ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- τι είναι αυτό; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- τι είναι αυτό; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

PixelNightmare30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
PixelNightmareΜέλος
05/01/2006, 02:47:31
Dying_Incubus
Δεν εμμένω στις απόψεις μου.
Έχω πει και σχολιάσει κάποια πράγματα και δεν είδα την εμφάνιση κάποιας άποψης.
Μην το πάρεις στραβά όμως δεν είναι άποψη όταν μου λέει κάποιος πως έχω κόλληση στις απόψεις μου ενώ ακόμα δεν έχει μου πει την γνώμη του πάνω στα λεγόμενα μου.
Έχω σχολιάσει γεγονότα και συμπεριφορές και περιμένω κάτι ανάλογο.
Δεν περιμένω να συμφωνήσει κάποιος μαζί μου αλλά να υπάρξει κάποιος διάλογος.

Ο καθένας μπορεί να εκλάβει τον διαχειρισμο της σκέψης με πολλούς τρόπους.

Πιστεύεις πως παραβίασα κάποιους κανονισμούς.
Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ποιους κανονισμούς παραβίασα;
Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία της απενεργοποίησης μου.
Ξέρεις αυτό που δεν έχει ανακοινωθεί;

Όταν μιλάω είναι επειδή θέλω να πω κάτι.
Όταν λέω πως τα μέλη πρέπει να είναι αυτά θα χειρίζονται το θέμα των απενεργοποιήσεων/διαγραφών εννοώ ακριβώς αυτό το πράγμα.

Είπα πως αν συζητηθεί και συμφωνήσει η πλειοψηφία θα συζητηθεί και ο τρόπος που θα γίνει.
Δεν έβαλα το μαχαίρι στον λαιμό κανενός.
Πρότεινα συζήτηση.

Δεν μπορεί μια ολόκληρη ομάδα να είναι επηρεασμένη από προσωπικές διάφορες.
Μίλησα για ομάδα και όχι για 3 ή 4 μέλη.
Το πιο δίκαιο είναι να αλλάζουν περιοδικά.
Οι αποφάσεις είναι αποτέλεσμα συζητήσεων και ψηφοφορίας.
Δημοκρατικά πράγματα.
Τόσο παράλογο σου ακούγεται;

Δεν φοβάμαι κανέναν.
Ο λόγος που βρίσκομαι στο forum είναι οι συζητήσεις που κάνω με τα μέλη.
Δεν ήρθα για να ανοίγω συζητήσεις αποκλειστικά με τους διαχειριστές.
Λέω παράλογα πράγματα;

Θέλω διάλογο και θέλω να τον κάνω από εδώ.
Τους λόγους τους έχω εξηγήσει.
Ζήτω παράλογα πράγματα;

Δεν ζήτησα κυνήγι μαγισσών αλλά για περιπτώσεις που μπορεί να τύχουν μέσα στο forum.

PixelNightmareΜέλος
05/01/2006, 02:51:13
Ostria
Αν ο Schwabe λέει την άποψη του χωρίς σκοπό να προσβάλει ονομαστικα θεωρώ πως δεν πρέπει να απενεργοποιηθεί για κανένα λόγο.
Οι απόψεις ενοχλούν και δεν μπορεί κανένας να κάνει τίποτα για αυτό.

Δεν γίνεται να λέμε ανοιχτά αυτό που θέλουν να ακούσουν οι άλλοι και με την πρώτη ευκαιρία να χτυπάμε τον άνθρωπο και όχι την άποψη.
Το forum πάσχει από αυτό το σύνδρομο.

Όταν λέω αόριστα πως κάποιοι είναι γουρούνια και το στηρίζω κάπου το λέω για να ενοχλήσω αυτούς που είναι γουρούνια και να πληροφορήσω τους υπόλοιπους για την ύπαρξη τους.
Θα τιμωρηθώ επειδή έθιξα κάποιους οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους γουρούνι;
Ποτέ θα θεωρήσει κάποιος τον εαυτό του γουρούνι;
Όταν διαβάσει την περιγραφή ενός γουρουνιού και την αντιστοιχήσει με την δική του περιγραφή.
Γιατί να είμαι ένοχος για αυτό;
ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ;

Στα αυτιά μου αυτά που λέει η Αφροδίτη φτάνουν σαν αυτά που νοιώθει και λέει.
Βοήθεια θέλουν αυτοί που νοιώθουν και δεν έχουν την ικανότητα να εκφράσουν αυτό που νοιώθουν.

PixelNightmareΜέλος
05/01/2006, 02:54:37
durden_alie
είμαι αρκετά λογικός ώστε να συμφωνήσω μαζί σου στο θέμα των συντονιστών.
Είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη.
Όταν ένας άνθρωπος κάνει ένα λάθος ξετυλίγονται μπροστά του διάφορες επιλογές.
Μαθαίνει από το λάθος του.
Προσπαθεί να διορθώσει την ζημία που προκάλεσε το σφάλμα του.
Αυτά ανήκουν στην σφαίρα των απλών ανθρώπων.

Τι ανήκει στην σφαίρα του εσωτεριστη ανθρώπου;

Δεν είμαι σίγουρος τι ανήκει στην σφαίρα του εσωτεριστη όμως είμαι σίγουρος ότι η συστηματική αποφυγή εξηγήσεων δεν ανήκει στην σφαίρα του πλούσιου ψυχικού κόσμου.

Είμαι ένοχος timing;
Θύματα timing ήταν η λεία από το κυνήγι των μαγισσών.

Το σεντόνι σου όπως το αποκαλείς είναι η προσωπική σου άποψη πάνω στα θέματα που έχω θέσει.
είναι το ίδιο πράγμα να έχεις άποψη με το να σχολιάζεις μονο απόψεις;

PixelNightmareΜέλος
05/01/2006, 02:57:34
pyramid
δεν είπε κανένας πως ο Δημήτρης δεν είναι εξαιρετικός άνθρωπος όμως δεν μπορεί να λέει πως η Αφροδίτη δεν λέει τίποτα.
Όπως είπες και εσύ
quote:
Μην τα βάζεις με τον Δημήτρη, είναι εξαιρετικός άνθρωπος και σε καμία περίπτωση δεν είναι εναντίον σου. Προσπαθεί να σε βοηθήσει.

Για εμένα και όχι μόνο για μένα η Αφροδίτη
λέει πολλά και με νόημα.
PixelNightmareΜέλος
05/01/2006, 03:00:22
Δημήτρης

Και πως ένοιωσες;
Δεν το συζήτησε καθόλου.
Η αποφυγή να σχολιάσει την πρόταση με χιούμορ δεν διορθώνει τα πράγματα.
Υποτίθεται πως έχουμε να κάνουμε με γόνιμο διάλογο.
Εγώ μπορεί και να είμαι ανίκανος να ξεκινήσω έναν γόνιμο διάλογο.
Οι διαχειριστές όμως ενός χώρου που βασίζεται στην συζήτηση είναι υποχρεωμένοι να συζητήσουν τα θέματα που προτείνει κάποιο μέλος.

Δεν τους απείλησες.
Με σκεπτόμενους ανθρώπους έχουν να κάνουν και όχι με δούλους.

PixelNightmareΜέλος
05/01/2006, 03:07:28
...ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

amalia
είπες πως μπορώ να μπω με δεύτερο λογαριασμό αρκεί να μην γνωστοποιήσω την ταυτότητα μου γιατί αυτό απαγορεύεται.
Μπορείς να μου πεις ποιος κανονισμός το αναφέρει αυτό;

Γιατί να μπορώ να μπω με δεύτερο λογαριασμό αρκεί να μην γνωστοποιήσω την ταυτότητα μου;
Για να υπάρχω σαν μέλος αλλά να μην συζητήσω αυτά που θέλω και ενοχλούν μήπως και προδοθώ από τις απόψεις μου;

Αυτό θα μπορούσε να είναι η απάντηση στον διαχειρισμο σκέψεων.

Αποφάσισες κλείδωμα θέματος και λογαριασμού.
Πέρασε η ημερομηνία που είχες ορίσει και δεν προχώρησες στο κλείδωμα και την διαγραφή.

Ανακοίνωσες πως δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά γιατί δεν πρόλαβες και ανακοίνωσες νέα διορία και μάλιστα με ημερομηνία λήξης αόριστη.

Μια απάντηση σε όλους αυτούς που βρήκαν καλή την ιδέα της ιδιωτικής συνάντησης.
Από την στιγμή που μου δίνεις διορίες σημαίνει ότι το θέμα και ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τον λογαριασμό έχει να πει κάτι αξιόλογο.

Η ιδιωτική συνάντηση δεν ανακοινώθηκε για να σας πείσω πως έχω να κάνω αξιόλογα πράγματα στο forum;

Λοιπόν;

Υποθέτω πως σας έπεισα και περιμένω την ενεργοποίηση του λογαριασμού μου.

Εκτός κι αν οι διορίες υπάρχουν για να μεταμορφωθώ στον τρελό του χωριού.
Καθόλου απλή και εσωτεριστικη συμπεριφορά.

Όταν δίνουμε συμβουλές σημαίνει πως τις ακολουθούμε.
Δεν υπάρχει νόημα να προτείνουμε πράγματα που δεν κάνουμε.
Σωστά;

Όταν λες στην Αφροδίτη να βγει από το όστρακο της αυτό σημαίνει πως πρέπει να βγεις και εσύ από το δικό σου γιατί δεν μπορώ να συζητάω για εσάς χωρίς την ενεργή παρουσία σας.

Τι διάλογος είναι αυτός;
Σωστά;

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ
Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε τις αδυναμίες μας.

Edited by - PixelNightmare on 05/01/2006 03:09:58

PixelNightmareΜέλος
05/01/2006, 03:08:34
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.

05/01/2006, 09:04:45
pixeldream
quote:

Και πως ένοιωσες;
Δεν το συζήτησε καθόλου.
Η αποφυγή να σχολιάσει την πρόταση με χιούμορ δεν διορθώνει τα πράγματα.
Υποτίθεται πως έχουμε να κάνουμε με γόνιμο διάλογο.
Εγώ μπορεί και να είμαι ανίκανος να ξεκινήσω έναν γόνιμο διάλογο.
Οι διαχειριστές όμως ενός χώρου που βασίζεται στην συζήτηση είναι υποχρεωμένοι να συζητήσουν τα θέματα που προτείνει κάποιο μέλος.

Δεν τους απείλησες.
Με σκεπτόμενους ανθρώπους έχουν να κάνουν και όχι με δούλους.

Μίλησα για όλα τα παραπάνω και με ρωτάς πάλι τα ίδια για τα οποία σου έχω δώσει απαντήσεις αφήνοντας στο τέλος μια φράση εντυπωσιασμού. Οπως σου είπα δεν θέλεις διάλογο αλλά αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση.

Εσύ δούλους βλέπεις και δούλος αισθάνεσαι, γι' αυτό αντιδράς έτσι. Τι διάλογος να γίνει σε αυτήν τη βάση ; Αν θες διάλογο πήγαινε κάνε διάλογο και μην παίζεις με τις λέξεις.

Για εμένα κακώς δεν έκλεισε το θέμα όπως αρχικά είχε προγαμματιστεί. Ψηφίζω να κλείσει τώρα.

zagreasΜέλος
05/01/2006, 10:42:29
Γεια σας.

Οταν τα γραφομενα και οι αποψεις καποιου μελους δεν μας αρεσουν,
απλα δεν τους διαβαζουμε.
Τουλαχιστον ετσι κανω εγω και δεν ντρεπομαι να πω οτι 9 στους
10 εδω μεσα δεν τους διαβαζω.

Ostria μου εισαι απο τα ποιο συμπαθη ατομα εδω μεσα και σπανια
παρεκτρεπεσαι αλλα εχω την εντυπωση οτι χρωστας μια συγνωμη
στην Αφροδιτη. Κανεις εδω μεσα δεν εχει αναγκη ουτε του αρεσει
η δημοσια ψυχαναλυση.

Μητσε εσυ παλι εισαι συνετο παιδι αλλα εδω πηρες το ..βαμβακι
και με δυο λογια τις λες της κοπελας να παρατησει τους στιχους
και να ασχοληθει με τις κατσαρολες της.
Δεν νομιζω να διεκδικισε κανενα Νομπελ λογοτεχνιας η κοπελα για
τις κανετε τοσο σκληρη κριτικη.

Καλα η Αμαλια σαν εργαζομενο κοριτσι οταν τα ..χωνει απλα
κανει την δουλεια της.

Αυτα φιλικα οπως παντα.

<Eις τον Θεοκριτο παραπονιεταν μια μερα ο νεαρος ποιητης Ευμενης>

999

05/01/2006, 11:17:07
*Oι άνθρωποι που πάνε μπροστά σε αυτόν τον κόσμο, είναι εκείνοι που σηκώνονται και ψάχνουν γιά τις συνθήκες που ακριβώς θέλουν...Και που άμα δεν τις βρουν, τις δημιουργούν πολύ απλά μόνοι τους...
*Λένε ότι ο άνθρωπος που σπέρνει σπόρους καλωσύνης, απολαμβάνει ανεξάντλητη σοδειά. Δεν είναι όμως πάντοτε έτσι, και το γνωρίζετε όλοι κι όλες αυτό...
*Το γνωρίζετε το άλλο όμως; Γιά εμπεδώστε το...
Το να περιμένεις από τον κόσμο να σου συμπεριφερθεί σωστά επειδή είσαι ένας πολύ καλός άνθρωπος, είναι σαν να περιμένετε από έναν ταύρο και μάλιστα άγριο να μην σας επιτεθεί επειδή είστε χορτοφάγος...

Κάθε μονοπάτι έχει λακκούβες με λάσπη.
Αυτές οι λακκούβες μπορούν να μας υποδείξουν που να πατήσουμε.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=

Edited by - ΑΦΡΟΔΙΤΗ on 05/01/2006 11:18:17

05/01/2006, 11:20:48
quote:

Για εμένα και όχι μόνο για μένα η Αφροδίτη
λέει πολλά και με νόημα.

Pixeldream αγάπη μου, δυό φτιάξανε τον κόσμο...
Δυό...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=

PeronosporosΜέλος
05/01/2006, 12:46:10
quote:
*Oι άνθρωποι που πάνε μπροστά σε αυτόν τον κόσμο, είναι εκείνοι που σηκώνονται και ψάχνουν γιά τις συνθήκες που ακριβώς θέλουν...Και που άμα δεν τις βρουν, τις δημιουργούν πολύ απλά μόνοι τους...
*Λένε ότι ο άνθρωπος που σπέρνει σπόρους καλωσύνης, απολαμβάνει ανεξάντλητη σοδειά. Δεν είναι όμως πάντοτε έτσι, και το γνωρίζετε όλοι κι όλες αυτό...
*Το γνωρίζετε το άλλο όμως; Γιά εμπεδώστε το...
Το να περιμένεις από τον κόσμο να σου συμπεριφερθεί σωστά επειδή είσαι ένας πολύ καλός άνθρωπος, είναι σαν να περιμένετε από έναν ταύρο και μάλιστα άγριο να μην σας επιτεθεί επειδή είστε χορτοφάγος...

Κάθε μονοπάτι έχει λακκούβες με λάσπη.
Αυτές οι λακκούβες μπορούν να μας υποδείξουν που να πατήσουμε.

Μα καλά μάθημα νομίζεις ότι κάνεις; καταλαβαίνεις ότι το post αυτό στην καλύτερη περίπτωση δεν ενισχύει την θέση σου και στην χειρότερη δημιουργεί αντιπάθειες; Δεν είναι τρόπος αυτός να απαντάς σε όλους τους υπόλοιπους (άντε πες ότι εγώ είμαι ένα άξεστο γαϊδούρι) που καλοπροαίρετα συζητούν κάποια πράγματα. Αυτή η χολή που χύνεις εσύ και ο Pixel είναι απαράδεκτη για ανθρώπους που θέλουν απλά να σας συμβουλέψουν.

Στην τελική, γιατί τα γράφεις αυτά; νομίζεις ότι τους εκδικείσαι δηλαδή ή ότι έχεις κάποια έννοια δικαίου μετά από αυτό. Δηλαδή αν καταφέρεις να διαγραφείς πάλι, νομίζεις ότι θα σταματήσει ο χρόνος στο φόρουμ; Η ζωή συνεχίζεται και δεν επιτυγχάνεις τίποτα περισσότερο με την χολή που χύνεις από το να αμαυρώνεις, την όποια καλή εικόνα, είχαν σχηματίσει ορισμένα μέλη για σένα...
Αντιλαμβάνεσαι ότι όποιο δίκιο και να έχεις το χάνεις μετά από αυτήν σου την συμπεριφορά, έτσι;

05/01/2006, 13:14:25
Pixel βεβαίως και ειπώθηκε κάτι αντίθετο από αυτό που έγραψα.

Για την φράση «δεν λες τίποτα», όπως την κατάλαβα εγώ, εννοούσε ότι λόγω της συνεχής επανάληψης λέξεων που για να αντιμετωπιστούν σοβαρά είναι απαραίτητο να λέγονται με μέτρο, έχουμε σαν αποτέλεσμα οι λέξεις να χάνουν την ομορφιά και την μοναδικότητα των αισθημάτων που περιγράφουν, άρα είναι σαν να μην τις λες. Οπότε συνεχόμενα γραπτά γεμάτα από αυτές τις λέξεις δίνουν την εικόνα του «δεν λες τίποτα».

Επίσης για την φράση «δεν αξίζουν τίποτα», ο Δημήτρης είπε ότι μέσα στο συγκεκριμένο «λόγο» οι έννοιες και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους, δεν αξίζουν τίποτα. Όμως η Αφροδίτη το μετέφρασε ότι όλα όσα έχει γράψει δεν αξίζουν τίποτα. Με αποτέλεσμα όλοι αυτοί οι άσχημοι χαρακτηρισμοί, οι οποίοι δεν ταιριάζουν με το «εξαιρετικός άνθρωπος» που έγραψα εγώ.

05/01/2006, 13:26:21
quote:
Ostria μου εισαι απο τα ποιο συμπαθη ατομα εδω μεσα και σπανια παρεκτρεπεσαι αλλα εχω την εντυπωση οτι χρωστας μια συγνωμη
στην Αφροδιτη. Κανεις εδω μεσα δεν εχει αναγκη ουτε του αρεσει
η δημοσια ψυχαναλυση.

zagrea μου δεν θεωρώ ότι παρακτράπηκα, ούτε ότι έκανα δημόσια ψυχανάλυση σε κανένα, μια παρατήρηση έκανα και την εξέφρασα δημόσια. Η συγνώμη προς την Αφροδίτη έχει ζητηθεί ήδη από τα προηγούμενα μηνύματα και αφορά την δημόσια έκφραση αυτής της παρατήρησης.
Αν τα έλεγα όλα αυτά αόριστα, όπως κάνει κατά κόρον ας πούμε η ίδια η Αφροδίτη και αρκετοί άλλοι θα ήταν καλύτερα; Εχει ζητήσει ποτέ κανείς συγνώμη για όλα αυτά που σούρνει προς "αόριστους" αποδέκτες;

quote:
Όταν λέω αόριστα πως κάποιοι είναι γουρούνια και το στηρίζω κάπου το λέω για να ενοχλήσω αυτούς που είναι γουρούνια και να πληροφορήσω τους υπόλοιπους για την ύπαρξη τους.
Θα τιμωρηθώ επειδή έθιξα κάποιους οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους γουρούνι;
Ποτέ θα θεωρήσει κάποιος τον εαυτό του γουρούνι;
Όταν διαβάσει την περιγραφή ενός γουρουνιού και την αντιστοιχήσει με την δική του περιγραφή.
Γιατί να είμαι ένοχος για αυτό;
ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ;

Pixeldream, σε παραπέμπω στην παραπάνω απάντηση μου προς τον Zagrea αλλά και σε προηγούμενες δικές σου δηλώσεις. Το έχω σκεφτεί αρκετά και τελικά έχω καταλήξει στο ότι ...ή είμαστε συγκεκριμένοι και αναλαμβάνουμε την ευθύνη των λόγων μας με όποιο προσωπικό κόστος ή κρατάμε την γνώμη μας για τον εαυτό μας. Αυτό κάνουν όσοι τιμούν τα παντελόνια ή τα φουστάνια που φορούν.

quote:
Στα αυτιά μου αυτά που λέει η Αφροδίτη φτάνουν σαν αυτά που νοιώθει και λέει.
Βοήθεια θέλουν αυτοί που νοιώθουν και δεν έχουν την ικανότητα να εκφράσουν αυτό που νοιώθουν

Σε ευχαριστώ για την πρώτη πρόταση και την σέβομαι ως απάντηση. Στην δεύτερη δεν θα απαντήσω επειδή δεν είχε σχέση με την ερώτησή μου.

Στο θέμα της ιδιωτικής συνάντησης. Το είπα και στο άλλο θέμα ότι δεν την θεωρώ αποτελεσματική. Εχω την άποψη πως ό,τι ξεκινά δημόσια πρέπει να λύνεται ή να καταλήγει κάπου πάλι δημόσια. Οτι ξεκινά ιδιωτικά, πρέπει να λύνεται ιδιωτικά. Οπότε συμφωνούμε. Να δούμε κι αν θα υπάρξει λύση ή έστω κατάληξη.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

05/01/2006, 15:55:45
Peronosporos
Έχεις βάλει σε quote ένα σημερινό μήνυμα της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ και το σχολιάζεις αρνητικά.
Κατά τη γνώμη μου, το συγκεκριμένο μήνυμα δεν απαιτούσε τόσο αρνητικό σχολιασμό. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε πιο διαλλακτικοί στις κρίσεις μας, χωρίς αυτό να σημαίνει να είμαστε επίπεδοι.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

05/01/2006, 16:40:21
Συνεχίζοντας τον διάλογο λοιπόν...

Ακόμη κι ένας «εσωτεριστής» άνθρωπος δεν παύει να ‘ναι...άνθρωπος! Για μένα πάλι δεν ισχύουν και πολύ πολύ αυτοί οι διαχωρισμοί...Τί θα πει δηλαδή «απλός άνθρωπος» και τι θα πει «εσωτεριστής άνθρωπος»; Ακόμη και να υφίσταται δηλαδή ένας τέτοιος διαχωρισμός, ο μηχανισμός με τον οποίο κανείς μαθαίνει από τα λάθη του—αφού φυσικά τα διαπράξει—είναι ο ίδιος. Το πρώτο και σημαντικότερο λάθος που μπορεί να κάνει ο «εσωτεριστής» άνθρωπος είναι να δηλώσει με περηφάνεια αυτή του την ιδιότητα, αλλά τότε πέφτει και πάλι στο «επίπεδο» του «απλού» ανθρώπου...Φαύλος κύκλος δηλαδή! Ουδείς όμως αλάνθαστος! Καλό είναι αυτό να το θυμόμαστε αυτό πάντα...Ουδείς αλάνθαστος και πρώτ’ απ’ όλα ο εαυτός μας! Αυτά περί λαθών γενικά...

Ειδικότερα τώρα, Pixeldream, όταν μίλησα για «κακό timing» δεν το ‘κανα για να σου «χρυσώσω το χάπι», αλλά γιατί ειλικρινά πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί. Κάτι είπαμε πριν για τους συντονιστές και τις αποφάσεις που καλούνται αυτοί να πάρουν. Οι αποφάσεις αυτές λοιπόν δεν μπορούν να είναι ξεκομμένες από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί την εκάστοτε στιγμή. Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνει και ούτε υποκρύπτει μια ελαστικότητα των κανόνων και μια αντιμετώπιση με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, ούτε και ακυρώνει τη σοβαρότητα της όποιας απόφασης. Αλλά και πάλι τίποτε δεν είναι απόλυτο! Και να παρθεί δηλαδή μια απόφαση εν βρασμώ ψυχής—που κι αυτό μπορεί να συμβεί—η μετέπειτα λογική και ψύχραιμη ανάλυσή της πάντα βοηθά σε σωστότερες κρίσεις. Και πάλι, θέλω να πιστεύω ότι οι διαχειριστές προβαίνουν σε μια τέτοια ανάλυση πάντα και χωρίς δισταγμό!

Πάμε σε κάτι άλλο τώρα...Παρατηρώ ότι συχνά γίνεται λόγος για τους κανονισμούς του φόρουμ...Ολόκληρες μάχες δίνονται για το αν και πότε αυτοί παραβιάζονται...Θα ‘θελα να δηλώσω κάτι, χωρίς να ντρέπομαι που το λέω : ΟΥΔΕΠΟΤΕ διάβασα τους κανονισμούς αυτού του χώρου...Δεν ξέρω καν αν υπάρχουν αυτοί κάπου γραμμένοι, δεν τους έχω αναζητήσει ΠΟΤΕ! Είμαι ανεύθυνος; Ίσως! Τους δέχτηκα υποτίθεται όταν μπήκα εδώ μέσα, τους «προσυπέγραψα»...Δεν τους γνωρίζω όμως επ’ ακριβώς! Λένε ότι «άγνοια νόμου δεν συγχωρείται»! Αλλά για μένα είναι ίσως μια στάση ζωής αυτή. Θεωρώ ότι οι όποιοι κανόνες και οι όποιοι νόμοι βρίσκονται εν τέλει μέσα μας...Αν κάποιος θέλει να τους παραβεί, θα το κάνει κι ας τον απειλήσουν με τις χειρότερες τιμωρίες. Τα λέω αυτά, Pixeldream, για να σου πω ότι τελικά, ίσως και να μην έχει νόημα να στεκόμαστε με ψυχαναγκαστική αφοσίωση σ’ αυτούς. Υπάρχει, εκτός από το γράμμα ΚΑΙ το πνεύμα του νόμου ή του όποιου κανόνα. Και, για να μη μιλάμε αόριστα, σου λέω ότι δεν προσπαθώ να «υπερασπιστώ» την Αμαλία—όχι ότι το έχει ανάγκη κιόλας—αλλά να σου θυμίσω ότι είπε απλά ότι θα μπορούσες ΠΡΑΚΤΙΚΑ να είχες μπει με άλλο λογαριασμό και κανείς να μην είχε πάρει χαμπάρι τίποτα! Όχι ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ταυτόχρονα και επιτρεπτό από τους όποιους κανόνες! Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ κι ας με διαψεύσει αν κάνω λάθος. Μη στέκεσαι λοιπόν σ’ αυτό γιατί μάλλον χάνεις την ουσία.

Και, η ουσία μάλλον είναι ότι η συζήτηση τελικά γίνεται και ελπίζω να σε ικανοποιεί...

Edited by - durden_alie on 05/01/2006 16:47:19

05/01/2006, 17:55:12
Φίλε pixeldream, νομίζω οτι σου έχω παραθέσει τις δικές μου απόψεις εκτενώς.
Οπότε δε μπορώ να καταλάβω τι άλλο θα έπρεπε να σου πώ.
Αν θέλεις να κάνεις τον διάλογο από εδώ, προσπάθησε να τον κάνεις.
Εγώ σου είπα τι μου φαίνεται εμένα ως το σωστότερο και συνεχίζω να έχω την ίδια άποψη επ' αυτού.

In anticipation of my resurrection...

PeronosporosΜέλος
05/01/2006, 18:43:46
Amalia αν έχω καταλάβει λάθος ζητώ συγνώμη. Το μύνημα μου φάνηκε ολίγον τί ξεκάρφωτο με περίεργα υπονοούμενα μέσα του. Ας είναι μπορεί να ήταν ιδέα μου...

I'm going to enjoy watching you die, Mr. Anderson.

PixelNightmareΜέλος
05/01/2006, 19:32:09
Δημήτρης
Δούλος είναι αυτός που δεν του δίνουν την σημασία που του αξίζει και το καταπίνει.
Δούλος είναι αυτός που δεν αντιδρά σε τίποτα.
Δούλος είναι αυτός που δεν έχει προσωπική άποψη
Εσύ δεν αντέδρασες όχι εγώ.
Εσύ υιοθέτησες την ιδέα της συνάντησης χωρίς να σχολιάσεις την γνώμη μου για την συνάντηση.

Οι δούλοι δεν έχουν άποψη
Εγώ έχω.

Βλέπω πως επιμένεις να με στείλεις στην ιδιωτική συζήτηση χωρίς να σχολιάζεις αυτά που έχω πει έως τώρα.
Τουλάχιστον σχολίασε την απενεργοποίηση η οποία έγινε αόριστου χρόνου.

Γιατί έγινε αόριστου χρόνου αφού η παρουσία μου στο forum είναι αδικαιολόγητη;
Γιατί μπορώ να μπω μυστικά και όχι αν έχω σκοπό να δηλώσω το ποιος είμαι;

Δεν παίζω με τις λέξεις.
Κάποιοι όμως παίζουν με τις απόψεις.

Οι απόψεις σου μέχρι στιγμής είναι πως η Αφροδίτη δεν ξέρει τι λέει και πως εγώ είμαι δούλος.
Ξέρεις τι μου θυμίζεις τώρα;

I am the Pagan Man--I speak for all my kind,
When I criticize your point of view--your hollow state of mind.
You say that I'm an animal--well this at least is true,
I'm a thinking breathing human being--what the hell are you?

Ξέρω πολύ καλά τι λέω
Εσύ ξέρεις τι καταλαβαίνεις;
Αν ξέρεις απάντησε μου στις ερωτήσεις.

PixelNightmareΜέλος
05/01/2006, 20:00:11
Peronosporos
Αυτή η χολή βασίζεται σε λόγια και συμπεριφορές.
Η δική σου άποψη που βασίστηκε;
Σχολιάζεις απόψεις χωρίς να έχεις άποψη;
Απάντησε μου και εσύ στα ερωτήματα που έθεσα.
Σχολίασε την σιωπή.

pyramid
μπορείς να μου μεταφράσεις και το δούλος;