- ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙΑΔΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Τα ανήψια μου ήδη σέβονται τα Θεία και ο γιος μου 22 μηνών κοντέυει να μάθει να κάνει το σταυρό του.»
Τι να κάνουν τα παιδιά, το παιδί είναι σαν σφουγγάρι, ότι του δίνεις «απορροφά». Τα αυτονόητα δεν χρειάζεται να τα σημειώνουμε.
Την «επανάσταση» του ο καθένας την κάνει όταν (και εάν..) λάβει κλειδί εισόδου στην Γνώση….
europaios2:
«στο περιβάλον μου έζησα από πρώτο χέρι τη δύναμη της θρησκεία μας και μεγαλώνοντας μελετώντας διαπίστωσα ότι είμαι στο σωστό δρόμο.»
Πως και με ποια κριτήρια ορίζεις τον «σωστό δρόμο»?
Δηλαδή, ένας Βουδιστής είναι στον λάθος δρόμο? Ένας Μουσουλμάνος ζει λάθος σε όλη του την ζωή? Ένας Άθεος, όπως τον αποκαλείς, ζει σε λάθος οδό?
europaios2:
«Που πιστεύεις τελικά? άφού είσαι όπως λες ένθεος? στα βουνά και στα ρυάκια? στα βρύα και στις λειχείνες? ή πρόκειται για την απαρχή μίας νέας θρησκείας με τη σφραγίδα Schwabe?»
Έχεις μάθει μια εξόχως απλουστευμένη προσέγγιση των επέκεινα, την οποία αποστήθισες και ουδέποτε αντιλήφθηκες, ουδέποτε απέδειξες ή επικοινώνησες, και με βάση αυτή την τυφλή και βολική πίστη έμαθες να αναζητάς το αντίπαλο δέος.
Θεωρώ ότι η πίστη είναι μια ύβρη στην πορεία του ανθρώπου, μια υποβάθμιση του όποιου Θείου υφίσταται και δεν βλέπουμε, ακούμε ή προσεγγίζουμε ως άνθρωποι.
Ο Θεός, εφόσον και εάν υπάρχει έστω και κατά προσέγγιση υπό την υπόσταση που εσύ μέσα από την προκρούστεια δογματική αμαχητί δέχεσαι, σίγουρα δεν απαιτεί πίστη ώστε να…..επιβεβαιώσει την μοναδικότητα της μοναξιάς του!
Συνεπώς, το να μου μιλάς φίλτατε για την «πίστη μου», θέτοντας ως….μέτρο σύγκρισης μια σχεδόν παιδαριώδη αντίληψη περί Κόσμου και Δημιουργίας (δηλαδή τον ιουδαιοχριστιανισμό..), αντιλαμβάνεσαι ενδεχομένως ότι είναι μια παντελώς έωλη συζήτηση.
Κατά τα άλλα, η Αυτογνωσία για τον άνθρωπο μπορεί να τον οδηγήσει σε ενάρετη ζωή και σκέψη, και όλα τα άλλα θα τα ταχτοποιήσει ο πανδαμάτωρ χρόνος..
«Δηλαδή σοβαρά θεωρείται επιστημονική κατάριψη του Καιάδα, το γεγονός ότι δεν βρήκανε κόκκαλα δυόμιση χιλιάδων ετών απο βρέφη στην χαράδρα;;»
Σαφέστατα.
Το ότι βρέθηκαν κόκαλα ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΗΛΙΚΕΣ, αυτής της χρονολόγησης, λέει πολλά. Θα μπορούσε κάλλιστα, να είχε βρεθεί έστω και ένα δείγμα. Όμως, δεν βρέθηκε…
samuel1974:
«Εάν το πάρεις έτσι και μια και μιλάς και συ και άλλοι εδω μέσα για σφαγές ειδολωλατρών Σπαρτιατων το 1000 μ.Χ. απο Βυζαντινά στρατά.
Απαιτώ..»
Ο τρόπος σκέψης σου είναι έξω από κάθε λογική προσέγγιση αυτής της εξέλιξης, και οι λόγοι είναι προφανείς: ένα ακόμη «εργαλείο» της χριστιανικής προπαγάνδας κατά των «ειδωλολατρών» καταρρέει…
Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορώ να σου ζητήσω τα…..κόκαλα του Ιησού ώστε να εξετάσουμε διάφορα ερωτήματα, τα κόκαλα της Μύριαμ ώστε να συσχετίσουμε ορισμένες πτυχές, και φυσικά τα κόκαλα του Αβραάμ και των απογόνων του ώστε να δούμε κατά πόσο οι διάφορες φυλές ταυτίζονται με τον….θεϊκό σχέδιο της περιγραφής!
Λοιπόν, μήπως μπορείς να μας διαφωτίσεις?
Με τέτοιους αστεϊσμούς, με ολίγο επικάλυψα επιστημονικών όρων, μπορεί ο καθένας να αερολογεί κατά το δοκούν….
Ο Νοών νοείτω.![]()
quote:
Πως και με ποια κριτήρια ορίζεις τον «σωστό δρόμο»?Δηλαδή, ένας Βουδιστής είναι στον λάθος δρόμο? Ένας Μουσουλμάνος ζει λάθος σε όλη του την ζωή? Ένας Άθεος, όπως τον αποκαλείς, ζει σε λάθος οδό?
-O σωστός δρόμος βάσει τα δικά μου κρητίρια Schwabe! ο καθένας κρίνει βάση τη ψυχοσύνθεσή του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του! ποτέ δε με απασχόλησε και ούτε πρόκειται, σε τι θρησκευτικό δρόμο ζει ο Μουσουλμάνος, ο Βουδιστής ή ο άθεος! με νοιάζει ο δικός μου ο δρόμος! και επειδή σου αρέσει να κάνεις την τρίχα τριχιά και το αντίστροφο! να πω ότι ο καλός ο άνθρωπος θέλοντας και μη είναι Χριστιανός όπως και αντίστοιχα εάν το κοράνι το οποίο δεν έχω μελετήσει μιλάει και αυτό για τις ίδιες αρετές! (αγάπη καλοσύνη δικαιοσύνη) τότε ο καλός ο άνθρωπος είναι και Μουσουλμάνος!
-Από κει και έπειτα δεν υπάρχει άλλη θρησκεία! με τόσα θαύμτα Αγίων αλλά και παράλληλα με τόσα θαύματα που βιώνουν οι ίδιοι οι πιστοί της ανεξαρτήτου χρόνου! και αυτό λέει πολλά!
-Όσο για τις ανθρωποθυσίες στην Αρχαία Ελλάδα! ο κόσμοις τόχει τύμπανο και συ κρυφό καμάρι! γιατί? δεν είναι κακό να λέμε την αλήθεια! το ότι γινόντουσαν ανθρωποθυσίες είναι λογικό! για τα τότε δεδομένα πιος εξάλου να τις απαγέρευε? ο Κρόνος ή ο Δίας? αυτό δε μειώνει σε τίποτα τους Αρχααίους Έλληνες γιατί έτσι είχαν μάθε
quote:
europaios2:
«Που πιστεύεις τελικά? άφού είσαι όπως λες ένθεος? στα βουνά και στα ρυάκια? στα βρύα και στις λειχείνες? ή πρόκειται για την απαρχή μίας νέας θρησκείας με τη σφραγίδα Schwabe?»
Schwabe:
Έχεις μάθει μια εξόχως απλουστευμένη προσέγγιση των επέκεινα, την οποία αποστήθισες και ουδέποτε αντιλήφθηκες, ουδέποτε απέδειξες ή επικοινώνησες, και με βάση αυτή την τυφλή και βολική πίστη έμαθες να αναζητάς το αντίπαλο δέος.
Θεωρώ ότι η πίστη είναι μια ύβρη στην πορεία του ανθρώπου, μια υποβάθμιση του όποιου Θείου υφίσταται και δεν βλέπουμε, ακούμε ή προσεγγίζουμε ως άνθρωποι.
Ο Θεός, εφόσον και εάν υπάρχει έστω και κατά προσέγγιση υπό την υπόσταση που εσύ μέσα από την προκρούστεια δογματική αμαχητί δέχεσαι, σίγουρα δεν απαιτεί πίστη ώστε να…..επιβεβαιώσει την μοναδικότητα της μοναξιάς του!
Συνεπώς, το να μου μιλάς φίλτατε για την «πίστη μου», θέτοντας ως….μέτρο σύγκρισης μια σχεδόν παιδαριώδη αντίληψη περί Κόσμου και Δημιουργίας (δηλαδή τον ιουδαιοχριστιανισμό..), αντιλαμβάνεσαι ενδεχομένως ότι είναι μια παντελώς έωλη συζήτηση.
Κατά τα άλλα, η Αυτογνωσία για τον άνθρωπο μπορεί να τον οδηγήσει σε ενάρετη ζωή και σκέψη, και όλα τα άλλα θα τα ταχτοποιήσει ο πανδαμάτωρ χρόνος..
-Αλήθεια που πιστεύεις? Τι να σου κάνω? εσύ δηλώνεις ένθεος! αν δήλωνες άθεος δε θα σε ρωτούσα! άσε λοιπόν τα δικολαβίστικα και απάντα! Το να προσπαθείς να διαβάλλεις τα πιστεύω των άλλων χωρίς να αποκρυπτογραφείς τα δικά σου, είναι και εύκολο αλλά και ύποπτο θα μου δώσεις έτσι το δικαίωμα να κάνω υποθέσεις!
--Πάντως σε ζηλεύω για το χρόνο που έχεις και μπορείς αμέσως και απαντάς αλλά και τοποθετήσαι σε θέματα θρησκείας! μακάρι να είχα την ίδια ευκολία!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
Edited by - europaios2 on 25/12/2007 20:41:41
Όμως ενω αυτές(οι θρησκείες) έχουν θεωρητικά μία τάση να τείνουν στο τέλειο, οι υπηρετούντες αυτές, είναι όντα ανθρώπινα με όλες τις εγγενείς τους αδυναμίες.
Άν λάβουμε δε υπ΄όψιν ότι οι ιερωμένοι, ασκούν εξουσίαν την οποίαν πρωτίστως ώς εξουσίαν διαφυλάσσουν (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων πραγματικά αγίων ανθρώπων, ανηκόντων σε διάφορες θρησκείες), μπορούμε να αντιληφθούμε ότι την ασκούν με δικτατορικόν τρόπον.'Η είσαι μαζί τους ή εισαι εχθρός τους.Γράφω σε κοινό που αντιλαμβάνεται πολύ καλά τι λέγω.Με αυτό το σκεπτικό, είναι αναμενόμενες οι αντιδράσεις των θρησκευτικών λειτουργών (βλέπε ιερωμένων) εναντίον κάθε "ιδεολογικής απειλής τους" και πολλές φορές ασκούν ...προληπτική άμυνα!
quote:
Αγαπητά μέλη, το θέμα το έχετε σχεδόν καλύψει και το έχετε "απλώσει" αρκετά θα έλεγα.Με πολλά από τα λεχθέντα συμφωνώ σε διάφορους βαθμούς.Για να μην σας κουράσω με τις συμφωνίες-διαφωνίες μου επί όσων έχουν ήδη γραφεί, απλώς επιτρέψατέ μου να συμπλρώσω λέγοντας τούτο.Ατελές όν είναι ο άνθρωπος και ατελή τα έργα του, συμπεριλαμβανομένων και των θρησκειών που "δημιούργησε" (γιατί πράγματι αυτός τις δημιούργησε).
-Είναι προσωπική σου άποψη και σεβαστή!
quote:
Όμως ενω αυτές(οι θρησκείες) έχουν θεωρητικά μία τάση να τείνουν στο τέλειο, οι υπηρετούντες αυτές, είναι όντα ανθρώπινα με όλες τις εγγενείς τους αδυναμίες.
Άν λάβουμε δε υπ΄όψιν ότι οι ιερωμένοι, ασκούν εξουσίαν την οποίαν πρωτίστως ώς εξουσίαν διαφυλάσσουν (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων πραγματικά αγίων ανθρώπων, ανηκόντων σε διάφορες θρησκείες), μπορούμε να αντιληφθούμε ότι την ασκούν με δικτατορικόν τρόπον.'Η είσαι μαζί τους ή εισαι εχθρός τους.Γράφω σε κοινό που αντιλαμβάνεται πολύ καλά τι λέγω.Με αυτό το σκεπτικό, είναι αναμενόμενες οι αντιδράσεις των θρησκευτικών λειτουργών (βλέπε ιερωμένων) εναντίον κάθε "ιδεολογικής απειλής τους" και πολλές φορές ασκούν ...προληπτική άμυνα!
-Εδώ φίλε μου είναι το ζουμί! αυτό είναι θέμα που πρέπει να συζητήσουμε χωρίς παροπίδες! αλλά για να γίνει αυτό θα πέπει να μπούνε στην άκρη τα προσωπικά-οικονομικά συμφέροντα!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
«τότε ο καλός ο άνθρωπος είναι και Μουσουλμάνος!
-Από κει και έπειτα δεν υπάρχει άλλη θρησκεία!»
Χαίρομαι που ουσιαστικά μας ομολογείς ότι αρκεί να είσαι καλός και ενάρετος άνθρωπος! Χαίρομαι που εξισώνεις τον καλό Μουσουλμάνο με τον καλό Χριστιανό (και κατ επέκταση με τον καλό Βουδιστή..), ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η Αυτογνωσία είναι η «θρησκεία» και όχι τα εγχειρίδια ή τα εκάστοτε σύμβολα που οι λαοί ανά τους αιώνες χρησιμοποιούν, όπως Χριστός, Αλλάχ, Βούδας!
europaios2:
«Όσο για τις ανθρωποθυσίες στην Αρχαία Ελλάδα! ο κόσμοις τόχει τύμπανο και συ κρυφό καμάρι! γιατί? δεν είναι κακό να λέμε την αλήθεια! το ότι γινόντουσαν ανθρωποθυσίες είναι λογικό!»
Ο κόσμος έχει «τούμπανο» και ότι τάχα ο Ιησούς ιστορικά έχει υπάρξει ή ότι είναι ο ένας και μοναδικός Θεός (και συνεπώς ο Αλλάχ ή ο Βούδας είναι ΑΠΑΤΗ..), και όμως κάθε σώφρον άνθρωπος ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ότι αυτό είναι μύθος και όχι αλήθεια!
Άσε συνεπώς τα «τούμπανα» και το ράδιο αρβύλα και συμφιλιώσου με την αρχαιολογική πραγματικότητα. Οι δήθεν ανθρωποθυσίες ουδέποτε έχουνε αποδειχθεί διότι απλά ήσαν μύθος, το τι ενδεχομένως έλαβε χώρα πριν 8000 χρόνια ή ακόμα πιο πίσω, μας αφήνει και παγερά αδιάφορους!
europaios2:
«Αλήθεια που πιστεύεις? Τι να σου κάνω? εσύ δηλώνεις ένθεος! αν δήλωνες άθεος δε θα σε ρωτούσα! άσε λοιπόν τα δικολαβίστικα και απάντα!»
Σου απάντησα, εγώ σου φταίω που δεν αντιλαμβάνεσαι τι σου λέω?
Μια ενδεχομένως ευκολότερη για σένα ταμπέλα, μιας και τέτοιες αναζητάς, θα σου έλεγα ότι είναι ο Αγνωστικισμός. Ικανοποιημένος?
europaios2:
«Το να προσπαθείς να διαβάλλεις τα πιστεύω των άλλων χωρίς να αποκρυπτογραφείς τα δικά σου, είναι και εύκολο αλλά και ύποπτο θα μου δώσεις έτσι το δικαίωμα να κάνω υποθέσεις!»
Δεν επιθυμώ φίλτατε να «διαβάλω» κανέναν απολύτως, όποιος όμως περιφέρεται σε ένα forum όπως το esoterica θα έλεγα ότι οικιοθελώς συμμετέχει. Συνεπώς, πάψε να βλέπεις παντού «αντιχριστιανικά φαντάσματα» διότι ο σοφός λαός ξέρεις τι λέει? ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ!
europaios2:
«Πάντως σε ζηλεύω για το χρόνο που έχεις και μπορείς αμέσως και απαντάς αλλά και τοποθετήσαι σε θέματα θρησκείας! μακάρι να είχα την ίδια ευκολία!»
Κοίτα να δεις, δεν είναι πάντοτε έτσι. Για παράδειγμα, μόλις επέστρεψα από 5ημερο ταξίδι στο εξωτερικό και βεβαίως, σπεύδω να σου απαντήσω. Χρειάζεται και λίγο «ψώνιο» φυσικά με την θεματολογία, κατανοητό δεν είναι?
Όσον αφορά την ευκολία που αναφέρεις, μάλλον ισχύει θα έλεγα, καθώς από την μια είναι ογκωδέστατο το σχετικό αρχείο που έχω και από την άλλη τα θέματα μου είναι τόσο οικεία που σπανίως χρειάζομαι πάνω από λίγα λεπτά για μια απάντηση…
Πάντως, καλές γιορτές σου εύχομαι, και είθε το μήνυμα αυτών των ημερών να φωτίσει τους χριστιανούς ώστε να αντιληφθούνε πως οι «μοναδικότητες» και οι στείροι δογματισμοί (Αυτός και κανείς άλλος..) κάθε άλλο παρά ερχομό αγάπης και αλληλοσεβασμού ενσαρκώνουν.
quote:
Χαίρομαι που ουσιαστικά μας ομολογείς ότι αρκεί να είσαι καλός και ενάρετος άνθρωπος! Χαίρομαι που εξισώνεις τον καλό Μουσουλμάνο με τον καλό Χριστιανό (και κατ επέκταση με τον καλό Βουδιστή..), ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η Αυτογνωσία είναι η «θρησκεία» και όχι τα εγχειρίδια ή τα εκάστοτε σύμβολα που οι λαοί ανά τους αιώνες χρησιμοποιούν, όπως Χριστός, Αλλάχ, Βούδας!
-Ομολογώ? τι? [ότι η Αυτογνωσία είναι η «θρησκεία» και όχι τα εγχειρίδια ή τα εκάστοτε σύμβολα που οι λαοί ανά τους αιώνες χρησιμοποιούν, όπως Χριστός, Αλλάχ, Βούδας!]
-Και ο βιαστής ή ο παιδεραστής αλλά και ο φονιάς αυτογνωσία έχει! δεν είναι όμως θρήσκος! Άκου να δεις αυτό που λες <<Χαίρομαι που ουσιαστικά μας ομολογείς ότι αρκεί να είσαι καλός και ενάρετος άνθρωπος!>> μας βρίσκει όλους τους νοήμονες σύμφωνους. Από εκεί και έπειτα μπαίνουμε σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά! Εγώ ως Ορθόδοξος θεωρώ ότι το δικόμου δόγμα είναι το αληθινό! ο Μουσουλμάνος το δικό του κ.ο.κ. δε με απασχολεί ούτε θα μπώ στη διαδικασία να τον φωτείσω! εφόσον είναι ενάρετος αυτό μου αρκεί. Βλέπεις δεν είμαι εγωιστής!
-Όμως εσύ γιατί είσαι εγωιστής? γιατί θεωρείς ότι ότι [η Αυτογνωσία είναι η «θρησκεία» και όχι τα εγχειρίδια ή τα εκάστοτε σύμβολα που οι λαοί ανά τους αιώνες χρησιμοποιούν, όπως Χριστός, Αλλάχ, Βούδας!]?
-Αυτά τα εγχειρίδια σε τι σε προτρέπουν? στο μίσος στο φθόνο και στο έγκλημα? τι είναι αυτό το κακό που γράφουν και πρέπει να το στυλιτεύσουμε?
quote:
Ο κόσμος έχει «τούμπανο» και ότι τάχα ο Ιησούς ιστορικά έχει υπάρξει ή ότι είναι ο ένας και μοναδικός Θεός (και συνεπώς ο Αλλάχ ή ο Βούδας είναι ΑΠΑΤΗ..), και όμως κάθε σώφρον άνθρωπος ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ότι αυτό είναι μύθος και όχι αλήθεια!
Άσε συνεπώς τα «τούμπανα» και το ράδιο αρβύλα και συμφιλιώσου με την αρχαιολογική πραγματικότητα. Οι δήθεν ανθρωποθυσίες ουδέποτε έχουνε αποδειχθεί διότι απλά ήσαν μύθος, το τι ενδεχομένως έλαβε χώρα πριν 8000 χρόνια ή ακόμα πιο πίσω, μας αφήνει και παγερά αδιάφορους!
-Έίναι τούμπανο όπως λες ότι ο Ιησούς έχει υπάρξει ως ιστορικό πρόσωπο! Εξάλου και οι Μουσουλμάνοι και οι Εβράιοι στην ιστορία τους τον αναφέρουν, πως λοιπόν τον αμφισβητείς? ή λες όλοι αυτοί να συνομότησαν! και οι Ρωμαίοι? που εκεί ο έπαρχος ο Πιλάτος τον αναφέρει στα συμβάντα σχετικά με τη σταύρωση? και αυτό συνωμοσία?
-Από κει και έπειτα για την επιλογή μου μπαίνουν προσωπικά δεδομένα! Π.χ ο ίδιος ο Βούδας είχε αρνηθεί ότι ήταν Θεός! ο Ιησούς όμως όχι! ο Μωάμεθ με το σπαθί του είχε σφάξει εκατοντάδς ίσως και χιλιάδες! Δε θα ήθελα έναν τέτοιο Θεό! ο Ιησούς όμως? έσφαξε κανέναν και δε το πήραμε είδηση?
quote:
Σου απάντησα, εγώ σου φταίω που δεν αντιλαμβάνεσαι τι σου λέω?
Μια ενδεχομένως ευκολότερη για σένα ταμπέλα, μιας και τέτοιες αναζητάς, θα σου έλεγα ότι είναι ο Αγνωστικισμός. Ικανοποιημένος?
-Όχι δεν είμαι ικανοποιημένος όλοι Αγνωστικιστές είμαστε!
quote:
Δεν επιθυμώ φίλτατε να «διαβάλω» κανέναν απολύτως, όποιος όμως περιφέρεται σε ένα forum όπως το esoterica θα έλεγα ότι οικιοθελώς συμμετέχει. Συνεπώς, πάψε να βλέπεις παντού «αντιχριστιανικά φαντάσματα» διότι ο σοφός λαός ξέρεις τι λέει? ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ!
-Σου αρέσει να αυτοδιαψεύδεσαι!
-Kαι ό του θαύματος χάριν στους ευέλικτους ελιγμούς σου όλοι βλέπουν που κατάντησε!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Edited by - europaios2 on 27/12/2007 10:12:46
«Και ο βιαστής ή ο παιδεραστής αλλά και ο φονιάς αυτογνωσία έχει! δεν είναι όμως θρήσκος!»
Έτσι νομίζεις?
Πόσους παπάδες έχουνε έως τώρα ανά τον κόσμο συλλάβει για βιασμό και παιδεραστία? (φυσικά και εντός της Ελλάδας) Το 99% των κλεφτών, απατεώνων και φονιάδων δηλώνει θρήσκοι φίλτατε!
europaios2:
«Εγώ ως Ορθόδοξος θεωρώ ότι το δικόμου δόγμα είναι το αληθινό! ο Μουσουλμάνος το δικό του κ.ο.κ. δε με απασχολεί ούτε θα μπώ στη διαδικασία να τον φωτείσω! εφόσον είναι ενάρετος αυτό μου αρκεί.»
Χαίρομαι και πάλι για αυτή σου τη δήλωση, μια δήλωση που μας αποδεικνύει περίτρανα την ανυπαρξία του θεού υπό τα μέτρα και τα σταθμά που οι πιστοί των διαφόρων θρησκειών έχουνε αποδεχθεί εκ των ιερατείων τους. Εάν ήταν ένας ο Θεός και εάν ήταν όπως οι πιστοί νομίζουνε, τότε μετά από κάτι χιλιάδες χρόνια θα είχε προκύψει η αλήθεια αλλά και το ψέμα!
Βλέπεις, και το ρεύμα είναι «αόρατο» φίλτατε, αλλά εάν βάλεις το χέρι σου στην πρίζα θα το νιώσεις, είτε είσαι Μουσουλμάνος είτε Χριστιανός.
europaios2:
«Αυτά τα εγχειρίδια σε τι σε προτρέπουν? στο μίσος στο φθόνο και στο έγκλημα? τι είναι αυτό το κακό που γράφουν και πρέπει να το στυλιτεύσουμε?»
Από την στιγμή που μια θρησκεία και τα εγχειρίδια της (π.χ. Αγία Γραφή) υποδεικνύει ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ως αληθινό και υπαρκτό Δημιουργό, και ταυτοχρόνως δίνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, είναι αυτονόητο ότι ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗ ΑΣΕΒΕΙΑ, ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ. Συνεπώς, ο φθόνος είναι φυσική απόρροια.
Αυτό το άκρως μισαλλόδοξο μήνυμα που π.χ. και ο χριστιανισμός διδάσκει, ασχέτως των Λόγων περί αγάπης και λοιπών καταπραϋντικών του μυαλού, οφείλουμε να το αναδεικνύουμε αλλά και να στηλιτεύουμε την διδασκαλία του κεντρικού προσώπου.
europaios2:
«Εξάλου και οι Μουσουλμάνοι και οι Εβράιοι στην ιστορία τους τον αναφέρουν, πως λοιπόν τον αμφισβητείς?»
Οι Μουσουλμάνοι είπαν ότι υπήρξε ως προφήτης, διότι μόνο έτσι μπορούσαν να αντλήσουν από την δεξαμενή των εκχριστιανισμένων. Οι λόγοι καθαρά πελατειακοί.
Οι δε Εβραίοι, ουδέποτε εδέχθησαν την ιστορική ύπαρξη όπως αυτή από την Καινή Διαθήκη περιγράφεται, αλλά αναλύουνε τα γεγονότα που οι χριστιανοί ισχυρίζονται ώστε να αναδειχθεί η θεολογική ορθότητα. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
europaios2:
«και οι Ρωμαίοι? που εκεί ο έπαρχος ο Πιλάτος τον αναφέρει στα συμβάντα σχετικά με τη σταύρωση? και αυτό συνωμοσία?»
Μύθευμα είναι, ιστορικά αρχεία δεν υπάρχουνε. Γνωρίζεις μήπως να μας υποδείξεις?
europaios2:
«Π.χ ο ίδιος ο Βούδας είχε αρνηθεί ότι ήταν Θεός! ο Ιησούς όμως όχι!»
Το ίδιο και ο Ιησούς, όταν ρωτήθηκε για το εάν είναι αναμάρτητος είπε ..«αναμάρτητος είναι μόνο ο Θεός, γιατί ρωτάς εμένα?»
Αυτή την ανοησία να μην τη λες τόσο αβίαστα, όπως τόσοι και τόσοι απαίδευτοι.
Ο Ιησούς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ! Ο Ιησούς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΥ! Μίλησε για την «επόμενη μέρα», μίλησε για την ορθή διάσταση της πίστης στον Θεό του Ισραήλ (όπως εκείνος την αντιλαμβάνονταν..), και γενικά έδρασε όπως από έναν Ραβίνο κανείς θα ανέμενε, π.χ. ουδέποτε πάτησε γη απερίτμητων ή επισκέφθηκε άλλο λαό, πόσο δε μάλλον άλλες θρησκείες και τους πιστούς τους.
Σε…..Θεό το ιερατείο τον ανήγαγε φίλτατε, βάση των όσων τάχα μέσα από τα λεγόμενα «είδαν» να προκύπτει! Εάν έχεις αντίρρηση, φέρε μου τα λόγια του εκείνα που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό σου.
europaios2:
«ο Ιησούς όμως? έσφαξε κανέναν και δε το πήραμε είδηση?»
Ο ίδιος προσωπικά όχι, αλλά φέρει ακέραια την ευθύνη για τις σφαγές και φρικαλεότητες που έπραξαν οι φυσικοί και πνευματικοί του πρόγονοι στην Παλαιά Διαθήκη!
Τον είδαμε ποτέ να καταγγέλλει αυτές τις πράξεις? Τον είδαμε να αποκηρύσσει τον Ιησού του Ναυή ως πρόγονο του? Όχι φυσικά!
Αυτά, δεν σε ενοχλούν φίλτατε? Η μουγκαμάρα που επέδειξε στα τερατουργήματα της Πεντατεύχου δεν ενοχλεί την αισθητική σου?
europaios2:
«Όχι δεν είμαι ικανοποιημένος όλοι Αγνωστικιστές είμαστε!»
Πολύ θα το ήθελες!
Εσύ φίλτατε είσαι πιστός συγκεκριμένου δόγματος, έχεις συγκεκριμένο πρόσωπο που λατρεύεις και τυφλά αποδέχεσαι, συνεπώς κάθε άλλο παρά……Αγνωστικιστής είσαι!
Σου έδωσα πάντως και την φιλοσοφική ταμπέλα, οπότε μην επαναλαμβάνεσαι.
europaios2:
«Kαι ό του θαύματος χάριν στους ευέλικτους ελιγμούς σου όλοι βλέπουν που κατάντησε!»
Παλαμάκια δεν χτυπάς με ένα χέρι, δεν τον γνωρίζεις? Συμμετέχεις φίλτατε, οπότε γιατί παραπονιέσαι?
Εξάλλου, δεν ζούμε σε καθεστώς θερμοκοιτίδας….
quote:
europaios2:
«Και ο βιαστής ή ο παιδεραστής αλλά και ο φονιάς αυτογνωσία έχει! δεν είναι όμως θρήσκος!»Έτσι νομίζεις?
Πόσους παπάδες έχουνε έως τώρα ανά τον κόσμο συλλάβει για βιασμό και παιδεραστία? (φυσικά και εντός της Ελλάδας) Το 99% των κλεφτών, απατεώνων και φονιάδων δηλώνει θρήσκοι φίλτατε!
-Σαφής είμαι.Είπα δεν είναι θρήσκος, όχι δε δηλώνουν θρήσκοι!
quote:
Από την στιγμή που μια θρησκεία και τα εγχειρίδια της (π.χ. Αγία Γραφή) υποδεικνύει ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ως αληθινό και υπαρκτό Δημιουργό, και ταυτοχρόνως δίνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, είναι αυτονόητο ότι ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗ ΑΣΕΒΕΙΑ, ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ. Συνεπώς, ο φθόνος είναι φυσική απόρροια.
Αυτό το άκρως μισαλλόδοξο μήνυμα που π.χ. και ο χριστιανισμός διδάσκει, ασχέτως των Λόγων περί αγάπης και λοιπών καταπραϋντικών του μυαλού, οφείλουμε να το αναδεικνύουμε αλλά και να στηλιτεύουμε την διδασκαλία του κεντρικού προσώπου.
-Συνεπώς δεν ξέρεις τι σου γίνεται! όταν ο διδάσκαλας μιλάει για αγάπη ακόμη και στους ανήθικους εσύ ακούς για φθόνους! δικά σου βέβαια είναι τα ώτα αλλά... ΆΛΛΑ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!
quote:
europaios2:
«και οι Ρωμαίοι? που εκεί ο έπαρχος ο Πιλάτος τον αναφέρει στα συμβάντα σχετικά με τη σταύρωση? και αυτό συνωμοσία?»Μύθευμα είναι, ιστορικά αρχεία δεν υπάρχουνε. Γνωρίζεις μήπως να μας υποδείξεις?
-Χρησιμοποιώ καλά τα ώτα και στα διάφορα ντοκυματέρ στην t.v. (bbc, sky, national geografic) πολλές φορές τα έχουν αναφέρει. Μάλον στην περιοχή σου δεν πιάνει η t.v. ή κάπιος κακοπροαίρετος παρεμβάλει και ακούς άλλα ντάλον!
quote:
Ο Ιησούς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ! Ο Ιησούς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΥ! Μίλησε για την «επόμενη μέρα», μίλησε για την ορθή διάσταση της πίστης στον Θεό του Ισραήλ (όπως εκείνος την αντιλαμβάνονταν..), και γενικά έδρασε όπως από έναν Ραβίνο κανείς θα ανέμενε, π.χ. ουδέποτε πάτησε γη απερίτμητων ή επισκέφθηκε άλλο λαό, πόσο δε μάλλον άλλες θρησκείες και τους πιστούς τους.
Σε…..Θεό το ιερατείο τον ανήγαγε φίλτατε, βάση των όσων τάχα μέσα από τα λεγόμενα «είδαν» να προκύπτει! Εάν έχεις αντίρρηση, φέρε μου τα λόγια του εκείνα που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό σου.
Μπα? τώρα τον αναγνωρίζεις? αποφάσισε! τι έγεινε με τα άλλα λόγια του? δεν τα σχολίασες! ή σε δουλεία να βρισκόμαστε?
- Ιησούς: <<Αληθινά δε σας λέγω ότι από τας χώρας της Ανατολής και της Δύσεως από όλα τα μέρη της οικουμένης θα έλθουν πολλοί και θα παρακαθίσουν εις το πνευματικό δείπνο μαζί με τον Αβραάμ και τον Ισαάκ και τον Ιακώβ εις την βασιλείαν των ουρανών. Οι δε κληρονόμοι της βασιλείας των ουρανών θα εκδιωχθούν και θα ριφθούν εις το πυκνότατον σκότος του Άδου. >>
Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο κεφ. η΄6-16
-Κακά τα μαντάτα για τους Εβραίους! Τι έχουμε να πούμε τώρα?
-Παρεμπιπτόντως θα θέλατε στις προφητείες να δίνανε και ονοματεπώνυμο για τον Μεσσία ε? Τι να κάνουμε ως προφήτες είχαν προφητέψει τον Ηρώδη!
quote:
europaios2:
«ο Ιησούς όμως? έσφαξε κανέναν και δε το πήραμε είδηση?»Ο ίδιος προσωπικά όχι, αλλά φέρει ακέραια την ευθύνη για τις σφαγές και φρικαλεότητες που έπραξαν οι φυσικοί και πνευματικοί του πρόγονοι στην Παλαιά Διαθήκη!
Τον είδαμε ποτέ να καταγγέλλει αυτές τις πράξεις? Τον είδαμε να αποκηρύσσει τον Ιησού του Ναυή ως πρόγονο του? Όχι φυσικά!
Αυτά, δεν σε ενοχλούν φίλτατε? Η μουγκαμάρα που επέδειξε στα τερατουργήματα της Πεντατεύχου δεν ενοχλεί την αισθητική σου?
-Εσύ δεν τον βλέπεις πουθενά! στον Ιησού του Ναυή σε μάρανε?
-Αλήθεια το Μέγα Αλέξανδρο τον αποκυρύσεις για τις δολοφονίες του? -Εγώ όχι! είναι προγονός μου και τον δέχομαι με τα κουσούρια του ΕΣΥ? τον αποκυρίσεις μερικώς ή ολικώς? ή τον δέχεσαι?
quote:
Πολύ θα το ήθελες!
Εσύ φίλτατε είσαι πιστός συγκεκριμένου δόγματος, έχεις συγκεκριμένο πρόσωπο που λατρεύεις και τυφλά αποδέχεσαι, συνεπώς κάθε άλλο παρά……Αγνωστικιστής είσαι!
Σου έδωσα πάντως και την φιλοσοφική ταμπέλα, οπότε μην επαναλαμβάνεσαι.
-Να συμφωνήσω? βλέπεις Αγνωστικιστής ήταν και ο Χίτλερ!
-Όσο για τη φιλοσοφιλή ταμπέλα!!!!!!!φουσκώσαμε αμπελοφιλοσοφίες!!!!
quote:
Παλαμάκια δεν χτυπάς με ένα χέρι, δεν τον γνωρίζεις? Συμμετέχεις φίλτατε, οπότε γιατί παραπονιέσαι?
Εξάλλου, δεν ζούμε σε καθεστώς θερμοκοιτίδας….
-Σωστά ζούμε στο καθεστώς της παραπληροφόρησης! βλέπεις στη θερμοκοιτίδα μπαίνουμε μόνο όταν κινδυνεύουμε!
-Οπότε όπως έχω γράψει θα ανοίξω και γω ένα θέμα με τίτλο η Ναυμαχία της Σαλαμίνας! εν συνεχεία θα αρχίσω να κατηγορώ δωδεκαθεϊστές μονοφυσήτες και πολυφυσήτες......κ.ο.κ.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
«Σαφής είμαι.Είπα δεν είναι θρήσκος, όχι δε δηλώνουν θρήσκοι!»
Το ίδιο και εγώ. Πάμπολλοι είναι αυτοί που είναι θρήσκοι, αλλά ταυτόχρονα δεν τους λείπει η κακότητα. Η γεμάτη μισαλλοδοξία γλώσσα πολλών «αγίων» της χριστιανοσύνης μας το αποδεικνύει περίτρανα..
europaios2:
«Συνεπώς δεν ξέρεις τι σου γίνεται! όταν ο διδάσκαλας μιλάει για αγάπη ακόμη και στους ανήθικους εσύ ακούς για φθόνους! δικά σου βέβαια είναι τα ώτα αλλά..»
Αυτά που λες είναι ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ, και από ευχολόγια χόρτασε ο κόσμος! Όποιος αξιώνει την ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ του ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ, όπως ο χριστιανισμός, ταυτόχρονα αξιώνει ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ! Και αυτό, είναι και κακότητα, και πηγή φθόνου, αλλά και απίστευτη μισαλλοδοξία.
europaios2:
«Χρησιμοποιώ καλά τα ώτα και στα διάφορα ντοκυματέρ στην t.v. (bbc, sky, national geografic) πολλές φορές τα έχουν αναφέρει.»
Εκτός από τα «ώτα», να φροντίσεις στο μέλλον να χρησιμοποιήσεις περισσότερο και ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ. Με τα ντοκιμαντέρ (!), δεν μαθαίνουμε θεολογία αλλά…..Mickey Maus!!
europaios2:
«Ιησούς: <<Αληθινά δε σας λέγω ότι από τας χώρας της Ανατολής και της Δύσεως από όλα τα μέρη της οικουμένης θα έλθουν πολλοί και θα παρακαθίσουν..»
Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη σου θέση, αλλά κάνε μου την χάρη σε παρακαλώ και με ανοησίες μην με κουράζεις.
Αυτά που παραθέτεις δεν απαντούν σε αυτό που εγώ σε ρώτησα, και φυσικά δεν αποδεικνύουνε ούτε «θεότητα».
europaios2:
«Κακά τα μαντάτα για τους Εβραίους! Τι έχουμε να πούμε τώρα?»
Τίποτα απολύτως δεν χρειάζεται να πούμε φίλτατε! Η δήθεν Μεσσιανική δράση του Ιησού όφειλε να αποδειχθεί εκ των προφητειών της Πεντατεύχου, και εκεί, τίποτα απολύτως δεν συνάδει με την ιδιότητα του Μεσσία των προφητών…
europaios2:
«Παρεμπιπτόντως θα θέλατε στις προφητείες να δίνανε και ονοματεπώνυμο για τον Μεσσία ε? Τι να κάνουμε ως προφήτες είχαν προφητέψει τον Ηρώδη!»
Οι προφήτες, για να μαθαίνεις, έδωσαν όντως ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, και αυτό είναι ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Τώρα, το πώς οι χριστιανοί έκαναν τους πιστούς τους να χάψουνε ότι ο Μεσσίας ξαφνικά……άλλαξε όνομα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!
Ο δε Ηρώδης, πουθενά δεν σχετίζεται με κάποια προφητεία στην Πεντάτευχο! Έλεος, πες και κάτι ολοκληρωμένο!
europaios2:
«Αλήθεια το Μέγα Αλέξανδρο τον αποκυρύσεις για τις δολοφονίες του? -Εγώ όχι! είναι προγονός μου και τον δέχομαι με τα κουσούρια του ΕΣΥ? τον αποκυρίσεις μερικώς ή ολικώς? ή τον δέχεσαι?»
Πάντως, από ευρηματικότητα δεν μπορώ να πω ότι σκίζεις φίλτατε!
Ο Μ.Αλέξανδρος δεν οργάνωσε θρησκεία, ο Μ.Αλέξανδρος δεν ήρθε τάχα για να ολοκληρώσει τις προφητείες περί…..Σωτηρίας του Κόσμου, ο Μ. Αλέξανδρος δεν αξίωσε να είναι ο….Δημιουργός του Σύμπαντος!!
Όλα αυτά, και πολλά άλλα, διαχωρίζουν φίλτατε έναν θνητό στρατηλάτη από έναν επίδοξο Μεσσία! Επειδή όμως ένας Θεός (!), οφείλει να είναι ΑΜΕΜΠΤΟΣ, οφείλει να ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ, για αυτό κοίτα λόγο καλύτερα ΠΟΥ σκύβεις για να λατρέψεις μια θεότητα.
Συνεπώς, τον Μ.Αλέξανδρο τον κρίνουμε ως άνθρωπο και τον Ιησού ως αυτό που ο χριστιανισμός θέλει να είναι. Το αντιλαμβάνεσαι ότι συγκρίνεις παντελώς ανόμοια πράγματα?
Δηλαδή τι θέλεις να μας πεις? Ότι ουσιαστικά λατρεύεις έναν……γεμάτο κουσούρια Θεό, ο οποίος κατά τα άλλα είναι…..Πάνσοφος και Πανάγαθος??
Μήπως μπέρδεψες μέσα σου την σάτιρα με το Θείο?
europaios2:
«Σωστά ζούμε στο καθεστώς της παραπληροφόρησης! βλέπεις στη θερμοκοιτίδα μπαίνουμε μόνο όταν κινδυνεύουμε!»
Παραπληροφόρησης για σένα, εποχή ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ για ολοένα και περισσότερους φίλτατε! Προσπάθησε να την συνηθίσεις αυτή την «παραπληροφόρηση», διότι κάθε χρόνο θα την βλέπεις και εντονότερη…
quote:
Από ότι φαίνεται τελικά, την ρετσινιά περί ρίψης βρεφών στον Καιάδα από τους Σπαρτιάτες την χρωστάμε αποκλειστικά στην φαντασία του ιστορικού Πλούταρχου.Πρόκειται περί αναπόδεικτου μύθου, και υπαίτιος είναι ο Πλούταρχος ο οποίος και άρχισε να διαδίδει τον μύθο αυτό τον 1ο αιώνα μ.Χ.
Ώστε και ο Πλούταρχος λάσπη έριχνε ε?? Ήμαρτον πια....όποιος έχει πει κακή κουβέντα για τους Έλληνες αμέσως τον ρίχνετε "στον Καιάδα",είτε λέγεται Ηρόδοτος,είτε Πλούταρχος....η στενομυαλιά σε όλο της το μεγαλείο...
Δηλαδή φίλε Schwabe από ότι κατάλαβα θεωρείς ότι εσύ,εν έτει 2007 μ.Χ.,γνωρίζεις καλύτερα τα της Σπάρτης από ότι ο μέγας Πλούταρχος ο οποίος έζησε 2000 χρόνια πριν από εσένα.
Μήπως επίσης πιστεύεις ότι οι Σπαρτιάτες ήταν λαός μειλίχιος και ειρηνικός?
Μήπως επίσης πιστεύεις ότι φερόντουσαν στα παιδιά τους με επιείκια,φροντίδα και προδέρμ??
Οι Σπαρτιάτες φίλε ήταν σκληροτράχηλος λαός και εάν εσύ πιστεύεις το αντίθετο τότε είσαι βαθιά νυχτωμένος περί του τι σημαίνει Σπάρτη.
Όσο για την έρευνα που αναφέρεις δεν αποδεικνύει τίποτα για το αν όντως ρίχνονταν ή όχι βρέφη στον Καιάδα.
(Μην παραξενεύεστε: από τα τέσσερα μου ο νεκρός εδώ και πολά χρόνια παππούς μου με έπαιρνε στο ψάρεμα... Συνηθίζαμε να διανυκτερεύουμε σε μια μικρή σπηλιά, σε μια επίσης μικρή παραλία, στην Σύμη. Εγώ, ακόμη και τώρα, θυμάμαι με ιδιαίτερη συγκίνηση ένα τετράχρονο αγόρι, χουχουλιασμένο κάτω από μια βρωμερή κουβέρτα για να αντιμετωπίσει τη πρωινή δροσιά, να "τεμονεύει" ενόσω ο παππούς ετοίμαζε τη συρτή για να μοιραστεί μαζί του παξιμάδια και ντομάτες που μουσκεύαμε και πλέναμε στη θάλασσα. Για να αντικρύσει μετά από λίγο έναν τεράστιο ήλιο να ανατέλλει... Αυτό, αν θέλεις είναι μια ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ μου εμπειρία...
Αντε με έκανες και βούρκωσα ολόκληρος μαντράχαλος...)
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
quote:τυχερουλης:
Ακολουθείς το κάλεσμα.
Ποιος σε καλεί?
Δεκάρα δεν δίνεις.
Απλά πας…..
απλα πας...
![]()
συμφωνω!
.
έχετε περάσει νύχτα στο ύπαιθρο?
ναι.
έχετε περάσει νύχτα στην θάλασσα?
ναι.
έχετε κάνει νυχτερινή κατάδυση?
ναι.
έχετε περάσει ολομόναχοι νύχτα στο ύπαιθρο?
ναι.
έχετε περάσει ολομόναχοι νύχτα στην θάλασσα?
οχι. αλλα εχω περασει νυχτα σε ερημο, κανει? ![]()
έχετε κάνει ολομόναχοι νυχτερινή κατάδυση?
οχι. και δεν θα τοκανα!
έχετε το θάρρος να περάσετε τη νύχτα ολομόναχοι μέσα σε βαθιά ομίχλη πάνω στο βουνο?
χαχαχα! ναι!
Ποσες φορες?
ε τωρα με κολλησες στον τοιχο... σορυ το αλτσχαϊμερ. ![]()
quote:Ποιος έχει δει (με τα ματια του)περισσότερα?
Ποιος έχει ακούσει(με τα αυτια του) περισσότερα?
Ποιος έχει νιωσει(στο πετσι του) περισσότερα?
δεν ειναι θεμα ποσοτητας ομως, αλλα ποιοτητας!
quote:Είναι το ίδιο εύκολο είναι να εξηγείς πράγματα μέσα σε ένα καλοζεσταμενο διαμέρισμα?
Είναι το ίδιο να εξηγείς πράγματα κρυώνοντας και πεινώντας μέσα στην ερημιά περιμένοντας την ανατολή?
δεν θεωρω απαραιτητο να κανει κανεις τα ανωτερω για να βιωσει μια ανεξηγητη εμπειρια.
αυτες ερχονται την ωρα που δεν τις περιμενεις.
αλλα το θεωρω απαραιτητο για να ερθει σε επαφη με την Φυση!
και σιγουρα δεν βοηθαει ο καναπες!
quote:Και το κυριοτερο,θες να τα εξηγήσεις ή όχι?
εδω ειναι το ζουμι αδερφε!!! ![]()
.
νασαι καλα!
.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
quote:Καλά, εσύ δεν ήσουν που έλεγες, οτι κατάλαβες έξ αρχής οτι το θέμα μου δεν έχει να κάνει με αυτά που λές ?
εσυ καταλαβες ποιοι γραφουν στο τοπικ σου? ![]()
και γιατι?
σιγουρα παντως οχι αυτοι που στοχευες!!!
και οταν λες "Οι περισσότεροι από εσας, που αναπτύξατε τώρα μόλις και την ορθολογική σας πλευρά..." ποιοι το εισπρατουν?
αυτοι που εγραψαν φυσικα, και κατα συμπτωση ειναι ολοι εκλεκτα μελη του φορουμ.
σκεψου το γιατι γραφουν, αυτοι που γραφουν.
στο ξαναλεω καλε μου κακιστε και μη με παρεξηγησεις, δεν διατυπωνεις σωστα τις σκεψεις σου.
.
.
Αν μπορέσεις να αισθανθεις έστω και για λίγα λεπτά μέρος της φύσης, μέρος της μαγείας που σε περιβάλλει και που έχεις μέσα σου, είναι αρκετό. Εχω ζήσει μερικές πανέμορφες εμπειρίες πάνω σε βουνά, σε έρημους αρχαιολογικούς χώρους, σε παραλίες την νύχτα. Αλλά αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο είναι η επαφή μου με ένα άγριο ελάφι κάπου στις Αλπεις. Βγήκε ξαφνικά από το δάσος στο ξέφωτο με την μικρή λίμνη και ήρθε δίπλα μας (καθόμασταν πάνω σε ένα κομμένο κορμό δίπλα στην όχθη) ήπιε νερό, μας κοίταξε, ξαναήπιε νερό, του πρότεινα το χέρι, πλησίασε, με άφησε να αγγίξω την μουσούδα του και μετά έφυγε ξανά προς το δάσος. Αυτή ήταν μία "μυσταγωγική" εμπειρία.
Οι κάτοικοι του κοντινού χωριού μας είπαν ότι τα άγρια ελάφια αποφεύγουν τους ανθρώπους, οπότε πιστεύω ότι εκείνη την στιγμή εκεί πάνω, είχαμε εναρμονιστεί με το περιβάλλον ώστε το ελάφι ένοιωσε ότι δεν διέτρεχε κανένα κίνδυνο και μας πλησίασε για να γίνει η "επαφή".
![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:Προσπαθήστε να εξηγήσετε το "μηχανισμό", που το ΒΟΥΝΟ "στέλνει" κάτι, το οποίο μπλοκάρει το (υποθετικό) φερμουάρ, από το οποίο λαμβάνετε το "μήνυμα" {καλύτερα να μήν πάω στο βουνό, ΑΥΤΟ δεν με θέλει}
το βλεπεις μηχανιστικα ενω δεν δεν ειναι ετσι!
δεν γινεται να κανω εδω αναλυση περι ανιμισμου και θρησκευτικης αντιληψης, γι αυτο σε παραπεμπω στο τοπικ παγανισμος.
με λιγα λογια, τα βουνα εχουν πνευμα, εμεις εχουμε πνευμα, ειμαστε φτιαγμενοι και μεις και τα βουνα απο την ιδια ουσια, το Θειον.
quote:Μετά αν΄λογιστείτε το εξής.
Στο ίδιο βουνό, μερικές δεκαετίες πρίν, ανέβαιναν σε καθημερινή βάση άνθρωποι με δυναμίτες, τρυπάνια, φορτηγά, εκσκαπτικά, και λίγο ώς πολύ άλλαξαν τα φώτα στο "ιερό και πάνσεπτο βουνό της Θεάς Αθηνάς".
αν δεν εκχριστιανιζομασταν δεν θα γινοταν τιποτα τετοιο αδερφε...
quote:Είμαι πεποισμένος, οτι μπροστά στην απληστία των ανθρώπων, φεύγουν ακόμα και οι Θεοί μακριά ... !
εγω ειμαι πεποισμενος οτι οι θεοι ειναι μια χαρα, αφου αποτελουν δυναμεις της Φυσης.
ο,τι και να της κανουμε, εμεις θα την πληρωσουμε - εκεινη εχει τον χρονο με το μερος της...
ο μεγας Παν ζει βριλη μου!
quote:Αναλογιστείτε λοιπόν, γιατί πρέπει το ΒΟΥΝΟ και ειδικά σε εσάς να δημιουργεί αυτά που πιστεύετε οτι είδατε.
πρεπει?
ειδικα?
εγω μεχρι τα τριαντα ημουν αμφισβητιας ακριβως επειδη δεν ειχε τυχει τιποτα το ανεξηγητο προσωπικα σε μενα.
τωρα τι να πω?...
επρεπε?
ειδικα σε μενα?
quote:Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε μια βαθιά ... ομφαλοσκόπηση, πρίν "ρίχνουμε" τις "αιτίες" σε πράγματα, όπως βουνά, ραχούλες και πηγάδια ?
Αν είμασταν στον Μεσαίωνα δε θα είχα πρόβλημα να το αποδεχτώ, ούτως ή άλλως στην πυρρά θα κατέληγα με αυτά που λέω και κάνω.
χωρις παρεξηγηση αδερφε μου Μελουνα, αν ζουσες τον μεσαιωνα δεν θα ησουν στην πυρα αλλα θα εριχνες τους αλαφροϊσκιωτους στην πυρα! ![]()
χαχαχα!
quote:
Σήμερα τι γίνεται ???
σημερα εχουμε ευτυχως Δημοκρατια και μπορω εγω να μιλαω για τον Πανα και για ανεξηγητες εμπειριες και να κανουμε διαλογο.
quote:Με χαρά όμως βλέπω, οτι στο τόπικ εξελίσσεται ακριβώς η αντίθετη άποψη, δηλ. κάποιοι λένε "εγώ βίωσα το παράξενο και ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ"
εγω παντως λεω: βιωσα κατι ανεξηγητο και δεν περιμενω να το αποδεχθουν ολοι.
και ειναι φυσικο, αφου και εγω ημουν καποτε αμφισβητιας.
.
καλημερα ειπαμε?
καλημερα ολη μερα! ![]()
.
.
Αυτή είναι βολή 1000% κέντρο της ψυχής αδερφέ.
θρησκευτική εμπειρία απερίγραπτη ,μέσα σε μια στιγμή κατανοείς γιατί λάτρευαν τον ήλιο.
Θα πρόσθετα και εγώ κάτι αλλά θα παρεκκλίνει το θέμα από εκεί που θέλει να το πάει ο κακός.
Βριλ μην δείχνεις απόλυτος .
Παρακολούθησα την “γέννηση” σου από πολύ κοντά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η «αλλαγή» ήταν ορατή τουλάχιστον σε εμένα.
Σε σημείο που αναρωτήθηκα αν άλλος άνοιξε τον κωδικό και άλλος τον κληρονόμησε.
Ήμουν εδώ.
Μπορεί να υπήρξαν και αλλοι,αλλα με «στείρα» όπως αποδείχθηκε διάθεση.
Ξόδεψαν την ενέργεια τους γρήγορα και ασύνετα σε άσκοπες (κατ΄εμε πάντοτε ) αντιπαραθέσεις.
Αυτό που μου αρέσει σε εσένα και σε φωτογραφιζει απολυτα είναι η άποψη σου για το πλοίο της Ιωλκου.
Α !Βρες άλλο παράδειγμα γιατί το χταπόδι όντως πετάει!
Johnnie
κάποιες φορές με μια μάτια έστω και σε γραπτό λόγο είναι σαν έχεις δει τον άλλο στα ματια,από κοντά.
Τον γνωρίζεις γιατί έχεις βιώσει όμοιες αλλά ταυτόχρονα και πολύ διαφορετικές εμπειρίες αλλά με κοινό παρονομαστή .
Έρημο είπες ε?
Σκάω από την ζηλεια,αλλα τι να κάνω?
Δεν τα προλαβαίνεις όλα…
Θα την δω μέσα από τα δικά σου μάτια
Ο dim kar πάλι έχει χωθεί σε απίστευτα βάθη σε σχέση με αυτά που μπορώ να πάω εγώ.
Και αυτόν τον ζηλεύω , γιατί εγώ δεν μπορώ.
Κάποτε πήγα στο σπήλαιο του Διρού.
Αν σου πω ότι με το ζόρι κρατήθηκα να μην πάρω από τα χέρια του βαρκάρη το κουπί και αρχίσω να κωπηλατώ εγώ κάνοντας το βαρκάκι ταχύπλοο για να βγω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα έξω!
Αντίθετα , με τα ύψη το δάσος και την θάλασσα τα πάω μια χαρά.
Θα ήμουν κοτσυφας ή σπάρος μάλλον.
---
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Edited by - τυχερουλης on 03/06/2005 13:15:59
Edited by - τυχερουλης on 03/06/2005 15:27:20