- Η άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204 και 1453) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Σβάμπε
Ο Μιθραϊσμός ήταν πολύ διαδεδομένος στη Ρώμη, και ο κάθε αυτοκράτορας ήταν ταυτόχρονα και Μέγα Ιερέας του Μίθρα. Όπως και ο «Μέγας» Κωνσταντίνος.
Καλά βρε Σβάμπε, εσύ μας έβγαλες τα συκώτια μέχρι τώρα ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος ήταν Χριστιανός, και σήμερα, για τις ανάγκες της επιχειρηματολογίας σου, έγινε Μέγας Ιερέας του Μίθρα;;
***Δηλαδή εμείς οι ανίδεοι, όταν βλέπουμε τη μια στιγμή να γράφεις το ένα και μετά από λίγο να γο γυρίζεις και να μας λες άλλα, τελικά τι να πρωτοπιστέψουμε;![]()
![]()
![]()
![]()
Φιλικά όπως πάντα
«δεν λέω, φιλότιμη η προσπάθειά σου να μας ερμηνεύσεις τις παραγράφους, αλλά καλύτερα να απευθυνθείς σε αυτούς που σε "χάφτουνε"!»
Ε, αφού εσύ δεν «χάφτεις», τι σκοτίζεσαι? Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χάφτεις άλλα πολλά………
Ψηλός:
«Όσοι διαβάζουν μπορούν να καταλάβουν πολύ καλά τι λέει ο ιστορικός!!!»
Ιδιαίτερα όσοι διαβάσουνε τον……Κακολογητή έ???![]()
![]()
![]()
Ψηλός:
«Πάντως, αν θες να σε παρακολουθούμε στο συλλογισμό σου, θα σε συμβούλευα να είσαι πιο "ζουμερός" και συγκεκριμένος στο λόγο σου και να μην πετάγεσαι σε πολλά και διάφορα θέματα ταυτοχρόνως, όταν φυσικά στερεύεις από επιχειρήματα.»
Θα δεχόμουν ευχαρίστως ρε Ψηλέ τις «φιλικές σου διαπιστώσεις», μιας και είσαι αρκετά……«απροκατάληπτος» (!), αλλά δυστυχώς δεν κατάφερες έως τώρα να με πείσεις ότι έχεις και τα σχετικά εφόδια ώστε να κρίνεις.
Sorry.![]()
![]()
Ψηλός:
«Αναμενόμενη λοιπόν η αντίδραση του Αυτοκράτορα όταν έμαθε για τα όσα σχεδίαζαν εις βάρος του αυτή η μερίδα Εθνικών.»
Τίποτα δεν ήταν «αναμενόμενο» Ψηλέ, και μάλλον δεν κάνεις για αναλύσεις!
Δεδομένου ότι ο αυτοκράτορας ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ Η ΠΑΡΟΝ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, έπρεπε να ενημερωθεί από τους έμπιστους/απεσταλμένους του. ΑΥΤΟΙ λοιπόν, διατύπωσαν το θέμα ΣΑΝ να αφορούσε αυτούς τους χρησμούς που ο δεισιδαίμων αυτοκράτορας θεωρούσε λόγο θανάτωσης!
Αυτό λέει ο ιστορικός, λέει ότι «στην πραγματικότητα αντιμετωπίστηκε ΣΑΝ..». Το αντιλαμβάνεσαι?
Με άλλα λόγια, χρησιμοποιήθηκε η κατηγορία που έδενε γάντι με τα γούστα του αυτοκράτορα περί θανάτωσης, και έτσι και ο αυτοκράτορας αισθάνονταν…..χριστιανική ηρεμία και οι Εθνικοί άφηναν το τομάρι τους στο πρώτο σφαγείο της ιστορίας.
Δηλαδή, ΟΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ!
Επεκτείνοντας την σκέψη μας, μπορούμε να πούμε επίσης ότι μάλλον ήταν σε συμφωνία αυτή η ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ «ΣΑΝ», ώστε να ανταποκρίνεται σε μια γενικώς αποδεκτή κατηγορία.
Απλά πράγματα είναι Ψηλέ, προσπάθησε να το παιδέψεις λίγο περισσότερο το ρημάδι.
Ψηλός:
«Διαφαίνεται, λοιπόν, ότι τα όσα μας λες εσύ είναι προϊόν ιστοσελίδων αλλά και απευθύνεται προς τους θιασώτες ιστοσελίδων..»
Το μόνο που διαφαίνεται είναι…….τα μαύρα σας μεσάνυχτα!!![]()
![]()
![]()
«Καλά βρε Σβάμπε, εσύ μας έβγαλες τα συκώτια μέχρι τώρα ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος ήταν Χριστιανός, και σήμερα, για τις ανάγκες της επιχειρηματολογίας σου, έγινε Μέγας Ιερέας του Μίθρα;;»
Μήπως μπορείς να μου υποδείξεις ΠΟΥ και ΠΟΤΕ έχω υποστηρίξει κάτι που να διαφοροποιείται από αυτό που αναφέρω στο παρόν??
Θα αναμένω.
Αυτοκράτορες Ονώριος και Θεοδόσιος προς Ασκληπιόδοτο, Έπαρχο Πραιτορίου. Διατάσσουμε ότι αυτοί που είναι ή λένε ότι είναι χριστιανοί να μην τολμήσουν να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που τους δίνει η Εκκλησία και να απλώνουν χέρι σε Εβραίους και ειδωλολάτρες, πηγαίνοντας έτσι ενάντια σε ό,τι λέει ο νόμος και δημιουργώντας ταραχή μεταξύ ανθρώπων που ζουν ήρεμα. Όποιος φανεί βίαιος απέναντι σε ήσυχους ανθρώπους, αρπάζοντας τις περιουσίες των, θα υποχρεωθεί να αποκαταστήσει όχι μόνο αυτά που αφαίρεσε, αλλά τη λεία τους εις διπλούν. Οι διοικητές των επαρχιών, οι αξιωματούχοι και οι άρχοντες των πόλεων ας μάθουν ότι αν επιτρέψουν τέτοια πράγματα, για να είναι δημοφιλείς, θα τιμωρηθούν όπως και αυτοί που διέπραξαν το αδίκημα. - -d. vi id. iun. constantinopoli asclepiodoto et mariniano conss. [a. 423]
Να πως προστάτεψε η κεντρική διοίκηση τους εθνικούς υπηκόους της. Δεν έγιναν διωγμοί κατά των εθνικών, απο τους χριστιανούς. Κάποιοι σώνει και καλά θα ήθελαν να έχουν γίνει, αλλά δεν έγιναν???? Το αντίθετο συνέβει επιβεβαιωμένα μέχρι το 330. Κάποια λίγα μεμονωμένα γεγονότα μπορεί ισως να έγιναν, παρά τις αυστηρότατες απαγορεύσεις και ποινές της κεντρικής εξουσίας.
Η ρωμιοσύνη προστάτεψε τον Ελληνισμό απο τον εκβαρβαρισμό. Πάνω απο ογδόντα φρούρια έκτισε ή ανακατασκεύασε ο Ιουστινιανός σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία. Επί Ρωμανού Β΄ (με στρατηγό τον Νικηφόρο Φωκά) πέταξε έξω από την Κρήτη τους Άραβες κατακτητές της, απελευθερώνοντάς την και επανελληνίζοντάς την. Το ίδιο γινόταν και σε κάθε περίπτωση απελευθέρωσης εδαφών. Ανελέητα και αδάκοπα πολεμούσαν οι Αυτοκράτορες τους Βουλγάρους ώστε αυτοί να μην κατακτήσουν και εξισλαβίσουν τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Φτάνουν πια τα ανιστόρητα ψέμματα που οφείλονται είτε στην άγνοια είτε σε αντιχριστιανική προκατάληψη.
με εκτίμηση.
quote:
Ψηλός:
«Καλά βρε Σβάμπε, εσύ μας έβγαλες τα συκώτια μέχρι τώρα ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος ήταν Χριστιανός, και σήμερα, για τις ανάγκες της επιχειρηματολογίας σου, έγινε Μέγας Ιερέας του Μίθρα;;»Μήπως μπορείς να μου υποδείξεις ΠΟΥ και ΠΟΤΕ έχω υποστηρίξει κάτι που να διαφοροποιείται από αυτό που αναφέρω στο παρόν??
Θα αναμένω.
Σβάμπε το υποστήριξες άπειρες φορές.
Δυστυχώς, η αναζήτηση δεν μου δίνει τη δυνατότητα να το βρω. Μου παραθέτει μόνο τα θέματα και όχι σε ποιο ακριβώς μήνυμα το είπες.
Ας το θέσουμε όμως αλλιώς.
Σύμφωνα λοιπόν με τη διατύπωσή σου:
"Σβάμπε
Ο Μιθραϊσμός ήταν πολύ διαδεδομένος στη Ρώμη, και ο κάθε αυτοκράτορας ήταν ταυτόχρονα και Μέγα Ιερέας του Μίθρα. Όπως και ο «Μέγας» Κωνσταντίνος."
Οι διωγμοί κατά των Εθνικών, που εσύ καταλογίζεις στον Μέγα Κωνσταντίνο, είναι οι διωγμοί που διεξήγαγε ο Μέγας Ιερέας του Μίθρα, Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος σωστά;; Αυτό δεν λες;;;
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 19/12/2005 00:54:39
Καλημέρα σε όλους!
Συγχωρέστε με για κάποιες απλουστεύσεις και εκλαϊκεύσεις που ενδεχομένως κάποιοι επαΐοντες εντοπίσουν στο συγκεκριμένο μήνυμα αλλά είναι σκόπιμες γιατί απευθύνεται και σε μη ειδικούς.
Θα ήθελα να ενημερώσω ότι εδώ και ένα χρόνο διάφοροι Οίκοι απογόνων Βυζαντινών Συγκλητικών (ήταν ο ύψιστος και μοναδικός κληρονομικός τίτλος ευγενείας της Αυτοκρατορίας της Ρωμανίας σύμφωνα με την τελευταία ισχύσασα νομοθεσία της, ο οποίος μάλιστα κληρονομείτο από τη σύζυγο έστω και διαζευγμένη και όλα τα τέκνα ακόμα και εκ θηλυγονίας) οι οποίοι λειτουργούσαν με διάφορες νομικές προσωπικότητες στην Ελλάδα (π.χ. σύλλογοι, αδελφότητες απανταχού τάδε κλπ) ενώθηκαν κάτω από την "ομπρέλλα" ενιαίου φορέα ομοσπονδιακού τύπου με την επωνυμία "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ" και με κύριο σκοπό την πιστή αναβίωση των εθίμων που σχετίζονται με το Τάγμα της Ιεράς Συγκλήτου και όλων των συναφών με αυτό θεσμών και ιδιαιτέρως εκείνων της εθιμοτυπίας (τελετουργικά, διάσημα, σύμβολα, σφραγίδες, εμβλήματα, φλάμουλα, διπλώματα, λάβαρα, θυρεούς, στολές, οικόσημα, κυριοκλησίες κλπ) με στόχο την διατήρηση και προάσπιση των εθνικών μας παραδόσεων ιδίως έναντι των λεγομένων νεοβυζαντινών ψευδοταγμάτων που διαστρεβλώνουν και κακοποιούν βάναυσα την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, αναφορικά με μια - για πολλούς - άγνωστη και παρεξηγημένη χρονική περίοδο.
Στην κατεύθυνση αυτή γίνεται στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού ένα συστηματικό και σε βάθος ερευνητικό έργο προκειμένου να αναβιώσουν πιστά και σωστά τα υψηλού συμβολισμού έθιμα αυτά.
Η έρευνα περιλαμβάνει διαφόρους τομείς όπως π.χ. Ιστορία, Γενεαλογία, Εραλδική κλπ και αποκρυσταλλώνεται μεταξύ άλλων σε σχετικού περιεχομένου ομιλίες και τελετουργικά.
Ηδη εκπροσωπούνται από απογόνους τους και με αλφαβητική σειρά οι Οίκοι των Γαβαλάδων, των Γαβράδων, των Επιφανίων, των Κομνηνών (κλάδος Γυπαραίων), των Κουκουζέληδων, των Λασκαραίων, των Μανιάκηδων, των Μεταξάδων, των Νοταράδων και των Σκορδιλών ενώ είναι υπό ένταξη οι οίκοι των Φωκάδων και των Κανναβών.
Όσοι έχουν καταγωγή από τους προαναφερθέντες ή/και από άλλους Οίκους Συγκλητικών και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ανεξάρτητα από το ποιό είναι το σημερινό τους επίθετο, μπορούν να ενημερώσουν.
Προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα θα πρέπει να γνωρίζουν και να είναι σε θέση να αποδείξουν ονοματεπώνυμα και τόπους καταγωγής είτε από την πλευρά του πατέρα είτε/και της μητέρας τους για όσους προγόνους μπορούν να θυμηθούν σε βάθος χρόνου.
Π.χ. εάν κάποιος σήμερα ονομάζεται Παπαδόπουλος αλλά η καταγωγή του προπάππου ή της προγιαγιάς του πατέρα ή της μητέρας του ήταν από την Άτρα στην Αργυρούπολη του Πόντου και ονομαζόταν εκείνη την εποχή Γαβράς/ά, τότε αξίζει τον κόπο να επικοινωνήσει με τον φορέα.
Όσοι επίσης έχουν καταγωγή από τα πάλαι ποτε εδάφη της Αυτοκρατορίας της Ρωμανίας ή και της υπόλοιπης Ελλάδας όπου τυχόν προσέφυγαν πρόγονοί τους είτε πριν είτε μετά την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως, αλλά δεν είναι βέβαιοι αν τα επίθετα που θυμούνται συγκαταλέγονται μεταξύ των προαναφερθέντων Οίκων, επίσης μπορούν να επικοινωνήσουν με τον φορέα και πρόθυμα θα εξυπηρετηθούν.
Π.χ. κάποιος που λέγεται σήμερα Παπαδόπουλος και θυμάται ότι τον προπάππο του τον έλεγαν Καλλέργη και καταγόταν από την Κρήτη, αξίζει οπωσδήποτε να επικοινωνήσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκριτικά με την Τράπεζα Βυζαντινών Πληροφοριών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών η οποία διαθέτει κατάλογο περίπου 200 τεκμηριωμένων επιθέτων Συγκλητικών, ο εν λόγω φορέας μας διαθέτει ήδη ανάλογο κατάλογο περίπου 500 τεκμηριωμένων επιθέτων ο οποίος σχεδόν καθημερινά εμπλουτίζεται (οι Οίκοι πιθανολογείται ότι ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της Αυτοκρατορίας της Ρωμανίας περίπου 2.000).
Όσοι δεν έχουν μεν καταγωγή αλλά ενδιαφέρονται πολύ σοβαρά για το αντικείμενο, μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν.
Γιά τους μη έχοντες καταγωγή που επιθυμούν να συνδεθούν, ο φορέας επανίδρυσε υπό την αιγίδα του την Επίλεκτη Καβαλλαρική (=Ιπποτική) Τάξη των ΒΟΥΚΕΛΛΑΡΙΩΝ προς υποστήριξη και υπεράσπιση τόσο των Οίκων όσο και του κεντρικού φορέα.
Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω Τάξη που είχε αρχικώς ιδρυθεί το 514 μ.Χ. δεν είναι Πατριαρχική αλλά αποκλειστικώς Καβαλλαρική, ήταν δε η μόνη Καβαλλαρική Τάξη που η ίδρυσή της σύμφωνα με την Βυζαντινή νομοθεσία δεν εξαρτάτο ούτε από τον Αυτοκράτορα, ούτε από τον Πατριάρχη, αλλά απ' ευθείας και μόνο από τους Οίκους. Η Τάξη των Βουκελλαρίων έχει ήδη επεκταθεί στις Η.Π.Α. και την Ρουμανία.
Ο φορέας είναι εντελώς ανεξάρτητος και δεν καθοδηγείται από καμμία πολιτική, θρησκευτική ή άλλη εξουσία.
Όσοι πιστοί - επομένως - προσέλθετε!
quote:
Φίλε δεν ξέρω αν σου έμαθαν στο Δημοτικό οτι αυτές οι λέξεις ΔΕΝ γράφωνται με κεφαλαία..
Όχι. Αυτό δεν μου το έμαθαν, αλλά μου έμαθαν ότι το "γράφωνται", γράφεται "γράφονται" ![]()
Χαίρομαι πάντως που αντιλαμβάνεσαι (ελπίζω) ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου, ακόμα και όταν ανεβαίνουν οι τόνοι. Άλλωστε προτιμώ να μιλάω με κάποιον που έχει την αντίθετη γνώμη από την δική μου, παρά με κάποιον που δεν έχει γνώμη.
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω τι σόι κόλλημα είναι αυτό που έχεις με την διαγραφή όσων έχουν διαφορετική άποψη από την δική σου. Υποθετικά αν γίνονταν, θα έμενες μόνος με τον Schwabe να ανταλλάσετε φιλοφρονήσεις. Βαρετό δεν είναι; Σύνελθε.
Edited by - me
quote:quote:
Ψηλός:
«Καλά βρε Σβάμπε, εσύ μας έβγαλες τα συκώτια μέχρι τώρα ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος ήταν Χριστιανός, και σήμερα, για τις ανάγκες της επιχειρηματολογίας σου, έγινε Μέγας Ιερέας του Μίθρα;;»Μήπως μπορείς να μου υποδείξεις ΠΟΥ και ΠΟΤΕ έχω υποστηρίξει κάτι που να διαφοροποιείται από αυτό που αναφέρω στο παρόν??
Θα αναμένω.
Σβάμπε το υποστήριξες άπειρες φορές.
Δυστυχώς, η αναζήτηση δεν μου δίνει τη δυνατότητα να το βρω. Μου παραθέτει μόνο τα θέματα και όχι σε ποιο ακριβώς μήνυμα το είπες.Ας το θέσουμε όμως αλλιώς.
Σύμφωνα λοιπόν με τη διατύπωσή σου:
"Σβάμπε
Ο Μιθραϊσμός ήταν πολύ διαδεδομένος στη Ρώμη, και ο κάθε αυτοκράτορας ήταν ταυτόχρονα και Μέγα Ιερέας του Μίθρα. Όπως και ο «Μέγας» Κωνσταντίνος."Οι διωγμοί κατά των Εθνικών, που εσύ καταλογίζεις στον Μέγα Κωνσταντίνο, είναι οι διωγμοί που διεξήγαγε ο Μέγας Ιερέας του Μίθρα, Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος, σωστά;; Αυτό δεν λες;;;
Φιλικά όπως πάνταEdited by - Ψηλός on 19/12/2005 00:54:39
Ξαναφέρνω στην "επικαιρότητα" το προηγούμενο μήνυμά μου γιατί
θα ήθελα μια απάντηση από το Σβάμπε.
Σβάμπε μου, ξέρω πως έχεις και άλλες ασχολίες πέρα από το να γράφεις στο Εσωτέρικα. Θα ήθελα όμως να μου διευκρινίσεις το παραπάνω.![]()
Φιλικά όπως πάντα
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος
quote:SYMBOL επιτελους να και μια αληθεια!!!!!!!
ρωμιοσύνη προστάτεψε τον Ελληνισμό απο τον εκβαρβαρισμό. Πάνω απο ογδόντα φρούρια έκτισε ή ανακατασκεύασε ο Ιουστινιανός σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία. Επί Ρωμανού Β΄ (με στρατηγό τον Νικηφόρο Φωκά) πέταξε έξω από την Κρήτη τους Άραβες κατακτητές της, απελευθερώνοντάς την και επανελληνίζοντάς την. Το ίδιο γινόταν και σε κάθε περίπτωση απελευθέρωσης εδαφών. Ανελέητα και αδάκοπα πολεμούσαν οι Αυτοκράτορες τους Βουλγάρους ώστε αυτοί να μην κατακτήσουν και εξισλαβίσουν τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Φτάνουν πια τα ανιστόρητα ψέμματα που οφείλονται είτε στην άγνοια είτε σε αντιχριστιανική προκατάληψη.με εκτίμηση.

ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑΝ <<ΑΘΕΟ>> ΜΕΣΑ ΤΟΥ.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΔΗΛΑΔΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΑΚΙΣΤΙΚΑ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ...
respect
Αν εννοείς κάτι άλλο, δώσε κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα...![]()
μεκε πιακανεικεις?
respect