- Χριστιανισμός = πιστό αντίγραφο του Βουδισμού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Μα γιατί θα πρέπει να πάμε στα Ιεροσόλημα εφόσον μπορούμε να κάνουμε το πείραμα με ένα κερί με λευκό φώσφορο που αυτοαναφλέγεται μέσα σ'ένα νυχτερικό κλαμπ ώστε οι εναλλαγές στα φώτα να φαίνονται σαν αστραπές (σαν κι αυτές που βλέπει ο τρεχαγύρευε )? Αλήθεια εσύ έχεις πάει ποτέ στην τελετή? Αφησες ποτέ το χέρι σου, όχι 33 λεπτά που ισχυρίζονται οι θαυματοπλάστες, αλλά έστω 2-3 λεπτά μέσα στη φωτιά της λαμπάδας? Δεν σε προβληματίζει ότι απ'όλα τα βιντεάκια που προβάλλονται η επαφή με τη φλόγα που πάλλεται γίνεται αστραπιαία και μας δείχνουν επιλεγμένα πλάνα, στα οποία αγγίζουν τη φλόγα ελάχιστοι από το πλήθος και μάλιστα οι μισοί είναι παπάδες? Αχ ρε ευρωπαίε, τέτοια κόλπα σας κάνουνε και εκμεταλλεύονται την πίστη σας οι εκάστοτε θαυματοπλάστες κι εσείς αντί να τους φτύσετε κατάμουτρα διεξάγετε θρησκευτικό τουρισμό για μια απάτη. Δείξτε λίγο σκεπτικισμό μωρέ. Αλήθεια τα βιντεάκια που έβαλα τα είδες? Ωραίος ο σκίνχεντ που βιώνει την ακαϊα του αγίου φωτός στην κεφάλα του δε νομίζεις?
Όχι εγώ δεν έχω πάει. Έχει πάει όμως μία φίλη μου η οποία πήγε μόνο και μόνο για να αποδείξει στην αδελφή της ότι όλα είναι ένα παραμύθι. Η αδελφή της πίστευε. Την κοπέλα τη ξέρω χρόνια. Ήταν άθεη μόλις γύρισε αμέσως τη ρώτησα...........μάντεψε......έγινε και αυτή Ορθόδοξη.
Αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν ότι πριν ακόμη βγει ο Πατριάρχης τα καντήλια άρχισαν να ανάβουν αλλά και τα κεριά πιστών. Τα δικά της δεν άναψαν ούτε της αδερφής της. Άναψαν όμως άλλου μέλους του γκρουπ. Η φλόγα όντως ήταν γαλάζια. Στον ναό που ήταν δεν ήταν κάτω αλλά ψηλά σε έναν εξώστη. Πριν αρχίσουν να ανάβουν τα κεριά κατέβηκε ένα σύννεφο από το πουθενά και στάθηκε στο μέσο του ναού σε ψηλό μέρος.
Το κουφό ήταν ότι δεν το έβλεπαν όλοι. Η φίλη μου και η αδερφή της το έβλεπαν. Από αυτό άρχισαν να βγαίνουν γαλάζιες φλόγες οι οποίες κατέληγαν με ακανόνιστη πορεία στα κεριά των πιστών. όχι όμως όλων. Λίγο πριν την έλευση του σύννεφου και ενώ ήταν μέρα ξαφνικά σκοτείνιασε για περίπου μισό λεπτό.
Έχουν πάει και δύο γειτόνισσες μου, μεγάλες όμως στην ηλικία. Η μία μάλιστα πήγε τρεις συνεχόμενες φορές. Καμιά τους δεν ανέφερε το σύννεφο και οι δυό τους ανέφεραν τις γαλάζιες αστραπές που κατέληγαν εμφανώς στα κεριά και τά άναβαν.
Όλες λοιπόν μου είπαν ότι το φως δεν έκαιγε για περίπου 2-3 λεπτά. Καμιά δε μου είπε περισσότερο.
Το να βλέπουμε βιντεάκια δε λέει τίποτα. Αυτοί που τα γύρισαν είχαν το λόγο τους. Αν λοιπόν πάμε κάτω θα μάθουμε από πρώτο και όχι δεύτερο χέρι. Αν και ειδικά για τη φίλη μου, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μου έλεγε ψέματα. Και αυτό γιατί ήξερα από πριν ότι ήταν άθεη. Και ξέρω ότι από τότε έγινε πιστή.
Ευκαιρία είναι να πάμε και να δούμε μαζί! έτσι δε θα μπορεί να διαψεύσει ο ένας τον άλλον. Εξακολουθώ λοιπόν να σε προσκαλώ.

Υ.Γ. σκεπτικισμό δείχνω και όχι εγωισμό! το να λέω να ο λύκος και να μου λες, να τα χνάρια αυτό δεν είναι σκεπτικισμός. Πάντως αν είμασταν ανάποδα, εγώ εσύ και εσύ εγώ.......εγώ θα είχα αποδεχτεί την πρόσκληση με ευχαρίστηση.
Πάντως έχω προαίσθημα ότι του χρόνου, γεροί να είμαστε, θα πάμε παρέα να μεταφέρουμε και εδώ στο forum την εμπειρία μας.
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Edited by - europaios2 on 29/04/2008 23:54:50
quote:
europaios2
Την κοπέλα τη ξέρω χρόνια. Ήταν άθεη μόλις γύρισε αμέσως τη ρώτησα
Ελα... Και;
quote:
europaios2
......μάντεψε....
Πες μας... πες μας...
quote:
europaios2
έγινε και αυτή Ορθόδοξη.
Ρε πράγματα που γίνονται στον κόσμο...
quote:
europaios2
Πριν αρχίσουν να ανάβουν τα κεριά κατέβηκε ένα σύννεφο από το πουθενά και στάθηκε στο μέσο του ναού σε ψηλό μέρος.
Φο-βε-ρό! Αυτό το σύννεφο πρέπει να είναι καινούρια προσθήκη. Του χρόνου μπορεί να εμφανιστεί και ο Πατριάρχης μέσα από το σύννεφο, όπως ο Κουρκούλης. Αλλά να προσέχει, πεστου, γιατί ο Κουρκούλης έπιασε φωτιά....
quote:
europaios2
Το κουφό ήταν ότι δεν το έβλεπαν όλοι. Η φίλη μου και η αδερφή της το έβλεπαν.
Εμ ... άμα το έβλεπαν όλοι, τι σόι θαύμα θα ήταν; Στοίχημα ότι οι κάμερες δεν το έβλεπαν...
quote:
europaios2
Λίγο πριν την έλευση του σύννεφου και ενώ ήταν μέρα ξαφνικά σκοτείνιασε για περίπου μισό λεπτό.
Το ίδιο συνέβηκε και στην τάξη μου. Κι ενώ όλοι αναφωνήσαμε "θαύμα...θαύμα!" τελικά μας πληροφόρησαν ότι έπεσε η ασφάλεια.
quote:
europaios2
Όλες λοιπόν μου είπαν ότι το φως δεν έκαιγε για περίπου 2-3 λεπτά.
Θα πήραν της δεύτερης διαλογής, απ'αυτό που είναι για τον πολύ κόσμο. Από το πανέρι που λέμε. Την άλλη φορά να ζητήσουν από το καλό.
Εν ολίγοις: Ελαφριά γεύματα, πολλά υγρά και αποφυγή έκθεσης στον ήλιο. Ενίοτε ένα κρύο ντουζ μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση...
Να'σαι καλά ρε ευρωπαίε με τα θαύματά σου, μας χάρισες πάλι την ημερήσια δόση μας σε γέλιο... Να'σαι καλά.
Αντε, και του χρόνου! 

macedon
-Τρεχαγύρευε ο Μacedon όχι απλά σας έκανε αλοιφή, αλλά κυριολεκτικά σας εξαϋλωσε.
Με βεγγαλικά φίλε μου δεν μπορείς να κάνεις διάλογο, και από ότι φαίνεται εσείς όλοι είσαστε μάνες μόνο στα ...βεγγαλικά.
Συνεχίζεις να βρίσκεσαι σε αταξία αποφεύγοντας να απαντήσεις στην ερώτηση που σου έβαλα για τον «Αμνό» και την «Μάγδα».
Μην περιμένεις επιείκεια απ’ τον Ερίωπα.
Αρνούμενος να αναφερθείς σ’ αυτό το πολύ λεπτό θέμα δείχνεις ότι φοβάσαι να με αντιμετωπίσεις.
Βέβαια γνωρίζετε πολύ καλά το παραμύθι γύρω απ’ αυτό το θέμα και δεν έχει κανένας από εσάς το σθένος να το ανοίξει.
Πέρασαν και άλλα λαμπρά παλικάρια απ’ αυτά τα φόρουμ αλλά κανένας δεν τόλμησε να μου πει να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.
Είσαι η πρώτη πνευματική ασημαντότητα και ο μοναδικός ορνιθοκόρυττος συνομιλητής που τόλμησε να ξεστομίσει τέτοια βορβορόστομη έκφραση.
-Τρεχαγύρευε, έβγαλε πολύ γρήγορα συμπεράσματα ο P.C.νός σου για μένα και δεν νομίζω να γλυτώσεις και εσύ την αυτογελοιοποίηση όπως όλοι οι προκάτοχοί σου.
Αυτό που με σκαει είναι ότι ήδη είσαι σε πολύ άσχημη θέση και το θεωρώ άχαρο να σε «αποτελειώσω» διαλεκτικά εγώ.
«Τελειωμένος» είσαι παλικάρι μου. Άντε να πας να πλυθείς λίγο να συνέλθεις.
Στείλτε κανένα πιο σοβαρό συνομιλητή να κάνουμε επιτέλους και καμιά σοβαρή συζήτηση για όλα αυτά τα θέματα.
Μπουχτίσαμε στα βεγγαλικά.
Λουκάς
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
-Τρεχαγύρευε ο Μacedon όχι απλά σας έκανε αλοιφή, αλλά κυριολεκτικά σας εξαϋλωσε.
Με βεγγαλικά φίλε μου δεν μπορείς να κάνεις διάλογο, και από ότι φαίνεται εσείς όλοι είσαστε μάνες μόνο στα ...βεγγαλικά.Συνεχίζεις να βρίσκεσαι σε αταξία αποφεύγοντας να απαντήσεις στην ερώτηση που σου έβαλα για τον «Αμνό» και την «Μάγδα».
Μην περιμένεις επιείκεια απ’ τον Ερίωπα.
Αρνούμενος να αναφερθείς σ’ αυτό το πολύ λεπτό θέμα δείχνεις ότι φοβάσαι να με αντιμετωπίσεις.
Βέβαια γνωρίζετε πολύ καλά το παραμύθι γύρω απ’ αυτό το θέμα και δεν έχει κανένας από εσάς το σθένος να το ανοίξει.
Πέρασαν και άλλα λαμπρά παλικάρια απ’ αυτά τα φόρουμ αλλά κανένας δεν τόλμησε να μου πει να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.
Είσαι η πρώτη πνευματική ασημαντότητα και ο μοναδικός ορνιθοκόρυττος συνομιλητής που τόλμησε να ξεστομίσει τέτοια βορβορόστομη έκφραση.
-Τρεχαγύρευε, έβγαλε πολύ γρήγορα συμπεράσματα ο P.C.νός σου για μένα και δεν νομίζω να γλυτώσεις και εσύ την αυτογελοιοποίηση όπως όλοι οι προκάτοχοί σου.
Αυτό που με σκαει είναι ότι ήδη είσαι σε πολύ άσχημη θέση και το θεωρώ άχαρο να σε «αποτελειώσω» διαλεκτικά εγώ.
«Τελειωμένος» είσαι παλικάρι μου. Άντε να πας να πλυθείς λίγο να συνέλθεις.
Στείλτε κανένα πιο σοβαρό συνομιλητή να κάνουμε επιτέλους και καμιά σοβαρή συζήτηση για όλα αυτά τα θέματα.Μπουχτίσαμε στα βεγγαλικά.
Λουκάς
?

http://www.youtube.com/watch?v=ys8hNr7BZ70
Ούτε μπλε φλόγες, ούτε μυστήρια γαλάζια φώτα εμφανίζονται, ούτε τίποτα. Οπως βλέπεις στο βίντεο, σ'ένα πλήθος άνω των 100 ατόμων απειροελάχιστοι είναι αυτοί που αγγίζουν αστραπιαία τη φωτιά. Γύρω στους 5-6 νοματέους κι από αυτούς οι δύο είναι παπάδες(που ξέρουν ότι τους παίρνουν τα φλας και οι κάμερες) βλέπω εγώ. Οι προσωπικες μαρτυρίες εχουν μηδαμινή αξία εφόσον μπορούμε με τα ευκρινή βίντεο και την λογική να βγάλουμε συμπεράσματα. Κανένας δεν τολμάει να αφήσει για 1 λεπτό την φωτιά πάνω του. Αν προσθέσεις σ'αυτά το όλο κλίμα κατάνυξης και αλλοφροσύνης που επικρατεί κατά την τελετή, σ'ενα περιβάλλον ανθρώπων προσφιλών στη συγκεκριμένη θρησκεία που θέλουν να βλέπουν θαύματα και στο πιο εύκολο σόου, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτή η αναξιοπιστία των προσωπικών μαρτυριών από την τελετή, μαρτυρίες που έτσι κι αλλιώς διακρίνονται από υποκειμενισμό.
Χορτάσαμε "έγκυρες" και "αξιόπιστες" μαρτυρίες φίλε ευρωπαίε2. Αλλος φέρνει μαρτυριες για θέαση UFO πάνω από την ταράτσα του, άλλος ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα απαγωγής από εξωγήινους που του έκαναν πειράματα, άλλος βλέπει τη Μόρα να του κάνει λαβές wrestling πάνω στο κρεβάτι του, άλλος ταξίδεψε με το αστρικό του σώμα μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς, πήρε τσιγάρα και επέστρεψε, άλλος βλέπει θαύματα σε μερικά κεράκια και φωτογραφικά φλας σε μια καλά προμελετημένη τελετή μια φορά το χρόνο στα Ιεροσόλυμα....
Θεωρώ πραγματικό χάσιμο χρόνου να παραστώ στο συγκεκριμένο σόου λοιπόν, όχι μόνο για το λόγο που σου ανέφερα προηγουμένως, αλλά κι επειδή με τα ίδια λεφτά μπορώ να επισκεφθώ τουριστικούς προορισμούς -πραγματικά θαύματα- σε εξωτικά νησιά. Ολα είναι θέμα προτεραιοτήτων...![]()
Σου άρεσαν τα βίντεο του Ρωσου αλήθεια?

Edited by - Agnostic on 30/04/2008 03:33:45
quote:
trexagireveΤώρα εγώ, επίτηδες, θα επαναλάβω ότι αν υπήρχε κάτι το μεμπτό,
σε σχέση με το Άγιο Φως, πρώτα τα ΜΜΕ θα είχαν γελοιοποιήσει το θέμα; και καλύτερα απο σένα....
Άρα, αφού κι αυτοί το δέχονται και μιλάνε θαυμαστικά, μάλλον
είναι ότι καλύτερο υπάρχει από άποψη θείου για σήμερα...
Τα όσα λες δεν ευσταθούν διότι:
το θέμα ήδη αμφισβητείται από προηγούμενους αιώνες και από ανθρώπους μεγέθους του Κοραή. Δεν περιμέναμε τα ΜΜΕ σήμερα να πάρουν πρέφα για το σχετικό σόου της Ιερουσαλήμ. Αλλωστε τα ΜΜΕ σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με κυρίαρχη θρησκεία την ορθοδοξία, έστω και απατηλά αφού οι περισσότεροι αποδέχονται το δόγμα κοπτοραπτικά συνδυάζοντάς το εσφαλμένα με τον πατριωτισμό, και με μια πανίσχυρη οικονομικά και κοινωνικά Εκκλησία θα το σκεφτούν πολύ σοβαρά να συγκρουστούν μαζί της γελοιοποιώντας το "θαύμα" της. Υπάρχουν και μερικά πρακτικά εμπόδια σε μια τέτοια γελοιοποίηση αφού σε κανένα κανάλι ή δημοσιογράφο δεν επιτρεπεται να τοποθετήσει μια κάμερα μεσα στον πανάγιο τάφο για να φανεί πώς ανάβει το φως ο Πατριάρχης. Οι λόγοι ευνόητοι. Ωστόσο είναι θετικό ότι κάποιες φωνές αμφισβήτησης όπως του Καλόπουλου βρίσκουν σιγά σιγά ανοικτές πόρτες σε τηλεοπτικές εκπομπές. Αν και δύσκολα γίνονται δεκτές οι απόψεις τους ενώ στην χειρότερη περίπτωση τους βρίζει το κοινό. Πρόσφατα είχε μια εκπομπη η Στεφανίδου σχετικά με την λατρεία λειψάνων με διάφορους καλεσμένους, μεταξύ των οποίων και επιστήμονες που εξηγούσαν πώς μπορούν να διατηρηθούν σε μουμιοποιημένη μορφή τα πτώματα. Η αντίδραση από το αμόρφωτο και επιστημονικά μη καταρτισμένο κοινό το οποίο ηλικιακά έφτανε στην εποχή των δεινοσαύρων, ήταν χλευασμοί, αφορισμοί, ειρωνίες, φωνές, με μηδενική επιχειρηματολογία...
Εχουμε καιρό ακόμα μέχρι να αποβάλλουμε στην πλειοψηφία μας, τον σκοταδισμό. Κάλλιο αργά παρά ποτέ βέβαια...
Να σημειώσω βέβαια ότι είναι απογοητευτικό εσύ που συμμετέχεις και σε θέματα φιλοσοφικού και γνωσιολογικού περιεχομένου να πιστεύεις για το Αγιο Φως πως "μάλλον είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει από άποψη θείου για σήμερα"...επειδή το παραδέχονται τα ΜΜΕ! Επειδή εκφράζουν τον θαυμασμό τους π.χ. ο Τέρενς Κουίκ και η Ολγα Τρέμη, αυτόματα για σένα είναι η καλύτερη μάλλον άποψη περί θείου σήμερα....
Μα τόσο περιορισμένος σκεπτικισμός φίλε trexagireve? Μέχρι εκεί φτάνει η κριτική σου ικανότητα και αξιολόγηση? Μέχρι τα ΜΜΕ και το τι λέει ο ένας κι ο άλλος γραβατωμένος στις ειδήσεις? Κρίμα....που παραδέχεσαι ότι είσαι ουσιαστικά μαριονέτα των ΜΜΕ καταπίνοντας αμάσητες τις διάφορες πληροφορίες, ειδικά για τα αμφισβητούμενα θέματα περί "θαυμάτων". Σε είχα για πιο οξυδερκή φίλε trexagireve, αλλά εσύ με απογοητεύεις...
Αντε, αναμένω τώρα την γνωστή ρητορική σου των 10-12 γραμμών από τις οποίες οι 2-3 ως συνήθως σχετίζονται με το θέμα που θίγουμε ενώ οι άλλες αποτελούν άσχετα κηρύγματα ηθικολογίας και απλοϊκές γενικεύσεις....![]()

Edited by - Agnostic on 30/04/2008 04:37:12
quote:
?
Exactly what it says, αν δεν καταλαβαίνεις Ελληνικά.
Λουκάς
έλεγε ότι έβρεχε, αλλά τα δικά σου είναι καλύτερα…Βλέπω ότι
μπορούμε να κάνουμε θαύματα μετατρέποντας το άσπρο σε μαύρο και
το αντίστροφο, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να βρούμε κοινό γνώμονα, ώστε να επικοινωνούμε και να μην έχουμε να κάνουμε με αντιμαχόμενες πλευρές που απλά επιμένουν στις απόψεις τους…
Αρνί ήταν το απολωλός και έχει τη σημασία του, αν καταλαβαίνεις…
Για τον Αδάμ και το πρόβατο που εχάθει και ο ποιμένας πήγε να το βρεί, αφήνοντας τα υπόλοιπα 99… Ξέρεις εκείνη την παραβολή…
Ή μήπως είσαι τόσο πολωμένος που δεν θέλεις καν να δεις;..
Φίλε μου βλέπω ένα πάθος που το θεωρώ σχεδόν ύποπτο…
τι συμβαίνει, πιστεύεις μήπως ότι πετυχαίνεις τίποτε έτσι;
Όσο για την Μάγδα, δείχνει ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτε από
τον χριστιανισμό και βρίσκεσαι ακόμη στην εποχή του…πηδούντος
Διός…(Επιτρέπεται το χιούμορ, νομίζω;…)
Πότε σου είπα ότι δεν είσαι Έλληνας; Με κούφανες… Πάλι
κατηγορίες;…Ηρέμησε λίγο, κάνουμε έναν πολιτισμένο διάλογο,
ή μου φαίνεται; Ως μετανάστης, αν καταλαβαίνω καλά έχει
έντονο πατριωτισμό μέσα σου αλλά…κόψε κάτι ρε Λουκά…
Όσο για τα βεγγαλικά, τι να πω; Εσείς οι μετανάστες(εσύ Αυστραλία,
ο Μακεδόν ΗΠΑ, )πρέπει να έχετε χορτάσει εκεί που βρίσκεστε…
Οπότε άστε το καλύτερα, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε
για σκοινί…
Με λύπη μου βλέπω μόνο ότι δεν μπορείτε να κάνετε διάλογο και χάρην αστείου, «τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους;» αφού εσείς μας τελειώσατε, καθώς δεν έχετε πλέον επιχειρήματα και απλά προσωπολειπτείτε…
Αγαπητέ Agnostic, βλέπω ότι οι διαπροσωπικές σο σχέσεις με άτομα ...των περασμένων αιώνων πάνε καλά... Για τον Κοραή τα ξαναείπαμε, πάλι κοπτοραπτική δηλώσεων, φίλε μου;
Όσο για μένα προτιμώ την άμεση γνώμη του κοινού και των σοβαρών κριτών που μέχρι στιγμής, δεν τα αμφισβητούν, αλλά κι εσύ...
τόσο λάθος υπόθεση ; Τι αμφισβητείς, αν υπάρχει ο ήλιος;
quote:
trexagireve
Εσείς οι μετανάστες(εσύ Αυστραλία,
ο Μακεδόν ΗΠΑ
Μετανάστης; εγώ; από πότε;

macedon
Αμερική και δη στις ΗΠΑ, ...κάμω λάθος;... Εκεί τα βεγγαλικά
είναι πιο συχνά κι από τις πορδές, παρντον μι, έτσι δεν είναι;
Τώρα περί του φίλου Agnostic, τι να πω, αν έχουμε φτάσει στο
ίδιο σημείο και βλέπουμε ότι ότι μας σερβίρουν τα ΜΜΕ δεν είναι αληθινό, ας κάνουμε ένα θέμα περί του τι συμβαίνει και του τι μας περνάνε. Θα βγούνε πολλά...
Όχι όμως μόνο για ότι αφορά στον χριστιανισμό...
quote:
trexagireve
Φίλε μου Μακεδόν
Να με συγχωρείς αγαπητέ αλλά ουδέποτε δήλωσα φίλος σου και ουδέποτε θα σε δεχόμουν για φίλο μου. Βλέπεις, μπορεί η υποκρισία να ξεχειλίζει στην εκκλησία σου, αλλά εγώ δεν την αντέχω. Μου φέρνει κάτι σε αναγούλα.
quote:
trexagireve
είχα την εντύπωση όι βρίσκεσαι στην
Αμερική και δη στις ΗΠΑ
Είμαι στις Η.Π.Α. με πενταετή απόσπαση από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

macedon
quote:
trexagire: Όσο για την Μάγδα, δείχνει ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτε από
τον χριστιανισμό και βρίσκεσαι ακόμη στην εποχή του…πηδούντος
Διός…(Επιτρέπεται το χιούμορ, νομίζω;…)
Φίλε μας, αν λαχταράει η πικραμένη καρδούλα σου χιούμορ να σε παραδώσω στον Son of Zeus και άντε να βγάλεις άκρη. Εκεί να δει γέλια ο P.C.νός σου.
Τώρα αν δείχνω ότι δεν καταλαβαίνω τίποτα από Χριστιανισμό μη μου βάζεις γαριδούλα να τσιμπίσω. Για ένα πράγμα να είσαι σίγουρος μόνο. Ο χριστιανισμός ο δικός σου και ο Χριστιανισμός ο δικός μου είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Και για να αρχίσουμε το διάλογο σου θέτω σαν πρώτο θέμα τον «Αμνό».
Η ερώτηση μου είναι πολύ απλή: «ο Αμνός ήταν ένας απλός αμνός ή υπονοούσε κάτι άλλο το οποίο εσείς όλοι που διεκδικείτε τον τίτλο του θεματοφύλακα γνωρίζετε και εσκεμμένα αποφεύγετε να συζητήσετε;»
Για να σε βοηθήσω σου υπενθυμίζω φίλε μου ότι ο «Αμνός» είχε πιο πολύ σχέση με τον «Θαλή» παρά με τους βαβάκηδες που μετέφρασαν τα κείμενα ...(Φίλε SESOSTRIS δεν πρόκειται για χιούμορ).
Τώρα αν εγώ ζω στην εποχή του ...πηδούντος Διός (δική σου έκφραση αυτή και μάλιστα ασεβέστατη κ. Τρεχαγ....….) θα το δούμε στην ακτινογραφία.
Στην ίδια ακτινογραφία θα φανούν και πόσες πένες έχεις καταπιεί αποφεύγοντας κατά καιρούς να απαντήσεις επί του θέματος.
Διάλογο ζήτησες φίλε μου και μάλιστα σοβαρό, και θα τον έχεις.
quote:
Ως μετανάστης, αν καταλαβαίνω καλά έχει
έντονο πατριωτισμό μέσα σου αλλά…κόψε κάτι ρε Λουκά…
Φίλε μου δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Απλά υποθέτεις.
quote:
Με λύπη μου βλέπω μόνο ότι δεν μπορείτε να κάνετε διάλογο και χάρην αστείου, «τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους;» αφού εσείς μας τελειώσατε, καθώς δεν έχετε πλέον επιχειρήματα και απλά προσωπολειπτείτε…
«Προσωποληψία» υποθέτω ότι εννοείς, εκτός και αν έχεις εφεύρει κάποιο καινούργιο ρήμα (πρόσωπο+λείπω) που δυστυχώς εμείς οι ταλαίπωροι μετανάστες εδώ στην Αντιόχεια δεν το έχουμε μάθει ακόμη.
Με λύπη μου βλέπω ότι καλά-καλά Ελληνικά δεν γνωρίζεις και την τάση έχεις να ορνιθοκορύζεις.
Εν Αρχή ην ο Πόλεμος... (πάντα δι’ αυτού εγένετο) φίλε Τρεχαγύρευε.
Παίζεις τάβλι με τον Son of Zeus εδώ;
quote:
Φίλε μου βλέπω ένα πάθος που το θεωρώ σχεδόν ύποπτο…
Για πες μας, ...για πες μας .....μήπως βλέπεις και εσύ όπως ο David Copperfield στην ...οθόνη σου ιδεοληπτικούς πράκτορες της Ε με διασυνδέσεις Σειριακών κέντρων εξουσίας και μένα εκκολαπτόμενο αρχαιομουντζαχεντίν ίραις φέροντα;
Και να σκεφτεί κανείς ότι συμμετείχα σ’ αυτό το θέμα με τον ευσεβή πόθο ότι θα μιλούσαμε για τον Βουδισμό και κατέληξα να φθείρω Λόγο μ’ ένα χασκοβούκη.
Α βρε “AGNOS-tic” ......εσύ τα φταις πάλι όλα. Ανυπόφορη όπως πάντα η κατάστασή σου.
Λα μα Ζευ ακτάνει φίλοι μου
Λουκάς
τύπους ή οι βάρβαροι είναι πλέον Έλληνες κατ’ εσέ; Η ευγενική προσφώνηση, έχει να κάνει με το τυπικό πως λέμε όταν ξεκινάμε ένα γράμμα «αγαπητέ μου…’Τώρα αν θέλεις να δείξεις ότι είσαι μόνιμα
υπ’ ατμόν, κανένα πρόβλημα…Σκέτο Μακεδόν και ζήτω η διχόνοια
για το τίποτα…Το αγαπητέ είναι φιλική προσφώνηση ή όχι;
Φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ, έχω την εντύπωση ότι με απειλείς όταν λές ότι
θα με στείλεις τον sonofzeus, αλλά η απάντηση μου είναι ότι
με τα κοπλιμέντα δεν πετυχαίνεις τίποτα…
Όσο για το χριστιανισμό σου και τον δικό μου, εγώ ο ανόητος,
θα πιστεύω ότι είναι ένας κι απλά εσύ κοιτάς από άλλη γωνία κι
εγώ από άλλη… Ένας είναι πάντως…
Ρε φίλε με δουλεύεις; Σου έχω απαντήσει αλλά προφανώς δεν έχω
δώσει την απάντηση που θέλεις για να συνεχίσεις… Να μαντέψω πάλι:
Ο αμνός ήταν το απωλλολός που έχασε ο ποιμήν που συχνοαναφέρει
ο Χριστός- Εμμανουήλ, Ιησούς, Μεσσίας, ‘Υιός του Θεού, Λόγος,
και που ήρθε στην κόλαση που ζούμε για να το βρεί… Τι λες;
Να ξαναπροσπαθήσω… υπάρχει μια ποίμνη κι ένας ποιμένας, ένα σώμα πνευματικών οντοτήτων και πρέπει κάποια στιγμή να γυρίσουμε, όσοι θέλουμε…
Ας έρθουμε στα… σοβαρά… Μετανάστης αυτοαποκαλέστηκες και γράφεις Αυστραλία, κάνω εγώ λάθος; Βρήκες την αλήθεια στο προσωπολειψία, χαίρομαι που γνωρίζεις την ελληνική…
Και φυσικά ολίγον από ρατσισμός για να δέσει η τούρτα…
Αλήθεια στο βουδισμό έμαθες την αλαζονεία ή στο ελληνικό
πνεύμα που δηλώνεις;
Φίλε μου scripta manett και τα δικά σου το ίδιο… Θέλεις να
το γυρίσουμε στο ποιός θα πιάσει τον άλλο; Δουλειά μου είναι
αυτό…Δημοσιογράφος είμαι και από κείμενα γράφω πολλά χρόνια…
35 χρόνια ….φούρναρης που λέμε…
Let the show begin....
quote:
Φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ, έχω την εντύπωση ότι με απειλείς όταν λές ότι
θα με στείλεις τον sonofzeus
Από πότε το γέλιο θεωρείται απειλή;!
μου θυμίζεις τον σκυθρωπό καλόγερο Jorge of Burgos από το " Ονομα του ρόδου" του Ουμπέρτο Έκο, που δε γελά ποτέ. Δεν θα έβλαπτε να διαβάζαμε και λίγο κωμικούς.
φιλικά Γιάννης
Πάντως για τον χριστιανισμό και τον βουδισμό η μόνη σύγκριση που κάνω είναι ότι η μία είναι ζωντανή κι ενεργεί και σήμερα,ο χριστιανισμός κι η άλλη έχει τη μορφή ..μνημοσύνου αι ανάμνησης πεθαμένου, με συγχωρείτε, ο βουδισμός... Κι αυτό κάτι λέει για
το ποιός προέρχεται από ποιόν...
quote:
trexagireve Απεστάλη: 01/05/2008, 10:02:20 Μετανάστης αυτοαποκαλέστηκες και γράφεις Αυστραλία, κάνω εγώ λάθος;
Φίλε μου σεβαστέ και αγαπητέ, αρχίζεις και με ανησυχείς.
Πότε αυτοαποκαλέστηκα μετανάστης και δεν το γνωρίζω εγώ τουλάχιστον.
Μετανάστης δήλωσες και εσύ κάποτε ή κάνω λάθος; Εκτός και αν νομίζεις ότι δεν γνωρίζω με ...ποιόν συνδιαλέγομαι.
Αν αυτή η αναφορά σου είναι μια έμμεση προσπάθεια απαξίωσης του συνομιλητή σου επέτρεψέ μου να σου πω ότι σε χρεώνει με κίτρινη κάρτα ο ...βαζέλας ο Son of Zeus για ταχυδακτυλουργικό μαρκάρισμα.
Ας πιάσουμε όμως δουλειά.
Σου είχα γράψει σε προηγούμενο μήνυμα ότι επιθυμούσα να κερδίσω την προσοχή σου και να αναπτύξω το θέμα που ακολουθεί.
Σίγουρα θα έχεις υπ’ όψη σου αυτές τις δύο παραγράφους.
Στην πρώτη παράγραφο λέει:
29. Τη επαύριον βλέπει ο Ιωάννης τον Ιησούν ερχόμενον προς αυτόν και λέγει:
-ιδού ο αμνός του θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου.
Ενώ λίγο παρακάτω μετατρέπει τον αμνό σε υιό:
34. κ’αγώ εώρακα και μεμαρτύρηκα ότι ούτός έστιν ο υιός του θεού.
Ερώτηση: «Σε ποια γλώσσα ήταν αρχικά γραμμένο αυτό το κείμενο και ποια Αραμαϊκή λέξη χρησιμοποιήθηκε για το όνομα «Αμνός» και ποια για το «Υιός»;
Αν γνωρίζεις καλώς. Αν όχι δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Ούτε να το θεωρήσεις πονηριά ούτε επίδειξη αλαζονείας όπως υποψιάζεσαι ότι μπορεί να είναι οι προθέσεις μου.
Λα μα Ζευ ακτάνει φίλοι μου.
Λουκάς
σου γράφει Australia, το έχει για ομορφιά ή είσαι στην
Αυστραλία,; Εγώ πάντως γι’ αυτό σε αποκάλεσα μετανάστη…
Βάζελος είμαι κι εγώ ( αυτό λέγεται προσπάθεια προσεταιρισμού…)
Φίλε μου ο αμνός του Θεού, από πλευράς μου πήγαινε στην θυσία
του για μας καθώς τότε θυσιαστέα ήταν τα πρόβατα, κατά κόρον,
αλλά αυτό που σου έχω γράψει περί του χαμένου προβάτου, σημείωσε
το και επίτηδες θα σου ανοίξω άλλο θέμα με το αν είμαστε οι πεπτοκώτες άγγελοι που ήρθαμε στη γη για να ξανασηκωθούμε,
άνω θρώσκωντες..
Για τη γλώσσα που με ρωτάς, δεν το έχω ψάξει… Το θέμα με
ενδιαφέρει στην κυριολεξία του κι όχι γραφολογικά ή γλωσσικά…
quote:
Για τη γλώσσα που με ρωτάς, δεν το έχω ψάξει… Το θέμα με
ενδιαφέρει στην κυριολεξία του κι όχι γραφολογικά ή γλωσσικά…
Φίλε Τρεχα...μάτην, είσαι ωραίος. Σε παραδέχομαι. Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω μαζί σου. Γιατί γίνεσαι ζηλωτής για ξένες «ομάδες»;
Βέβαια δεν απαγορεύεται σε κανένα να καταθέτει τις οποιεσδήποτε απόψεις του σ’ αυτό το φόρουμ, αλλά αν κάποιος αργεί να καταλάβει - όπως εγώ για παράδειγμα - ότι κατέβηκες στο γήπεδο για χαβαλέ και τίποτα άλλο πως αποζημιώνεται τελικά;
Άνοιξε λοιπόν το θέμα που λαχταράει η καρδούλα σου και βλέπουμε. Για πάρτι μου εδώ κλείνει η αυλαία. Να θυμάσαι όμως ότι ο Βουδισμός (Βούδας) είναι καθαρά Διονυσιακή αίρεση πολύ κοντά στον εγγονό του τον Χριστιανισμό ή αλλιώς την λατρεία του θεού Ήλιου με το όνομα Χρηστός.
Αποχαιρετώ τους φίλους που συμμετείχαν σ’ αυτό το θέμα και επιφυλάσσομαι να επανέλθω στο θέμα που θα ανοίξει σύντομα ο Τρεχα..μάτης για να μιλήσουμε για τον Μαι-μάσσονα Ζευ.
Λουκάς
άλλο θέμα..., είπα μην άνοίξει άλλο θεμα και μας πάρει από την συγκεκριμένη συζήτηση, οπότε hold your horses...
Αυ΄το που εννοώ είναι ο χριστιανισμός για μένα είναι η πιο
ζωντανή θρησκεία όπως έχω πει παραπάνω και μέσα από αυτή θα καταλάβουμε ποιοί είμαστε και τι πρέπει να κάνουμε για να σωθούμε....Κι αυτό γιατίπιστεύω ότι έχουμε ανάγκη σωτηρίας
κι η ζωή μας εδώ δεν είναι και ότι καλύτερο..
Εσύ δεν πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι ανώτερο που πρέπει και
μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος;
Αν ναι, πως θα το ζήσει αν δεν ξεφύγει από τόσο ρηχά λάθη,
σαν αυτά που κάνουμε και με τόσο αυτοκαταστροφική χροιά;...