος εργάζεται! Πίστεψέ με είναι πολύ δύσκολο! γιατί ο πιτσιρικάς θέλει συνέχεια να ασχολούμαι μαζί του! έτσι μερικές φορές γράφω πολύ γρήγορα προκειμένου να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του με αποτέλεσμα να κάνω συντακτικά λάθη και εάν δεν καταφέρω να δω το μήνυμά μου, να έχουμε το παραπάνω αποτέλεσμα.
quote:Καλα ... αυτα αστα για τους ασκουμενους διακους ...
Η σωστή πρόταση που ήθελα να γράψω είναι: "Είναι πολύ απλό! να διαβάζεις ότι βλέπουν τα μάτια σου και όχι η καρδιά σου....."
Χρονια πολλα και καλα ... σ΄ολους .