- ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Δεν θα σχολιάσω τίποτα απο τα ακατάληπτα που είπες παραπανω.
Συγγνώμη, αλλα δεν μπορώ να ακολουθήσω τον τρόπο σκέψης σου.
Διαπιστώνω δυστυχώς οτι, η από 22/07/2017 μηνιαία απενεργοποιηση σου,
δεν σε προβλημάτισε καθόλου.
Λοιπόν, για να τελειώνουμε με αυτο το αστείο,
απο το επόμενο κιόλας post γράφεις όπως όλοι με την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά navy!
Επίσης χρήση των bold κάνεις MONO όταν θέλεις να τονίσεις κάτι!
Ξεκίνα με τα βασικά... και μην κυνηγάς φαντάσματα!
Μ87 πολλά λες. Κάτι σου 'γραψα πριν, κάτσε να στο ξαναγράψω μήπως το ξέχασες.
quote:ρε Μ87 έχεις πουθενά πρόχειρο αυτό το σύγγραμα του Emil Kraepelin που μιλάει για "διάκριση συμπεριφορών"; Μη μου κάνεις copy-paste αυτά που διαβάζεις το terrapaparies. Σκαναρισμένη σελίδα από το βιβλίο που έχεις στο γραφείο σου θέλω. Ετσι να μορφωθώ κι εγώ ο άμοιρος από τους πανεπιστήμονες των φορουμ.
quote:quote:quote:
https://www.youtube.com/watch?v=4qQxQ-yJupsAbyssus Abyssum Invocat
????????????
https://youtu.be/6oMyl0lrzA8
Ομολογώ πως δεν κατεννόησα ούτε το συμβολισμό του ενός ούτε του άλλου βίντεο. Στο μεν πρώτον ο Mr. Bean αποστέλλει εις τον εαυτόν του επιστολές και υποκρίνεται ότι τις λαμβάνει από άλλους. Στο δε δεύτερον ο Γιάννης Πάριος άδει το άσμα "Τόσα γράμματα" σχετικό ως θέμα με το προηγούμενον βίντεο αλλά άσχετο με το όλο πλαίσιον της παρούσης συζητήσεως. Εξακολουθώ να μην εννοώ τον συμβολισμόν ο οποίος θα είχε νόημα μόνο δια κάποιον που είτε στέλνει ή λαμβάνει πολλάς επιστολάς. Διευκρινίσατε παρακαλώ.
ΥΓ το μόνο θετικόν η εμφάνισις της Βάνας Μπάρμπα ...
Edited by - Ερμής Δ on 19/11/2017 13:08:43
quote:
M87
Δεν θα σχολιάσω τίποτα απο τα ακατάληπτα που είπες παραπανω.
Συγγνώμη, αλλα δεν μπορώ να ακολουθήσω τον τρόπο σκέψης σου.Διαπιστώνω δυστυχώς οτι, η από 22/07/2017 μηνιαία απενεργοποιηση σου,
δεν σε προβλημάτισε καθόλου.Λοιπόν, για να τελειώνουμε με αυτο το αστείο,
απο το επόμενο κιόλας post γράφεις όπως όλοι με την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά navy!
Επίσης χρήση των bold κάνεις MONO όταν θέλεις να τονίσεις κάτι!Ξεκίνα με τα βασικά... και μην κυνηγάς φαντάσματα!
Μη μου στενοχωριέσαι... σε λίγο δεν θα υπάρχουν τα συγκεκριμένα φαντάσματα.
Παραθέτω το άρθρο 11 του νομοσχεδίου, αυτούσιο:
(URL: http://www.opengov.gr/ypepth/?p=4535&cpage=1)
"11. Φοιτητές που έχουν εισαχθεί στο Τμήμα Φ.Π.Ψ. κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2016-2017, 2017-2018 και όσοι εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, εντάσσονται από την κατάτμηση σε ένα από τα Τμήματα Φιλοσοφίας, Εκπαίδευσης Ενηλίκων ή Ψυχολογίας ως εξής:
α) οι φοιτητές της κατεύθυνσης Φιλοσοφίας, που έχουν εισαχθεί το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, εντάσσονται στο Τμήμα Φιλοσοφίας,
β) οι φοιτητές της παιδαγωγικής κατεύθυνσης, που έχουν εισαχθεί το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, εντάσσονται ή στο Τμήμα Φιλοσοφίας ή στο Τμήμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
γ) οι φοιτητές της κατεύθυνσης Ψυχολογίας, που έχουν εισαχθεί το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, καθώς και οι φοιτητές του Τμήματος Φ.Π.Ψ. που έχουν εισαχθεί το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και όσοι εισάγονται το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 έχουν δικαίωμα να ενταχθούν σε οποιοδήποτε από τα δύο νέα Τμήματα ή το Τμήμα Ψυχολογίας.
Η ένταξη γίνεται ύστερα από δήλωση προτίμησης που υποβάλλει ο φοιτητής και απόφαση της Συγκλήτου και η εγγραφή του φοιτητή γίνεται στο αντίστοιχο εξάμηνο. Η δήλωση υποβάλλεται μέσα σε προθεσμία που καθορίζεται με απόφαση της Συγκλήτου και δεν ανακαλείται. Με πράξη του Προέδρου Τμήματος υποδοχής, ύστερα από σχετική απόφαση της Συνέλευσης Τμήματος, γίνεται η αντιστοίχιση των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών του Φ.Π.Ψ. με μαθήματα του προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής."
Εύχομαι στους "Εκπαιδευτές Ενηλίκων" καλή τύχη στην νέα τους σταδιοδρομία...
Κι επειδή πιστεύω ότι, αν ήταν αδιάφορο δεν θα είχες κανένα λόγο να το παραθέσεις (χέστηκες κοινώς), μπορείς να διευκρινήσεις αν είναι ωφέλιμο ή όχι και για ποιούς;
quote:
Αν αυτό που έγραψες φίλε μου δεν είναι αδιάφορο, τότε ή ωφέλιμο είναι, ή ζημιογόνο.
Κι επειδή πιστεύω ότι, αν ήταν αδιάφορο δεν θα είχες κανένα λόγο να το παραθέσεις (χέστηκες κοινώς), μπορείς να διευκρινήσεις αν είναι ωφέλιμο ή όχι και για ποιούς;
Σωστός ο ΜπεντΡούλης.
Δε μας το κάνεις πενηνταράκια ρε Μ87 να μας πεις ποιο είναι το κλου της υπόθεσης?

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
M87 απάντησέ μου σε αυτό: Επειδή ξέρω μία περίπτωση φιλικού μου προσώπου, αν κάποιος έχει εμμονές και νομίζει ότι τον κυνηγάνε που απευθύνεται;
Να πάρουμε τη ...βοήθεια του κοινού?
Πιθανές απαντήσεις:
1. Στο Εσωτέρικα
2. Στον Τσίπρα ή στον Καμμένο
3. Στον παπά της ενορίας
4. Στον Βαγγέλα τον Μαρινάκη
5. Στον τρελογιατρό
Ψηφίστε ελεύθερα

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Θα ήθελα να συζητήσουμε για την Θεοσοφία. Θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει καλά την θεοσοφία να μας κάνει και μια παρουσιάσει για αυτήν ώστε να έχουμε μια βάση για την συζήτηση. Προτιμώ αυτό να μη το κάνω εγώ καθώς θεωρώ ότι δεν είμαι και πολύ καλός γνωστής της Θεοσοφίας.
Ευχαριστώ!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
τι ακριβώς εννοείς με τον όρο θεοσοφία; Αναφέρεσαι στην θεοσοφία ως γενική φιλοσοφική προσέγγιση, στην θεοσοφία του νεο-Πλατωνισμού, στην θεοσοφία του Swedenborg και του Boehme, ή στην Θεοσοφική Εταιρία της Έλενας Μπλαβάτσκυ;
Νομίζω ότι αν δώσουμε ένα πιο συγκεκριμένο ζητούμενο, αυτό θα κάνει πιο εύκολη την συζήτηση.

μπορείς να διαβάσεις πολλά πράγματα σχετικά με τη Θεοσοφία, στα θέματα που θα σου παραθέσω πιο κάτω.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ (Σειρά Γνώσης)
Ελένη Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ (1831 - 1891)
ΘΕΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει καλά την θεοσοφία να μας κάνει και μια παρουσιάσει για αυτήν ώστε να έχουμε μια βάση για την συζήτηση.
Προσωπική μου άποψη, η καλύτερη παρουσίαση στους κάτωθι συνδέσμους:
http://www.theosophy.gr/articles.cfm?lang=EL&articleID=98
http://www.theosophy.gr/articles.cfm?lang=EL&articleID=138
ΣΥΝΟΛΟ ΑΡΘΡΩΝ
http://www.theosophy.gr/articles.cfm?lang=EL
:)
img]http://img503.imageshack.us/img503/9792/acaduceusflyhgwhttr9.gif[/img][/URL]
«Πάντα είσω»
Αγαπητή μου Amalia ευχαριστώ για το «κλειδί» για την πόρτα της Θεοσοφίας. Ο Θεοσοφιστής και ιδρυτικός μέλος του Esoterika, ο thoth λέει το έξις για το τι είναι Θεοσοφία:
quote:
thoth: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΟΣΟΦΙΑ
Ερ. Ποια είναι η πραγματική έννοια αυτού του όρου;
Απ. Λέγοντας Θεοσοφία εννοούμε θεία σοφία, ή σοφία των θεών, ακριβώς όπως λέγοντας θεογονία εννοούμε γενεαλογία των θεών. Η ελληνική λέξη Θεός σημαίνει θείο ον κι όχι θεός με τη σημερινή της σημασία. Θεοσοφία λοιπόν δεν είναι η σοφία του Θεού, αλλά η θεία γνώση που κατέχουνε τα θεία όντα. Είναι ένας παμπάλαιος όρος, που τον χρησιμοποιούνε χιλιάδες χρόνια τώρα. (σελ. 15)
Ας μπούμε στο ψητό Amalia μου, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΙΑ ΟΝΤΑ?
quote:
thoth: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Το ιδρυτικό σας μέλος είδα ότι είχε μεγάλη αδυναμία στον Ιησού Χριστό και στους Χριστιανούς αλλά και στον Βούδα και τους Βουδιστές!
Στα πολλά που λέει μάλλον ξέχασε να πει δυο μεγάλες αλήθειες που είπαν ο Ιησούς Χριστός και ο Βούδας.
Ο Ιησούς Χριστός είπε ότι είναι η αλήθεια!
Ο Βούδας είπε ότι όλα είναι ψευδαίσθηση!
Και να ρωτήσω κάτι ακόμα τον Θεοσοφιστή και όχι Σοφιστή, αυτός με ποια Θεϊκά όντα επικοινωνεί και πως? Εσύ Amalia μου έχεις επικοινωνία?
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΙΑ ΟΝΤΑ???
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 03/04/2007 14:29:58
quote:
A. Kircher: Φίλε el.elyon,
τι ακριβώς εννοείς με τον όρο θεοσοφία; Αναφέρεσαι στην θεοσοφία ως γενική φιλοσοφική προσέγγιση, στην θεοσοφία του νεο-Πλατωνισμού, στην θεοσοφία του Swedenborg και του Boehme, ή στην Θεοσοφική Εταιρία της Έλενας Μπλαβάτσκυ;
Νομίζω ότι αν δώσουμε ένα πιο συγκεκριμένο ζητούμενο, αυτό θα κάνει πιο εύκολη την συζήτηση.
Φίλε μου A. Kircher καλησπέρα. Η Αγαπητή Amalia μου έδωσε το κλειδί για το θέμα.
« ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΙΑ ΟΝΤΑ???»
Αυτό είναι το συγκεκριμένο ζητούμενο φίλε μου A. Kircher.
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Οι Ανθρωποι μήπως;
quote:Τα περί αοράτων όπως και τα περί των θνητών μόνο οι θεοί τα αντιλαμβάνονται με σαφήνεια, οι άνθρωποι μπορούν μόνο να κάνουν υποθέσεις .
el.elyon
ΑΛΚΜΑΙΩΝ Ο ΚΡΟΤΩΝΙΑΤΗΣ
έχεις ανοίξει κάποια θέματα τις τελευταίες ημέρες, που αποσκοπούν να εξετάσουν κάποια θεολογικά και φιλοσοφικά συστήματα. Παρατηρώ ότι στο παρόν θέμα, από την αρχή κιόλας ξεκινάς με μία τάση ταμπελοποίησης (βλέπε "θεοσοφιστής Thoth").
Από μόνο του το επιχείρημά σου να ξεκινήσεις τρεις συζητήσεις παρόμοιας φύσεως, η μία εκ των οποίων (εννοώ η συζήτηση που αναφέρεται στον τεκτονισμό) έχει αποτελέσει στο παρελθόν πεδίο αντιπαραθέσεων, απαιτεί από εσένα την αντίληψη της ευθύνης που αναλαμβάνεις για το συντονισμό των συζητήσεων αυτών. Καθώς επίσης και μία στάση αμερόληπτης έρευνας με ανοιχτό μυαλό και χωρίς προκαταλήψεις.
Εάν ο σκοπός που άνοιξες τα θέματα αυτά είναι η αμερόληπτη έρευνα, μπορούν να παραμείνουν ενεργά. Μην ξεχνάς, ότι για τα δύο από αυτά υπάρχουν κι άλλες ενεργές συζητήσεις, οπότε η επιλογή σου να ξεκινήσεις εκ νέου την εξέτασή τους, φέρει τις ανάλογες ευθύνες.
Σου εύχομαι καλή Ανάσταση, μιας και δεν ξέρω εάν προλάβω να ξαναγράψω στο θέμα πριν από την κορύφωση των πασχαλινών εορτών.![]()

Ψυχή μου,
"Τα περί αοράτων όπως και τα περί των θνητών μόνο οι θεοί τα αντιλαμβάνονται με σαφήνεια, οι άνθρωποι μπορούν μόνο να κάνουν υποθέσεις."
ΑΛΚΜΑΙΩΝ Ο ΚΡΟΤΩΝΙΑΤΗΣ

Ψυχή μου,
quote:
Amalia: Αγαπητέ el.elyon,
έχεις ανοίξει κάποια θέματα τις τελευταίες ημέρες, που αποσκοπούν να εξετάσουν κάποια θεολογικά και φιλοσοφικά συστήματα. Παρατηρώ ότι στο παρόν θέμα, από την αρχή κιόλας ξεκινάς με μία τάση ταμπελοποίησης (βλέπε "θεοσοφιστής Thoth").
Οι ταμπέλες μερικές φορές λένε τη αλήθεια, εκτός αν δεν θέλετε να ακουστεί η αλήθεια! Αλλά ποια αλήθεια? Η αλήθεια της Θεοσοφίας και των Θεοσοφιστών! Τα Θεϊκά οντα! Αυτό είναι το θέμα μας Amalia μου!
quote:
Amalia: Από μόνο του το επιχείρημά σου να ξεκινήσεις τρεις συζητήσεις παρόμοιας φύσεως, η μία εκ των οποίων (εννοώ η συζήτηση που αναφέρεται στον τεκτονισμό) έχει αποτελέσει στο παρελθόν πεδίο αντιπαραθέσεων, απαιτεί από εσένα την αντίληψη της ευθύνης που αναλαμβάνεις για το συντονισμό των συζητήσεων αυτών. Καθώς επίσης και μία στάση αμερόληπτης έρευνας με ανοιχτό μυαλό και χωρίς προκαταλήψεις.
Εάν ο σκοπός που άνοιξες τα θέματα αυτά είναι η αμερόληπτη έρευνα, μπορούν να παραμείνουν ενεργά. Μην ξεχνάς, ότι για τα δύο από αυτά υπάρχουν κι άλλες ενεργές συζητήσεις, οπότε η επιλογή σου να ξεκινήσεις εκ νέου την εξέτασή τους, φέρει τις ανάλογες ευθύνες.
Amalia μου ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου. Οι παρατηρήσεις , οι προσβολές (σαφώς όχι από σένα Amalia) και η διαστρέβλωση της αληθείας μου, το χάος και το αόριστο είναι οι σύμμαχοι μου. Για αυτό θα ήθελα να συνεχίζεις το έργο σου και να παίζεις το ρολο σου. Μπορώ να πω ότι σε ένα βαθμό σε θαυμάζω Amalia μου και ο θαυμασμός αυτός, μου προσφέρει πολλά. Amalia μου, εσύ δεν είσαι απλά ένα μέλος αλλά είσαι αυτή που κρατάει το κλειδί και αυτό δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι τυχαία αυτά που μου γράφεις και δεν είναι τυχαίο ότι στο νέο θέμα «Η Μπαχάι» δεν υπάρχει κανένα μήνυμα. Ούτε είναι τυχαίο ότι τα Θεϊκά οντα και οι εκπρόσωποι τους δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα! Δεν είναι τυχαίο ότι οι άθεοι – αντί χριστιανοί δεν γνωρίζουν αυτά τα Θεϊκά οντα! Amalia μου μερικές φορες η σιωπή δεν είναι απλά σιωπή!
Δεν ξερω αν τα Θεϊκά οντα ενοχληθήκαν ή οι άρχοντες της κοινωνίας και οι πρόδρομοι της παγκοσμιοποίησης και δεν ξερω αν είναι αυτοί που σου έχουν δώσει το «κλειδί» απλά να τους πεις ότι δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα. Σπίτι τους είναι και ότι θέλουν κάνουν.
Amalia μου το κλειδί είναι στα χερια σου και η σιωπή των πάντων μίλησε!
quote:
Amalia: Σου εύχομαι καλή Ανάσταση, μιας και δεν ξέρω εάν προλάβω να ξαναγράψω στο θέμα πριν από την κορύφωση των πασχαλινών εορτών.
Amalia μου ο Κυριος μου και Θεός μου ο Ιησούς Χριστός είναι αναστημένος εδώ και 2000 χρονια. Και πριν από πολλά χρονια ανέστησε και μένα! Μια φορα σταυρώθηκε μια φορα πέθανε και μια φορα αναστήθηκε, μια φορα Amalia μου!
Κάποιος είπε, τι κάνουν τόσοι νεκροί γύρο από τον Αναστημένο!!!
Amalia μου σου εύχομαι την Ανάσταση!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!