- Ο Εωσφόρος μιλά για τον εαυτό του - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Το μήνυμα αυτό μεταφέρθηκε στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
Ο λογαριασμός «ΕΧΘΡΟΣ» απενεργοποιήθηκε,
εφόσον αποτελεί μη δημιουργική συμμετοχή,
που βάλλεται επί του προσωπικού
και με συνομωσιολογικό χαρακτήρα,
εναντίον κάποιου συμμετέχοντα της συζήτησης
πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία έχει ο κύριος Μανιάρας, με μεγάλη φαντασία και συγγραφικές ικανότητες! Τώρα μου λύθηκε η απορία γιατί η Ελλαδα πηγαίνει κατά διαόλου - κυριολεκτικά -επειδή είμαστε ο εκλεκτός λαός του Θεού!!
Trithemius,
χαίρομαι που είμαι στο club των αντι-χριστιανών, όπως και σύ , και καποιοι άλλοι εδώ μέσα, για ένα και μοναδικό λόγο: φαίνεται τώρα τελευταία ότι , άμα αποκαλέσουν κάποιο "χριστιανό" στις μέρες μας, θεωρείται βρισιά..
( Λέτε να γίνει το "χριστιανός" Η βρισιά της μόδας, και να αντικαταστήσει το παραδοσιακό μ......? Ας πούμε, ένας θυμωμένος οδηγός , φωνάζει στον άλλο οδηγό που του βγήκε, " είσαι και πολύ χριστιανός, ρέ!"![]()
![]()
Λοιπόν, για να συνεχίσουμε επί του θέματος:
Παρακάτω είναι ένα κείμενο που βρήκα στο site της " Ορθόδοξης ομάδας Δογματικής έρευνας", www.oodegr.com ,που είδαγεί μια καινούργια έννοια - τουλάχιστον σε μένα - όσον αφορά τι σήμαινε ο Παράδεισος, την " κατάπαυση" του Θεού,- κάπως δυσνόητη, ομολογουμένως - η οποία υπήρχε στον Παράδεισο, αλλά χάθηκε για τον άνθρωπο αφού διώχτηκε απο τον παράδεισο.
Παράλληλα΄, έχει και μια εναλλακτική ερμηνεία για την "πτώση" του ανθρωπου, που αφορά την αντίληψη του χρόνου!
quote:
Είσοδος στην κατάπαυση του ΘεούΑς δούμε όμως για λίγο, τι είναι η ΄΄κατάπαυση΄΄ του Θεού.
O απόστολος Παύλος στην προς Εβραίους επιστολή του, αναπτύσσει το θέμα της καταπαύσεως, εξηγώντας το χωρίο Ψαλμοί 94 (95 Μασωρ.): 7 - 11. Εκεί το Πνεύμα το Άγιο, (μεταξύ άλλων) λέει για τους Ισραηλίτες που αμάρτησαν και ως αποτέλεσμα γύριζαν επί 40 χρόνια στην έρημο ως το θάνατό τους:
"...σήμερον, εάν της φωνής αυτού ακούσητε, μη σκληρύνητε τας καρδίας υμών ως εν τω παραπικρασμώ... επείρασαν οι πατέρες υμών ...ως ώμοσα εν τη οργή μου ει εισελεύονται εις την κατάπαυσίν μου".Ο απόστολος λοιπόν, στην προς Εβραίους επιστολή, 3/γ: 7 - 4/δ: 11, εξηγεί ότι η ΄΄κατάπαυση΄΄, δεν ήταν απλώς το να κληρονομήσουν τη γη της Επαγγελίας οι Ισραηλίτες, αλλά ότι η γη της Επαγγελίας ήταν τύπος της αληθινής ΄΄κατάπαυσης΄΄ του Θεού. Συγκεκριμμένα στο 4/δ: 3 - 11 λέει:
"3. Εισερχόμεθα γαρ εις την κατάπαυσιν οι πιστεύσαντες, καθώς είρηκεν: ΄΄Ως ώμοσα εν τη οργή μου, ει εισελεύσονται εις την κατάπαυσίν μου΄΄ καίτοι των έργων από καταβολής κόσμου γενηθέντων. 4. Είρηκε γαρ που περί της εβδόμης ούτω: ΄΄και κατέπαυσεν ο Θεός εν τη ημέρα τη εβδόμη από πάντων των έργων αυτού΄΄ 5. και τούτω πάλιν: ΄΄Ει εισελεύσονται εις την κατάπαυσίν μου΄΄. 6. Επεί ουν απολείπεταί τινας εισελθείν εις αυτήν, και οι πρότερον ευαγγελισθέντες ουκ εισήλθον δι' απείθειαν, 7. πάλιν τινά ορίζει ημέραν, σήμερον, εν Δαβίδ λέγων, μετά τοσούτον χρόνον, καθώς είρηται: ΄΄σήμερον εάν της φωνής αυτού ακούσητε, μη σκληρύνητε τας καρδίας υμών΄΄. 8. Ει γαρ αυτούς ο Ιησούς (του Ναυή) κατέπαυσεν, ουκ αν περί άλλης ελάλει μετά ταύτα ημέρας. 9. άρα απολείπεται σαββατισμός τω λαώ του Θεού.
10. Ο γαρ εισελθών εις την κατάπαυσιν αυτού και αυτός κατέπαυσεν
από των έργων αυτού, ώσπερ από των ιδίων ο Θεός. 11. Σπουδάσωμεν ουν εισελθείν εις εκείνην την κατάπαυσιν..."O απόστολος λοιπόν, αφού εξηγεί ότι κάποιοι θα έπρεπε να εισέλθουν στην κατάπαυση του Θεού, μια και οι Ισραηλίτες εκείνοι δεν εισήλθαν, και αφού εξηγεί ότι η γη της Επαγγελίας δεν ήταν η σπουδαιότερη κατάπαυση, στο εδάφιο 7 μιλάει για τον Δαβίδ. Λέει, ότι αν η κατάπαυση ήταν εκείνη στην οποία εισήγαγε τους Ισραηλίτες ο Ιησούς του Ναυή, δεν θα έγραφε μετά από τόσα χρόνια στον καιρό του Δαβίδ, τη λέξη: "σήμερον". Συνεπώς, εφ' όσον ο Δαυίδ μιλούσε περί άλλης ΄΄καταπαύσεως΄΄, ΄΄απομένει σαββατισμός για το λαό του Θεού΄΄. Και στο εδάφιο 11, παροτρύνει τους Χριστιανούς, να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην κατάπαυση του Θεού.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα της προς Εβραίους επιστολής λοιπόν, η ΄΄κατάπαυση΄΄ του Θεού, δεν είναι κάτι που τελείωσε, ούτε κάτι που αφορά μόνο το Θεό. Αφορά όλους τους Χριστιανους, σύμφωνα και με το χωρίο Αποκάλυψις 14/ιδ΄ 13: "...μακάριοι οι νεκροί οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες απ' άρτι. Ναι, λέγει το Πνεύμα, ίνα αναπαήσονται εκ των κόπων αυτών, τα γαρ έργα αυτών ακολουθεί μετ' αυτών".
Ήδη λοιπόν από τον 1ο αιώνα που γράφτηκαν αυτά τα λόγια, οι κεκοιμημένοι εν Κυρίω (Χριστιανοί), εισέρχονται στην ΄΄κατάπαυση΄΄ του Θεού, και αναπαύονται από τα έργα τους, όπως ο Θεός αναπαύθηκε από τα δικά Του.
Ας γυρίσουμε για λίγο στον Αδάμ, να θυμηθούμε τι του είπε ο Θεός μετά την αμαρτία του:
"...επικατάρατος η γη εν τοις έργοις σου εν λύπαις φάγη αυτήν πάσας τας ημέρας της ζωής σου ακάνθας και τριβόλους ανατελεί σοι, και φάγη τον χόρτον του αγρού εν ιδρώτι του προσώπου σου φάγη τον άρτον σου έως του αποστρέψαι σε εις την γην, εξ ής ελήμφθης..." (Γένεσις 3/γ΄ 17 - 19).Σύμφωνα με τα λόγια αυτά, ο Αδάμ όταν ήταν στον παράδεισο βρισκόταν στην ΄΄κατάπαυση του Θεού΄΄. Η ΄΄κατάπαυση του Θεού΄΄, ήταν η ΄΄ανάπαυσή Του΄΄ από πάντων των έργων του, στην οποία συμμετείχε ο Αδάμ. Τι ήταν λοιπόν η εργασία με τον ιδρώτα του Αδάμ; Μα φυσικά ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ της κατάπαυσης του Θεού από τα έργα του! Ο Αδάμ εργαζόμενος σκληρά, θα ελάμβανε το αντίθετο απ' αυτό που απολαμβάνουν ΄΄οι αποθανόντες από τώρα΄΄, καθώς ΄΄αναπαύονται από των έργων τους. (Αποκάλυψις 14/ιδ΄ 13). Πρόκειται για την έξοδο του Αδάμ από την κατάπαυση του Θεού, την οποία απολάμβανε όσο βρισκόταν στο ΄΄καθ' ομοίωσιν΄΄. Πρόκειται για την πτώση του από την 7η δημιουργική ημέρα.
Είναι η ίδια κατάπαυση στην οποία ήλπιζε ο Λάμεχ, όταν προφητικά ονόμασε το γιο του: ΄΄Νώε΄΄:
΄΄και επωνόμασεν το όνομα αυτού Νωε λέγων: "Ούτος διαναπαύσει ημάς από των έργων ημών και από των λυπών των χειρών ημών και από της γης, ης κατηράσατο Κύριος ο Θεός"΄΄. (Γένεσις 5/ε΄ 29).Ο Λάμεχ γνώριζε ότι παρά την κατάρα του Θεού επί της γης, υπήρχε ακόμα κατάπαυση! Προεφήτευσε λοιπόν, ότι ο Νώε θα είχε το ρόλο του σ' αυτό το Θεϊκό σχέδιο να εισέλθουν οι δίκαιοι στην ΄΄κατάπαυση του Θεού΄΄.
Εδώ τίθεται το σημαντικο στοιχείο του χρόνου και της σχέσεως μεταξύ των δημιουργικών ημερών. Αν ο Αδάμ με την αμαρτία του ξέπεσε από την 7η δημιουργική ημέρα, σε ποια ημέρα βρέθηκε;
Είναι σπουδαίο το ότι από τις 7 δημιουργικές ημέρες που αναφέρει η Γένεσις, η μόνη που δεν τελείωσε, είναι η 7η! Για όλες τις προηγούμενες, αναφέρεται: "και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί, ημέρα τάδε". (Γένεσις 1/α΄ 5, 8, 13, 19, 23, 31). Για την εβδόμη αντιθέτως, (αλλά κυρίως για την ογδόη, την πρώτη ημέρα τής καινής κτίσης), ισχύει το χωρίο του Ζαχαρία 14/ιδ΄ 6,7, που αναφέρει ότι δεν τελειώνουν ποτέ, ότι είναι η αιώνια ανέσπερη ημέρα του Κυρίου: "εν εκείνη τη ημέρα ουκ έσται φως και ψύχος και πάγος (έσται μίαν ημέραν, και η ημέρα εκείνη γνωστή τω Κυρίω, και ουχ ημέρα και ου νυξ, και προς εσπέραν έσται φως".
Η έμεση παραπομπή του χωρίου στις δημιουργικες ημέρες της Γενέσεως είναι σαφής. Σκοπίμως το χωρίο αντιτίθεται στις έξι πρώτες δημιουργικές ημέρες, οι οποίες έχουν ΄΄εσπέρα και πρωί΄΄. Εδώ όμως, ΄΄και προς εσπέραν έσται φως΄΄. Αυτή είναι η ημέρα του Κυρίου και των αγίων Του, όπως φαίνεται στο προηγούμενο χωρίο, το Ζαχαρίας 14/ιδ΄ 5: "και ήξει Κύριος ο Θεός μου και πάντες οι άγιοι μετ' αυτού".
Πώς γνωρίζουμε όμως, ότι εδώ μιλάει και για την 7η και όχι μόνο για την 8η δημιουργική ημέρα, στην οποία αναφέρονται κάποιοι πατέρες;
Η απάντηση είναι ότι μιλάει και για τις δύο αυτές ημέρες ταυτόχρονα, γιατί η 7η και η 8η ημέρα σχετίζονται! Αυτό όμως θα πρέπει να το εξηγήσουμε:Ας πάρουμε ως παράδειγμα την εβδομάδα. Οι Ισραηλίτες ξεκινούσαν από την 1η ημέρα, και έφθαναν στην 7η, που ήταν το Σάββατο. Τότε δεν εργάζονταν, επειδή αυτή η ημέρα ήταν τύπος της 7ης δημουργικής ημέρας του Θεού, κατά την οποία Εκείνος ΄΄ανεπαύθη΄΄ και ΄΄την αγίασε΄΄. (Έξοδος 20/κ΄ 8 - 11).
Στη Χριστιανική εποχή, χρησιμοποιούμε ως ημέρα αναπαύσεως κυρίως την Κυριακή, επειδή σ' αυτήν αναστήθηκε ο Κύριος και έτσι αυτή απέκτησε την αξία της ημέρας σωτηρίας (΄΄καταπαύσεως΄΄) του ανθρώπου, και προεικόνισε την πρώτη ημέρα τού μέλλοντος αιώνα. Έτσι η Κυριακή εκτός από 1η ημέρα της εβδομάδος, είναι και η ημέρα καταπαύσεως των Χριστιανών, δηλαδή ημέρα Σαββατισμού (αναπαύσεως)! Είναι όμως ταυτόχρονα και η επομένη του Σαββάτου, που κορυφώνει την εβδομάδα, δηλαδή 8η! Εξαρτάται δηλαδή πώς θα τη μετρήσει κάποιος. Μπορεί να θεωρηθεί 1η, Σάββατο, ή 8η ημέρα της εβδομάδος. Μάλιστα στην Αγία Γραφή αναφέρεται και ως "μία τών Σαββάτων" (Πράξεις 20/κ΄ 7).Πώς θα μπορούσε αυτό να συμβεί με την 7η δημιουργική ημέρα;
Αυτό έχει σχέση με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το χρόνο. Και στο δημιουργικό σχέδιο του Θεού, ο χρόνος μπορεί να γίνει αντιληπτός με δύο διαφορετικούς τρόπους: 1. Γραμμικός χρόνος, και 2. (και Χριστιανικότερον) Σταυρικός χρόνος.Γραμμικός και Σταυρικός χρόνος
Ο Γραμμικός χρόνος, είναι η αντίληψη των γεγονότων κατά σειράν, κατά ακολουθία γεγονότων. Σύμφωνα με το Γραμμικό χρόνο, μετά από τις 6 δημιουργικές ημέρες, ακολουθεί η 7η ημέρα καταπαύσεως, από την οποία όμως ο Αδάμ ξεπέφτει. Έτσι όμως η 7η δημιουργική ημέρα, είναι ένα γεγονός ανεπανάληπτο, καθώς ο χρόνος κινείται γραμμικά. Τα μάτια των ανθρώπων αποβλέπουν πλέον στον ΄΄μέλλοντα αιώνα΄΄, σε μια άλλη καινούρια ημέρα καταπαύσεως, που θα αντικαταστήσει την 7η, όπως η Κυριακή αντικατέστησε το Σάββατο των Ιουδαίων. Την ημέρα αυτή, κάποιοι πατέρες την ονομάζουν: 8η, και την ταυτίζουν με την ημέρα του Κυρίου.
Δεν είναι λάθος αυτή η αντίληψη. Είναι η συνήθης αντίληψη του χρόνου, όπως τον αντιλαμβανόμαστε ανθρώπινα. Υπάρχει όμως και ένας περισσότερο ακριβής τρόπος αντίληψης:Ο Σταυρικός χρόνος. Πρόκειται για τον Χριστιανικά ακριβέστερο τρόπο αντίληψης του θείου σχεδίου. Κατ' αυτόν, τα γεγονότα δεν κινούνται κατ' ανάγκην γραμμικά, αλλά οι δημιουργικές ημέρες μπορούν να συμπορεύονται, και να εναλάσσονται στην ανθρώπινη ιστορία. Είναι δε ο πιο ταιριαστός τρόπος αντίληψης του θείου σχεδίου, όχι μόνο επειδή συγγενεύει με την άχρονη κατάσταση του Θεού, αλλά και επειδή έτσι δεν χρειάζεται η λήξη τής 6ης ημέρας για την αποδοχή τής 7ης ημέρας, ούτε η λήξη τής 7ης ημέρας για την αποδοχή μιας 8ης ημέρας. Γιατί μπορούν οι ημέρες αυτές να συμπορεύονται. Δεν πρόκειται δηλαδή για κατ' ανάγκην χρονική διαδοχή, καθώς από την 7η ημέρα και μετά ο χρόνος καταλύεται, αλλά για "τροπική" διαδοχή. Πρόκειται για διαδοχή τρόπου υπάρξεως τών όντων.
Πώς θα εξηγούσαμε λοιπόν τη δημιουργική εβδομάδα του Θεού με βάση τη Σταυρική αντίληψη του χρόνου;
Σύμφωνα μ' αυτήν, η ανέσπερη και αγιασμένη 7η ημέρα του Κυρίου, δεν αλλοιώνεται, παρά τη δική μας γραμμική αντίληψη του χρόνου. Θεωρούμε σημαντικό το ότι στο χωρίο Γένεσις 2/β΄ 4, αμμέσως μετά από την ανάπτυξη, των περί της 7ης ημέρας καταπαύσεως του Κυρίου, συνοψίζονται οι 6 προηγούμενες ημέρες σε μία, καθώς λέει: "Αύτη η βίβλος γενέσεως ουρανού και γης, ότε εγένετο, ή ημέρα εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην..." Και ενώ στα προηγούμενα περιγράφονται 6 ημέρες για τη δημιουργία, ξαφνικά αυτές ενοποιούνται, και θεωρούνται μία ενιαία περίοδος, και ξεχωρίζονται από την 7η.
Αυτό καθ' ημας συμβαίνει, επειδή η 7η (όπως και η 8η) ημέρα, τέμνει (σταυρικά) τις υπόλοιπες δημιουργικές ημέρες, και δεν τις αντικαθιστά χρονικά, επειδή εδώ πρόκειται για ένα ΄΄ανώτερο΄΄ είδος χρόνου, που προσιδιάζει στους αγίους.
Ενώ όλα τα ως τότε κτίσματα ζούσαν το γραμμικό χρόνο, ξαφνικά ο Αδάμ ΄΄γεύτηκε΄΄ κάτι ανώτερο. Με τη λήψη του Αγίου Πνεύματος, ανυψώθηκε σ' ένα άλλο είδος χρόνου: στην ΄΄κατάπαυση του Θεού΄΄.
Μετά την πτώση του, κατέπεσε και πάλι στο γραμμικό χρόνο, όπου συνέχισαν να ζουν οι άνθρωποι ως τον καιρό του Κυρίου Ιησού Χριστού. Τότε, η πόρτα της κατάπαυσης του Θεού άνοιξε και πάλι.Αυτό σκιαγραφείται όμορφα, από το Ματθαίο στην αρχή του Ευαγγελίου του. Εκεί ο Ματθαίος, στα εδάφια 1/α΄ 1 - 17, χωρίζει τα ονόματα των προπατόρων του Κυρίου Ιησού Χριστού σε τρεις ομάδες των 14ων ονομάτων. Οι τρεις αυτές ομάδες όμως, αποτελούνται από 6 επτάδες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν έξι (γραμμικές) δημιουργικές εβδομάδες, σε αντιστοιχία με τις 6 δημιουργικές ημέρες. Και τότε, στο τέλος των 6 αυτών δημιουργικών εβδομάδων, προβάλλει το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Αυτό συμβαίνει επειδή ΤΟΤΕ, η ανθρώπινη φύση θεώνεται, και ανυψώνεται δια Ιησού Χριστού στην 7η δημιουργική περίοδο της καταπαύσεως του Θεού.
Από τότε, "...μακάριοι οι νεκροί οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες... ίνα αναπαήσονται εκ των κόπων αυτών, τα γαρ έργα αυτών ακολουθεί μετ' αυτών". (Αποκάλυψις 14/ιδ΄ 13). Οι σεσωσμένοι αυτοί άγιοι, μετέχουν του παραδείσου από τον οποίο έπεσε ο Αδάμ στο γραμμικό χρόνο. Και ενώ για τους απλούς ανθρώπους ο χρόνος κινείται γραμμικά, σε μια ανώτερη διάσταση χρόνου οι άγιοι μετέχουν της αιωνίου αναπαύσεως του Θεού.Η παράλληλη αυτή ΄΄διάσταση΄΄ χρόνου, φαίνεται σε διάφορες διατυπώσεις της Αγίας Γραφής, όπως στο χωρίο Εφεσίους 1/α΄ 4: "καθώς εξελέξατο ημάς εν αυτώ προ καταβολής κόσμου είναι ημάς αγίους και αμώμους κατενώπιον αυτού εν αγάπη".
Τα παραπάνω, πιστεύουμε ότι αποδίδονται με τον καλύτερο τρόπο στο Ορθόδοξο άρθρο του καθηγητού Β. Μπακούρου με θέμα: "Χριστούγεννα: Η εορτή του προσώπου", που φιλοξενήθηκε στο περιοδικό Τρίτο Μάτι Νο 66, σελ. 22,23, όπου μεταξύ άλλων έγραψε τα εξής:
"...ο Παράδεισος... στην πραγματικότητα ήταν ένας άλλος ΄΄Χρόνος΄΄, αν μπορούν οι λέξεις αυτές να προσδιορίσουν ιδιότητες που θραύουν τις δυνατότητες της διανοίας. Για να συλλάβουμε ακριβέστερα την αναστάτωση που έφερε στη Δημιουργία η ανθρώπινη επιλογή της Πτώσης, αρκεί ένα μόνο παράδειγμα: Η δημιουργία του Κόσμου έλαβε χώρα σε έξι ΄΄ημέρες΄΄ συντελεσμένες και αλληλοδιάδοχες. Ο Άνθρωπος πλάστηκε την τελευταία. Ωστόσο η παραδείσια επικοινωνία του με το Θεό δεν συντελέστηκε κυρίως την έκτη μέρα, αλλά την έβδομη. Αυτή τη ρητά ευλογημένη μέρα όμως διατάραξε η Προπατορική πτώση και θα λέγαμε - αρκετά τολμηρά - άφησε μετέωρη, χωρίς διαδοχή! Η ανθρώπινη βούληση, εξιοποιώντας την ελευθερία ως αυτονομία, διατάραξε τις διαστάσεις της Δημιουργίας και εισήγαγε στο Χρόνο της Δημιουργίας Αυτής τον ανθρώπινο Χρόνο, ως γραμμική διαδοχή πράξεων δηλαδή Ιστορία! Επειδή ακριβώς ο Θεός σεβάστηκε την ελεύθερη αυτή επιλογή των ανθρώπων, δεν θα ήταν δυνατό να εγκαινιάσει άλλο τρόπο προσέγγισης του πλάσματός του, παρά μόνο ένα: να εισέλθει στον ανθρώπινο Χρόνο ως συμβάν.
Ο άνθρωπος απουσιάζει από τη θεία Δημιουργία και ζει σε μια δική του!
Βεβαίως αυτή η είσοδος αυτονόητα διατάρασσε το ιστορικό γίγνεσθαι και ενοφθάλμιζε στον ανθρώπινο χρόνο μια νέα εντελέχεια: να κατατείνει σε μια τροχιά που θα τον οδηγούσε στην αρχική ΄΄κοιτίδα΄΄ του, τη Δημιουργία, από την οποία ουσιαστικά μετά την πτώση απουσιάζει, όπως θα δούμε παρακάτω. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση ήταν, ο άνθρωπος αυτού του ΄΄εκπεσόντος΄΄ Χρόνου να επιλέξει ελεύθερα αυτή τη νέα πρόταση ζωής και να επιδιώξει να ενοποιήσει την επαναστατημένη βούλησή του με την Πρόνοια του Θεού. Τότε σκοπός της Ιστορίας θα ξαναγίνει ο αρχικός σκοπός της Δημιουργίας, από τον οποίο ο Άνθρωπος συνειδητά απομακρύνθηκε, αν και προειδοποιήθηκε ρητά από το Θεό... Επομένως η ενανθρώπιση του Θεού δεν είναι μεταφυσικό γεγονός. Είναι ΄΄φυσικό΄΄ στο βαθμό που επαναφέρει τον Κόσμο σε εκείνη την κατάσταση που αποτελεί και τη ΄΄φυσική΄΄ του διάσταση, πριν η επέμβαση του Ανθρώπου δημιουργήσει μια ΄΄παρά φύση΄΄ πραγματικότητα. Αυτή βέβαια την πραγματικότητα, λόγω της πεπερασμένης μας διάνοιας, βιώνουμε ως μόνιμη. Η γέννηση του Θεού δίνει ουσιαστικό (με την κυριολεκτική έννοια του όρου) περιεχόμενο στην Ιστορία, δηλαδή την ανθρώπινη δημιουργία η οποία δεν έχει ΄΄ουσία΄΄, αφού δε συγκροτήθηκε θεουργικά, αλλά είναι στη βάση της επιφαινόμενο, παραίσθηση μιας ΄΄εν κρυπτώ΄΄ πραγματικότητας...". (Οι υπογραμμίσεις διατηρήθηκαν όπως στο άρθρο, τμήμα του οποίου παραθέσαμε με την ευγενή άδεια του κ. καθηγητού και του περιοδικού).Τελειώνοντας, θα πρέπει να ξανατονίσουμε ότι το ΄΄καθ' ομοίωσιν΄΄ του Αδάμ, ήταν πορεία, και όχι (στάσιμη) κατάσταση. Δεν ήταν το τέρμα, αλλά η αρχή της πορείας του.
Κείμενο: Ν.Μ.
quote:
Το ρητό Lux e tenebris του σκωτικού τύπου και το αντιεβραϊκό μένος οδηγούν στο ίδιο άτομο:Trithemius = Chastity
Φαίνεται ότι αφού έφαγε πόρτα απ'όλα σχεδόν τα τοπικ του εσωτέρικα, αποφάσησε να σβήσει τη φάτσα με τις νερομπογιές που χρησιμοποιούσε σαν υπογραφή.
Ποιό φως θα φέρει δεν μας είπε όμως
εχθρέ είσαι ακόμα πολύ μικρός για να ασκείς κριτική, και την ασκείς πολύ ανώριμα και βιαστικά, όχι μόνον για το όνομα του μέλους αλλά περισσότερο για το ρητό που αναφέρεις (μακάρι να ήξερες σε τι αναφέρεται). Πλανάσαι μακράν για την ταύτιση της υπογραφής, όπως πιο πριν ο Ampere με τον Απέριττο. Έχεις τίποτα να μας παραθέσεις επί του θέματος ή προτιμάς να μείνεις στά άσχετα συμπεράσματα και τις εκτός θέματος δηλώσεις;
btw, όπως ξέρεις, το "εχθρός" ονομάζεται σατανάς στα εβραϊκά. Any relation?
Επειδή παρατηρείται ότι το θέμα αυτό τείνει να ξεφύγει τελείως, λόγω προσωπικών αντεγκλίσεων, σχολιασμών επί των προσωπικών αντεγκλίσεων, σχολιασμών των σχολιασμών, κ.λπ, καθώς και με τις γνωστές τάσεις πόλωσης προς δύο στρατόπεδα - ακόμα και αν πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν έχουν καν τη διάθεση να τους κατατάξουν σε κάποιο από τα στρατόπεδα αυτά...
Παρακαλούμε θερμά να προσπαθήσετε να αντισταθείτε στους προαναφερόμενους "πειρασμούς" ![]()
Το κείμενο που παράθεσε ο Trithemius στο εισαγωγικό του μήνυμα, αποτελεί αντικείμενο προς συζήτηση και έρευνα. Το ίδιο το κείμενο ίσως τελικά να μην έχει τόσο σημασία, όσο το τι θα αποκομίσει ο καθένας που συμμετέχει στο θέμα, από τη συνδιαλλαγή του με διαφορετικές απόψεις, αλλά και από τους συλλογισμούς που μπορεί να κάνει ο ίδιος με τον εαυτό του, παίρνοντας ως ερέθισμα το θέμα. Σκοπός δε θα έπρεπε να είναι, το να πείσω τον απέναντί μου ότι έχω εγώ δίκιο και εκείνος άδικο, αλλά να μπορέσουμε και οι δυο να ανακαλύψουμε τελικά μία αλήθεια - έστω και μικρή, που μπορεί να αφορά ακόμα και μία μόνο πτυχή του θέματος, ή επίσης και μία πτυχή του εαυτού μας που έρχεται αντιμέτωπος με πράγματα που "τσαντίζουν" την κοσμοθέασή του.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Ampere: Αγαπητέ el.elyon εξακολουθώ να πιστεύω ότι η διαχειριστική ομάδα δεν είναι «αντιχριστιανοί». Εκτιμώ τη συμμετοχή σου αλλά νομίζω σε αυτό δεν έχεις δίκιο.
Αγαπητέ Ampere, συγνώμη εάν σου έδωσα να καταλάβεις ότι η διαχειριστική ομάδα είναι αντί-χριστιανοί. Αυτό που έχω πει είναι ότι ξερώ ότι δεν είναι χριστιανοί άρα είναι μη – χριστιανοί, άλλα δεν ξερώ εάν είναι αντί – χριστιανοί! Το εάν είναι θα πρέπει η διαχειριστική ομάδα να απαντήσει και όχι εγώ! Εγώ λέω αυτό που παρατηρώ και η απορία μου είναι: ποσό εύκολο η δύσκολο είναι για κάποιον μη – χριστιανό να είναι η να μη είναι αντί-χριστιανός; άρα αγαπητέ αυτοί που πρέπει να ξεκαθαρίζουν τη θέση τους είναι οι μη- χριστιανοί;
Ποιο κάτω παρουσιάζω αυτά που έχω πει για αυτό το θέμα:
<<Ποιοι είναι οι προβληματισμοί; Ποιοι είναι οι περιορισμοί; Ποιος είναι ο φανατισμός;
Ποιο είναι το άδικο, ότι λέω την προπαγάνδα ότι είναι προπαγάνδα; Άρα το δίκαιο είναι η προπαγάνδα; είναι άδικο ένας χριστιανός να υπερασπίζεται την πίστη του; Αφού ούτε καν γνωρίζεται την Άγια Γραφή και ούτε καν τη δέχεστε, γιατί την ‘βιάζετε’; τι θα πρέπει να κάνω, να σας πω και μπράβο καλά κάνετε; αυτό θέλετε; δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα. έτσι και αλλιώς είμαι φιλοξενούμενος από μη-χριστιανούς και τους ευχαριστώ –εάν είναι αντί-χριστιανοί αυτό δεν το ξέρω- εάν δεν σας κάνω θα μπορέσετε να σταματήσετε το λογαριασμό μου, έτσι και αλλιώς για σας ένα λογαριασμός είμαι. Άλλα μέχρι τότε εγώ θα πω την αλήθεια μου, χωρίς να προσβάλω κάποιον!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Trithemius Απεστάλη: 01/03/2007, 23:37:23
κάνε κλικ^^^^
Επίσης, γνωρίζεις καλύτερα από εμένα πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι πολλοί οι λογαρισμοί με κοινή προέλευση. Δεν καταλαβαίνω γιατί υφίσταται θέμα για εμένα προσωπικά και μάλιστα όταν είμαι ίσως ο μοναδικός που έχω το θάρρος να το δηλώσω.
Ampere Απεστάλη: 01/03/2007, 23:37:23
κάνε κλικ^^^^
Αγαπητέ Dying Incubus και φίλοι συντονιστές, μήπως είναι επιτέλους καιρός να σταματήσει αυτή η υποκρισία;
Έχω δει να επεμβαίνετε αμεσότατα για πολύ πιο ήπιους χαρακτηρισμούς, να κοκκινίζετε γραπτά για πολύ πιο αθώες εκφράσεις και να εγκαλείτε στην τάξη ή και να κλειδώνετε λογαριασμούς για υποψίες και μόνον διπλού (πόσο μάλλον πολλαπλού λογαριασμού).
Αρκεί μήπως κάποιος να είναι αντιχριστιανός για να χαίρει προνομιακής μεταχείρισης; (και αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε αυτό το topic βεβαίως).
Άρα Ampere, πρέπει να καταλάβεις ότι το κέντρο είναι ο αντί-χριστιανός !
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!>>
quote:
Ampere: Διαπίστωσή μου μάλιστα είναι ότι, δυστυχώς, γενικώτερα, αντιχριστιανοί βρίσκονται συχνότερα ανάμεσα στους χριστιανούς παρά σε όσους δεν είναι.
Αγαπητέ Ampere, την ίδια διαπίστωσή έχω εκφράσει και εγώ: << Όσοι ονομάζονται χριστιανοί δεν θα πει ότι είναι και πιστοί! Τον ερχομό του Χρίστου της Νέας Εποχής κανένας δεν θα μπορέσει να την εμποδίσει! Άλλα ούτε ο Χρίστος της Νέας Εποχής δεν θα μπορέσει να εμποδίσει την έλευση της 2ας παρουσίας του αληθινού Θεού! 20 Ξέρουμε όμως ότι ο Υιός του Θεού έχει έρθει και μας έχει δώσει διάνοια, για να γνωρίζουμε τον Αληθινό. και είμαστε μέσα στον Αληθινό, μέσα στον Υιό του τον Ιησού Χριστό. Αυτός είναι ο αληθινός Θεός και η ζωή η αιώνια.
Άλλα αυτό που θα μπορούσα να πω είναι ότι δεν είναι σωστό σ’ αυτό το φόρουμ πάντα να γίνεται μια προσπάθεια ότι για όλα να φταίνε οι χριστιανοί! Γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν οι χριστιανοί και οι μη-χριστιανοί άλλα οι χριστιανοί και οι αντί-χριστιανοί! Και με αυτό δεν θέλω να πω και να δικαιολογήσω τα λάθη των ονομαζόμενων χριστιανών, σαφώς και τα καταδικάζω! Όπως καταδικάζω και το πολεμώ στο Ιράκ που έγινε από ψευδό- χριστιανούς με οδηγία από Τον Θεό! Γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι αυτοί οι ψευδό-χριστιανοί ανήκουν στην Μασονία και στην Νέα Εποχή! Ακολουθούνε τον Εωσφόρο που μιλάει σ’ αυτό το θέμα για τον εαυτό του! Αυτοί μόνο το όνομα έχουν χριστιανοί άλλα δεν είναι!
Αγαπητή μου εγώ θα πρέπει να σε ευχαριστήσω γιατί συμμερίζεσαι την προσωπική σου μαρτυρία. Λυπάμαι για την εμπειρία σου αυτή και πράγματι μπορεί το μέγεθος της θλίψης σ’ αυτό το τόπο να είναι μεγάλο. Άλλα αγαπητή μου δεν είσαι ποια το κοριτσάκι άρα δεν λειτουργείς σαν το κοριτσάκι. Τι είναι αυτό που θα ήθελες, να μην υπάρχουν, oi χριστιανοί; Άλλα ποιοι, αυτοί που έχουν μόνο το όνομα η αυτοί που είναι και στην πραγματικότητα; Να είσαι σίγουρη ότι σε λίγο οι αληθινοί χριστιανοί δεν θα υπάρχουν όσο για τους ψευδό-χριστιανούς αυτοί όλο και πληθαίνουν! Άλλα αγαπητή μου θα συμφωνήσω με τον/την Ampere δοκίμαζες να πας στον Χριστο; Εγώ δεν μπορώ να σου πω εάν θα πρέπει και όχι μόνο σε σένα άλλα σε κανέναν. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι για μένα ο Ιησούς Χριστος είναι το νόημα της ζωης γιατί αυτός είναι η αλήθεια και η ζωή!
Αγαπητή μου vasiliskos η μαρτυρία σου μόνο αδιάφορο δεν με αφήνει άλλα με προβληματίζει γιατί βλασφημείτε ο Θεός και η αλήθεια του από τους ονομαζόμενους χριστιανούς. Οι οποίοι ούτε καν γνωρίζουν τον Θεό, ούτε καν έχουν διαβάζει πότε τους την Άγια Γραφή και ο ίδιος ο Κύριος λέει για αυτούς: 21 «Καθένας που μου λέει “Κύριε, Κύριε” δε θα εισέλθει στη βασιλεία των ουρανών, αλλά αυτός που κάνει το θέλημα του Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς. 22 Πολλοί θα μου πουν εκείνη την ημέρα: “Κύριε, Κύριε, στο δικό σου όνομα δεν προφητέψαμε και στο δικό σου όνομα δε βγάλαμε δαιμόνια και στο δικό σου όνομα δεν κάναμε πολλές θαυματουργικές δυνάμεις”; 23 Και τότε θα τους ομολογήσω: “Ποτέ δε σας γνώρισα. αποχωρείτε από εμένα οι εργαζόμενοι την ανομία”».>>
Αγαπητέ Ampere, μάλλον δεν έπρεπε να αναφερθώ σε σένα απλά το έκανα γιατί σ’ αυτό το φόρουμ αυτό που γίνεται είναι η δίκη των χριστιανών! Μιλάνε για ελευθερία, άλλα ελευθερία όχι για τους χριστιανούς! Αλλά αυτό είναι το ελάχιστο,- γιατί πράγματι όπως και εσύ έχεις διαπιστώσει δεν είναι όλοι που ονομάζονται χριστιανοί, αληθινοί χριστιανοί και κανένας αληθινός χριστιανός δεν προσπαθεί να δικαιολογήσει τα λάθη τούς-, άλλα το χειρότερο είναι να προσβάλουν συνεχεία τον Θεό και την Άγια Γραφή, χωρίς να έχουνε ιδέα για την Άγια Γραφή. Και όχι μόνο αυτό άλλα παρουσιάζουν την μυθολογία ως αλήθεια! Παρουσιάζουν ότι οι χριστιανοί δεν μπορεί να είναι Έλληνες , δεν μπορεί να είναι κομμάτι της κοινωνίας και δεν φτάνει μόνο αυτό άλλα έχουν και την απαίτηση να τους σεβαστούμε ! Έχουν μπερδέψει τα πάντα με τούς πάντες! Η ελευθερία τους δεν είναι τίποτα άλλο από το χάος! Δεν έχουν καμία μα καμία αλήθεια να παρουσιάζουν άλλα από μυθολογία δεν πιάνονται! Τα περισσότερα θέματα αναφέρονται στο χριστιανισμό, άραγε γιατί; από αγάπη, από ενδιαφέρον για τους χριστιανούς; και όταν υπάρχει αντίλογος εκνευρίζονται και αρχίζουν να παρουσιάζουν το ωραίο λεξιλόγιο που κατέχουν.
Αγαπητέ Ampere, δεν θα ξαναφερθώ σε σένα γιατί όπως το έχω δηλώσει, εκπρόσωπο μόνο τον εαυτό μου παρόλο που συμφωνούμε σε πολλά.
Θα ήθελα να πω προς όλα τα μέλη ότι τα όσα αναφέρω δεν είναι μια προσωπική επίθεση σε κάποιον άλλα είναι η γενική εικόνα το πώς εγώ την αντιλαμβάνομαι. Είναι καθαρά υποκειμενική μου άποψη. Και παρουσιάζω την άποψη αυτή γιατί για αυτό το λόγω συμμετέχω στο φόρουμ. Δεν συμμετέχω στο φόρουμ για να κάνω εχθρούς και αντιπάλους γιατί δεν θέλω να έχω ούτε εχθρούς και ούτε αντιπάλους αλλά για να κάνω φίλους! Γιατί φίλοι μου δεν είναι μόνο αυτοί που πιστεύουν ότι και εγώ – και εδώ να πω ότι οι περσότεροι είναι άθεοι και μάλιστα 2 από αυτούς είναι και πολύ καλοί μου φίλοι-, άλλα όσοι πιστεύουν ότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και οι διαφωνίες μας δεν μπορούν να μας κάνουν να πάψουμε να είμαστε άνθρωποι!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 04/03/2007 15:18:12
quote:
Little Devil: El. Elyon μήπως βλέπεις πολύ Λιάκο παιδάκι μου; Άκου λοιπόν Ελ μπαχα χάχα.
quote:
Little Devil: Νομίζεις ότι υπάρχω ή ότι είμαι μια αναγκαία εφεύρεση για να καλύψω την έλλειψη καλοσύνης του Γιαχβέ; Σας είπαν ότι στη κόλαση, θα σας γδέρνω ζωντανούς, θα σας τηγανίζω, θα σας σουβλίζω
quote:
Little Devil: Φυσικά αυτό έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι η ψυχή δεν αισθάνεται πόνο και επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο θεός σας είναι ικανός να σας μισεί αιώνια χωρίς να κάνει ούτε μια κίνηση για να σας βγάλει από κει. Τώρα θα μου πεις επιλογή του καθενός είναι το πως θα ζήσει, αλλά αφού εξασφαλίζει όποιος δεν ακούει το λόγο του να πηγαίνει στη κόλαση με την άδεια του θεού, δεν θα έπρεπε και ο θεός να εξασφαλίσει να ακούνε τη φωνή του όσοι δεν θέλουν να πάνε στην κόλαση; Και όταν λέω να ακούνε τη φωνή του, δεν εννοώ τους παιδεραστές, μισογύνηδες μισό-τσούτσουνους παπάδες, που τους κουτσούλισε στην χειροτόνηση τους το περιστέρι και το ονόμασαν επιφώτηση, εννοώ την ίδια τη φωνή του θεού σε όλους τους ανθρώπους.
quote:
Little Devil: η Εσθήρ ήταν η ιουδαία πόρνη σύζυγος του Ξέρξη Α’ που του έκανε τα γλυκά μπούτια ώστε να τον παροτρύνει να επιτεθεί στους Έλληνες με αποτέλεσμα τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και την μάχη του Μαραθώνα. Έκανε τα πάντα για να σωθούν οι ομογενείς της και ήταν πάρα πολύ αυστηρή με όλους τους υπόλοιπους. Μάλλον επειδή τους θεωρούσε goyim (ζώα). Φυσικά αυτό το πορνίδιο δεν θα μπορούσε να λείπει από την αγία γραφή, όπως όλοι οι υπόλοιποι παιδεραστές, αιμομίκτες και ανθρωποχασάπηδες.
quote:
Little Devil: Ο Δημοσθένης ήταν ένας υστερικός γέρος- τραβέλι και λαοπλάνος
quote:
Little Devil: Ο Βιρίσνα τώρα απαντάται στις ινδικές θρησκείες 1200 χρόνια πριν το χριστό. Δυστυχώς πολύ λίγα μπορεί να βρει κάποιος γι αυτόν, να ναι καλά οι οπαδοί του σκότους και του ψεύδους.
quote:
Little Devil:Έλλην και χριστιανός είναι ένοιες αντίθετες. Ο ένας γεννιέται ελεύθερος και ο άλλος δούλος.
Αυτά τα έχει πει ο Little Devil, στο θέμα ΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ..!
θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συντονιστές για την αμερόληπτη δουλειά που κάνουν και θεωρούν ότι ο Διάβολος, Little Devil, μπορεί να κάνει ότι θέλει εδώ μέσα. Μπορεί να προσφέρει ναρκωτικά, πορνεία και όλα τα καλά, σαφώς με πολύ αγάπη! Αλλα διαβαστε και τι άλλο θα κανει πολύ συντωμα ο Little Devil: << Σύντομα θα μαζέψω τις ορδές τις κολάσεως, δαίμονες, τελώνια, αβάφτιστα, καλοφαγάδες και όλα τα υπόλοιπα μιαρά κατά εσάς πλασματάκια και θα κάνουμε μια επιλεκτική παρουσίαση των αγίων ανθρώπων της αγίας γραφής και των έργων «αγάπης» που έκαναν, βασισμένα πάντα στην αγία γραφή και την ιστορία, με τις αντίστοιχες παραπομπές φυσικά έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να τα εξακριβώσει. Τότε θα δούμε γέλια...
Μέχρι τότε ο κολασμένος σας εύχεται να σκέφτεστε συνεχώς, να αποκτάτε γνώση, να μελετάτε τους αρχαίους Έλληνες και να πιάνετε τα @@ σας όποτε βλέπετε παπά στο δρόμο, φέρνει γούρι.>>
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 04/03/2007 16:23:03
Καταρχήν να πω ότι λυπάμαι για την άσχημη τροπή που έχει πάρει αυτό το θέμα,και ότι λυπάμαι ακόμα περισσότερο για την προσωπική μου "συνεισφορά",στο βαθμό που μου αναλογεί,για αυτή την άτυχη εξέλιξη.
Για το θέμα τώρα του αν οι συντονιστές είναι φιλο- μη- ή αντι-χριστιανοί,άθεοι,δωδεκαθειστές κλπ και για το ποιους ευνοούν αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτός που σε ένα "πεδίο μάχης" τρώει σφαίρες και απο τα δύο αντίπαλα "στρατευματα", είναι μόνο αυτός που κάθεται στη μέση... Ας το δούμε λοιπον αυτό,και ας καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι να υπερβαίνει κάποιος τις προσωπικές του απόψεις (γιατί όλοι έχουμε τέτοιες) για να βλεπει τα πράγματα καθαρά και αντικειμενικά,και ας μην αφήνουμε την τύπου Bush παρανοική λογική "δεν είσαι μαζί μας,άρα είσαι εναντίον μας" να μας παρασύρει...Και αυτό όχι μόνο σε σχέση με τους συντονιστές...
Φίλε μου Dying λες
quote:
Χμμμ!
Φίλε μου, θα σου εξηγήσω λίγο το σκεπτικό μου επάνω σ' αυτό.
Αν εγώ πχ αύριο θελήσω να μπαίνω ως Βελλεροφόντης και μετά από 1 χρόνο ως Θησέας θα πρέπει να κοιτάξουμε το κίνητρο μου.
Μπορεί ως Dying_Incubus να έχω ένα προφίλ που ταιριάζει σε έναν Μουσουλμάνο και να υπερασπίζομαι με πάθος τις θέσεις μου.
Ως Βελλεροφόντης μπορεί να γράφω ως φανατικός Προτεστάντης και να θίγω τον άλλο μου εαυτό!
Αυτό μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα ή όχι.
Αυτό μπορεί να δείχνει μια διάθεση για χαβαλέ, μπορεί να δείχνει μια τάση για παραπλάνηση των μελών ή 1002 άλλα πράγματα...Αν όμως με τη νέα μου ταυτότητα παραμένω ο ίδιος κι εγκαταλείψω την προηγούμενη μου, αυτό μπορεί να σημαίνει πως ήθελα μια αλλαγή στο nickname μου (Ο Dying πέθανε πια και πάμε για άλλα!
).
Μπορεί πάλι να είχα ένα τεχνικό πρόβλημα (να έχασα τον παλιό μου κωδικό) κι άνοιξα έναν καινούριο οπότε και κρατάω πλέον αυτόν.
Βλέπεις την διαφορά, φίλε μου?
Την βλεπω,την βλέπω φίλε μου Dying
Το κακό (ή καλο?) είναι ότι βλέπω και άλλες πολλές διαφορές! χεχεχε
Πρόσεξε με λίγο σε παρακαλώ τώρα. Είσαι ο Dying λοιπόν βαρέθηκες το nick σου,είσαι σε μια "διάθεση ανανέωσης",θέλεις να το αλλάξεις. Κανένα πρόβλημα!
Ειδοποίησε λοιπον τους διαχειριστές να απενεργοποιήσουν τον Dying λογαριασμό σου,και αν σέβεσαι τους μέχρι χθες συνομιλητές σου βάλε και ένα "πρωην Dying" για κάποιο διάστημα σε μια γωνίτσα στα μηνύματα σου (οπως είχε κάνει ο Εχέμβροτος παλιότερα),για να ξέρουν οι άνθρωποι με ποιον μιλάνε...Γιατί να ξερουν με ποιον μιλάνε? Για χίλιους λόγους...Μπορεί βάση της εικόνας που είχες δώσει με τον Dying λογαριασμό σου πχ κάποια μέλη να θεωρούν ότι η συζήτηση μαζι σου είναι χάσιμο χρόνου και να μην επιθυμούν να συμμετέχουν στα τόπικ που ανοίγεις ως Living ας πούμε ...Δεν εχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ότι είσαι το μέλος Dying με το οποίο μαλώσαν χθες?
Πρόσεξε κάτι άλλο. Αν εσύ φίλε μου Dying που γράφεις ως Dying σήμερα δίνεις στον εαυτό σου την προοπτική/δυνατότητα/ευχέρεια της αλλαγής nick κατά βούληση,και χωρίς να ενημερώσεις κανένα,δίνεις ταυτόχρονα στον εαυτό σου και μεγαλύτερη "ελευθερία κινήσεων" σε βάρος των άλλων μελών τα οποία δεν την έχουν. Αν εγώ έχω στο μυαλό μου ότι σήμερα είμαι Μέρκιουρι και άυριο Εωσφόρος ας πούμε και δεν τρέχει μία,και για κάποιους λόγους αντιπαθώ τον Dying και έχω τα νευρα μου,γιατί να μη "λούσω" τον Dying στις προσβολές σήμερα,χαλώντας τη δικιά του μέρα,και βγάζοντας τα δικά μου απωθημένα? Αφού έτσι και αλλιώς αυριο που "θα είμαι σε διάθεση ανανέωσης" θα κάνω μια νέα ταυτότητα ως Εωσφόρος,και θα σπάσω και πλάκα με τον Dying που θα σπέυσει να με καλωσορίσει στα φόρουμς!!!
Αν όμως εγώ είμαι Mercury και δεν σκοπευω να αλλάξω τότε θα προσέξω και θα σε σεβαστω περισσότερο, όχι επειδή είμαι καλος ή κακός πράγμα το οποίο δεν έχει τόση σημασία αφού το ότι στο φόρουμ θα μπουν και "καλοι" και "κακοί" είναι δεδομένο.Αλλά επειδή όπως συμβαίνει και στην πραγματική ζωή θα ξέρω ότι αυριο θα σε βρώ πάλι μπροστά μου.Και αυτό και οι "καλοι" και οι "κακοί" το λαμβάνουν υπόψη.
Είναι λοιπον δυνατόν αγαπητέ μου Dying να έχει ο καθένας απο μας 3-4-5 ενεργούς λογαριασμούς "παλιών μελών" και να επαφίεται αποκλειστικά στη διακριτική μας ευχέρεια και την καλή ή κακή μας προαίρεση το αν και πως θα τους χρησιμοποιήσουμε ή όχι?
Yπάρχει η υπηρεσία υπενθύμησης κωδικού,υπάρχει η ατομική πρωτοβουλία για γνωστοποίηση της πρώην ταυτότητας με τον τρόπο που ανέφερα,υπάρχει η δυνατότητα γνωστοποίησης της αλλαγής σε σας για απενεργοποίηση του παλιού λογαριασμού...Όλα εδώ είναι.
Αυτό που θέλω να πω φίλε μου τελικά είναι ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει τόσο το πως χρησιμοποίησε ο αγαπητός Trithemius τους λογαριασμούς του,αλλά το τι θα γινόταν εδω μεσα αν η λογική του Trithemius
quote:
είτε έχεις 1, είτε 1.000.000.0001 λογαριασμούς, το web space που καταναλώνεις στις συζητήσεις είναι το ίδιο
επικρατούσε.Αυτή την άποψη χτυπάω.Συγνώμη πάρα πολύ αλλά εγώ ποτε δεν εξέλαβα τη συμμετοχή μου στο εσωτερικα ως "μηχανισμό κατανάλωσης web space". Δεν είμαστε μόνο κομιστές "πληροφοριών και απόψεων",είμαστε και προσωπικότητες.
Άν το έβλεπα αλλιώς δεν θα συμμετείχα καθόλου σε κανένα φορουμ. Να ναι καλά το google,αγγλικά γνωρίζω πολύ καλά,στην αναζήτηση είμαι τσακάλι,όλες οι "πληροφορίες" του κόσμου στα πόδια μου είναι.
Η διαφορά των "διαδικτυακών κοινοτήτων" από το google είναι ότι στις πρωτες μπορείς να "δεις" όχι μόνο την άποψη,αλλά και το "φορέα της".Γιατί ο Trithemius σκέφτεται έτσι? Πως συνδυάζεται με αυτό που είπε στο άλλο τοπικ? Τι μπορεί να τον οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα και όχι σε αυτό που εγώ θα περίμενα βάση των όσων ειχε πει...Αυτη είναι όλη η γοητεία των φόρουμς. Μαθαίνεις πως σκέφτονται οι άλλοι,και μάλιστα λόγω της μεγαλυτερης "ελευθερίας" που προσφέρει η "ανωνυμία" του ιντερνετ λαμβάνεις και όψεις της προσωπικότητας τους που για τον ένα ή τον άλλο λόγο το ίδιο άτομο δεν θα τις παρουσιάζε στην πραγματική ζωή.
quote:Ο Στωϊκός φιλόσοφος όμως γιατί υπομένει?
Τι είναι αυτό που βλέπει πίσω από αυτό που υπομένει?Το ερώτημα μου είναι καθαρά για τους Στωϊκούς και μόνο.
Nα πω τον ε-αυτό του και ας μην (?) είμαι στωικός φίλε μου Dying?
but...what the bleep do "I" know,my friend...what the bleep do "We" know?

It is the source of all true art and all science.
quote:
el.elyon:Αυτά τα έχει πει ο Little Devil, στο θέμα ΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ..!
θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συντονιστές για την αμερόληπτη δουλειά που κάνουν και θεωρούν ότι ο Διάβολος, Little Devil, μπορεί να κάνει ότι θέλει εδώ μέσα.
Εγώ αυτό που βρίσκω ως σωστό και αμερόληπτο el.elyon, σχετικά με το συντονισμό ενός χώρου που φιλοξενεί σχεδόν 10.000 θέματα συζητήσεων, με μηνύματα που κυμαίνονται στα περίπου 150 ημερησίως, είναι το εξής:
Να συμμετέχουν και τα μέλη στην χρονοβόρα - αν μη τι άλλο - αυτή διαδικασία. Και να μη χρησιμοποιούν αντ' αυτού, τη δική τους αμέλεια στο να ειδοποιήσουν για κάτι που αφορά μία συζήτηση τη συντονιστική ομάδα, ως επιχείρημα για την μεροληπτική στάση των συντονιστών.
Μας ειδοποίησες μέσω προσωπικού email ή με κάποιον άλλο τρόπο el.elyon;
Απ' όσο γνωρίζω (από την επικοινωνία μου με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των υπευθύνων), όχι. Ωστόσο, "ειδοποιείς" στο παρόν θέμα για το συγκεκριμένο γεγονός που αφορά ένα άλλο θέμα. Γιατί; Για να αποδείξεις ότι είμαστε "αντιχριστιανοί"; Ότι είμαστε μεροληπτικοί;
Στο σκεπτικό σου δεν υπάρχει άλλη εκδοχή;
Όπως π.χ, ότι μπορεί να βλέπουμε τα πράγματα πέρα από πολώσεις αυτού του είδους, όπως πάμπολλες φορές έχουμε αναφέρει σε συμμετοχές μας στις συζητήσεις και όπως στο σύνολό τους οι πράξεις μας συνεχώς το αποδεικνύουν;
Μία αμερόληπτη στάση απέναντι στις πολώσεις που δημιουργούνται σε διάφορα θέματα προϋποθέτει για κάθε μέλος που διατείνεται ότι την υιοθετεί, ή που εκφράζει κρίσεις προς τη συντονιστική ομάδα ότι δεν δρα σύμφωνα με αυτήν,
όχι μόνο να υποδείξει το γεγονός στους συντονιστές, αλλά να καταδείξει μέσα στο διάλογο, με σωστό τρόπο τις λανθασμένες συμπεριφορές, έτσι ώστε να βοηθήσει στην καταπολέμησή τους. Τονίζω εδώ τη λέξη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ και όχι απόψεις. Διότι με λύπη μου διαπιστώνω, πως πολύ συχνά, ο μοχλός της αντίδρασης σε ακραίες συμπεριφορές όπως αυτή που διατείνεσαι ότι υφίσταται el.elyon, δεν είναι η φύση της συμπεριφοράς, αλλά το γεγονός ότι συνοδεύει μία άποψη διαφορετική από αυτή που πρεσβεύει αυτός που ενοχλείται από το όλο γεγονός. Κι αυτό δεν είναι αμερόληπτη στάση, σε διαβεβαιώ. Ούτε φυσικά είναι αμερόληπτη στάση, να στηρίζεις ένα επιχείρημα παραθέτοντας μερικά απομονωμένα αποσπάσματα που έχουν προκύψει από μεγαλύτερα κείμενα, επιλεγμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να παρουσιάζουν μία μερική μόνο εικόνα, που εξυπηρετεί αυτά που θέλεις να προβάλλεις.
Θέλεις να σου πούμε αγαπητέ el.elyon τι θα έκανε ένας πραγματικά αμερόληπτος συζητητής που δε θα τον ενδιέφερε μόνο να προωθήσει τη δική του οπτική επάνω στο θέμα, δημιουργώντας εντυπώσεις;
Θα ακολουθούσε την απλούστατη λογική και την ανθρωπιστική στάση απέναντι στους άλλους που λέει, ότι δεν είναι απαραίτητα εχθρός μου κάποιος που δεν υποστηρίζει "την οπτική μου εναντίον όλων των άλλων" και θα ρωτούσε:
1).Έχετε δει φίλοι συντονιστές τα μηνύματα του τάδε;
2).Συμφωνείτε με τα γραφόμενα και τη στάση του τάδε;
Παρ' ότι λοιπόν δεν το έκανες όπως θα έπρεπε, αλλά προτίμησες να δημιουργήσεις μια εντύπωση, εμείς θα προσποιηθούμε ότι το έχεις κάνει. Οι απαντήσεις λοιπόν στις δύο παραπάνω ερωτήσεις, θα ήταν:
1).δεν τα έχουμε δει ακόμα
2).δε συμφωνούμε με κάποια σημεία που αφορούν τη στάση του μέλους (θα γίνουν επεμβάσεις στα σημεία αυτά)
3). δε θεωρούμε ότι η συμμετοχή του μέλους Little Devil, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συνολικά ως μη δημιουργική. Σε οποιαδήποτε σημεία χρειάζεται να γίνει τροποποίηση ή παρέμβαση, θα γίνει στη συνέχεια.
Μετά από τα παραπάνω, θα καταλαβαίνεις μάλλον τη θέση μας, ότι δε μπορούμε να αποδεχτούμε, ούτε και φυσικά να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με μία δήθεν επιχειρηματολογία, που τουλάχιστον το λογικό της μέρος πάσχει οικτρά...
Εν τέλει, η όλη σου παρέμβαση, δεν μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικό συμπέρασμα, παρά το ακόλουθο:
Ότι σκοπό έχει να επιτείνει την πόλωση που δημιουργήθηκε στην παρούσα συζήτηση.
Ελπίζω πραγματικά, να δώσεις ουσιαστική προσοχή στο μήνυμά μου.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Αν θέλεις να συζητήσουμε κάτι εκτενέστερα, μπορούμε να τα πούμε και μέσω e-mail.
Στο μήνυμα σου στις 03/03/2007, 21:32:51 αναφέρεις πως - για να "ηρεμήσω" τα πνεύματα προφανώς - μπορεί να σου πρότεινα να αποχωρήσεις από το θέμα, να μην απαντήσεις στους χαρακτηρισμούς που όντως έλαβες, ούτε θα σε ρωτούσα γιατί θίχτηκες.
Η ερώτηση μου σχετικά με το τι συναισθήματα δημιούργησε σε εσένα και τον Trithemius η μεταξύ σας διαμάχη και τα όσα προέκυψαν από την ερώτηση μου αυτή, μου έδειξαν πάρα πολλά πράγματα...
Και τα συμπεράσματα μου αυτά είναι σίγουρα πολύ πιο χρήσιμα από αυτά που θα εξήγαγα αν είχα θέσει κάποιο από τα ερωτήματα αυτά κι είχα λάβει τις ανάλογες απαντήσεις. ![]()
Σχετικά με το θέμα των λογαριασμών, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχεις απόλυτο δίκιο για την υπενθύμιση του κωδικού - σε περίπτωση που τον έχουμε χάσει - και για την ενημέρωση των Διαχειριστών/Συντονιστών από το μέλος που ανοίγει ένα δεύτερο λογαριασμό.
Το μέλος που το πράττει αυτό - είτε λόγω διάθεσης αλλαγής του username είτε λόγω τεχνικού προβλήματος - πρέπει να ενημερώνει τους Υπευθύνους.
Κι ο πιο σημαντικός λόγος είναι - η ακούσια έστω - παραπλάνηση των μελών και των αναγνωστών μιας συζήτησης.
Αν εμείς οι 2 για παράδειγμα έχουμε ένα διάλογο σε ένα θέμα, είναι πολύ πιθανόν να προκληθεί σύγχυση αν μπω με κάποιον άλλον λογαριασμό και συνεχίζω τον διάλογο μαζί σου.
Κλείνω το μήνυμα μου με 2 πολύ καλά σημεία του τελευταίου μηνύματος σου:
quote:
Συγνώμη πάρα πολύ αλλά εγώ ποτε δεν εξέλαβα τη συμμετοχή μου στο εσωτερικα ως "μηχανισμό κατανάλωσης web space". Δεν είμαστε μόνο κομιστές "πληροφοριών και απόψεων",είμαστε και προσωπικότητες.
quote:
but...what the bleep do "I" know,my friend...what the bleep do "We" know?
![]()
![]()
![]()

In anticipation of my resurrection...
Όπως έχω πει και σε παλιότερη απάντηση μου στο θέμα αυτό, το Κακό έχει οριστεί από πολλούς πολιτισμούς - από άλλους σε μικρότερη κλίμακα κι από άλλους σε μεγαλύτερη.
Σε μια πολυθεϊστική θρησκεία είναι πχ πολύ πιθανόν το Κακό να μην έχει έναν αντιπρόσωπο με μεγάλη δύναμη αλλά να εκπροσωπείται από δαιμόνια ή από θεότητες μικρότερης δύναμης από τις κύριες.
Πάντοτε όμως έπαιζαν κάποιο ρόλο στο "πλέξιμο" του όλου μυθολογικού υπόβαθρου του λαού.
Τι ρόλο πχ έπαιζαν στην ελληνική μυθολογία οι Αρπυΐες, η Μέδουσα, η Χίμαιρα, η Λερναία Ύδρα κτλ?
Πάντοτε δεν χρησίμευαν για να εξυψωθεί το πρότυπο του ήρωα με τη νίκη τους απέναντι σ' αυτές τις οντότητες?
Δεν χρησίμευαν για να καταδείξουν την δυνητική υπέρβαση των ανθρώπινων ορίων?
Μια άλλη σκέψη μου για το Κακό, τον Σατανά, το φίδι (όχι ως το σύμβολο της Γνώσης και της Σοφίας αλλά ως τον εκπρόσωπο του Κακού) - και την οποία έχω διατυπώσει και στο παρελθόν - είναι γιατί μας φοβίζουν και μας κάνουν να τα αποδιώχνουμε.
Γιατί οι άνθρωποι τείνουμε να θέλουμε να εξαφανίσουμε κάθετί το κακό, το αρνητικό?
Μήπως είναι κάτι εφάμιλλο της προσπάθειας μας να καταπιέσουμε τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα μας για να τα αποκρύψουμε?
Μήπως ο Σατανάς πχ συμβολίζει τα αρνητικά στοιχεία όλων των ανθρώπων?
Κι αν είναι μια ανθρώπινη επινόηση που δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό αποκλειστικά?
Θα πρέπει να συνεχίσουμε να εξορκίζουμε το "Κακό", μεταθέτοντας το κάπου αλλού έξω από εμάς, ή να αναγνωρίσουμε πως τα αρνητικά μας στοιχεία δεν πρέπει να αποκρύπτονται αλλά να προσπαθούμε να φέρουμε το φως σ' αυτά?

In anticipation of my resurrection...
quote:
Amalia: Μας ειδοποίησες μέσω προσωπικού email ή με κάποιον άλλο τρόπο el.elyon;
Απ' όσο γνωρίζω (από την επικοινωνία μου με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των υπευθύνων), όχι. Ωστόσο, "ειδοποιείς" στο παρόν θέμα για το συγκεκριμένο γεγονός που αφορά ένα άλλο θέμα. Γιατί;
Η εσύ δεν διάβαζες προσεκτικά τα όσα γραφώ η τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των υπευθύνων δεν σε ενημέρωσαν σωστά. Ιδού το γιατί:<< Και για να προσθέσω στα όσα είπα ποιο πάνω, την υπόθεση των χριστιανών το έχει αναλάβει προσωπικά ο Διάβολος! Ιδού και οι αποδείξεις:>> με αυτή τη πρόταση ξεκινάει το μήνυμα μου και αναφέρεται στο παραπάνω μήνυμα μου. Άλλα μάλλον και εκείνο το μήνυμα δεν το πιάσατε γιατί δεν θα ρωτούσες τα παρακάτω άλλα θα απαντούσες στις ερωτήσεις που υπάρχουν στο μήνυμα!
quote:
Amalia: Για να αποδείξεις ότι είμαστε "αντιχριστιανοί"; Ότι είμαστε μεροληπτικοί;
Στο σκεπτικό σου δεν υπάρχει άλλη εκδοχή;
Όπως π.χ, ότι μπορεί να βλέπουμε τα πράγματα πέρα από πολώσεις αυτού του είδους, όπως πάμπολλες φορές έχουμε αναφέρει σε συμμετοχές μας στις συζητήσεις και όπως στο σύνολό τους οι πράξεις μας συνεχώς το αποδεικνύουν;
Λοιπόν Amalia αφού ανέλαβες εσύ να μου απαντήσεις και επειδή ζητάς να δώσω ουσιαστική προσοχή στο μήνυμα σου θα σου ζητούσα το ίδιο να κανείς και εσύ, όχι για το μήνυμα άλλα για τα μηνύματα μου και αφού το κάνεις αυτό εάν θέλεις απαντάς στα ερωτήματα που υπάρχουν!
<<γιατί απλά οι εβραιοι ΔΕΝ ειχαν ποτε ανιμιστικη αντιληψη, η θρησκεια τους ειναι ενα εγωπαθες κατασκευασμα, και ΔΕΝ ειχαν μυστηρια, που θα πει οτι δεν συνεχισαν την θρησκευτικη χρηση ενθεογενων, γιατι απλα θεωρουσαν την Γνωση και την Επιγνωση καταρα (υπαρχει λυση γι αυτους - λοβοτομη - σε γυριζει στην πριν το προπατορικο αμαρτημα επιγνωση και ακομη παραπερα)>>
αυτό το μηνυμα είναι του jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"
Greece
4264 Μηνύματα
άρα Amalia αφού δεν είδα καμία μα καμία παρέμβαση στο μήνυμα, δεν είναι λογικό το συμπέρασμα ότι μάλλον είστε σύμφωνοι με την λύση που προτείνει το ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA" ; ότι μάλλον θεωρείται ότι αυτή η λύση δεν προσβάλει κανέναν;
Σαφώς λογικό είναι ότι μάλλον δεν το διαβάζατε πότε αυτή τη λύση;
Για πες λοιπόν, ποιο είναι το λογικό;
quote:
Amalia: Διότι με λύπη μου διαπιστώνω, πως πολύ συχνά, ο μοχλός της αντίδρασης σε ακραίες συμπεριφορές όπως αυτή που διατείνεσαι ότι υφίσταται el.elyon, δεν είναι η φύση της συμπεριφοράς, αλλά το γεγονός ότι συνοδεύει μία άποψη διαφορετική από αυτή που πρεσβεύει αυτός που ενοχλείται από το όλο γεγονός. Κι αυτό δεν είναι αμερόληπτη στάση, σε διαβεβαιώ. Ούτε φυσικά είναι αμερόληπτη στάση, να στηρίζεις ένα επιχείρημα παραθέτοντας μερικά απομονωμένα αποσπάσματα που έχουν προκύψει από μεγαλύτερα κείμενα, επιλεγμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να παρουσιάζουν μία μερική μόνο εικόνα, που εξυπηρετεί αυτά που θέλεις να προβάλλεις.
Και όταν λες διαφορετική άποψη μάλλον θα αναφέρεσαι σ’ αυτά: Little Devil: El. Elyon μήπως βλέπεις πολύ Λιάκο παιδάκι μου; Άκου λοιπόν Ελ μπαχα χάχα.
Little Devil: Νομίζεις ότι υπάρχω ή ότι είμαι μια αναγκαία εφεύρεση για να καλύψω την έλλειψη καλοσύνης του Γιαχβέ; Σας είπαν ότι στη κόλαση, θα σας γδέρνω ζωντανούς, θα σας τηγανίζω, θα σας σουβλίζω
Little Devil: Φυσικά αυτό έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι η ψυχή δεν αισθάνεται πόνο και επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο θεός σας είναι ικανός να σας μισεί αιώνια χωρίς να κάνει ούτε μια κίνηση για να σας βγάλει από κει. Τώρα θα μου πεις επιλογή του καθενός είναι το πως θα ζήσει, αλλά αφού εξασφαλίζει όποιος δεν ακούει το λόγο του να πηγαίνει στη κόλαση με την άδεια του θεού, δεν θα έπρεπε και ο θεός να εξασφαλίσει να ακούνε τη φωνή του όσοι δεν θέλουν να πάνε στην κόλαση; Και όταν λέω να ακούνε τη φωνή του, δεν εννοώ τους παιδεραστές, μισογύνηδες μισό-τσούτσουνους παπάδες, που τους κουτσούλισε στην χειροτόνηση τους το περιστέρι και το ονόμασαν επιφώτηση, εννοώ την ίδια τη φωνή του θεού σε όλους τους ανθρώπους.
Little Devil: η Εσθήρ ήταν η ιουδαία πόρνη σύζυγος του Ξέρξη Α’ που του έκανε τα γλυκά μπούτια ώστε να τον παροτρύνει να επιτεθεί στους Έλληνες με αποτέλεσμα τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και την μάχη του Μαραθώνα. Έκανε τα πάντα για να σωθούν οι ομογενείς της και ήταν πάρα πολύ αυστηρή με όλους τους υπόλοιπους. Μάλλον επειδή τους θεωρούσε goyim (ζώα). Φυσικά αυτό το πορνίδιο δεν θα μπορούσε να λείπει από την αγία γραφή, όπως όλοι οι υπόλοιποι παιδεραστές, αιμομίκτες και ανθρωποχασάπηδες.
Little Devil: Ο Δημοσθένης ήταν ένας υστερικός γέρος- τραβέλι και λαοπλάνος
Little Devil: Ο Βιρίσνα τώρα απαντάται στις ινδικές θρησκείες 1200 χρόνια πριν το χριστό. Δυστυχώς πολύ λίγα μπορεί να βρει κάποιος γι αυτόν, να ναι καλά οι οπαδοί του σκότους και του ψεύδους.
Little Devil:Έλλην και χριστιανός είναι ένοιες αντίθετες. Ο ένας γεννιέται ελεύθερος και ο άλλος δούλος.
Little Devil: << Σύντομα θα μαζέψω τις ορδές τις κολάσεως, δαίμονες, τελώνια, αβάφτιστα, καλοφαγάδες και όλα τα υπόλοιπα μιαρά κατά εσάς πλασματάκια και θα κάνουμε μια επιλεκτική παρουσίαση των αγίων ανθρώπων της αγίας γραφής και των έργων «αγάπης» που έκαναν, βασισμένα πάντα στην αγία γραφή και την ιστορία, με τις αντίστοιχες παραπομπές φυσικά έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να τα εξακριβώσει. Τότε θα δούμε γέλια...
Μέχρι τότε ο κολασμένος σας εύχεται να σκέφτεστε συνεχώς, να αποκτάτε γνώση, να μελετάτε τους αρχαίους Έλληνες και να πιάνετε τα @@ σας όποτε βλέπετε παπά στο δρόμο, φέρνει γούρι.>>
Και μάλλον λυπάσαι για την ακραία αντίδραση μου, έτσι δεν ονόμασες την αντίδραση μου, στις απόψεις αυτές ! Άλλα δεν λυπάσαι για αυτές τις απόψεις!
quote:
Amalia: Θέλεις να σου πούμε αγαπητέ el.elyon τι θα έκανε ένας πραγματικά αμερόληπτος συζητητής
Δεν με αφησατε να σας πω εάν θελω, τοτε γιατι με ρωτας; Μηπως επειδη θα σε ρωτουσα εάν θυμασε τον Attila; εάν θυμασε τι θεση ειχα παρει;
Μηπως επιδει θα σε ρωτουσα εάν ξερεις ποιον εκπρόσωπο και ποιες είναι οι αποψεις μου;
Amalia, τι θα πει αμεροληπτος; Τα παρακατω;
quote:
Amalia: Θα ακολουθούσε την απλούστατη λογική και την ανθρωπιστική στάση απέναντι στους άλλους που λέει, ότι δεν είναι απαραίτητα εχθρός μου κάποιος που δεν υποστηρίζει "την οπτική μου εναντίον όλων των άλλων" και θα ρωτούσε:
1).Έχετε δει φίλοι συντονιστές τα μηνύματα του τάδε;
2).Συμφωνείτε με τα γραφόμενα και τη στάση του τάδε;
Παρ' ότι λοιπόν δεν το έκανες όπως θα έπρεπε, αλλά προτίμησες να δημιουργήσεις μια εντύπωση, εμείς θα προσποιηθούμε ότι το έχεις κάνει.
Δεν είναι εντύπωση άλλα είναι είναι απόδειξη στα όσα αναφέρω! Και δεν χρειάζεται να προσποιηθείτε για κατι που δεν έκανα και δεν υπήρχε λόγος για να το κάνω άλλα να απαντήσετε στις τόσες ερωτήσεις! Σαφώς εάν το θέλετε!
Εάν διαβάζεις τα μηνύματα μου θα δεις ότι κάποια στιγμή σας κάλεσα άλλα μάλλον εγώ δεν φώναξα δυνατά! Άλλα τώρα που δεν σας κάλεσα- και μάλλον δεν χρειάζεται να σας καλέσω αφού είναι το σπίτι σας και κάνετε ότι θέλετε- άλλα σας ευχαρίστησα για την αμερόληπτη δουλειά που κάνετε. Και για το ευχάριστο αυτό κάνατε 2 πράγματα: το παρακάτω:
quote:
Οι απαντήσεις λοιπόν στις δύο παραπάνω ερωτήσεις, θα ήταν:
1).δεν τα έχουμε δει ακόμα
2).δε συμφωνούμε με κάποια σημεία που αφορούν τη στάση του μέλους (θα γίνουν επεμβάσεις στα σημεία αυτά)
3). δε θεωρούμε ότι η συμμετοχή του μέλους Little Devil, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συνολικά ως μη δημιουργική. Σε οποιαδήποτε σημεία χρειάζεται να γίνει τροποποίηση ή παρέμβαση, θα γίνει στη συνέχεια.
Και εδώ άλλη μια φόρα σας ευχαριστώ!
Και το δεύτερο που κάνατε είναι το παρακάτω:
quote:
Μετά από τα παραπάνω, θα καταλαβαίνεις μάλλον τη θέση μας, ότι δε μπορούμε να αποδεχτούμε, ούτε και φυσικά να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με μία δήθεν επιχειρηματολογία, που τουλάχιστον το λογικό της μέρος πάσχει οικτρά...
Εν τέλει, η όλη σου παρέμβαση, δεν μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικό συμπέρασμα, παρά το ακόλουθο:
Ελπίζω πραγματικά, να δώσεις ουσιαστική προσοχή στο μήνυμά μου.
Αυτό το τελευταίο είναι το κερασάκι!
Ευχαριστώ γιατί με αυτό το τελευταίο επιβεβαίωσες αυτά που έχω καταλάβει!
Τώρα η προσοχή που μου ζητάς είναι προειδοποίηση, απειλή, τι;
Ότι και νάνε σε ευχαριστώ!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Mercury: Kαλημέρα σε όλους.
Καταρχήν να πω ότι λυπάμαι για την άσχημη τροπή που έχει πάρει αυτό το θέμα,και ότι λυπάμαι ακόμα περισσότερο για την προσωπική μου "συνεισφορά",στο βαθμό που μου αναλογεί,για αυτή την άτυχη εξέλιξη.
Για το θέμα τώρα του αν οι συντονιστές είναι φιλο- μη- ή αντι-χριστιανοί,άθεοι,δωδεκαθειστές κλπ και για το ποιους ευνοούν αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτός που σε ένα "πεδίο μάχης" τρώει σφαίρες και απο τα δύο αντίπαλα "στρατευματα", είναι μόνο αυτός που κάθεται στη μέση...
Αφού είναι προς όλους, καλησπέρα σου.
Η εξέλιξη που λυπάσαι δεν είναι καθόλου ατυχή εξέλιξη! Αλλά γιατί λυπάσαι, που δεν άναψες κεράκι στο σατανά;
Ξεκινάς αν οι συντονιστές είναι φίλο- μη- η αντί-χριστιανοί αλλά αυτό που θέλεις να πεις είναι ο εαυτό σου, ότι είσαι στη μέση των πυροβολισμών από τους χριστιανούς και τους αντί-χριστιανούς. Δεν σε ενδιαφέρει το τι είναι οι συντονιστές άλλα ο εαυτό σου, που τρωει σφαίρες και από τα δυο αντίπαλα στρατεύματα!
Λοιπόν Mercury, πρώτον, όσο αφορά εμένα, ως χριστιανός, είμαι εντελώς μονός μου! Δεν έχω κανένα στρατό και δεν πυροβόλο κανένα που κάθετε στη μέση. Δευτέρων δεν έχω δει κανένα άλλο χριστιανό να σε πυροβολεί. Άρα δεν υπάρχει κανένα μα κανένα στράτευμα από χριστιανούς ! άρα κανένας χριστιανός δεν σου κάνει τίποτα και η αναφορά σου για στράτευμα των χριστιανών είναι ψέμα και δεν στηρίζεται πουθενά και ψέμα είναι ότι οι χριστιανοί σε πυροβολούν!
quote:
Mercury: Ας το δούμε λοιπον αυτό,και ας καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι να υπερβαίνει κάποιος τις προσωπικές του απόψεις (γιατί όλοι έχουμε τέτοιες) για να βλεπει τα πράγματα καθαρά και αντικειμενικά,και ας μην αφήνουμε την τύπου Bush παρανοική λογική "δεν είσαι μαζί μας,άρα είσαι εναντίον μας" να μας παρασύρει...Και αυτό όχι μόνο σε σχέση με τους συντονιστές...
Να το δούνε ποιο; Τα δυο στρατεύματα που νομίζεις ότι υπάρχουν και σε πυροβολούν η εσύ που κάθεσαι στη μέση;
Και να μη αφήσετε- την τύπου Bush παρανοική λογική "δεν είσαι μαζί μας,άρα είσαι εναντίον μας" να μας παρασύρει...Και αυτό όχι μόνο σε σχέση με τους συντονιστές...- ποιοι; Τα δυο στρατεύματα η εσύ που κάθεσαι στη μέση; ποιοι;
Ποιος σε παρέσυρε ο Bush; Ο Bush φταίει που κάθεσαι στη μέση;
Άλλα τώρα αφού κατάλαβες ότι ο Bush σε παρέσυρε, έφυγες από τη μέση; εάν ναι, που πηγές; σίγουρα όχι στους χριστιανούς γιατί αυτοί δεν έχουν στράτευμα! Μήπως με τον Little Devil;
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Ξέρω, οτι δεν ξέρω, και αν νομίζω πως ξέρω είναι επειδή δεν ξέρετε.
Και ναι κύριοι, όταν υποτίθεται ότι έχεις φτιάξει όλο το στερέωμα και περιορίζεσαι στο μετατρέπείς το νερό σε κρασί, να περπατάς στο νερό, να κάνεις ντισκοτέκ το όρος τον ελαιών κτλ, φακίρης λέγεσαι όχι παντοδύναμος.
Φτάνοντας λοιπόν μπροστά στον Πετρο, ο άγιος τον ρωτά.
Τι έκανες τεκνό μου στη γη?
Ο Γνήσιος ερμηνευτής της παλαιάς διαθήκης, του ανέφερε πως έκανε αγώνα στο Εσωτερικά, μα απέκρυψε πως την ψυλοελεγε στο Σβαμπε, μην τυχόν και ο σβαμπε είχε κρυφές διασυνδέσεις, και δεν του επιτρεπόταν η είσοδος στον παράδεισο. Αφού ο άγιος κοίταξε τα χαρτιά του, ειπε στο σβαμπε να κοιταξει και ο ίδιος αν συμφωνούσε, μα ο σβαμπε απάντησε πως μπορούσε να περάσει, και ειπε στον Άγιο πως πήγαινε για ένα πιοτό στην κόλαση και θα γυρνούσε.
Όλος περιέργεια λοιπόν ο ερμηνευτής μας, ρώτησε τον Αγιο πως και ο Σβαμπε πήγαινε όπου του αρεσε!
Διεθνείς σχέσεις, είπε γελώντας ο Άγιος, μα αν θες να ρίξεις μια ματιά, μπορείς να πας μαζί του, γιατί αν θα περάσεις την πύλη του παράδεισου, δεν ξαναγυρνάς πίσω.
Το σκέφτηκε λίγο ο ερμηνευτής μας, και πριν ο Σβαμπε πάρει το ασανσέρ για τον κάτω κόσμο, του έγνεψε!
Σβαμπε, περίμενε φτάνω!
Ο σβαμπε, κύριος πάντα τον περιμένει, και μόλις μπαίνει μέσα, πατάει το κουμπί που έγραφε κάτω κόσμοι!
Σε μια στιγμή ανάβει ένα κόκκινο φως και ανοίγει η πόρτα. Τι να δουν τα μάτια τους. Δεξιά και αριστερά από δεκα ξανθές και μελαχρινές καλλονές, με φρούτα και τραγούδια να τους υποδέχονται. Ο Σβαμπε δεν έδωσε και πολύ σημασία, φαινόταν συνηθισμένος, έτσι την έκανε κατά το κέντρο που είχε μεζέδες ορεκτικά και σαμπάνια. Εκει τον υποδέχτηκε ένας κύριος με μια κόκκινη σάρπα που έγραφε litle Devil επάνω, και άρχισαν να συζητάνε εγκάρδια όπως και με τον άγιο Πέτρο. Ο Ερμηνευτής μας ειχε μπερδευτεί με την συμπεριφορά του Σβαμπε, οποτε τον πλησίασε με τρόπο και τον ρώτησε.
Πως γίνεται και τα έχεις καλά και με τους δυο.
Πριν προλάβει ο σβαμπε να απαντήσει, να σου δυο καλλονές, η μια αγκαλιάζει τον Σβαμπε και η άλλη τον ερμηνευτή μας.
Πάμε για φαγητό και τρέλες, η ζωή είναι ωραία!
Τι να κάνει ο ερμηνευτής, άρχισε και γευόταν ότι στη ζωή του είχε αρνηθεί, μέχρι που κουράσθηκε και κάθισε σε μια άκρη.
Δεν πέρασε πολύ ώρα, νασου και ο Σβαμπε και του έκανε νόημα πως ήταν ώρα να γυρίσουν στον παράδεισο. Τον ερμηνευτή των έτρωγαν πλέον οι σκέψεις, έτσι μέσα στο ασανσερ ρώτησε τον σβαμπε.
Εσύ έχεις μπει και στον παράδεισο. Πως είναι εκεί μέσα?
Να σου πω, του απάντησε σοβαρά ο σβαμπε. Όσοι μπαίνουν εκεί μέσα, τους φτάνει η προσευχή και να κοιτάνε το θεό.
Και τι άλλο κάνουν, ρώτησε ανήσυχα ο ερμηνευτής. Δεν διαβάζουν την παλαιά διαθήκη? Δεν διαβάζουν τα βιβλία που έγραψαν οι προφυτες?.
Δεν κάνουν τίποτα από αυτά, του είπε ορθά κοφτά ο σβαμπε.
Φτάνοντας λοιπόν στην πόρτα του παραδείσου, ο άγιος έκανε να ανοίξει την Πόρτα, μα ο ερμηνευτής μας κοντοστάθηκε.
Ξέρεις άγιε, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, φοβάμαι πως θα βαρεθώ στον παράδεισο. Και εκεί κάτω δεν είναι όπως τα περιγράφουν τα βιβλία. Όλο φοβερές είναι πως θα με κάνανε σουβλάκι… μα, μέχρι και ο Litle Devil, ήταν πολύ ευγενικός μαζί μου.
Όπως επιθυμείς του απάντησε ο Άγιος, μα θυμήσου, αν περάσεις και εκεί την πόρτα, δεν έχει επιστροφή. Άνοιξε την πόρτα του παράδεισου, και αφού πέρασε ο Σβαμπε, την ξανά έκλεισε.
Που πάει ο Σβαμπε? Ρώτησε ο ερμηνευτής.
Α, έχει τσάι με τον κύριο, θα πάρει και σημειώσεις για το Εσωτερικά! ![]()
Φεύγει λοιπόν ο ερμηνευτής, και πάει στο Ασανσέρ.
Πατάει το κουμπί κάτω κόσμος, ανάβει το κόκκινο λαμπάκι και μετά από λίγο ανοίγει η πόρτα.
Τι να δει!
Είχαν χαθεί οι όμορφες κοπέλες και τα τραπέζια με τις λιχουδιές, και στη θέση τους υπήρχαν ένα σωρό καζάνια με το litle devil να ψάχνει για χριστιανούς για να τους βάλει να δουλεύουν διπλή βάρδια. Άμα είχε ξεπέσει κάνας παπάς εκεί κάτω, τον έπιανε από τα γένια και τον βούταγε ολόκληρο στο καζάνι.
Σε μια στιγμή ο ερμηνευτής μας δεν άντεξε, είδε την Αμαλία και τον INCUMPUS, να περνάνε τυχαία από εκεί,
και διαμαρτυρήθηκε έντονα.
Δεν είναι δυνατόν, πριν 20 λεπτά με υποδέχτηκαν μα λουλούδια, γυναίκες και τραγούδια, αυτό τώρα είναι σκέτη κόλαση!
Και η Αμαλία όλο τσαχπινιά απάντησε.
Πριν 20 λεπτά είσαστε απλός επισκέπτης, τώρα πια είσαστε μέλος του Εσωτερικά!
Κάθε ομοιότητα με τα μέλη του Εσωτερικά, δεν είναι τυχαία.![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 05/03/2007 19:53:43

WELCOMEEE TO ESO-HELLIKA XEXEXE

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Ελπίζω πραγματικά, να δώσεις ουσιαστική προσοχή στο μήνυμά μου.>>
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την φιλοξενία, για άλλη μια φoρα, Amalia!
Άλλα ιδιαιτέρα σε ευχαριστώ για αυτά: Amalia: << 1).δεν τα έχουμε δει ακόμα
3). δε θεωρούμε ότι η συμμετοχή του μέλους Little Devil, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συνολικά ως μη δημιουργική. Σε οποιαδήποτε σημεία χρειάζεται να γίνει τροποποίηση ή παρέμβαση, θα γίνει στη συνέχεια.>>
Amalia δεν χρειάζεται να τα δείτε, δεν χρειάζεται καμία τροποποίηση η παρέμβαση γιατί έχετε δίκαιο, εδώ μιλάμε για το τέλειο δημιούργημα, ο ίδιος ο Little Devil δημιουργεί.
Σε ευχαριστώ Amalia! Ποιο κάτω σου παραθέτω την δημιουργία του μοναδικού δημιουργού, Little Devil, απολαύστε τον!!!!!
Little Devil :<< Άντε elyon έχω το καζάνι στη φωτιά και θα μου κολλήσει η πίσσα, απάντα παιδάκι μου σε αυτά που ρωτάω, μην με αναγκάσεις να τα κάνω copy paste εδώ. Χαιρετισμούς από το Hitler και τον Crowley και φιλάκια από τον Ιούδα.>>
Little Devil : <<Επίσης elyon μην παραπονιέσαι για το bush. Πρώτος ο χριστός χρησιμοποιήσε τη φράση «όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου» Επίσης ο φασίστας είπε «εγώ είμαι η αλήθεια» άρα όλοι οι υπόλοιποι είστε ψεύτες.>>
Little Devil :<<Προς του moderators, αν μου σβήσετε τη λέξη «φακίρης» είστε υποχρεωμένοι να σβήσετε και κάθε λέξη «είδωλο» ή «ειδωλολατρία», όχι επειδή επικράτησε ο φακίρης μέσω σφαγών να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Και ναι κύριοι, όταν υποτίθεται ότι έχεις φτιάξει όλο το στερέωμα και περιορίζεσαι στο μετατρέπείς το νερό σε κρασί, να περπατάς στο νερό, να κάνεις ντισκοτέκ το όρος τον ελαιών κτλ, φακίρης λέγεσαι όχι παντοδύναμος.>>
Little Devil :<<Ρε Πλάτων μην ρουφιανεύεις το τρόπο λειτουργίας, άσε να ψήσω κανα χριστιανό να έρθει θέλω εργατικά χέρια. Την άλλη φόρα μου είχε στείλει ο Πέτρος κάτι αλβανούς, «άνθρωποι είναι και αυτοί» μου λέει. Μου κλέβανε τα κάρβουνα, μου έσπαγαν τις τρίαινες και όλη την ώρα «Αφεντικό λεφτά» μου λέγανε. Ε και γω τους έστειλα στην διεύθυνση, δηλαδή στο διάολο.>>
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Κάποτε ένας γνήσιος γνώστης και ερμηνευτής της Παλαιάς διαθήκης, λένε πως πέθανε και την έκανε για τον παράδεισο. Φτάνει στην πόρτα και βρίσκει τον Άγιο Πέτρο να συζητά με τον Σβαμπε! Βρε για κοιτά σκέφτηκε αμέσως, τι έχουν να δουν ακόμα τα μάτια μου.
Φτάνοντας λοιπόν μπροστά στον Πετρο, ο άγιος τον ρωτά.
Τι έκανες τεκνό μου στη γη?
Ο Γνήσιος ερμηνευτής της παλαιάς διαθήκης, του ανέφερε πως έκανε αγώνα στο Εσωτερικά, μα απέκρυψε πως την ψυλοελεγε στο Σβαμπε, μην τυχόν και ο σβαμπε είχε κρυφές διασυνδέσεις, και δεν του επιτρεπόταν η είσοδος στον παράδεισο. Αφού ο άγιος κοίταξε τα χαρτιά του, ειπε στο σβαμπε να κοιταξει και ο ίδιος αν συμφωνούσε, μα ο σβαμπε απάντησε πως μπορούσε να περάσει, και ειπε στον Άγιο πως πήγαινε για ένα πιοτό στην κόλαση και θα γυρνούσε.
Όλος περιέργεια λοιπόν ο ερμηνευτής μας, ρώτησε τον Αγιο πως και ο Σβαμπε πήγαινε όπου του αρεσε!
Διεθνείς σχέσεις, είπε γελώντας ο Άγιος, μα αν θες να ρίξεις μια ματιά, μπορείς να πας μαζί του, γιατί αν θα περάσεις την πύλη του παράδεισου, δεν ξαναγυρνάς πίσω.
Το σκέφτηκε λίγο ο ερμηνευτής μας, και πριν ο Σβαμπε πάρει το ασανσέρ για τον κάτω κόσμο, του έγνεψε!
Σβαμπε, περίμενε φτάνω!
Ο σβαμπε, κύριος πάντα τον περιμένει, και μόλις μπαίνει μέσα, πατάει το κουμπί που έγραφε κάτω κόσμοι!
Σε μια στιγμή ανάβει ένα κόκκινο φως και ανοίγει η πόρτα. Τι να δουν τα μάτια τους. Δεξιά και αριστερά από δεκα ξανθές και μελαχρινές καλλονές, με φρούτα και τραγούδια να τους υποδέχονται. Ο Σβαμπε δεν έδωσε και πολύ σημασία, φαινόταν συνηθισμένος, έτσι την έκανε κατά το κέντρο που είχε μεζέδες ορεκτικά και σαμπάνια. Εκει τον υποδέχτηκε ένας κύριος με μια κόκκινη σάρπα που έγραφε litle Devil επάνω, και άρχισαν να συζητάνε εγκάρδια όπως και με τον άγιο Πέτρο. Ο Ερμηνευτής μας ειχε μπερδευτεί με την συμπεριφορά του Σβαμπε, οποτε τον πλησίασε με τρόπο και τον ρώτησε.
Πως γίνεται και τα έχεις καλά και με τους δυο.
Πριν προλάβει ο σβαμπε να απαντήσει, να σου δυο καλλονές, η μια αγκαλιάζει τον Σβαμπε και η άλλη τον ερμηνευτή μας.
Πάμε για φαγητό και τρέλες, η ζωή είναι ωραία!
Τι να κάνει ο ερμηνευτής, άρχισε και γευόταν ότι στη ζωή του είχε αρνηθεί, μέχρι που κουράσθηκε και κάθισε σε μια άκρη.
Δεν πέρασε πολύ ώρα, νασου και ο Σβαμπε και του έκανε νόημα πως ήταν ώρα να γυρίσουν στον παράδεισο. Τον ερμηνευτή των έτρωγαν πλέον οι σκέψεις, έτσι μέσα στο ασανσερ ρώτησε τον σβαμπε.
Εσύ έχεις μπει και στον παράδεισο. Πως είναι εκεί μέσα?
Να σου πω, του απάντησε σοβαρά ο σβαμπε. Όσοι μπαίνουν εκεί μέσα, τους φτάνει η προσευχή και να κοιτάνε το θεό.
Και τι άλλο κάνουν, ρώτησε ανήσυχα ο ερμηνευτής. Δεν διαβάζουν την παλαιά διαθήκη? Δεν διαβάζουν τα βιβλία που έγραψαν οι προφυτες?.
Δεν κάνουν τίποτα από αυτά, του είπε ορθά κοφτά ο σβαμπε.
Φτάνοντας λοιπόν στην πόρτα του παραδείσου, ο άγιος έκανε να ανοίξει την Πόρτα, μα ο ερμηνευτής μας κοντοστάθηκε.
Ξέρεις άγιε, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, φοβάμαι πως θα βαρεθώ στον παράδεισο. Και εκεί κάτω δεν είναι όπως τα περιγράφουν τα βιβλία. Όλο φοβερές είναι πως θα με κάνανε σουβλάκι… μα, μέχρι και ο Litle Devil, ήταν πολύ ευγενικός μαζί μου.
Όπως επιθυμείς του απάντησε ο Άγιος, μα θυμήσου, αν περάσεις και εκεί την πόρτα, δεν έχει επιστροφή. Άνοιξε την πόρτα του παράδεισου, και αφού πέρασε ο Σβαμπε, την ξανά έκλεισε.
Που πάει ο Σβαμπε? Ρώτησε ο ερμηνευτής.
Α, έχει τσάι με τον κύριο, θα πάρει και σημειώσεις για το Εσωτερικά!
Φεύγει λοιπόν ο ερμηνευτής, και πάει στο Ασανσέρ.
Πατάει το κουμπί κάτω κόσμος, ανάβει το κόκκινο λαμπάκι και μετά από λίγο ανοίγει η πόρτα.
Τι να δει!
Είχαν χαθεί οι όμορφες κοπέλες και τα τραπέζια με τις λιχουδιές, και στη θέση τους υπήρχαν ένα σωρό καζάνια με το litle devil να ψάχνει για χριστιανούς για να τους βάλει να δουλεύουν διπλή βάρδια. Άμα είχε ξεπέσει κάνας παπάς εκεί κάτω, τον έπιανε από τα γένια και τον βούταγε ολόκληρο στο καζάνι.
Σε μια στιγμή ο ερμηνευτής μας δεν άντεξε, είδε την Αμαλία και τον INCUMPUS, να περνάνε τυχαία από εκεί, και διαμαρτυρήθηκε έντονα.
Δεν είναι δυνατόν, πριν 20 λεπτά με υποδέχτηκαν μα λουλούδια, γυναίκες και τραγούδια, αυτό τώρα είναι σκέτη κόλαση!
Και η Αμαλία όλο τσαχπινιά απάντησε.
Πριν 20 λεπτά είσαστε απλός επισκέπτης, τώρα πια είσαστε μέλος του Εσωτερικά!
Κάθε ομοιότητα με τα μέλη του Εσωτερικά, δεν είναι τυχαία.Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 05/03/2007 19:53:43
ΠΛΑΤΩΝΑΣ, εάν μου επιτρέπεις, θα ήθελα πρώτα να σε ευχαριστήσω για την ιστορία που είπες και δευτέρων θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν έχει και συνεχεία, αυτή η ιστορία;
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!